Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ευρωπαϊκή ΑΟΖ


Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 14/01/2011
Γράφει :  o  καθηγητής Ν. Λυγερός, Στρατηγικός Αναλυτής
   
Ο προβληματισμός της Ελλάδας περί ΑΟΖ δεν είναι ούτε φανταστικός, ούτε φαντασιακός, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αντιθέτως η ΑΟΖ ως έννοια είναι μία πραγματικότητα με πολλαπλές επιπτώσεις, ειδικά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πολλοί στον ελλαδικό χώρο ανακαλύπτουν τη σημασία και την ουσία της ΑΟΖ, ενώ υπάρχουν συμφωνίες της Κύπρου όσον αφορά σε αυτό το θέμα. Επιπλέον, αν εντάξουμε αυτόν τον προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ένας απλός χάρτης ακόμα και της Μεσογείου επαρκεί για να αποδείξει τη χρησιμότητα της ΑΟΖ, ανεξάρτητα  από τα έμμεσα γεωστρατηγικά οφέλη που αναδεικνύει η τοποστρατηγική της.  Η Ευρωπαϊκή ΑΟΖ δεν είναι μόνο θεωρητική, έχει αποκτήσει ισχυρά στοιχεία πραγματικότητας. Μόνο και μόνο η ύπαρξη της Γαλλίας, η οποία αποτελεί το δεύτερο κράτος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πριν την Αυστραλία με τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει ως ολική οντότητα, η πρώτη παγκόσμια ΑΟΖ σε μέγεθος. Έτσι η σημασία της ΑΟΖ δεν μπορεί να έρθει σε αμφισβήτηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Το επακόλουθο είναι ότι αυτός ο όγκος πάνω στην υδρόγειο είναι στρατηγικής σημασίας. Η βάση τους δεν είναι μόνο οι συμβάσεις, αλλά το μαθηματικό υπόβαθρο της τοπολογίας και της γεωμετρίας.
 
Όταν εξετάζουμε το θέμα της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα με τα οποία ασχολούμαστε στον ελλαδικό χώρο δεν είναι της ίδιας εμβέλειας. Με άλλα λόγια, όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο καταλυτικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με παγκόσμιες επιπτώσεις, τα τεράστια προβλήματα που προβάλλουμε με την Τουρκία είναι στα όρια του ασήμαντου. Η παραδοσιακή προσέγγιση του προβλήματος των 12 μιλίων, το οποίο έχει καθηλώσει τη Τουρκία με την έννοια του Casus Βelli δεν μπορεί να λυθεί απλώς με την υφαλοκρηπίδα, διότι η τελευταία καθιερώνεται ακόμα πιο δύσκολα σε μη φιλικό περιβάλλον και απαιτεί συχνά δικαστική παρέμβαση. Προσπαθούμε  να επιλύσουμε με ένα πρόβλημα με ένα άλλο, το οποίο είναι δυσκολότερο. Διότι και το θέμα του Νεοοθωμανικού δόγματος έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτή την έννοια, ειδικά όταν εξετάζουμε την κατηγορία των μηδενικών τριβών με τις γειτονικές χώρες. Η Ευρωπαϊκή ΑΟΖ αλλάζει ριζικά τα δεδομένα κι αυτό εξηγείται τοποστρατηγικά. Βασίζεται στις έννοιες της συνεκτικότητας και της τοπολογικής τρύπας, ενσωματώνει νοητικά σχήματα που έχουν επιπτώσεις σε μεγάλες αποστάσεις, στηρίζεται αποκλειστικά στην έννοια της μέσης γραμμής, η οποία ενισχύεται μέσω της μεθοδολογίας των διαγραμμάτων Voronoi και της τριγωνοποίησης Delaunay. Η Ελλάδα ως κρατική οντότητα είχε άλλες προτεραιότητες στο παρελθόν κι εξέταζε μόνο τοπικά τα προβλήματά της. Κατά συνέπεια, δεν έχει δώσει έμφαση στο θέμα της ΑΟΖ κι επομένως έχει καθυστερήσει σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το timing παραμένει σωστό, διότι δεν έχει κλείσει το παράθυρο των διαπραγματεύσεων. Απλώς, το σωστό υπόβαθρο είναι το ευρωπαϊκό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δομικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κι ένας αποκλειστικός επιμερισμός της ΑΟΖ των κρατών μελών. Με αυτόν τον τρόπο κάθε νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αποδεχθεί ό,τι ισχύει την ώρα της ένταξής του. Κατά συνέπεια, το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει de facto και de jure τις προσπάθειές μας. Με άλλα λόγια, αν ακολουθήσουμε τα αρμόδια στρατηγικά βήματα για την καθιέρωση της ελληνικής ΑΟΖ μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ θα ενισχύσουμε την τελευταία με τη συμβολή μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε στις διαπραγματεύσεις μας. Η Κύπρος, η οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση λόγω κατοχής, έδειξε την ύπαρξη αυτής της οδού. Είναι θέμα βούλησης εκ μέρους μας η υλοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ. Είμαστε έτοιμοι τεχνοκρατικά, έχουμε αποκτήσει τη τεχνογνωσία σε μαθηματικό επίπεδο, δεν μένει παρά μόνο  να πάρουμε την πολιτική απόφαση, που θα ενεργοποιήσει όλο το ευρωπαϊκό πλαίσιο προς όφελός μας όχι μόνο για τώρα, αλλά περισσότερο για το μέλλον της πατρίδας μας.
 

Η χαμένη ευθιξία του Ν. Σηφουνάκη. Ντροπή σου ρε!

