Σελίδες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ. Νέα στοιχεία ντροπής για τα μουσεία



Από πτώση σε πτώση συνεχίζει να πηγαίνει η επισκεψιμότητα στα μουσεία μας, όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ.
Έτσι, τον Δεκέμβριο 2011 στα μουσεία όλης της χώρας καταγράφηκε μείωση των επισκεπτών κατά 13,9% και μείωση των εισπράξεων κατά 16%!
Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του 2011 σημειώθηκε συνολική μείωση 2,4% στους επισκέπτες και μείωση 5,5% στις εισπράξεις. 
Διαφορετική είναι η εικόνα στους αρχαιολογικούς χώρους για τον αριθμό των επισκεπτών και τις εισπράξεις. 
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 7%, αλλά.. μείωση των εισπράξεων σε ποσοστό 37,9%. 
Για το σύνολο του 2011 καταγράφηκε αύξηση 17,5% στους επισκέπτες καθώς και αύξηση 6,7% στις εισπράξεις.

Η μάχη του κρατισμού και οι συνέπειές της

Θανάσης Παπανδρόπουλος

Όχι, οι δυνάμεις του κρατισμού δεν έπαψαν να κυριαρχούν επειδή το κράτος τελεί στην ουσία υπό πτώχευση. Είναι παρούσες, πανίσχυρες, ύπουλες και με παρουσία σε όλες τις αρθρώσεις της πολιτικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ζωής της χώρας.

Για παράδειγμα, στην κρατική τηλεόραση παραμένουν αμειβόμενοι κάπου 160 δημοσιογράφοι οι οποίοι προσφέρουν μηδαμινό έργο –αν προσφέρουν. Στο σχεδόν ανύπαρκτο από πλευράς τηλεθέασης κανάλι της Βουλής υπάρχουν στο μισθολόγιο άλλοι 50 δημοσιογράφοι, όπως και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όλοι αυτοί, μαζί με τους δημοσιογράφους που αμείβονται από ΔΕΚΟ, υπουργεία και κρατικοδίαιτες τράπεζες, συνιστούν έναν ισχυρό επικοινωνιακό στρατό που υπεραμύνεται του κρατισμού με νύχια και με δόντια. Ακόμα χειρότερα, όλοι οι παραπάνω πραιτωριανοί του κρατισμού είναι ταυτοχρόνως και φορείς αντιεπιχειρηματικής...

Κάπου, όπου η γνώμη του ψηφοφόρου λαμβάνεται υπ' όψιν...

Οι επίμονοι του Ουισκόνσιν



Όταν πέρσι τον Σεπτέμβρη η Αραβική Άνοιξη μετακόμισε από την Αίγυπτο στις ΗΠΑ, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν προσγειώθηκε κατευθείαν στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, αλλά προηγουμένως έκανε και μια μεγάλη στάση στο Ουισκόνσιν, όπου έβγαλε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες πολίτες, εξ αιτίας της απόφασης του νέο-εκλεγμένου ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Σκοτ Ουόλκερ να τσακίσει την εργασία και τα συνδικάτα με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους, οι κυριότεροι εκ των οποίων ήταν η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων των δημοσίων υπαλλήλων και το δικαίωμα διαπραγμάτευσης αυξήσεων πέραν του πληθωρισμού, καθώς και η επιβολή επιπλέον εισφορών για περίθαλψη και συντάξεις. Από τις ωραίες στιγμές εκείνης της περιόδου ήταν οι, παρά το κρύο, γεμάτοι δρόμοι, η πολυήμερη κατάληψη του κυβερνητικού μεγάρου, καθώς και το κόλπο της αποδημίας μιας ντουζίνας δημοκρατικών...

