Σελίδες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

“Γιατί Πολεμάω για Κοινωνική Συμφιλίωση” Άρθρο-παρέμβαση του Βασίλειου Μαρκεζίνη


Επί πέντε χρόνια προσπάθησα να διαμορφώσω ένα νέο πρόγραμμα. Τα όσα έγραψα και είπα σκοπό είχαν, ασφαλώς, να λειτουργήσουν ως αφετηρία μόνο και όχι ως τελικός προορισμός για ένα νέο διάλογο, για έναν τρόπο επίτευξης του στόχου που είχε θέσει και ο κ. Καραμανλής το 2004, ήτοι της δημιουργίας ενός «νέου κράτους». Ο ίδιος, όμως, απέτυχε παταγωδώς. Για διαφορετικούς λόγους, δεν θεωρώ ότι εγώ στάθηκα περισσότερο επιτυχημένος. Εντούτοις, η δική μου προγραμματική στοχοθεσία, αντίθετα με τη δική του, έχει δύο αιχμές, ενώ εκείνος μόνο μία προσπάθησε να επιδιώξει – και αυτή όχι μέχρι τέλους.

Έτσι, σε κοινωνικό επίπεδο, προέβαλα το στόχο της «κοινωνικής συμφιλίωσης». Η επιδίωξη αυτού του στόχου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τον διατύπωσα, όμως, με νέο τρόπο, μια και μέχρι τώρα η συμφιλίωση και η συνεργασία νοούνταν κυρίως στο πλαίσιο της «κομματικής συνεργασίας» – υποτίθεται, για το καλό της χώρας, αλλά στην πραγματικότητα μόνο για...

Από το χαμόγελο της Τζοκόντα στο χαμόγελο του Παπαδήμου.


1loukas Έχω πει πολλές φορές «να σπάσω τη τηλεόραση» κι άλλες τόσες «αλήθεια τι μου φταίει, στο κάτω – κάτω, δεν τη πήρα τζάμπα». ΄Όμως, απ' ότι φαίνεται «τζάμπα» τη βλέπω» !!!

1Gioconda 
Τελικά μετά τα χθεσινά δελτία, ίσως δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά να τη σπάσω.
Ένας περιορισμένος κόσμος των καλοπληρωμένων «μιντιάδων», επιχειρούσε να βάλει έναν ολόκληρο λαό να ασχολείται με το χαμόγελο του Παπαδήμου !!!
Ένα χαμόγελο γεμάτο νόημα, που από την ερμηνεία του θα προέκυπτε η αποκαλυπτική απάντηση στο μεγάλο ερώτημα : «θα γίνουν και...

Το ΠΑΣΟΚ και η “αλήθεια” (του)


Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον προεδρικό θώκο του, το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τρεις μετρήσιμες, ποιοτικές βελτιώσεις: Καταργήθηκε η… ώρα ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος ομιλεί άπταιστα την ελληνική και, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πολιτική διαδρομή του, δίνει σκληρή μάχη με τον εαυτό του να μην πλατιάζει, αλλά να είναι μεστός και περιεκτικός.
Τα… ωραία για το Κίνημα ωστόσο, σταματούν εδώ. Γιατί, κατά τα λοιπά, και το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, μοιάζει… φωτοτυπία του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, και όλων των άλλων ΠΑΣΟΚ που συνταιριάζουν τις φιλοδοξίες και τις ιδιαιτερότητές τους, με έναν και μόνο αντικειμενικά προφανή στόχο: Την εξουσία και τη νομή της.
Μιλώντας σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πολλά. Έχει...

ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΚΧΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέραν αυτών που αποκαλύπτει το ίδιο το άρθρο των “Επικαίρων”. Έτσι ακριβώς εξηγείται και η τιμωρία μας ως λαού, που επιτρέψαμε να μας κυβερνήσουν αυτά τα υποκειμενα. Ψηφίσαμε με γνώμονα το “Λεφτά υπάρχουν” αντί να ψηφίσουμε με Εθνικό σκεπτικό. Όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Και εδώ, έρχεται σκληρό και αδυσώπητο το ερώτημα: Είναι δυνατόν καποιος που δεν αγαπάει την πατρίδα, την Ελλάδα μας, να αγαπήσει ΕΜΑΣ; Να τελειώνουν επιτέλους οι διεθνιστικές αηδιολογίες. Στην Ελλάδα δεν έχουν θέση διότι ευδοκίμηση της Ελλάδας είναι ευδοκίμηση του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, των υγιειών στοιχείων της Γης. Εδώ ναζί και Μέτερνιχ δεν φτούρησαν. Άντε για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.


