Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Διακήρυξη του ετήσιου σεμιναρίου της ΣΦΕΒΑ: Ενεργό εθνικό ζήτημα το Βορειοηπειρωτικό!


Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 26 - 28 Ιουλίου 2013, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών τής ΣΦΕΒΑ υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου...
Έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Παράλληλα, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου της η "ΣΦΕΒΑ", συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν στο θεσμό των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στην Βόρειο Ήπειρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή τους προς όφελος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.
Αποτιμήθηκαν οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και η θέση της ελληνικής μειονότητας στη νέα πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το υψηλό φρόνημα των μελών μας και η απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.

Από τον Γόργο στον… Πανίκο

του Λάζαρου Μαύρου

Σ Τ Η Ν ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ οι πόλεις (βασίλεια) της Κύπρου, πριν και μετά την ηρωική αλλά ηττηθείσα Επανάσταση του Ονήσιλου (499π.Χ.) υπήρξαν Φόρου Υποτελείς στους Πέρσες. Μ’ επικεφαλής περσόδουλους βασιλείς. Όπως εκείνος ο κατάπτυστος αδελφός του ηρωικού Ονήσιλου, ο Γόργος, βασιλιάς της Σαλαμίνας της Κύπρου. Που έφτασε μέχρι την κατάντια μηδισμού - ο αίσχιστος - να προσφέρει τα κυπριακά καράβια στον στόλο του Ξέρξη, όταν το 480 εκστράτευσε ως εισβολέας - κατακτητής εναντίον τής μητρός Ελλάδος. Κι ευτυχώς, για τα ύστατα απομεινάρια τιμής των εξευτελισθέντων Ελλήνων Κυπρίων, τα κυπριακά πληρώματα συνέβαλαν στην ήττα του στόλου του Ξέρξη, στη ναυμαχία των στενών της πατρογονικής Σαλαμίνος του Σαρωνικού, όπως το επιβεβαίωσαν αμέσως μετά την πανωλεθρία τους και ο αρχιστράτηγος του Ξέρξη ο Μαρδόνιος και η πρωτοναυμάχος του η Αρτεμισία, καθώς τα κατέγραψε στην «Ουρανία» τής Ιστορίης του ο Ηρόδοτος.

Σ Τ Ι Σ ΜΕΡΕΣ μας κι από της διακυβερνήσεως Χριστόφια-ΑΚΕΛ, η Κύπρος (η Ρεππάπλικ οφ Σάιπρους) κατέστη Δανείου Υποτελής στην Τρόικα. Με… Τροϊκόδουλους το σύνολο σχεδόν των πολιτικών - κομματικών της ηγετών. Οι οποίοι, στην οικονομική καταστροφή όπου οδήγησε τον τόπο η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ, απ’ τον Ιούνιο του 2012 που ο Χριστόφιας προσκάλεσε την Τρόικα ως «μηχανισμό στήριξης», οπτασιάζονταν (οι αχάμπαροι) ότι, η

