Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Kαι λοιπόν;


Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG, ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


                                                                                        Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει. 
Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας  εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.
Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ,  γερμανοεβραϊκής καταγωγής, αναθέτει στον Πολωνοεβραίο καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα

Η αγγελία εύρεσης επισήμου για κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο



Πληροφορίες μπλογκ Πάμε Λουκέτο, μόνο σοβαρές προτάσεις.

Δελτίο τύπου

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ-ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ (mail)
P1010196.JPGP1010196.JPG
912 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
P1010199.JPGP1010199.JPG
1361 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
P1010200.JPGP1010200.JPG
1333 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
P1010201.JPGP1010201.JPG
1190 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ μετα 15-11-2011.docΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ μετα 15-11-2011.doc
29 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Τα εθνικιστικά παραληρήματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης


Τα εθνικιστικά  παραληρήματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης Είναι φυσικό πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι δεσμευμένα και εξυπηρετούν τους σκοπούς της μίας ή της άλλης παράταξης από την οποία καθορίζεται και η ίδια η επιβίωσή τους. Φυσικό να υπερασπίζονται και το εθνικό τους φρόνημα, το κράτος, το έθνος, την υπόληψή τους.

Να ξεπερνάς, όμως, την υπόληψη αυτή, τα όρια της δεοντολογίας, να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, να αμαυρώνεις την αλήθεια  και να προβάλεις το ψεύδος, αυτά μπορούν να συμβούν μόνον σε μια χώρα που έχει υποστεί μια άγρια πολυετή καταχνιά, βαρβαρότητα και δικτατορία, που επέζησε πάνω στο ψέμα και στην απάτη,  στα φανταστικά οράματα του λαμπρού άστρου που φωτίζει και παραδειγματίζει όλο τον κόσμο. Και η χώρα αυτή είναι η Αλβανία.
Ήταν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης που κάθε μέρα και κάθε λεπτό  έχυναν δηλητήριο για την μοναρχοφασιστική Ελλάδα, την Ψωροκώσταινα, που την βοήθησε η χώρα των αετών με μπομπότα για χάρη του λαού της, να μην απέθνησκε της πείνας.
Ήταν αυτά τα μέσα που κάθε μέρα, κάθε λεπτό εκτόξευαν εκατομμύρια συκοφαντικά και

Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας

Η γειτονική χώρα περνάει περίοδο έντονης δραστηριότητας στην εξωτερική της πολιτική και αξιοποιεί το επιστημονικό της δυναμικό στη χάραξή της, γεγονός που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, ήταν κοινή θέση των ομιλητών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Χρήσιμα συμπεράσματα αναδείχθηκαν από την ημερίδα του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη με θέμα: “Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας”. Στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκε η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας υπό

Γιατί σταμάτησαν οι επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας


Για ποιο λόγο έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου το τελευταίο 24ωρο από διάφορους παράγοντες των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών χωρών
16 Νοε 2011 - 13:12
Picture 0 for Γιατί σταμάτησαν οι επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας
Πρόκειται για σερί ιστορικών ρεκόρ, που όμοιο του η Ευρωζώνη δεν είχε ξανασυναντήσει στην πορεία της. Ξεκίνησε με τα ιταλικά, συνέχισε με τα γαλλικά και τα βελγικά και κατέληξε στα ολλανδικά.
«Έχει πάρει κυριολεκτικά τη μορφή της χιονοστιβάδας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη Voria.gr από το dealing room μεγάλης τράπεζας στην Αθήνα.
Ο λόγος αφορά στην πορεία του spread των 10ετών ομολόγων όλων των παραπάνω χωρών, που ξαφνικά διαπιστώνουν τις τελευταίες 36 ώρες ότι η κρίση χρέους δεν αφορά πλέον τη… μακρινή Ελλάδα, μόνο, αλλά το σύνολο της Ευρωζώνης. Και από εκείνη την ώρα, ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι έχει επιβληθεί μια ιδιότυπη σιγή ασυρμάτου το τελευταίο 24ωρο, από πλευράς δηλώσεων, διαφόρων παραγόντων τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών, όσο και σε επίπεδα ευρωπαϊκών πρωτευουσών, σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή αντιμετώπισης του δημοσιονομικού της προβλήματος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι πλέον πανευρωπαϊκό και όχι στενά… ελληνικό. VORIA.gr

Όχι στη διαγραφή Καμμένου, υπάρχουν κι άλλες λύσεις...


