Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Για το καλό της «δημοκρατίας του συστήματος»!

Για κάθε ενδιαφερόμενο διαπλεκόμενο μεγαλοεργολάβο, μεγαλοκαναλάρχη,  μεγαλοεκδότη,  μεγαλοδημοσιογράφο, τραπεζίτη, κρατικές υπηρεσίες και κατά προτίμηση ΕΥΠ-ΕΛΑΣ, δικαστικούς παραδικαστικών κυκλωμάτων,  δικαστικούς ελεγχόμενους από την κυβέρνηση (αν υπάρχουν), την Ντόρα (βασικά) αλλά και άλλους του ιδίου «επιπέδου» και «βαρύτητος» πολιτικούς...
... Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ανιδιοτελώς* για το καλό της «δημοκρατίας του συστήματος» τους.
  • Μπορώ να γίνω ο ανώνυμος μάρτυς ...Χ, Ψ, Ω κατηγορίας της Χρυσής Αυγής.
  • Μπορώ να γίνω και προστατευόμενος μάρτυς
  • Αν επιμένετε μπορώ να γίνω και δήθεν αποστασιοποιημένος χρυσαυγήτης.
  • Μπορώ να γίνω ότι θέλετε εσείς. Ακόμη και αξιόπουστος ψευδομάρτυρας!
Δεκτές μόνον σοβαρές προτάσεις και μόνον στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση...

Οδυσσεύς Πάτσης 

* Αυτό το ανιδιοτελώς μην το πάρετε και τοις μετρητοίς αλλά ειδικά για τους κκ(;;;) Αλαφούζο, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Χατζηπαπάρα Νικόλαο, τον γιο του Κώστα Πρετεντέρη και τον σύζυγο της Τατιάνας Στεφανίδου, την Ντόρα μας θα υπάρξουν ειδικές τιμές...

Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος Σκέψεις σχετικά με την εκμετάλλευση της εβραϊκής οδύνης

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργεύοντος Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ και την ευγενική άρνησή του να φορέσει το τελετουργικό «κιπά»- έτσι μας είπαν τουλάχιστον- θέλω να φέρω στην μνήμη μας μια μικρή περιγραφή και δύο κριτικές του βιβλίου του Νόρμαν Φίνκελσταϊν με τίτλο «Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος. Σκέψεις σχετικά με την εκμετάλλευση της εβραϊκής οδύνης» που τις βρήκα στο www.protoporia.gr. Η μία κριτική είναι του ΦΩΤΗ ΤΕΡΖΑΚΗ (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 19/04/2002) και η άλλη του Ντίνου Σιώτη, ποιητή (ΤΟ ΒΗΜΑ , 09-06-2002). 
Δεν γνωρίζω αν οι σιωνιστές αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου απαγορεύοντας νέα έκδοση και αν μπορεί κανείς να το βρει σήμερα όπως δεν γνωρίζω τον λόγο που ο Σαμαράς «αρνήθηκε ευγενικά» να φορέσει το «κιπά» ειδικά σε αυτήν εδώ την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Ίσως να πήρε την άδεια από το προεδρείο του παγκόσμιου σιωνισμό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Ίσως και να μην χρειαζόταν άλλωστε μετά τις προηγούμενες εμφανίσεις του με «κιπά» και την, ως εκ τούτου,  επίσημη διαβεβαίωση υποταγής του στον σιωνισμό. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να προκαλέσει ακόμη περισσότερο τους δοκιμαζόμενους Έλληνες επιδιώκοντας για μιαν ακόμη φορά να ευχαριστήσει τους Εβραίους;  Ακολουθούν η σύντομη περιγραφή και οι κριτικές. 
Οδυσσεύς Πάτσης

Περιγραφή
Καθώς καταγγέλλει την «ιδεολογική αναπαράσταση» του ολοκαυτώματος, τη διόλου αθώα χρονική συγκυρία της γέννεσής της και τα πολιτικά (και οικονομικά) κίνητρα που κρύβονται πίσω της, το βιβλίο αυτό προκάλεσε μεγάλες διαμάχες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Μόνο μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967, αφού δηλαδή το Ισραήλ αναδείχθηκε σε βασικό στρατηγικό στήριγμα των ΗΠΑ, στήθηκε στα πόδια της μια «Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» και άρχισε να κερδίζει την εξαιρετική προβολή που απολαμβάνει σήμερα.

