Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα Δευτέρα με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα 
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 46 ετών από την 21 Απρ. 1967 ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σήμερα στις 7 μμ στο «Πάρκο Ελευθερίας». Γιατί είμαι σίγουρος κατά 90%  ότι η ομιλία του θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος  του παρακάτω κειμένου που είναι η ιστορία (ένα μέρος της) της χώρας, από το 1965 και μετά, όπως αυτή «καταγράφηκε» για εσωτερική κατανάλωση και για τα πρόβατα του ΚΚΕ από το ίδιο το κόμμα ενώ είναι ολοφάνερη η εκ των υστέρων (μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974) παραποίηση στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση του ελληνικού λαού; Ενημερωθείτε πιο κάτω για  την σημερινή ομιλία του Κουτσούμπα πολύ πριν του την δώσουν να ενημερωθεί ο ίδιος. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

21 Απρίλη 1967. Επιβολή της 7χρονης στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Μια περίοδος στη νεότερη Ιστορία, η μνήμη της οποίας ξύνει τις ίδιες πληγές της σύγχρονης πραγματικότητας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που η δικτατορία του κεφαλαίου με κοινοβουλευτικό μανδύα, έχει εξαπολύσει τον πιο βάρβαρο ταξικό πόλεμο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, στέλνοντας την εργατική τάξη και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κόλαση. Η εξουσία του κεφαλαίου είναι η μήτρα της χούντας. Σχετικά με το γιατί επιβλήθηκε η χούντα, μια άποψη της κυρίαρχης προπαγάνδας απαντά ότι επιβλήθηκε για να μην ανέβει στην κυβερνητική εξουσία η Ενωση Κέντρου, με τις εκλογές, που θα διεξάγονταν στις 28 Μάη 1967, αποτέλεσμα που θεωρούσαν πιο πιθανό. Ποιοι όμως δεν ήθελαν την Ενωση Κέντρου στην κυβέρνηση; Το Παλάτι κατανοούσε ότι το νόημα της λαϊκής ψήφου προς την Ενωση Κέντρου θα ήταν ταυτόχρονα, σε μεγάλο βαθμό, και ψήφος ενάντιά του, ιδιαίτερα με τις εξελίξεις μετά τα Ιουλιανά, το 1965. Επίσης, το άλλο αστικό κόμμα, η ΕΡΕ, που...
Η στατιστική στην υπηρεσία της προπαγάνδας

Δυο οικονομικές εκθέσεις, τη βδομάδα που μας πέρασε, ήρθαν να δείξουν, με τρόπο που πιο εύγλωττος δεν θα μπορούσε να γίνει, τον ιδεολογικό χαρακτήρα της οικονομικής επιστήμης, που εξ αιτίας αυτού του λόγου και μόνο, θα έπρεπε να διαγραφεί από τις τάξεις των επιστημών, τη γκεμπελικής έμπνευσης παραχάραξη και χειραγώγηση των υποτιθέμενων ουδέτερων αριθμών και στατιστικών στοιχείων με σκοπό την προώθηση συγκεκριμένου πολιτικού αποτελέσματος, και το βρώμικο ρόλο «ευυπόληπτων» και αντικειμενικών δημόσιων οργανισμών και επιστημόνων, ως αγωγών για τη διοχέτευση δήθεν αδιάβλητων συμπερασμάτων σε μια πολιτική εξουσία, που χρειάζεται το επιστημονικό λούστρο για να ξεπλένει τις σκληρές και άδικες πολιτικές της, και σε ένα ήδη δασκαλεμένο στη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό, κοινό, που ψάχνει για εξωτερικούς εχθρούς. Ειδικά το γερμανικό.

Η πρώτη εξ αυτών [1], προερχόμενη από το παραμάγαζο του Βερολίνου, την ΕΚΤ, βιάζοντας με ξεδιάντροπο τρόπο τη στατιστική και την κοινή εμπειρία, εμφανίζει το διάμεσο γερμανικό νοικοκυριό, από άποψη φτώχειας, στον πάτο της ευρωζώνης, με τα ισπανικά και ιταλικά στη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως και με τα ελληνικά σε ιδιαίτερη περίοπτη θέση, τέσσερεις θέσεις πάνω από τα γερμανικά, και με διπλάσιο πλούτο στα 100,000 ευρώ. Ο στόχος φυσικά προφανής, ο εκβιασμός, δηλαδή, της γερμανικής κοινής...

