Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

TO «ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ» ΕΝΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ... Ο Βενιζέλος των «20 εγώ» που μπορεί «να πάρει τον Όλυμπο πάνω του»!


Αναμφιβόλως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δεινός ρήτορας. Υπάρχει όμως κάτι στο λόγο του που (με) ενοχλεί- με ενόχλησε και χθες στη συνέντευξή του στο Mega.
Μιας και δεν μπορώ να το προσδιορίσω, μπήκα στη βάσανο να διαβάσω τη συνέντευξη προσεκτικά και το ανακάλυψα!
Ο Ευ. Βενιζέλος είπε τη λέξη «εγώ» είκοσι φορές! Από αυτές, θα μπορούσε να αποφύγει τις δεκαεννέα και να κρατήσει την τελευταία, εκείνο το «εγώ ευχαριστώ».
Ταυτοχρόνως είπε «είμαι ο μόνος», «μπήκα στη φωτιά», «να πάρω τον Όλυμπο ολόκληρο πάνω μου» και φυσικά έθεσε το ανεπανάληπτο ερώτημα «ποιος θα κάνει, με λίγα λόγια, από το Μάιο και μετά αυτό που έκανα εγώ από τον Ιούνιο πέρσι μέχρι τώρα, παίρνοντας τη χώρα στους ώμους μου;»
Τελικά, είναι ο βοναπαρτισμός του που με ενοχλεί.

Τσοχατζόπουλος και ΣΙΑ σε καυγά με τους «Πυρήνες»


Τσοχατζόπουλος και ΣΙΑ σε καυγά με τους «Πυρήνες»
Η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού αναγκάστηκε να απομακρύνει δύο από τους κατηγορουμένους από την Α’ πτέρυγα.
Επίθεση-με έντονη φρασεολογία δέχθηκε από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» η παρέα του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα η διεύθυνση της φυλακής να αναγκαστεί να απομακρύνει τους επιχειρηματίες Αστέριο Οικονομίδη και Γεώργιο Σαχπατζίδη, από την Α’ πτέρυγα.
Οι κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα...

Η Ελλάδα δεν είναι προσωπικό στοίχημα κανενός

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αντιλαμβάνομαι αλλά δεν κατανοώ τον πανικό που εκπέμπεται στο ενδεχόμενο οι εκλογές να οδηγήσουν σε μια πολυκομματική βουλή. Θα κατανούσα την ανησυχία εφόσον δεν θα υπήρχε η λύση της κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό , πράγματι, θα ήταν ολέθριο γιατί θα είχε ως αποτέλεσμα την ακυβερνησία. Πιστεύω όμως ότι, παρά την όξυνση του κλίματος και τις αντιπαραθέσεις-συχνά με όρους παρελθόντος- τελικά το συμφέρον της χώρας θα υποχρεώσει τις ηγεσίες να βρουν τη σωστή λύση.
Είναι αλήθεια ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει συνηθίσει να διαχειρίζεται τέτοιες...

Ξέφραγο αμπέλι η Εθνική Πινακοθήκη της... Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα



Απίστευτες παραλείψεις και κατασπατάληση των πόρων της Εθνικής Πινακοθήκης την ώρα που έργα ανεκτίμητης αξίας αποδείχθηκαν απολύτως εκτεθειμένα γιατί δεν λειτουργούσε κάνενα μέτρο φύλαξης και δεν υπήρχε κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η διάρρηξη που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ενός έργου του Πικάσο και δύο πινάκων του Μοντριάν.
Το πόρισμα που συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είναι καταπέλτης και επισημαίνει ότι «την ώρα που η διεύθυνση της Πινακοθήκης σκορπούσε αφειδώς τεράστια χρηματικά ποσά για δεξιώσεις, δημόσιες σχέσεις και πολυτελή έπιπλα, οι μπαταρίες του συναγερμού του μουσείου ήταν άδειες και κανείς δεν τις άλλαζε, με αποτέλεσμα να βγαίνει off το σύστημα, οι κασέτες των καμερών είχαν τελειώσει, ενώ μεγάλος αριθμός από τους φύλακες είχε μετατεθεί στην γκαρνταρόμπα και...

Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ψηφοφόρων (όταν κατά βάση είναι ΠΑΣΟΚοι) και "Προοδευτικών" φυλλάδων...


