Σελίδες

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εφιαλτική εκτίμηση του αμερικανικού Ινστιτούτου TCS για τους λαθρομετανάστες συνεγείρει την ΕΥΠ

«Θα χυθεί αίμα με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» - ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ TCS ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΠ


Γιατί οι Αμερικανοί συνεχίζουν να επιμένουν ότι υπάρχουν στελέχη της Αλ Κάιντα στις τάξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών - 

Οι λαθρομετανάστες φέρνουν την Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών.Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Στο παρασκήνιο λέγεται ότι επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε γνώση της συγκεκριμένης μελέτης πριν ακόμη ολοκληρωθεί, από το 2005, επέστησε ο ίδιος την προσοχή στη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί στη διατήρηση ισορροπιών στον πλανήτη. Η έκθεση δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Γράφει ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πυρήνας από στρατευμένα μέλη της Αλ Κάιντα.

Άραβες και Πακιστανοί εξτρεμιστές
Η αμερικανική μελέτη σημειώνει ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ρεύμα έχει δημιουργήσει μια διευρυμένη μουσουλμανική κοινότητα. Στην Αθήνα υπάρχουν 120.000 μουσουλμάνοι, ενώ συνολικά στη χώρα είναι πάνω από μισό εκατομμύριο. Το πρόβλημα το εντοπίζει στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες όπου τα ακραία ισλαμικά στοιχεία έχουν έντονη δραστηριότητα. Ανάμεσά τους αναφέρει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.
Το πιο επικίνδυνο είναι, σύμφωνα με το TCS, ότι υπάρχουν και άλλες μεταναστευτικές ομάδες που είναι ακόμη πιο δεκτικές στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα, κυρίως Άραβες και Πακιστανοί. Σε αυτούς ποντάρουν περισσότερο οι ομοεθνείς τους εξτρεμιστές και αφού περνούν μαζί τα ελληνικά σύνορα, αρχίζουν τον προσηλυτισμό. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα που μπορεί να προκαλέσει «εξέγερση».
Ως μεγαλύτερο κίνδυνο θεωρεί την εξάπλωση του Wahhabism και στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει ως βίαια, αποκλειστική και φανατική ισλαμική θρησκεία, που αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύει ότι σπέρνει σε νέους και ηλικιωμένους το μίσος, την περιφρόνηση και δυσπιστία προς τους Εβραίους, τους χριστιανούς και στους μη Wahhabism μουσουλμάνους και ότι στα τζαμιά των Wahhabism μαζεύονται χρήματα για την τζιχάντ.


«Βλέπει» Αλ Κάιντα
Ήδη το ινστιτούτο έχει επιστήσει την προσοχή του στα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα, τα οποία θεωρεί χώρους εκκολαπτόμενων τρομοκρατών. Σημειώνει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει επίσημος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων και αυτοί αναγκάζονται να προσεύχονται σε δωδεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά, γκαράζ και ιδιωτικά σπίτια.
Σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο οι μουσουλμάνοι νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο και ότι δεν γίνεται σεβαστό το πιο ιερό τους δικαίωμα, της προσευχής. Με αυτό τον τρόπο τα ιδιότυπα τζαμιά τροφοδοτούν τον φανατισμό και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τη διείσδυση στα μέλη της Αλ Κάιντα, που στρατολογεί νέα μέλη. Εκτιμά μάλιστα ότι βαθμιαία θα τεθούν όλα τους υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και εκεί η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική.
Όμως, το TCS δεν θεωρεί λύση ούτε τη δημιουργία ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα. Αν και καταγράφει ότι οι Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως θα μείωνε τη διεισδυτικότητα της Αλ Κάιντα, υπενθυμίζει ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ισπανία προσεύχονταν στα επίσημα τεμένη και ότι η στρατολόγηση εκεί συνεχίζεται.