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 14/01/2011

Είναι πραγματικά, ν’απορεί κανείς, για το που  βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους…..
Άραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου…. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.
Έχουμε  λοιπόν και λέμε.
Τα  πέντε εκατομμύρια  ευρώ, που χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό,Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της. Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖYΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ¨στριμώχθηκε¨ από την δικαιολογημένη της ευθιξία.
Και έτσι….. μας τελείωσε.
Τα  χρέη των εξακοσίων ( καλά διαβάσατε 600 εκατομμυρίων ευρώ ) προς το δημόσιο, της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;
Και καλά ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ  ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Διαβάζει αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Ο Πρωθυπουργός που  θέλει να το παίξει τίμιος και καθαρός, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Τον άμπακο χρωστάει η κυρία αυτή ( σύζυγος Υπουργού Σηφουνάκη ) στο δημόσιο. Και στους ασφαλιστικούς φορείς. Ο σύζυγος, όμως, Σηφουνάκης, επιμένει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ .
Προφανώς από κακή συνεννόηση ίσως, η συνάντησή του με το ΗΘΟΣ, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα.
Καιρός  όμως είναι, αφού ο  ίδιος, δεν έχει τσίπα ( άλλη λέξη ήθελα να πω, αλλά ας όψεται ο πολιτισμός μου) και δεν την κάνει από το αξίωμά του, μέχρι να βρει η κυρία ( σύζυγος ) Δασκαλαντωνάκη, χρήματα, για να τα δώσει στο πολύπαθο δημόσιο, να τον….. διευκολύνει ο Πρωθυπουργός. Δείχνοντάς του την έξοδο.
Μιας και ο ίδιος δεν την βλέπει….
Δεν θα γίνει όμως…. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο Σηφουνάκης, είναι χρόνια φίλος του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και την ανάμιξή του με την πολιτική, σ’ αυτόν την οφείλει….. Ποιος σου είπε Άντζελα Γκερέκου, να μην έχεις και συ τέτοιες φιλίες με τον…. σκιώδη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μας. Εσύ για 5 εκατομμύρια, παρέδωσες το χαρτοφυλάκιό σου. Αυτός με 600 εκατομμύρια και είναι ακόμα εκεί. Να το παίζει Υπουργός. Με σαράντα πέντε παρατρεχάμενους γύρω του, να τον ξεσκονίζουν….
Αυτά  θέλανε να διαγράψουν, τα λαμόγια. Με επικεφαλής τον Παπακωνσταντίνου. Αυτά επιχείρησαν να σβήσουν, με το νομοσχέδιο που προσπάθησαν να περάσουν. Κόψανε μισθούς και συντάξεις, από τον ΑΝΗΜΠΟΡΟ στο να αντιδράσει λαό, για να τα χαρίσουν στους απατεώνες. Για να τα ΧΑΡΙΣΟΥΝ και στη Δασκαλαντωνάκη, για να συνεχίσει να το παίξει μεγαλοξενοδόχα. Με τόσα χρέη στο δημόσιο. Άρμεξαν μέχρι εξαντλήσεως, τις πιο ευημερούσες επιχειρήσεις – φιλέτα, όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης. Το ¨Cape Sοunio¨ το ¨ FILOXENIA¨ στην Καλαμάτα και ένα σωρό πολυτελή ακόμα ξενοδοχεία, βγάλανε τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όλοι τους,αφήνοντας στο κράτος δυσβάστακτα χρέη.
Στο κράτος αυτό, που τους χαϊδεύει. Που τους ενθαρρύνει να γίνουν ακόμα πιο κλέφτες, πασχίζοντας στα μουλωχτά, να περάσει νύχτα, χαριστικό γι’ αυτούς, νόμο! Το κράτος αυτό, που έχει υπουργό του τον Σηφουνάκη. Και τον διατηρεί και τον…. νταντεύει. Αντίθετα με την Γκερέκου, που της έκανε ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την παραίτηση. Και μην φανταστείτε ότι αυτό έγινε για τα 5 εκατομμύρια του Βοσκόπουλου… Σιγά. Απλά η Γκερέκου, είχε αρχίσει να την μπαίνει στον Γερουλάνο. Και ψάχνανε ευκαιρία.
Για όλα αυτά όμως, ποιος  είναι ο βασικός υπαίτιος ; Ποιος παρακολουθεί απαθής τον χορό αυτό της απάτης, χορεύοντας κι αυτός το δικό του Καλαματιανό; Νιάου – νιάου στα κεραμίδια, δεν κάνει ο λύκος….. Είναι γνωστό ποιος κάνει. Είναι γνωστό το ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΙΩΠΑ.
Η δικαιοσύνη είναι . Η οποία πλέον έχει αποκτήσει πολύ ¨ στραβισμό¨ απέναντι σ’ αυτά όλα τα φαινόμενα.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΣ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.
Ήρθε  και αυτή, για να κλείσει το κομμάτι  αυτό του κύκλου, που ο πολίτης, θα μπορούσε να διακρίνει  μια, αμυδρή έστω, δέσμη  ελπίδας.
Έκλεισε λοιπόν ο κύκλος. Συμπληρώθηκε το τρίπτυχο, που αποτελείται από το ΚΡΑΤΟΣ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και τώρα δείτε πόσο πολύ μόνοι είμαστε….. 
Έρμαια στις δολιότητες των λογίς Σηφουνάκηδων, Δασκαλαντωνάκηδων και ένα τσούρμο -ΑΚΗΔΩΝ…
Τόσα  και τόσα συμβαίνουν γύρω μας. Και οι δικαστικές αρχές, ασχολούνται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ, μόνο με το κλεφτρόνι που έκλεψε για να πάρει τη δόση του, ή για να πουλήσει ένα βράδυ μούρη στη γκόμενα….
Κι  όλα τα άλλα μεγαλοκλεφτρόνια, απολαμβάνουν ελεύθερα τις κλοπές τους, πλουτίζοντας εύκολα και ξεκούραστα, υπό την κοινωνική συναναστροφή μάλιστα, αυτών που ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ θα έπρεπε να ενεργήσουν και γι’αυτούς.
Γιατί οι νόμοι που έχουν  στα χέρια τους, δεν ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, το κλεφτρόνι από  τον αρχιληστή…..
Έτσι  είναι δυστυχώς. Και  αλίμονο στη χώρα, που χάνει από το πλευρό της και αυτή την ιερή, την ΥΨΙΣΤΗ ελπίδα της, που λέγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Πρέπει, όσο είναι καιρός, να αντιδράσουμε εμείς. Να τους δείξουμε εμείς  αυτό που πρέπει να κάνουν…. 
Γράψτε  συνάδελφοι, εδώ στα  blogs, για το σκάνδαλο αυτό. Για τα τεράστια χρέη της συζύγου του υπουργού.
Και για τον υπουργό  αυτόν, των οικονομικών, που ήθελε με νόμο να χαρίσει 25 δις και στην κα Σηφουνάκη, αλλά και σε εκατοντάδες μεγαλοαστούς πάμπλουτους, που φθάσανε τη χώρα, εδώ που τη φθάσανε.
Εμείς μείναμε μόνο, να κρατάμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ .
Τα  έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα, το έχουν βουλώσει, γιατί συντηρούνται από την κρατική διαφήμιση. Εμείς μείναμε μόνο, για να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σ’αυτά τα φαινόμενα, που διαδέχονται το ένα το άλλο, σαν ΣιΦΟΥΝΑκηδες…..
Καταθέστε ψυχή παιδιά….
Χανόμαστε.

.
e-parembasis (mail), Τόνοι και Πνεύματα

Το ΣτΕ αποφασίζει,πιθανόν έως 22/3/11, για την μαζική ιθαγένεια και΄την συμμετοχή αλλοδαπών τρίτων χωρών στις εκλογές ΤΑ

από τον κ Ιωάννη Ανδριόπουλο


(από τον κ. Ιωάννη Ανδριόπουλο)

Δημοσιεύεται έως 22.03.2011 το πιθανότερο η απόφαση του ΣτΕ επί της αιτήσεως ακυρώσεως κατά μαζικής ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές http://syntagmagr.blogspot.com/2010/08/blog-post.html μετά τη δημοσίευση του εκθέματος της δικασίμου 18.01.2011 του Δ' Τμήματος (5μελής σύνθεση) όπου αναβάλλονται για τις 22.03.2011 οι συζητήσεις αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως κατά κανονιστικών πράξεων αναφορικά τόσο με τη μαζική απονομή ιθαγένειας όσο & τη συμμετοχή αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές λόγω της νομολογίας, που θα λάβει χώρα από την ήδη συζητηθείσα αίτηση ακυρώσεως