Yπάρχει κρυμμένη ποιότητα

Χρήστος Γιανναράς
Όλον αυτό τον τελευταίο καιρό, με την παιδαριώδη (φτηνή - «φτηνιάρικη») κυβερνητική αναβλητικότητα ως δήθεν «αντίσταση» στην απόλυση των «επίορκων» υπαλλήλων του κράτους, η σκέψη κάποιων μνημόνων πολιτών πρέπει να ανέτρεξε στον Στέφανο Mάνο. Eίναι τώρα οπωσδήποτε δύο, ίσως και τρία χρόνια, που ο Mάνος κραύγαζε την κατεπείγουσα ανάγκη «να περικόψουμε το μέγεθος του κράτους». Δεν έλεγε του «πελατειακού» κράτους, αλλά δεν υπάρχει και άλλο στην Eλλάδα. Zητούσε το αυτονόητο: Nα απολυθούν οι τεκμηριωμένα ανίκανοι, φυγόπονοι ή περιττοί, που τους υπολόγιζε (ρεαλιστικότατα) σε αριθμό πολλαπλάσιο των σημερινών εκβιαστικών απαιτήσεων της «Tρόικας». Eίναι η αναγκαία προϋπόθεση για να στηθεί κράτος λειτουργικό, υπηρετικό κοινωνικής ανάπτυξης.

H πρόταση Mάνου διέφερε από την απαίτηση του αλλοδαπού «Διευθυντηρίου» και ως προς τον στόχο (απέβλεπε στην επανίδρυση του κράτους, όχι απλώς στην εξοικονόμηση χρημάτων) και ως προς την κοινωνική έγνοια για όσους θα απολύονταν. Πρότεινε, η απόλυση της πελατείας των κομμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες να γίνει σε δύο φάσεις: «Yποχρεωτική αργία για τρία χρόνια με...


Δεν αλλάζει τίποτα
Ναπολέων Λιναρδάτος



Η πιο δογματική, αδιάλλακτη και καταστροφική συντεχνία στην Ελλάδα είναι η πολιτική τάξη που την κυβερνά. Δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα γιατί απλούστατα δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, είχαν διεξάγει μια έρευνα για πιθανόν ποινικές ευθύνες στελεχών τραπεζών και κομμάτων, σχετικά με τις δανειοδοτήσεις κομμάτων. Στο Βήμα διαβάζουμε ότι το τελικό στάδιο της έρευνας είχε «70 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής και του τραπεζικού χώρου. Δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν υπογράψει δύο από τις συμβάσεις δανειοδοτήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και σημερινοί διοικητές τραπεζών.»

Όλα όμως τελείωσαν όταν στην Βουλή πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία «χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα.» Πλέον είναι «Ανευ αντικειμένου η προκαταρκτική εξέταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, μετά την προχθεσινή ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τα δάνεια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με...
Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, …
  
Αλήθεια πώς γίνεται κάποιος δημοσιογράφος;
Δηλώνει μήπως σε κάποια αρμόδια υπηρεσία ότι είναι παντελώς άσχετος με κάθε αντικείμενον;
Μάς έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα τις τελευταίες ημέρες για την δήθεν μαφία της φράουλας, για τις δήθεν ματωμένες φράουλες, την τάχα μου δουλείαν στην Ελλάδα και γενικότερα με ότι μπορεί να κάνει ηχηρά εντύπωσιν. Μάλιστα μόλις προ ολίγου ένας δημοσιογράφος από τους πολύ μεγάλους άφησε υπονοούμενα μήπως δεν υπάρχει μόνον μαφία στην φράουλα αλλά και στα καρπούζια και στα πεπόνια, στα κεράσια, τα μανταρίνια κλπ. Ονόματα δεν λέμε αλλά είναι αυτός ο δημοσιογράφος με τα περίφημα αμερικανοεγγλέζικα μπλουζάκια, που μοστράρει σε κάθε εκπομπή και από ένα έμβλημα ή μία σημαία μιας ξένης χώρας. Είναι τόσο ελληνόφρων που δεν τον είδα μια φορά να φοράει κάποια ελληνική φίρμα. Ή την νορβηγική σημαία θα φοράει ή την αμερικάνικη ή την αγγλική, κατά τα άλλα είναι δεξιός και πατριώτης.
Με τα αστυνομικά της υποθέσεως της Μανωλάδος δεν θα ασχοληθώ όμως για να ρίξουμε μια ματιά στο αποτέλεσμα.
Εκστρατεία για μποϊκοτάζ στις ελληνικές φράουλες
Δημητρα Μανιφαβα
Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των εξαγωγέων φράουλας και συνολικά νωπών φρούτων για το ενδεχόμενο τα γεγονότα στη Μανωλάδα να επηρεάσουν αρνητικά τη συγκεκριμένη αγορά, ειδικά μάλιστα καθώς σε αρκετές ξένες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει εκστρατεία για μποϊκοτάζ στις ελληνικές φράουλες.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι εξαγωγές φράουλας σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ενώ το 2007 οι...

