Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Μέχρι τα 30 επαναστάτης, μετά άθλιος (κατά τον Λ. Τρότσκυ γαλλική παροιμία)* όπου άθλιος.....

σύμφωνα με το λεξικό του Χρ. Γιοβάνη, ο αξιολύπητος, ο ταλαίπωρος, ο δυστυχισμένος, ο ελεεινός και άρα ο ανήθικος, ο αισχρός, ο κακοήθης, ο άχρηστος, ο ανωφελής, ο αδέξιος, ο ανεπιτήδειος, ο ακατάλληλος να κάνει κάτι, ο απόλεμος, ο ανίκανος να κάνει πόλεμο.
Παροιμία που πάει γάντι με το γνωμικό(;) «Πόσο εύκολο είναι να είσαι ζάπλουτος και να είσαι ή να παριστάνεις τον αριστερό ή τον νεοφιλελέ και το χειρότερο, τον συριζαίο νεοφιλελέ» και αναρωτιέμαι ποιος από τους παραπάνω επιθετικούς προσδιορισμούς (και άραγε μόνον ένας ;) αρκεί για να προσδιορίσει κάθε έναν από τους σύγχρονους πολιτικάντηδες φανερούς αλλά και καλυμμένους οπαδούς της νέας τάξης πραγμάτων που λυμαίνονται ποικιλοτρόπως την παντέρημη πατρίδα μας ; Ναι εσείς οι καρπαζοεισπράκτορες της Μέρκελ, του Ερντογάν ακόμη ακόμη και του Ράμα ή του Ζάεφ. Εσείς και οι πατεράδες σας που, βάσει έξωθεν σχεδιασμού από το 1974 μέχρι σήμερα, υποβαθμίζετε την χώρα στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά πολλάκις αποδεχόμενοι απώλεια εθνικού εδάφους και εξευτελισμό της εθνικής αξιοπρέπειας , κυρίως δε που προσπαθείτε έντεχνα να αλλοτριώσετε την εθνική μας συνείδηση με το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας, με την επιτροπή σας για τον δήθεν εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του Έθνους και την επιλογή της συγκεκριμένης για την προεδρία της δημοκρατίας σας, της δικής σας δημοκρατίας, και αν δεν ντρέπεστε εσείς, ντρεπόμαστε εμείς και για λογαριασμό σας.
Και αν είναι εύκολο και αποδεκτό από εμάς τους δεξιούς (όσοι απομείναμε) αλλά και τους πάσης φύσεως «προοδευτικάριους» να χαρακτηρίσουμε έτσι τα κεντροδεξιά και δήθεν δεξιά σκύβαλα που εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τον χώρο της λαϊκής δεξιάς , μαύρο φίδι που μας έφαγε αν τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τους αριστερούς πρώην και νυν επαναστάτες του (!)ώλου, αν αλήθεια υπάρχει κανείς σήμερα που να θεωρεί επαναστάτες όλους αυτούς τους κομπλεξικούς αριστερούς αλλά και τους επαγγελματίες τυχοδιώκτες που συνωστίζονται στα αριστερά κόμματα και αποκόμματα.
Που σήμερα «γλύφουν εκεί που έφτυναν εχθές» και αντίστροφα και πάντα με το αζημίωτο.
Που στο παρελθόν τους τάϊζε η ΕΣΣΔ με την ΣΤΑΖΙ ενώ σήμερα η CIA και ο Σόρος.
Που ζητωκραυγάζουν πχ για το γκρέμισμα του Καντάφι τον οποίο όσο ζούσε τον είχαν θεοποιήσει αλλά και «αρμέξει» κανονικά.
Που κατηγορούν ως δικτάτορα τον Άσσαντ ενώ θεωρούν υπόδειγμα δημοκράτη τον Ερντογάν,
Που βρίζουν και διακωμωδούν τον Τράμπ αλλά κουβέντα για τους πολεμοχαρείς πολεμοκάπηλους Μπους, Κλίντον και Ομπάμα.