Καιρός κάποτε οι ηγεσίες να αφουγκρασθούν και την θέληση της βάσης της παράταξης. Όλοι, οι μέχρι Σαμαρά, ....Λουδοβίκοι. Καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Καμένος εκφράζει εμένα και άλλα τρία με τέσσερα εκατομμύρια Ελλήνων. Τι θα κάνει ο αρχηγός; Διαγράφοντας τον Καμένο διαγράφει κι εμένα. Κάποτε πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις. Ένας σοβαρός αρχηγός δεν θα φοβηθεί τυχόν διαρροές προς Ντορίτα, προς ΛΑΟΣ ή ΘΑΣΟΚ. Θα οργανώσει και θα «εξυψώσει» αυτόν τον λαό που στηρίζει την πατριωτική παράταξη. Άκουσα προ δύο-τριών ωρών, στον Χ"παπάρα, την Ντορίτα να χαρακτηρίζει όλους εμάς, ιστολόγους και αναγνώστες, σταγονίδια. Δεν βλέπετε (και μαζί με σας ο Αντώνης) την καλοστημένη παγίδα της διαπλοκής; Είναι δυνατόν να το αφήσουμε να περάσει έτσι; Για το «Ήπειρος η πατρίδα μας». Οδυσσεύς

Όχι στη διαγραφή Καμμένου, υπάρχουν κι άλλες λύσεις

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται -με τη βοήθεια των "καναλιών"- η επικείμενη (;) διαγραφή του Παναγιώτη Καμμένου από τη Ν.Δ. Ο βουλευτής έχει

Πάνος Καμμένος: Εγώ δεν φεύγω απ το σπίτι μου...(Βίντεο)


 

Ο Πάνος Καμμένος ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στην εκπομπή
του Γ. Παπαδάκη "Πρωϊνό" στον ΑΝΤ1.
Δείτε το τι είπε στα Βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Εμφανώς συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος, μίλησε για
όλους και για όλα...
Μίλησε μέσα απ την καρδιά του, έτσι όπως ξέρει με θάρρος και λεβεντιά.
Τόνισε ότι στηρίζει τον Σαμαρά αλλά δεν μπορεί να έρθει απέναντι στην συνείδησή του. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι αν ήταν ο Σαμαράς στην θέση μου το ίδιο θα έκανε..

WikiLeaks: Νέες αποκαλύψεις για ελληνικό πολιτικό κόμμα. Πρόκειται για τον ΛΑΟΣ...


Μια νέα αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου των WikiLeaks αναμένεται να φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το XrimaNews.gr έφερε στη δημοσιότητα το εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/2019, δηλαδή για 10 χρόνια!
Το απόρρητο έγγραφο αφορά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ και τη στρατηγική του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης για χάρη της αυξημένης πολιτικής δύναμης αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες “υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το απόρρητο έγγραφο.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ.Καρατζαφέρης είχε αποφασίσει από το 2009 να κάνει θετικές κινήσεις προς την εβραϊκή ελληνική κοινότητα, να αυξήσει την επαφή του με Αμερικανούς αξιωματούχους και να μειώσει τη σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες.
Τελικός στόχος του ήταν η “ένωση του ΛΑ.Ο.Σ με το κόμμα της ΝΔ για μια ευρεία κεντροδεξιά συμμαχία”.

Ακόμη και διά της βίας η λήψη DNA από κατηγορούμενους σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο


Με γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 9:27 πμ


Αθήνα: Η λήψη γενετικού υλικού από κατηγορούμενο για ανάλυση DNA μπορεί να γίνει ακόμη και με τη βία, χωρίς να θίγονται τα συνταγματικά προστατευμένα δικαιώματά του, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κονταξής σε σχετική γνωμοδότησή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός απαντώντας σε ερωτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι η ανάλυση του DNA, λόγω της σπουδαιότητας αυτού του αποδεικτικού μέσου, δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, έστω και αν γίνεται χωρίς τη συναίνεση του κατηγορούμενου. Και αυτό γιατί ο σκοπός που επιδιώκεται με τη λήψη γενετικού υλικού είναι ανώτερος - υπέρτερος από τα φερόμενα ως θιγόμενα δικαιώματα του ανθρώπου. 

