Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η συμμορία έχει … πανικοβληθεί!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Διαβάζοντας τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις (του αντρογύναιου που ηγείται του Δ.Ν.Τ) για την Ελλάδα και τους Έλληνες όλοι μας καταλαβαίνουμε πια το μέγεθος της προδοσίας αυτών που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλος αυτός ο έξωθεν συρφετός αφού συνεργάσθηκε επί μακρόν με πολλούς προδότες της εγχώριας πολιτικής σκηνής τώρα θεωρεί την χώρα μας προτεκτοράτο και...

Ιδού το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα

Ένα μεστό περιεχομένου και απολύτως ακριβές δημοσίευμα ήταν αυτό του διακεκριμένου αμυντικού συντάκτη και στρατιωτικού αναλυτή, του πολύπειρου Μάνου Ηλιάδη, ο οποίος, όπως άλλωστε το συνηθίζει όταν καταπιάνεται με κάτι, πήρε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα και το έκανε… φύλλο και φτερό.
Καθότι πολύ αγαπητός και καθ’ όλα σεβαστός ο αναλυτής, όπως επίσης και τον ιστοχώρο «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ» όπου διαβάσαμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», θεωρούμε θα αποτελέσει ένα εξίσου διαφωτιστικό ανάγνωσμα:
Toυ Μάνου Ηλιάδη
Η κρίση που κατατρώγει την Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι περίπου χρόνια και η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται βαθμιαίως ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, κατά τρόπο που… θυμίζει καταστάσεις που προσομοιάζουν με αυτές έπειτα από ατυχή και καταστροφικό πόλεμο, επισκιάζει μια ολόκληρη σειρά άλλων ζωτικής σημασίας προβλημάτων, μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση έχει το πρόβλημα της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τα προβλήματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας κατέχουν παραδοσιακά -σε ολόκληρο τον κόσμο- χαμηλότερη προτεραιότητα των ενδιαφερόντων και προτιμήσεων ενός λαού έναντι θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεώς του. Είναι, δε, φυσικό σε...

"12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί τους"...

e-μεταφορά: twitter.com/a_m_papagiotis

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Πάνος Καμμένος: "Όπως είχαμε δεσμευτεί αναρτώνται αυτή την εβδομάδα τα επιμέρους προγράμματα για κάθε τομέα που δημιουργήθηκαν απο τις προτάσεις που στείλατε, εφόσον εγκριθούν ενοποιούνται με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ακολουθούν Παιδεία,Υγεία." 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ευθύνη της Διοίκησης της Δικαιοσύνης ανατίθεται στις Ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων και καταργείται η δυνατότητα του Υπουργού να παραγγέλει προκαταρκτική εξέταση.

Η εκλογή των Προέδρων, των Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας πραγματοποιείται από διευρυμένο εκλεκτορικό Σώμα με ευρύτατη κοινωνική και δημοκρατική νομιμοποίηση (ενδεικτικά: από τον Πρόεδρο και τους Αντιπρόεδρους της Βουλής, τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, τους Προέδρους των πέντε μεγαλυτέρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, τους Πρόεδρους των Δικαστικών Ενώσεων και τους...

Γιατι δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της έρευνας για τα TOR-M1;;

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις, σχετικά με τις σκοτεινές διαδρομές των μιζών που κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1.
Τα επιλήψιμα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αξίας 73 εκατ. δολαρίων, κίνησαν την περιέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και ζήτησε από Ρώσους αξιωματούχους να εντοπίσουν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων. Λίγο μετά, ο επικεφαλής της έρευνας, δολοφονήθηκε....

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.

Λίγο καιρό μετά, ο κ. Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, αναζήτησε...

Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ (και του Σημίτη!) για τον Άκη

Ήταν κοινό μυστικό στο ΠΑΣΟΚ (και στα πιο υψηλά κλιμάκια) εδώ και και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, ότι ο Άκης είχε πάψει προπολλού να συμπεριφέρεται σαν υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και λειτουργούσε σαν επιχειρηματίας της πολιτικής.
Όσοι έζησαν την εσωκομματική αναμέτρηση του 1996 στην κοινοβουλευτική ομάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις βεβαιώνουν τον πακτωλό εκατομμυρίων που διακινήθηκε για να κερδίσει τότε την αναμέτρηση ο Άκης και να γίνει πρωθυπουργός.
Ακούστηκε μάλιστα ότι σε σουίτα ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος μοίραζαν «βαλίτσες»-προσφορά επιχειρηματιών- την παραμονή των εκλογών προκειμένου να αλλάξουν στρατόπεδο κάποιοι βουλευτές ώστε να ανοίξει ο δρόμος της πρωθυπουργίας για τον Άκη. Ευτυχώς, το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας, λειτούργησε σαν «αόρατο χέρι» βγάζοντας τον Σημίτη πρωθυπουργό και στέλνοντας τον Ακη και...

