Σελίδες

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο ρόλος των Τούρκων και των Τσάμηδων στην νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.


Νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία. Ο ρόλος των Τούρκων και των Τσάμηδων

Idrizi: Ήρθε η ώρα των Αλβανών, ήρθε η ώρα των Τσάμηδων
Ενώ η Αλβανική Κυβέρνηση, είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για δεύτερη φορά με την Ελληνική για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο κρατών μετά την ακύρωση της πρώτης από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, οι δύο βουλευτές του PDU, Shpetim Idrizi και  Dashamir Tahiri εξέφρασαν την αντίθεση τους στις νέες διαπραγματεύσεις.

Στην ελληνική κοινή γνώμη το θέμα είναι σχεδόν άγνωστο αντιθέτως στην Αλβανία «πουλάει»  και είναι ίσως το πρώτο θέμα επικαιρότητας για περισσότερο από ένα χρόνο, από τότε δηλαδή που ο Καραμανλής και Μπακογιάννη επισκέφτηκαν την Αλβανία, τον Μάιο του 2009 για την επικύρωση της συμφωνίας. Τη διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων φαίνεται να τη θέλει πιο πολύ η Ελληνική πλευρά, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να προχωρήσουν τα έργα του θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου προς την Ιταλία.
Την επομένη της συμφωνίας κάποιοι Αλβανοί – πρώην ανώτατα στελέχη του στρατού – είχαν εκφράσει κάποιες δειλές αντιθέσεις μέχρι που το θέμα το ανέλαβε η αντιπολίτευση με συμμάχους τους μόνιμους και διαχρονικούς ανθελληνικούς παράγοντες στην Αλβανία. Το θέμα φαίνεται να είναι ποιο περίπλοκο από μία αντιπολιτευτική τακτική του Σοσιαλιστικού Κόμματος με φήμες να κάνουν λόγο για παρέμβαση Τούρκων στην υπόθεση. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν όταν  στην  περιγραφή της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, η ορολογία περιλαμβάνει τρεις Τούρκικες λέξεις, όροι που χρησιμοποιούνται στα επιχειρήματα των Τούρκων για τη διευθέτηση των συνόρων με την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη συμφωνία εκτός  του ότι θα ωφελούσε και τις δύο χώρες θα αποτελούσε τεκμήριο και προηγούμενο στη διαμάχη της Ελλάδος με την Τουρκία κάτι που δεν ήθελε η Τουρκία και δεν ήταν δύσκολο να βρει συμπαραστάτες στην Αλβανία.

Ο Πρόεδρος του PDU Shpetim Idrizi, αρχικά είχε εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία αιτιολογώντας μάλιστα την άποψη του στο ότι η απειλούμενη και αδύνατη χώρα είναι η Αλβανία, όποτε μια δίκαιη διευθέτηση τη συμφέρει. Η αλλαγή της στάσης του επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο την άποψη ότι η αντίδραση κατά της συμφωνίας προέρχεται από ανθελληνικά κέντρα και σε μία τέτοια στρατηγική δε θα έλειπαν οι ανθέλληνες Τσάμηδες.

Οι δηλώσεις των Τσάμηδων
Μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο, κανένας δεν έχει το δικαίωνα να επαναδιαπραγματευθεί μια υπόθεση που έχει κλείσει και που θίγει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δήλωσαν οι τσάμηδες βουλευτές, τονίζοντας ακόμα πως αν η υπόθεση θα πηγαίνει στο αλβανικό κοινοβούλιο, θα την καταψηφίσουν μαζί με τους βουλευτές του LSI, μην έχοντας την πλειοψηφία το ΔΚ να επικυρώσει μια τέτοια συμφωνία.
«Όποιος ήθελε ν’ ακούσει τα δικά μας ειρηνικά μηνύματα τα άκουσε. Αυτά είναι:  Εμείς θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά, εμείς θα οικοδομήσουμε τους τάφους των προγόνων μας κι εμείς θα κερδίσουμε στις δίκαιες απαιτήσεις μας , γιατί σήμερα είναι η ώρα μας, σήμερα είναι η ώρα των Αλβανών, σήμερα είναι η ώρα της Τσαμουριάς. Χωρίς αμφιβολία εμείς έχομε μιλήσει και έχουμε τοποθετηθεί για την υπόθεσή μας στο αλβανικό κοινοβούλιο, εμείς έχουμε αντιδράσει  πρώτοι και   εναντιωθήκαμε στην θαλασσινή συμφωνία και καμία κυβέρνηση μετά από το Συνταγματικό Δικαστήριο  δεν έχει το πληρεξούσιο να αναβάλει αυτήν», εκφράστηκε ο Idrizi


Δηλώσεις εκπροσώπου του Ελληνικού ΥΠΕΞ
 «Από πλευρά μας είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία,  υπογραμμένη από τις δύο κυβερνήσεις, σε συνταύτιση με τις ισχύουσες διατάξεις της θάλασσας, είναι για το καλό των δύο κρατών. Όπως γνωρίζετε η υπόθεση  έγινε περίπλοκη  μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, αλλά εμείς νομίζουμε ότι είναι στο χέρι της αλβανικής πλευράς  να βρει λύσεις  για την επικύρωση της συμφωνίας στο δικό της κοινοβούλιο. Εμείς νομίζουμε ότι η επικύρωση της συμφωνίας θ’ ανοίξει   το δρόμο για την εκμετάλλευση,  από τις δύο χώρες,  των φυσικών περιουσιών που βρίσκονται στη ζώνη αυτή. Όπως τόνισε και ο Αλβανός υπουργός των Εξωτερικών η επικύρωση  της συμφωνίας συμβάλει θετικά στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας»
Βορειοηπειρώτης






"Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί"

«Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 17/11/2010

Το μήνυμα. «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».