Χρονικό:
Τρίτη 12.10.2010 Συζητείται στο Δ' Τμήμα (7μελής σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας η ως άνω αίτηση ακυρώσεως http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5762
Παρασκευή 15.10.2010 Λήξη προθεσμίας υποβολής υπομνημάτων των διαδίκων
Πέμπτη 21.10.2010 Διάσκεψη της σύνθεσης του δικαστηρίου
Κυριακή 24.10.2010 Η Αυγή της Κυριακής με αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη διάσκεψη γράφει σχετικά http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=576435
Οκτώβριος-Νοέμβριος 2010 
Υποβολή αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως κατά
1. της υπ' αριθμόν 29982/31.05.2010 (ΦΕΚ 754/01.06.2010) απόφασης Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) Παράταση προθεσμίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών & των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης (από το γράφοντα Δικηγόρο Ιωάννη Ανδριόπουλο για λογαριασμό εντολέα)
2. της υπ' αριθμόν 130181/39150/27.07.2010 (ΦΕΚ 1336/31.08.2010) απόφασης του ίδιου Υπουργού Τροποποίηση διατάξεων της αριθμ. Φ. 130181/23198/10 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Καθορισμός δικαιολογητικών που πρέπει να συνοδεύουν τη δήλωση & αίτηση εγγραφής στο Δημοτολόγιο, λόγω γέννησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1Α του Ν. 3284/2004, όπως ισχύει" (ΦΕΚ Β' 562) 
(από τρίτο Δικηγόρο για λογαριασμό άλλου εντολέα)
Τρίτη 18.01.2011 Προσδιορίζεται η δικάσιμος & των 2 αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως & ενώ το Δημόσιο έχει αποστείλει τις απόψεις του, πληροφορούμαστε, ότι αναβάλλονται λόγω της επικείμενης δημοσίευσης της απόφασης & επί των 2 θεμάτων
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/01/22032011.html,
Ελληνικό Σύνταγμα

Ο ήλιος ανέτειλε δύο ημέρες νωρίτερα στην Γροιλανδία


ImageΣύμφωνα με το ραδιοσταθμό KNR Radio Greenland της Γροιλανδίας 
ο Ήλιος εμφανίστηκε δύο ημέρες νωρίτερα στο  Ilulissat  της δυτικής 
Γροιλανδίας.
Πιο συγκεκριμένα ο Ήλιος ανέτειλε την Τρίτη στις 11 Ιανουαρίου  ακριβώς στις 
12:56:57 ενώ το παραπάνω αναμενόταν να γίνει στις 13 Ιανουαρίου με το τέλος 
της πολικής νύκτας που κρατά έως και 179 ημέρες με το μέγιστό της στους 
πόλους. Μέχρι και τις 11/1/2011 η αστρονομική πρόβλεψη αφορούσε την πρώτη 
εμφάνιση του Ήλιου στις 13 Ιανουαρίου και όχι στις 11 όπως και καταγράφηκε.


Ο Thomas Posch από το ινστιτούτο αστρονομίας του πανεπιστημίου της Βιέννης δήλωσε πως 
δεν  υπάρχουν στοιχεία για το οτιδήποτε ασυνήθιστο σε σχέση με την τροχιά της Γης ή την κλίση της 
σε  σχέση με τον κάθετο άξονα, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για το φαινόμενο παρά 
το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό κύκλο, γεγονός που «χαμήλωσε» τον ορίζοντα προκαλώντας την 
πρόωρη εμφάνιση του Ήλιου στις περιοχές αυτές, ενώ μια άλλη εξήγηση είναι αυτή του αντικατοπτρι-
σμού που προκαλείται από παγωμένους αιωρούμενους μικροκρυστάλους. Πάντως μια επίσημη 
εξήγηση ακόμη δεν έχει δοθεί για το φαινόμενο της πρόωρης εμφάνισης του Ήλιου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γεώργιος Τράγκας. Ο τιμητής των πάντων μήπως λασπολογεί;

Κύριε Τράγκα, καλημέρα.
Κάποτε βέβαια σε αποκαλούσα "φίλε Γιώργο" ή "δικέ μου" αλλά αποδεικνύεσαι ένας κοινός λασπολόγος και μάλλον αυτή θα είναι η τελευταία φορά που σε ακούω είτε στο ραδιόφωνο, είτε στο ALTER. Τελικά από την πρωινή ζώνη του real o μόνος που αξίζει να ακούει κανείς είναι ο Καλαμίτσης.
Επανέρχομαι σε σένα. Λασπολογείς κύριε "Καρατζαφέρη" αναφερόμενος στον Γεώργιο Χρήστου Παπαδόπουλο λέγοντας ότι ήταν ταγματασφαλίτης γιατί όπως εγώ θα σου αποδείξω με στοιχεία, με το κείμενο που παραθέτω παρακάτω παρμένο από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ότι ο Γεώργιος Χρήστου Παπαδόπουλος υπήρξε αγνός πατριώτης και ουδέποτε πρόδοσε την πατρίδα του όπως έκαναν οι ταγματασφαλίτες.
Μας αναφέρεις το όνομα Γεώργιος Παπαδόπουλος (εγώ ξέρω καμιά πενηνταριά με το ίδιο όνομα εκ των οποίων δύο συμμαθητές μου ) χωρίς να αναφέρεσαι στο όνομα πατρός και επικαλείσαι ένα βιβλίο που έχεις μόνο εσύ (αν είναι δυνατόν) και ίσως και ένας άλλος. Πώς γίνεται; Δεν έπεσε ούτε ένα αντίτυπο στα χέρια των κομμουνιστών εκείνης της εποχής; Κανένα αντίτυπο στα χέρια "αγωνιστών της πλάκας του ΠΑΚ"; Μόνο εσύ και κάποιος άλλος το έχετε και θέλεις να σε πιστέψουμε;  
Σε δεχθήκα σαν αντι-Μητσοτακικό παλαιότερα, όπως σε δέχθηκα σαν αντι-Ντορικό προ έτους και μάλιστα θεωρούσα ότι αγωνιζόσουν σαν ΝΔκράτης αλλά μην νομίζεις ότι μου διαφεύγει ότι την πρώτη φορά εσύ απλά εκτελούσες τις εντολές του τότε αφεντικού σου, του Αλαφούζου, εξυπηρετώντας τα όποια συμφέροντά του ενώ την δεύτερη πάλι τα συμφέροντα κάποιου άλλου αφεντικού θα εξυπηρετούσες και, ΌΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΣΟΚ με την δεύτερη να μας φέρνεις το μνημόνιο.
Νομίζω ότι ήλθε ο καιρός κύριε Τράγκα, εμείς τα ιστολόγια, να ασχοληθούμε κάπως πιο σοβαρά μαζί σου. Να ασχοληθούμε με "τον βίο και την πολιτεία σου" κατά την περίοδο της "χούντας" που λες κι εσύ. Να αρχίσουμε να ψάχνουμε τις διασυνδέσεις σου με τους τότε  και τα πεπραγμένα σου εκείνης της εποχής. Όλο και κάποιοι θα θυμούνται. Και ίσως θα πρέπει να ασχοληθούμε και με την τωρινή σου "κατάσταση".
Ακολουθούν λοιπόν κύριε Τράγκα τα στοιχεία και απορώ που βρήκε τον χρόνο ο Γ.Χ.Π. να το παίξει σε δύο ταμπλώ. Αντιστασιακός και ταυτόχρονα ταγματασφαλίτης. Βγάλε μας τώρα και τους Τσιγάντε και Γρίβα ταγματασφαλίτες. Αλλά και να το κάνεις δεν θα εκπλαγώ. Πλέον όλα μπορώ να τα περιμένω από σένα.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
<<Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας, με πατέρα το δάσκαλο του χωριού Χρήστο Παπαδόπουλο και μητέρα την Χρυσούλα. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα άλλα δύο αδέλφια της οικογένειας, τον Κωνσταντίνο και τον Χαράλαμπο. Τελειώνοντας το Λύκειο το 1937, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου παρακολούθησε τριετή εκπαίδευση μέχρι το 1940. Αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Παντρεύτηκε το 1942 τη Νίκη Βασιλειάδη και απέκτησε δύο παιδιά μαζί της, τον Χρήστο και την Χρυσούλα. Το 1969 πήρε διαζύγιο το οποίο εκδόθηκε με κοινή υπαιτιότητα[1] και εν συνεχεία παντρεύτηκε τη Δέσποινα Γάσπαρη (υπάλληλο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης),με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Υπερμαχεία.[2]