Η ανάλυση DNA, επιπρόσθετα, είναι σύννομη με το Σύνταγμα και τη διεθνή

Ιράν, το σενάριο της καταστροφής



Iran's Shahab Missile system
Σαν να ήταν παιδικό παραμύθι, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε ότι «εάν η χώρα αναγκάζεται να κάνει πόλεμο» έναντι του Ιράν, δεν θα της στοίχιζε «100 χιλιάδες ή 10 χιλιάδες ή ακόμη και 1000 νεκρούς, αλλά μόνο 500 και ακόμα λιγότερο αν ο καθένας θα μείνει κλειστός στο σπίτι του».
Δεν περιλαμβάνονται σε αυτό τον μακάβριο υπολογισμό, όλους τους άλλους νεκρούς.

Σάββας Παύλου: Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελλαδική προοδευτίζουσα ιδεοληψία αντιμετωπίζει την κυπριακή ιστορία επιπόλαια. Η λογική των διεθνών κέντρων, καθώς και των ελλαδικών και κυπριακών που συμπλέουν και συναινούν, ζητά τον κυπριακό ευνουχισμό, την παραίτηση και τη μη μετοχή σε αισθήματα εξανάστασης και διεκδίκησης...


Οι κλειτοριδεκτομείς                                                         http://savvaspavlou.wordpress.com/

Η Κύπρος στάθηκε σκληρή με τους Έλληνες «προοδευτικούς». Σε κάθε απελευθερωτικό πρόταγμα της κάθε εποχής, ο κυπριακός ελληνισμός συνταυτιζόταν και συμπορευόταν: Συγκρότηση εθνικών κρατών, αντιαποικιακός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, αυτοδιάθεση των λαών, δημοκρατικά ιδεώδη, ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκά προτάγματα. Γιατί ο κυπριακός ελληνισμός ήταν η λαϊκή έκφραση της έννοιας «Κύπρος», γιατί είχε τις ιστορικές περγαμηνές δικές του, γιατί κοινωνικά, πολιτιστικά και ιδεολογικά ήταν ώριμος να εκφράσει τους νέους καιρούς και να συμπορευτεί μαζί τους. Πάντοτε, σ’ όλα του τα απελευθερωτικά αιτήματα και προτάγματά του, θα αντιμετώπιζε όμως τις ανασχετικές δράσεις της Αγγλίας και της Τουρκίας, συνήθως αλληλοσυμπληρούμενες. Και πανίσχυρες.
Στην ηγετική τάξη της Κύπρου και της Ελλάδας επικράτησε η γραμμή του συμβιβασμού λόγω της αδήριτης αναγκαιότητας και του συσχετισμού δυνάμεων. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την επιλογή αυτή, όμως σέβεται το ότι δηλώνει αυτό που επιλέγει: συμβιβασμός. Από τους προοδευτικώνυμους θεωρητικούς κύκλους της Ελλάδας και της Κύπρου υπάρχει σύμπλευση στην επιλογή αυτή όμως εκ μέρους τους σημειώνεται ταυτόχρονα και  θόλωμα των νερών. Η προοδευτική σηπία εκχύνει το