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


«Σήμερα δεν βρίσκονται εδώ νοσταλγοί της επταετίας, αλλά νοσταλγοί του μέλλοντος. Του μέλλοντος μιας Ελλάδας χωρίς κλέφτες και προδότες πολιτικούς, αλλά με ηγέτες γενναίους που θα ξέρουν να πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους». Αυτό είπε ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στο ξενοδοχείο President σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την 21η Απριλίου. Αυτό το απέδειξε το νεανικό στην πλειοψηφία του κοινό, που πλαισίωσε την εκδήλωση, μαζί με πολλούς ανθρώπους που υπήρξαν πρωτεργάτες της Επανάστασης και συνεργάτες του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Άρης Δημόπουλος, τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ, ο δικηγόρος Γιάννης Χαρίτος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Άγγελος Παπαθάνου, ξάδερφος και γραμματέας του ηγέτη της 21ης Απριλίου και ο ταγματάρχης Καταδρομών εα, Παρασκευάς Μπόλαρης.

Ενώ υπάρχει και ομόφωνη απόφαση στήριξης του ΔΣ Θεσ/νικης...   

ΌΛΟΙ στο νέο συλλαλητήριο για την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους βορειοηπειρώτες!



Η «Πανβορειοηπειρωτική Επιτροπή», συνεχίζοντας την προσπάθεια για την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους υπερήλικες ομογενείς,  καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εν’ Ελλάδι βορειοηπειρώτες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει  την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 17:00 - Πλ. Κοτζιά (Ομόνοια).
Θα ακολουθήσει πορεία προς την βουλή των Ελλήνων και κατάθεση του ψηφίσματος.
Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη!
Πληροφορίες: 694 4927385
                Ο συντονιστής
της Πανβορειοηπειρωτικής Επιτροπής
             Γεώργιος Τζομάκας
Τι άλλο θα κάνει η Σερβία για να ενταχθεί στην ΕΕ;

Picture 0 for Τι άλλο θα κάνει η Σερβία για να ενταχθεί στην ΕΕ;Η επελθούσα συμφωνία για τον τρόπο διοίκησης του σερβικού τομέα του Κοσσυφοπεδίου με την Σερβία, αποτελεί ένα βήμα πριν από τέλος. Το προτελευταίο βήμα, που έγινε προχθές, είναι η ουσιαστική αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, και απομένει το τελευταίο, που θα είναι και η τυπική, χωρίς αυτό όμως να αλλάζει τα πράγματα.
Η σερβική πλευρά φυσικά προσπαθεί να καθησυχάσει τους Σέρβους, ιδιαίτερα αυτούς του Κοσσυφοπεδίου, αλλά δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. Ήδη, όπως θα δούμε στη συνέχεια, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θεωρούν ότι προδόθηκαν. Και δεν έχουν άδικο, από τη στιγμή που ο Σέρβος πρωθυπουργός παρακάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, που σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει ως ισότιμο. Δευτερεύον θέμα, αλλά σημαντικό, αποτελεί η ουσία των συνομιλιών.
Το ίδιο ατόπημα -ας το πω έτσι- διεπράχθη και στην Κύπρο. Όσο ζούσε ο Μακάριος και ήταν πρόεδρος της Κύπρου, οι συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους γίνονταν με εκπροσώπους των δύο Κοινοτήτων, επί του προκειμένου μεταξύ Κληρίδη και Ντεκτάς. Ο Μακάριος, ήταν πρόεδρος όλων, και Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (καλύτερα θα ήταν να μιλούσαμε για χριστιανούς και μουσουλμάνους της Κύπρου, αλλά δυστυχώς επικράτησε ο πρώτος όρος).
Ο θάνατος του Μακαρίου έφερε στην Αρχή τον Κληρίδη. Ο οποίος, αντί να ακολουθήσει την ίδια πρότερη τακτική και να ορίσει άλλον συνομιλητή του Ντεκτάς, κράτησε δι’ εαυτόν τον ρόλο. Τι σήμαινε αυτό; Ότι αφού ο ένας συνομιλητής ήταν Πρόεδρος κράτους, και ο άλλος συνομιλητής αναγνωριζόταν ως ομόλογος. Ο Κληρίδης δηλαδή, ικανοποίησε με την τακτική του την βρετανική πολιτική, και ουσιαστικά...

