Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011


Κλειδί οκτώ κλοπιμαία οχήματα

RTF Εκτύπωση Email
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
astynomia_400Η κλοπή οκτώ αυτοκινήτων και μεγάλου αριθμού πινακίδων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου 2011, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες του μακελειού στου Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών. 
Μάλιστα, η έρευνα επεκτείνεται σε τρία σχετικά περιστατικά στις Φερές Έβρου, στη Ραψάνη της Λάρισας και στο Αγρίνιο που επανεξετάζονται τις τελευταίες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ. 
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις καταθέσεις ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου, ενός πωλητή καρτών τηλεφωνίας, αλλά κι ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, οι οποίοι έχουν δει τους τρεις δράστες, λίγο πριν ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό με την ομάδα ΔΙΑΣ.
Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό αυτοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς να είναι αλλοδαποί και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα μέλη μίας συμμορίας από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Εξετάζεται, επίσης, ιδιαίτερα σοβαρά οι ίδιοι δράστες να ήταν αυτοί που είχαν σκοτώσει στις 8 Φεβρουαρίου 2011 στη διάρκεια ληστείας τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου στα Άνω Λιόσια. 
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., η κλοπή έγινε το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου και οι οκτώ τουλάχιστον δράστες έσπασαν την περίφραξη του χώρου, άρπαξαν μέσα από την αντιπροσωπεία πολλές πινακίδες και τα κλειδιά των αυτοκινήτων κι εξαφανίσθηκαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
Όμως η ιστορία αυτής της κλοπής παρουσιάζει αξιοσημείωτη συνέχεια.
Ένα από τα κλεμμένα Volvo εντοπίζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2011 να το χρησιμοποιούν σαν όχημα διαφυγής οι κακοποιοί που ληστεύουν την Εθνική Τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν από την ΕΛΑΣ είναι οι δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη να είναι οι ίδιοι με αυτούς που λήστεψαν την τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδεικνύουν το βίντεο από το εσωτερικό κύκλωμα της τράπεζας στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στου Ρέντη.
Εξάλλου, ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να χρησιμοποιείται από μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στις Φερές Έβρου. Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο από την ίδια κλοπή μάρκας BMW βρέθηκε εγκαταλελειμμένο με σοβαρές ζημιές στη Ραψάνη της Λάρισας. 
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κι αυτό είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών. 
Ένα τρίτο από τα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 από αστυνομικούς κοντά στο Αγρίνιο. Ακολούθησε καταδίωξη κι ο οδηγός του το εγκατέλειψε σε αγροτική περιοχή.
Υπάρχει κι η εκδοχή αυτοί που έκλεψαν τα ΙΧ να μοίρασαν τα αυτοκίνητα έναντι αμοιβής σε διαφορετικές συμμορίες.
Αλήθεια

Οι Έλληνες πολίτες δεν ακολουθούν τον προβοκατόρικο λαϊκισμό των τριτοκλασάτων , οι πραγματικές αυθόρμητες διαμαρτυρίες θα έχουν εμφανή την γνησιότητά τους άν και όποτε ξεκινήσουν...


Υπάρχουν αυθόρμητες και μή αυθόρμητες αντιδράσεις στους πολίτες...

Μάλιστα ό Έλληνας που είναι και πολύ "μάγκας" και δεν σηκώνει "μύγα στο σπαθί του" (όπου τον "παίρνει"...) αντιδρά αυθόρμητα σχεδόν καθημερινά...

Έτσι έχουμε και κάποιες αντιδράσεις εις βάρος πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα...
Μόνο που αυτές δεν είναι ακριβώς ... αυθόρμητες ...
Είναι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ από συγκεκριμένους ανθρώπους , συγκεκριμένα blogs , συγκεκριμένα κανάλια...
Δυστυχώς για τους οργανωτές είναι τουλάχιστον αποτυχημένες...
Αν μετά από 10 μέρες διαφήμισης καταφέρνεις να μαζέψεις 500-1000 "διαμαρτυρόμενους" σε ολόκληρη την Αττική είναι προφανές ότι ο πολύς κόσμος έχει μυριστεί την προβοκάτσια...
Οι Έλληνες πολίτες δεν ακολουθούν τον προβοκατόρικο λαϊκισμό των τριτοκλασάτων , οι πραγματικές αυθόρμητες διαμαρτυρίες θα έχουν εμφανή την γνησιότητά τους άν και όποτε ξεκινήσουν...

Το Ποντιακό καταγράφεται πλέον ως ένα όχι μόνο εθνικό, ελλαδικό, αλλά ένα διεθνές και κύρια ευρωπαϊκό ζήτημα.