Η Noble δεν περιμένει την Κύπρο και μελετά άλλες λύσεις για τερματικό


Στιν χάρτη εικονίζονται οι 5 προτάσεις που εξετάζει η εταιρεία.
Στιν χάρτη εικονίζονται οι 5 προτάσεις που εξετάζει η εταιρεία.
Λευκωσία: Η Κύπρος κινδυνεύει να χάσει το ρόλο του ενεργειακού κόμβου, που επιδιώκει αφού η Noble δεν θεωρεί δεδομένο ούτε το ότι θα γίνει τερματικό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Κύπρο, αλλά ούτε και ότι το αέριο θα εξάγεται στην Ευρώπη. Αυτό αποκάλυψε χθες σε τετράωρη παρουσίαση σε διεθνείς οικονομικούς αναλυτές ο πρόεδρος και ανώτατα στελέχη της εταιρείας στο Χιούστον του Τέξας. Η Noble εξετάζει πλέον πέντε διαφορετικούς σχεδιασμούς - σύνδεση με υφιστάμενα τερματικά υγροποίησης στην Αίγυπτο, κατασκευή τερματικού στο Ισραήλ ή και κατασκευή πλωτού τερματικού υγροποίησης.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τον Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η Noble μιλούσε για τερματικό μόνο στην Κύπρο και υπέβαλε σχετική πρόταση στην κυβέρνηση από τις 14 Απριλίου χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Η Noble τοποθετήθηκε χθες για πρώτη φορά επίσημα ότι αναμένει από 3 μέχρι 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη», αλλά κάτω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη περιοχή, βλέπει και κοιτάσματα πετρελαίου της τάξης των 3,6 δισεκατομμυρίων βαρελιών.

Κατάρα τα κοιτάσματα.....


Ειρήσθω


Με τον Λάζαρο Μαύρο στην Sigma Live

Ε Χ Ε Ι ΑΡΑΓΕ το δικαίωμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας, να υπόσχεται στην Τουρκία και στο υποτελές αυτής κατοχικό τ/κ καθεστώς, τα οφέλη μιας «συμφωνίας» που χωρίς την έγκριση του λαού και ενάντια στη θέληση τής πλειοψηφίας, έκανε στις διαπραγματεύσεις (όπου υποτίθεται ότι «δεν ισχύει τίποτε αν δεν συμφωνηθούν όλα») ο Ε/κ διαπραγματευτής κ. Χριστόφιας; Χθες εκφώνησε επίσημη ομιλία στο συνέδριο του 168χρονου Economist, που πρωτο-εξέδωσε το 1843 ο Σκοτσέζος επιχειρηματίας και τραπεζίτης James Wilson.
Και αναφερόμενος στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της ΑΟΖ της ΚΔ, ο κ. Χριστόφιας, υπό τη διπλή του ιδιότητα (ΠτΔ και Ε/κ συνομιλητή) είπε και τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, στο

Εντυπωσιακή η ξεφτίλα Χατζηγάκη: Μόλις έφαγε την κλωτσιά ανακάλυψε ότι ο δικομματισμός έχει λήξει!



Ο δικομματισμός έχει λήξει υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης, μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι τα κόμματα δεν γίνεται να είναι σταλινικού τύπου «με τα διάφορα μορμολύκεια να στηρίζονται πίσω από τον κάθε πρόεδρο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηγάκης υποστήριξε ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, ενώ έκανε λόγο για «έλλειψη δημοκρατίας», στο εσωτερικό της ΝΔ, επειδή, όπως είπε, οι βουλευτές δεν λαμβάνουν το λόγο κατά τη διάρκεια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Επίσης, ακολουθώντας την τακτική που τον έθεσε εκτός ΝΔ, ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την τακτική του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «παίζει ζάρια στην πλάτη του λαού».

Ομπάμα είχε πήξει κι ήθελε ν' ακούσει καμιά μαλακ@@... έτσι σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Γιωργάκη


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι υποστηρικτές της Τουρκίας, που θέλει να γίνε πυρηνική δύναμη;

Αναφορά Ιρανού αξιωματούχου σε ενδεχόμενο βοήθειας της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικού εργαστασίου
Την πρόθεση της Τεχεράνης να μοιραστεί την πυρηνική της τεχνολογία με γειτονικές χώρες, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία να κατασκευάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, εξέφρασε Ιρανός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Λαριτζανί, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να την μοιραστούμε με τις γειτονικές μας χώρες ... Η Τουρκία προσπαθεί επί χρόνια να αποκτήσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όμως

Τα οικονομικά «πακέτα» από τη Γερμανία που υποτίθεται θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους....


Image

STRATFOR: "Η ελληνική άρχουσα τάξη "έφαγε" τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία"


Kόλαφο για την Γερμανία, τους άπληστους δανειστές της Ελλάδας, την ελληνική … «άρχουσα τάξη» που συνεργάστηκε με την Γερμανία, αλλά και τεράστιες ευθύνες στο ευρώ για την καταστροφή του ελληνικού βιομηχανικού ιστού, αποδίδει μελέτη του STRATFOR για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Το γνωστό ινστιτούτο που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.
Η ευρωζώνη εν συνεχεία αποτέλεσε έναν εξαιρετικό  μηχανισμό της Γερμανίας για την

Ακόμη και σ΄ αυτό το οικονομικό χάλι που βρισκόμαστε,αποτελούμε …ελκυστική αγορά για όπλα.Σταθερή αξία...για τα λαμόγια των εξοπλισμών!