Γράφει : o Κλεισθένης 

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:
1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.
2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.
Σαν μέσο και απλό πολίτη αυτά τα μηνύματα με τρομάζουν.
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:
Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι πρώτοι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα.
Λίγο αργότερα δεχόμασταν μουσουλμάνους φοιτητές στα πανεπιστήμιά μας.
Η περίοδος του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και των αεροπειρατειών μας βρήκε με πολύ λίγους Άραβες μουσουλμάνους στη χώρα με συνέπεια να μην έχουμε σαν Ελλάδα πρόβλημα «τρομοκρατίας».
Αργότερα όταν το Ισραήλ βρισκόταν σε πόλεμο με το Λίβανο και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Λίβανο δεχτήκαμε κι’ άλλο κύμα Αράβων μουσουλμάνων. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν μέχρι τότε μικρός και αποτελούσαν μια ευχάριστη νότα στην Ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις Γιουνάν (Ελλάδα) και Γιουνάνι (Έλληνας) ήταν και είναι αγαπητές στους Άραβες χριστιανούς και  μουσουλμάνους.
Το έγκλημα ξεκίνησε μετά το ’92 όταν ξαφνικά επέδραμαν οι Αλβανοί οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι.
Η κάθοδος των μυρίων έγινε αργότερα από κράτη όπως το Ιράκ, το Πακιστάν, Το Μπαγκλαντές, την Ινδία, και από πολλά άλλα κράτη, πρέπει να προσθέσουμε και την τελευταία φουρνιά απ’ το Αφγανιστάν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι. Φυσικά έχουμε και λαθρομετανάστες απ’ την Αφρική που παρεμπιπτόντως είναι και αυτοί μουσουλμάνοι.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενώ ήμασταν ήσυχοι και χωρίς πρόβλημα με τα μουσουλμανικά κράτη, χωρίς πρόβλημα με την μουσουλμανική τρομοκρατία, χωρίς συμμετοχή στον ακήρυχτο πόλεμο Ισλάμ-Δύσης σήμερα είμαστε στο κέντρο αυτών των προβλημάτων.
Κανένας δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών, τα νούμερα ξεκινούν από 1.000.000 και φτάνουν σε πάνω από 2.000.000.
Η γιορτή με την ευκαιρία της οποίας προσευχήθηκαν οι μουσουλμάνοι δεν είναι μεγάλη απλώς ήταν λίγο μετά τις εκλογές και επιδιώχθηκε να δοθεί το μήνυμα ότι είναι παρόντες, είναι πολλοί και οργανωμένοι.

Οι πολίτες παρακολουθούν τα δρώμενα και θα αντιδράσουν, το θέμα είναι πως και πότε. Θα αναρωτηθώ όχι άδικα μήπως οδηγείται η Ελληνική κοινωνία στην αγκαλιά των ακροδεξιών γιατί προετοιμάζουν εξωθεσμική λύση για την Ελλάδα; Λέω μήπως;;;;;;;;;

Τόνοι και Πνεύματα

Υπεύθυνη στάση του Α. Σαμαρά

Υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά.

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 17/11/2010
 Άσχετα με τις επιδιώξεις του κ. Παπανδρέου στην κόντρα που άνοιξε με τη Γερμανία, εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι η πατριωτική και θαρραλέα στάση του κ. Σαμαρά, ο οποίος, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, στάθηκε αλληλέγγυος στην κυβέρνηση, γιατί η κόντρα αυτή που άνοιξε ο κ. Παπανδρέου, αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Αναρωτιόμαστε μόνο αν θα στήριζε ο κ. Παπανδρέου από τη θέση της αντιπολίτευσης, τέτοια διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας με κάποιο ξένο κράτος και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ ή την Τουρκία.
Η πλήρης ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:
«Είναι δυσάρεστο σε ώρες κρίσιμες για την Ευρωπαϊκή Οικονομία, να γίνεται ακόμα πιο ορατή η έλλειψη αλληλεγγύης προς τις ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης.
Γιατί δεν αποτελεί λύση ένας μηχανισμός “διάσωσης” που εξ αρχής πνίγει τα πιο αδύναμα μέλη με τη θηλιά των δυσβάστακτων επιτοκίων.
Μεγαλύτερο ρίσκο στους ιδιώτες επενδυτές σαφώς οδηγεί σε μεγαλύτερο κόστος δανεισμού για τις αδύναμες χώρες.
Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντισταθεί σε αυτή την πρόταση».
Τόνοι και Πνεύματα

Κινδυνεύει η Δημοκρατία μας;

Κινδυνεύει η Δημοκρατία μας;
Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος

Θέλω να καταθέσω φωναχτά αυτό που αισθάνομαι – όπως και οι περισσότεροι υποθέτω Έλληνες και Ελληνίδες - μετά τις διαδικασίες Εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας στον στίχο του ποιητή που είχε επισημάνει ότι η Ελευθερία μας απαιτεί αρετή και τόλμη ότι σήμερα η Δημοκρατία χρειάζεται δυο ακόμη προϋποθέσεις για να λειτουργήσει αποτελεσματικά: 1) οι πολίτες να είναι ορθά πληροφορημένοι και, 2) να διαθέτουν ικανότητα ευθυκρισίας…

Δημοκρατικά Πολιτεύματα  - πραγματικά ή κατά επίφαση - έχουμε στον 21ο αιώνα στις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ και φυσικά στη γενέτειρά της Ελλάδα, αλλά το ερώτημα ήταν και παραμένει εάν υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε στο δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται η απόφαση της πλειοψηφίας ενώ ταυτόχρονα να διατηρείται το δικαίωμα της μειοψηφίας να ελέγχει την εξουσία και τις αποφάσεις της για το κοινό καλό.