Η πρόκληση των εκλογών

Τις επικείμενες εκλογές ―αν και χωρίς καθορισμένη ημερομηνία ακόμη― τις περιμέναμε για να εκτονώσουν την πολιτική ένταση και να ανανεώσουν την νομιμοποίηση προς τα πολιτικά κόμματα. Θα συμβεί και αυτό. Συγχρόνως όμως βλέπουμε ότι οι εκλογές εντείνουν την αγωνία, στο μέτρο που διαπιστώνεται το μέγεθος του αδιεξόδου: καμία κυβέρνηση μόνη της, ακόμη και με αυτοδυναμία, χωρίς τη συμπαράσταση ή την ανοχή του λαού, δεν θα κατάφερνε να λύσει το ελληνικό πρόβλημα. Πολύ περισσότερο που κανένα κόμμα δεν πρόκειται να κερδίσει αυτοδυναμία. Κατά το πιθανότερο εκλογικό σενάριο, τα δύο πρώτα κόμματα αθροιζόμενα θα συγκεντρώσουν πλειοψηφία εδρών, ώστε να καταστεί δυνατή μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Την ήδη μεγάλη αβεβαιότητα και σύγχυση επιτείνουν οι διαδοχικές εκφοβιστικές ή εκβιαστικές, πάντως πιεστικές, δηλώσεις των ξένων ηγετών που αναμιγνύονται αρμοδίως στην ελληνική κρίση: Προφητεύουν αυτοεκπληρωτικά την έξοδο/αποβολή της Ελλάδας από...

Φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους. Αμετανόητοι για το παρελθόν, αόριστοι για το μέλλον

Σοφία Βούλτεψη


Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτήν την τακτική ακολούθησαν χθες τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Ο τελευταίος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αμετανόητος όσον αφορά στην είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της», καθώς, όπως είπε, «προδοσία θα ήταν να πτώχευε η χώρα»! (Η οποία… πτώχευσε)! 

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως ακόμη και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος… έπεσε έξω! 

«Γιατί να φουσκώσω το έλλειμμα;», διερωτήθηκε με το πιο αθώο ύφος. «Ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα...

Κίνα:όταν ενώνεται ο Νεοφιλελευθερισμός με τον Κομμουνισμό


Συχνά ακούμε λέξεις όπως κινεζοποίηση, γίγας, μισθοί κίνας κλπ. Ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η Κομμουνιστική Κίνα έχει κινηθεί έχει κινηθεί εδώ και 30 χρόνια, προς την κατεύθυνση της νεοφιλελευθεροποίησης και της ανασυγκρότησης της ταξικής ισχύος των πλουσίων και με διακριτά κινεζικά χαρακτηριστικά.
Μέντορας της κινεζικής ανάπτυξης και εδώ είναι ο σύμβουλος του Κινέζου Πρόεδρου Ντεγκ Ξιάο Πινγκ και γνωστός νεοφιλελεύθερος Μίλτον Φρίντμαν, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Τους είπα ξεκάθαρα να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να μην αμφιταλαντεύονται... Έδωσα έμφαση στο πόσο σημαντικό ήταν να πραγματοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η μετάβαση στις ελεύθερες αγορές, να επιβληθεί η φιλελευθεροποίηση με μια αποφασιστική κίνηση... Τα αρχικά μεταρρυθμιστικά βήματα της Κίνας υπήρξαν εξαιρετικά επιτυχημένα. Η χώρα μπορεί να σημειώσει ακόμη πιο θεαματική πρόοδο, αν βασιστεί ακόμη περισσότερο στις ιδιωτικές ελεύθερες αγορές..." (Two Lucky People - Memoirs).
Ας δούμε συνοπτικά τα σημεία κλειδιά της Κίνας, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα που βασίστηκε αυτή η ανάπτυξη και τι ετοιμάζει-επιδιώκει η πλούσια Γερμανική...

«ΕΝ ΔΥΟ--ΔΥΟ»--«ΕΝ ΔΥΟ--ΔΥΟ», ΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΟ... ΣΤΡΑΤΟ...!!!


....και Μετά ΚΟΡΥΔΑΛΟ για απάτη - πλαστογραφία;

Ποιόν εννοεί το http://politikosafari.blogspot.com?