Που έχουν στο κόμμα τους τμήμα «αναθεώρησης της ιστορίας» στελεχωμένο με αγράμματους (στην κυριολεξία) δασκάλους και καθηγητές που προσπαθούν, λες και μπορεί η Παπαρήγα ή ο Κουτσούμπας όχι μόνον να «εξηγήσουν» αλλά και να αναθεωρήσουν τους Μαρξ- Λένιν ή έναν Γκράμσι, έναν Παζολίνι ή έναν Πουλατζά πχ ή την ιστορία του κόμματός τους που την έγραψαν προδότες και ρουφιάνοι.
Ναι προδότες και ρουφιάνοι.
Είναι δυνατόν να έκαναν αντίσταση άνθρωποι που είχαν σαν ηγέτη (πρωθυπουργό προσωρινής κυβέρνησης) τον Μήτσο Παρτσαλίδη που θεωρούσε ο γραικύλος δούλος ότι «Ο Έλληνας στρατηγός πρέπει να στέκεται προσοχή στον τελευταίο Ρώσο στρατιώτη» και να μην πρόδωσαν την χώρα τους στους Γερμανούς κατακτητές; Και θέλω να ερωτήσω:
Ποιος τελικά ήταν πράκτορας των Άγγλων, ο Κολιγιάννης ή ο Ζαχαριάδης; Ήταν ο Κολιγιάννης ή μήπως ήταν ο Παρτσαλίδης ο ηθικός αυτουργός της εξορίας στα «στρατόπεδα δουλειάς» της Γιακουτίας και της δολοφονίας του Ζαχαριάδη; Ήταν ή όχι προδότης ο Πλουμπίδης; Ρουφιάνευε ο Γούσιας τον Ζαχαριάδη ή μήπως ο Ζαχαριάδης τον Γούσια; Ποιος άραγε κατέδωσε το κρησφύγετο του Μπελογιάννη; Γιατί ο Μάρκος Βαφειάδης κλείστηκε σε ψυχιατρείο της Μόσχας για επαναπροσδιορισμό; Τι ήταν ο Βελουχιώτης στην πραγματικότητα σύμφωνα με την σημερινή, που σίγουρα θα διαφέρει από την χθεσινοβραδυνή αλλά και την αυριανή, θέση του κόμματος;
Ερωτώ γιατί μου το επιτρέπουν με τα γραπτά τους οι δικοί σας Βοντίτσιος (Γούσιας) , Βλαντάς, Μαλτέζος (Τζουμερκιώτης) , Καινούργιος (Βρασίδας), και τόσοι άλλοι....Όμως τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που σήμερα δεν ξέρουμε, εμείς ο λαός, τους χρηματοδότες του δίνοντάς μας το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι για να συντηρηθεί μπορεί να κάνει ακόμη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος;
Αλλά και οι πιο «λάϊτ» που λένε λένε ότι είναι κομμουνιστές και έχουν σαν όργανο την ΑΥΓΗ που μέχρι χθες εκθείαζε την ΕΣΣΔ και τον ανύπαρκτο «υπαρκτό» και μόλις σήμερα ανακάλυψε η δύσμοιρη ότι οι κομμουνιστές Ρώσοι ήταν βάρβαροι, λειτουργούσαν γκούλαγκς και ότι, αυτό είναι που τους πείραξε, εξόρισαν τους Εβραίους στην Άπω Ανατολή στις ακτές του Ειρηνικού δημιουργώντας αυτόνομο κρατίδιο.
Που γράφουν την θέληση του ελληνικού λαού (61%) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία τα οποία κατά τα άλλα εξορκίζουν.
Που νοσηλεύονται σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά, κατά τ΄άλλα τα καταδικάζουν.
Που καταθέτουν τα εκατομμύριά τους σε τράπεζες του εξωτερικού ή και σε φορολογικούς παραδείσους, διαμένουν σε βίλες στα «αριστοκρατικά» προάστια διάγοντας γενικά πολυτελή ζωή με την συνήθη δικαιολογία «μα, αφού ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία !!!».
