Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οταν μια χώρα διέρχεται κρίση, όπως τώρα η πατρίδα μας, είναι λογικό να αποφεύγει να συνάπτει συμφωνίες που θα τη δεσμεύσουν για πολύ μετά το τέλος της κρίσης και, πιθανότατα, εις το διηνεκές.



Πρεσβευτές προειδοποιούν την κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά


Τη σφοδρή τους ανησυχία ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να πλήξει καίρια τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, διατυπώνουν σε τεκμηριωμένη επιστολή τους πρώην πρεσβευτές...
















Το θέμα φιλοξένησε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και μπορεί κανείς να το εντοπίσει στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.enet.gr/i=issue.el.home&date=25/02/2011&id=254368
Την επιστολή υπογράφει και ο τέως προϊστάμενος Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών – μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Οικονομίδης.



Οι υπογράφοντες προειδοποιούν ότι το πλέον επικίνδυνο και ολισθηρό «μονοπάτι»...

Οι Αυστραλοί τιμούν τους Έλληνες των αξέχαστων “καφέ”. Οι ομογενείς μας πάντα μας κάνουν υπερήφανους.

Δημοσιεύτηκε στις 02 March 2011 από τον Απόστολος Παπαποστόλου


Την προσφορά των Ελλήνων σε μια άγνωστη πτυχή της αυστραλιανής ζωής θα τιμήσει ο δήμος Gwydir Shire της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Θα γιορτάσει την 75η επέτειο από την ίδρυση του Peter’s & Co Cafe στην περιοχή. Ήταν ένα “καφέ’ που δημιούργησαν δύο Έλληνες μετανάστες από τα Κύθηρα. Ένα κτιριακό συγκρότημα που διέθετε καφεστιατόριο, κινηματογράφο και χάνι.
Σήμερα το συγκρότημα αυτό ανακαινίσθηκε πλήρως διατηρώντας την αυθεντική του αρχιτεκτονική φυσιογνωμία αλλά μετατράπηκε σε μουσείο.
Σε ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν προπολεμικά στην επαρχιακή Αυστραλία και κυρίως στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ όπου έστησαν τα “καφέ τους”.
Ο δήμος ευελπιστεί πως το μουσείο αυτό θα αποκτήσει εθνική και διεθνή σημασία και θα συλλέγει, θα διατηρεί και θα προστατεύει σημαντικά στοιχεία από την πολιτιστική παρουσία Ελλήνων και άλλων κατοίκων της περιοχής.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στις 9 και 10 Απριλίου με τα εγκαίνια του μουσείου και θα περιλαμβάνουν ακόμα:
*Προβολές ταινιών από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ οι οποίες θα γίνουν στον κινηματογράφο του συγκροτήματος.
*Την 75η ετήσια Χοροεσπερίδα της Μπιγκάρα όπου οι προσκεκλημένοι θα πάνε με επίσημη αμφίεση θα φάνε, θα πιούνε και θα χορέψουν ελληνικά με το ελληνικό μουσικό συγκρότημα “Χαβαλέ”.
*Έκθεση με θέμα την παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή.
Και προβολή ντοκιμαντέρ του 1958 με θέμα την ζωή των κατοίκων της Μπιγκάρα, που γύρισε ο ομογενής Μπιλ Κουβούσης, ιδιοκτήτης των κινηματογράφων Roxy και Regent της περιοχής.


(Πηγή: ana-mpa)

Ελληνοκύπριοι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος στον μεγαλύτερο δήμο του Λονδίνου.


ΣΤΟ ΜΠΑΡΝΕΤ TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΓΉΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ



Σε χθεσινοβραδινή (1 Μαρτίου 2011) συνεδρία του το Δημοτικό  Συμβούλιο
του Δημαρχείου Μπάρνετ βορείου Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται στα χέρια
των Συντηρητικών, επικύρωσε ομόφωνα την υποψηφιότητα της δημοτικού
συμβούλου και Αντιδημάρχου κας Λίζας Ράττερ για το δημαρχιακό αξίωμα
2011-2012. Η κα Λίζα Ράττερ είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής και ο
πατέρας της κατάγεται από τα Λιβάδια Λάρνακας. Υπηρετεί ως ιερέας στον
Καθεδρικό Ναό Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Golders Green
βορείου Λονδίνου για 22 χρόνια.  Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης,
ενέκρινε την υποψηφιότητα του δημοτικού σύμβουλου κ. Πάρη Ευαγγέλου
(επίσης ελληνοκυπριακής καταγωγής) για την θέση του Aντιδημάρχου για
την ίδια χρονική περίοδο. Ράττερ και Ευαγγέλου εξελέγησαν χωρίς
ανθυποψήφιους.  Η ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημάρχου θα γίνει
κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Συμβουλίου στις 17 Μαΐου 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος του Μπάρνετ είναι ο μεγαλύτερος από τα
32 δημαρχεία του Λονδίνου με πληθυσμό 365 χιλιάδες κατοίκους εκ των
οποίων 35 χιλιάδες είναι Έλληνες Κυπριακής ή Ελλαδικής
καταγωγής.Εξάλλου από το 1995 ο δήμος του Μπάρνετ είναι
διδυμοποιημένος με την κατεχόμενη Μόρφου και διατηρεί στενές σχέσεις
με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα και το Συμβούλιο του. Ένδειξη των
δεσμών των δύο δήμων είναι και η δημιουργία νέου δρόμου στο Μπάρνετ με
την ονομασία Morphou Road (Οδός Μόρφου).

ΡΩΜΙΟΙ

Ασφαλώς ο Γκαντάφι θα διερωτάται ακόμη τι έφταιξε και ανετράπη. Του απαντούμε ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αυτό που θα ρίξει λίαν συντόμως και τον φίλο του Γιώργο, και άλλους .



ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ


Γράφει ο *Αμφικτύων

Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι ο είναι Λίβυος στρατιωτικός (συνταγματάρχης) και πολιτικός, ντε φάκτο ηγέτης της Λιβύης από το 1969, του οποίου η ‘βασιλεία’ λήγει αδόξως εντός ολίγου. Το πλήρες όνομά του είναι Muammar Abu Minyar al-Gaddafi. Κατάγεται από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων. Eίναι πατέρας 8 παιδιών, με μεγαλύτερο γιο τον Muhammad Gaddafi, επικεφαλής σήμερα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1942. Το 1961 διώχθηκε από τη Sebha εξαιτίας της δράσης του ως ακτιβιστής. Σπούδασε Νομικά και στη συνέχεια ακολούθησε στρατιωτική καριέρα στη Βεγγάζη. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1969, μια μικρή ομάδα από αξιωματικούς του στρατού υπό την ηγεσία του Καντάφι έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον βασιλιά Ίντρις, ενώ ο τελευταίος παραθέριζε στην Ελλάδα (στα Καμένα Βούρλα), για λόγους υγείας. Βασιλιάς ανακηρύχθηκε ο ανιψιός του και διάδοχος του θρόνου, Sayyid Hasan ar-Rida al-Mahdi as-Sanussi. Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι είναι στενός φίλος με τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργος Α. Παπανδρέου , ο οποίος τον επισκέφθηκε τελευταία φορά στην Τρίπολη της Λιβύης, το καλοκαίρι του 2010.

Σήμερα ο Καντάφι είναι ζωντανός-νεκρός, όπως νεκρή είναι η Επανάσταση του, η...

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση λέει «ναι σε όλα», χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση με δικές της προτάσεις.



Posted: 01 Mar 2011 
«Ναι σε όλα» είπε η ελληνική κυβέρνηση μετά την παρουσίαση των προτάσεων Ρομπάι-Μπαρόζο για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για το χρέος στις 25 Μαρτίου. 