[Επεξεργασία]Άνοδος


Οι απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων της τάξης του 1940 σύντομα θα εισέρχονταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο δικτάτορας της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς είπε το ιστορικό«OXI» στις ιταλικές δυνάμεις για την παράδοση της χώρας στον Μπενίτο Μουσολίνι. Συμμετείχε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο κατά τον οποίο τιμήθηκε με δύο πολεμικούς σταυρούς και με το χρυσό αριστείο ανδρείας. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος σαν ανθυπολοχαγός πυροβολικού πολέμησε εναντίον των Ιταλών αλλά και εναντίον της γερμανικής εισβολής στις 6 Απριλίου 1941. Με την έναρξη της κατοχής, τον Απρίλιο του 1941 εγγράφεται στην σχολή πολιτικών μηχανικών του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, εντάσσεται αρχηγός στην οργάνωση Μίδας 614 του συνταγματάρχη Τσιγάντε, και μετά την διάλυσή της στην <<Οργάνωση Χ>> του Γεωργίου Γρίβα. Το 1944, με την βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, διέφυγε στην Μέση Ανατολή όπου και του απονεμήθηκε ο βαθμός τουυπολοχαγού. Το 1945 επανήλθε στην Ελλάδα. Κατά τη δεκαετία του '50 υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες σε υψηλό πόστο. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Ο Γ. Παπαδόπουλος το 1960 προάχθηκε σε συνταγματάρχη και τοποθετήθηκε στην ΚΥΠ. Το 1961 ως συνταγματάρχης της ΚΥΠ, και αρχηγός από το 1961 της παράνομης οργανώσεως Ένα στον Στρατό,είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση τουσχεδίου «Περικλής», που είχε ως στόχο την άσκηση συστηματικής βίας για τη μείωση της επιρροής της ΕΔΑ. Ο στόχος εξειδικευόταν ως εξής: "Ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε ο κομμουνισμός εις το εγγύς μέλλον να υποστή κάμψιν και το ποσοστόν του να κατέλθη εις επίπεδα κάτω του 20%". Η συμμετοχή του αποκαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Οι αποκαλύψεις βασίστηκαν σε ανακριτικό πόρισμα του αντιστράτηγου Χ. Λουκάκη σύμφωνα με τις οποίες η διαμόρφωση του σχεδίου "Περικλής" (είχε συνταχθεί ήδη από το 1959 από την ΚΥΠ) ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου 1961, σε ειδική συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής πληροφοριών και διαφωτίσεως του ΓΕΕΘΑ, υπό την προεδρία του Α/ΓΕΣ Β. Καρδαμάκη. Επίσης στις αρχές του Ιουνίου 1965 ο τότε συνταγματάρχης της 117ης Μοίρας Πυροβολικού Γ. Παπαδόπουλος διέπραξε το περίφημο "Σαμποτάζ του Έβρου". Έριξε ζάχαρη σε φορτηγά της μονάδας του και κατηγόρησε γι' αυτό κομμουνιστές φαντάρους. Αποκαλύφθηκε όμως ότι ήταν δική του προβοκάτσια και αντί να δικασθεί από στρατοδικείο τιμωρήθηκε μόνο με 15 μέρες φυλακή. Το 1966 διορίζεται από το ΓΕΣ, διευθυντής του 3ου Επιτελικού γραφείου του ΓΕΣ. Έκτοτε άρχισε την προπαρασκευή του πραξικοπήματος, μαζί με τους ΠαττακόΜακαρέζο και άλλους 26 αξιωματικούς>>.