Που χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς που τους παραχώρησε η πολιτεία για την φύλαξή τους σαν υπηρέτριες και ανοίγω παρένθεση:
Αλήθεια ρε Παπαδημούλη (το ρε προσβλητικό). Αν χρειαζόταν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή ο αστυνομικός που σε συνόδευε στην υπεραγορά να σε προστατέψει, θα μπορούσε να το κάνει έχοντας τα χέρια του φορτωμένα με τα ψώνια «και το ψώνιο σου» και ποια θα ήταν η τύχη του σε περίπτωση «ατυχήματος» όπου βασικά αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος και μετά εσύ; Ή μήπως, επειδή εσείς οι αριστεράντζες ξέρετε ότι σε σας δεν συμβαίνουν «ατυχήματα» σαν αυτά που προκαλείτε στους άλλους, μετατρέπετε τους αστυνομικούς σε ιπποκόμους;
Και αλήθεια εσείς οι γονείς, εσείς που με τόση υπερηφάνεια στείλατε τα παιδιά σας στην αστυνομία, καμαρώνετε ακόμη που τα βλαστάρια σας κατάντησαν τα δουλικά του κάθε βλάκα πολιτικάντη, του κάθε αγράμματου δημοσιογράφου, της κάθε κυράτσας τέλος πάντων; Και τι λέτε στο σόϊ σας; Σήμερα ο Γιάννης μου, η Ελένη μου έκανε την λάτρα και αύριο θα έχει μπουγάδα της βουλευτίνας αλλά την Κυριακή θα έχει ρεπό και θα το δούμε το καμάρι μας.... (κλείνω την παρένθεση)
Που έχουν την υποστήριξη, την οποία ανταποδίδουν στο ακέραιο, των λεγόμενων «διανοουμένων» και των «καλλιτεχνών»,
Ποιών διανοουμένων και ποιών καλλιτεχνών δηλαδή σε μια χώρα όπου ο ποιητής δεν θεωρείται καλλιτέχνης αλλά αντίθετα αναγνωρίζεται σαν καλλιτέχνης ένας μπουζουξής, ένας ατάλαντος και ανεκπαίδευτος τραγουδιστής της σειράς ή ένας ηθοποιός (ηθοποιός!, λέμε τώρα....) και πείτε ποιος από αυτούς τους ατάλαντους που καθημερινά τους «τρώμε στην μάπα» μέσω τηλεοράσεως θα στέκονταν σε μια ξένη σοβαρή θεατρική σκηνή και τι είδους ήθος μπορούν άραγε να ποιήσουν αυτοί οι ασήμαντοι;
Ποιων διανοουμένων δηλαδή και ποιων καλλιτεχνών;
Αυτών που παλαιότερα «διασκεύαζαν» και παρουσίαζαν σαν δικά τους με την προστασία πάντοτε, και με το αζημίωτο να υποθέσω, του ΚΚΕ τα έργα Ρώσων λογοτεχνών και μουσικών; Στην πραγματικότητα δεν άφησαν Ρώσο, Ούγγρο, Μολδαβό ή Ουσμπεκιστανό λογοτέχνη ή συνθέτη που να μην τον αντιγράψουν. Ακόμη και την μουσική του θρησκευτικού τάγματος των Σούφι στα βάθη της Μογγολίας έκλεψαν οι παλιοί αλητήριοι. Οι σημερινοί κατακλέβουν τους Νοτιοαμερικάνους, τροποποιούν λιγάκι την πλοκή και... να το δημιούργημά τους! Οσάκις δε τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν «κάτι τις δικό τους» είτε απέτυχαν παταγωδώς είτε αρκέστηκαν στην σύνταξη-παρουσίαση διαφημιστικών μηνυμάτων.
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ποιοι ήταν όοοολοι αυτοί που δεν ήθελαν και που αντιδρούσαν τόσα χρόνια στην ψήφιση νόμου περί «πνευματικών δικαιωμάτων» και κατάφεραν ώστε η χώρα μας να είναι η τελευταία ευρωπαϊκή που απέκτησε σχετικό νόμο. Τώρα, αν είναι δυνατόν(!!!!), και σε εφαρμογή αυτού του νόμου, διεκδικούν χρήματα και χαρατσώνουν τον κάθε φουκαρά επαγγελματία, ακόμη και φούρναρη, επειδή έχει στο κατάστημά του ένα ραδιόφωνο ή έναν δέκτη τηλεόρασης και ακούει τις «ξένες δημιουργίες» που παρουσιάζουν σαν δικές τους ενώ πρόκειται να ονοματίσουμε «εις μνήμην του» πλατείες και δρόμους κάπου εκεί στην Θεσσαλία επειδή ο εκλιπών δεν άφησε αμερικάνικη κάντρι μουσική που να μην την χρησιμοποιήσει στα «τραγούδια» του με τα οποία μας μάθαινε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό (20 φορές το 15) και κάπου εδώ την έχουμε πατήσει πανεθνικά.