Το ΚΥΚΕΜ διοργάνωσε διάλεξη για το Ποντιακό ζήτημα





Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, δημόσια διάλεξη με θέμα: «Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό ζήτημα», με ομιλητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πολιτικό επιστήμονα, κοινωνιολόγο και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Ο ομιλητής τόνισε ότι το Ποντιακό καταγράφεται πλέον ως ένα όχι μόνο εθνικό, ελλαδικό, αλλά ένα διεθνές και κύρια ευρωπαϊκό ζήτημα. Οι διαδικασίες ένταξης της Ανατολίας στην Ε.Ε. αλλά και το αίτημα της ιστορίας για σχέσεις αρμονίας ανάμεσα στους λαούς, τα έθνη, τις θρησκείες, τους πολιτισμούς, επαναφέρει το ποντιακό ζήτημα, όχι μόνο ως ζήτημα του παρελθόντος αλλά του μέλλοντος. Ένα ζήτημα του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον ομιλητή το πρώτο πεδίο είναι το πολιτισμικό, το μορφωτικό. Ο κος Χαραλαμπίδης υποστήριξε ότι λανθασμένα λέγεται ότι πρέπει να εξευρωπαϊστεί η Ανατολία, η Μικρά Ασία. Το αληθινό ζήτημα είναι η επιστροφή, η αναγέννηση των προϋπαρχουσών ευρωπαϊκών ψηφίδων της Μικράς Ασίας, που πολιτικές βίας και ρατσισμού εξόντωσαν, σκέπασαν. Μια τέτοια πολιτισμική ευρωπαϊκή ψηφίδα, κατέληξε ο κος Χαραλαμπίδης, είναι ο Πόντος, όπως είναι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. 

1999-2009: Η δεκαετία του ολέθρου Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να γιατί καταστραφήκατε!



Εικόνα απόλυτης διάλυσης παρουσιάζει πλέον η χώρα, με το κλίμα να βαραίνει ακόμη περισσότερο λόγω της δολοφονικής επίθεσης κατά αστυνομικών και του πένθους που ήλθε να προστεθεί σε μια γενικότερα πένθιμη ατμόσφαιρα.

Η επικοινωνιακή επιλογή μιας βιαστικής εξόδου στους δρόμους της Ομάδας Δίας, η στρατηγική αναβολής επίλυσης κάθε προβλήματος, όπως συνέβη με την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας που εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα, οι κατηγορίες για μη συμμετοχή σε έναν διάλογο για το χρέος, παρά το γεγονός ότι η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη, αποδεικνύει ότι το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο.

Η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας, όμως, είναι η δημοσιοποίηση της μελέτης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν. Η μελέτη ιχνηλατεί τα αίτια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και της ανόδου των spread τους.

Και τι προκύπτει; Τι λένε ξεκάθαρα; Μα ότι η ελληνική κρίση χρέους οφείλεται στην επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών την περίοδο 1999 – 2009! Και πως σε όλο αυτό το διάστημα, η Ελλάδα ήταν αναξιόπιστη – μια κρίση εμπιστοσύνης που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Μια κατάσταση που, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόβλημα να εξελιχθεί σε συνολικό πρόβλημα για την ΟΝΕ. Μάλιστα, η Επιτροπή υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η κερδοσκοπία στην αγορά ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) αποτελεί αιτία για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Χωρίς, βέβαια, επισημαίνεται, αυτό να αποκλείεται.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαδραματιζόταν άλλη μια σύγκρουση για την Οικονομία. Με αφορμή την συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους του 2009, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωναν τα ξίφη τους. Με την μεν πρώτη να ζητά συναίνεση και να καλεί τα κόμματα που δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών (Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να ανταποκριθούν στο δεύτερο – χθεσινό – κάλεσμά του. Και με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση καθώς το χρέος προσεγγίζει ήδη το 160% του ΑΕΠ.

Αλλά τόσο ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης, όσο και ο πρώην υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης, αποδέχθηκαν πως στο έγκλημα έλαβαν μέρος όλοι και όλοι είναι απολογούμενοι απέναντι στον λαό και στην Ιστορία.

  

Έχουν στοχεύσει ήδη την Ελλάδα και η κυβέρνηση ΓΑΠ σσαχλαμαρίζει....


Οι βόρειοι γείτονες, και το πιθανό σχέδιο Β’ για την προτεκτοροποίηση της Ελλάδας


Σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν προέκυψε ποτέ ξαφνική ανάφλεξη. Όπου υπήρξαν εξεγέρσεις, επαναστάσεις, ανατροπή καθεστώτων, ακόμη και πόλεμοι, πάντα υπήρχε εκεί μια φωτιά που σιγόκαιγε… Αυτό το είδαμε στις εξεγέρσεις της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, καθώς και ποιο πρόσφατα, στη γειτονιά μας, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία κ.λ.π. και τώρα στην Βόρεια Αφρική. Πάντα υπήρχε ο «καπνός». 
Με λίγη προσοχή, θα παρατηρήσουμε, πως έντεχνα επιχειρήθηκε επί Κων. Καραμανλή του Β’, να χαρακτηριστεί η Ελλάδα χώρα εξτρεμιστική, που καταπιέζει τις μειονότητες, και πως αποτελεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που θανατώνει εν ψυχρώ έφηβους. 