33 χρόνια μετά… η Ιστορία επαναλαμβάνεται;

Σαν σήμερα, πριν από τριάντα τρία χρόνια, την 28η Μαϊου 1979, υπογράφετο στο Ζάππειο η πράξη προσχώρησης της Ελλάδος στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως δέκατο μέλος.
Μια νέα περίοδος αισιοδοξίας και ελπίδας άνοιγε για τον ελληνικό λαό, ο οποίος, πέντε χρόνια νωρίτερα, το 1974, έβγαινε από μία επταετή στρατιωτική δικτατορία, που οδήγησε τον ελληνισμό στην απώλεια του μισού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά από την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο, ως «αντίποινα» στην ελληνοχουντικής έμπνευσης, ανατροπής του Μακαρίου και εγκαθίδρυσης μιας σύντομης στο χρόνο δικτατορίας, ελληνικής κατεύθυνσης και καθοδήγησης.
Συνταρακτικά γεγονότα, δικτατορία, πόλεμος με τους Τούρκους, που η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όχι μόνο τα άφησε πίσω, όχι μόνο τα ξεπέρασε, αλλά κατάφερε να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα, να επαναφέρει πλήρως τον σεβασμό ...

Από την γελοιότητα στον εθνικό... εφιάλτη

Θα μπορούσε κανείς να ευχηθεί να αναλάβουν το σχηματισμό κυβέρνησηςμετεκλογικά, αφού ένα δίμηνο μονάχα, αρκεί για την απόλυτη χρεοκοπία τους, και έτσι να απαλλαγεί οριστικά η Ελληνική πολιτική πραγματικότητα από αυτόν τον επικίνδυνο εθνικό εφιάλτη
Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου αστεία, πολύ δε περισσότερο που στη συγκεκριμένη ιστορική εποχή, η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στην περιδίνηση των ισχυρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων και επικίνδυνων γεωστρατηγικών σχεδιασμών.

Πολλοί επιχειρούν να εμφανίσουν ως μεμονωμένη γκάφα ενός στελέχους την επικίνδυνη άποψη για τα ελληνοτουρκικά που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.
Επικίνδυνη αυταπάτη. Δεν πρόκειται για γκάφα. Αυτή είναι η βαθειά του πολιτική. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη πολιτική, που όσο περνούν οι...

Η εκτέλεση μιας κοινωνίας

Αυτοκτονίες, ψυχασθένειες, συσσίτια…

Νεόπτωχοι και νεοάστεγοι, ασφαλισμένοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους, έγκυοι χωρίς ιατρική περίθαλψη, παιδιά που δεν εμβολιάζονται, άνθρωποι ενθουσιώδεις και δημιουργικοί, οι οποίοι εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε καταθλιπτικούς που σκέφτονται ακόμα και την αυτοκτονία ή, ακόμα χειρότερα, προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα, και πολλοί ακόμα που για να καταπολεμήσουν την αγωνία και την ανασφάλεια καταφεύγουν σε εξαρτησιογόνες ουσίες, ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν παράδεισος, αυτό, ωστόσο, που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμογής του μνημονίου δεν έχει προηγούμενο. Ο κοινωνικός ιστός καταρρέει με βίαιο τρόπο.
Η κίνηση στα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», στους οποίους απευθύνονται οι πλέον φτωχοί των φτωχών, είναι...

Ανώμαλες καταστάσεις. Οι λεσβίες θα έχουν δικαίωμα σε εξωσωματική γονιμοποίηση....

Τι ανώμαλες καταστάσεις ζούμε, και θα ζήσουμε ακόμη; Η τέως κραταιά Αγγλία πρωτοστατεί και πάλι στις ανώμαλες ανθρώπινες συμπεριφορές. Θα έχουν δικαίωμα στην εξωσωματική και τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων γυναικών για την απόκτηση παιδιών κατά τον ίδιο τρόπο με τα φυσιολογικά ζευγάρια. Δικαίωμά μου να κάνω την διάκριση μεταξύ φυσιολογικών ζευγαριών (άνδρας-γυναίκα) και ανώμαλων ζευγαριών (δύο γυναίκες ή δύο άνδρες) όταν έχει να κάνει με την φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους. Δικαίωμά μου και να πιστεύω ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών που θα αποκτηθούν με τον τρόπο αυτόν. Ένα παιδί έχει ανάγκη από τα πρότυπα φυσιολογικών γονιών, πατέρα - μητέρας, για να μπορέσει μεγαλώνοντας να γίνει σωστός άνδρας ή σωστή γυναίκα. Τι είδους άνθρωπος θα γίνει ένα παιδί που θα μεγαλώσει σε μια ανώμαλη οικογένεια όπου θα είναι αναγκασμένο να φωνάζει μητέρα την Σούλα και πατέρα.... την Λούλα, ή πατέρα τον Λαλάκη και μητέρα τον... Μαμάκη; Πώς θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στο σχολείο αυτή η ψυχούλα ή θα καταλήξει σαν το αγοράκι που υιοθέτησαν οι λεσβίες στην Αυστραλία και στα δώδεκά του, μη έχοντας συνείδηση των πράξεών του, απεφάσισε να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλλου κάνοντας υπερήφανη την ανώμαλη ψυχικά και πνευματικά «οικογένειά του»; Σεβαστή η σεξουαλική ιδιαιτερότητα αλλά διαφορετικό πράγμα η δημιουργία οικογένειας από άτομα του ιδίου φύλλου και φθάνει πια με τις απαιτήσεις σας... Ακολουθεί το κείμενο από το «Πενταπόσταγμα». Οδυσσεύς