Ελλάδα, η χώρα της πολιτικής ταμπέλας


Υπάρχουν πολλές οικοδομές που έχουν κολλημένο στην είσοδό τους ένα χαρτί που γράφει «δεν δεχόμαστε διαφημιστικά». Σε πολλές μεγάλες ελεύθερες δημόσιες και ιδιωτικές επιφάνειες, βρίσκει κανείς γραμμένη την εντολή «απαγορεύεται η αφισοκόλληση». Καιρός είναι νομίζω να κρεμάσουμε οι περισσότεροι απλοί πολίτες και ψηφοφόροι αυτής της χώρας στο μέτωπό μας την επιγραφή «δεν δεχόμαστε τις πολιτικές ταμπέλες σας»! Μια επιγραφή που να απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση και να έχει αποδέκτες τόσο τα ίδια τα κόμματα, που «ψαρεύουν» οπαδούς και προσπαθούν μετά να τους «ιδρυματοποιήσουν» μετατρέποντάς τους σε κοπαδίσια πρόβατα ή αγελαία βοοειδή, με την χρωματιστή ταμπελίτσα του κόμματος να κρέμεται δίκην ενωτίου στα αυτιά τους, όσο και τον καθένα οπαδό, ινστρούχτορα, «φορέα», διαμεσολαβητή, κατηχητή, φανατικό οπαδό μιας ιδέας, που σε κάθε δυο γραμμές, σε κάθε δυο κουβέντες που ανταλλάσσει με κάποιον πολίτη οπαδό της κοινής λογικής και της ορθής πράξης, θεωρεί σκόπιμο να του κρεμάσει και κανα-δυό πολιτικές ταμπελίτσες, αυτός μεν να ’χει να χαίρεται, ο πολίτης δε να ‘χει παιδεύεται.
Δυστυχώς στην Ελλάδα μοιάζει ακατόρθωτο να συζητήσουμε έστω και για λίγα λεπτά, έστω και μέσω σχολίων στο διαδίκτυο, έστω και μέσα από ολιγόλογα τιτιβίσματα στο τουίτερ, χωρίς να αισθανθούμε την ανάγκη να «κρεμάσουμε» στον «αντίπαλο» με τον οποίο τυχαίνει περιστασιακά να διαφωνούμε, την ταμπέλα που εκείνη την στιγμή μας βολεύει. Μια ταμπέλα, που μας εξυπηρετεί όχι μονάχα βραχυπρόθεσμα, όταν μας λείπουν τα επιχειρήματα και αισθανόμαστε στριμωγμένοι, αλλά μας καλύπτει και μεσο-μακροπρόθεσμα σε κάθε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ίδιο άτυχο συνομιλητή μας στον οποίο κρεμάσαμε την ταμπέλα άπαξ, θεωρώντας πως την κατοχυρώσαμε εναντίον του για πάσα χρήση και πάσα περίσταση.
Γενικεύοντας, θεωρώ πως υπάρχουν τρία εμπόδια που ανακόπτουν την πορεία της

Η αγωνία ενός χρεοκοπημένου μέσα στο χάος της ιστορίας

του Θανάση Μαυρίδη

Ποια είναι σήμερα η αξία της αγωνίας ενός ανέργου της εποχής του Τρικούπη; Έχει αξία μόνο για μία συγκεκριμένη στιγμή, εκείνη που βίωσε ο ίδιος και οι άμεσα εξαρτώμενοι από εκείνον. Για τις μελλοντικές γενιές η αξία μετατοπίζεται σε γεγονότα ευρύτερου ενδιαφέροντος. Όπως το γεγονός ότι εξακολουθεί και υπάρχει ακόμη Ελλάδα...

Δεν ξέρουμε τι θα λένε οι άνθρωποι σε εκατό χρόνια για μας. Ούτε πως θα έχουν διαμορφωθεί τότε τα πράγματα. Αν θα υπάρχει Ευρώπη με την μορφή της ΕΕ και τι θέση θα έχει στον κόσμο ή τι ακριβώς θα συμβαίνει τότε με την Ελλάδα. Αν θα υπάρχει ή αν θα έχει απορροφηθεί από μία Ομοσπονδία ή ακόμη και αν αυτή η κρίση που ζούμε σήμερα θα έχει αλλάξει και με τι τρόπο την μελλοντική της μοίρα. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν επί Τρικούπη και σε αυτές που επικρατούν σήμερα.

Πιστεύω ότι η πιο σημαντική διαφορά έχει να κάνει με όσα οι άνθρωποι ήσαν τότε διατεθειμένοι να χάσουν για έναν ανώτερο σκοπό. Σήμερα υπερτερεί το ατομικό συμφέρον, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε εθνικό συμφέρον. Ή καλύτερα, οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να το θυσιάσουν εύκολα, αρκεί να μην χάσουν την

Η στρατηγική του ποντιακού ελληνισμού


«Ν’ αηλίί εμάς και βάι εμάς, ΄πάρθεν η Ρωμανία».
Η Ρωμανία ’πέρασεν, η Ρωμανία ’πάρθεν.
Η Ρωμανία κι αν ’πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.
(Δημοτικό τραγούδι του Πόντου)

«…πολλαὶ δὲ διέξοδοι καὶ ἔπαινοι καὶ ἐγκώμια παλαιῶν ἀνδρῶν ἀγαθῶ ἵνα ὁ παῖς ζηλῶν μιμῆται καὶ ὀρέγηται τοιοῦτος γενέσθαι» - Πλάτων

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Στο πνεύμα της στρατηγικής που καθορίσαμε για τον ποντιακό ελληνισμό ως Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», εμπίπτει και η αναγκαία προσπάθεια, να προφυλάξουμε την ποντιακή νεολαία κυρίως από την παρακμιακή πορεία της ελληνικής κοινωνίας και τη διαφθορά και τη σήψη που νομοτελειακά την ακολουθεί.