Μαθαίνουμε ότι όλα τα στοιχεία γιά το «λαμόγιο» Βουλευτή, έχουν επεξεργασθεί οριστικά από τις αρμόδιες αρχές και είναι τόσο συγκλονιστικά και αυταπόδεικτα πού η υποθεσή του είναι μη... αναστρέψιμη και όσοι αρμόδιοι Υπουργοί και αν προσπάθησαν να επέμβουν, με καθυστερήσεις, έσπασαν τα μούτρα τους...!!!
Άν την ξαναγγίξουν θα καούν και οι.. ίδιοι...
Τελεία και παύλα...!!
Άλλωστε και το ίδιο το «λαμόγιο», ο Βουλευτής προσπάθησε να τρομοκρατήσει τις...

Τα προβλήματα της ημερομηνίας εορτασμού του Πάσχα


Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών
και η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή «pesah» που σημαίνει “διάβαση” καθώς οι Εβραίοι γιόρταζαν το Πάσχα σε ανάμνηση της απελευθέρωσής τους από τους Αιγυπτίους και της διάβασης της Ερυθράς θάλασσας.
Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την ανάσταση του Σωτήρα και τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή.
Πότε όμως γιορτάζεται το Πάσχα;

Η Α’ Οικουμενική σύνοδος που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ., η οποία λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Εβραίοι γιόρταζαν το Πάσχα κατά την ημέρα της Πανσελήνου που γινόταν μετά την εαρινή ισημερία και επειδή ο Χριστός αναστήθηκε μετά την γιορτή του εβραϊκού Πάσχα, δηλαδή μετά την εαρινή πανσέληνο, καθόρισε τον εξής κανόνα:
Το χριστιανικό Πάσχα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο, που θα γίνει κατά την ημέρα της εαρινής ισημερίας ή μετά από αυτήν. Αν η πανσέληνος γίνει Κυριακή τότε το Πάσχα θα εορτάζεται την επομένη Κυριακή.

Αυτό έγινε για να μην συμπίπτει ποτέ το χριστιανικό με το εβραϊκό Πάσχα. Η πανσέληνος...

Κούρεμα στα χρέη των νοικοκυριών προτείνει το ΔΝΤ


Έκθεση του Ταμείου για τη σχέση ιδιωτικού χρέους, ενυπόθηκων δανείων, τιμών κατοικιών και οικονομικής δραστηριότητας

Picture 0 for Κούρεμα στα χρέη των νοικοκυριών προτείνει το ΔΝΤ
Προγράμματα αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, «τολμηρά και καλά σχεδιασμένα», προτείνει μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μελέτη τού, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα έρθει η ανάκαμψη.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση για τη σχέση ιδιωτικού χρέους, ενυπόθηκων δανείων, τιμών κατοικιών και οικονομικής δραστηριότητας, έτσι μόνο...

Γλώσσα και Μ. Εβδομάς


Ε Ν Α Σ ΑΠΟ τους ικανούς της ελληνικής γλώσσας δημοσιογράφος ρωτήθηκε από ακροατή, πώς τα καταφέρνει; Του 'δωσε την απάντηση: «Συνεχίζω να διαβάζω και να πηγαίνω εκκλησία». Ιδού, λοιπόν, κάθε χρόνο η θαυμάσια Μεγάλη Εβδομάδα: Δεν είναι μόνο το υπερούσιο Νόημα. Ούτε μόνο η μαγεύουσα τα ώτα Μελωδία. Είναι κι η απέραντη ομορφιά της Γλώσσας, κορμός της μυσταγωγίας. Πώς παρελαύνουν, κορδωτές καμαρωτές, πλήθος δοτικές, συγκεντημένες με τις πιο όμορφες μετοχές και τα εξαίσια απαρέμφατα, σ’ ένα αριστούργημα τέχνης; Απ’ όπου διαρκώς τσιμπολογάμε, αιώνες τώρα, για να ομορφαίνουμε την καθομιλουμένη:
Εκτός νυμφώνος. Μωραί παρθένοι. Κύμβαλα αλαλάζοντα. Πριν αλέκτωρ φωνήσει. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Πρόβατον επί σφαγήν. Εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Επί ξύλου κρεμάμενος. Άρον - άρον. Το φιλί του Ιούδα. Τα τριάκοντα αργύρια. Η κουστωδία. Το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε σαρξ ασθενής. Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων. Ούκ οίδα τον άνθρωπον. Καθάπερ ο Ιούδας. Ήγγικεν η ώρα. Αντί του μάννα χολήν... Αποσυνάγωγος… Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί. Ένιψεν τας χείρας του…
Α Λ Λ ’ ΟΜΩΣ, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Πολιτεία μας, εδώ και εν Αθήναις,...

