Σελίδες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η άγρια λεηλασία της Βιζύης από συμμορίες Κιρκασίων ληστών (Ιανουάριος 1878)

 

  

*Κιρκάσιοι. Πίνακας του Πολωνού ζωγράφου Alfred Von Wierusz Kowalski

Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

                Οι Κιρκάσιοι, γνωστοί και ως Τσερκέζοι,  υπήρξαν μια από τη μεγαλύτερες πληγές της  Θράκης διαχρονικά. Και άλλοτε σε αυτό το ιστολόγιο  αναφερθήκαμε στην κακοποιό δράση τους ειδικότερα κατά τον 19οαιώνα. Ως φυλή, ήταν αυτόχθονες στην ανατολική παρευξείνια περιοχή από τις νότιες ακτές της Αζοφικής έως την πεδιάδα του Κουμπάν στο ΒΔ Καύκασο. Είχαν ασπασθεί τον Μωαμεθανισμό. Οι σχέσεις τους με τους Ρώσους ήταν πάντα προβληματικές και το γεγονός αυτό οδήγησε σε μεγάλες μετοικεσίες Τσερκέζων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ιδίως κατά τον 19ο αιώνα.           Η παρουσία τους στα Βαλκάνια και την Τουρκία, υπήρξε παράγοντας αστάθειας.




*Οι πολεμοχαρείς Τσερκέζοι. Πίνακας του Πολωνού ζωγράφου Alfred Von Wierusz Kowalski 
            
                Φυλή πολεμοχαρής, επιδόθηκε σε ληστείες και άλλες αγριότητες.  Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1878 έδωσε ευκαιρία στους διάσπαρτους Κιρκάσιους να οργανωθούν σε συμμορίες και να καταληστεύσουν τις περιοχές που εγκατέλειπαν οι Οθωμανοί, προ του επελαύνοντος ρωσικού στρατού.
                Όταν οι Ρώσοι έφτασαν σχεδόν στα πρόθυρα της Κωνσταντινούπολης, με την επέμβαση και των ευρωπαϊκών δυνάμεων, υπεγράφη η γνωστή συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Όμως, καίτοι είχε υπογραφεί το πρωτόκολλο των προκαταρκτικών όρων της ειρήνης  και της ανακωχής, η Θράκη στέναζε και κάτω από την νέα Κατοχή και τον ανατέλλοντα βουλγαρικό εθνικισμό αλλά και κάτω από την ληστρική δράση των Κιρκάσιων ληστών.

Σε δουλειά να βρίσκεται....Αποκαθιστά και τον Άρη Βελουχιώτη το ΚΚΕ

Σε δουλειά να βρίσκεται το ΚΚΕ. Αντί να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τον τρόπο και τις αδιαφανείς πηγές χρηματοδότησής του «αποκαθιστά» στελέχη του που, άλλωστε, το ίδιο είχε χαρακτηρίσει ως προδότες και πράκτορες ξένων δυνάμεων, εκτός της ΕΣΣΔ εννοείται. Άλλωστε με τα «πρόβατα» οπαδούς που έχει, αύριο- μεθαύριο, μια νέα «ηγεσία» μπορεί άνετα να τους επαναφέρει στην προτέρα κατάσταση. Δικό τους, της ηγεσίας δηλαδή, είναι το κόμμα δικά τους και τα ... «πρόβατα». Οδυσσεύς
Μετά τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη, το ΚΚΕ ένιωσε την ανάγκη να αποκαταστήσει και τον αρχηγό του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία.

Ιός μόλυνε Predator & Reaper!


Image
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το λογισμικό των αμερικανικών UAV Predator και Reaper μολύνθηκε από ιό, αποκαλύπτει το Wired, χωρίς να υπάρχει απώλεια πληροφοριών, όπως τουλάχιστον οι υποστηρίζουν οι στρατιωτικές Αρχές.
'Oπως εντοπίστηκε ο ιός κατέγραφε τις εντολές που έδιναν οι χειριστές των αεροσκαφών (keylogger). Ήταν όμως αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί, παρά τις προσπάθειες των τεχνικών, που αναγκάστηκαν τελικά να ακολουθήσουν τη δοκιμασμένη τακτική του φορμαρίσματος των σκληρών δίσκων.

Είναι ακόμη αβέβαιο αν ο ιός εισήχθη στο σύστημα σκόπιμα ή κατά λάθος, αν και το ότι κατέγραφε τις εντολές ου λάμβανε το σκάφος σημαίνει και ποτι κάπου τις μετέδιδε. Αυτά μόνο τυχαία δεν είναι.

“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος”


Του FLOYD NORRIS
Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει.

Ο τουρκικός ύμνος και οι ελληνικές ελιές


Πρόκειται μάλλον για τη γκάφα του 2011 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το web TV του Κοινοβουλίου προβάλει ένα τηλεοπτικό σποτ που τιτλοφορείται «Ευρωπαϊκές Γεύσεις», όχι ιδιαίτερα εφευρετικό, που μας προτείνει ευρωπαϊκά γαστρονομικά πιάτα, με σημαίες και ύμνους. 



Το πρόβλημα είναι ότι για την Ελλάδα και τις ελιές της, είναι ο τουρκικός ύμνος που ακούγεται ...