Διόδια και ΚΚΕ

Link to EAM B' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Posted: 13 Jan 2011 08:59 AM PST
Το αυθεντικό κίνημα κατά των ΔΙΟΔΙΩΝ κινδυνεύει.
Ετοιμάζουν ένα σταλινικό ΠΑΜΕ για να το καπελώσουν.
Είναι πλέον βέβαιον ότι το κίνημα των διοδίων έχει αρχίσει να ενοχλεί τους "άνωθεν" και απόδειξη αυτού είναι ότι αναγκάζονται εσπευσμένα να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα "μέσα". Είναι έτοιμοι να αμολήσουν, εναντίον του κόσμου που αντιδρά, τα πιο επικίνδυνα "σκυλιά" που διαθέτουν. Τους γνωστούς ΚΚΕδες …Τα γνωστά παρασιτικά, ανεπάγγελτα, άεργα και προβοκατόρικα κομμούνια …Τους επαγγελματίες χαφιέδες του παρακράτους και της Νέας Τάξης. Μέχρι τώρα πίστευαν ότι το κίνημα θα "ξεφουσκώσει" και δεν το αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αυτό όμως δεν συνέβη και τώρα αναγκάζονται ν' αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Λείπουν σοβαρά χρήματα από το ταμείο του Μπόμπολα και αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει να συνεχίσει να συμβαίνει. Λείπουν χρήματα από τον Μπόμπολα και όταν λείπουν χρήματα από αυτόν λείπουν και από την Goldman Sachs.
Αυτό, το οποίο πρωτίστως πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης, είναι ότι το πρόβλημα των διοδίων είναι εξόχως σοβαρό. Τα ληστρικά διόδια των δρόμων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Οι οδικές αρτηρίες είναι ένα από τα πλέον αποδοτικά Μegaκεφάλαια της Νέας Τάξης. Αυτά, τα οποία συμβαίνουν εδώ, συμβαίνουν κι αλλού. Συμβαίνουν όχι μόνον στις "Μπανανίες", αλλά ακόμα και στις πιο ισχυρές χώρες …Ακόμα και στο ιμπεριαλιστικό Τέξας οι κάτοικοι αντιδρούν στους "ληστές" των εθνικών οδών. Γιατί; Γιατί παντού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι των ίδιων τραπεζών βρίσκονται πίσω από όλα τα διόδια αυτού του Πλανήτη.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι κανένας από αυτούς δεν θέλει να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Κανένας από αυτούς δεν θέλει ν' ανοίξει μια ανεξέλεγκτη "τρύπα" στον παγκόσμιο ληστρικό μηχανισμό τους. Αν οι Έλληνες αντισταθούν και κερδίσουν "μάχες" εναντίον τους, είναι βέβαιον ότι τα κέρδη αυτών των μαχών θα μεταφερθούν και στο εξωτερικό …και αυτό τους τρομοκρατεί. Αν οι Έλληνες ανοίξουν μια "τρύπα" στην Ελλάδα, κανένας δεν γνωρίζει την εξέλιξή της.
Από τη στιγμή που ο νόμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει σ' αυτούς τους κλέφτες τα συμφέροντά τους, είναι βέβαιον ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν …Όλα τα μέσα …και άρα και την προβοκάτσια. Το παιχνίδι της προβοκάτσιας έχει ξεκινήσει και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται προς τα πού θα πάει. Οι φασίστες του Μπόμπολα και του ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν τους αντιδρώντες πολίτες σαν "κομμούνια". "Κομμούνια", που στην "πραγματικότητα" δεν αντιδρούν εξαιτίας των "ευτελών" διοδίων, αλλά που χρησιμοποιούν τα διόδια, για ν' απειλήσουν την "ακριβή" Δημοκρατία …Η παλιά δοκιμασμένη "συνταγή" των φασιστών, που "λατρεύουν" τη Δημοκρατία.
Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να εμφανίσουν την αντίδραση των πολιτών σαν μια κρυπτοκομμουνιστική αποσταθεροποιητική προσπάθεια, την οποία κάθε δημοκράτης πολίτης θα πρέπει να βλέπει με εχθρικότητα. Μπομπολαίοι και πολίτες θα πρέπει να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και άρα θα πρέπει να ξεκινήσουν από το πιο απλό. Θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνουν τα διόδια με το πάθος ενός δημοκράτη, ο οποίος υπερασπίζεται με όλα τα μέσα τη Δημοκρατία. Θα πρέπει να βλέπουν με καχυποψία και μίσος όποιον αρνείται να πληρώσει τα "διόδια" της Δημοκρατίας. Θα εμφανίσουν δηλαδή τα διόδια σαν ένα άτυπο "τέλος" της δημοκρατικής μας λειτουργίας.
Ήδη το παιχνίδι έχει ξεκινήσει με τον γνωστό και πάγιο τρόπο των φασιστών. Έχουν επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς, τους οποίους ελέγχει στην Ελλάδα το ΔΝΤ …Όλους τους γνωστούς φασίστες, οι οποίοι μας οδήγησαν στο σφαγείο του Μπόμπολα και των αφεντικών του. Δεν είναι τυχαίο που τα διόδια τα υπερασπίζονται ο ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι ψήφισαν την είσοδό μας στους μηχανισμούς του ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο επιστράτευσαν τον γνωστό Άδωνι να καταγγέλλει τους αντιδρώντες σαν κομμούνια …Τον φασίστα Άδωνι, ο οποίος μας έχει για άχρηστους και νομίζει ότι μας "ταΐζει" από την τσέπη του …Τον "εκλεκτό" Άδωνι, ο οποίος μας κάνει χάρη, που εισπράττει τα "ψίχουλα" της βουλευτικής αποζημίωσης …Τον άθλιο Άδωνι, ο οποίος είναι από τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές του ΔΝΤ …Τον πομπώδη Άδωνι, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας κακομοίρης Σπύρος. Αυτός ο Τσιριδόσπυρος μόνον "κουκούλα" που δεν έβαλε, για να δείχνει με το δάχτυλο τους "κρυπτοκομμουνιστές" …Ο υστερικός υπερασπιστής του Μπόμπολα, ο οποίος ξεχνάει να μας πει ότι από τον ίδιο Μπόμπολα πληρώνεται και η γυναίκα του.
Έτσι ξεκινάνε όλα τα παιχνίδια του συστήματος, που στόχο έχουν να "καπελώσουν" τον κόσμο. Απλά πράγματα και χιλιοπαιγμένα. Με αυτόν τον τρόπο κάποτε η εθνική αντίσταση μετατράπηκε σε κομμουνιστική "φάρσα". Με αυτόν τον τρόπο —πριν μερικά χρόνια— μετατράπηκε η παλλαϊκή αντιπολεμική αντίδραση των Ελλήνων στον πόλεμο της Σερβίας σε μια κομμουνιστική αντίδραση "δωματίου". Με αυτόν τον τρόπο σήμερα η εργατική αντίδραση μετατρέπεται καθημερινά στους δρόμους σε μεροκάματο του κομμουνιστικού ΠΑΜΕ. "Στημένες" παραστάσεις είναι όλες αυτές. Το φασιστικό σύστημα, που μας "ματώνει", "βαπτίζει" αυθαίρετα τους αντιδρώντες πολίτες σαν κομμουνιστές. Τι κι αν αυτοί δεν το αποδέχονται!! Κανένα πρόβλημα …"Κρυποκομμουνιστές είναι".
Όπως κάποτε οι δωσίλογοι αποκαλούσαν τους πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους Ναζί, κομμουνιστές, έτσι και οι σημερινοί ΔΝΤκοί χαφιέδες θα αποκαλούν τους πολίτες, οι οποίοι αντιστέκονται, κομμουνιστές. Έτσι πάντα ξεκινάει το παιχνίδι. Πάντα οι φασίστες ενεργούν πρώτοι, για να "προστατεύσουν" τη Δημοκρατία από τους κομμουνιστές. Ενεργούν πιο γρήγορα από κάθε δημοκράτη, για να μην επιτρέψουν σε κανέναν απρόβλεπτο παράγοντα να μπει στο "παιχνίδι". Κατόπιν ακολουθεί το ΚΚΕ στη γνωστή παράσταση …Στη γνωστή παράσταση σύγκρουσης. Όλοι οι φασίστες υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των λαϊκών συμφερόντων και ο κόσμος στην άκρη να παρακολουθεί, χωρίς να μπορεί ν' αντιδράσει. Να παρακολουθεί αυτά, τα οποία γίνονται από τους φασίστες γι' αυτόν …χωρίς αυτόν. Θα μαλώνει η Κανέλλη με τον Σπυράδωνι για την "ιδιοκτησία" των "ζωντανών".
Αυτό θα γίνει στο τέλος, γιατί αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός των φασιστών …Των φασιστών όλων των αποχρώσεων, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι συνέταιροι μεταξύ τους. Από τα ίδια Goldman-ταμεία ταΐζεται τόσο η "κόκκινη" Κανέλλη όσο και ο "μαύρος" Άδωνης. Απλά παίζουν διαφορετικούς ρόλους στην ίδια παράσταση. Αυτές τις "προκάτ" καταγγελίες των φασιστών Γεωργιάδηδων θα πάρει το ΚΚΕ και θα προσπαθήσει να μπει "μπροστάρης" στην αντίδραση. Αν το καταφέρει, θα μπει τέλος στο κίνημα των Διοδίων. Θα μπουν οι ψωριάρηδες του πολιτικού μας συστήματος επικεφαλής μιας λαϊκής αντίδρασης και θα την "καπελώσουν". Για τους ίδιους λόγους, που οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν στα σημερινά απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης, δεν θ' αντιδρούν και στα διόδια. Για τους ίδιους λόγους, που οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους, δεν θα βγαίνουν να υποστηρίξουν και το κίνημα των διοδίων. Αυτό είναι το σχέδιο. Να αμολήσουν τα "σκυλιά" του Περισσού στις εθνικές οδούς και οι πολίτες να ξαναμπούν στα σπίτια τους.