Ο ποντιακός ελληνισμός, κυρίως εκεί που είναι συμπαγής, προσπαθεί να προφυλαχτεί από τις εκφυλιστικές επιδράσεις, που ως σαράκι τρώει τα ηθικά και πνευματικά αποθέματα των Ελλήνων.

Καταιγισμός πολυπολιτισμικής...τηλε-εκπαίδευσης

babel-revel16
Από τον παρελθόντα μήνα έχει ξεκινήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μία υπερπροσπάθεια (;) πολυπολιτισμικής τηλε-εκπαίδευσης.
Από τις 10 προβαλλόμενες ταινίες οι 9,8 προωθούν σχέσεις κυρίως μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού χρώματος (για να γίνεται εμφανής η πολυπολιτισμικότητα) ή ομοφιλοφιλικών συμπεριφορών.
Το θέμα των ταινιών δεν είναι το ζητούμενο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ασυνείδητα ένα πρότυπο.
Πρόκειται δηλαδή για στυγνή προπαγάνδα και αυτό είναι το ενοχλητικό. Αντίστοιχα ενοχλητικό με την κυβερνητική προπαγάνδα τύπου "Success Story" που μας επιβάλλεται καθημερινά, με κυβερνητικά παπαγαλάκια να περιδιαβαίνουν τα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε "ηλίθιοι" που δεν καταλαβαίνουμε ότι η φτωχοποίησή μας, το ξεπούλημα των θεσμών και της χώρας είναι για ...το καλό μας!!!
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιό είναι το νέο προνόμιο ή διευκόλυνση, που έλαβαν ή θα λάβουν οι Ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί, εκτός από το μαύρο της ΕΡΤ; Γιατί σίγουρα κρύβεται κάποια υπόσχεση ή δέσμευση ένθεν και ένθεν πίσω από τον καταιγισμό πολυπολιτισμικής τηλε-εκπαίδευσης....
Βεβαίως το τηλεχειριστήριο βρίσκεται στα δικά μας χέρια...

Ι. Δέμος

Σφοδρή ισραηλινή επίθεση κατά Αμερικανού στρατηγού


Ένα αιχμηρό τουλάχιστον σχόλιο για τον Αμερικανό στρατηγό του Σώματος των Πεζοναυτών James N. Mattis, πρώην διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (U.S. Central Command) δημοσίευση η γνωστή διαδικτυακή πύλη θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας «Israel Homeland Security».
Αφορμή για το σχόλιο απετέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Mattis σε τηλεοπτική εκπομπή όπου εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει επίθεση στο Ιράν ώστε να το εμποδίσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ο Mattis σημείωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πολύ επαυξημένες δυνατότητες σε σχέση με το Ισραήλ, ακόμα και αυτές δεν μπορούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Και κατέληξε ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να επιτύχει την ολοκληρωτική καταστροφή του ιρανικού

Επέτειος της Δημοκρατίας...