Μήπως ο Ερντογάν "φωνάζει" για να μην ακούγονται οι τριγμοί της οικονομίας;




Όσο τα μάτια της χρηματαγοράς ήταν στραμμένα, χθες, στον ‘πυρετό του δολαρίου’ που προχθές ξεπέρασε για λίγο το όριο του 1,90 έναντι της τουρκικής Λίρας, φτάνοντας στο υψηλότερο του τελευταίου εννεάμηνου και η Κεντρική Τράπεζα διέθετε στην αγορά 1,35 δις δολάρια από τα οποία πουλήθηκαν μόνο τα 350 εκατομμύρια… ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν κατάφερνε να απασχολεί την εσωτερική επικαιρότητα από τη Νότια Αφρική με δηλώσεις που έκανε στους τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.

Όλες οι επιπτώσεις του εφαρμοστικού.Ειδικός σας εξηγεί τα πάντα.




ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του εφαρμοστικού νόμου για εν ενεργεία και απόστρατους.Σας έχουμε όλες τις απαντήσεις. Ο κ.Ιωάννης Κοτσαρίδης Στρατιωτικός Οικονομολόγος -Σχης ε.α και Φοροτεχνικός Α'-Μέλος ΟΕΕ μελέτησε όλο τον εφαρμοστικό και έχει κανει σχετικές σημειώσεις σ΄ όλα τα επίμαχα σημεία. Μπορείτε πατώντας το λινκ να δείτε όλο τον εφαρμοστικό και εκεί να πατάτε στα μπλε πλαίσια του  κειμένου  που έχουν σημειωθεί για να βλέπετε τα σχόλια.

files/File/pdf/EFARMOSTIKOS.pdf

Το Θέμα εγγυήσεων και Βάσεων



ΕΝΑ αρκούντως σημαντικό πολιτικό όπλο και εργαλείο έχει στα χέρια της για να διαχειριστεί η Κυπριακή Δημοκρατία: Το ψήφισμα που υιοθέτησε κατά συντριπτική πλειοψηφία η ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο. Τέτοιου περιεχομένου ψήφισμα από διεθνή οργανισμό έχει χρόνια να εξασφαλίσει η Κύπρος και είναι αυτό σημαντικό να αναφερθεί γιατί θεωρούμε πως τέτοιας μορφής επιτυχίες πρέπει να καταγράφονται.
Το ψήφισμα, αναφέρεται σε διάφορες πτυχές του Κυπριακού και αναδεικνύει το ζήτημα της συνεχιζόμενης κατοχής και την ευθύνη που έχει η Άγκυρα. Πρώτο, ...

ΠΓΔΜ: Οι Αλβανοί «τραβούν το χαλί» στον Ν. Γκρούεβσκι!


 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Αλβανοί της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεβσκι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν και ότι οι έμμεσες και άμεσες απειλές τους δεν αποτελούν «αστείο»…
Αφορμή της νέας σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει είναι τα βιβλία Ιστορίας της ΠΓΔΜ τα οποία προωθούν το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», ενώ οι Αλβανοί δεν υποχωρούν στο αίτημά τους να αναγνωριστούν ως συνιδρυτική οντότητα του κράτους και αρνούνται κατηγορηματικά τις προθέσεις του Γκρουέβσκι για την κατασκευή «μακεδονικής ταυτότητας».

Αποκάλυψη: Το μοιραίο λάθος του Κούρδου τρομοκράτη Ρεπορτάζ:







Ρεπορτάζ:
Κώστας Τζεβελέκος

Οι αρχές Ασφαλείας της χώρας μας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα τρομοκρατίας που αποκαλύπτεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη. Νέα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το “Newsbomb” αναφέρουν ποιο ήταν το μοιραίο λάθος του 32χρονου Κούρδου διπλωμάτη.

Σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να κατασκευάσει κάποια βόμβα την οποία θα πυροδοτούσε με τηλεχειρισμό και κατά πάσα πιθανότητα έκανε λάθος στη συνδεσμολογία! Με αυτό το δεδομένα προκαλούνται τα εξής ερωτήματα:

1. Ετοίμαζε προβοκάτσια, γιατί ήταν μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ;
2. Ήθελε να μεταφέρει τα εκρηκτικά στη Τουρκία, ώστε να χτυπήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις;
3. Επιθυμούσε να ελευθέρωσει τη Τούρκαλα φίλη του που είναι κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών χρησιμοποιώντας τα εκρηκτικά ;

Τι Θα κάνει η Τουρκία εαν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο...


¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΒΡΟΥΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ;¨

Να η απάντηση από τα πλέον αρμόδια χείλη σχετικά με το ¨Τι θα γίνει αν βρούνε οι Ελληνοκύπριοι πετρέλαιο;¨
Το πλέον γνωστό ερώτημα σχετικά με την κρίση Τούρκων και Ελληνοκυπρίων σχετικά με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι το εξής : ¨Εάν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο τι θα γίνει ; Η Τουρκία θα επέμβει, θα εμποδίσει τους Ελληνοκύπριους ;¨.
Σχετικά με αυτό το θέμα ρωτήσαμε σήμερα τον ΥΠΕΞ της ΤΔΒΚ Χουσείν Οζγκιουργκιούν.
Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη : ¨Εάν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο δεν τους εμποδίζουμε. Αλλά πάμε κι εμείς και βγάζουμε από εκεί πετρέλαιο¨.