Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θέλει… σίγουρα debate το ΠΑΣΟΚ;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το «νέο ΠΑΣΟΚ», του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του… Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επιθυμεί σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου τέσσερα debates ανάμεσα στον νέο Πρόεδρό του και τον Αντώνη Σαμαρά. Η είδηση έχει… ουρά, καθώς συνοδεύεται με το σχόλιο ότι μέσω των τηλεμαχιών αυτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με τις προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Μνημόνιο ΙΙ.

Με την τακτική αυτή, το «νέο ΠΑΣΟΚ» επιβεβαιώνει ότι είναι φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου...

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΣΣΟΒΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ!

πηγή: olympia.gr

Από το μαύρο 2009, ανακαλύπτουμε οπλοστάσια στην Ελλάδα. Από την μία άκρη στην άλλη. Με βαρύ, πολεμικό οπλισμό. Τελευταία ανακάλυψη, αποθήκη πολεμικού οπλισμού στην Λούτσα (και όχι “γιάφκα”).Ένας εσωτερικός εχθρός χτίζεται αθόρυβα με 1500 Λίβυους φονιάδες μισθοφόρους που “αγνοούνται” από τα νοσοκομεία και τα πανάκριβα ξενοδοχεία που είχαν κατακλύσει. (τα έχουμε αποκαλύψει όλα στο πέρασμα του χρόνου).

UCKάδες που ήδη επιδίδονται σε δολοφονίες πολιτών, ληστείες και δοκιμή των αντανακλαστικών κοινωνίας και αρχών.

Ισλαμοφασιστών – ταλιμπάν σαν τους φονιάδες του Κοσσόβου και της Βοσνίας.

 

Δυστυχώς ο αποβλακωμένος Έλληνας που του φταίνε τα νεφελίμ και η λυκάνθρωπος συνυφάδα του Κεμάλ, δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο το 65-74, στην Βοσνία στις αρχές του ’90 και στο Κοσσυφοπέδιο στα τέλη του ’90 έρχεται και...

Μ@λ@κες υπάρχουν!!!


             

ΠΟΛΛΟΊ !  ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΟΊ !!

Νίκος Αναστασιάδης: ο οπισθοδρομικός ολετήρας της Κύπρου

Θέλει να αλλάξει τη βάση διεξαγωγής των συνομιλιών λέει ο Νίκος Αναστασιάδης και προτείνει τα κάτωθι:
Πρώτον: διευρυμένη βάση των συνομιλιών με την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και της Ε.Ε. 

Δεύτερον: διορισμό αντιπροσώπου της ελληνοκυπριακής κοινότητας αντί του προέδρου της δημοκρατίας.
Τρίτον: συμβούλιο των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα καθορίζει την στρατηγική και τη τακτική.
Η πρώτη πρόταση επαναφέρει τα πράγματα στο “ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ” . Ενώ η κυπριακή δημοκρατία είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που της επιτρέπει να αποβάλει τα άχθη της Ζυρίχης και του κατακτητικού συντάγματος που μας επέβαλαν οι δυνάμεις της κατοχής , ο Αναστασιάδης θα γυρίσει την ιστορία πενήντα και πλέον χρόνια πίσω.
Τι σημαίνει αυτό; Θα επιβεβαιώσει τα παρεμβατικά “δικαιώματα” της Τουρκίας και της...

Ραγκούσης-Νταλάρας: «Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα»... αλλά δεν ντρέπομαι για τα 56.000 που οφελήθηκα από τον ΟΕΚ

πολιτικη, πασοκ, παπανδρεου, δουλεια
Την εκτίμηση ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές - ορόσημο της Μεταπολίτευσης εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης. Με αφορμή τα κρούσματα ρουσφετολογικών τροπολογιών και λαϊκίστικων τοποθετήσεων, τόνισε: 
«Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα», ωστόσο υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά ενισχύουν την ανάγκη του πολίτη να αποφασίσει ριζικές αλλαγές και ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες.

Προφανώς ο γνωστός ψήστης ντρέπεται και για τον εαυτόν του που όντας βουλευτής και υπουργός δέχθηκε τη δωρεά 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ συμβάλλοντας στο μέτρο που του αναλογούσε στο να κλείσει ο χρεοκοπημένος οργανισμός.

ΥΓ. Τα περί συζύγου και ιδιοκτησίας 50% του ακινήτου κ.λπ είναι φούμαρα καθώς μπορεί να είναι νόμιμα αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικά...