Αδιόρθωτο το ΠΑΣΟΚ και σε θέματα ΥΓΕΙΑΣ

Μερικοί πολιτικοί δεν αλλάζουν με τίποτε!

Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει τις κομματικές προαγωγές, διορισμούς κλπ.

Ακόμη και τις θητείες διοικητών νοσοκομείων που λήγουν στα τέλη Απριλίου ανανεώνει πρόωρα ο Υπουργός για να εξασφαλίσει μια ακόμη θητεία στους δικούς του. Προφανώς είναι τόσο ικανοποιημένος από το έργο τους.

Σωστά τον καταγγέλλει ο υποψήφιος της ΝΔ στην Α' Αθηνών, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, Μανώλης Αγγελάκας και αναρωτιέται: "Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Λοβέρδος ότι το ΠΑΣΟΚ απέρχεται;"

Ευχαριστώ,

Κωνσταντίνος Λίγιος
Φαρμακοποιός.(mail)

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που μας Κυβερνούν θεέ μου;;; Προσπαθούν να διαρρήξουν την κουλτούρα αυτού του λαού ;;; Προσπαθούν να μεταλλάξουν τον πυρήνα των ηθών, της κουλτούρας, της παιδείας, του Έλληνα ;;;








Ούτε τα αφεντικά τους στο ΔΝΤ δεν κάνου κάνουν τέτοιες δηλώσεις!!!


    Διαβάζω στον πρόσφατο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τίς παρακάτω δηλώσεις, και δεν πιστεύω τα μάτια μου :
 

- την δήλωση του δεύτερου στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Π. Κουκουλόπουλου για τον αυτόχειρα, “Να μας πεί πως κλέβανε το δημόσιο” !!!  

- την δήλωση του Μπεγλίτη “Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του, ουδείς θα είχε ασχοληθεί. 

Tα κανάλια θα το πέρναγαν στα "ψιλά" έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον...

Ο θάνατος του εμποράκου… (άρθρο)

 από το «Freepen»

γράφει ο Αλέξανδρος Κεφαλάς

Σοκαρισμένη, μουδιασμένη, αλλά όχι απόλυτα ξαφνιασμένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε το απονενοημένο διάβημα του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού από τους Αμπελόκηπους, σ’ ένα παρτέρι κοντά στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, λίγο πριν τις εννέα  προχθές το πρωί.
Η αυτοκτονία του απελπισμένου αυτού ανθρώπου στα μάτια μου αποτελεί την αυτοκτονία της μεσαίας αστικής τάξης, του συνόλου των έντιμων  & αξιοπρεπών πολιτών που στήριζαν τόσα χρόνια τη ραχοκοκαλιά, όχι μόνο της κοινωνίας μας, αλλά και της οικονομίας μας.
Η αγροτική και εργατική τάξη έχει εδώ και χρόνια φτάσει στα όρια της φτώχειας, με τους άχρηστους πολιτικούς χειρισμούς ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ζήτημα χρόνου να...

Μήπως τελικά… είχε δίκιο; «Έφυγε» σαν σήμερα το 1833.


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Πως ένα τόσο προικισμένο πνεύμα μπορούσε να υποστηρίζει την καθαρεύουσα; Η ερώτηση που αφορά τον Αδαμάντιο Κοραή, ο οποίος «έφυγε» σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου του 1833, δεν είναι ρητορική, αλλά προσφέρεται για ιστορικό debate, σχετικά με τη δυναμική μιας εθνικής γλώσσας. Και των ιδιαίτερων εκφάνσεών της.
Μια από τις σημαντικότερες μορφές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού άφησε την τελευταία πνοή του στο Παρίσι, την πόλη του φωτός. Μια κατάληξη απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη, για ένα τόσο φωτεινό πνεύμα. Η ζωή και η δράση του ωστόσο, στάθηκαν για σειρά ετών αντικείμενο τριβών και δεύτερων αναγνώσεων.
Είχε επηρεαστεί καθοριστικά από τις φιλελεύθερες ιδέες του Διαφωτισμού, και υποστήριζε ότι...