Αυτό που ζήσαμε στις 7 και με ιδιαίτερα ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ένταση στις 14 Νοεμβρίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ αλλά επιλέγοντας την ΑΠΟΧΗ υπέκυψε στην ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ της μειοψηφίας την οποία μοιράστηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή τα 2 Κόμματα Εξουσίας που ελέγχουν την χώρα τα τελευταία 36 χρόνια!  Έτσι σε απόλυτους αριθμούς εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και «ανεξάρτητοι» θα μας διοικήσουν ενώ αποτελούν αποδεδειγμένα την… ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!!!

Στις φετινές εκλογές τοπικής Αυτοδιοίκησης ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ στην πράξη η ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ έννοια της Δημοκρατίας που προβλέπει την επικράτηση της πλειοψηφίας και δημιουργήθηκε με την βοήθεια της… στατιστικής και της κατανομής ποσοστών η ψευδαίσθηση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ σε αριθμητικές πραγματικότητες ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ…

Για τούτον ακριβώς το λόγο έκανα πρόσθεση στο μεστό νοήματος στίχο του ποιητή δηλώνοντας ότι το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί καλά πληροφορημένους και σκεπτόμενους πολίτες που διαθέτουν την ικανότητα της ορθής αξιολόγησης και ευθυκρισίας.

Δυστυχώς, όμως, αυτό ΔΕΝ μοιάζει να ισχύει ούτε παντού ούτε πάντοτε δημιουργώντας μια κατάσταση που θα περιγράψω παρακάτω ζητώντας, ταυτόχρονα, την απαραίτητη συγνώμη από γονείς και συγγενείς παιδιών με «ειδικές ανάγκες».  

Υποθέστε ότι μια τάξη δημοτικού με 9 παιδιά με «ειδικές ανάγκες» (τα χαρακτηρίζει το σύνδρομο Down) έχει ένα χαρισματικό δάσκαλο που θέλει να τους διδάξει την διαχρονική αξία της Δημοκρατίας. Τους εξηγεί, λοιπόν, και γίνεται κατανοητός, ότι στη Δημοκρατία γίνεται αυτό που αποφασίζει η πλειοψηφία, αποχωρεί από την τάξη και αφήνει τα παιδιά να επιλέξουν κάτι και να ψηφίσουν για αυτό…. Δημοκρατικά!

Όταν επιστρέφει ο δάσκαλος του ανακοινώνουν τα αποτελέσματα:  5 ψήφισαν ΥΠΕΡ της απόφασης, 3 ψήφισαν κατά και 1 παιδί έριξε λευκό! Ρωτώντας τι επέλεξαν να κάνουν ακούει εμβρόντητος «να σας πετάξουμε Κύριε έξω από το παράθυρο, να δούμε πώς θα πέφτετε και όταν ανεβείτε επάνω να μας πείτε πώς αισθανθήκατε!» Η αίθουσα βρίσκεται στον τρίτο όροφο!!!

Ο χαρισματικός και καλοπροαίρετος δάσκαλος έχει τελικά μόνο δυο επιλογές: να αποδεχθεί και να εφαρμόσει  την απόφαση των παιδιών επιβεβαιώνοντας την ομορφιά και τη δύναμη της δημοκρατίας οπότε και θα σκοτωθεί πέφτοντας από τέτοιο ύψος ή να αρνηθεί να εφαρμόσει την απόφαση που πάρθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες αποδεχόμενος ότι τα παιδιά ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να πάρουν σοβαρές αποφάσεις καθώς ΔΕΝ διαθέτουν εξαιτίας του προβλήματός τους το απαιτούμενο επίπεδο διανοητικής ικανότητας (I. Q.)  οπότε και ΚΑΤΑΡΓΕΙ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τις δημοκρατικές διαδικασίες σώζοντας τη ζωή του και αποφεύγοντας να εμπλέξει τα παιδιά σε κακουργηματική πράξη!!!

Στις σύγχρονες δημοκρατίες οι πολίτες από έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης, και από την παροχή τόνων παραπληροφόρησης αδυνατούν να λειτουργήσουν με γνώση οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συχνά λειτουργούμε ως «παιδιά με ειδικές ανάγκες» και μετά αυτοχαρακτηριζόμαστε ως… ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ή όπως έγινε φέτος επιλέγουμε την ΑΠΟΧΗ, το ΑΚΥΡΟ και το ΛΕΥΚΟ!!!

Δυστυχώς το πολίτευμα της Δημοκρατίας νοσεί, σε ελληνικό και προφανώς σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί πολίτες ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ με ψηλό αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ για τις επιλογές τους, ΙΚΑΝΟΥΣ να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις. Τα παραπάνω φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός. Σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει διάχυτο «αλισβερίσι» (εκλέγουμε όχι Βουλευτές αλλά «βολευτές»), η απάθεια και ο κυνισμός θριαμβεύουν και οδηγούν τους ψηφοφόρους να ΜΗ συμμετέχουν στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες (όπως έγινε με πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο στις πρόσφατες εκλογές για Περιφερειάρχες και Δημάρχους) με αποτέλεσμα να εκλέγονται με χαμηλά ποσοστά ψήφων άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες και αποδεδειγμένες ικανότητες, κατευθυνόμενοι από άγνωστες δυνάμεις και άγνωστα κέντρα εξουσίας και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες από άκρο σε άκρο του Πλανήτης μας.