Γιατί η τρόϊκα δεν ελέγχει το πολιτικό σύστημα;

Με αφορμή  τις δηλώσεις του καθοδηγητή της "Ελληνικής" Κυβέρνησης κ. Τόμσεν, περί ανάγκης πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο να πολεμήσουμε το «σύστημα» με τα δικά του όπλα.

Ποιά θα ήταν άραγε ή αντίδραση του Τόμσεν και της λοιπής τροϊκανής παρέας, αν τους αποσταλεί ένα κείμενο υπογεγραμμένο από μερικές χιλιάδες Ελλήνων Πολιτών, με το οποίο θα τους ζητούνται τουλάχιστον τα  παρακάτω ολίγα:
  • Έλεγχος του σύννομου εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Βουλής, του Ινστιτούτου της Βουλής και του καναλιού της Βουλής.
  • Έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και του πόθεν έσχες των Βουλευτών από την είσοδό τους στην πολιτική έως σήμερα (και των συγγενικών προσώπων φυσικά).
  • Έλεγχος στην σκοπιμότητα και στην δαπάνη λειτουργίας των πολιτικών γραφείων των Βουλευτο-πολιτευτών.
  • Έλεγχος στον αριθμό και στους μισθούς των μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων πολύ δε περισσότερο που η δαπάνη αυξήθηκε κατά 16% αντί να μειωθεί όπως συμβαίνει με το εισόδημα των πολιτών.
Θα το έπρατταν, ή θα επέλεγαν να εκτεθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως χειραγωγούντες την Δημοκρατία παρέχοντας  ανταποδοτικά  ωφελήματα, στο πολιτικό σύστημα και κλείνοντας το μάτι στην δημιουργία μιας νεόκοπης φεουδαρχίας του …Βουληκανού;
Προς: Αμόλυντα Μυαλά & Ψυχές
   
Ρ Η Τ Ο Ρ Α Σ πολυφθόγγους ως ιχθύας αφώνους ορώμεν. Φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα. Τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα. Εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί. Εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί… Πρόκειται για τέσσερεις σπουδαιότατης σημασίας στίχους από την ποιητικότατη Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, που ορθοστάδην παρακολουθήσαμε και ψάλλαμε την Παρασκευή, προσευχόμενοι στην Υπέρμαχον Στρατηγόν να 'χει το κράτος μας απροσμάχητον και να το λευτερώσει εκ των παντοίων κινδύνων στους οποίους το κατακρήμνισαν και το κατάντησαν ρημάδι, αποτειχίζοντάς το συστηματικά, οι διαδοχικά ασόφως κυβερνήσαντες και κυβερνώντες κομματάρχες, υφ’ ημών ασοφότατα εκλεγέντες.
Κ Α Ι ΕΙΝΑΙ, 1.387 χρόνια μετά από την άκρως επικίνδυνη - κι ευτυχώς αποτυχούσα - πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως το 626 απ’ τους Πέρσες και τους Αβάρους, άκρως επίκαιροι οι στίχοι. Επειδή πράγματι η πατρίδα υποφέρει απ’ το προφανέστατο και στην οικτρή μας πραγματικότητα αποδεδειγμένο γεγονός ότι: Όντως εμωράνθησαν οι κομματικοί πολυλογάδες ρήτορές μας, με τους φιλοσόφους τους, τους τεχνολόγους, τους συζητητές και τους ποιητές τους, δηλαδή τους εν εξουσία -Εκτελεστική τε και Νομοθετική- παντός είδους και κάθε αρμοδιότητας δημαγωγούς και από τηλεοράσεως δημοκόπους της Κομματοκρατίας, τους λογοδοτούντες μόνο εις «το [κάθε] Κόμμαν και...