Στο «μενού» των συμβιβαστικών προτάσεων, που είναι τελικά πολύ σκληρότερες από το αρχικά αναμενόμενο, περιλαμβάνεται η υιοθέτηση συνταγματικής ρύθμισης ή νόμου-πλαίσιο, που θα απαγορεύει τα ελλείμματα, αλλά και μέτρα για το ασφαλιστικό, που οδηγούν στην περίπτωση της Ελλάδας σε… πενιχρές συντάξεις στα βαθιά γεράματα!
Παρά το ελληνικό «ναι», όμως, η διαπραγμάτευση που θα ολοκληρωθεί την 25η Μαρτίου, με ενδιάμεσο σταθμό την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 του μήνα, κρύβει ακόμη πολλά ακανθώδη σημεία, καθώς δεν είναι λίγες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που αντιδρούν στα γερμανικά «κελεύσματα» για τα νομοθετημένα «φρένα χρέους», καθώς αποτελούν μια σημαντική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, οι προτάσεις για ευρωπαϊκή παρέμβαση στο ασφαλιστικό, που σε πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, θεωρείται θέμα καθαρά εθνικής πολιτικής, δεν έχουν γίνει δεκτές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από αρκετές κυβερνήσεις.
Όπως εξελίσσεται η διαπραγμάτευση, ακόμη και μετά τις «ηπιότερες», σε σχέση με τα γαλλογερμανικά σχέδια, προτάσεις Ρομπάι-Μπαρόζο, οδηγεί σε έναν πολιτικό εκβιασμό ιστορικών διαστάσεων στις δύο Συνόδους Κορυφής αυτού του μήνα: η Γερμανία ξεκαθαρίζει, ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της, όπως διαμορφώθηκαν με το συμβιβαστικό κείμενο, δεν πρόκειται να συναινέσει στην αναβάθμιση του μηχανισμού στήριξης, αλλά θα αφήσει τις ασθενέστερες χώρες της ευρωζώνης στο έλεος των αγορών και απολύτως εκτεθειμένες στις διαδικασίες ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που καθιερώνονται από το 2013 για τους αφερέγγυους της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το έγγραφο Ρομπάι-Μπαρόζο, που συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Δευτέρα, σε ειδική συνάντηση εκπροσώπων των 17 κυβερνήσεων της ευρωζώνης με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Κομισιόν, τρεις είναι οι βασικές προτάσεις που θεωρούνται εξαιρετικά «βαριές» για την Ελλάδα, αλλά ήδη έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση:
n  Η πρώτη προβλέπει την υποχρεωτική καθιέρωση από όλες τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης συνταγματικών ρυθμίσεων ή νομοθετικών ρυθμίσεων αυξημένης δεσμευτικότητας, με τις οποίες θα απαγορεύεται δια παντός η δημιουργία ελλειμμάτων. Το μοντέλο στο οποίο στηρίζεται η πρόταση, αν και δεν θα είναι υποχρεωμένες όλες οι κυβερνήσεις να το αντιγράψουν πλήρως, είναι το «φρένο χρέους» του γερμανικού Συντάγματος, με το οποίο απαγορεύονται μετά το 2015 τα κυκλικά προσαρμοσμένα πρωτογενή ελλείμματα.
n  Η δεύτερη προβλέπει, ότι οι κυβερνήσεις δεσμεύονται για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών τους συστημάτων, η οποία θα αξιολογείται από την Κομισιόν και, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, θα είναι υποχρεωμένες οι κυβερνήσεις να λαμβάνουν μέτρα που θα καλύπτουν της αναλογιστικές «τρύπες». Για την Ελλάδα, που ακόμη και μετά την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αυτή η πρόβλεψη οδηγεί σε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
n  Σύμφωνα με την τρίτη πρόταση που κρύβει «αγκάθια» για την Ελλάδα, καθιερώνεται μηχανισμός κεντρικής παρακολούθησης της εξέλιξης του κόστους εργασίας και της παραγωγικότητας από την Κομισιόν. Στις χώρες όπου θα διαπιστώνονται αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυτόματα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προσαρμογής των μισθών. Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου από το 2000 και μετά οι αυξήσεις στο κόστος εργασίας ήταν πολύ υψηλότερες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας παραμένει χαμηλή, η πρόταση αυτή είναι σαφές ότι οδηγεί σε τριτοκοσμικές καταστάσεις για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση λέει «ναι σε όλα», χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση με δικές της προτάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “S10” από τις συζητήσεις που διεξήχθησαν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Η ελπίδα του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίσει σε «αντάλλαγμα» για αυτό το «ναι» στον γερμανικό ασφυκτικό «μανδύα» την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ με σημαντική μείωση του επιτοκίου και την έγκριση της αναβάθμισης του μηχανισμού στήριξης, που θα επιτρέψει μέσα στο 2011 να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες «ήπιας» αναδιάρθρωσης του χρέους, με ένα νέο δάνειο από το EFSF.
SOFOKLEOUS 10, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Σεβασμιώτατε, μαζί σου. Όλοι οι Έλληνες είναι στο πλευρό σου και επικροτούν τις επισημάνσεις σου.




Σεραφείμ: "Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον Καστανίδη"!


Με τη φράση "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη", ο κ. Σεραφείμ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό δικαιοσύνης , για την ανάρτηση στο διαδύκτιο του προς δημόσια διαβούλευση σχεδίου Νόμου... "Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου".