Σοκαριστικό: Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα μπορούν να αποκτούν παιδί με εξωσωματική... 

Βρετανία: Επιτρέπεται η ίση πρόσβαση στην εξωσωματική για ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών! Τα ζευγάρια ίδιου φύλου θα έχουν πλέον στη Βρετανία το δικαίωμα στην ίση πρόσβαση για θεραπεία εξωσωματικής όπως συμβαίνει με τα φυσιολογικά ζευγάρια!
Το συγκεκριμένο δικαίωμα παρέχεται υπό τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδόθηκαν από την υπηρεσία συμβουλευτικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας.

Εξίσου αμφιλεγόμενο είναι το γεγονός ότι αλλάζουν και τα όρια ηλικίας: η κρατικά ή κυβερνητικά χρηματοδοτούμενη εξωσωματική γονιμοποίηση θα έχει ως ανώτατο όριο ηλικίας των δικαιούχων γυναικών τα 42 έτη πλέον, και όχι τα 39 έτη όπως ίσχυε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του London Telegraph που βρήκε για εσάς το pentapostagma.gr, οι υγειονομικές αρχές της κυβέρνησης στην Αγγλία και την Ουαλία αναμένεται να χρηματοδούν την ενδομήτρια σπερματέγχυση χρησιμοποιώντας τη τακτική της δωρεάς σπέρματος για τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων γυναικών!!

Εάν αποτύχουν να συλλάβουν έπειτα από τη παρέλευση έξι κύκλων θεραπείας, αναμένεται να συμπεριληφθούν σε θεραπείες εξωσωματικής ή in vitro γονιμοποίησης, η οποία αποτελεί μία πολύ πιο δαπανηρή και περίπλοκη διαδικασία...

Το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτεί περίπου τρείς κύκλους θεραπειών in vitro γονιμοποίησης για τουλάχιστον τρία χρόνια, και οι γυναίκες θα έπρεπε υπό το πρότερο καθεστώς πρακτικής να έχουν ηλικία κάτω των 40 ετών για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.
Η συνεχιζόμενη χαλάρωση των νόμων και των κατευθυντήριων οδηγιών ακυρώνει την ίδια την έννοια της οικογένειας και της βιολογίας: τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών που υπεβλήθησαν σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης έφτασαν το 2010 τα 417 ενώ το 2007 ήταν 178....
Υπό τις ρυθμίσεις του Νόμου περί Ανθρώπινης Γονιμότητας και Εμβρυολογίας του 2008, οι κλινικές εξωσωματικής δεν λαμβάνουν έκτοτε υπόψιν τους την ανάγκη ενός παιδιού για πατέρα ή/και την ύπαρξη ενός αντρικού προτύπου προτού εγκρίνουν τη θεραπεία...
Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έπρεπε μόνο να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μία υποστηρικτική γονεικότητα...

Τα παιδιά όμως που έρχονται σε αυτό τον κόσμο χρειάζονται μία φυσιολογική οικογένεια, με καθορισμένους ρόλους φύλου και αλληλουποστήριξης των γονέων διαφορετικού φύλου. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των νόμων της φύσης πρέπει κάποια στιγμή να λάβει ένα τέλος....
pentapostagma.gr

 


ΕΕ: ανάγκη ισορροπίας γεωστατηγικών και οικονομικών συμφερόντων


Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α.*
Η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσηςσε μια σειρά θεμάτων. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ευημερίας εξακολουθεί να εξαρτάται από το εσωτερικό εμπόριο, οι κυβερνήσεις, ελλείψει κονδυλίων της ΕΕ, «κυνηγούν» ξένες επενδύσεις, ευκαιρίες εξαγωγών και εγγυημένη πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους, περισσότερο από ποτέ πριν. Οι προσπάθειες κατευθύνονται κυρίως στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες των χωρών που είναι γνωστές ως BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα).

Σύμφωνα με τις προτεραιότητες των κρατών-μελών που ήδη διαμορφώνονται, η ΕΕ αρχίζει να δίνει μεγαλύτερη σημασία στη σχέση της με τις χώρες BRIC και άλλες ανερχόμενες οικονομίες. Για παράδειγμα, στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ινδίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο...