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
...Κρίμα, δεν μας ευχήθηκε φέτος ο Κάρολος.
Η Τρόικα άθελά της θα σώσει την Ελλάδα.
Με τις εμμονές της ωθεί το τέρας του βενιζελισμού στην "αυτοκτονία".
Όταν σε έναν φτωχό λαό εργαζομένων Πρώτος Πολίτης και Εγγυητής της Δημοκρατίας είναι ένα υψηλόμισθο παράσιτο, όπως ο Παπούλιας, τότε αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του. Αν ο λαός περιμένει από τον άνθρωπο αυτόν να λειτουργήσει ως η τελευταία ασφαλιστική "δικλείδα" πριν παραδοθεί η χώρα στους δανειστές, τότε είναι επίτευγμα που βλέπουμε μόνον δανειστές με κουστούμια και όχι στρατούς κατοχής ...Πραγματικούς στρατούς με πραγματικά όπλα, αν σκεφτεί κάποιος το πώς αντέδρασε —ή μάλλον το πώς δεν αντέδρασε— ο Παπούλιας ως υποψήφιος Πρόεδρος στις επισημάνσεις της Μπενάκη περί αλλαγής συνόρων, εξαιτίας των νέων συνθηκών στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.
Ο Παπούλιας "δικαιούται" στην κυριολεξία αυτήν τη στιγμή να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης ...Ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον "εφεύρουμε". Είναι ο Πρόεδρος αυτός, τον οποίο έπρεπε να έχει η σημερινή "Δημοκρατία" μας ...Είναι ο Πρόεδρος με το βαπτιστικό όνομα, το οποίο έπρεπε να έχει ο πρόεδρος των Μνημονίων ...Είναι η πλέον αντιπροσωπευτική περίπτωση, που μπορεί να αποκαλύψει τα αίτια της σημερινής αθλιότητας της Μεταπολίτευσης ...Ο άνθρωπος με το "δυτικό" όνομα είναι ένα παράσιτο από τότε που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.
Στοιχειωδώς να ψάξει κάποιος το βιογραφικό του, θα καταλάβει ένα σωρό πράγματα για τα θέματα που αφορούν την ίδια την πατρίδα μας ...Θα καταλάβει τα ίδια τα αίτια της σημερινής κατάντιας των μνημονίων. Με ανθρώπους σαν τον Παπούλια έφτασε η πατρίδα μας να γίνει ο περίγελος του Πλανήτη ...Με ανθρώπους, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να προσκυνήσουν ακόμα και τον διάβολο, προκειμένου οι ίδιοι να "επιπλεύσουν" εις βάρος της κοινωνίας ...Με ανθρώπους, τους οποίους θα τους αρκούσε να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας ακόμα και αν αυτή η δημοκρατία έφτανε μέχρι τη Θήβα...
...Με ανθρώπους, οι οποίοι επιλέγονται από διάφορα μυστικά παράκεντρα εξουσίας και οι οποίοι δεν "χάνονται" ποτέ, εφόσον πάντα για κάποιους είναι χρήσιμοι ...Ειδικά όταν λαός θα είχε τη "φαεινή" ιδέα να στείλει τέτοιους ανθρώπους στα σπίτια τους, όπως συνέβη με τον Παπούλια λίγο πριν την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής Πολιτείας. Ο άνθρωπος αυτός, του οποίου οι Γιαννιώτες αρνήθηκαν να του ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους να τους αντιπροσωπεύει στη Βουλή, έγινε ο Πρόεδρος με το απόλυτο ρεκόρ ψήφων στη Βουλή ...Μιλάμε για τον απόλυτα προσβλητικό συμβολισμό απέναντι στο λαό ...Μιλάμε για την απόλυτη χλεύη του λαού και τον απόλυτο εξευτελισμό της δημοκρατικής λειτουργίας.  

Πομάκοι οι απόγονοι των Ελλήνων «Αγριάνων»


Οι Πομάκοι, μουσουλμάνοι Έλληνες της Θράκης, δείχνουν ότι Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία. 
Η περίπτωσή τους έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία αγωνίστηκε στη Θράκη, με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, για να διδάξει σ’ αυτά τα παιδιά την ελληνική παιδεία και γλώσσα καθώς και να αποτρέψει το τουρκικό προξενείο από το να τους εκτουρκίσει. Το αποτέλεσμα ήταν μετατεθεί από το Μεγάλο Δέρειο, κατόπιν εντολής του υπουργείου Παιδείας.

Στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου πομάκοι μαθητές παρέλασαν φωνάζοντας περήφανοι «Ελλάς» (βίντεο) σε μία περιοχή που το ελληνικό κράτος χάριν της υποτακτικότητας της Αθήνας στα συμφέροντα της Άγκυρας έχει παρατήσει, αφήνοντάς τους έρμαιο στα χέρια της τρομοκρατίας του προξενείου. Άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή οι συντελεστές της παρέλασης φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των «συνεργατών» του προξενείου.

Οι Πομάκοι είναι κατά την πλειοψηφία υψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες, δολιχοκέφαλοι, φιλοπρόοδοι και κατοικούν στα ορεινά της Θράκης όντας απόγονοι των Αγριάνων. Σήμερα μιλούν το πομακικό γλωσσικό ιδίωμα. Ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του, γράφει ότι οι Αγριάνες ήταν Ελληνοθρακικό φύλο που κατοικούσε στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ροδόπης δηλαδή στο Βόρειο τμήμα του νομού Ξάνθης, ονομαστοί για την τόλμη τους και τις πολεμικές τους αρετές.