 

Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη ώστε δεν χρειάζεται να προσπαθούν να πείσουν τους "Προοδευτικούς" ψηφοφόρους πόσο μεγάλη "Μαγκιά" του Γ.Α.Π ήταν η έλευση του Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα...

Το κωλοκάναλο της διαπλοκής προκαλεί. Σάλο αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το MEGA με επικείμενο βίντεο που υβρίζει το Χριστό!


Από το Freepen

Εγώ προσωπικά, θα προκαλέσω αυτό το κωλοκάναλο της διαπλοκής που υπάρχει και λειτουργεί χάρις στα χρήματα που έκλεψε η συγκυβέρνηση της διαπλοκής από εμένα και την κόρη μου, καθώς επίσης αυτά τα γαϊδούρια που το «παίζουν» σεναριογράφοι και ηθοποιοί , αν έχουν τα κότσια ας σατιρίσουν τον Μωάμεθ ή τον Ιεχωβά αλλά δεν  έχουν τον ελάχιστο εγωισμό οι ξετσίπωτοι. Υπάρχει κανείς σ' αυτό το γελοίο κανάλι που να μην είναι βρωμιάρης στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα; Υπάρχουν άντρες με όρχεις εκεί ή είναι όλοι τους ξεφωνημένες της Συγγρού; Μπόμπολα η ώρα σου πλησιάζει αλητήριε... Οδυσσεύς


Σάλο αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το MEGA με...

Ποιοι… ψήνουν διακαναλική συμφωνία στις εκλογές για τα exit polls.

του Γρηγόρη Μελά
Εκλογές μεν,  τα ταμεία των τηλεοπτικών σταθμών δε ...είναι μείον. Οπότε πενία… συνεργασίες κατεργάζεται! 
Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι σκληρός και μετά την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών στις 6 Μαΐου τα επιτελεία των ενημερωτικών τομέων στα τηλεοπτικά κανάλια να εργάζονται πυρετωδώς αλλά, όπως φαίνεται, θα αναγκαστούν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προχωρήσουν σε διακαναλική συμφωνία. 
Η συμφωνία αυτή έχει να κάνει...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΠΩΣ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! Σάλος στους Ιουδαίους, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κρύψουν την αλήθεια από τον λαό!


Ο υπέργηρος Ραβίνος Γιτζάκ Καντούρι, με φήμη “αγίου” για τους Ισραηλίτες, που πέθανε στις 28 Ιανουαρίου 2006 σε ηλικία 111 ετών και στην κηδεία του μαζεύτηκαν πάνω από 200.000 Εβραίοι, λίγο πριν πεθάνει, ειδοποίησε τους μαθητές του ότι του φανερώθηκε σε όραμα ο Μεσσίας! Έτσι άφησε ιδιόχειρο σημείωμα αποκαλύπτοντας το όνομά του Μεσσία, με την εντολή να ανοιχτεί ένα χρόνο μετά το θάνατό του! Πράγματι το 2007, ανοίχτηκε το σημείωμα, όπου αναγραφόταν:
“Σχετικά με τη συντομογραφία του ονόματος του Μεσσία, Αυτός θα σηκώσει το λαό και θα αποδείξει ότι ο λόγος του και ο νόμος του έχουν κύρος. Αυτό έχω υπογράψει το μήνα του ελέους. Yitzhak Kaduri”! Στα Εβραϊκά τα αρχικά των παραπάνω λέξεων, σχηματίζουν ένα όνομα Yehoshua ή...

Σοκ: Ετοιμάζονται για πυρηνική δοκιμή στη Βόρειο Κορέα! - Έχουν 20-50 κεφαλές ήδη!


Η (νέα) ηγεσία της Βόρειας Κορέας, σε μια αιφνιδιαστική της κίνηση διέκοψε κάθε διαπραγμάτευση με τη Δύση, αναστέλλοντας ταυτόχρονα το μορατόριουμ απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών που τηρούσε με αντάλλαγμα την αποστολή τροφίμων από τις ΗΠΑ, αφού πρώτα οι τελευταίες διέκοψαν το πρόγραμμα λόγω της εκτόξευσης του πυραύλου το περασμένο Σάββατο.
Η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αρνητική, καθώς οι Βορειοκορεάτες, όπως πάντα, δείχνουν "ικανοί για όλα". Και δεν είναι περίπτωση Ιράν, που ακόμα δεν έχει πυρηνικά και δέχεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη. Έχουν πυρηνικά όπλα (υπολογίζεται ότι έχουν 20-50 κεφαλές) και έχουν και διάθεση να τα εκτοξεύσουν αν νιώσουν ότι...