πηγή

Βόρεια Κορέα: Πείνα, ύψος, άμυνα και πυρηνικά…


Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως μειώνει το ελάχιστο ύψος που απαιτείται να έχουν όσοι κατατάσσονται στο στρατό της χώρας γιατί οι περισσότεροι νέοι υποφέρουν από ραχίτιδα εξαιτίας του λιμού που πλήττει τη χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Έτσι το κατώτερο ύψος όσων κατατάσσονται έπεσε από το 1.45 στο 1.42. Όλοι οι νέοι ηλικίας 16 ως 17 ετών πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό για τουλάχιστον μια δεκαετία. Υποχρεωτική θητεία ισχύει και για τις γυναίκες με καλή κατάσταση της υγείας τους, αλλά για λιγότερα χρόνια. Ο Βορειοκορεατικός Στρατός αριθμεί 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Οι νέοι που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα έχουν γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Την περίοδο εκείνη το ποσοστό γεννήσεων ήταν πολύ μικρό, με αποτέλεσμα σήμερα ο αριθμός των νέων που πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό να είναι πολύ μειωμένος.

Ιράν: Η «Ομάδα 400» σε δράση εντός της Τουρκίας!

Ιρανικό τρομοκρατικό δίκτυο, το οποίο φαίνεται πως σχεδιάζει δολοφονικά χτυπήματα κατά ισραηλινών και δυτικών στόχων στην Τουρκία, φέρονται να αναζητούν εναγωνίως οι μυστικές υπηρεσίες. Η τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή ως «Μονάδα 400», τμήμα του πλέον επίλεκτου τμήματος των Φρουρών της Επανάστασης, της Ταξιαρχίας Quds, η οποία βρίσκεται υπό την άμεση διοίκηση του ανώτατου Ιρανού θρησκευτικού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.
«Η Μονάδα 400 της Ταξιαρχίας Quds, σχηματίστηκε τους τελευταίους μήνες με σκοπό να εκτελέσει επιχειρήσεις εντός της Τουρκίας κατά δυτικών και ισραηλινών στόχων. Είμαστε βέβαιοι ότι η επιχείρηση έχει προχωρήσει πολύ και η πρόθεσή τους είναι να δράσουν σύντομα», ανέφερε πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μονάδα 400 έχει λάβει οδηγίες να εκτελέσει τολμηρές τρομοκρατικές επιθέσεις με μεγάλη συχνότητα, σε όλο τον κόσμο, για να αποδείξει την...

Tι ακριβώς μας χωρίζει με την Τουρκία;

Λόγω των εξελίξεων με την ΑΟΖ όλο και περισσότερα δημοσιεύματα επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε σχέση με την Τουρκία χωρίς όμως ουσιαστική γνώση των πραγμάτων εκείνων που μας χωρίζουν από τη γειτονική μας χώρα. Αλήθεια λοιπόν ποιες είναι οι πραγματικές ελληνοτουρκικές διαφορές;
Με τον όρο «ελληνοτουρκικές διαφορές» εννοούμε όλα εκείνα τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο δεν υπάρχει σαφής όρος λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων. Για την Ελλάδα η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να θέσει επιπλέον θέματα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, όπως τις γκρίζες ζώνες, την αποστρατικοποίηση των νησιών καθώς και τα εναέρια και ναυτικά μίλια. 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι ελληνοτουρκικές διαφορές με εξαίρεση το ζήτημα της Κύπρου, αποτελούν κυρίως νομικές διαφορές, δηλαδή έχουν προκύψει λόγω των αλλαγών και του εμπλουτισμού του διεθνούς δικαίου. Έτσι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 παρότι ρύθμιζε κατά τρόπο οριστικό τα ζητήματα των δύο χωρών, δεν καλύπτει τις αλλαγές στο διεθνές δίκαιο όπως αυτές προέκυψαν μετά την σύναψή της. Συνεπώς τα βασικά ζητήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ των δύο χωρών αφορούν στην ουσία την διαφορετική ερμηνεία των συνθηκών από...

Και παρ' όλο που χθες βράδυ ψηφίστηκε παράνομα η...χρηματοδότηση των κομμάτων οι απίστευτοι Έλληνες εξακολουθούν να τρέφονται με το Ψέμα!

Από το «ΤΥΧΑΙΟΣ»


Απλώς θα καταγράψω στιγμές από την πρόσφατη επικαιρότητα, την εν πολλοίς προεκλογική:
  • Τα κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίγουν. Ή μάλλον θα υποκριθούμε ότι ανοίγουν "στα χαρτιά" αλλά μη φοβάστε συμπατριώτες ταξιτζήδες κι άλλοι: οι καλοί σας πολιτικοί δε θα πειράξουν τα κεκτημένα σας και θα σας προστατεύσουν από την "κακή" Τρόικα. Εδώ έχουμε διακομματικό παίγνιο: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν θα απολυθούν. Θα παιχτούν "καθυστερήσεις" μέχρι να συνταξιοδοτηθεί ένα ικανό μέρος και βεβαίως με πολλαπλές νομότυπες διαδικασίες αξιολογήσεων ή θα ξεχαστεί το ζήτημα ή θα αναλάβει το πολιτικό κόστος η Τρόικα. Οι πανάξιοι εκπρόσωποί σας όμως δε θα απολύσουν. Κι εδώ το παίγνιο διακομματικό ομοίως όπως παραπάνω!
  • Η απόλυτη, η απίστευτη πολιτική σπέκουλα, και το αντιγράφω...

Υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής χρεών προς τις τράπεζες; Μάλλον σε καμία περίπτωση...και μάλλον γίνεται για προεκλογική κατανάλωση!


Picture 0 for Υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής χρεών προς τις τράπεζες;
Πόσο θα στοίχιζε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μια πιθανή υλοποίηση της πρότασης που κάνει λόγο για κούρεμα των δανείων που έχουν ιδιώτες δανειολήπτες στις τράπεζες; Υπολογίζεται γύρω στα 70 με 100 δισ. ευρώ. Όσο δηλαδή σχεδόν το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα από την τρόικα των θεσμικών της πιστωτών. Μπορεί το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα να σηκώσει μόνο του ένα τέτοιο βάρος; Σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσε ενδεχομένως με...

Ο δούρειος ίππος!


Εάν οι Τούρκοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εισβολής και της κατοχής, οι Βρετανοί είναι οι ηθικοί. Ο κεντρικός εγκέφαλος της διχοτόμησης της Κύπρου στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία οι ίδιοι εφηύραν και έθεσαν σε εφαρμογή από το ‘56. Και στις μέρες μας επιδιώκουν να υλοποιήσουν μέσω των συνομιλιών και της στήριξης που δίδουν στις τουρκικές θέσεις, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη λογική ότι: Θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Και, ως εκ τούτου, να περάσει η διαδικασία στο επίπεδο της πολυμερούς και της επιδιαιτησίας για να κλείσει το Κυπριακό ώς την 1η Ιουλίου. Για να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να εισέλθει στην Ε.Ε. το ψευδοκράτος με τη μορφή τού ισότιμου συνεταιρικού συνιστώντος κράτους! Έτσι δε, όντως θα ανατραπούν η κυπριακή ιστορία και παγκόσμια νομικά και πολιτικά δόγματα και αρχές δικαίου για τους εξής λόγους:
1. Θα ανατραπεί το παράδειγμα του κράτους του Μασούκουο και το δόγμα Στίμσον, που έχουν κατοχυρωθεί στο άρθρο 1 παράγραφος 4 του χάρτη των Ην. Εθνών και αναφέρουν ρητώς ότι καμιά οντότητα, Αρχή ή κράτος μπορούν να αναγνωρισθούν διεθνώς εφόσον έχουν προκύψει από τη βία και τη δύναμη...

Μία “βόμβα” στα “θεμέλια” της Νέας Τάξης...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ      
...Οι λαοί πρέπει να απαιτήσουν εδώ και τώρα από τη Ρώμη ν' αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό όλων των αιώνων...
...τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο νέος "λαμπερός" κόσμος πρέπει να χτιστεί πάνω στο πιο λαμπερό του "πετράδι".
Ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και αυτό —όπως καθημερινά αποδεικνύεται— δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Καθημερινά διαχειριζόμαστε περισσότερες πληροφορίες απ' όσες μπορούμε πραγματικά να επεξεργαστούμε και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό ..."Καταπίνουμε" τα πάντα και δεν "θρεφόμαστε" με τίποτε ...Μαθαίνουμε τα πάντα και δεν γνωρίζουμε τίποτε. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικό ή ασήμαντο, που να μην το μαθαίνει σήμερα ο άνθρωπος και όμως βρισκόμαστε στο απόλυτο "μηδέν". Η ανθρωπότητα στην εποχή της υπερπληροφόρησης κινδυνεύει να μπει εκ νέου στον Μεσαίωνα ...Να επιστρέψει στον εφιάλτη της.
Θρησκείες και ιδεολογίες, οι οποίες μέσα στους αιώνες "υποσχέθηκαν" στον άνθρωπο τους "παραδείσους" τους, καταρρέουν σήμερα η μία μετά την άλλη, για να πάμε κατ’ ευθείαν στον Μεσαίωνα ...στον Μεσαίωνα, όπου οι έμποροι και οι τοκογλύφοι θα αποφασίζουν ποιος λαός και ποιος άνθρωπος θα επιβιώσει και ποιος όχι ...στον Μεσαίωνα, όπου το σύνολο του Πλανήτη και των πόρων του θα ανήκουν στην κυριολεξία σε μια χούφτα ανθρώπων. Αυτήν την αδυναμία του ανθρώπου να εκμεταλλευτεί την πληροφορία και να αντιδράσει την έχουν αντιληφθεί οι πονηροί και την εκμεταλλεύονται. Έχουν αντιστρέψει απόλυτα την τακτική τους και έχουν καταφέρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Έχουν αντιληφθεί την αδυναμία του ανθρώπου να επεξεργαστεί τους τόνους των πληροφοριών και τον πλημμυρίζουν από τέτοιες. Κάποτε στερούσαν την πληροφορία από τον κόσμο, ενώ σήμερα κάνουν το ακριβώς αντίθετο, γιατί δεν έχουν τέτοια ανάγκη. Κάποτε ο κόσμος "διψούσε" για πληροφορία και σήμερα "πνίγεται" από αυτήν. Κάποτε η πληροφορία ήταν σπάνια —και άρα πολύτιμη—, ενώ σήμερα είναι τζάμπα ...και σχεδόν άχρηστη. Γιατί; Γιατί η υπερπροσφορά της αλλάζει τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου. Κάποτε η σπανιότητα της πληροφορίας έκανε τον άνθρωπο να καλλιεργεί τη σκέψη του, προκειμένου ν' ανακαλύψει αυτά, τα οποία του έκρυβαν ...Αυτά, τα οποία ήταν σίγουρος ότι του έκρυβαν και θα έπρεπε να τα υποκαταστήσει με γνώση και έξυπνα συμπεράσματα. Σήμερα, επειδή δεν του κρύβουν τίποτε, δεν σκέφτεται, αλλά ψάχνει.
...Αυτή είναι η παγίδα. Κάποτε έψαχνε πρώτη ύλη, για να φτιάξει με τη σκέψη του το "σπίτι" της αλήθειας όπου και θα κατοικούσε. Σήμερα ψάχνει το ίδιο το σπίτι έτοιμο. Δεν σκέφτεται να βρει τη λύση των προβλημάτων του, χρησιμοποιώντας τη γνώση του, την ευφυΐα του και τις όποιες πληροφορίες τού διατίθενται. Αντιλαμβάνεται την ίδια τη λύση σαν μια μορφή πληροφορίας. Δεν σκέφτεται ως άνθρωπος, αλλά ψάχνει σαν σκύλος. Δεν είναι στατικός και ήρεμος, αλλά βιαστικός και ταραγμένος. Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει έτοιμη τη λύση ανάμεσα στις πληροφορίες. Ψάχνει, αλλά με ένα μυαλό το οποίο πλέον δεν το έχει "εκπαιδευμένο" να επεξεργάζεται πληροφορίες.