Επιδιώκουν την σύνταξη νέων βιβλίων Θρησκευτικών για την εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών

 
Οι συντάκτες του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου που μετατρέπουν το μάθημα από ορθόδοξο χριστιανικό σε θρησκειολογικό προωθούν τώρα την σύνταξη νέων βιβλίων Θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ως γνωστόν η σύνταξη του νέου Προγράμματος Σπουδών χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Δεν χρηματοδοτήθηκε όμως, σε πρώτη φάση, η έκδοση νέων βιβλίων που θα συνόδευαν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα μόλις οι συντάκτες του Προγράμματος κατορθώσουν να εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα και να χρηματοδοτήσουν την έκδοση νέων σχολικών βιβλίων. Η πρώτη σαφής αποκάλυψη της επιδίωξή τους αυτής έγινε από τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων της Κρήτης Γεώργιο Στριλιγκά κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ που ασχολήθηκε με το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην εισήγησή του, που...

Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση



Αν για την ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη μια έξοδος της χώρας μας από ευρώ και η συνεπακολουθούμενη πτώχευση έχει προκαλέσει την αναταραχή, για τις τρεις ισχυρότερες οικονομίες είναι ένα κακό όνειρο που αν πραγματοποιηθεί θα τους παρασύρει σε ατραπούς που δεν θέλουν ούτε σε θεωρητικό επίπεδο να σκέφτονται. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις εντός της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την αχίλλειο πτέρνα της παγκόσμιας οικονομίας. 

Η κρίση στους κόλπους του ευρώ όσο πάει και εξαπλώνεται. Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται μια ανάσα πριν την κατάρρευση, και η υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… την προσευχή της.

Το ντόμινο αυτό είναι που τρομάζει τις τρεις υπερδυνάμεις, καθώς οι ΗΠΑ ακόμα βρίσκεται στην «ανάρρωση» από την κρίση του 2008, οι Κινέζοι βλέπουν την οικονομία τους να επιβραδύνεται, ενώ η Ρωσία στερεύει από καύσιμα. 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το moneypost.gr συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες για...

Άκης & ΣΙΑ: Ανεμομαζώματα… διαβολοσκορπίσματα… και το σήμερα


Αηδία προκαλούν σε κάθε ειλικρινή παρατηρητή του χώρου της άμυνας οι εξελίξεις στο ζήτημα του παράνομου πολιτικού χρήματος που φέρεται να εισέπραξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του την εποχή της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Εμείς είμαστε οι πρώτοι που καλέσαμε για «φρένο» και προστασία από την «υπερβολή της κριτικής» που θα μπορούσε να περάσει στο άλλο άκρο φλερτάροντας με τα όρια της συκοφαντίας. Εμείς ήμασταν επίσης που αναγνωρίσαμε ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι με την Τουρκία, η χώρα θα αμυνθεί με οπλικά συστήματα τα οποία αγοράστηκαν την εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όμως, όλα έχουν ένα όριο. Χωρίς να αναιρείται τίποτα από τα ανωτέρω, οι αποκαλύψεις που γίνονται στο περίφημο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, κυριότερο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η παραληρηματική γραφή η οποία αποκαλύπτει έναν άνθρωπο με διαταραγμένη ισορροπία και κάθε άλλο παρά ασκούντα έλεγχο επί της κατάστασης, είναι επιεικώς ανατριχιαστικές. Η απουσία μηνύσεων και...

Έκθετος ο Λ. Παπαδήμος για έλλειμμα & φόρους - Μπούμεραγκ γυρίζει η επιστολή του...

Συνεχίζεται η ανεύθυνη και άνευ ουσίας προεκλογική τρομοκρατία, προκειμένου να αποδεχθούν ακόμα χειρότερη υποδούλωση οι Έλληνες.  Συνεχίζεται σε σημείο, όπου προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός, διαρρέει η γνωστή επιστολή του δοτού πρώην πρωθυπουργού- τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμου, με την οποία ουσιαστικά ομολογεί ότι έχει αφήσει πίσω του όχι απλώς "καμμένη γη", αλλά ολοκαύτωμα. Αυτός, ο άριστος γνώστης και καθηγητής της οικονομίας...

Όλα αυτά διέρευσαν φυσικά στο "Βήμα της Κυριακής". Εννοείται ότι η παρουσίαση τρομάζει, ενώ πρόκειται απλά για έλλειμμα μόνον ενός δις ευρώ και μάλιστα χωρίς να έχουν εισπραχθεί καν μέχρι τον Ιούνιο τα απαραίτητα φορολογικά έσοδα. Αλλά ποιός ευθύνεται γι αυτό; Ποιός ασχολήθηκε μόνον με τι λεφτά θα πάρουν δωρεάν οι τράπεζες και αδιαφόρησε πλήρως για τα φορολογικά έσοδα; Και βέβαια το ερώτημα είναι γιατί μπορούν να πάρουν δωρεάν 18 δις ευρώ οι τράπεζες αλλά δεν μπορούν να δανείσουν το δημόσιο (χάρη στο οποίο δανείστηκαν ήδη με εγγυητικές του και...