ΑΘΗΝΑ & ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ


Αρκετοί απόρησαν με την επίσκεψη Παπαδήμου στη Λευκωσία, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε πως μετρά μέρες πιά στην πρωθυπουργία και η χώρα βαδίζει προς εκλογές. Φαίνεται πως ο στόχος της παρουσίας στην κυπριακή πρωτεύουσα του Έλληνα πρωθυπουργού, ήταν διπλός. Να αποφύγει η Κύπρος την παγίδα της πολυμερούς, αλλά και να μην μπλέξει και η Ελλάδα σε μια τέτοια διαδικασία, όντας η ίδια βυθισμένη στην οικονομική της κρίση. Χρόνο θέλησε να κερδίσει ο Παπαδήμος, για λογαριασμό Αθηνών και Λευκωσίας.

Ο Λουκάς Παπαδήμος λοιπόν, εξέφρασε την κατηγορηματική θέση της Ελλάδας να παραμείνει και εμμείνει στην τρέχουσα διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, και όχι να συναινέσει σε σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης, όπως την προωθούν οι Βρετανοί και ο ΓΓ του ΟΗΕ. ''Προτάσεις για εναλλακτικά σχήματα δεν είναι αποδεκτές από την Ελλάδα'', ανέφερε με έμφαση ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι...

Επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες, θα πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία...

Γιατί επιμένουν κάποιοι σε μισθούς Βουλγαρίας;
Επιμένουν κάποιοι ότι αν οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων εξομοιωθούν με τους αντίστοιχους μισθούς της Βουλγαρίας, τότε θα μας προκύψει η πολυπόθητη ανάκαμψη. Να με συγχωρούν, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε ή με βλάκες ή με απατεώνες. Μόνο ένας βλάκας λέει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο η Βουλγαρία που έχει μισθούς Βουλγαρίας δεν έχει γίνει Ελβετία. Κι επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες, θα πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία...
Το «λάθος» που κάνουν είναι σκόπιμο: Μπερδεύουν τον δημόσιο τομέα με τον ιδιωτικό. Στον δημόσιο τομέα έπρεπε να γίνουν μειώσεις και μάλιστα σημαντικές. Και πάλι, όμως, όχι οριζόντια σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν περιθώρια περικοπών από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομίας που αμείβεται σαν να είναι στέλεχος πολυεθνικής. Από τον δάσκαλο, όμως, που αμείβεται έτσι κι αλλιώς με λίγα χρήματα, είναι άδικο να γίνονται μειώσεις επί μειώσεων.
Θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομήσει πόρους απολύοντας τους δημοσίους υπαλλήλους που προσλάβανε τα τελευταία χρόνια από το παράθυρο, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Αλλά δεν το έκαναν! Προτίμησαν να γενικεύσουν την αδικία σε όλη την κοινωνία από το να αντιμετωπίσουν την αλήθεια...
Κι έρχονται τώρα και βάζουν θέματα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Λες και αμείβονται με πριγκηπικούς μισθούς. Λες και το έχει ζητήσει κάποιος. Λες και με τον τρόπο αυτόν...

«Είμαι συλλέκτης» λέει ο κάτοχος οπλοστασίου




  Λίγο πριν από τη σύλληψή του ο 50χρονος δικηγόρος που κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε λαθρεμπόριο πολεμικών όπλων σε όλο τον κόσμο,ανέφερε πως «είμαι συλλέκτης όπλων και προσπαθούσα επί σειρά ετών να κάνω ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο. Είχα πρότυπο ένα αντίστοιχο ιδιωτικό μουσείο στην Εύβοια».
Ο ίδιος μέσω συνεργατών του, όπως αναφέρει το «Βήμα», επισήμανε ότι «αγόρασα τα περισσότερα όπλα μέσω Ιντερνετ από διαδικτυακούς «πλειστηριασμούς» οπλισμού.

Τελεσίγραφο από Μόσχα σε Αθήνα: "Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας"


Νέο "κεραυνό" μετά την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν (ορκίζεται στις 7 Μαΐου) στην Ελλάδα.
Ο Ρώσος πρέσβευτής στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ερωτώμενος για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ποεράσει πολλές δοκιμασίες, απάντησε: "Η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν...

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ


Το κίνημα των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» καθημερινά απλώνεται παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όπου υπάρχουν Έλληνες!