Η Κύπρος σε σχέση με την Ελλάδα. Διαφορά νοοτροπίας...

Πως το λέει στο άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου το οποίο αναδημοσιεύουμε; Ότι στην Κύπρο δεν ανακοινώνουν προτού φέρουν αποτέλεσμα, ενώ στην Ελλάδα όλο ανακοινώσεις είναι οι πολιτικοί, εκεί όμως στην εφαρμογή όλο κάπου τα μπερδεύουν…
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να επαληθευθεί η εκτίμηση του διαπρεπούς δημοσιογράφου, αφού αιφνιδιαστικά, χωρίς κανείς να καταλάβει πως, ανακοινώθηκε η υπογραφή στρατιωτικής συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ. Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη.
Επίκεντρο της συμφωνίας τόσο η συνεργασία στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όσο και στον αμιγώς στρατιωτικό, αφού εκτός από τις συνήθειες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν τη στρατιωτική εκπαίδευση της Εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς! Η σημασία της δεύτερης εξέλιξης είναι τεράστια, αφού πέραν της τρομερής εμπειρίας και της μαχητικής αξίας των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, επί της ...

Και συγχωνεύοντας να κλαις!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελπίζω να θυμάστε την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα που έχει δρομολογηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου του 2009.

Εντάξει, τότε είχαμε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, υπήρχαν και… λεφτά και η τότε αντιπολίτευση προτίμησε να δρομολογήσει εκλογές για να μας σώσει.

Μετά ήλθε η ώρα της μεγάλης σωτηρίας, κατέφθασε η τρόικα και πλέον οι συγχωνεύσεις αποτέλεσαν αδιαφιλονίκητο τμήμα του μνημονίου.

Και ξεκίνησε η προβολή του σίριαλ. Με τελευταίο – αλλά προφανώς όχι έσχατο – το επεισόδιο της Παρασκευής, 30 Μαρτίου.

Τότε, λέει, η αρμόδια Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή ξανασυζήτησε το θέμα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (που δεν θα ξαναπολιτευτεί, για να μην ξεχνιόμαστε) Θ. Πάγκαλου και την συμμετοχή...

Τι καταλάβαμε από την προχθεσινή συζήτηση web;


Βάλαμε κάτω από τη προχθεσινή web TV συζήτηση που οργάνωσε πρωτοπορώντας ο Νίκος Χατζηνικολάου, το τι είπαν και δεν είπαν οι 11 καλεσμένοι του.
Δημοσιογράφοι, καθηγητές και ένας καλλιτέχνης, ο Διονύσης Τσακνής, μίλησαν μόνο για το πώς έφτασε η Ελλάδα σε αυτή την κατάντια και για το ποιους εφιάλτες προβλέπουν για το μέλλον....
Με εξαίρεση τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και παντοδύναμο Πασόκο στη δεκαετία του ’80 Θεόδωρο Κατσανέβα ο οποίος υποστήριξε ως λύση για την έξοδο από την κρίση την επιστροφή στη δραχμή.
Στην ενδεκάδα του Χατζηνικολάου ήταν μόνο τρεις εκπρόσωποι κομμάτων. Ο αριστερός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός της Υπατίας και της λαθρομετανάστευσης, Άννα Νταλάρα και ο εκπρόσωπος τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.
Κάποια στιγμή έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Με εξαίρεση τον Κουίκ κανένας κομματικός δεν έδωσε ούτε...