Αποκάλυψη: Από την πετρελαϊκή Noble Energy στην διεθνή διακλαδική άσκηση Noble Dina


Γιώργος Αδαλής  Μέρος 1ον


Ένα γιγάντιο διπλωματικό και στρατιωτικό παιχνίδι διαδραματίζεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ δεν δίνουν την απαραίτητη βαρύτητα στο γεγονός αυτό! Αντίθετα, ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις που σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση γίνεται μία κάθε οκτώ ώρες!

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στρέφεται στο εάν θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης ή αν θα διασπάσουν τα «αντιμνημονιακά κόμματα» την παλιά φρουρά των έκπτωτων πολιτικών που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας! Στον «πόνο» αυτό των εφοπλιστών και των εργολάβων δημοσίων έργων, δεν φαίνεται να χωρά ούτε στο ελάχιστο, το τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι, που αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τον χάρτη της Μέσης και Εγγύς Ανατολής!

Προσπαθώντας να περιγράψω όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα υπεραπλουστεύσω κάποια γεγονότα τα οποία σε άλλες εποχές θα ήταν κοσμογονικά!

Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται αν...

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ

Συντάκτης: ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΙΑΤΟΣ ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Τε.Σ. ε.α. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Ε.Μ.Π  στο Διπλωματικό Περισκόπιο


Η « πατρίδα της Δημοκρατίας» έχει καταντήσει, διεθνώς και παγκοσμίως, Δημοκρατία κατ΄ευφημισμόν διότι ο Κοινοβουλευτισμός για την Ελλάδα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Οι Βουλευτές προ της εγγραφής τους στην « ΛΙΣΤΑ» του Κόμματός τους αναλαμβάνουν υποχρεώσεις ως αναγκαία προϋπόθεση για την εξασφάλιση της κομματικής πειθαρχίας κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ως εκ τούτου η φωνή των ψηφοφόρων, δηλαδή η φωνή του « ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ» ουδέποτε θα γίνει δεκτή προς συζήτηση εάν δεν συμφωνεί με τη γνώμη του Αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος.
Διάκριση Εξουσιών, δηλ. η πεμπτουσία της Δημοκρατίας , ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία συζευγνύονται με « κουμπάρο» ένα Υπουργό και μερικές φορές μάλιστα με περισσότερους από ένα κουμπάρους, τα λεγόμενα « Συναρμόδια» Υπουργεία, ενώ η Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία συζευγνύονται με κουμπάρο τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης. Οι Υπουργοί δηλ. είναι συγχρόνως Νομοθέτες και Εκτελεστές του Νόμου. Ουδείς έλεγχος και όπως λέει ο Λαός « Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».
Φυσικά αποτελέσματα της παραπάνω αθλιότητας είναι η Βουλευτική ασυλία, η παραγραφή των αδικημάτων, η...

Υπηρέτης της «τρόικα» ο αμετανόητος Βενιζέλος



Ως υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου – και μάλιστα προτού ακόμη αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών – ήταν ένας από τους αφανείς συντάκτες του Μνημονίου. Τώρα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδεικνύεται σε άβουλο υπηρέτη του τρόικας, προτάσσοντας τα δικά της συμφέροντα έναντι οποιασδήποτε άλλης επιλογής για τη χώρα μας…


Αμετανόητος και θορυβημένος από τις εναλλακτικές προτάσεις που διατυπώνονται, ο κ. Βενιζέλος σπεύδει τα τελευταία εικοσιτετράωρα να εμφανιστεί ως τροϊκανότερος των τροϊκάνων και να προεξοφλήσει ότι «δεν γίνεται τίποτε άλλο» από την απόλυτη και άνευ κάθε αντίρρησης...