Αυτή η προσπάθεια ήταν όμως πολύ ερασιτεχνική και πολύ βιαστική, και ακολούθησε την απροσδόκητη αντίδραση μεγάλης μερίδας των Ελλήνων, με το σχέδιο Ανάν και με αποκορύφωμα το Βέτο στο Βουκουρέστι. 
Αυτές οι αντιδράσεις φάνηκε να ήταν εκτός σχεδιασμού και οι εξελίξεις που ακολούθησαν έδειξαν, πως οι γεωπολιτικοί σχεδιαστές μάλλον αιφνιδιάστηκαν.Το «κόλπο» με την «Μακεδονία» (FYROM), και τους «μακεδόνες του Αιγαίου» έπεσε επίσης στο κενό και ακολούθησε μετά το «κόλπο» με τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτές έδειχναν να είναι οι «βουκέντρες» με τις οποίες ασκούνταν πίεση στην τότε ελληνική κυβέρνηση -συν τα χτυπήματα με τα απανωτά «σκάνδαλα» κάποια από τα οποία ήταν ακόμα και κάτω από την μέση- μέχρι που κατάφεραν να φέρουν στην εξουσία τους δικούς τους ανθρώπους (βλέπε εδώ).
Τα όσα επακολούθησαν, με τις άνευ προηγουμένου προσπάθειες απαξίωσης της χώρας και των πολιτών της, απέναντι στη διεθνή κοινότητα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τον δικό του άνθρωπο, τον Γ. Παπακωνσταντίνου –«δικός του άνθρωπος» διότι είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού ως βουλευτής επικρατείας- οδήγησαν την χώρα σε ένα αδιέξοδο. Το «σωτήριο» μνημόνιο της τρόικας των επιδρομέων που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, με τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα εναντίον των πολιτών, αρχίζει να «μπάζει» από παντού, και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι «μνηστήρες» στο σχέδιο Β’, που ήταν όμως αρχικά το σχέδιο Α’, το οποίο όμως δεν είχαν καταφέρει να εφαρμόσουν. Ποιο είναι αυτό; Είναι μάλλον η ανάφλεξη στον Βορρά!
Τα εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι Τσάμηδες (UCC) και οι αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου (UCK), καθώς και ο μεγαλοϊδεατισμός κάποιων Τούρκων, τύπου «Νταβούτογλου». Τα Σκόπια καθώς και η Θράκη δεν είναι παρά το …δόλωμα.
Αυτοί που φανερώνουν την στροφή που θα δούμε σε λίγο να γίνεται από πλευράς Αμερικανών, είναι οι Ρώσοι, οι οποίοι τελείως ξαφνικά άρχισαν να ενδιαφέρονται για την FYROM, και τονίζουν, σε ένα άρθρο πρόκληση της PRAVDA, πως τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Και πως το αιτιολογούν αυτό; Ως σημείο τριβής βλέπουν το ότι το 25% του πληθυσμού είναι Αλβανοί καθώς και τη διαμάχη με την Ελλάδα, σχετικά με το όνομα. Παραθέτει μάλιστα την δήλωση ενός γνωστού Ιστορικού, του Vladimir Putyatin(*), που λέει χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονική κρατική υπόσταση απειλείται σοβαρά. Πολλοί Μακεδόνες έχουν βουλγαρικά διαβατήρια, και είναι πιθανό ότι στο μέλλον το έδαφος της ΠΓΔΜ θα κατανεμηθεί μεταξύ της Βουλγαρίας και του Κοσσυφοπεδίου, και οι Μακεδόνες θα αποτελούν μειοψηφία και στις δύο χώρες.»
Το άρθρο αυτό, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, έχει στοιχεία προβοκάτσιας και φανερώνει την ετοιμότητα για νέες κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, που θα συνοδευτούν φυσικά από δραστικές αλλαγές στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας!


Βλέπε επίσης: 
Γιατί η Τουρκία θέλει μία «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη»
Η κινητικότητα στα Βόρεια σύνορά μας 
__________
(*) Ένα βιβλίο του εν λόγω ιστορικού προκάλεσε πρόσφατα οξύτατες αντιδράσεις, διότι βρέθηκε να περιέχει εκφράσεις και δηλώσεις απροκάλυπτου αντισημιτισμού, και θεωρήθηκε πως ενεθάρρυνε την ξενοφοβία και το μίσος μεταξύ εθνοτήτων (βλέπε εδώ).