Ο Σαμαράς θέλει, η Συγγρού μπορεί;



Ο Σαμαράς θέλει, η Συγγρού μπορεί; 
Ένα βασικό- το βασικότερο θα έλεγα, πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η ΝΔ έναντι των ψηφοφόρων, είναι η σύγχυση που έχει προκληθεί σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Μνημονίου 1 και Μνημονίου 2

Το πρώτο, η ΝΔ το καταψήφισε, το δεύτερο το υπερψήφισε συμμετέχοντας ταυτοχρόνως στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Για τον λόγο αυτό,πολλοί (αυτο)πολιτογραφημένοι δεξιοί δηλώνουν και δημοσίως ότι προβληματίζονται αν θα πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα που ψήφιζαν παραδοσιακά ή αν θα πρέπει να δώσουν την ψήφο τους στον Καμμένο που υπερακοντίζει σε αντιμνημονιακά συνθήματα. 

Ο Καρατζαφέρης, εμφανίζει σαφή κόπωση και προσώρας τουλάχιστον βρίσκεται εκτός του κάδρου ανταγωνισμού της κεντροδεξιάς...

Ιστορίες από το… βεστιάριο του Μανωλιού: Οι Μανωλιοί , οι σταυροφορίες τους και οι αλλόθρησκοι


 1loberdosxrusoxoidis

Γράφει : ο  Σωτήρης Σ. Στανωτάς

 Ποιος δεν θυμάται μόλις πριν από λίγους μήνες, στο Ζάππειο, τις φανφάρες και τις τυμπανοκρουσίες, που συνόδευαν τις βαρύγδουπες εκείνες δηλώσεις που προανήγγειλαν,θριαμβευτικά, την έναρξη της εκστρατείας καθαριότητας στο κέντρο της Αθήνας;

Ολόκληρη Ημερίδα, με Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (αυτόν που «μαζί τα φάγαμε»), τον υπουργό Υγείας που, όπως πάντα,  σπεύδει να αυτοχρισθεί «καθ' ύλην αρμόδιος» για οτιδήποτε θεωρήσει  ευνοϊκό   ή νοιώθει ότι «του πάει», ως γνήσιος μνηστήρας του τίτλου  «ο επικοινωνιακός».

 Από κοντά και ο δήμαρχος της Αθήνας που έκανε την εμφάνισή του, μετά από μακρά περίοδο προκλητικής απουσίας από το προσκήνιο, λες και ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει προβλήματα, αλλά ούτε και δήμαρχο και άλλοι πολλοί  «μαϊντανοί» από το …

Θα πουν τι (στ' αλήθεια) συζήτησαν, στην Ιπποκράτους, Βενιζέλος και Σάλλας;...



Από τον Θανάση Λεπίδη

Όπως μεταδίδεται, χθες το βράδυ η στιγμή που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου  Ηλία Πλασκοβίτη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους εισέρχοταν ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το αυτοκίνητο του κ. Σάλλα στάθμευσε σε...
 απόσταση μερικών μέτρων από την κεντρική πύλη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κατευθύνθηκε πεζός προς τα γραφεία του κόμματος. Μεταδίδεται επίσης ότι θέμα συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ήταν όμως μόνο αυτό το θέμα;
Η συνάντηση του κ. Σάλλα με τον κ. Βενιζέλο έγινε στον απόηχο του συγκλονιστικού δημοσιεύματος του Reuters (αμέσως προηγούμενη ανάρτηση) για τον κ. Σάλλα και τη σύζυγό του. Δεν πρέπει να πουν αν έγινε συζήτηση μεταξύ τους και γι' αυτό; Άλλωστε ο κ. Βενιζέλος δεν είναι πια υπουργός Οικονομικών, αλλά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στη χώρα της κατουρημένης ποδιάς

Πριν σχεδόν 73 χρόνια, στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα, υπογραφόταν το κομμουνιστικό-ναζιστικό σύμφωνο μη επίθεσης από τον χιτλερικό υπουργό Εξωτερικών Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ και τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ. Κύριος στόχος του συμφώνου, οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Σήμερα, καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και τα πολύ μικρά μιμούνται τα πολύ μεγάλα, παρατηρούμε ένα νέο «σύμφωνο μη επίθεσης», ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα, μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της άκρας αριστεράς και των σχηματισμών της ακραίας έως και ναζιστικής δεξιάς. Κοινός στόχος που ενώνει τους σπίθες με τους πυρπολημένους, τη Χρυσή Αυγή με τον Σύριζα και το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ και εν γένει τη μυθομανή αριστερά με την επίσης εθνικολαϊκιστική δεξιά, τους τηλεπωλητές με τους τηλεμαϊντανούς, είναι ο ιδεολογικός «τρίτος γύρος» που επιδιώκουν να οδηγήσει στην τελική τους επικράτηση επί των φιλελεύθερων ιδεών, του ορθολογισμού και του διαφωτισμού. Στην επικράτησή τους επί του οράματος της Ευρωπαϊκής Ελλάδας που μοιραίως τους έθεσε στο περιθώριο.