Προς Chère Madame Lagarde (αυτό το γαλλικό αντρογύναικο ντε !)

Δεν γνωρίζω κατά πόσον το βεβαρυμένο πρόγραμμά σας, σάς έχει επιτρέψει να ασχοληθείτε με την ιστορία τόσο της δικής σας, όσο και της δικής μου χώρας. Ούτε επίσης γνωρίζω αν στα μαθητικά σας χρόνια διδαχτήκατε το παραμικρό σχετικά με τις θηριωδίες της φυλής σας και ιδιαίτερα αυτές που σημειώθηκαν το 279 π.Χ. κατά την κάθοδο των Γαλατών στην Ελλάδα, με στόχο το Μαντείο των Δελφών (και τους θησαυρούς του φυσικά). Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι τότε, μια πολυάριθμη στρατιά βαρβάρων υπό την αρχηγία του Βρένου Β΄ και καθ’ οδόν προς τους Δελφούς, εισέβαλλε στην ανυπεράσπιστη Ευρυτανία όπου δεν δίστασε να κάνει επίδειξη της γαλατικής αβρότητας, σφάζοντας γέροντες και νήπια, από τα οποία ήπιαν το αίμα και έφαγαν τις σάρκες!!! Δεν παρέλειψαν επίσης, να φερθούν εξ’ ίσου «γαλατικώς αβρά» και στις γυναίκες, «ικανοποιώντας» τις σεξουαλικά έως θανάτου!

Αυτά έχουν καταγραφεί στην ιστορία, κυρία Lagarde, και αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της φυλής των Γαλατών, που στην πορεία των αιώνων προσπάθησε να ντύσει το πρωτογενές της ένστικτο μέσα σε αμέτρητη ποσότητα ακριβού βελούδου και μεταξιού και να κρύψει τη βαρβαρική της εκφορά στα χρυσοποίκιλτα ανάκτορα των Βερσαλλιών, υπό τον επισφαλή, ως αποδείχθηκε, τίτλο του κόμη … ξέρετε, στις Βερσαλλίες, εκεί όπου η δυσωδία της απλυσιάς καλύφθηκε κάτω από...

Σε αντίθεση με τους «δημοκράτες» υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Δροσογιάννης) που χαστούκιζαν αστυνομικούς...Χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής ξεσπά σε αστυνομικό και χτυπάει I.X. [βίντεο]

Δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή και άσχετα με αυτό που πρόσθεσα στον αρχικό τίτλο, πιστεύω ότι οι πολιτευόμενοι με την Χ.Α. πρέπει να σοβαρευθούν πλέον, να συγκρατούν τον θυμό τους ακόμη και όταν τους προκαλούν, να επεμβαίνουν κατευναστικά προς τα μέλη του κόμματος και βασικά να παραμένουν σοβαροί. Και, κυρίως, να μην υποκλίνονται σε κανέναν και καμμία. Είναι κόμμα πλέον και θα εκπροσωπηθεί στην βουλή κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς. Βλέπετε την δημοκρατική συμπεριφορά των αλητήριων πασόκων βουλευτών που χαστούκιζαν αστυνομικούς, εν μέση οδώ και παρουσία δημοσιογράφων, όλοι οι δημοσιοκάφροι την επικροτούν εντελώς δημοκρατικά και δουλικά υπακούοντας στην θέληση των αφεντικών-εργοδοτών τους. Οδυσσεύς


Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην Κυψέλη, όταν ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος είχε λογομαχία με αστυνομικούς και προκειμένου να ξεσπάσει, χτύπησε σταθμευμένο...

«Λεφτά υπάρχουν» - και στο Δέλτα του Νίγηρα!

Οι περισσότεροι είδαν στις πρόσφατες δηλώσεις Λαγκάρντ – όταν την πήρε ο πόνος για τα παιδιά στο Δέλτα του Νίγηρα, που μοιράζονται ανά τρία μία καρέκλα στις σχολικές αίθουσες  -  την αλαζονεία του ισχυρού. 


Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. 


Η βάση του προβλήματος βρίσκεται πάντα στο γεγονός ότι η κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν καν την δυνατότητα να λειτουργούν και να εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο για την Ελλάδα. 


Το πρόβλημα είναι – αλλά το έχουμε ξεχάσει, καθώς καταντήσαμε να αγωνιούμε μήπως βρεθούμε εκτός ευρώ – ότι η χώρα, ελέω του γνωστού καταστροφικού διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, κατέφυγε σε έναν μηχανισμό όπου συμμετέχει το ΔΝΤ, χωρίς να έχουν προηγουμένως εξαντληθεί όλες οι πιθανότητες αποφυγής αυτής της δραματικής εξέλιξης. 


Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως το ίδιο δίδυμο έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσφημήσει τη χώρα σε όλους...

Καιρός να περάσουμε από τις "εσωτερικές τριβές" στην εθνική στρατηγική!

Γράφει ο Νίκος Λυγερός


Οι εσωτερικές τριβές είναι μόνο για τα κόμματα και τις παρατάξεις, αφήνουν αδιάφορη την πατρίδα. Έχουν νόημα μόνο για τους μικροπολιτικούς που δεν έχουν άλλη εμβέλεια να κάνουν τίποτα παραπάνω κι ο μοναδικός τους στόχος είναι οι εκλογές. Αν οι ψηφοφόροι πέσουν στην παγίδα τους, τότε δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα. Η ανάδειξη των εσωτερικών τριβών σε εθνικά θέματα, είναι γελοίες για όσους ασχολούνται με την στρατηγική. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα να λύσει για να τους κάνει τη χάρη να ασχοληθεί με τέτοιες μικρότητες. Αν ένας βουλευτής, αν ένας υπουργός, αν ένας πρωθυπουργός δεν συνειδητοποιήσει ότι είναι ένας υπηρέτης της πατρίδας, τότε δεν τον έχουμε ανάγκη. Μπορεί να...

Τραπεζίτες πρό τῶν πυλῶν


Peter Frankopan*
ΛΙΓΟΙ Ἕλληνες λέγουν σήμερα μιά καλή λέξη γιά τό εὐρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Θεωροῦν ὅτι αὺτός εἶναι ὁ πραγματικός λόγος γιά τήν τρέχουσα κρίση τους, πού παρεῖχε «εὔκολα χρήματα» στούς πολιτικούς τους, καί τώρα ἀπαιτοῦν ἕνα μερίδιο οἰκονομικής σάρκας.
Ἡ ἴδια ἱστορία πρίν ἀπό 800 χρόνια. Οἱ ἄνδρες τῆς τετάρτης σταυροφορίας, ποὺ ἀρχικά ξεκίνησαν νά παλέψουν γιά τόν χριστιανισμό στούς Ἁγίους Τόπους, βρέθηκαν ἀντ' αὐτοῦ νά λεηλατοῦν τήν Κωνσταντινούπολη, τήν πρωτεύουσα τῆς Ἑλληνόφωνης Βυζαντινῆς Αυτοκρατορίας, λόγῳ τῶν τεραστίων χρεῶν πού εἴχαν συσσωρευθεῖ πρός τήν δύση.
Ὁ τρόπος ποὺ ἡ Εὐρώπη ἔχει συμπεριφερθεῖ στήν Ἑλλάδα ὣς πρός τήν τρέχουσα κρίση εἶναι ἐλάχιστα λιγότερο ἐπαίσχυντος ἀπό τόν τρόπο πού ἐκεῖνοι οἱ σταυροφόροι συμπεριφέρθηκαν τόσους αἰώνες πρίν. Ἐάν μή τί ἄλλο, αὐτό τό σκοτεινὸ σημεῖο στὰ δυτικὰ ἱστορικὰ ἀρχεῖα θά ἔπρεπε νά εἶναι μιά προειδοποίηση γιά τούς τραπεζίτες καί τούς πολιτικούς πού ὤφειλαν μάλλον νά προσέξουν τήν πτώση τῆς Ἑλλάδας παρά νά ἀναλάβουν τήν...

ΣΥΡΙΖΑ, πώς πήγε από 4% στο 16% στο 30%?

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το εκλογικό του ποσοστό από 2 ομάδες:
1) τους αριστερούς διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι δεν είχαν κάτι άλλο να ψηφίσουν για να δείξουν την αντίθεση τους στην λιτότητα η οποία μοιράστηκε επί δικαίων και λιγότερο επί αδίκων.
2) τους βολεμένους κομματικούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σταμάτησαν να βλέπουν μέλλον στην μασαμπούκα τους. Απόδειξη αυτού του γεγονότος ότι μεγάλο μέρος του κομματικού & συνδικαλιστικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα οι κομματικοί του Ακη Τσοχατζόπουλου μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, και το οργάνωσαν κομματικά προετοιμάζοντας το για την επέλαση από το 4% στο 16%. (Οι συγκεκριμένοι Τσοχατζοπουλικοί ήταν επαγγελματίες της πολιτικής απάτης και της διαφθοράς!)
Έτσι προβλέπω ότι :
- Οι πρώτοι θα καταλάβουν το λάθος τους, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το νέο ΠΑΣΟΚ.
- Οι δεύτεροι προσβλέποντας στην συνέχιση της “κοινωνικής πολιτικής” του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο να...