Ήδη άρχισε να "ξετυλίγεται" ο σχεδιασμός του "καπελώματος". Στο κίνημα των χιλιάδων ανώνυμων πολιτών οι προβοκάτορες και το παρακράτος έβαλαν τον πρώτο "επώνυμο". Τον πρώτο "επώνυμο", ο οποίος είναι κατά σύμπτωση ΚΚΕς. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να "κατασκευάσουν" έναν νέο "Μπούτα" των εθνικών οδών. Τον "κατασκευάζουν" με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο του ΚΚΕ …Ό,τι έκανε πάντα το ΚΚΕ με τους χαφιέδες του …Τους χαφιέδες, οι οποίοι ήταν εκλεκτοί της ασφάλειας και σπιούνευαν τον κόσμο …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν συλλαμβάνονταν δημοσίως και πήγαιναν στην ασφάλεια για να παίξουν πρέφα …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν βασανίζονταν στα κρατητήρια και ως δια μαγείας υπέφεραν μόνον από χοληστερίνη …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν φυλακίζονταν και πήγαιναν στη φυλακή για "υπηρεσία" θαλαμοφύλακα, για να μπορούν οι φασίστες να ελέγχουν την κοινωνία.
Αυτό μεθοδεύουν τώρα με τον Γκλέτσο. Θα οργανώσουν "στημένες" και δημόσιες συλλήψεις του, με στόχο την "ηρωοποίησή" του. Θα επιχειρήσουν να τον "ηρωοποιήσουν", ώστε να μπορέσει να μπει επικεφαλής του κινήματος …Να μπορέσει να "καπελώσει" τους χιλιάδες ανώνυμους πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν τη "γενναιότητα" του Γκλέτσου ν' αντισταθούν με το κόστος μιας σύλληψης. Με τη δημοσιότητά που θα του δώσουν τα χαφιεδοκάναλα του ίδιου του Μπόμπολα, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μόνοι τους τη μελλοντική "ηγεσία" του σημερινού ακέφαλου και ως εκ τούτου επικίνδυνου λαϊκού κινήματος …Τα γνωστά "σάπια" του ΚΚΕ και των γνωστών-αγνώστων.
Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να "κατασκευάσουν" ένα ΠΑΜΕΟ κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του ΠΑΜΕ. Ένα ΠΑ.Μ. Εθνικών Οδών υπό την ηγεσία ενός νέου "Μπούτα" …Έναν "Μπούτα", τον οποίο θα τον ελέγχει η Παπαρήγα και θα τον χρησιμοποιεί, για να εξυπηρετεί τους Μπομπολαίους και τη διαπλοκή …Έναν "Μπούτα", που ο Μπόμπολας θα είναι αυτός που θα του λέει πότε θ' ανοίγει με τη "βία" τα διόδια …Έναν "Μπούτα", τον οποίο θα τον "δανείζει" το ΚΚΕ σε κάθε ενδιαφερόμενο μεγαλοεργολάβο. Έχει ανάγκη το ΚΚΕ να τον "δανείζει", γιατί έχει ανάγκη την αντιπαροχή αυτού του δανεισμού …Μόνον έτσι δεν θα ελεγχθούν ποτέ τα οικονομικά του Περισσού.
Το χειρότερο είναι ότι, βγάζοντας το οργανωμένο και παρακρατικό ΚΚΕ στους δρόμους, θα κάνουν τα πράγματα επικίνδυνα για τους απλούς πολίτες. Γιατί; Γιατί με τη βιαιότητά του και τη συνεργασία του με το παρακράτος, θ' αλλάξει τα δεδομένα της αντίδρασης. Οι φασίστες θα προσπαθήσουν με τις πράξεις τους ν' αφαιρέσουν τη νομιμότητα από τον κόσμο που διαμαρτύρεται. Θα προσπαθήσουν, μέσω "λαθών", να μετακινήσουν τη νομιμότητα προς την πλευρά του Μπόμπολα. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον εξής απλό και προβοκατόρικο τρόπο. Σήμερα ο κόσμος, ο οποίος δεν πληρώνει διόδια, είναι ασφαλής, όταν περιορίζεται μόνον σ' αυτήν την άρνηση και δεν κάνει τίποτε άλλο. Αυτός, ο οποίος αμφισβητεί τη νομιμότητα της επιλογής του, θα πρέπει να τον πάει στα δικαστήρια και εκεί ν' αποδείξει αυτό, το οποίο θεωρεί "παρανομία".
Αυτό θ' αλλάξει, γιατί αυτό δεν συμφέρει τον Μπόμπολα. Δεν τον συμφέρει να κρίνεται στα δικαστήρια η νομιμότητα των διοδίων ή το ύψος του αντιτίμου τους. Τον συμφέρει να κρίνεται ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα —όπως είναι αυτό της ιδιοκτησίας— και αυτός να παρουσιάζεται σαν θύμα. Απλά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να σηκώνεις απλά μια μπάρα, την οποία θεωρείς παράνομη και στην ουσία με την πράξη σου "ζητάς" να κριθεί η νομιμότητά της στα δικαστήρια και είναι άλλο πράγμα να παρανομείς προκαταβολικά ο ίδιος, καταστρέφοντας μια ξένη μπάρα, ασχέτως αν αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη. Όποιος παρανομεί, χάνει το δίκιο του.
Αυτήν τη θυματοποίηση θα επιχειρήσει να προσφέρει το ΚΚΕ στον Μπόμπολα …Το ΚΚΕ με τις προκάτ βίαιες, "γενναίες", αλλά "λανθασμένες" επιλογές. Όταν υπάρχει φθορά ξένης περιουσίας, αλλάζει ριζικά η κατάσταση. Η παρανομία μετακινείται στην άλλη πλευρά και το χειρότερο είναι πως είναι εύκολο ν' αποδειχθεί. Σ' αυτό το παιχνίδι φθοράς των εγκαταστάσεων των διοδίων θα προσπαθήσει το ΚΚΕ να παρασύρει τον κόσμο. Ήδη το ξεκίνησε ο Γκλέτσος, ανοίγοντας νέο "κεφάλαιο" στην υπόθεση. Χιλιάδες κόσμος αντιδρά καθημερινά στα διόδια, αλλά κανένας από αυτούς δεν προσπάθησε να φθείρει τις εγκαταστάσεις των διοδίων. Μόνον ο Γκλέτσος έκανε αυτό το "λάθος" …Ο Γκλίτσας της "επανάστασης" …Ο ατάλαντος "μπαλαμός" του Περισσού.
Αυτό, το οποίο πρέπει να κάνει ο κόσμος που αντιδρά, είναι να "καταγγείλει" ευθέως τους προβοκάτορες του ΚΚΕ. Να τους καταγγείλει ως βίαιους και σταλινικούς φασίστες και ως εκ τούτου να τους τοποθετήσει ανάμεσα στους εχθρούς του. Να τους καταγγείλει τώρα που είναι νωρίς και όχι όταν θα είναι αργά και δεν θα έχει νόημα αυτή η πράξη …Όταν τα ΜΜΕ του Μπόμπολα θα έχουν "πείσει" την κοινή γνώμη ότι οι "κομμουνισταί" —με "καπετάνιο" τον Γκλέτσο— δεν πληρώνουν τα διόδια και απειλούν τη "Δημοκρατία" …Όταν το Mega της γυναίκας του Άδωνι θα "κλαίει" για τη Δημοκρατία μας. Θα πρέπει αυτός ο κόσμος, που σήμερα αντιδρά, να διαχωρίσει εξ αρχής τη θέση του από αυτήν του ΚΚΕ και να μην παρασυρθεί από τη "συμπαράστασή" του στον αγώνα του. Να αρνηθεί την πολιτική κάλυψη, την οποία θα προσφερθεί να του παράσχει το ΚΚΕ.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιφρουρεί τις εκδηλώσεις του …Να απειλεί τα στελέχη του ΚΚΕ ακόμα και με τη βία, όταν αυτά θα προσπαθούν να παρεισφρήσουν στις εκδηλώσεις του …Να αρνείται να εκφράζεται η άποψή του από επαγγελματίες κομματικούς φασίστες του ΚΚΕ …Να καταγγέλλει την οποιαδήποτε πράξη φθοράς της περιουσίας του Μπόμπολα και να ζητά την παραδειγματική τιμωρία των προβοκατόρων τύπου Γκλέτσου. Αυτοί, οι οποίοι αντιδρούν στα διόδια, να μαζευτούν στη δίκη του Γκλέτσου και να ζητήσουν τη φυλάκισή του. Να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του, γιατί απείλησε τον αγώνα τους …Τον δίκαιο αγώνα τους …Έναν αγώνα, τον οποίο είναι σίγουρο ότι τον παρακολουθεί ολόκληρος ο Πλανήτης, που υποφέρει από την ίδια συμμορία.
Τώρα, που βγήκε ο σταλινικός "σκύλος", καλό είναι να φάει τη "σφαλιάρα" του πριν γίνει επικίνδυνος. Αυτήν τη φορά ο "σκύλος" πρέπει να γυρίσει στη φωλιά του και όχι ο κόσμος στα σπίτια του. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος και ν' αντιδράσει. Να εξαφανίσει όλους τους προβοκατόρικους παράγοντες, οι οποίοι περιορίζουν τις αντιδράσεις του και τον παραδίδουν "αλυσοδεμένο" στους κλέφτες. Ο Μπόμπολας και ο κάθε Μπόμπολας θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει τον κόσμο απέναντί του και όχι τους ΚΚΕδες, που χρηματοδοτεί ο ίδιος. Πανίσχυρους πολίτες θα έχει απέναντί του και όχι έμμισθα όργανα του φασιστικού παρακράτους, όπως η Παπαρήγα, ο Καρατζαφέρης, ο Γεωργιάδης, η Κανέλλη ή ο Γκλέτσος. Δυστυχώς για όλους αυτούς την "παράσταση" την έχουμε ξαναδεί και ο σημερινός "θίασος" είναι παντελώς ατάλαντος. Ούτε οι "μπαλαμοί" ούτε οι "γύφτοι" πείθουν κανέναν …Τσίριξε μήπως κανείς ή ακούστηκε η αρχαιοελληνική χύτρα από το Master Chef;