Αρχιστρατολόγοι των δυνάμεων του ανορθολογισμού, τα δύο ένοχα κόμματα εξουσίας, που αφού κατέστρεψαν τη χώρα με την αχαλίνωτη σπατάλη, ιδιοποίηση δημόσιου...

Η Δημοκρατία δεν αισθάνεται καλά… Η παγκοσμιοποίηση και οι κίνδυνοι για τη Δύση

 Charles A. Kupchan*

Περίληψη: 

Οι προηγμένες βιομηχανικές δημοκρατίες αντιμετωπίζουν μια κρίση διακυβέρνησης. Η παγκοσμιοποίηση έχει διευρύνει το χάσμα μεταξύ αυτών που απαιτούν οι ψηφοφόροι και εκείνων που οι κυβερνήσεις τους μπορούν να τους προσφέρουν. Αν οι ηγέτιδες δημοκρατίες δεν μπορέσουν να αποκαταστήσουν την πολιτική και οικονομική φερεγγυότητά τους, το μοντέλο που εκπροσωπούν θα χάσει τη γοητεία του. Φυσικά, το κλειδί είναι η μεσαία τάξη και οι πολιτικές για τη στήριξή της

Το Κείμενο

Μια κρίση διακυβέρνησης ταλανίζει τις πιο προηγμένες δημοκρατίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Ιαπωνία αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως πολιτική καθίζηση. Η παγκοσμιοποίηση έχει δημιουργήσει ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ αυτού που οι ψηφοφόροι ζητούν από τις κυβερνήσεις τους και αυτού που εκείνες είναι σε θέση να τους προσφέρουν. Η δυσαρμονία ανάμεσα στο αυξανόμενο αίτημα για σωστή διακυβέρνηση και στην ελαττούμενη παροχή της, είναι μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος σήμερα.
Οι ψηφοφόροι στις βιομηχανικές δημοκρατίες προσβλέπουν στις κυβερνήσεις τους, επιζητώντας από αυτές να αντιδράσουν στην πτώση του βιοτικού επιπέδου και την αυξανόμενη ανισότητα, που απορρέουν από τη χωρίς προηγούμενο ροή αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Οι λαοί προσδοκούν, επίσης, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους να διαχειριστούν το ζήτημα της διογκούμενης μετανάστευσης, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και άλλων αναπόφευκτων επιπτώσεων του παγκοσμιοποιημένου κόσμου μας. Όμως, οι δυτικές κυβερνήσεις δεν ανταποκρίνονται...

Ετοιμάζουν νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα;


Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών δείχνει περίτρανα ότι αυτές έχουν «φρακάρει» στις καθεστωτικές συμπληγάδες.

Φαίνεται ότι τα καθεστωτικά ιερατεία της ευρω-χούντας βρίσκονται σε οικτρό αδιέξοδο, γιατί βλέπουν ότι δεν τους βγαίνουν οι εκλογικοί τους «λογαριασμοί» και οι μετεκλογικοί τους σχεδιασμοί, παρά τη μαζική τρομοκρατία και νοθεία που θα ασκήσουν και παρά τις καθεστωτικές «ξόβεργες» που έχουν στήσει για να συλλέξουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το καθεστώς των ανδρεικέλων της ευρω-αποικίας διακρίνει καθαρά (εξάλλου είναι σε θέση να υπολογίσει με...

Αποδέσμευσαν... νύχτα με τροπολογία ποσά για την χρηματοδότηση των κομμάτων

Όλοι βάζουν το δάχτυλο στο μέλι...

Τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011, καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων, αποδεσμεύονται σύμφωνα με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών...που κατατέθηκε στη Βουλή την Δευτέρα, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση».
Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών».
Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται ότι τα συγκεκριμένα ποσά της χρηματοδότησης των κομμάτων (δ΄ δόση του 2011 και α΄ και β΄ δόση του 2012) καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων, απαγορεύοντας την κατάσχεση ή εκχώρησή τους, καθώς υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα, και κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν υπέρογκα ποσά στις τράπεζες που ξεπερνούν τα 240 εκατ. ευρώ.