ΛΥΚΟ-ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ


lefana@shaw.ca


Ο Λύκος σ’ έχει στη σπηλιά και σου μασάει το πόδι.  Και λέει: 
"Καλέ, μην βγαίνεις έξω...  Αν μείνεις μαζί μου θα σου φάω μόνο τό’να πόδι…  Εξω, στα σίγουρα ξέρω, η αρκούδα θα σου φάει και τα δυο…   Άσε που θα μου κρυώσεις εκεί έξω…”
Οι εσωτερικοί  Μνημονιακοί Λύκοι έχουν φορέσει τώρα την προβιά του “αντιμνημονιακού προβάτου” και  παριστάνουν τους "πατριώτες" και τους πονόψυχους...   Και λένε παντού ότ' είναι διατεθειμένοι να “επαναδιαπραγματευθούν” τους όρους των Μνημονιακών σου αλυσίδων!
Απ’ την άλλη, οι Λύκοι αυτοι (και τα διαφορα αφεντικά τους απ’ έξω), συνέχεια μας απειλούν!  Αλλα, οταν ξεκουμπιστούμε απ’ τη σπηλιά, τ' αφεντικά τους θα τα δούμε να τρέχουνε να μας "σώσουν" πιο πολύ:  
“Καλέ τόσο πολύ σου πονάει σαν στο μασάμε;  Σοβαρά;  Μα δεν το εννοούσαμε!  Ηταν οι (μνημονιακες) αλυσιδούλες λίγο σφικτές; Να βάλουμε και λίγο Σαμαρείτικο αναισθητικό τότε…”
--------------------------------
Σαν οι Λυκο-Δήμιοι μας “απειλούν” ότι θα μας “πετάξουν έξω”, ας τους πούμε “στο καλό κι’ ευχαριστούμε...” “Κάλιο να κινδυνεύσω και τα δυο, παρά στο τώρα να χάσω το’να”. 
Μιας ωρας Ελευθερη ζωη… καθαριζει το μυαλο (και βρίσκει το δρόμο).
Επειδή πάντα (όπως έλεγε κι’ η γιαγιά μας): “Έχει ο Θεός” (πολλά να δώσει, είτε λέγονται ευρώ, δραχμές η φακές!)
--------------------------------------
Καλέ, τι έκπληξη!  Η λυκο-συμμαχία με Ε.Ε. (και Ευρώ) δεν έγινε για το καλό μας;;;  
(Και τόσο που τη χρειαζόμαστε…)
--------------------------------------
Και πού’σε πατριώτη...
Τα "Λυκοφιλα" Κανάλια σου βάζουν ιδέες ν’ανησυχείς γι’ “αρκούδες”... 
Μη σκέφτεσε πολύ.  Δες πλατιά (με τη καρδια) και αναπνευσε για τώρα.  Διάλεξε και Ψήφισε Ελλάδα ...  
(άσε που όλος ο κόσμος με αγωνια περιμένει το μεγάλο σου ΟΧΙ)
Πρώτα να καταργηθεί η απρεπής Λυκοφιλη (μνημονιακή) Διαθήκη της Πατρίδας σου (που κάτι προδότες "αδιάβαστα" υπόγραψαν για σένα…)
Και μετά, να πιστέψεις οτι η καθαρή Αλήθεια θα φέρει τη Κάθαρση και την Ανάσταση.

=========================================================================
Αλλιώς, σε 50 χρονια το εγγονι σου ισως διαβάσει σ' ένα απαγορευμένο ξενογλωσσο βιβλίο: Το 2012, οι τελευταίοι Έλληνες πούλησαν τη Πατρίδα τους για ένα πινάκιον φακής.

Λεωνίδας Κύρκος στην τελευταία συνέντευξη της ζωής του: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν βαθιά διεφθαρμένος...

Την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου, στον Αλέξη Παπαχελά, παρουσίασαν χθες οι Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Η μέχρι σήμερα αδημοσίευτη αυτή συνέντευξη, δόθηκε λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του Κύρκου με την παράκληση του ιδίου να προβληθεί όταν δεν θα ζει πια. 
Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον έχει αυτά που αποκαλύπτει ο Λεωνίδας Κύρκος για τον Ανδρέα Παπανδρέου : «Ήταν βαθιά διεφθαρμένος, ο Αντρέας, τον είχε καταλάβει το πάθος της εξουσίας και σε αυτό θυσίαζε πάρα, πάρα πολλά. Θυσίαζε και τους στενούς του συνεργάτες ακόμα και επέλεγε τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούσαν να τον συνδράμουν σε πράγματα τα οποία δεν ήταν άξια λόγου! Υπήρξαν και αξιόλογοι άνθρωποι στο περιβάλλον του. Δεν τους άκουσε, δεν τους ενστερνίστηκε, προτίμησε να έχει σχέση με υποκοσμικούς ανθρώπους».

Και άλλο ψέμα του κωλοτούμπα πολιτικάντη Καρατζαφέρη. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας διαψεύδει συνεργασία με τον ΛΑΟΣ....

Δελτίο Τύπου Νο 24:Συνεχίζουν οι ψεύτες. (Δεν υφίσταται Συνεργασία με το ΛΑΟΣ ).

Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
Κυριακή, 27 Μαϊ 2012

Συνεχίζουν οι ψεύτες. (Δεν υφίσταται Συνεργασία με το ΛΑΟΣ ). 


Η ψευδής είδηση ότι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, θα συνεργασθεί με το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού συνεχίζεται. Τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας μεταδίδουν καθημερινώς την είδηση αυτή.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εξέδωσε δελτίου τύπου με το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά την πολιτική συνεργασία αυτή η οποία ουδέποτε και κατ΄ ελάχιστον υπήρξε. Οι εμπνευστές όμως του ψεύδους αυτού συνεχίζουν να παραπλανούν και να εξαπατούν...

Φαντασιώσεις!

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει ρότα εσχάτως και τώρα μιλάει για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη της Ευρωζώνης.
Το γεγονός ότι κάποιες συνιστώσες του κόμματός του ισχυρίζονται άλλα πράγματα, απλώς επιτείνει τη σύγχυση των Ελλήνων, κάποιοι εκ των οποίων δείχνουν να συνειδητοποιούν τις ουτοπίες της Αριστεράς.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η στροφή του Αλέξη Τσίπρα σε θέσεις που επιθυμεί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας –δηλαδή την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη- λύνει έναν γόρδιο δεσμό.
Όμως, το πρόβλημα παραμένει.
Ίδιο κι απαράλλακτο.
Όλοι, από τους πιστωτές μας στην Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, ισχυρίζονται ότι επιθυμούν κι εκείνοι την...

Αυτοκαταστροφικός… ανένδοτος της άκρας Δεξιάς και όλ' αυτά εξ αιτίας του ανεκδιήγητου κωλοτούμπα Καρατζαφέρη.

Σε θανάσιμο κίνδυνο βρίσκεται η ακροδεξιά στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα συζητούν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της, με τις πρώτες πληροφορίες να διαρρέουν ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συσπείρωση… Οι συζητήσεις αφορούν σε ένα σενάριο εξελίξεων το οποίο θα μπορούσε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα ενώ μέχρι στιγμής όλα έδειχναν περί του αντιθέτου…
Στην άκρα δεξιά τοποθετείται κυρίως το κόμμα της Χρυσής Αυγής του Νίκου Μιχαλολιάκου και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν και πολλοί επιμένουν να εντάσσουν σε αυτή την κατηγορία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Το «worst case» σενάριο που συζητιέται τις τελευταίες ημέρες σχετίζεται με την προοπτική αλληλοεξουδετέρωσης των δύο πρώτων κομμάτων μεταξύ τους με τελικό αποτέλεσμα...

Η μεγάλη απάτη...

Γράφει
 ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος 

Στον ελληνικό δημόσιο τομέα απασχολούνται αμέσως και εμμέσως περί τα 1.110.000 άτομα.
Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει ότι, με μέσον όρο 3,5 άτομα ανά ελληνικό νοικοκυριό, 3.885.000 Έλληνες εξαρτώνται από το κράτος, τόσον επαγγελματικά όσο, κατ’ επέκταση, και οικονομικά.
Πρόκειται για το 35% του ελληνικού πληθυσμού, ποσοστό που είναι και το υψηλότερο στην Ευρώπη –το οποίο και υπερτριπλασιάστηκε από το 1981 έως σήμερα.
Τούτο σημαίνει ότι, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως η ΝΔ, μέσα σε τριάντα χρόνια δημιούργησαν έναν κρατικοδίαιτο πληθυσμό τον οποίο τροφοδοτούσαν με δανεικά και που σήμερα αποτελεί για την χώρα και το μέλλον των παιδιών της ένα πολυπλόκαμο και κυριολεκτικά αδίστακτο τέρας.

Πρόκειται για μία ακίνητη και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένη γραφειοκρατία ολοκληρωτικού τύπου, η οποία όχι μόνον είναι αδιάβροχη σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά και εξαιρετικά επιθετική κάθε φορά που κρίνει ότι...

Η σιωπηλή ένταξη των Σκοπίων στη Βουλγαρία

Ίσως για πρώτη στην πολύχρονη ιστορία των ΗΠΑ έχουν σοβαρή ανάγκη του ΝΑΤΟ. Αυτή η σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες των ΗΠΑ, των στρατηγικών αναγκών τους και όχι σε μια πλατφόρμα για την επέκτασή του. Η πΓΔΜ, όπως αποφασίστηκε, θα λάβει πρόσκληση από τη σύνοδο κορυφής όταν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της διεθνούς διπλωματίας να επιλύσει τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.

Αλβανία και Τουρκία, οι ‘φίλοι των Σκοπίων’
Άσκηση πίεσης για την ένταξη της FYROM έγινε με επικεφαλής την Τουρκία (με αρκετή γραφικότητα) και από την Αλβανία, τους δύο σταθερούς της φίλους...