Ανήσυχο το Βερολίνο 
Γνώση της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου TCS έχει και το Βερολίνο, το οποίο την επεκτείνει με νέα μελέτη επί του θέματος. Την τελευταία έκανε η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, η οποία διαπιστώνει έντονη δραστηριοποίηση ισλαμικών οργανώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας: το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, την Κολονία, το Ντούισμπουργκ και το Μανχάιμ. Κατέγραψε επίσης ότι στα 10 από τα 100 τζαμιά που λειτουργούν στο Βερολίνο γίνεται κήρυγμα υπέρ της βίας. Η έρευνα περιλαμβάνει και αριθμούς που ανησύχησαν τις γερμανικές αρχές. Μόνο στο Βερολίνο, 2.000 Τούρκοι και 550 Άραβες έχουν ασπαστεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις.
Αμερικανοί και Γερμανοί βλέπουν ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να στήσει έναν πυρήνα στην Ελλάδα, για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση και να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται από τις συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Αθήνα που αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, όπως ένας Σύρος παλαιστινιακής καταγωγής, που μπήκε παράνομα από τα σύνορα με την Τουρκία ακολουθώντας τη ροή των λαθρομεταναστών και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της διασταύρωσης στοιχείων προέκυψε ότι συνδεόταν με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την έκθεση του TCS έχουν θορυβήσει τη ΕΥΠ. Θεωρεί ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Η ΕΥΠ πιστεύει ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ στρατολογεί λαθρομετανάστες για κατασκοπεία στα ελληνικά νησιά και στις περιοχές του τελικού τους προορισμού. Επίσης, πράκτορές της δρουν στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως προστάτιδά τους.
Οι ελληνικές αρχές έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού και για τον ρόλο της Τουρκίας. Πιστεύουν ότι υποδαυλίζει το μεταναστευτικό ρεύμα των μουσουλμάνων προς την Ελλάδα, ενώ και οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν αναλάβει δράση εντός και εκτός της χώρας. Σκοπός της γείτονος είναι να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια διευρυμένη μουσουλμανική μειονότητα η οποία θα είναι υπό τον έλεγχό της.


press-time, Εθνικά Θέματα

Συνολικό Σχέδιο, όχι ημίμετρα......


