Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το “είδωλο” του θεού Θορ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Οι Illuminati κήρυξαν τον πόλεμο στην ανθρωπότητα.
Οι Έλληνες είναι η τελευταία και η μόνη ελπίδα του κόσμου.
Το μεγάλο "μυστικό" των τελευταίων αιώνων.
Σε λάθος πλευρά του Ατλαντικού κοιτούν οι λαοί το γερμανικό Ράιχ.
Μέσα στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας οι Έλληνες είναι μια ξεχωριστή περίπτωση λαού, γιατί πρωταγωνίστησαν σε όλες τις μεγάλες "καμπές" της ανθρώπινης ιστορίας. Έχουν δοξαστεί ως ο πλέον αξιόμαχος λαός. Έχουν δώσει μάχες όλων των ειδών και απέναντι στο σύνολο των ισχυρών αντιπάλων αυτού του κόσμου και έχουν διακριθεί σ' αυτές. Παρ' όλο που έγιναν διάσημοι για τα πνευματικά τους έργα μέσα στον χρόνο, έδειξαν μεγάλη γενναιότητα, δύναμη και αντοχή και στα πεδία των μαχών. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι εφεύραν το θέατρο και τον αθλητισμό για να γιορτάσουν τη ζωή, ήταν εκείνοι, που στις εποχές του σκότους έστηναν σκηνικά θυσίας σε άνισους πολέμους.

Ξεχώρισαν για τη γενναιότητά τους στα στρατιωτικά πεδία ακόμα και σε εποχές που αυτό ήταν θεωρητικά αδύνατον. Ξεχώρισαν ακόμα και στην εποχή εκείνη, όπου τις νίκες πλέον τις δίνει η τεχνολογία και όχι η δύναμη της ψυχής. Ακόμα όμως και σε αυτήν την εποχή οι Έλληνες έκαναν τη "διαφορά" ...219 ημέρες αντίστασης πρόβαλαν απέναντι στις σιδερόφραχτες μεραρχίες του Χίτλερ ...Την ώρα που η "υπερδύναμη" Γαλλία αντιστάθηκε για 43 ημέρες και η "διπλάσια" Ολλανδία για 3 ...Μιλάμε για διαφορές ασύλληπτες για τα μεγέθη των λαών.
...Κι όμως, υπάρχει περίπτωση όλος αυτός ο υπεράνθρωπος αγώνας να ήταν λάθος ...Λάθος τρομερό για έναν εμπειροπόλεμο λαό, όπως είναι οι Έλληνες ...Λάθος ασυγχώρητο για τους φημισμένους Έλληνες ...Λάθος επικίνδυνο για όλους τους λαούς του κόσμου, εφόσον οι Έλληνες εδώ και αιώνες είναι οι "φύλακες" του δυτικού πολιτισμού ...Αυτοί, οι οποίοι στήνουν τις "Θερμοπύλες", όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν αντιλαμβάνονται καν τον κίνδυνο. Όταν όμως αυτοί οι "φύλακες" δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, κινδυνεύουν οι πάντες και όχι μόνον οι ίδιοι.
Γιατί ήταν λάθος η μάχη που έδωσαν οι Έλληνες εναντίον του ναζισμού; ...Ήταν λάθος, όχι επειδή οι Έλληνες για ακόμα μία φορά πολέμησαν για την πατρίδα τους, αλλά επειδή δεν κατάλαβαν τον εχθρό τους. Έπεσαν με το απόλυτο πάθος σε ένα "είδωλο" και δεν κατάλαβαν ότι ο εχθρός βρισκόταν από "πίσω" τους. Δεν κατάλαβαν ότι αυτός, ο οποίος τους "πουλούσε" προστασία, ήταν ο ίδιος που όπλισε και έστρεψε τους Ναζί εναντίον τους ...Κοιτούσαν σε λανθασμένη "ακτή" του ωκεανού ...Οι ΗΠΑ ήταν το γερμανικό Τρίτο Ράιχ και αυτό δεν κατάλαβαν.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ ...Δικός τους πληρωμένος κομπάρσος ήταν ο Χίτλερ ...Αυτό δεν κατάλαβαν οι Έλληνες ...Δεν το κατάλαβαν οι μόνοι ανάμεσα στους λαούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να το καταλάβουν.
Αυτό συνέβη, γιατί η τακτική των ιμπεριαλιστών ήταν πρωτοφανής ...Ακόμα και για την εμπειρία των Ελλήνων πρωτοφανής. Το γερμανικό Τρίτο Ράιχ ήταν ανίκητο, γιατί ήταν μεταμφιεσμένο. Εμφάνιζε ένα προκλητικά βίαιο και... 