Γλοιώδης και γελοίος. Πήρε φόρα ο Βενιζέλος: "Ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ"

 Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ δήλωσε ότι ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
«Δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα. Βέβαια, δυστυχώς, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει προσφύγει μόνο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχει προσφύγει η Ευρωζώνη συνολικά, η πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου. Αυτό είναι το τραγικό πρόβλημα της Ευρωζώνης» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
Μιλώντας για την ανάγκη συρρίκνωσης του Δημοσίου, ο...

Απερχόμενος εκβιασμός…

του Λάζαρου Μαύρου

Μ Ε Τ Α ΑΠΟ τέσσερα χρόνια πασιφανούς αποτυχίας στο Κυπριακό τής πολιτικής τού εν αυταπάταις αιθεροβάμονος και με κομπορρημοσύνες αυτοδιαφημισθέντος ως «προέδρου λύσης», κι αφού, με το υπό του ιδίου αλαζονικώς εκφωνηθέν ανακτορικό «γινάτι» του, διέλυσε σε θρύψαλα την όποια ενότητα, αναγκάζοντας ακόμα και τα κόμματα που με τις νικητήριες ψήφους τους τον ανέβασαν στον Θρόνο να τον εγκαταλείψουν και να τον αποκηρύξουν, κι αφού εμπεδώθηκε για τέσσερα επιπρόσθετα χρόνια η απεχθής διχοτόμηση, και κατάντησαν οι αποκλειστικά δικές του «θέσεις της ε/κ πλευράς» φόβος και τρόμος για την πλειοψηφία του λαού που τρέμει η ψυχή του μήπως τις αποδεχθούν οι Τούρκοι, θέτει και πάλι στον λαό (κι εναντίον του λαού), ο ίδιος κι οι υφιστάμενοί του στο...

Εκτός από τον ρόλο του Άκη, αποκαλύπτεται και αυτός των δανειστών

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα. 

Και όμως. Όλα ήσαν γνωστά. Η χλιδάτη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου, που δεν δικαιολογεί καμιά βουλευτική αποζημίωση, ήταν επί χρόνια κοινό μυστικό. 

Αν πραγματικά υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στην υπόθεση της (προεκλογικής) σύλληψής του, αυτό, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τα αποκαλυπτόμενα περιουσιακά του στοιχεία. 

Το ενδιαφέρον είναι πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ξαφνικά εμφανίζεται εντελώς αποκομμένη από το οργιώδες σκηνικό που επί χρόνια είχε στηθεί γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα – τα οποία πάντως αποφασίζονταν από τα υπουργικά συμβούλια και τα ΚΥΣΕΑ. 

Έτσι, όπως και στο παρελθόν, όταν ο Κ. Σημίτης απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος πρόσωπα όπως ο Γ. Σμπώκος, Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών που παραιτήθηκε το 2000 για να θέσει υποψηφιότητα, αφήνοντας αλώβητο τον κ. Τσοχατζόπουλο, έτσι και τώρα, ο τελευταίος, ισχυρίζεται όσα και τότε ο Σμπώκος: Ότι δηλαδή υπήρχε...

ΕΝΑΣ ΞΕΚΟΥΡΤΙΣΤΟΣ ...ΗΓΕΤΗΣ

Ή αλλιώς... ένας ηγέτης με χρονοκαθυστέρηση που απλά εξαπατά όποιον αφελή τολμήσει να τον πιστέψει... 

Παρακολουθούσα την συνέντευξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο MEGA και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που επιχειρούσε να αποστασιοποιηθεί από όλα όσα μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε και μάλιστα μετά πάθους.
Με μεγάλη ευκολία αποδοκίμασε ο κ. Βενιζέλος το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Μόνο που καθυστέρησε να το κάνει περίπου 2,5 χρόνια.
Με ακόμα μεγαλύτερη άνεση πέταξε στην πυρά το δημοψήφισμα του πρώην αρχηγού του. Όμως κάθε άλλο παρά δικαιολόγησε επαρκώς γιατί...