Για το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πολίτευμα, δυστυχώς, οι προοπτικές δεν φαίνεται να είναι ευοίωνες….

Να αναφωνήσω με αίσθημα απελπισίας : τί κρίμα, αλήθεια, για το εύθραυστο πολίτευμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που γεννήθηκε στην Ελλάδα και αριθμητικά καταργήθηκε στις 7 και 14 Νοεμβρίου με… εκούσια ΑΠΟΧΗ;   

Ή να σκεφτώ ότι υπάρχει ακόμη ΕΛΠΙΔΑ τα Κόμματα να σεβαστούν τους πολίτες - ψηφοφόρους και οι Πολίτες να συμπεριφερθούν ως ψηφοφόροι και όχι εθελοτυφλούντες… οπαδοί;

Οψόμεθα!...

--Ο κ. Γ. Πιπερόπουλος είναι καθηγητής πανεπιστημίου
Ελευθερη Ζωνη

Μεθόδευση μέσω Βρυξελλών

Μεθόδευση μέσω Βρυξελλών
17/11/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σ’ αυτήν την χώρα ξεχνάμε εύκολα και γρήγορα. Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να υπενθυμίσω ότι την Δευτέρα η Eurostat αναθεώρησε το ελληνικό έλλειμμα για το 2009 στο 15,4%, με βάση τα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, της οποίας επικεφαλής είναι πρώην στέλεχος της Eurostat, βάσει νόμου που ο κ. Παπακωνσταντίνου έφερε στην Βουλή.

Υπενθυμίζω επίσης, ότι μέσα στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών της είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τι είδους στοιχεία έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες, διότι είναι εντελώς ανεξάρτητη Αρχή και ουδείς παρεμβαίνει στο έργο της.

Τώρα, προκύπτει ότι το έλλειμμα ανέβηκε – και μας λείπουν 4 δις ευρώ τα οποία είναι γνωστό πώς θα βρεθούν – επειδή για πρώτη φορά εστάλησαν στοιχεία και για την ΔΕΚΟ (κάτι που φαίνεται ότι δεν ζητείται από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα στοιχεία αυτά – που άλλοι δεν στέλνουν και επομένως δεν επιβαρύνουν το δικό τους έλλειμμα – εστάλησαν εν αγνοία της.

Αυτό, καλύτερα να μην το πιστέψουμε – έτσι κι’ αλλιώς δεν πιστεύουμε πολλά πλέον. Γιατί αν το πιστέψουμε, τότε μιλάμε για εντελώς σκόπιμη ενέργεια.

Για – πώς το έλεγαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τότε, με την απογραφή της Νέας Δημοκρατίας; - «αυτοκάρφωμα». Κάνουν δηλαδή τώρα, αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τότε την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ότι σκόπιμα έστειλαν στοιχεία που φούσκωσαν το έλλειμμα.

Φαίνεται, όμως, ότι περισσότερο πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Έστειλαν τα στοιχεία για τις ΔΕΚΟ, με βάση αυτά ανέβηκε το έλλειμμα και τώρα πάνω σ’ αυτήν την εξέλιξη στηρίζουν την επιχείρηση εξαφάνισης των ΔΕΚΟ – στις οποίες, όμως, συμπεριλαμβάνονται και επιχειρήσεις πραγματικά κοινής ωφελείας που είναι άγνωστο πώς θα εξυγιανθούν.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχαν έλθει τα μηνύματα. Η τρόικα ήθελε μαχαίρι στις ΔΕΚΟ. Αλλά τέτοιο μαχαίρι δεν μπορούσε να μπει με ένα απλό μήνυμα από την τρόικα, όση δημοσιότητα και αν έλαβε. Δεν είναι εύκολο για τους κυβερνώντες να τα βάλουν μόνοι τους με τις συντεχνίες που οι ίδιοι, σε παλαιότερα και ενδοξότερα χρόνια δημιούργησαν και εξέθρεψαν.

Έπρεπε, λοιπόν, το μήνυμα να έλθει μέσω Βρυξελλών. Και πώς θα ερχόταν χωρίς στοιχεία; Δόθηκαν επομένως τα αναγκαία στοιχεία και για τις ΔΕΚΟ, οπότε το μήνυμα έρχεται τώρα ωραία σερβιρισμένο ως «αναγκαίο κακό», αφού εξαιτίας τους φούσκωσε το έλλειμμα.

Πιστεύω πως αυτή είναι η λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Διαφορετικά, τα προβλήματα με τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ είναι γνωστά από καταβολής πελατειακού κράτους. Τα δάνειά τους ήσαν πάντα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και οι εγγυήσεις αυτές κατέπιπταν – την πρώτη φορά το 2005. Δεν χρειαζόταν να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, να έχουμε ουσιαστικά χρεοκοπήσει για να φθάσουμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Αλλά ούτε και οι σημερινοί κυβερνώντες μπορούσαν να κάνουν κάτι αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, καθώς είχαν αρκούντως χαϊδέψει τα αυτιά των συντεχνιών, υφαρπάζοντας την ψήφο τους.