ΚΡΙΤΙΚΗ Α'
Αυτή τη στιγμή, που ένα πραγματικό ολοκαύτωμα του αραβικού λαού της Παλαιστίνης μεθοδεύεται από μια κρατική μηχανή που γεννήθηκε χάρη σε μια μαζική γενοκτονία και συνεχίζει να συνιστά προπύργιο του θεσμοποιημένου ρατσισμού στο σύγχρονο κόσμο -με την υποστήριξη του πολιτικοστρατιωτικού μηχανισμού των ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει ο

Συντρίψτε το παρακράτος των συνδικαλιστών…

του Κώστα Στούπα

Το φαινόμενο του συνδικαλιστή του νοσοκομείου Σωτηρία που εκβίαζε τη διοίκηση προκειμένου έναντι 50.000 ευρώ να μην κινητοποιήσει το συνδικάτο για καταλήψεις και απεργίες δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε μεμονωμένο περιστατικό, αποτελεί τον κανόνα. Οι έντιμοι συνδικαλιστές του δημοσίου και των ΔΕΚΟ αποτελούν την εξαίρεση όχι οι ανέντιμοι και ιδιοτελείς...
Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ αποτελούν τον ισχυρότερο ιμάντα λειτουργίας του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς στο δημόσιο.
Καμία βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου και του κρατικού μηχανισμού δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν εξαρθρωθεί το καρκίνωμα του συνδικαλισμού (τους κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού στο δημόσιο).
Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι συνδικαλιστές του δημοσίου αν δεν κυβερνούν αποκλειστικά τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις του δημοσίου τις συγκυβερνούν. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, υπουργοί, διευθυντές και πρόεδροι αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία, περαστικοί για δυο - τρία χρόνια, οι οποίοι αν δεν υπαχθούν στους κανόνες και τις επιδιώξεις αυτών που έχουν τον διαχρονικό έλεγχο, είτε

Η δεξαμενή ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

Picture 0 for Η δεξαμενή ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής
γράφει ο «Μακεδών»

Πολλές απορίες προκάλεσαν οι δημοσκοπήσεις δύο τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες δίνουν σχεδόν όμοια στοιχεία. Είναι δε προφανές, πως απορούν όσοι αναλύουν επιφανειακώς τα πράγματα ή θέλουν να τα προσαρμόσουν με τις ιδεοληψίες τους. Αλλιώς δεν εξηγείται.
Η Χρυσή Αυγή, εξακολουθεί να παραμένει τρίτο κόμμα, έχοντας μεν σημαντικές απώλειες συμφώνως προς τις παλαιότερες δημοσκοπήσεις, αλλά διατηρώντας το προεκλογικό της ποσοστό (6,9% η μια δημοσκόπηση, 6,8% η άλλη).
Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, το οποίο δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να ικανοποιούνται που η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται πολύ πίσω από τις δημοσκοπήσεις του Αυγούστου, αλλά προβληματίζει άλλους, οι οποίοι ανέμεναν ότι μετά τα τελευταία γεγονότα η Χρυσή Αυγή δεν θα υπήρχε.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε αυτό που γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα μας, και που δεν μπορούμε καθαρότερα να το γράψουμε. Ότι ακόμη δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε αν επιδιώκεται η παντελής εξάλειψη της Χρυσής Αυγής ή απλώς η μείωσή της σε προκαθορισμένο όριο.
Και τούτο, επειδή η απουσία της Χ.Α. από τα πολιτικά δρώμενα, αφήνει κενό χώρο, που μπορεί να τον καλύψει κάποιος «απρόβλεπτος». Κάποιο αμιγές δηλαδή εθνικιστικό κίνημα, χωρίς παραβατικές ενέργειες και μακριά από ξενόφερτες ιδεολογίες, μη κατευθυνόμενο και

Για τα ηττημένα μυαλά της Κύπρου. Η Γκάμπια αποχωρεί από την Κοινοπολιτεία «πυροβολώντας»

Ο Πρόεδρος της Γκάμπια,
Yahya Jammeh, στο βήμα της Γ.Σ.
του ΟΗΕ
από τον «ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ»