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’



Υ.Γ.

Ο κομμουνισμός παντού στον πολιτισμένο κόσμο "πέθανε". Μαζί μ' αυτόν "πέθαναν" και τα κομμουνιστικά κόμματα που τον εξέφραζαν. Μόνον στην Ελλάδα επιβιώνει τέτοιο κόμμα, γιατί είναι το εργαλείο, το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα της διαπλοκής και των φασιστών. Παντού στον πολιτισμένο κόσμο ο κομμουνισμός έχει καταδικαστεί και έχει εξισωθεί με τον ναζισμό. Παντού παράνομα είναι τα κομμουνιστικά κόμματα και μόνον στην Ελλάδα το ΚΚΕ εξακολουθεί να επιβιώνει με χρήματα των δημοκρατών, παριστάνοντας την "Ιερή Αγελάδα" της Δημοκρατίας μας. Μόνον στην Ελλάδα τα παιδιά του Στάλιν όχι μόνον επιβιώνουν, αλλά εξακολουθούν να μας "δουλεύουν". Μόνον στην Ελλάδα η Δημοκρατία ταΐζει ακόμα τους εχθρούς της.

Μήπως προτιμάτε το ανεξέλεγκτο πλήθος;

Τί προτιμάτε; τον Γκλέτσο στην μπουλντόζα ή ανεξέλεγκτο πλήθος;

 
 