Τώρα, θα γίνουν όλα με την βούλα της Eurostat. Φυσικά, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να μην διαμαρτυρηθεί κανείς. Είχαν όλοι προειδοποιηθεί σε όλους τους τόνους…

Ελευθερη Ζωνη

Περί εξεγέρσεων

Περί εξεγέρσεων.

Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύσεις σε πολλά και αξιόλογα ιστολόγια ερμηνείες των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών και ειδικότερα του φαινόμενου της πολύ μεγάλης αποχής.
Πολλοί μιλούν για πτώση της αξίας της ψήφου αφού δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι το τι θα γίνει στη χώρα είναι προαποφασισμένο.
Μερικοί μιλούν για επερχόμενη εξέγερση ή επανάσταση.
Μερικοί κατηγορούν τους πολίτες που απείχαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Για το ζήτημα του πως θα αντιδράσει η Ελληνική κοινωνία αναφέρομαι στο http://ideopigi.blogspot.com/2010/08/blog-post_5979.html . Συμπληρωματικά θα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις.
Το 30% περίπου που ψήφισε στις εκλογές αποτελείται από κομματικά μέλη και βολεμένους.
Ένα μεγάλο κομμάτι απ’ το υπόλοιπο 70% είναι αυτοί που περιμένουν τη σειρά τους για να βολευτούν αναμένοντας τη στιγμή που οι εκλεκτοί τους θα έρθουν στα πράγματα.
Ένα άλλο κομμάτι είναι πλήρως απολιτικοποιημένο (κυρίως νέοι).
Το υπόλοιπο είναι σκεπτόμενοι και πολιτικοποιημένοι πολίτες που δεν έχουν καμία ελπίδα ότι το σημερινό οικονομικοπολιτικό σύστημα θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας.
Οι πολιτικοποιημένες κοινωνίες δεν φτάνουν σε αδιέξοδα σαν το σημερινό.
Είναι γνωστό ότι οι λαοί δεν κάνουν ούτε εξεγέρσεις ούτε επαναστάσεις. Οι οργανωμένες μειοψηφίες κινούνται και ο λαός τις περισσότερες φορές ακολουθεί άκριτα και χωρίς επίγνωση του τι πρόκειται να γίνει. Η οργή του λαού αν δεν εκφραστεί με δημοκρατικό τρόπο ενέχει πολλούς κινδύνους.
Πρόσφατα παραδείγματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τέτοιες εξεγέρσεις δεν είναι για το καλό των λαών και γρήγορα εκφυλίζονται. (επικράτηση του κόμματος Μπάαθ στο Ιράκ, ισλαμική επανάσταση στο Ιράν, πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, πολυτεχνείο, «εξέγερση» του Δεκεμβρίου του ‘08 κτλ.). Επειδή έχουμε και την επέτειο του πολυτεχνείου καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι οι ηγέτες της εξέγερσης όχι μόνο ανέλαβαν πόστα εξουσίας αλλά και πολλοί είναι σήμερα υπέρ του μνημονίου.
Για να γίνει εξέγερση ή επανάσταση πρέπει να συντρέχουν λόγοι όπως η ανελευθερία, ανυπαρξία δικαιακού συστήματος, φυλακίσεις αντικαθεστωτικών, λογοκρισία του τύπου, σχηματισμό ομάδων σε παρανομία και πολλοί άλλοι.
Στην Ελλάδα τίποτε απ’ αυτά δεν υπάρχει. Η αδυναμία της δικαιοσύνης να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για το σημερινό μας χάλι οφείλεται στο νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνόντες και όχι στην άρνηση των δικαστών να εφαρμόσουν το νόμο.
Μερικοί αξιόλογοι ιστολόγοι τάσσονται υπέρ της αλλαγής του πολιτεύματος. Φυσικά και δεν εννοώ όσους επιθυμούν την επαναφορά της Βασιλείας ούτε σε όσους οραματίζονται φασιστικές και πραξικοπηματικές λύσεις. Η αλλαγή του πολιτεύματος από μόνη της δεν έχει κανένα εχέγγυο καλυτέρευσης της διακυβέρνησης της χώρας. Τα πολιτικά συστήματα εκφυλίζονται γρήγορα και η λύση για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας με το υπάρχον ή με αλλαγμένο το πολιτειακό βρίσκεται στην πολιτικοποίηση των Ελλήνων και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά και τον έλεγχο των διοικούντων.
Οι αλλαγές με προοπτική είναι η κατάργηση των αρχηγικών κομμάτων, ο εκδημοκρατισμός των κομμάτων, η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων εντός των κομμάτων και η σύνδεση των κομμάτων με τμήματα του λαού. Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα ήταν και είναι η κακοδαιμονία του πολιτικού μας συστήματος. Ο σχηματισμός αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων μειοψηφίας είναι επίσης η γάγγραινα της πολιτικής ζωής. Η σταθερότητα ή όχι μιας κυβέρνησης δεν έχει να κάνει με την μονοκομματική αυτοδυναμία αλλά με την όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο και το σχηματισμό κυβερνήσεων μεγάλων πλειοψηφιών και ευρύτερης κοινωνικής και λαϊκής αποδοχής. Φυσικά δεν εννοώ την πρόταση του Παπανδρέου για συναίνεση και συγκυβέρνηση. Αν θέλει συναίνεση και κυβέρνηση συνεργασίας ας πάει σε εκλογές.
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι για διαχείριση αλλά για οραματική προοπτική που θα δώσει στους πολίτες αισιοδοξία και θέληση για να παλέψουν με στόχο και το ξεπέρασμα της κρίσης αλλά και την καλυτέρευσης της ζωής τους. Διακυβέρνηση στις παρούσες συνθήκες χωρίς λαϊκή υποστήριξη είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οι ευθύνες των σημερινών πολιτικών δυνάμεων είναι μεγάλες και η αντικατάστασή τους από άλλα πολιτικά και κοινωνικά σχήματα είναι θέμα χρόνου.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και την λύση θα δώσει η πλειοψηφία των πολιτών, τώρα ποια λύση και με ποιο τρόπο ο χρόνος θα δείξει.
 