Άλκιμος

Πάπας: Δεν είναι ένοχοι οι Εβραίοι για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού


 Από factorx στις 

Share
Σε νέο βιβλίο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσωπικώς απαλλάσσει τους Εβραίους από τους ισχυρισμούς, ότι ευθύνονται για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, αποσείοντας συγχρόνως την έννοια “συλλογικής ενοχής των Εβραίων”, η οποία στοιχειώνει αιώνες τις σχέσεις των Χριστιανών μαζί τους.

    Αυτή η νέα, βιβλική και θεολογική συνάμα, εκτίμηση διατυπώνεται από τον Πάπα σε κεφάλαιο στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του “ο Ιησούς της Ναζαρέτ”–κυκλοφορεί μέσα στην προσεχή βδομάδα.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα απέσεισε, πάντως, τη “συλλογική ενοχή των Εβραίων” για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

    Κρίνεται ήδη ότι, για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.
“Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποίοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;”, γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως “ήταν οι Εβραίοι”.

    “Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτήν ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι “ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του”.

    “Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους”, γράφει ο Πάπας.

    Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την “Αριστοκρατία στο Ναό”, που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: ” είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων”, παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο.
“Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του”, συμπεραίνει ο Πάπας. 

    “Μείζον βήμα εμπρός”

    Όπως σχολιάστηκε από τον Ελάν Στάινμπεργκ, τον αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα και απογόνων τους, πρόκειται για “μείζον βήμα εμπρός” που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’.
Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό”. Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την “πλαστή διάδοση”, ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών”.
Ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ εξελέγη Πάπας με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ’ το 2005 και επί των ημερών του υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις Καθολικών-Εβραίων.

    Ας πούμε ότι το 2009 ο Πάπας εξήρε τις “ηρωικές αρετές” του –άκρατα σιωπηλού, δημοσίως–Πάπα της εποχής του Ολοκαυτώματος (1937-1945) Πίου του 12ου (1939-1958), τον οποίο έκρινε άξιο αγιοποίησης… πράξη στην οποία δημόσια εναντιώθηκε μία πλειοψηφία Εβραίων, “μέχρις ότου ανοίξουν στο κοινό και μελετηθούν τα τότε Αρχεία του Βατικανού”…

    Πλειοψηφία Εβραίων κατηγορεί τον Πίο τον 12ο, ότι εθελοτυφλούσε μπροστά στο Ολοκαύτωμα.

    Όμως, το Βατικανό δηλώνει ότι ο Πάπας του Β’ Παγκόσμιου πολέμου δρούσε σιωπηλά στο παρασκήνιο, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εντείνονταν οι ναζιστικές διώξεις κατά πάντων, στο ευρωπαϊκό έδαφος.

    Εξεγέρθηκαν πολλοί Εβραίοι στον ισχυρισμό του σημερινού Πάπα, πέρυσι, ότι “ο Πίος ο 12ος έσωσε τους περισσότερους Εβραίους από κάθε άλλον”. Το ίδιο συνέβη όταν ο σημερινός Πάπας ήρε τον αφορισμό του επισκόπου Ρίτσαρντ, που αμφισβήτησε δημόσια μέσα σε διεθνή πάταγο την τόσο μεγάλη έκταση Ολοκαυτώματος από τους Ναζιστές, ενώ αρνήθηκε επίσης δημόσια ότι Εβραίοι θανατώνονταν στους ναζιστικούς θαλάμους αερίων.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ), Αntinews

Σκοτάδια κανείς να μην προφασίζεται. Πως δεν βλέπει τάχα εκείνη την ανηφοριά, εκείνα τα μονοπάτια για να βρίσκει τα σκαλοπάτια που πάν’ στη λευτεριά.