η συνέχεια εδώ

Ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να αγκαλιάσουν τη βούληση των Κούρδων για αυτοδιάθεση


Richard Hart Sinnreich - The Lawton Constitution   (μτφ. Κριστιάν sto Ινφογνώμων Πολιτικά)

...Αυτό που δεν είναι εικασία, είναι η πραγματικότητα ότι, εκτός από τους Ισραηλινούς, και κατά κάποιο τρόπο ακόμη περισσότερο από τους τελευταίους, οι Κούρδοι ήταν και παραμένουν η πιο ικανή και υπεύθυνη εθνο-πολιτική ομάδα σε μια κατά τα άλλα αυτοκαταστροφική περιοχή...
Επιστροφή στο φθινόπωρο του 2005, όταν ο εσωτερικός πόλεμος στο Ιράκ ήταν στο αποκορύφωμα του, ισχυρίστηκα σε μια στήλη με τίτλο «Αναγνωρίζοντας Τιμή και Ενδιαφέρον στο Ιράκ» ότι οι υποχρεώσεις αυτές εφαρμόζονται ειδικά για την αμερικανική υποστήριξη από τους Κούρδους του Ιράκ, οι οποίοι ήταν οι μόνοι μεταξύ των γειτόνων τους που φάνηκαν πραγματικά να ενδιαφέρονται για την οικοδόμηση κάτι που να μοιάζει με ένα ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον.
Εκείνη την εποχή, τόνισα ότι οι Κούρδοι του Ιράκ ήταν η πιο σταθερή επαρχία στην εν λόγω εμπόλεμη χώρα, κυρίως χάρη στην αυτοθυσία και την αποφασιστικότητα των ίδιων των Κούρδων.
Έτσι παραμένει η κατάσταση και σήμερα, ακόμη και ενώ αλλού στο Ιράκ, η θρησκευτική βία έχει φτάσει σε σημείο όπου η ιρακινή κυβέρνηση που ήταν πανευτυχής το 2010 να δει την Αμερική να αποχωρήσει, τώρα μας παρακαλεί να επιστρέψουμε.
Πρόσφατα, ένα άλλο γεγονός επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει άλλη εθνο-πολιτική ομάδα στην

Ανάμεσα σε 555 στρεβλώσεις, στο δήθεν δίκαιο και στο λαϊκισμό…

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και αγοράς, ασφαλώς αποτελεί μια επιβεβαίωση όσων ισχυρίζονται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ασκεί τίποτα περισσότερο, από μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας.
Στην έκθεση αποκαλύπτονται 555 (!!!!!) νομοθετικοί περιορισμοί που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την αντίληψη περί του σοβιετικού χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας.
Μέσω αυτών, εμποδίζεται η λειτουργία του ανταγωνισμού, διατηρείται η ακρίβεια παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και δημιουργούνται τεράστιες ανισορροπίες.
Είναι σαφές ότι οι Έλληνες είμαστε βαθύτατα μπερδεμένοι ανάμεσα στον εξορθλολογισμό και την ουτοπία.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα –συμπεριλαμβανόμενης και της περιόδου μονοκομματικής εξουσίας από το ΠαΣοΚ- ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό του κυβερνητικού συνασπισμού που ενώ αδυνατεί να οραματιστεί και να σχεδιάσει τη νέα Ελλάδα, δεν κάνει το παραμικρό για να τελειώσει τα πάσης φύσεως καρκινώματα που σαπίζουν το σώμα της χώρας. Απλά προΐσταται της διαχείρισης της κρίσης.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν αναδυθεί στο πολιτικό σκηνικό δυνάμεις και μορφώματα που δεν υπάρχουν σε καμιά χώρα, στην οποία η κοινή λογική κατευθύνει τις πολιτικές κινήσεις.
Οι δυνάμεις της άρνησης και της ουτοπίας, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι το πάρτι έχει τελειώσει.
Το Μνημόνιο μπορεί να χώρισε τους Έλληνες σε υπέρμαχους και πολέμιούς του, αλλά έχω την βεβαιότητα ότι αποτελεί συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην

Το πάρτυ τελείωσε πατριώτες...

του Κώστα Στούπα

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο σύνολό τους αδυνατούν να διαχειριστούν τη χρεοκοπία της χώρας και αμφότερες πίσω από το μνημόνιο κρύβουν την αδυναμία τους να εκφράσουν ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Το μνημόνιο για την κυβέρνηση αποτελεί ένα καλό άλλοθι για να φλυαρεί περί δήθεν κόκκινων γραμμών που ορίζει στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα.
Το μνημόνιο για την αντιπολίτευση αποτελεί το αίτιο της χρεοκοπίας και όχι το αποτέλεσμα αυτής όπως είναι. Δηλαδή, το μνημόνιο φταίει για την βίαιη προσαρμογή στα νέα δεδομένα της μετά την ευημερία με δανεικά εποχή, όχι η διάλυση κάθε έννοιας οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο κρατικοδιαιτισμός, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι αργομισθίες των κομματόσκυλων.
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης δεν πρέπει να αφορούν τους ξένους αλλά τις διάφορες εγχώριες ομάδες συμφερόντων που κερδίζουν ή χάνουν ανάλογα με τον τρόπο που θα γίνει κάποια ρύθμιση.
Π.χ. με την απελευθέρωση της πώλησης βρεφικού γάλακτος στα σούπερ μάρκετ οι τιμές έπεσαν 25%, γεγονός που σημαίνει πως τα φαρμακεία έγραψαν ανάλογη απώλεια...
Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κερδίζει ο φορολογούμενος που θα πληρώσει λιγότερους φόρους, αλλά θα χάσουν χιλιάδες γιατροί και δεκάδες φαρμακέμποροι που κέρδιζαν και μοιραζόντουσαν δυο - τρία δισ. παραπάνω από ανεξέλεγκτες δημόσιες

Έτοιμο το «ΚΑΣΤΡΟ» του Εθνικού Μετώπου – Εγκαίνια το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Τα νέα γραφεία του Εθνικού Μετώπου, όπως πρώτος ο Κοινός Παρονομαστής είχε προαναγγείλει ότι θα ανοίξουν, είναι γεγονός. Το Εθνικό Μέτωπο έχει σημειώσει τον τελευταίο καιρό αλματώδη πρόοδο όχι μόνο ανοίγοντας γραφεία σε κομβικά σημεία της Ελλάδος αλλά γιατί τα στελέχη του, λειτουργώντας αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά μεθοδικά, επισκέπτονται πολλές περιοχές και συγκροτούν μεγάλες ομάδες εθνικιστών που εντάσσονται στο Κίνημα. Παράλληλα όμως έρχονται και σε επαφή με την κοινωνία και αυτό είναι το νέο σύνθημα-στόχος: «Για την Ελλάδα και την Κοινωνία» Ενημερώνουν συγχρόνως πολίτες που θέλουν να μάθουν για τις θέσεις του Εθνικού Μετώπου. Σε συνδυασμό με όλα αυτά προετοιμάζουν το
έδαφος για νέα γραφεία με δομή που επεκτείνεται με καθαρά εθνικιστική λογική και νοοτροπία, με στελέχωση από νέους σε ηλικία πολίτες αλλά και αρκετούς «παλιούς» του πατριωτικού χώρου, που έχουν παρελθόν είτε στην 4η Αυγούστου είτε στο ΕΝΕΚ είτε στο Ελληνικό Μέτωπο είτε στον ΛΑΟΣ αλλά και από την Χρυσή Αυγή . Μάλιστα όπως έχει