Σε μια θεωρητικά ασήμαντη είδηση, μπορεί να κρύβεται πολλή αξιοπρέπεια. Στην προκειμένη περίπτωση, η αποχώρηση της Γκάμπια από την Κοινοπολιτεία (έναν διακυβερνητικό οργανισμό που αποτελείται, ως επί το πλείστον, από πρώην αποικίες του Ηνωμένου Βασιλείου) στέλνει κάποια σημαντικά μηνύματα και σε εμάς.
Ίσως η αποχώρηση της αφρικανικής χώρας να οφείλεται στις επικρίσεις που δέχτηκε πρόσφατα από τη Βρετανία, σε σχέση με πιθανολογούμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του Yahya Jammeh. Ωστόσο, η επεξηγηματική της αποχώρησης δήλωση της Γκάμπια βρίθει μηνυμάτων: «Η κυβέρνηση έχει αποσύρει τη συμμετοχή της από τη Βρετανική Κοινοπολιτεία καιαποφάσισε ότι η Γκάμπια δεν θα αποτελέσει ποτέ μέλος ενός νεο-αποικιακού θεσμού και ποτέ δεν θα είναι μέρος σε μια προέκταση του αποικισμού».
Μαθήματα για τα «ηττημένα μυαλά» που μας κυβερνούν εδώ και δεκαετίες. Για εκείνους που αρνούνται να θέσουν θέμα αποχώρησης Βρετανικών Βάσεων και δεν ντρέπονται να φωτογραφίζονται κάτω από τον θυρεό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην πρόσοψη του Προεδρικού Μεγάρου. Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα καταφέρουμε να απαλλάξουμε το νησί μας από τον βρετανικό αποικιακό ζυγό.

ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


του Κρίνου Μακρίδη*

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής και της δράσης του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, από ιδρύσεως του, είναι ο πολιτισμός, η γλώσσα, οι ρίζες μας και η ευημερία του λαού μας. Ισχυρή πεποίθηση μας είναι ότι ένας λαός, ένα έθνος αν σέβεται την ιστορία του και τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τις παραδόσεις του, τότε θα μπορεί να αντισταθεί στη διάβρωση και στις εξωτερικές υποπολιτισμικές επιθέσεις και να αντλεί δύναμη, για να αντισταθεί σε παντός είδους επιθέσεις και απειλές. Δόρυ της ασπίδας, έτσι όπως την περιγράψαμε πιο πάνω, πρέπει να είναι οι διανοούμενοι. Διανοούμενοι είναι οι άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, οι επιστήμονες, οι ακαδημαϊκοί. Ειδικά οι τελευταίοι, κατέχουν καθοριστικής σημασίας θέση στη διαδικασία προστασίας της κοινωνίας, της πολιτείας, της χώρας, του έθνους, καθώς είναι αυτοί που νουθετούν και προετοιμάζουν τους επόμενους διανοούμενους και τους νέους πολίτες.

Δυστυχώς, σ΄αυτό τον τομέα, αποτύχαμε οικτρά και σαν έθνος γενικότερα και ειδικότερα εμείς εδώ στην Κύπρο.
Ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα της αποτυχίας μας να έχουμε ανθρώπους της διανόησης, που να θωρακίζουν τον τόπο και τον λαό μας, είναι ο κ. Καίσαρ Μαυράτσας. Ο κ. Μαυράτσας, εκπαιδευμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι

Κυκλοφόρησε η Εφημερίδα "Ελληνική" - Άλλη μια μικρή νίκη για τους Εθνικιστές του Εθνικού Μετώπου

από τον «Κοινό Παρονομαστή»

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας του Εθνικού Μετώπου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ".Στην εφημερίδα που αποτελεί φωνή ελεύθερης πληροφόρησης σε μια περίοδο όπου τα μέσα ενημέρωσης χειραγωγούνται, φιλοξενείται η δράση του κινήματος, η περιοδεία στη Θράκη ενώ καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η εφημερίδα διατίθεται από τις οργανώσεις του Εθνικού Μετώπου.