Το Σάββατο 7 Απριλίου στις 19:30, οργανώνεται η πρώτη μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση εκτός Ελλάδος, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Η πολιτική συγκέντρωση του κινήματος οργανώνεται στον πολυχώρο Grand Prospect Hall και υποδέχεται την Ελληνίδα Βουλευτή κ. Έλενα Κουντουρά εκπρόσωπο του κινήματος.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει μήνυμα...

Πόσο δωσίλογος ήταν τελικά ο Τσολάκογλου; Τα συμπεράσματα δικά σας...


Γεώργιος Τσολάκογλου, στρατηγός, δωσίλογος, κυβέρνηση, δοσίλογος, Κάιρο, Κρήτη,
Γραμμή Μεταξά 6 Απριλίου 1941. Στις 05:15 τα γερμανικά στρατεύματα αρχίζουν να σφυροκοπούν την αμυντική γραμμή- η επιχείρηση «Μαρίτα» έχει ξεκινήσει. Οι Έλληνες αντιστέκονται επί τρεις ημέρες. Στις 9 Απριλίου οι Γερμανοί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι ξεκινούσε 71 χρόνια πριν η σκοτεινή για την Ελλάδα περίοδος της τριπλής Κατοχής.
Το πρωί της 10ης Απριλίου οι γερμανικές δυνάμεις παρατάσσονται μπροστά στο οχυρό Παληουριώνες. Δεν πρόκειται για παράταξη μάχης αλλά για απόδοση τιμών. Σε ποιους; Στους «ηττημένους» Έλληνες.
Ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Ταγματάρχης Χατζηγεωργίου καλείται να επιθεωρήσει τις γερμανικές δυνάμεις και η γερμανική σημαία υψώνεται μόνο όταν έχει φύγει και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης. Το ίδιο θα συμβεί στα οχυρά Ρούπελ, Λίσσε, Περιθώρι, Εχίνος, Νυμφαία, Ιστίμπεη και Κελκαγιά. Η φρουρά του στηρίγματος Ρουπέσκο συνεχίζει να πολεμάει μόνη της και το βράδυ διαφεύγει ανάμεσα από τους Γερμανούς, αθέατη!
Οι Γερμανοί επιτρέπουν στους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού να μην παραδώσουν τα ξίφη τους και οι στρατιώτες αφήνονται ελεύθεροι. Συνολικός απολογισμός; Οι Γερμανοί...

Ευθεία παρέμβαση ΔΝΤ στα εσωτερικά μας. Το δωσιλογικό ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει πώς και αν πρέπει να αντιδράσει!


Το ΔΝΤ παρεμβαίνει και προκαλεί ίλιγγο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Νευρική κρίση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη νέα ευθεία παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές. Αποδοκιμάζει η Λ. Συγγρού και «απαντά» και στα σενάρια περί αναβολής των εκλογών.

Να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα το τοπίο ως προς τις εκλογές θέλουν τα κομματικά επιτελεία αναμένοντας μία κίνηση από τον Λουκά Παπαδήμο μετά από την επιστροφή του από την Κύπρο προκειμένου να δοθεί μία σαφή και ξεκάθαρη «απάντηση» έστω και με έμμεσο τρόπο στη νέα ευθεία παρέμβαση του ΔΝΤ το οποίο δια του Τζέρι Ραϊς- του εκπροσώπου για τις διεθνείς υποθέσεις –μίλησε για «αβεβαιότητα» λόγω των εκλογών σπεύδοντας όμως κομψά να διορθώσει με την επισήμανση ότι αυτό ισχύει πάντα όταν σε μία χώρα στήνονται κάλπες.

Ο κ. Ραϊς όμως ακολουθώντας πιστά τη «γραμμή» του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, δεν δίστασε να υπενθυμίσει ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν...

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΚΡΗΤΗ


                                                 Δελτίο τύπου 5/4/2012

Από σήμερα Παρασκευή, 6 Απριλίου και για τρεις μέρες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διασχίσουν όλη την Κρήτη για να γνωρίσουν από κοντά όλους τους ανεξάρτητους Έλληνες της Μεγαλονήσου.
Επικεφαλής ο Πάνος Καμμένος.
Η πορεία θα γίνει με λεωφορείο από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, για μια γιορτή που θα στείλει το μήνυμα της λευτεριάς από την κατοχή που έχουν επιβάλλει τα Μνημόνια και η οικονομική δικτατορία της Ευρώπης.
Αυτή την πορεία του λεωφορείου μπορούν να ακολουθήσουν με κάθε μέσο όλοι εκείνοι οι Κρητικοί που σίγουρα θα θέλουν να βροντοφωνάξουν το μήνυμα:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Παρασκευή 6/4/2012 Ηράκλειο
Σάββατο 7/4/2012 Λασίθι
08/04/2012 (Κυριακή των Βαΐων) Ρέθυμνο και Χανιά

Η Ιερά Σύνοδος για την αυτοκτονία στο Σύνταγμα. Προβληματισμός αλλά δεν επικροτεί.