Η προέλευση της γνώσης

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Η ΘΕΩΡΙΑ της γνώσης έχει για αποστολή να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο συντελείται η επαφή του ανθρώπου με τον εξωτερικό κόσμο. Η έννοια της επαφής είναι έννοια σχέσεων σε κυκλικό διάγραμμα, που διαγράφεται γύρω από κάθε ανθρώπινη μονάδα που αισθάνεται, νοεί, σκέπτεται και γνωρίζει. Το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό, λειτουργικό, σαν τις λοιπές λειτουργικές αρθρώσεις της αυτής ύπαρξης, που όλες μαζί δίδουν τη συγκεκριμένη μορφή σε κάθε ύπαρξη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τη διακρίνουν από τις άλλες υπάρξεις, όπως και βιολογικά καμία δεν μοιάζει της άλλης.
Ο κόσμος είναι γεμάτος από απειρία υπάρξεων, που εμφανίζονται σαν άπειρες μορφές και καταστάσεις, που, αν τις ταξινομήσουμε σε μια πλατιά διάκριση, ξεχωρίζοντας από αυτές τον άνθρωπο, παρουσιάζουν ένα κοινό γνώρισμα και χαρακτηριστικό ότι οι σχέσεις κάθε οντότητας με τον άλλο κόσμο είναι μηχανικής μορφής, ασύνδετες μεταξύ τους, απλές, ομοιόμορφες και εύκολες στην ανάλυσή τους.

Αγωνία για αναγέννηση

Η μακρά αγωνία, που άρχισε το φθινόπωρο στις Κάννες και κορυφώθηκε με την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, φαίνεται να υποχωρεί προσώρας. Οι επικείμενες εκλογές, παρότι δεν προσδιορίζονται ακόμη επακριβώς, ελπίζεται να δράσουν εκτονωτικά στη δυσφορία και την απόγνωση του κοινωνικού σώματος. Αλλά μέχρι εκεί: ο ορίζοντας κοινωνικής ειρήνης δεν υπερβαίνει τους ολίγους μήνες. Διότι, ακόμη κι αν δεν ακούγαμε τις σαφείς προειδοποιήσεις για το τι περιμένει τους Ελληνες, από τα πιο αρμόδια χείλη, των εκπροσώπων της τρόικας λόγου χάριν, η ίδια η σκληρή πραγματικότητα δίνει τα δικά της μηνύματα. Το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο στους χρόνους που υποσχέθηκαν η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι, κατά τη λήξη της κρίσιμης τριετίας 2012-14 η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση έως και 67 δισ., η ύφεση θα συνεχιστεί, η ανεργία καλπάζει, το ασφαλιστικό καταρρέει εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας αλλά και λόγω του κουρέματος των διαθεσίμων των ταμείων. Εν τω μεταξύ, με φόντο την παγωμένη αγορά, βιώνουμε και τη βίαιη συρρίκνωση κοινωνικών υποδομών: σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, προνοιακές δομές υποχρηματοδοτούνται, υπολειτουργούν, καταργούνται ή καταρρέουν.
Η αγωνία λοιπόν δεν περνά. Και οι πιο ανυποψίαστοι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πια ότι η κρίση δεν θα περάσει σε τρία-τέσσερα χρόνια και, κυρίως, θα περάσει αφήνοντας πίσω της θύματα και βαθιές ουλές, θα μετασχηματίσει την κοινωνική...

Περί κατώτερου μισθού και τρόικας. Βοήθειά μας!

Οι μισθοί των Ελλήνων είναι συγκρίσιμοι με εκείνους των Βούλγαρων και των Πορτογάλων εργαζομένων; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι «ναι» και ότι οι μισθοί θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι. Το ίδιο φαγητό καταναλώνουμε, τα ίδια πράγματα ποθούμε, τις ίδιες ώρες εργαζόμαστε. Με την ίδια λογική, όμως, θα έπρεπε και ο μισθός του Έλληνα, του Πορτογάλου και του Βούλγαρου εργαζόμενου να είναι ο ίδιος με εκείνος του Γερμανού!

Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο τους κατώτερους μισθούς. Για την ακρίβεια κάποια στελέχη προσπαθούν να κρύψουν την δική τους ανικανότητα πίσω από έναν πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά ενός ανύπαρκτου εχθρού.

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η πολιτική της μείωσης των κατώτερων μισθών δεν εξυπηρετεί κάποιον ιδιαίτερα. Επίσης, οι συγκρίσεις μοιάζουν να έχουν κάποια σχέση με την λογική, αλλά αυτό, τελικά δεν συμβαίνει. Η αγοραστική αξία των 100 ευρώ στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με την αντίστοιχη στην Βουλγαρία. Ούτε καν στην Γερμανία! Τα προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε πολύ ακριβότερες τιμές. Κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κινητοποιήσει τα κατά...