Ειρήσθω

Αυξεντίου και Αυξεντιωθέντες

Εκτύπωση | 03/03/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ε Υ Τ Ε λάβετε φως. Εκ του ανεσπέρου φωτός που εκτίναξε από το πυρπολημένο Κρησφύγετο του Μαχαιρά, η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, από τις Τρεις του Μάρτη του 1957 και για όλους τους επόμενους ελληνικούς αιώνες. Για όλες τις επόμενες ελληνικές γενιές. Και για όλους τους υπέρ ελευθερίας αγωνιζομένους ανθρώπους.
Ε Κ Ε Ι Ν Η η θυσία άδραξε τ’ όνομά του και το μετέβαλε σε ρήμα ανυπέρβλητης ενέργειας. Σε επίθετο ύψιστης καταξίωσης. Και μετοχή οριστικής, τελεσίδικης και ανέκκλητης αθανασίας στο πάνθεο των ηρώων. Πήρε το Αυξεντίου και το ‘κανε αυξεντιώθηκαν. Για όλα εκείνα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ τα λαμπρά παλληκάρια, που όπως εκείνος αυξεντιωμένοι, απάντησαν μολών λαβέ στον Τούρκο εισβολέα. Και με τον τρόπο εκείνου αυξεντιωθέντες, θυσιάστηκαν μαχόμενοι στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του 1974.
Α Σ Β Ε Σ Τ Ο Σ προβολέας, από τις Τρεις Μαρτίου του ’57, το Κρησφύγετο. Σκοτάδια κανείς να μην προφασίζεται. Πως δεν βλέπει τάχα εκείνη την ανηφοριά, εκείνα τα μονοπάτια για να βρίσκει τα σκαλοπάτια που πάν’ στη λευτεριά. Έκτοτε το Κρησφύγετο καλεί όλους σε λογοδοσία και κρίνει: Τι κάναμε τη σκυτάλη που μας εμπιστεύτηκε; Τι κάναμε την περιουσία που μας κληροδότησε; Ο Μαχαιράς έχει από 3.3.1957 τα μέτρα και σταθμά για τον καθένα. Διότι «τ’ αληθινό μπόι του ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς». Και, διότι, «εκείνο το ΟΧΙ δεν το επανέλαβε η ηχώ, ήταν πολύ βαρύ για να το μεταφέρει»…
Π Ε Ν Η Ν Τ Α ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια σήμερα από τη θυσία του 29χρονου Εφέδρου Ανθυπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, κορυφαίου των ανταρτών του ένοπλου απελευθερωτικού μας αγώνα, Γρηγόρη Αυξεντίου από το χωριό Λύση. Τον περικύκλωσαν στο προδομένο Κρησφύγετο του Μαχαιρά τα στρατεύματα των Εγγλέζων αποικιοκρατών. Αρνήθηκε να παραδοθεί. Πολέμησε επί ώρες πολλές με υποδειγματική γενναιότητα. Ακόμα και όταν η «ανδρεία» του βρετανικού στρατού περιέλουσε με βενζίνη το Κρησφύγετό του και τον έκανε ολοκαύτωμα. Το πυρίκαυστο σώμα του το μετέφεραν για «αναγνώριση» στο βρετανικό στρατιωτικό νοσοκομείο (BMH) στη Λευκωσία. Αρνήθηκαν να το παραδώσουν στην οικογένειά του για να κηδευτεί. Το ‘θαψαν στα Φυλακισμένα Μνήματα. Στον ίδιο τάφο οι Εγγλέζοι, έθαψαν 10 ημέρες αργότερα τον ένατο και τελευταίο απαγχονισθέντα της ΕΟΚΑ, τον 18χρονο ήρωα, μαθητή, ποιητή και αντάρτη Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στην έκτοτε Κιβωτό με τα άγια των αγίων του κυπριακού Ελληνισμού: Καραολής και Δημητρίου, Ζάκος, Χαρίλαος Μιχαήλ και Πατάτσος, Μαυρομμάτης, Παναγίδης και Κουτσόφτας, Μάρκος Δράκος, Λένας και Κυριάκος Μάτσης.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ  στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Tις βαθύτερες πτυχές και τους απόκρυφους σκοπούς του Κυπριακού μόνο η εκκλησία τους γνωρίζει, διότι αυτή τους έθεσε στις προδοτικές συμφωνίες της Ζυρίχης και του 1977.


 
Σε χθεσινή συνέντευξη του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφορικά με το εθνικό μας θέμα, επανέλαβε την θέση του για "βιώσιμη ομοσπονδία" και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την άποψη του κ. Χριστόφια περί παρέμβασης των μητέρων πατρίδων που αποτρέπουν την εξεύρεση λύσης "Κυπριακής ιδιοκτησίας". Στο σημείο όμως όπου ξεχείλισε η ευφυΐα και η ευρυμάθεια του, ήταν η δήλωση του ότι η Ελληνική διπλωματία και η Ευρώπη δεν γνωρίζουν το κυπριακό.Σε αυτό συμφωνούμε διότι τις βαθύτερες πτυχές και τους απόκρυφους σκοπούς του Κυπριακού μόνο η εκκλησία τους γνωρίζει, διότι αυτή τους έθεσε στις προδοτικές συμφωνίες της Ζυρίχης και του 1977.
Όσον αφορά το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως "μαμούθ", ανέφερε ότι η εν λόγω περιουσία ανήκει στο λαό. Και σε αυτό συμφωνούμε με τον αρχιεπίσκοπο ότι όντως ανήκει στο λαό αυτή η τεράστια περιουσία, με την διαφορά όμως ότι η εκμετάλλευση και η διαχείριση της γίνεται από την εκκλησία εις βάρος των συμφερόντων του λαού, εις βάρος της οικονομίας της κοινωνίας, εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας. Η περιουσία αυτή θα ανήκει πραγματικά στο λαό όταν θα κρατικοποιηθεί και θα δοθεί στα χέρια του λαού προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση.
Με λίγα λόγια η εκκλησία της Κύπρου εξακολουθεί να διαδραματίζει ένα σκοτεινό ρόλο εις βάρος του έθνους και του λαού. Μοναδική απάντηση είναι η εναντίωση μας σε κάθε μορφή ομοσπονδίας και η κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Αυτές είναι οι θέσεις του λαϊκού και κοινωνικού εθνικισμού που δεν σκύβει να φιλήσει το χέρι σας αρχιεπίσκοπε.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ

H Eυρωζώνη ως αγορά, είναι ακραία εχθρική για τους λαούς της και το κοινωνικό κράτος. Για να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα των αγορών και να στηρίξει την παντοκρατορία των τραπεζών της, επιβάλει στους λαούς της λιτότητες, μνημόνια και περιοριστικά μέτρα.


Ευρωζώνη: Μια μονοκομματική χούντα(;)

HTTP://PAPAIOANNOU.WORDPRESS.COM

Η λέξη Χούντα (Junta) έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει σύνδεσμοςένωση ή γενικότερα επιτροπή διοίκησης/ συμβούλιο διοίκησης/ διοίκηση. Βικιπαίδεια
Δυο δυνάμεις επέδρασαν στο χτίσιμο της Ευρώπης. Ο φόβος για την διάλυση της και η πίεση από τις αγορές. Αν υποθέσουμε ότι ζητήσαμε κάποτε κοινή ευημερία και ειρήνη, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι φτάσαμε σήμερα στο να κυριαρχεί ο φόβος για τα αποτελέσματα μιας πιθανής διάλυσης και η πίεση, καποιες φορές  Βία  από τις αγορές .
Επί δυο τρεις δεκαετίες όλη η Ευρώπη κινήθηκε υπό την έντονη πίεση των αγορών ώστε να επιταχυνθεί η πορεία της, προς το άνοιγμα των συνόρων, των αγορών και την υιοθέτηση ευρώ. Οι αγορές  ήταν ο κυρίαρχος μοχλός που πίεσε και άλλαξε  την Ευρώπη.
Η πίεση αυτή προερχόμενη από τον οικονομικό φιλελευθερισμό είναι αμφίβολο εάν κάλυπτε κάποια πραγματική ανάγκη των ευρωπαίων. Για να είμαστε αληθείς οποτεδήποτε στην σύντομη αυτή Ιστορία ερωτήθηκε θεσμικά ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης σχεδόν πάντα αντέδρασε, και αντέδρασε τόσο...

Η Γη αντιμέτωπη με την έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στην ιστορία της.




 Η Γη αντιμέτωπη με την έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στην ιστορία της
Τα πλάσματα της Γης βρίσκονται στο χείλος, αν όχι στο μέσο, μιας νέας, της έκτης κατά σειρά στην ιστορία του πλανήτη μας, μαζικής εξαφάνισης των ειδών, ανάλογης με αυτή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Αυτό είναι το ανησυχητικό συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης, η οποία υπολογίζει ότι τα τρία τέταρτα των σημερινών ζώντων οργανισμών μπορεί να έχουν εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 300 χρόνια και σε κάθε περίπτωση μέσα στους επόμενους 22 αιώνες - αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν μαζικά τις συνήθειές τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοβιολογίας και παλαιοντολογίας Άντονι Μπαρνόσκι του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το “Science”, σημαίνουν συναγερμό, αν και εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι...

Κατά τον ίδιο τρόπο που και το ΚΚΕ έχει σαν στόχο την διάλυση της Ελλάδας έτσι και


«Το ΑΚΕΛ στοχεύει στη διάλυση του κυπριακού Ελληνισμού»

