Σελίδες

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αρνητική η θέση της ΚΕ του ΚΚΕ  στην πρόταση του Τσίπρα για Ενότητα-Συνεργασία


Το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τρίπρα, προς την Αριστερά για ενότητα και συνεργασία κατά των μνημονίων, «έκλεισε», με συνοπτικές διαδικασίες, το ΚΚΕ, με σχετική του ανακοίνωση.
«Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα και μόνο στόχο: να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση, φορτώνοντας τα βάρη στο λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο» αναφέρει το σχόλιο από το γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η αγωνία του λαού είναι να γλιτώσει από αυτά τα βάρη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων».
«Σε αυτή την προοπτική πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οικοδομώντας τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτό τον αγώνα και θα συμβάλλει ακόμη πιο αποφασιστικά με οδηγό τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


 


Άρον άρον συμμαζεύουν κατά μία ημέρα το 19° συνέδριο. Αναμένονται εξελίξεις σήμερα το βράδυ στο ΚΚΕ.

Αιφνιδιαστική ανατροπή στο συνέδριο του ΚΚΕ



Στις παραδοσιακά αργόσυρτες διαδικασίες στο ΚΚΕ μια απρόσμενη εξέλιξη, είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει κύμα φημών και παρασκηνίου .Την ώρα λοιπόν που ο Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, και ενώ το Reuters έχει ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στο ΚΚΕ, ο Περισσός αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες, και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος απόψε, και όχι αύριο όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζει στην εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν, καθώς από τη στιγμή που οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών θα επιβεβαιωθούν, η συγκεκριμένη Κεντρική Επιτροπή θα προχωρήσει στη συνέχεια στη εκλογή νέας ηγεσίας, με την Αλέκα ​​Παπαρήγα να αποχωρεί από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, μετά από 22 χρόνια. ... Η βιασύνη του ΚΚΕ δείχνει ότι ο Περισσός θέλει να κλείσει άμεσα το εσωκομματικό ζήτημα, και να είναι πολιτικά και οργανωτικά έτοιμο το Κόμμα για ραγδαίες εξελίξεις.


 ΝΟΜΟΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ (;) ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Δημήτρη Κόρακα, εκπροσώπου της Οργάνωσης Ιωαννίνων  του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Σε πολλά κείμενα και ομιλίες ανθρώπων υπόδουλων της παγκοσμιοποίησης(‘‘αντιρατσιστικές’’ Μ.Κ.Ο., αναρχοκουλτουριάρηδες, παράγοντες της συγκυβέρνησης κλπ), εσκεμμένα συγχέονται οι έννοιες λαθρομετανάστες (εισήλθαν στη χώρα παράνομα), μετανάστες (είναι όσοι μεταναστεύουν νόμιμα σε άλλη χώρα πχ για εργασία ή για μόνιμη διαμονή) και πρόσφυγες (αφορά ακραίες περιπτώσεις πολέμου, πολιτικών διώξεων κλπ).
Συχνά οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως "μετανάστες" ή ως "πρόσφυγες".


Ορισμένες φορές δικαιολογούν έξυπνα την λαθρομετανάστευση λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι κυνηγημένοι από τις δικές τους χώρες λόγο της ανέχειας, των πόλεμων και των διώξεων. Δηλαδή όποιος αισθάνεται ότι βιώνει "ανέχεια" έχει δικαίωμα να...
Της ΕΛΔΥΚ τα παληκάρια (ΕΡΩΣ-ΕΛΛΑΣ)



















Καινούργιο τραγούδι του πατριωτικού συγκροτήματος "ΕΡΩΣ-ΕΛΛΑΣ" !
Αυτή την φορά οι "ΕΡΩΣ-ΕΛΛΑΣ" τραγουδούν για τους ΗΡΩΕΣ που αντιστάθηκαν στην βάρβαρη τουρκική είσβολη στην Κύπρο το 1974...

Ενας ελάχιστος φόρος Τιμής στους σύγχρονους Ηρωες του 'Εθνους μας, που πολέμησαν, σακατεύθηκαν και θυσιάσθηκαν το ‘74 για την Ελευθερία της Ελληνικής μας Κύπρου. Οσοι κι αν τους ξεχάσανε, το Εθνος είναι εδώ και δεν ξεχνάει..!