Αληθεύει Αβραμόπουλε; Μεθοδεύεις να γίνεις ο νέος παπαδήμιος στη θέση του παπαδήμιου; Ε, τότε να σε γράφουμε με μικρό άλφα... αβραμόπουλο! Αν και προτείνω να κόψουμε το Αβραμο και να μείνει το .... πούλος!!!


Η έννοια της Πανθρησκείας


panreligionΘέλουν Πανθρησκεία, Παγκόσμια Διακυβέρνηση κι ανατρέπουν τους πάντες …στη Μεσόγειο …κι αλλού…: MEΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Επιμέλεια: Ο «Πεφωτισμένος»

Η κίνηση της Βαθειάς Οικολογίας (Deep Ecology)

Η κίνηση της Βαθειάς Οικολογίας, διεκδικεί τον τίτλο της νέας θρησκείας, που είναι «στα σκαριά», εδώ κι αρκετά τώρα χρόνια.
Βασίζεται στην ιερή σχέση ανάμεσα στη γη και σ` όλα τα όντα. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, για ένα βιώσιμο μέλλον.
Υποστηρίζει – όπως την παρουσιάζουν - τη συνεχή αναζήτηση του σωστού ρόλου της ανθρωπότητας, πάνω στον πλανήτη. Την ανάλυση των διάφορων πρωταρχικών αιτιών, για τις μη αποδεκτές πρακτικές, όπως, λ.χ.:
ü  Τη μείωση της κατανάλωσης απ` τους ανθρώπους.
ü  Τη συντήρηση κι αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.
ü  Τη ζωή, που είναι αφιερωμένη στη δράση υπέρ της γης.
Γενικότερα η Βαθειά Οικολογία, είναι ένας πρόσφατος κλάδος της οικολογικής φιλοσοφίας (ecosophy), που θεωρεί την ανθρωπότητα σαν ένα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή αλλά Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλος έδωσαν ρέστα 700 εκ. ευρώ

 Για να μην σας πιάσουν κορόιδα στις εκλογές, διαβάστε πως τα τσέπωναν και πως έκαναν περιουσίες χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους κάποιοι. Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο των υποβρυχίων Τype 214 (σε οικονομικό επίπεδο, τονίζουμε και όχι σε επίπεδο επιχειρησιακής αξίας ή αναγκαιότητας της προμήθειας) ήταν συνεχές και αγγίζει όλες τις κυβερνήσεις από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι σήμερα, φέρνουμε στην δημοσιότητα.
Ένα ντοκουμέντο που «στραγγαλίζει» κατά κύριο λόγο πολιτικά τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: Του Κ.Σημίτη, αλλά και του Γ. Παπανδρέου.
Αλλά δημιουργεί και μείζονα ερωτήματα για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής της προεκλογικού αγώνα της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ...

Η Τουρκία τρέμει το Κουρδικό, εκβιάζει στο Κυπριακό


του Σάββα Ιακωβίδη

Γιατί η Τουρκία εκβιάζει, απειλεί και δήθεν βιάζεται για λύση στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου; Μια πρώτη απάντηση: Εξαιτίας του Κουρδικού! Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που την πιέζει. Το γνωστό δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της πνέει τα λοίσθια. Ακόμα και με τη Συρία που, μέχρι πριν από έναν χρόνο οι σχέσεις ήταν περισσότερο από φιλικές, σήμερα έφτασαν σε βαθμό εχθρότητας και σχεδόν πολεμικής σύρραξης.
Για να μην αναφερθούμε στην πρωτοφανή ψυχρότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης από το Ιράν προς την Άγκυρα. Πέραν αυτών, η...

Η μεγάλη ληστεία της μεταπολίτευσης


Aris Trantidis

Δε χωρεί πλέον αμφιβολία ότι η μεταπολίτευση στην Ελλάδα λειτούργησε σαν προκάλυμμα για συμμορίες που άλωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, έφτασαν σε υψηλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, λεηλάτησαν τα δημόσια οικονομικά, δημιούργησαν νέα οικονομικά και πολιτικά τζάκια και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας για δεκαετίες. Όπως οι ιοί στην ανθρώπινη βιολογία, έτσι και οι συμμορίες αυτές αποίκισαν τα δυο κόμματα και επιδίωξαν να εκδιώξουν όσους αρχικά αντέδρασαν στο βίο και πολιτεία τους. Κρύβονταν πίσω από πολιτικούς οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα διακριθούν στην πολιτική ως μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και υπήρξαν, είτε άθελά είτε ηθελημένα, τη βιτρίνα εγκληματικών οργανώσεων που...