H διαπλοκή των ιδιωτικών τραπεζών με τους πολιτικούς

Όταν οι κυβερνήσεις καλούν τους φορολογουμένους να πληρώνουν από το υστέρημά τους τις πτωχευμένες ιδιωτικές τράπεζες, όταν κρατικοποιούν τις ζημιές αυτών των τραπεζών αλλά όχι και τα κέρδη τους, όταν ακόμη και οι κεντρικές τράπεζες- που δεν είναι πια δημόσιες αλλά ιδιωτικές- βάζουν χέρι στις οικονομίες του κοσμάκη, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για να θεωρούνται οι κρατικές τράπεζες "μαύρα πρόβατα".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", οι χώρες που σήμερα έχουν ισχυρούς δημόσιους τραπεζικούς τομείς έχουν ισχυρές και σταθερές οικονομίες, παρατηρεί η συγγραφέας και αναλύτρια του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος Ελεν Μπράουν.

Οι λεγόμενες BRIC - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα - έχουν μεγάλους δημόσιους τραπεζικούς τομείς που αντιστοιχούν στο 75% του τραπεζικού...

Συνάντηση Μπαμπινιώτη με ιστορικούς για το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της ιστορίας.


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

Ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης συναντήθηκε χθες, Τρίτη 10 Απριλίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, με τους εκπροσώπους των Ιστορικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Ιστορίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, υπήρξε άμεση και καθολική ανταπόκριση. Ο Υπουργός επισήμανε πως αποτελεί μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας ενώ ήδη υπάρχουν 42 προγράμματα σπουδών για τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα της υποχρεωτικής...

Όμηρος και Πυθαγόρας "Τουρκικής καταγωγής"

“Οι Έλληνες είναι ένα μικρό παρακλάδι του μεγάλου τουρκικού Λαού”



Είναι λογικό ο κάθε λαός να βλέπει την ιστορία με τα δικά του μάτια. Εμείς όμως "βγάλαμε" τα μάτια μας μόνοι μας και οι Τούρκοι βλέπουν ότι θέλουν! Όσο δεν τους αντικρούει κανείς ακόμα και οι Μάγιας θα γίνουν απόγονοί τους. Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και ξεχνάει το κρυφό σχολειό.

Το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:
Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο...

ΚΥΠΡΟΣ: Ο βρόμικος ρόλος του ΔΗΚΟ (Δημοκρατικού κόμματος)


Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) , σύμφωνα με δηλώσεις του Καρογιάν περιμένει και άλλους να δηλώσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ώστε να έχει την δυνατότητα επιλογής. Θα στήσει με λίγα λόγια την ΠΑΣΑΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Σε τέτοιο κατάντημα έχει ριφθεί ο τόπος από το ενδοτικό και προδοτικό ΔΗ.ΚΟ.
Όσοι περιστρέφονται γύρω από το ΔΗΚΟ με προτεταμένη χείρα συνεργασίας , δεν καταλαβαίνουν ότι εκπορνεύουν τη πολιτική ακόμα και με το πλησίασμα τους σε αυτό το κόμμα;
Δεν καταλαβαίνουν ότι το εν λόγω κόμμα έχει , από τον καιρό που δημιουργήθηκε από την διοικούσα εκκλησία , προορισμό να ξεπουλήσει την Κύπρο μέσα από την διαδικασία της εμπράγματης λύσης που στοχεύει στην παγίωση και νομιμοποίηση των δεδομένων της εισβολής;
Δεν καταλαβαίνουν ότι το ΔΗΚΟ ευθύνεται για την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και...