Ιδεοπηγή

O μύθος του Πολυτεχνείου

Ο μύθος του Πολυτεχνείου και το δούλεμα των παιδιών μας στα σχολεία.....

Βαρεθήκαμε πλέον τόσα χρόνια την προπαγάνδα, την αυθαιρεσία, την ισοπεδωτική σκέψη, την λάσπη, την μονομέρια, την σκύλευση γενικώς και την απαξίωση της αλήθειας, ότι δηλαδή κάνουν κάποια δήθεν "προοδευτικά μυαλά" της πλέμπας και των ιδεολογημάτων του πεζοδρομίου κάθε χρόνο, σε ένα παραμύθι που κατασκεύασε η θλιβερή μεταπολίτευση και συντηρεί η αριστερά......

Για τον μύθο του «έπους» του Πολυτεχνείου,
έναν μύθο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο Αίσωπος, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
Τι ήταν λοιπόν το Πολυτεχνείο; Μην ήταν σύμβολο της παλλαϊκής αντίστασης του Ελληνικού λαού στη δικτατορία; Φυσικά όχι, γιατί παλλαϊκή αντίσταση δεν υπήρξε. Μην ήταν η σχεδιασμένη εξέγερση από τα κόμματα που διεκδικούν σήμερα την «πρωτοπορία της επανάστασης»; Φυσικά όχι, γιατί αυτά τα κόμματα που σήμερα λυμαίνονται τη μνήμη μιλούσαν για «προβοκάτορες που έπαιζαν το παιγνίδι της χούντας». Έχει γίνει θρύλος το φύλλο 8 της «Πανσπουδαστικής» (όργανο της φοιτητικής οργάνωσης του παράνομου τότε ΚΚΕ) που καταδίκασε με βαριές εκφράσεις την εξέγερση.

Μην ήταν εκείνο η αιτία ώστε να πέσει το τότε καθεστώς; Βεβαίως όχι, διότι ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα νέο στρατιωτικό καθεστώς.
Γιατί λοιπόν αυτή την «εθνική γιορτή», το ΚΚΕ και οι άλλες αριστερές και «δημοκρατικές» δυνάμεις την έχουν κάνει σημαία τους; Γιατί το έχουν ιδιοποιηθεί αισχρά, ως να μην υπήρχαν εκείνες τις στιγμές του 1973 μέσα στο Πολυτεχνείο, άτομα που ανήκαν ή ανήκουν σε άλλες παρατάξεις του πολιτικού χώρου;
Γιατί δηλητηριάζονται τα νέα παιδιά με τα τόσα ψευδή και ανυπόστατα που ακούν στα σχολεία, στις συγκεντρώσεις, στα κανάλια και αλλού από ινστρούχτορες της κομματικής αποχαύνωσης;

Διότι η επέτειος του Πολυτεχνείου παραμένει χρήσιμη, ως λιτανεία βολικών μύθων για τη δικτατορία, ως εκμετάλλευση από τα κόμματα, ως δεκανίκι υπάρξεως ορισμένων, ως κομματική δεξαμενή άγρας οπαδών, ως σκαλοπάτι κομματικής επιβιώσεως, ως ο μύθος των μύθων…..

Δεν μπορεί να είναι «εθνική γιορτή» και μάλιστα τριήμερος, όταν οι συμμετέχοντες δέρνονται μεταξύ τους και για να εορταστεί απαιτείται η μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, ο αποκλεισμός του κέντρου των Αθηνών και ο θωρακισμός των χώρων. Δεν είναι γιορτή αυτή όταν κατά την διάρκεια της κατακαίγεται η Αθήνα και ρημάζονται περιουσίες πολιτών.

Δεν είναι γιορτή αυτή, όταν όλη την τελετουργία την επιβάλλει και την οργανώνει μονομερώς πάντα η ίδια φοιτητική παράταξη, όταν την σημαία του Πολυτεχνείου την κατακρατεί ετσιθελικά η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, όταν ακούγεται η μονομέρεια της ξύλινης γλώσσας, η προπαγάνδα, τα ψευδή γεγονότα και εν μέσω ύβρεων καίγεται και η Ελληνική Σημαία για σασπένς.

Όταν μία εορτή δεν οργανώνεται από το κράτος δεν είναι εθνική γιορτή.
Δεν ντρέπονται όσοι καταθέτουν στεφάνια, πολιτικοί και στρατιωτικοί, αλλά και οι άλλοι οι παραβρισκόμενοι συνεορτάζοντες τον μύθον, πάντα εν μέσω ύβρεων, χλευασμών, εκτοξεύσεως νερατζιών, ασχημονιών και άλλων απρεπών πράξεων, επί της κεφάλας καθηγητή, ο οποίος όταν έγινε το περίφημο αυτό το μνημείο των ανύπαρκτων πεσόντων, ήταν εν ζωή και δεν κάνουν μεταβολή να φύγουν για να σώσουν την ελάχιστη αξιοπρέπειά τους.