«Κατηγορώ» από την Κομισιόν. ΕΕ και ΔΝΤ επιμένουν στη συνταγή, η Αθήνα στέλνει επιστολές




Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση – αποτέλεσμα της βίαιης προσαρμογής που επεβλήθη στη χώρα προκαλώντας σοκ στο σύνολο του πληθυσμού – οι δανειστές εμφανίζονται να επιμένουν στην γνωστή αποτυχημένη συνταγή τους. 

Μια συνταγή που χθες απαρνήθηκε για την Ιταλία ακόμη και η κυβέρνηση Μόντι, με το υπουργικό συμβούλιο να μεταθέτει κατά ένα χρόνο τον στόχο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2013, προκειμένου η λιτότητα να υποχωρήσει έναντι της ανάπτυξης.

Η ίδια η Κομισιόν, στην έκθεσή της, συμβουλεύει την Ελλάδα να...

Έτσι απλά...Αντίο Δημήτρη !!!


Σήμερα στις 14.00 πέφτει η αυλαία για έναν μεγάλο ερμηνευτή ...Αντίο φίλε !!!

Επανεμφάνιση του Στρατού για την Απελευθέρωση των Αλβανικών Εδαφών της Θεσπρωτίας. Τελεσίγραφο δύο εβδομάδων. Αναφορά και πάλι για ένοπλη δράση στην Θεσπρωτία



actosh-573Μια ακόμη ανακοίνωση απ’ την εν παρανομία δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου Στρατού για την Απελευθέρωση των Σκλαβωμένων Αλβανικών Εδαφών (AÇTOSH – Armata për Çlirimin e Trojeve të Okupuara Shqiptare) ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για προκύρηξη που ακολούθησε συγκέντρωση των αρχηγών ομάδων του συγκεκριμένου παραστρατιωτικού σχηματισμού στην πόλη Μιτρόβιτσα στο Βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, πόλη που κατοικείται από Σέρβους και Αλβανούς.
Στο παρελθόν έχει και πάλι απασχολήσει την κοινή γνώμη με ανάλογα πολεμικού χαρακτήρα ανακοινωθέντα. Το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων αφορά τις Κυβερνήσεις του Κοσόβου και των Σκοπίων και παίρνει αφορμή από τα τελευταία βίαια επεισόδια στις δύο αυτές...

Πώς η Βόρεια Κορέα αποφεύγει τη διεθνή κατακραυγή Οι επιδέξιοι ελιγμοί της Πιονγιάνγκ

Jennifer Lind

Περίληψη: 
 
Πριν πραγματοποιηθεί η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι ηγέτες του κόσμου καταδίκασαν το καθεστώς για αυτή την πράξη επιθετικότητας. Αλλά η Βόρεια Κορέα αναπόφευκτα θα μείνει ατιμώρητη για αυτήν την πρόκληση - ακριβώς όπως και στο παρελθόν. Το πυρηνικό της οπλοστάσιο, η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας και η φήμη ότι είναι απρόβλεπτη συγκρατούν τους αντιπάλους της από τα όποια αντίποινα.


Οι σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας απόλαυσαν πρόσφατα 16 ημέρες αισιοδοξίας: μεταξύ της 29ης Φεβρουαρίου, όταν η Πιονγκγιάνγκ υπέγραψε τη συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και της 16ης Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη διεξαγωγή αυτού ακριβώς του είδους εκτόξευσης πυραύλων που είχε μόλις απαρνηθεί. Αντιδρώντας στην ανακοίνωση για την εκτόξευση του δορυφόρου, η οποία προοριζόταν για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του βορειοκορεατικού κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα για τις συνέπειες της πρόκλησης και κάλεσε την...

Στα πρόθυρα μίας καλοσχεδιασμένης εθνικής καταστροφής




Δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται. Κόμματα, ηγέτες, ηγετίσκοι και υποψήφι 
οι βουλευτές «μπαινοβγαίνουν» στην υπό ανάδειξη νέα Βουλή 

Του Κ. Κυριακόπουλου

Και αυτή η κωμωδία θα συνεχιστεί μέχρι να κλείσει ο πρώτος κύκλος της πολιτικής φαυλότητας με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να παραχωρήσει τη θέση της στην πραγματική τραγωδία με θλιβερό κομπάρσο το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό και αποκλειστικό θύμα την Ελληνική κοινωνία.