Τα ..."πιράνχας" των εξοπλισμών,βγήκαν να δαγκώσουν,αλλά πιάστηκαν!  OnAlert





“Καλέστε τον Μπεγλίτη να σας πει τι ξέρει”, είπε ο Αρκάδας ΥΕΘΑ Δημήρης Αβραμόπουλος,για όσα κατήγγειλε ο Κορίνθιος προκάτοχός του, για τα “ντιλιβέρυ μπόι”,που πληρώνονταν από στρατιωτικούς και συμφέροντα!

Τον κ.Μπεγλίτη θα τον φωνάξουν πολύ σύντομα να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και τι στοιχεία έχει στα χέρια του. Είνα χρυσή ευκαιρία να υπάρξει ξεκαθάρισμα για το ποιοι είναι δημοσιογράφοι και ποιοι “δημοσιογράφοι”. Αν έχει στοιχεία επαναλαμβάνουμε…

Όμως μαθαίνουμε ότι και ο Αβραμόπουλος παραλίγο να βρεθεί σε κλοιό από κάτι “πιράνχας” που κάνουν διερευνητικές εισόδους στους διαδρόμους πέριξ του γραφείου του.Βρήκαν…δίχτυα,πιάστηκαν και καταγράφηκαν.

Μην γελιέστε όλοι εσείς -κι εμείς- οι φορολογούμενοι. Ακόμη και σ΄ αυτό το οικονομικό χάλι που βρισκόμαστε,αποτελούμε …ελκυστική αγορά για όπλα.Σταθερή αξία...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ



Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν " Πρέζα" ή " Άσπρη" ή " Ζουζού" ή κάποιοι άλλοι " παραμύθα" , ακόμα και παραμύθα και " Βασίλισσα" με έχουν πει !!
Έχω πολλά παρατσούκλια άλλα δεν έχει κάμια σημασία έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλο τον κόσμο.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομα μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.
Έχω σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και δεν υπολογίζω τίποτα και
κανέναν, ούτε άντρες , ούτε γυναίκες , ούτε νέους , ούτε γέρους , ούτε φτωχούς ή πλούσιους .
Όποιος με πλησίαση τον " παίρνω" μαζί μου σε ένα ταξίδι με έναν και μόνο προορισμό τον " θάνατο". Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός μου, να σκοτώσω όσο πιο πολλούς μπορώ και μέχρι τώρα τα καταφέρνω μια χαρά, άλλωστε έχω βοήθεια, έχω σύμμαχο τον φόβο να μάθουν πια είμαι , την άγνοια που έχει ο κόσμος για εμένα.
Βλέπεις συνήθως ο κόσμος αναγκάζεται να με γνωρίσει τις

O Γιώργος Παπανδρέου που έχει αποσταθεροποιηθεί πλήρως μετά τις τελευταίες εξελίξεις αντιδρά σπασμωδικά γιατί φοβάται τις επιθέσεις που θα δεχτεί αν παραιτηθεί.


Νίκος Παπανδρέου: «Γιώργο φύγε τώρα!»
Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Παπανδρέου, οικογένεια Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚΠλήρως αντίθετη με τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου είναι σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η οικογένεια του. Τόσο η μητέρα του, Μαργαρίτα, όσο και τα αδέρφια του, Νίκος και Αντρίκος, διαφώνησαν ανοιχτά μαζί του στην επιλογή του δημοψηφίσματος αλλά και στην απονενοημένη απόπειρα τοποθέτησης του Φίλιππου Πετσάλνικου στην πρωθυπουργία της χώρας.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η οικογένειά του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, τον πιέζει πλέον να παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι η παραμονή του μπορεί να οδηγήσει το κόμμα σε διάσπαση και τον ίδιο σε πλήρη πολιτική χρεοκοπία.
Τα κρίσιμα 24ωρα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα και την οπερετική πρόταση Πετσάλνικου, ολόκληρη η οικογένεια τον πίεσε ασφυκτικά να παραιτηθεί επισημαίνοντάς του ότι αυτή ήταν η μόνη επιλογή για να διασώσει το κύρος, την αξιοπρέπεια και