Την μαχητικότητα των Αγριάνων θαύμασε ο Μέγας Αλέξανδρος και τους είχε

Υπάρχει ελπίς;

Υπάρχει ελπίδα; Αυτό είναι το αγωνιώδες ερώτημα που έρχεται και επανέρχεται στο μυαλό και στα χείλη όλων και το οποίο σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τις συμπεριφορές και τελικά και την έκβαση των πραγμάτων. Χωρίς ελπίδα, χωρίς προσδοκίες, χωρίς στόχους, κανείς δεν μπορεί να αντέξει, δεν μπορεί να παλέψει, δεν μπορεί να πετύχει.

Είναι τραγικό τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και ύστερα από τόσα και τόσα μέτρα, φόρους και βάσανα, να μην μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τα χειρότερα είναι πίσω μας και πως μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε σιγά – σιγά ξανά πάνω στις «στάχτες και τα ερείπια». Γιατί πόλεμος κανονικός μπορεί να μην έγινε, όμως τα αποκαΐδια της ελληνικής οικονομίας ακόμη καπνίζουν και η σκόνη από τα ερείπια στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οικογενειών και επιχειρήσεων, δεν έχει «κάτσει». Επτά χρόνια συνεχόμενης ύφεσης είναι πολλά και δεν αντέχεται άλλο η συνέχισή της. Όσο κι αν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν επιτέλους τώρα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σε όλο το φάσμα της οικονομικής και θεσμικής πραγματικότητας της χώρας και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, άλλο τόσο είναι εντελώς απαραίτητο, ικανή και αναγκαία συνθήκη πλέον, να τερματιστεί άμεσα αυτή η περίοδος των αιματηρών περικοπών των ανελέητων φόρων και της απαλλοτρίωσης από το ελληνικό κράτος, των οικονομιών, των περιουσιών και των μισθών όσων εκ των Ελλήνων πολιτών δεν φοροδιαφεύγουν.

Όλοι λένε και γράφουν πως από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα θα είναι και πάλι δύσκολα,

Επιστολή-κόλαφος για Ερντογάν από 46 βουλευτές των ΗΠΑ


Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά 46 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, εξέφρασαν εγγράφως τη διαμαρτυρία τους για τη συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι με επιστολή που απευθύνεται προς τον ίδιο, αλλά προς τον πρόεδρο της χώρα και εσωκομματικό αντίπαλο του Ερντογάν, τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Οι διαμαρτυρίες των Αμερικανών βουλευτών αφορούν σχόλια και δηλώσεις του πρωθυπουργού τα οποία θεωρήθηκαν στις ΗΠΑ ως «αντισημιτικά». Ζήτησαν δε από τον Γκιουλ να προβεί σε δημόσια καταδίκη της «αντισημιτικής ρητορικής».
Η επιστολή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης που είχε απευθυνθεί στον ίδιο τον Ερντογάν, ζητώντας του να αποσύρει δηλώσεις με τις οποίες είχε εξισώσει τον Σιωνισμό με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Φυσικά ο Ερντογάν τους είχε γράψει στα παλιά του τα παπούτσια, με τη γνωστή αβρότητα και διπλωματική ευγένεια που τον διακρίνει.
Οι υπογράφοντες την επιστολή διαμαρτύρονται όμως ειδικότερα και για τη «θεωρία εβραϊκής συνωμοσίας» την οποία διέρρευσαν κύκλοι το κυβερνώντος κόμματος και ο ίδιος ο Ερντογάν έκανε λόγο για το «λόμπι των επιτοκίων», ενώ στην «εβραϊκή διασπορά» έριξε το φταίξιμο ευθέως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεσίρ Αταλάι.


Πολύ κακό πράγμα να σκέφτεσαι

Γράφει ο Ανδρέας Μελεζιάδης

Προχτές το απόγευμα, αφού συγκέντρωσα όλα τα χαρτιά που χρειαζόταν, είπα να κάνω και εγώ την Φορολογική μου Δήλωση, όπως κάθε χρόνο. 

Μπήκα λοιπόν στο ΤΑΞΙΣ κτλ, συμπλήρωσα τα στοιχεία στη δήλωση, ζητάω τα αποτελέσματα και παθαίνω κολούμπρα. 

Μου ζητούσαν να πληρώσω ένα ποσό που δεν το είχα. Πάλι, όπως και πέρσι. 

Ξανακάνω έλεγχο, ξαναδοκιμάζω, τα ίδια. Άλλη μια φορά, πάλι τα ίδια. 