ΥΓ
Σαν Κοινός Παρονομαστής δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους συναγωνιστές του Εθνικού Μετώπου για αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που αποτελεί από μόνη της μια μικρή νίκη στις αδιάκοπες μάχες σε όλα τα μέτωπα που δίνουν οι εθνικιστές. Πιστεύουμε να δυναμώσει και να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στο πεδίο της αντικειμενικής εθνικής ενημέρωσης. Χρειαζόμαστε ενημέρωση ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

ΣΧΟΛΙΟ-Ναυπηγεία: Συνέχεια παράστασης σε χώρα παράνοιας


Κάθετη είναι η κλιμάκωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν βαρύτατες, έμμεσες και ευθείες κατηγορίες που φλερτάρουν τα όρια των ύβρεων.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η όλη κατάσταση αναδύει τη δυσωδία πολιτικού λόγου που συνάντησε η χώρα τη δεκαετία του 1980 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φτάσουμε τελικά στη σημερινή κατάσταση. Η επικίνδυνη ασχετοσύνη του πολιτικού κόσμου για φλέγοντα ζητήματα αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα, δυστυχώς μόνο αισιόδοξος οιωνός δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Το σημειώνουμε για ακόμα μια φορά και ενυπογράφως για να καταγραφεί από όσους – ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης – έχουν αποφασίσει να πάρουν διαζύγιο από τη λογική και για χάρη μικροκομματικών υπολογισμών να καταστρέψουν – περαιτέρω – τη χώρα. Οι ευθύνες στη συγκυρία που διέρχεται ο τόπος είναι ακόμα πιο βαριές, ευτυχώς όμως, έχουμε περάσει σε περίοδο που πλέον αναζητούνται και καταλογίζονται.
Σε αυτό το κλίμα, τα δεδομένα θύματα της «κλωτσοπατινάδας» είναι οι εργαζόμενοι που θα

Ο Αναστασιάδης αναγνωρίζει την τουρκική κατοχή - ξεγράφει την Κερύνεια!

του Σάββα Ιακωβίδη
Ο Νίκος Τορναρίτης είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εκφράζει τις θέσεις του, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ΔΗΣΥ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Όταν, λοιπόν, ο Ν. Τορναρίτης προβαίνει σε δηλώσεις, δεν εκφράζει προσωπικές θέσεις αλλά την επίσημη πολιτική του ΔΗΣΥ. Τις τελευταίες ημέρες, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, υποστήριξε ότι οι Κερυνειώτες δεν πρόκειται «ποτέ» να επιστρέψουν.

Στις 2/10/2013, π.χ., στο πρόγραμμα του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», είπε επί λέξει: «Δεν θα κοροϊδεύω, κύριε Κυπριανού (εννοεί τον δημοσιογράφο της εκπομπής), τον Κερυνειώτη και δεν έχω καμία πρόθεση… Όχι… Δυστυχώς, δεν θα πάει σπίτι του και δεν θα πάει ποτέ σπίτι του, είτε μείνει διχοτομημένη η Κύπρος είτε όχι και δεν θα πήγαινε με κανένα σχέδιο

Η γλώσσα μας και οι ευθύνες μας.

του Γιάννη Σπανού

Οι Λατίνοι, στα χρόνια των Ρωμαϊκών θριάμβων και της πνευματικής ακμής, παραδέχονταν ότι ναι μεν κατάκτησαν την Ελλάδα στρατιωτικά, αλλ’ ότι κατακτήθηκαν οι ίδιοι πνευματικά. Χαρακτήριζαν δε την Ελληνική «βασίλισσα» των γλωσσών», από τα έργα της οποίας επηρεάστηκαν και ανέπτυξαν τον πνευματικό τους πολιτισμό. Η αναγέννηση από τα έργα των αρχαίων Ελλήνων βρήκε τις διεξόδους από τον λαβύρινθο του μεσαιωνικού σκότους. Οι μεγάλοι δημιουργοί των νεότερων χρόνων της Ευρώπης όφειλαν τις κοσμογονικές εμπνεύσεις τους στην επικοινωνία τους με το Ελληνικό πνεύμα, μέσα από τη δημιουργία των Ελλήνων των μέσων χρόνων, των Βυζαντινών, που διέσωσαν τα αριστουργήματα της αρχαίας Ελλάδος. Στην εποχή μας οι ιδιοφυείς προσωπικότητες εξακολουθούν να γοητεύονται από την Ελληνική. Διδάσκουν τη γλώσσα μας σε λύκεια και πανεπιστήμια των προηγμένων κοινωνιών. Η Ελληνική είναι η γλώσσα των ηλεκτρονικών εγκεφάλων γιατί δεν είναι «οριακή», δεν έχει όρια και γιατί μόνο στην Ελληνική βρίσκουν τις νοηματικές εκφράσεις που χρειάζονται για την πλήρη έκφραση της επιστημονικής σκέψης.