Καμπανάκι για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου


Η καθυστέρηση εκταμίευσης της 6ης δόσης εντείνει τις ανησυχίες για την καταβολή συντάξεων και εορταστικών επιδομάτων. Ποια ταμεία είναι στο κόκκινο

Picture 0 for Καμπανάκι για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου
Πρόβλημα ρευστότητας και ανησυχίες για την ομαλή καταβολή της σύνταξης Δεκεμβρίου και του επιδόματος των γιορτών προκαλεί η καθυστέρηση στηνεκταμίευση της 6ης δόσης.
Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΙΚΑ και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Το θέμα εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν αποκλείεται η συνδρομή εναλλακτικών λύσεων, όπως η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος ή ο εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ταμείων.
Εν τω μεταξύ, στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου το έλλειμμα υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. VORIA.gr

Ξέρει κάτι ο Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα που δεν ξέρουμε;


Από την ομιλία του Παπανδρέου στην Βουλή. Εδώ θα επισημάνουμε ότι μίλησε και για “κρίσιμα εθνικά θέματα” που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λέγοντας
Αγαπητοί συνάδελφοι, με αφορμή την νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική μας πολιτική. Πεδίο όπου, την τελευταία δεκαετία, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις.
 Η τοποθέτηση στα δύο καίρια Υπουργεία των Εξωτερικών και της Άμυνας, δύο βασικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, θέλησε αυτό ακριβώς να σηματοδοτήσει. Και μάλιστα, στη διαβούλευση με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στις επικοινωνίες μου με τους δύο Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και σημερινούς Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτησα να υποσχεθούμε, να δεσμευθούμε και μέσω των προγραμματικών μας δηλώσεων για την ειλικρινή μας πρόθεση συνεργασίας στα μείζονα εθνικά μας θέματα.

“Σε λίγες ημέρες, το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων. Όποια και να είναι η απόφαση, το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί. Και είναι ώρα οι δύο πλευρές να

Τι κρύβει το δημοσίευμα της Le Monde για κυβέρνηση «Goldman Sachs»



Του Μενέλαου Τασιόπουλου στο Newscode

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους , μπορεί θεωρητικά να εντάσσεται στην κεντροδεξιά ατμόσφαιρα για τη Γαλλία, όμως ουσιαστικά έπαιξε και παίζει ρόλο στην κεντροαριστερά.

Αυτό από τη στιγμή που εξαγοράσθηκε από επιχειρηματικό κεφάλαιο που συνδέεται άμεσα με την , διεθνή, γαλλική τράπεζα Lazard με πρωτοβουλία του δυνατού παίκτη της, τραπεζίτη Μπερνάρ Πικάρ, ως δώρο υποστήριξης προς τον Στρος Καν, πολύ πριν υπάρξει το σεξουαλικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ, που του στέρησε την θέση του στην διεύθυνση του ΔΝΤ, αλλά τον έβγαλε και εκτός κούρσας για την προεδρία της Γαλλίας.

Το δημοσίευμα της Monde, που μιλά για «κυβέρνηση Goldman Sachs» στην Ευρώπη συνδέοντας

Εμείς, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατρών...«Δεν αναγνωρίζουμε το "δικαίωμα" της ΔΕΗ ΑΕ και των εναλλακτικών παρόχων στην είσπραξη του τέλους ακίνητης περιουσία».


Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας, ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα της ανοιχτής σύσκεψης φορέων, σωματείων, κινήσεων πολιτών για το χαράτσι των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Εμείς, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατρών, συζητήσαμε για το τέλος ακίνητης περιουσίας και την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και καταλήξαμε στα εξής:

Πρόκειται για μια παράνομη ρύθμιση που ορίζει ιδιώτες (ΔΕΗ ΑΕ και εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος) ως εισπράκτορες φόρων και επιβολείς ποινών. Πρόκειται για μια εκβιαστική ρύθμιση που