2 Votes

Σκυλιάσανε οι μεγαλοδημοσιογράφοι με την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, στο θέμα των διοδίων της ντροπής στην Πελασγία, που στην ουσία χωρίζουν τον δήμο και πολλοί κάτοικοι να πρέπει να πληρώνουν διόδια για να πάνε σε μια άλλη περιοχή του δήμου ή στα χωράφια τους… Εννοείται ότι οι παράπλευροι δρόμοι που έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί και ήταν υποχρέωση να υπάρχουν, παραπέμφθηκαν στις γνωστές “ ελληνικές καλένδες”… Να ‘ταν μόνο οι παράπλευρη δρόμοι στην Στυλίδα!!! Πώς θα βγάλουν χαρτζιλίκι οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια;
Και ο δήμαρχος Στυλίδας προκειμένου να απαλλάξει τους δημότες του από το δυσβάσταχτο “ χαράτσι” των διοδίων επιστράτευσε τα μηχανήματα του δήμου, έριξε τις μπάρες στα πλάγια της εθνικής οδού και έδωσε έτσι πρόσβαση σε παλιούς παράπλευρους δρόμους που υπήρχαν παρακάμπτοντας τα διόδια.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους ενημερώνονται από το διαδίκτυο… Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, όχι ότι εκπλήσσομαι κι όλας, είναι ο μουδιασμένος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης το γεγονός. Όπως είδαμε ήδη (εδώ) κάποια δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για το γεγονός και την μετέπειτα σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, λέγοντα απλά “ δήμαρχος συνελήφθη”!!! (ποιος; που; πότε; γιατί;). Μια σαφέστατη προσπάθεια υποτίμησης του θέματος! Άλλωστε πώς να δώσουν διαστάσεις στο θέμα; Λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας κατά του κινήματος “ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” για τα διόδια φοβήθηκαν μήπως γίνει και λαϊκός ήρωας ο Γκλέτσος και βρει μιμητές.
Είναι γνωστό όμως ότι η αλήθεια είναι φως και με σκοτάδι δεν καλύπτεται! Έτσι μπερδεύτηκαν και οι ίδιοι για το ποια γραμμή έπρεπε να τηρήσουν. Από την μία έπρεπε να υποτιμηθεί, ει δυνατόν να μην βγει στην επιφάνεια, από την άλλη έπρεπε να λασπωθεί για να μην υπάρξει κάτι αντίστοιχο αλλού!
Το θέμα, με πρωτοστάτες τις ελεύθερες φωνές στα ιστολόγια πήρε διαστάσεις, και ξεκίνησε η “ παλιά τους τέχνη κόσκινο” λασπολογία! Κάλεσαν λοιπόν τον πρωταγωνιστή όλης της ιστορίας για να τον λοιδορήσουν, να τον μειώσουν, να του πουν με ύφος και τουπέ ότι αυτό που έκανε παρεκκλίνει της νομιμότητας (Ακούστε το απόσπασμα εδώ) και σαν δήμαρχος είναι ντροπή να μην σέβεται τους κανόνες της πολιτείας. Τώρα αν το όλο θέμα ξεκινάει από καταφανέστατη ολιγωρία των αρμοδίων ώστε να καρπώνονται τεράστια ποσά οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, το θεώρησαν λεπτομέρεια άσχετη με το θέμα και δεν το ανέφεραν ιδιαίτερα. Μάλιστα το βασικό επιχείρημα και των Λυριτζή-Οικονόμου στον ΣΚΑΙ και του Βασίλη Χιώτη στο ΒΗΜΑ FM ήταν, μήπως κι ο Γκλέτσος μπέρδεψε την δημαρχία με τους “ μάτσο” ρόλους του μάγκα που έπαιζε στην τηλεόραση.
Τί συμβαίνει κύριοι; Γιατί τέτοια πρεμούρα; Τίνος συμφερόντων είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα εκεί διόδια και τρελαθήκατε με την ακτιβιστική δράση του δημάρχου; Γιατί παραβλέπετε το γεγονός ότι ήταν απόλυτος νικητής, αφού, για να μην πάρει διαστάσεις το ζήτημα και εκτροχιαστεί η κατάσταση, το ίδιο το υπουργείο μοίρασε την επόμενη ακριβώς μέρα πάνω από 1000 άδειες ελευθέρας διέλευσης των διοδίων στους κατοίκους. Απεδείχθη πανηγυρικά ότι ο Γκλέτσος είχε απόλυτο δίκαιο! Εσείς γιατί τέτοια χολή;
Προφανώς και δεν είναι σωστό να παίρνει κανείς τον νόμο στα χέρια του. Δεκτό αυτό και λογικό. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει κράτος δικαίου. Και στην Ελλάδα, όσο κι αν μας πληγώνει, ας μην εθελοτυφλούμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!! Όταν ο πολίτης βλέπει τα έσοδά του να συρρικνώνονται, οι τιμές να αυξάνονται, τα λεφτά που έπρεπε να δοθούν στους φτωχούς να δίνονται στις τράπεζες με την γελοία δικαιολογία ότι αυτές θα φέρουν την ρευστότητα στην αγορά μέσω δανείων που εν τέλει δεν δίνουν, αγρότες και εργαζόμενοι να εξωθούνται στην φτώχεια και όλα αυτά με την ανοχή του κράτους, ή μάλλον προτροπή του κράτους, αφού πολιτική απόφαση ήταν η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση μισθών, τότε θα φτάσει στο σημείο να πει ΦΤΑΝΕΙ και να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Τι προτιμάτε κύριοι; τον Γκλέτσο στην μπουλντόζα ή κάποιος αγανακτισμένος πολίτης να προβεί σε, ένας Θεός ξέρει σε ποιες ακρότητες, όταν του ζητάνε λεφτά για να πάει στο χωράφι του; Έχετε δει άνθρωπο να του “ γυρίζει το μυαλό”επειδή τον πνίγει το δίκιο του και δεν μπορεί να το βρει;
Προς τί τέτοια υποκρισία;
Προφανώς γιατί τόσα χρόνια τρώγατε με πέντε μασέλες και για να στηρίζετε ένα σάπιο σύστημα και δεν μπορείτε να διανοηθείτε τί σημαίνει πείνα, στέρηση. Τί είναι να δουλεύεις σαν σκυλί και να μην σου φτάνει το μηνιάτικο ούτε μέχρι τα μισά του μήνα και να προσεύχεσαι να μην κάνει πολύ κρύο γιατί δεν υπάρχει σάλιο για πετρέλαιο και τα παιδιά θα κρυώνουν. Ε ναι! Σε αυτές τις συνθήκες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κόσμος θα φτάσει στην αυτοδικία, είναι το μόνο όπλο που έχει και τον οδηγείτε εκεί εσείς οι ίδιοι, που με μεγαλοστομίες, φανφάρες και κορώνες του λέτε ότι η αυτοδικία δεν είναι λύση! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΛΥΣΗ!!!
Δεδομένης της κατάστασης πόσο παράλογο θα ήταν ο Γκλέτσος να έκανε ότι έκανε για να μην οδηγηθούν οι συμπολίτες του σε ακρότητες; Τί κέρδισε από όλη αυτή την ιστορία; Φήμη; Όχι. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δημάρχους επαρχιακών πόλεων που είναι άγνωστοι έξω από τα όρια της περιοχής τους, ο ίδιος ήταν γνωστός ηθοποιός στο πανελλήνιο πολύ πριν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ψήφους; Φυσικά και όχι. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη μαγκιά του ήταν ότι κατέβηκε στον δρόμο μόλις 10 μέρες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Δεν έγινε από τους δημάρχους που θυμούνται ότι οφείλουν να υπηρετούν τους πολίτες 2 μήνες πριν τις εκλογές για να επανεκλεγούν και μετά να επαναπαύονται και πάλι στις δάφνες τους…
Γι’αυτό φωνάζουν κάποιοι στα ιστολόγια αφού εσείς τους φιμώνεται. Να μην φτάσουμε σε μια εξέγερση που θα ‘χει απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την κοινωνία, για όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος βράζει κύριοι δημοσιογράφοι, και στην συνείδησή του έχετε οι περισσότεροι εμπεδωθεί ως τσιράκια τους συστήματος που τους αδικεί. Γι’ αυτό συνετό θα ήταν να μην προκαλείτε, γιατί αν νομίζετε ότι θα έχετε καλύτερη τύχη από τους πολιτικούς που εξόφθαλμα υπηρετείτε πλανάστε πλάνην οικτράν…
filologos10