Εκτύπωση | 03/03/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Κύπριος, μεγάλωσε στη Γαλλία αλλά νιώθει, σκέφτεται και αντιδρά ως ένας βαθιά σκεπτόμενος κάτοικος αυτού του δύσμοιρου τόπου. Αναφέρομαι στον Παύλο Καβάλλη. Μετά το γνωστό επεισόδιο στη Λάρνακα, με τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από Παλαιστίνιους, μου έστειλε τις παρακάτω σκέψεις: «Η πρώτη μου σκέψη, είναι ο εξευτελισμός. Κάθε χώρα οφείλει να έχει κύρος και αξιοπρέπεια. Και τι βλέπουμε στην Κύπρο; Αιτητές ασύλου με τα παιδιά τους να δέρνουν, μπροστά σε δημοσιογράφους, δικό μας αστυνομικό, άνευ πρόκλησης και άνευ λόγου. Αν δεν είχαμε τη δημοσίευση των γεγονότων και τις πραγματικά συγκλονιστικές αυτές εικόνες, ποιος θα πίστευε ότι συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011; Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι πολιτισμένοι δημοκράτες, διωγμένοι από βάρβαρα καθεστώτα. Διερωτάται κανείς ποιο πρότυπο αντιπροσωπεύουν οι βασανιστές του αστυνομικού μας. Είδαμε πώς οι αιτητές ασύλου δεν δίστασαν να εμπλέξουν και τα ανήλικα παιδιά τους.
»Η εκρηκτική ατμόσφαιρα και ο σάλος που προκάλεσαν εξελίχθηκε αστραπιαία και στο βάναυσο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ύστερα από τη βίαιη αυτή επίθεση, διεκδικούσαν χωρίς τύψεις, με τον πιο ήσυχο τρόπο και μ’ ένα χαμόγελο ευχαρίστησης, τα λεφτά που περίμεναν. Η δεύτερή μου σκέψη, είναι πώς θα μπορέσει η κοινωνία μας να εντάξει και να αφομοιώσει τέτοιους ανθρώπους; Προφανώς, έχουμε ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των Παλαιστινίων αυτών και της χώρας που τους υποδέχεται. Διερωτώμαι: Ποιος Κύπριος γονιός μπορεί να φανταστεί το παιδί του στην ίδια τάξη με δύο ή τρεις από αυτούς τους τρομοκράτες που είδαμε στις συγκεκριμένες σκηνές; Και να ξέρει ότι στην αυλή του σχολείου έχει άλλους πενήντα, που θα τολμούσαν με τόση βία να αναστατώσουν τα πάντα και να σπείρουν τον πανικό ανάμεσα στη νεολαία μας; Όταν αλλοδαποί έφηβοι έχουν το θράσος να επιτεθούν σε αστυνομικό και σε κυβερνητικά γραφεία, πολύ φοβάμαι ότι η συμπεριφορά τους απέναντι σε άλλα πρόσωπα της κοινωνίας δεν θα είναι πιο πολιτισμένη.
»Η τρίτη μου σκέψη, πάει στο ιστορικό λάθος του ΑΚΕΛ. Αντιλαμβάνομαι όλο και πιο ξεκάθαρα ότι η ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος έχει ως στόχο τη διάλυση του κυπριακού Ελληνισμού με όλα τα μέσα, κυρίως διευκολύνοντας την εγκατάσταση μεταναστών, που θα αλλοιώσουν για πάντα την Κύπρο, που ξέρουμε και που αγαπάμε. Από τη μια, η Υπουργός Εργασίας παρέπεμψε τους διαδηλωτές-τρομοκράτες στη Βουλή. Ξεχνά, όμως, να πει ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν τον κυπριακό λαό και όχι αιτητές ασύλου, εκ των οποίων μόνο ένας στους είκοσι θα αναγνωριστεί, τελικά, ως πολιτικός πρόσφυγας. Από την άλλη, ο Υπουργός Εσωτερικών βλέπει Κύπριους ρατσιστές παντού, ως εάν να ήταν ο ίδιος θύμα ενός ελληνικού Κου-Κλουξ-Κλαν, ενώ το κόμμα του ισοπεδώνει τα πάντα και διαιρεί την κοινωνία σε ρατσιστές και σε καλούς αλλοδαπούς, με σκοπό την αναίρεση κάθε διαφορετικής γνώμης στην ολέθρια πολιτική τους. Και ο Ταλάτ συνήθιζε να λέει ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι ρατσιστές.
»Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν καταλαβαίνει, όμως, ότι το κόμμα τους θα χάσει γρήγορα πολύ περισσότερους ψήφους Ελλήνων Κυπρίων απ’ ό,τι θα πάρουν από τους χιλιάδες φρεσκοβαμμένους Κύπριους, που πολιτογραφούν κάθε χρόνο. Δίνουν μάχη για έναν αγώνα που δεν ανήκει στο λαό μας! Τελειώνοντας, θέλω να υπενθυμίσω τη στήριξη που βρίσκουν αυτοί οι πρόσφυγες από τις εισφορές του Κύπριου φορολογουμένου. Δεν αμφιβάλλω ότι σε μια περίοδο κρίσης, τα γεγονότα αυτά που είδαμε να διαδραματίζονται στον τόπο μας, όχι μόνο έχουν ενοχλήσει, αλλά έχουν θίξει συνάμα τον Κύπριο πολίτη».


Σημερινή

Στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Μπρέγκα


(Τελευταία ενημέρωση 13:00)
Στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το αεροδρόμιο της πόλης Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντικαθεστωτικοί, και μια θέση των αντικαθεστωτικών στη γειτονική πόλη Ατζνταμπίγια, σύμφωνα με αξιωματικό των δυνάμεων κατά του συνταγματάρχη Καντάφι και άλλες πηγές.


Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 4 νεκροί και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.
 "Πριν από περίπου δύο ώρες στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τομέα που βρίσκεται μεταξύ της πετρελαϊκής εταιρίας και της κατοικημένης ζώνης", ανέφερε ο Φάταχ αλ Μογράμπι, ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Μπρέγκα.

"Απ' ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχουν θύματα", τόνισε.  Και άλλα πρόσωπα στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για αεροπορική επιδρομή.  Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχάμεντ Σίμπλι, κάτοικος της Μπρέγκα είπε: "Άκουσα το αεροσκάφος, ύστερα την έκρηξη, και μετά είδα τον κρατήρα", ενώ τόνισε ότι η βόμβα έπεσε κοντά στην πανεπιστημιακή σχολή Μηχανικών Πετρελαίου που απέχει περίπου δύο χλμ. από τον τερματικό σταθμό μεταφόρτωσης πετρελαίου.
Ο Μογράμπι είπε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές είχαν την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και του βαρέος πυροβολικού.
 Ανάμεσα στους νεκρούς είναι εννέα αντικαθεστωτικοί και τρεις πολεμιστές πιστοί στον Καντάφι."Όσον αφορά τα τρία αυτά πρόσωπα, το ένα έφερε ταυτότητα του Νίγηρα και τα άλλα ήταν μαύροι Αφρικανοί που όμως δεν έφεραν χαρτιά ταυτότητας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.  Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, πολλοί άνδρες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων βρίσκονται σήμερα στην περιοχή Ρας Λανούφ, ενώ οι δικές τους δυνάμεις είναι στη Μπρέγκα και στην αλ-Ουγκάιλα.
Δυνάμεις των αντικαθεστωτικών κατευθύνονται από το πρωί στην πόλη Μπρέγκα για να ενισχύσουν τις θέσεις τους πριν από μια ενδεχόμενη επίθεση των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, μια ημέρα μετά την αεροπορική και χερσαία επίθεση την οποία απέκρουσαν.  Σύμφωνα με τον Μαχμούντ αλ Φάχρι, μέλος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, τα προάστια της Μπρέγκα αποτέλεσαν το στόχο νέων αεροπορικών επιθέσεων χθες το βράδυ.


Σημερινή

Πάλι «πλακάκια» τα κάνατε ! Να τα δίνατε στους χαμηλοσυνταξιούχους ή στην ΕΛΑΣ να αγοράσουν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα... σφαίρες. Και ο Στρατός και η Αστυνομία είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού κύριε Μιχελάκη! Εκτός και συντάσσεσθε με τις απόψεις παχυδερμο-Πάγκαλου οπότε ...ενημερώστε μας!!!!


Όχι κ. Μιχελάκη... Δεν συμφωνούμε...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_5969.html

Για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανάληψη του χρέους του Μεγάρου Μουσικής ύψους 95 Εκ. € από το Ελληνικό Δημόσιο πήρε θέση ο εκπρόσωπος της Ν.Δ κ. Μεχελάκης κατά την διάρκεια του Briefing .

Ο κ. Μιχελάκης απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα αυτό λέγοντας :

"Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Αυτό το διαχειρίζεται ένας οργανισμός, σύμφωνα με τη νομοθεσία που υπάρχει.
Θεωρώ ότι στο Μέγαρο Μουσικής παράγεται έργο Πολιτισμού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσουν τα πάντα. Δεν μπορεί να μην υπάρξει παραγωγή Πολιτισμού. Αν αυτή η χώρα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, έχει ένα μεγάλο προϊόν, το οποίο μπορεί να παράξει, πέρα από τον Τουρισμό, πέρα από τη Ναυτιλία, αυτό το σημαντικό κεφάλαιο λέγεται Πολιτισμός.
Αυτό το κεφάλαιο δεν μπορούμε να το αφήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να καταρρεύσει.
Δηλαδή, σ’ αυτή τη χώρα δεν μπορεί να μην υπάρξει παραγωγή Πολιτισμού. Λέω, λοιπόν, ότι πρέπει να βοηθηθεί. Μην αφήσουμε να καταρρεύσουν τα πάντα."

Σημείωση Αντίλογου : Κάντε μία διαβούλευση στο ανανεωμένο site της Ν.Δ να δείτε πώς βλέπουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος την χρηματοδότηση αυτή...
Ρωτήστε τους αν νιώθουν το Μέγαρο σαν περιουσία του Ελληνικού λαού η σαν ένα ελιτίστικο πριβέ κλάμπ...
Ρωτήστε τους Έλληνες αν πιστεύουν ότι παράγει πολιτισμό αυτός ο οργανισμός... 
Ρωτήστε αν προτιμούσαν αυτά τα 95 Εκ. Ευρώ να πάνε στα χρέη του Μεγάρου η προς ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων...
Ιδεοπηγή