Και από πάνω και οι γνωστοί άγνωστοι, αναρχικοί και άλλοι αυτόνομοι αριστεριστές και αντεξουσιαστές, να δίδουν το δικό τους ρεσιτάλ στα έκτροπά και στις καταστροφές.

Και αντικρίζουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται επί 37 χρόνια τώρα. Και ουδείς έχει το σθένος και την γενναιότητα να βάλει τέρμα σε όλη αυτόν τον ακατανόητο πανηγυρισμό.

Ο κατ’ αυτόν τον τρόπο «γιορτασμός» του Πολυτεχνείου απευθύνεται σε ανθρώπους με δεσμευμένη και ισοπεδωτική σκέψη και πράξη και μάλιστα αξιόποινη και όσες φορές η αξιόποινη πράξη κρύφτηκε πίσω από πολιτικά δήθεν αιτήματα, με πρώτη από όλα την Δημοκρατία, τότε, δυστυχώς, γίνανε οι χειρότερες αλητείες και τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της Πατρίδας διαχρονικώς.

Τα ίδια εγκλήματα και οι ίδιες αλητείες γίνονται κάθε χρόνο σ’ αυτόν τον απίθανο γιορτασμό του μύθου.


Αλλά ας δούμε μερικά αδιάψευστα γεγονότα της εποχής, αλλά και κάποια ντοκουμέντα:
Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο.

Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.

Στην μαρμάρινη πλάκα (την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφάλας, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1944!! .

Τα ατυχή θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που όλα τους σκοτώθησαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο επιβεβαιώθησαν από το υπ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών από τα οποία προέκυψε ότι οι πολίτες που σκοτώθησαν κατά το τριήμερο των συγκρούσεων είναι συνολικώς 23.

Όμως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημόσιας τάξεως Γ. Σκουλαρίκη επαναφέρθη στην ενεργό υπηρεσία με τα εύσημα του αντιστασιακού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής ο Γ. Σαμπάνης . Η έρευνα του αστυνομικού διευθυντού Γ. Σαμπάνη κατέληξε στην διαπίστωση ότι κατά το τριήμερο έχασαν την ζωή τους συνολικώς δώδεκα.

Τα μεγάλα ψεύδη:
Ο τότε δήμαρχος Ζωγράφου Δ. Μπέης εβεβαίωνε με μεγαλειώδη σοβαρότητα ότι οι νεκροί ήσαν τόσο πολλοί ώστε η χούντα τους έθαψε σε ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες έξω από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Η πολιτική εκμετάλλευση.

Ισχυρίσθησαν οι επανακάμψαντες παλαιοί και νέοι πολιτικοί ότι χάρις σ’αυτά τα γεγονότα «επανήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα». Ενώ την 25η Νοεμβρίου 1973, με αφορμή τα γεγονότα αυτά ουσιαστικώς διεκόπη το εγχείρημα επιστροφής στην Δημοκρατία, ανετράπη η τότε μεταβατική κυβέρνηση Μαρκεζίνη ( λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιαμ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973.)

Και την εκτροπή συνέχισε το σκληρό δικτατορικό καθεστώς Δ. Ιωαννίδη. Το οποίο κατέρρευσε και παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς μόνο με την τραγική εμπλοκή της Κύπρου στις 23 Ιουλίου του 1974, οκτώ μήνες περίπου μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ακόμη και η Πανσπουδαστική ( όργανο του ΚΚΕ εξωτερικού) στο φύλλο υπ αριθμόν 8 έγραφε ότι «το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη» τότε αρχηγού της ΚΥΠ.

Ενώ το θείον βρέφος ( μεγαλούτσικο τότε) ο Λαλιώτης μέλος της συντονιστικής επιτροπής στην Αυγή της 17.11.1976 εδήλωνε ότι «Οι μάζες δεν είχαν καμιά διάθεση για αγωνιστική κινητοποίηση»

Η συντονιστική Επιτροπή

Η λεγόμενη συντονιστική επιτροπή με ανακοίνωση της 29ης Σεπτεμβρίου 1974, εβεβαίωνε ότι τα γεγονότα ήσαν «μερικώς αυθόρμητα. «Το κίνημά μας είναι πολιτικό αλλά κομματικό. Ανάμεσά μας υπάρχουν πολλές τάσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα»

Βεβαίως οι επικυρίαρχοι των γεγονότων του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικώς οι ίδιοι. Οι διάφοροι αριστεριστές που προκάλεσαν και προκαλούν τους εμπρησμούς τις καταστροφές τις λεηλασίες ακόμη τότε και τις επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του κέντρου ΟΤΕ επί της Πατησιών.

Ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζεται η «ευγενής» άμιλλα καπηλείας των γεγονότων του Πολυτεχνείου από όλα τα κόμματα μολονότι κανένα από αυτά ουσιαστικώς δεν υπήρξε πρωταγωνιστής.