Μία χούφτα Έλληνες τσακίσανε
τις ορδές του Αττίλα εισβολέα.
Σαν στις Θερμοπύλες πολεμήσανε

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!
                                                                                                   
Τα παραμύθια ορισμένων φαντασιόπληκτων πως τάχα ο οδηγός του λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη πέταξε έξω τους αλλοδαπούς (που "δεν είχαν εισιτήρια επειδή δεν πρόλαβαν να βγάλουν", όπως λένε οι υπερασπιστές τους!!!) "γιατί ήταν μαύροι", ενώ παράλληλα "τους είπε ότι είναι χρυσαυγίτης" να πάτε να τα πείτε αλλού, ελεεινά υποκείμενα 

ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ!

Ναι λοιπόν! Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να κατεβάζει κάτω όποιους δεν έχουν εισιτήριο και υποπέσουν στην αντίληψή του, είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε ξένοι! Δεν είναι θέμα "ρατσισμού", παπαγαλάκια που δεν έχετε μπει ποτέ σας σε λεωφορείο ή άλλο μέσο να δείτε τι συμβαίνει!

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ τον οδηγό, διότι απλά έπραξε το καθήκον του! ΝΤΡΟΠΗ στον Εισαγγελέα, που ευτελίζει τη Δικαιοσύνη! Γιατί κύριε Εισαγγελέα δεν διατάσσετε και έρευνα για τους λαθρεπιβάτες...


ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑ (του Σάββα Παύλου


Τυχόν συνειρμοί, δικοί σας. «Ήπειρος η πατρίδα μας»

Απαντώντας σε ερωτηματολόγιο αθηναϊκής εφημερίδας για την οικονομική κρίση της Κύπρου, ανάμεσα σε άλλα, τόνισα:«Ξέρετε, η Κύπρος μαστίζεται από λειψυδρία και λειψανδρία. Δεν βρέχει πολύ και οι πολιτικοί άνδρες της δεν μελετούν, αμφιβάλλω αν οι σημερινοί είκοσι σημαντικότεροι ταγοί, όλων των κομμάτων, διάβασαν δύο βιβλία τα περασμένα δέκα χρόνια. Το χειρότερο, μερικοί που διαβάζουν ασχολούνται μόνο με βιβλία Κυπρίων συγγραφέων, που συναντούν  στις πολιτικές τους διαδρομές. Η κυπριακή επαρχία ανακυκλώνεται. Ευσύνοπτα: Η βόρεια Κύπρος τουρκοκρατείται και η νότια μετριοκρατείται
“Η βόρεια Κύπρος τουρκοκρατείται και η νότια μετριοκρατείται”. Λόγια που επανέλαβαν αρκετοί αναλυτές και ποιητές για την κατάσταση στην Κύπρο.
Η ιστορική γνώση τεκμηριώνει ευσύνοπτα τη σφαγή των ξεχωριστών και την επικράτηση των μετρίων. Ο Αλή πασάς των Ιωαννίνων πήρε τον γιο του και διάδοχό του έξω από την πόλη, κι όπως περπατούσαν, κάθε φορά που ο πασάς έβλεπε ένα ψηλό στάχυ, το χτυπούσε με το μπαστούνι του και το έριχνε κάτω.
-Θέλεις να κυβερνήσεις;  ρώτησε τον γιο του. Λοιπόν, όποιος ξεχωρίζει πρέπει να του κόβεις το κεφάλι.
Παρόμοιο γεγονός έγινε παλαιότερα και καταγράφεται από τον Ηρόδοτο στο πέμπτο κεφάλαιο της Ιστορίας του, που έχει το όνομα της Μούσας Τερψιχόρης. Ο Θρασύβουλος, ο τύραννος της Μιλήτου, συμβούλεψε με παρόμοιο τρόπο τον Περίανδρο, αποκεφαλίζοντας τα στάχυα, δηλαδή τους “υπειρόχους των αστών φονεύειν”, να σκοτώνει τους άξιους και...