«Ευθύνη πολιτισμού να είσαι Έλληνας»


Μιλά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο κ. Νίκος Φλώρος, γνωστός και καταξιωμένος παγόσμια Έλληνας καλλιτέχνης στον οποίο ανατέθηκε για την 30η επέτειο από το θάνατό της Πριγκίπισσας Grace Kelly, να δημιουργήσει γλυπτό.
Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη
«Ως έλληνας καλλιτέχνης παρουσιάζω αυτήν την δουλειά, γιατί η χώρα μου με έχει ανάγκη σήμερα και πρέπει να την κάνω όσο μπορώ υπερήφανη με τον δικό μου τρόπο και να δείξω ότι η ΕΛΛΑΔΑ, παρόλο την οικονομική κρίση, είναι μία χώρα που συνεχίζει να δίνει το παρόν στον πολιτισμό, ενεργά». Αυτό δηλώνει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο κ. Νίκος Φλώρος, γνωστός και καταξιωμένος παγόσμια Έλληνας καλλιτέχνης. Προσκεκλημένος από το Πριγκιπάτο του Μονακό, ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, για να τιμήσει τη Πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly, δημιούργησε και εξέθεσε σε μία μοναδική παρουσίαση ένα εντυπωσιακό γλυπτό νυφικό, εμπνευσμένο από το αυθεντικό νυφικό που φορούσε στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Rainier. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Νίκος Φλώρος είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο, στον οποίο ανατέθηκε για την 30η επέτειο από το θάνατό της Πριγκίπισσας Grace, να δημιουργήσει γλυπτό στην εξαιρετική αυτή ατομική έκθεση. Το γλυπτό, διαστάσεων 1,87μ χ 1,5 μ και με την ουρά του να φτάνει τα 5 μέτρα, παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη σε ειδικά αφιερωμένη...

Η Άγκυρα παραδέχεται πως απαγορεύει στους ομογενείς την αγορά κτημάτων στην Ίμβρο ΠΗΓΗ: Η Άγκυρα παραδέχεται πως απαγορεύει στους ομογενείς την αγορά κτημάτων στην Ίμβρο.


Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης
Την επίσημη πολιτική εναντίον της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου αποκαλύπτει η απάντηση του κτηματολογίου του νησιού προς το τουρκικό δικαστήριο και αναφέρει πως «είναι θέμα εθνικής πολιτικής η αναλυτική εξέταση αγοράς κτημάτων των Ορθοδόξων από τους Μουσουλμάνους»

Την αποκάλυψη την έκανε η τουρκική εφημερίδα Taraf. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δικηγόρος Ερχάν Πέκτσε, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στο κτηματολόγιο τονίζοντας πως « κάποιος Μουσουλμάνος Τούρκος υπήκοος μπορεί να αγοράζει άνετα κτήματα από τούρκο υπήκοο Ορθόδοξο πολίτη, αλλά αν συμβεί το αντίθετο υπάρχουν καθυστερήσεις και το θέμα παραπέμπεται στην...

Μακεδονία: Η έκχριστιάνισις των Νοτιοσλαύων και Βουλγάρων


Σλαύος πολεμιστής
Αρχ. Βασιλείου Κ. Στεφανίδου,
Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αι έπιδρομαί των Σλαύων ήρχισαν την στ' εκατονταετηρίδα επί των αυτοκρατόρων ’Ιουστινιανού (539) και Μαυρίκιου (589) και κατέλαβον τα βόρεια σύνορα του βυζαντινού κράτους από της Άδριατικής θαλάσσης μέχρι του Εύξείνου Πόντου (Νοτιοσλαύοι).

’Εξ αυτων είσηλθον και έγκατεσταθησαν εις το έσωτερικόν του βυζαντινού κράτους μέχρι της Πελοποννήσου, ο έπί Κωνσταντίνου του Κοπρωνύμου (746) έν Πελοπόννησω λοιμός διηυκόλυνε την διείσδυσιν και έγκαταστασιν των Σλαύων έν τη  χώρα ταύτη (Continuatus, 5, 52 — 54. Κωνσταντίνου Πορφυρογεννητου 3, 53. Ράλλη και Ποτλη, Σύνταγμα, 5, 72).

 Οί είσελάσαντες σλαύοι έμειναν άνεξάρτητοι πολιτικώς και εθνικοί το θρήσκευμα. η υποταγη και η  έκχριστιάνισις αύτων έβαινον, κατα το μάλλον η  ηττον, έκ παραλληλου, άλλά βραδέως, η  δέ έκχριστιάνισις αύτων έβράδυνεν άκόμη περισσότερον.

Πρώτη η  αύτοκράτειρα του Βυζαντίου Ειρηνη η  ’Αθηναία, ιδιαιτέρως ένδιαφερομένη περί της Πελοποννησου, έσκέφθη περί άμφοτέρων και διά του στρατηγού Σταυρακίου έπεχείρησεν υποταγην των σλαύων της Ελλάδος (783), άλλά, παρά τας έπιτυχίας, δέν ηδυνηθη νά φέρη το εργον εις πέρας.

Έπί του αύτοκράτορος μάλιστα Νικηφόρου (805) οί σλαύοι της Πελοποννησου έλαβον στάσιν...