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει στο σύνολό του, και αυτή η διαπίστωση αφορά στο σύνολο των επιμέρους του πρωταγωνιστών, πέρα και ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα, πέρα και ανεξάρτητα από τα πιθανολογούμενα εκλογικά τους ποσοστά.

Δυο πράγματα είναι αυτά που συνθέτουν το σκηνικό...

Η 7η Μαΐου


Διαβάζοντας τις προεκλογικές θέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων, κατέληξα στις παρακάτω σκέψεις: 

Πιστεύω, ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται τελικά το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο, αλλά τι κυβέρνηση & τι αντιπολίτευση θέλουμε να έχουμε σε αυτή τη χώρα.

Ψήφος στο ΚΚΕ & στη Χρυσή Αυγή δεδομένης της έλλειψης συνεργασιών είναι ψήφος στην αντιπολίτευση, που θέλουμε να έχουμε & μέσω αυτής να πιέζουμε την κυβερνητική πολιτική (το μεν ΚΚΕ για θέματα εργατικά & τη δε Χρυσή Αυγή για θέματα μεταναστευτικά)

Ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες & το ΣΥΡΙΖΑ δεδομένης της ενδεχόμενης συνεργασίας τους είναι ψήφος στην κυβέρνηση, που θέλουμε να έχουμε ως αντιστάθισμα στη μνημονιακή...

Διαχωριστική γραμμή από Παπανδρέου τραβάει ο Βενιζέλος


Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν», τον μοιραίο Οκτώβριο του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ. Επίθεση αλλά και έμμεσο άνοιγμα συνεργασίας προς Σαμαρά

Picture 0 for Διαχωριστική γραμμή από Παπανδρέου τραβάει ο Βενιζέλος
Ήταν λάθος για την παράταξη και τη χώρα το «λεφτά υπάρχουν» παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, o οποίος, επιχειρώντας να τραβήξει διαχωριστική γραμμή κυρίως από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρεόυ, τόνισε ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα από τον Οκτώβριο του 2009.
Όπως είπε, σε συνέντευξη του στο Mega, το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος γιατί χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της κοινωνίας. «Θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί ταχύτερα», σημείωσε ο πρόεδρος του...

Ο Άκης, οι ρόμπες και η… ούγια!

        

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες, με ενδιαφέρον θα έλεγα, την πλούσια αρθρογραφία για τα έργα και τις ημέρες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα, δεν σας κρύβω, ότι μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ακόμα και δημοσιογράφοι οι οποίοι λειτουργούσαν και συντηρήθηκαν για χρόνια ολόκληρα από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» σήμερα τον λοιδορούν.

Μιλάμε φυσικά για την απόλυτη υποκρισία. Γιατί όταν ο Άκης ήταν...

Τaxis ή ... Ataxia; Ερχεται ο Big Brother του Παπαδήμου και του Τομσεν



Κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και παράλληλα αφήνουν για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες - Ρημάζουν το λαό με Οργουελικής έμπνευσης μέτρα τα οποία είναι καταδικασμένα να αποτύχουν! 
Γιώργος Αδαλής 

Τεχνογνωσία με το ... κιλό πουλά ο Πολ Τόμσεν και το ΔΝΤ στην Ελλάδα! Και τους πληρώνουμε για να μας σερβίρουν φορολογικά μοντέλα παρωχημένης τεχνοτροπίας, που εγκαταλείπουν μαζικά όλες οι χώρες ενώ εμείς τα υιοθετούμε και με το .... αζημίωτο!

Πρόκειται ουσιαστικά αναβάθμιση του προγράμματος Taxis που λειτούργησε πολύ κάτω από τις αναμενόμενες προσδοκίες αν και είχε πολυδιαφημιστεί!

Στο σύστημα αυτό θα διοχετεύονται σημαντικές φορολογικές πληροφορίες αλλά και προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, όπως το χρώμα των εσωρούχων που αγοράζουμε, την ποσότητα νερού που πίνουμε καθώς και η χρήση...