Το πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνιας ανέλαβε την αποθησαύριση της γλώσσας μας. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή « ΄Ιμικο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της Ελληνικής όταν η Αγγλική έχει 490 χιλιάδες λέξεις και 300 χιλιάδες τεχνικούς όρους. Συνολικά το ένα εκατοστό της Ελληνικής. Στον «΄Ιμικο» ταξινομήθηκαν 8 χιλιάδες συγγράμματα 4 χιλιάδων αρχαίων Ελλήνων ως τώρα. Το C.N.N. με το πρόγραμμα HELLENIC QUEST διανέμει παγκοσμίως σύστημα ηλεκτρονικής διδασκαλίας της

ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΛΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ Με βήμα γοργό προς τον 19ο αιώνα η Τουρκία


Με γοργά βήματα η Τουρκία επιστρέφει στον 19ο αιώνα απαγορεύοντας από τις γυναίκες να δείχνουν οτιδήποτε πέραν του προσώπου τους.

Την ώρα που ο Ερντογάν αίρει την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες ο Χουσεΐν Τσελίκ, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατέκρινε δημοσίως μια παρουσιάστρια, γιατί το φόρεμά της είχε ένα βαθύ ντεκολτέ.

Όπως αναφέρει στην αγγλική της έκδοση η εφημερίδα Ηurriyet Daily πολλά μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχαν αντıδράσει στην εμφάνιση της. Όμως η αντίδραση του αντιπροέδρου του AKP Xουσεϊν Τσελίκ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης

Ανοίγει τις πύλες του με εγκαίνια στο Δελβινάκι το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Ηροκλής Βασιάδης» .

Ρεπορτάζ-Φωτογραφία: Νίκος Σουτόπουλος.

Ιωάννινα: Τα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Δελβινάκι. Στις εγκαταστάσεις του παλαιού εκπαιδευτηρίου στο Δελβινάκι θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Ηροκλής Βασιάδης», ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Εργαστηρίου Ιστορίας Νεώτερης Ελλάδος και Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με συνεργασία, την ηθική και οικονομική στήριξη του Δήμου Πωγωνίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο Ομότιμος Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Αγωγής Απόστολος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκαν στην κοινή πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που απευθύνεται σε όλους τους Πωγωνήσιους, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και γενικότερα σε όλους τους

Σοκ από τη νέα παραδοχή του «λάθους» που βύθισε την Ελλάδα. Αποκαλύψεις για το ΔΝΤ

Το «λάθος» του ΔΝΤ παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», το ένα τρίτο σχεδόν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπούν περισσότερες από 40 χώρες εκτός της Ευρώπης, αμφισβήτησαν έντονα το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Το δημοσίευμα παραθέτει αποσπάσματα από τα απόρρητα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΝΤ στις 9 Μαΐου 2010 στην Ουάσιγκτον που είναι σε γνώση της εφημερίδας.
Σημειώνει, επίσης, την άποψη κάποιων αξιωματούχων του ότι η αποφασιστικότητα του Ταμείου για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, προκύπτει εν μέρει από τη διαρκή πικρία που άφησε ο τρόπος που αποφασίσθηκε το πρώτο πρόγραμμα.
Το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα είναι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ψηλά στην ατζέντα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα, στην οποία θα παραβρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών - μελών του Ταμείου.
Πολλά από τα μέλη που είχαν διαφωνήσει, σημείωσαν ότι το πρόγραμμα έθετε όλο το βάρος της προσαρμογής στους Έλληνες, ενώ δεν ζητούσε τίποτε από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

«Η Θράκη σήμερα: προκλήσεις για την ελληνική πολιτεία»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τρίμηνου προγράμματος «Ενορία εν δράσει» άνοιξε ένας κύκλος εκδηλώσεων αφιερωμένος στη Θράκη για την οποία πολλά δεν γνωρίζουμε και πολλά πρέπει να μάθουμε. 

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητές δύο ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στο θέμα της Θράκης, τον Επίκουρο Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γεν. Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Άγγελο Συρίγο και τον Ιστορικό και Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να κάνουν εισήγηση οι δύο ομιλητές ήταν «Η Θράκη σήμερα: προκλήσεις για την Ελληνική πολιτεία».
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Φυσικός Msc και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Συρίγος, μίλησε για την επιλογή του θέματος που ξεπερνά πια το θέμα των μειονοτήτων της Θράκης και επικεντρώνεται στο «τώρα τι