Η αποστασία ως φάρσα: Από τους «αποκάτω» για τα χρυσά κουτάλια και από τους «πρώην» για την… κουτάλα

Σε μια χώρα όπου είναι συνηθισμένο να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια και να βάζουμε στη μια πλευρά της ζυγαριάς τη χρεοκοπία και τις μνημονιακές συνέπειές της και στην άλλη τη Δημοκρατία,
Σε μια χώρα όπου συστηματικά η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα,
Σε μια χώρα όπου αυτοί που κυβερνούν δεν βλέπουν το προφανές (στη δική μας περίπτωση δεν βλέπουν ότι πρώτα πρέπει να πάρουν τα λεφτά από τους μεγαλοφοροφυγάδες και μετά να σκεφθούν πώς θα φορολογήσουν τους μικρομεσαίους),
Σε μια χώρα όπου αυτοί που αντιπολιτεύονται συστηματικά επιδίδονται σε ψεύδη και παραπληροφόρηση, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες και θολώνοντας τα νερά σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις τους (στη δική μας περίπτωση ακούμε για σχέδια 100 πρώτων ημερών, που όμως δεν περιλαμβάνουν τις πραγματικές ανάγκες οι οποίες θα δημιουργηθούν αν το «σχέδιό» τους εφαρμοστεί)
Σε μια χώρα όπου όλα περιορίζονται σε μια διαρκή διαπραγμάτευση με τους δανειστές ή στην απόφαση να διακοπεί η παρούσα διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει μια άλλη, αδιευκρίνιστου προς το παρόν τύπου
Σε μια τέτοια χώρα, εύκολα μπορεί κανείς να μιλά για αποστασία και να επαναφέρει μνήμες

Πυρηνικά δίκαια και άδικα Γιατί ένας νομικός όρος μπλόκαρε τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Περίληψη: Μπορεί να φαίνεται περίεργο το ότι οι διαπραγματεύσεις τής περασμένης εβδομάδας με το Ιράν σκόνταψαν σε ένα νομικίστικο ερώτημα σχετικά με το δικαίωμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας να εμπλουτίζει ουράνιο. Αλλά, παίζονται πολύ περισσότερα από τη νομική σημειολογία. Το υποτιθέμενο πυρηνικό δικαίωμα του Ιράν ήταν πάντα μια περίληψη για το πραγματικό ζήτημα της διαμάχης.

του Gary Samore
Κρίνοντας από τις αναφορές στον Τύπο, ο πιο πρόσφατος γύρος διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αντιπαλεύει με το ζήτημα του κατά πόσον η Ισλαμική Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εμπλουτίζει ουράνιο στο πλαίσιο της Συνθήκης Μη Διασποράς (NPT) [πυρηνικών όπλων] στην οποία το Ιράν είναι συμβαλλόμενο μέρος. Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι αυτό το εσωστρεφές ερώτημα αποτελεί εμπόδιο σε αυτήν την υψηλή διπλωματία. Στο κάτω-κάτω, κάθε συμφωνία που θα πετύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είτε θα επιτρέψει στη χώρα να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου είτε όχι. Το αν έχει το δικαίωμα να το πράξει φαίνεται σημειολογικό.

Στην πραγματικότητα, το δικαίωμα του Ιράν να εμπλουτίζει ουράνιο ήταν στο επίκεντρο των πυρηνικών διαπραγματεύσεων την τελευταία δεκαετία, και αξίζει την κεντρική θέση του στις σημερινές συνομιλίες. Βάζοντας στο πλάι θέματα νομικής θεωρίας, το δικαίωμα εμπλουτισμού έχει γίνει μια περίληψη για το πραγματικό κεντρικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις - εάν το Ιράν θα έχει την δυνατότητα να διατηρήσει μια επιλογή