Posted by onlinepress2 στο Ιανουαρίου 16, 2011
(Tου Aντωνη Σαμαρα)
Η υποχώρηση των spreads τις τελευταίες μέρες -μετά τη νέα εκτόξευσή τους στις αρχές της εβδομάδας- ήταν αποτέλεσμα δύο παραγόντων:
- Πρώτον, δημιουργήθηκε η εντύπωση στις αγορές, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους σχεδιασμένα και συνολικά. Οχι με σταδιακά ημίμετρα, όπως έκανε ώς τώρα…
- Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έσπευσε, τις ίδιες μέρες, να αγοράσει μαζικά ομόλογα των «προβληματικών χωρών». Της Ελλάδας και όχι μόνο…
Το δεύτερο απλώς, βοήθησε. Το πρώτο έπαιξε τον κρίσιμο ρόλο.
Υπάρχει, λοιπόν, προσδοκία ότι θα γίνει κάτι «συνολικό» και «δραστικό». Αν διαψευστεί αυτή η προσδοκία, θα βρεθούμε σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι πριν. Πράγμα που συνέβη, δυστυχώς, πολλές φορές τους τελευταίους μήνες… Πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουν όλοι -εμείς το είχαμε συνειδητοποιήσει από την αρχή- ότι δεν αρκούν «μικρά βήματα» κάθε φορά. Ούτε σε ευρωπαϊκό ούτε σε ελληνικό επίπεδο.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συζητείται να διευρυνθεί το ταμείο του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF). Δηλαδή να αυξηθούν τα 440 δισεκατομμύρια ευρώ των εγγυήσεων (επί συνολικού «πακέτου» 750 δισεκατομμυρίων).
Η αύξηση αυτή είναι σωστή, αλλά δεν αρκεί. Απαιτείται και η θεσμοθέτηση του ευρω-ομολόγου: δηλαδή η συνολική αλλαγή στη διαχείριση του χρέους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Με τρόπο που να κινητροδοτεί όλες τις χώρες να μειώσουν το χρέος τους, χωρίς να αφήνει τις πιο αδύναμες εκτεθειμένες στις λυσσώδεις επιθέσεις των κερδοσκόπων…
Η ατομική ευθύνη (των χωρών-μελών στη διαχείριση των δημοσιονομικών τους) πρέπει να πηγαίνει χέρι χέρι με τη συλλογική αλληλεγγύη της Ευρωζώνης (για την προστασία των χωρών από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις). Γιατί ατομική ευθύνη χωρίς συλλογική αλληλεγγύη διαλύει την Ευρωζώνη! Οπως ακριβώς και συλλογική αλληλεγγύη χωρίς ατομική ευθύνη…
Το ευρωομόλογο οδηγεί σταδιακά στη συνολική αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού χρέους (και όχι μόνο των χωρών-μελών με πρόβλημα σήμερα). Αρα, διασφαλίζει και τα δύο: και ατομική ευθύνη καθενός ξεχωριστά και συλλογική αλληλεγγύη όλων προς όλους. Είναι η βέλτιστη ευρωπαϊκή λύση. Που θα αυξήσει το βάθος της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων και θα προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα νέα όπλα, περισσότερο κύρος και ισχύ στην άσκηση της πολιτικής της.
Στο ελληνικό επίπεδο: Χρειαζόμαστε, ασφαλώς, επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας…
Αλλά μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η επιμήκυνση, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα. Μεγαλώνει τις υποχρεώσεις μας, αφού θα καταβάλουμε τελικά περισσότερα σε τόκους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Και πιθανότατα, με υψηλότερα επιτόκια. Δηλαδή θα πληρώσουμε περισσότερους τόκους για περισσότερα χρόνια. Απλά θα είναι ανακούφιση, διότι η αποπληρωμή θα γίνει αργότερα και πιο σταδιακά. Η ανακούφιση, επομένως, θα είναι πραγματική. Ομως, το κόστος της ανακούφισης διόλου ευκαταφρόνητο… Αλλά κι αυτό, αν συμβεί, δεν αρκεί. Δεν μας «ξελασπώνει»…
- Η τροποποίηση των όρων του δανείου, δηλαδή η επιμήκυνση, αλλά ακόμα και η μείωση του κόστους αποπληρωμής (επιτοκίου) είναι πλέον αναγκαία για τα 110 δισεκατομμύρια του Μνημονίου. Αυτό οι εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά.
Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, η μεγαλύτερη δαπάνη του προϋπολογισμού είναι οι τόκοι. Και σε δύο χρόνια θα είναι ακόμα μεγαλύτερη δαπάνη και σε απόλυτους αριθμούς και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ότι ο Μηχανισμός Στήριξης μάς δανείζει τόσο ακριβά, δημιουργεί την «αυτοτροφοδοτούμενη προφητεία» ότι δεν θα μειωθεί ποτέ σημαντικά το έλλειμμα!
- Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κινητροδοτηθεί η Ανάπτυξη.
Και για να υπάρξει προοπτική Ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε άμεσα από βασικές δεσμεύσεις του Μνημονίου. Κυρίως εκείνες που αφορούν τη συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Οσο υπάρχουν τέτοιοι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα, καμία επένδυση δεν θα γίνεται. Οσες επιχειρήσεις μπορούν, φεύγουν από τη χώρα! Κι όσες δεν μπορούν, κλείνουν ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους…
Πρέπει να βγούμε από το καθεστώς της… «συμφωνημένης ασφυξίας».
Δεν είναι «εξυγίανση» αυτό! Είναι αργός και βασανιστικός «θάνατος» της οικονομίας. Ιδιαίτερα σήμερα που ζήτηση δεν μπορούν να δημιουργήσουν ούτε τα μειωμένα προσωπικά εισοδήματα ούτε το πετσοκομμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ούτε η οικοδομική δραστηριότητα που έχει παραλύσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Πορτογαλία δανείστηκε προχθές με πανάκριβα επιτόκια για να αποφύγει την ένταξη σε αντίστοιχο Μνημόνιο! Και η Ιρλανδία προσπάθησε το ίδιο πριν από λίγους μήνες. Κι όταν δεν μπόρεσε να το αποφύγει, διαπραγματεύθηκε και πέτυχε να μην αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές της. Ακριβώς για να διατηρήσει ζωντανή την αναπτυξιακή προοπτική της.
Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα από τους άλλους εταίρους μας, αποδέχθηκε δεσμεύσεις που απαγορεύουν την ανάπτυξη, που νεκρώνουν την οικονομία, χωρίς να διαπραγματευθεί το παραμικρό.
Και σήμερα αποδεικνύεται καθαρά ότι ο Μνημόνιο δεν ήταν ούτε «μονόδρομος» ούτε λύση.
Η Ευρώπη συνολικά, λοιπόν, πέρα από πρόσθετα μέτρα και ημίμετρα, οφείλει να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση του ευρωομόλογου και συνδυασμό μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης με μέτρα οικονομικής ανάπτυξης.
Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη διευκόλυνση αποπληρωμής του χρέους από τον Μηχανισμό Στήριξης. Αλλά και τη δραστική αλλαγή του Μνημονίου, ώστε να κυριαρχήσει το σκέλος της ανάπτυξης. Χωρίς την οποία, απλώς αναβάλλουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε στα καλύτερα…
Δεν αρκούν πια μικρά «βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση». Χρειάζονται άλματα προς τα μπρος! Και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Κι αυτά τα άλματα απαιτούν συνολικό Σχέδιο. Οχι ημίμετρα… // (Kαθημερινή)