Το γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην Πλατεία Συντάγματος μας προξενεί λύπη και συμπάθεια και μας οδηγεί στις παρακάτω σκέψεις :
α. Η συγκεκριμένη αυτοκτονία και οι παρόμοιες με αυτήν, στις οδυνηρές ημέρες της κρίσεως που περνάμε, είναι γεγονός που προβληματίζει έντονα την κοινωνία μας.
dis2012Τα διoγκούμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσεως, καλλιεργούν την απόγνωση και οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες καταστάσεις, τους στερούν δε την αξιοπρέπειά τους.
β. Η Εκκλησία ουδέποτε επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίθετα καλλιεργεί την υπομονή, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού.
γ. Φιλανθρώπως συμπαραστεκόμεθα στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίζει ειρήνη και την εξ ύψους παρηγορία.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το σαβουάρ-βιβρ της αυτοκτονίας και της προπαγάνδας



Κι’ εκεί που η προπαγάνδα αρμενίζει σε πέλαγα ευδαιμονίας, 

εκεί που οι υπουργοί (του ΠΑΣΟΚ) δεν προλαβαίνουν να δέχονται προσκλήσεις για τηλεοπτικούς μονολόγους, 

εκεί που ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί το όνειρό του να περνά τον καιρό του σε επιτροπές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρέα με τον (επανεμφανισθέντα στο προσκήνιο) Στίγκλιτς, 

εκεί που όλοι ασχολούνται (τάχαμου) με τις επενδύσεις και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, 

εκεί που όλοι παριστάνουν τους κατάπληκτους με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ (λες και δεν ήταν μαζί με τους συνδικαλιστές στις μπούκες ο σημερινός απηνής (λέμε τώρα) διώκτης τους Γ. Παπακωνσταντίνου, εκεί που ο κ. Βενιζέλος δίνει οδηγίες για τις τροπολογίες, εκεί που παίζουμε την κολοκυθιά για τις...

Άσαντ, κράτα γερά. Η πραγματικότητα για τον «τρομοκράτη» της Τουλούζης.


Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>
Άσαντ, κράτα γερά!



Η πραγματικότητα για τον «τρομοκράτη» της Τουλούζης.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων τα παγκόσμια και τα εγχώρια Μ.Μ. Αποβλακώσεως μας βομβάρδιζαν από την γαλλική πόλη Τουλούζη. 11 και 15 Μαρτίου ένας μοτοσικλετιστής στα περίχωρα της πόλης πυροβόλησε και σκότωσε δυο στρατιωτικούς με πολιτικά την ώρα που αυτοί έβγαζαν λεφτά από την μηχανή της τράπεζας.  Όπως έγινε γνωστό οι δυο νεκροί ήταν υπάλληλοι της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και είχαν αραβική καταγωγή. 19 Μαρτίου ο ίδιος «μουσουλμάνος τρομοκράτης» επιτέθηκε σε ένα εβραϊκό κολέγιο όπου άνοιξε πυρ εναντίων των μαθητών και των γονιών τους. Τον «μουσουλμάνο τρομοκράτη» έψαχνε το σύνολο της χώρας. Τον «βρήκαν» πολύ σύντομα. Η πολιορκία διήρκησε 30 ώρες κατά την οποία ο «τρομοκράτης»...

ΑΔΩΝΙΑ - Θάνατος και Ανάσταση της Φύσης και του Ανθρώπου


John William Waterhouse: The Awakening of Adonis - 1900

Ο Άδωνις είναι ένας ηλιακός ήρωας που λατρεύτηκε σαν θεός στη αρχαία Ιωνία, στη Φοινίκη, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο πέθαινε και την άνοιξη ανασταινόταν, μαζί με τη φύση που την ίδια εποχή αναγεννιόταν.

Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν ο μοναδικός. Την ίδια τύχη είχαν οι Ινδοί θεοί Κρίσνα και Βούδας Σακία, οι εσταυρωμένοι: Ιησούς ο Ναζωραίος, Ταμμούζ της Συρίας, Βιτόμπα του Τελιγκονέζε, Ιάω του Νεπάλ, Χεσούς των Κελτών Δρυιδών, Κετσακοάλτ του Μεξικό, Κουιρίνους της Ρώμης, ο Θούλις της Αιγύπτου, ο Ίντρα του Θιβέτ, ο Άττις της Φρυγίας, ο Κρίτε της Χαλδαίας, ο Μπάλι της ασιατικής Ορίσσα, ο Μίθρα της Περσίας, ο Έλληνας εσταυρωμένος Προμηθέας και ας μην ξεχνάμε τον Ιδαίο Δία της Κρήτης που κάθε χρόνο γιορταζόταν ο θάνατος και η ανάστασή του στα Κρητικά μυστήρια και τέλος...

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ : Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΗΚ : Με μεγάλη χαρά προσυπογράφουμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του σωματείου “ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ” αναφορικά με το εθνικό θέμα και τις παραμέτρους που οφείλουν να καθορίσουν την νέα απελευθερωτική στρατηγική που επιτάσσει το δίκαιο και η αγάπη προς την πατρίδα και την ελευθερία.
Η σύγκρουση ανάμεσα στην ενδοτική και προδοτική στάση της κομματικής ολιγαρχίας αρχίζει να περνά σε πρώτο πλάνο για να γίνει στην εξέλιξη των πραγμάτων ποτάμι φλογερής οργής που θα περάσει πάνω από τα σχέδια της υποταγής .
Δεν επιθυμούμε ενότητα με το λουρί στο σβέρκο του λαού και την πατρίδα δεμένη και βιαζώμενη από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
Επιθυμούμε ενότητα κάτω από το λάβαρο του αγώνα για ελευθερία και επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της .
Μίσος προς τους κατακτητές , μίσος προς τους προδότες.


Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Έχει ήδη χάσει τα πολιτικά αντανακλαστικά του, παραχωρώντας την πολιτική ρητορική του στον κυνισμό.

Το 2004, όταν ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου με διαδικασία… απευθείας ανάθεσης, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παρουσίαζαν το Κίνημα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να ανακάμπτει, χωρίς ωστόσο να υφίσταται αντίστοιχη φθορά ή έστω κάμψη η Νέα Δημοκρατία.

Πολύ γρήγορα, η πραγματικότητα αποδείχτηκε ισχυρότερη του… avatar των δημοσκοπικών αναγνώσεων, και η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή πέτυχε στις εκλογές της 7ης Μαρτίου, την πλέον εκκωφαντική νίκη της Κεντροδεξιάς μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, και την τότε επικράτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις...

Κίνδυνος να χάσουμε μέρος του ελέγχου του FIR


maxitiko050412 300x166 Κίνδυνος να χάσουμε μέρος του ελέγχου του FIR
Τον μεγάλο κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος μέρους του FIR Αθηνών που διαχειρίζεται η Ελλάδα και να ανατεθεί η δραστηριότητα αυτή σε γειτονικά κράτη, τονίζει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΚΕ), αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών, για την ανεξήγητη -όπως χαρακτηρίζεται- πολιτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποδέχθηκε το Σχέδιο Επιδόσεων που κατέθεσε η Εθνική Εποπτική Αρχή για τις πτήσεις και υπερπτήσεις στο FIR Aθηνών, από...

ΨΗΦΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην πατρίδα μας πια, περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η πολιτική βλακεία, η οποία εκφράζεται από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που είναι παρακμασμένα, εξευτελισμένα και ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική. Για τον λόγο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών ακραίων φαινομένων, όπως η προχθεσινή αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων και για την οποία αυτοκτονία υπάρχουν βεβαίως, ηθικοί αυτουργοί που όλοι γνωρίζουμε και τους οποίους κατέδειξε ο συμπολίτης μας με το ιδιόχειρο σημείωμά του. Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες στην «Εθνική κατάθλιψη», όπως πομπωδώς δηλώνει ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς.  
Μεταξύ αυτών των προσώπων, θεωρώ, πως είναι και ο βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή), που, όπως...