Η Έκθεση του Εισαγγελέως Κυριαζή:
«..Ολόκληρον το κτιριακόν συγκρότημα πλην του τελευταίου προς την οδόν Τοσίτσα οικοδομήματος, καθώς και οι πέριξ αυτού χώροι, προαύλια και κλιμακοστάσια, παρουσιάζουν όψιν γενικής λεηλασίας και εκτεταμένων φθορών. Ιδία αι φθοραί παρουσιάζονται εις τους τοίχους εσωτερικώς και εξωτερικώς, αι επιφάνειαι των οποίων γέμουν συνθημάτων και εμβλημάτων.. Ενδεικτικώς τα αναγραφέντα συνθήματα, άτινα συνοδεύονται και με ρυπάνσεις δια διαφόρων χρωστικών ουσιών, έχουσιν ως ακολούθως: Λαοκρατία, Προλετάριε σήκω, Ζήτω το προλεταριάτο, Προλετάριοι της Ελλάδος ενωθήτε, ΚΚΕ, KNE, SS = US, σεξουαλική επανάσταση, κάτω η χούντα, θάνατος στον Παπαδόπουλο, παραιτήσου Παπαδόπουλε, θάνατος στο φασισμό, σπιούνοι φασίστες θα πεθάνετε, Χούντα στο απόσπασμα, έξω το NATO, ψωμί – παιδεία – ελευθερία, εργάτες, φοιτητές στον αγώνα, εργάτες – φοιτητές – αγρότες, όχι εκλογές, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη, κάτω το κεφάλαιο και η γραφειοκρατία, ΕΣΑ = βασανιστές, έφτασε η ώρα σας καθάρματα, Έλληνες αντισταθήτε, Αμερικανοί σπίτια σας, απόψε πεθαίνει η Χούντα, επανάσταση λαέ, ζήτω ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω ο λαϊκός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω η λαϊκή αντίσταση, κ.ά. … Επίσης ο εσωτερικός χώρος των προαυλίων, των κλιμακοστασίων γέμει τεμαχίων εκ κατεστραμμένων ξύλινων επίπλων, πάσης φύσεως απορριμμάτων και ιχνών εσβεσμένων πυρών.»

Έτσι……
Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι, δυστυχώς, οδοφράγματα, αυτοκίνητα να πυρπολούνται, περιουσίες να λεηλατούνται, σημαίες να βεβηλώνονται.. Και την κορύφωση της πορείας έξω από κει που τελειώνουν όλες οι «σοβαρές» διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Την Αμερικανική πρεσβεία. Ταυτόχρονα, πολιτικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους να τιμούν την «εξέγερση του Πολυτεχνείου» που χάρις αυτής επανήλθε η «Δημοκρατία» (του Ιωαννίδη) στην Ελλάδα, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα σπεύσουν συν γυναιξί και τέκνοις, γονυκλινείς στην ασώματη κεφάλα του Σβορώνου συγχέοντες τους αναφερόμενους στην μαρμάρινη πλάκα ( φοιτητές που έπεσαν επί κατοχής) με τους ανύπαρκτους νεκρούς σπουδαστές στο Πολυτεχνείο. Δια πολλοστή φόρα η αγνή, ειλικρινής, ανιδιοτελής και υπέρμετρος αγάπη που έχουν οι νέοι προς την ελευθερία παραμένει ανεξάντλητο κεφάλαιο προς εκμετάλλευση.

πηγή syndesmos71

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Παπαδόπουλος έπρεπε να "φύγει" από την μέση γιατί είχε αρχίσει να ενοχλεί τους Αμερικανούς. Δεν βοήθησε στον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο τους Αμερικανούς να φέρουν τον 6ο στόλο στην Κρήτη και απέλασε τον Σεπτέμβριο του 1973 200 πράκτορες της CIA από την Ελλάδα.... Είχε αρχίσει να μην είναι καλός δικτάτορας!!!!!!!!
Επρεπε λοιπόν να φύγει απο την μέση και υπήρχαν ακόμα και αναφορές ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα σχέδια του Κίσσινγκερ θα ανατρέπονταν.... Επρεπε πάσει θυσία να "πέσει" και να αναλάβει ο μεγαλύτερος προδότης στην νεότερη ελληνική ιστορία από το 1821 μέχρι το 1973...ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.
(Το σταματώ επίτηδες στο 1973 γιατί έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν εμφανισθεί πλήθος άλλοι στην άμοιρη πατρίδα μας....)

Κι όπως οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι οργάνωσαν πριν από 2 χρόνια τα Δεκεμβριανά κι έβγαλαν τους αναρχοαριστερούς κουκουλοφόρους στους δρόμους να καίνε (παρέα με τους Αλβανούς) καταστήματα, αυτοκίνητα και ελληνικές σημαίες με αφορμή δήθεν τον θάνατο ενός μαθητή, έτσι και το 1973 κάποιοι υψηλά ιστάμενοι πήραν την εντολή να ξεσηκώσουν τους φοιτητές (γονείς των προαναφερομένων κουκουλοφόρων) να ανατρέψουν τον Παπαδόπουλο......

koukfamily

Ο Κακλαμάνης δεν ήθελε την στήριξη της ΝΔ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ:"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ,ΕΧΩ ΤΗ...ΝΤΟΡΑ"-ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ,ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ...ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ!

Σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές,είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να μην έχει ενεργή στήριξη στον προεκλογικό του αγώνα από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη!

Όπως φέρεται να εξηγεί στην απόρρητη επιστολή του ο χαμένος των εκλογών στο Δήμο Αθηναίων, είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Ντόρα Μπακογιάννη και δεν θα ήθελε να χάσει στην υποστήριξη και τις ψήφους της πρώην δημάρχου και υπουργού Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε χθεσινή σύσκεψη που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με στελέχη του κόμματος, εξερράγη όταν κάποιοι προσπάθησαν να του χρεώσουν την ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας ότι «φταίω εγώ που δεν τον είχα ξεσκεπάσει τότε».

ΠΗΓΗ:ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ Λαος,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;;;

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;;;

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ,ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ!

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ!

ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ,Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!

ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ;;;

Ή ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ,ΠΩΣ ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ;
 
Hellas-Orthodoxy