Θυμήθηκα τότε, (πραγματικό περιστατικό ) έναν θείο της γυναίκας μου, που πριν από 20 χρόνια περίπου, έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε, όταν του ήρθε το εκκαθαριστικό της Εφορίας. Και εκείνος, είχε να πληρώσει. 

Επειδή λοιπόν, δεν είμαι διατεθειμένος να πάθω το ίδιο, και να προστεθώ στον ατέλειωτο αριθμό των δολοφονημένων από τις Κρατικές ‘’Υπηρεσίες’’, έκλεισα τον υπολογιστή βγήκα στο μπαλκόνι μου, άναψα τσιγάρο (ναι, ακόμα καπνίζω, τι θέλετε δηλαδή;) και άρχισα να σκέφτομαι. Κακό πράγμα να σκέφτεσαι…. 

Εδώ και αρκετά χρόνια, σε όλες τις δημοσιεύσεις μου αλλά και στις συζητήσεις, κατηγορούσα όσους είχαν ‘’απλώσει τα πόδια πέρα από το πάπλωμα’’, παίρνοντας δάνεια για διάφορες ανάγκες. Ενώ εγώ, ο καλός στα οικονομικά, ο συνετός, ο σωστός, δεν έκανα

Απλές ερωτήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης…


Το προξενείο Κομοτηνής, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προκλητικός τουρκόψυχος βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ…

Διασκεδαστικές ήταν αναμφίβολα οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που εκθείαζαν τη δράση του τοπικού βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Συγκεκριμένα μιλάμε για κείμενο με τίτλο «Ο Βουλευτής και η Νομαρχιακή ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες», που βρήκαμε στην ιστοσελίδα www.xanthipress.gr και μέσα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Η νομαρχιακή και ο βουλευτής μας έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ψηφοφόρων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, αφού η δράση του μέσα και έξω από το κοινοβούλιο αφορούσε όλη την κοινωνία και δεν περιορίστηκε στη μειονότητα» ανέφερε η Γ. Χατζηγεωργίου, που σημείωσε ότι αυτό το απέδειξε ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στην Ξάνθη το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

«Η παρουσία του βουλευτή για ζητήματα πλειονοτικά και μειονοτικά κυμάνθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα είναι βουλευτής όλων των ξανθιωτών και είμαστε περήφανοι γιαυτό» είπε ο Νίκος Καλιαμπάκας…

Οπότε πολύ εύστοχο και το σχετικό σχόλιο του αδελφού ιστολογίου tourkikanea.gr (25/7/2013):

«Με κάθε σεβασμό προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής για τον εκλεκτό βουλευτή τους. Ο κ. Ζεϊμπέκ πήρε τις ψήφους που πήρε επειδή είναι ο εκλεκτός του προξενείου και όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι είτε εμπαθής, είτε ιδιοτελής, είτε άσχετος, είτε βλαξ. Ας τολμήσει να βγει και να πει κάτι ενάντια στην επίσημη γραμμή του προξενείου, και να δούμε τότε πόσες ψήφους θα πάρει…. Θα ήθελα όμως απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να πω και το εξής: Κύριοι, δεν σας ενοχλεί που ο εκλεκτός σας μέρα-νύχτα τρέχει πίσω από τον πρόξενο και τον τουρκομουφτή Μέτε; (σημ. Προξενείο-Στοπ»: πολύ πρόσφατη και η παρακείμενη φωτογραφία τους σε ιφτάρ στο χωριό Σεμέλη Ξάνθης – μία μόνο από τις…εκατοντάδες, εννοείται!). Μπορείτε να μου πείτε μία περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων Ελλάδας -Τουρκίας στην οποία ο κ. Ζεϊμπέκ να πήρε την θέση της Ελλάδας; Iμάμης Ρόδου, νηπιαγωγεία, μουφτήδες, διορισμός ιεροδιδασκάλων, μειονοτική εκπαίδευση, μία έστω να πάρει η ευχή! Διότι είναι εύκολο να κατηγορούμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για παλαιοκομματικές μεθόδους, αλλά φαίνεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν πάει πίσω…Και αν το κριτήριο είναι μόνο οι ψήφοι, τότε την άλλη φορά ας κατεβάσουν και τον ίδιο τον πρόξενο»!

Άδικο έχει;

πηγή