Αυτοί είστε κομμούνια....
Κάτι προτελευταίο και σοβαρό και δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί κάπου αλλού.
Έχω στα χέρια μου γνήσια** αντίτυπα του μηνιαίου στρατιωτικο-πολιτικού οργάνου σας «Δημοκρατικός Στρατός» όπου διαβάζοντάς τα δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβει κανείς τον προδοτικό σας ρόλο και ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της απόφασης της 5ης κοινής ολομέλειας της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ του Ιανουαρίου 1949 με πρώτο θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο προς τη νίκη. Μπροστά στην αποφασιστική καμπή» που εγκρίνει την πολιτική γραμμή του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σαν σωστή και όπου, αν την διαβάσει κανείς με προσοχή θα διαπιστώσει από τον «λόγο του σ. Δημήτρη Βλαντά πάνω στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης» ( σελ. 81 - 88) και ειδικά στην σελίδα 82 ότι ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΎΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ.
Το καταλάβατε; Ξέρουν τα κομμούνια ότι ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ τα ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ τα ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ. ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ και συνεπώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ (!!!!!) και άρα πρέπει να αποκατασταθούν και να πάψει η κατασυκοφάντησή τους.
Ως συνήθως, σε κάποια «αναθεώρηση της ιστορίας» τα κομμούνια απεφάσισαν να γελοιοποιήσουν τα ΣΑ γιατί μάλλον τους δυσκόλεψε η δράση τους αλλά είναι απορίας άξιο πώς άθλιοι κομπλεξικοί δεξιοί ή έστω κεντροδεξιοί δωσίλογοι και τα παιδιά τους υιοθέτησαν και δέχθηκαν να παίξουν και αυτό το παιχνίδι του ΚΚΕ . Ποιος ξέρει τι προδοσίες προσπαθούσαν να κρύψουν και ποια άνομα σχέδιά τους εξυπηρετούσε άραγε αυτή η παραδοχή....
Και αυτοί οι Άγγλοι πια, πάντα τόσο ρουφιάνοι να μην στηρίξουν τους συμμαχητές τους;
Και το τελευταίο.....
Επειδή ξέρω ότι θα με πείτε φασίστα (δηλώνω ότι δεν είμαι) έχω να σας πω το εξής:
Την μετεξέλιξη του Φασισμού και του Ναζισμού, καλώς ή κακώς δεν την είδαμε και μπορούμε να συμπεραίνουμε ο καθένας ότι θέλει. Μπορούμε όμως να συμπεράνουμε εκ του ασφαλούς επειδή είδαμε, εκατό χρόνια τώρα, την μετεξέλιξη του κομμουνισμού σας στην Ρωσία, την Κίνα, την Βουλγαρία, την Αλβανία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία, και σε όλες τις χώρες του «ανύπαρκτου υπαρκτού» ενώ την βλέπουμε ακόμη στην Β. Κορέα, στην Κούβα της δισεκατομμυριούχου οικογένειας Κάστρο και στις «λαϊκές δημοκρατίες» της Αφρικής και έτσι έχουμε το δικαίωμα να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν την ζήσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Αφήστε που πιστεύω ότι και να είχατε νικήσει τότε εσείς μάλλον θα είχατε, αν κρίνουμε από την γνώμη του τότε σοβιετικού συνταγματάρχη συνδέσμου σας ΠΕΤΡΟΦ για το ποιόν σας, την τύχη των Αλβανών και θα σας είχαν «ξωπετάξει» και από την ΚΟΜΕΚΟΝ και από το σύμφωνο της Βαρσοβίας.
«Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκατε» γελοίοι έεε γελοίοι....

Για το «Ήπειρος η Πατρίδα μας» Κωνσταντίνος-Οδυσσεύς Γ. Πάτσης

*  Την παροιμία την είδα στο «Διαδικτυακό Αρχείο Μαρξιστών» 
 ** Στην διάθεση οιουδήποτε θελήσει να διαπιστώσει την γνησιότητά τους