Την οργή του ιεράρχη προκάλεσε το άρθρο 3 όπου επεκτείνει τη προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Πειραιώς μεταξύ άλλων επισημαίνει : 

"Όπως καλώς γνωρίζομε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην πεσμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του. Είναι επομένως λογικό, δίκαιο, ηθικό να περιβάλλεται με πολιτειακό κύρος υπό το πρόσχημα της καταπολεμήσεως εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μια τέτοιου είδους εκτροπή της ανθρώπινης προσωπικότητος, επειδή το διατάσσουν οι γνωστοί διεθνείς κύκλοι που επιχειρούν την σαπροποίηση και αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας, ευτελίζοντας το τιμιώτατο ανθρώπινο πρόσωπο, που μόνο στην εκδίπλωση της υγιούς σεξουαλικότητός του μπορεί να ανεύρει την πληρότητα, την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, στους οποίους διεθνείς κύκλους κλίνει ευλαβικά το γόνυ, όπως αποδεικνύεται, η σημερινή Κυβέρνηση;"

Ο Ιεράρχης εκφράζει ανοικτά την αμφισβήτηση του αν η "Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την εξουσιοδότηση από το εκλογικό σώμα να καταλύει τον αιώνιο και άφθιτο Νόμο του Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου και να πριμοδοτή την παραφθορά της ανθρώπινης οντολογίας;" Και ο μητροπολίτης Σεραφείμ κλείνει με "ανάθεμα" προς τον κ. Καστανίδη: "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη.

Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημοσία του λέγω ότι θα θυμηθεί «σύντομα» τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, έκων άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενωπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτόν..." 

epirus-ellas

Οι απατεώνες μας λένε διεφθαρμένους!


ImageTo φοβερό δεν είναι ότι έκλεψε το διδακτορικό του ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και κατά πολλούς διάδοχος της Ανγκέλα Μέρκελ, το φοβερό είναι ότι αποκαλούν τους Έλληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες, αυτοί που κλέβουν ακόμα και σε αυτό το επίεδο! Και περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να μας αντιμετωπίσουν δίκαια και με αλληλεγγύη.
Έτσι, εξέφρασε την "τη λύπη της για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ" η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Προφανώς γιατί πιάστηκε στα πράσα το πουλέν της. 
"Λυπάμαι πολύ για την απόφασή του, όμως κατανοώ την προσωπική του απόφαση", δήλωσε. Πρόσθεσε ότι δεν είναι "η κατάλληλη ώρα" για να διοριστεί ο διάδοχος του και ο τσου Γκούτενμπεργκ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί νέος υπουργός.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η δωρεάν παιδεία σήμερα (όπως με διαφορετικό τρόπο και στη δεκαετία του 80) απαξιώνεται από την κυβέρνηση και εξαθλιώνεται με ιδεολογικά κριτήρια. Τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια που χαρίζουν την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε «καρυδιάς καρύδι» ενσυνείδητα διαλύοντας τον εθνικό μας ιστό.




Η ιδεολογική εξαθλίωση της δωρεάν Παιδείας

Τη δεκαετία του 80, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δεκάδες Υπηρεσίες - Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκαν εντολές συγγραφής νέων βιβλίων για τα σχολεία όλων των βαθμίδων (τα περισσότερα ήσαν χειρότερα των παλαιοτέρων), ξεκίνησαν προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και -κυρίως- αποδοτικότητας και παιδαγωγικής αξίας, ενώ συγχρόνως, στα αστικά κέντρα διαιρέθηκαν δεκάδες σχολικές μονάδες. Και όλα αυτά έγιναν με σχεδόν αποκλειστικά κομματικά κριτήρια βολέματος ημετέρων Διευθυντών, Προϊσταμένων, «συνδικαλιστοπατέρων» και συγγραφικών ομάδων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το πλάνο αυτό της απαξίωσης της παιδείας μας και των λειτουργών της συνεχίστηκε απτόητο, από όλες τις κυβερνήσεις και μάλιστα με την έμμεση στήριξη και συνενοχή σύσσωμης της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών.

Σήμερα, βλέπουμε μια βιαστική, επιπόλαιη, αποπροσανατολιστική και «αφελή» προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να «ορθολογικοποιήσει» την δαπανηρή, αναποτελεσματική και άκρως γραφειοκρατική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος με μέτρα επιεικώς γελοία!
Επιδιώκει και υπαγορεύει συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (ευτυχώς τα σχολεία της Σάμου -όπου και υπηρετώ- φαίνεται να τη γλυτώνουν προσωρινά), χωρίς σχέδιο και ουσία, καθώς δεν έχει φροντίσει -όπως αποδεικνύεται πασίδηλα εδώ και δυο βδομάδες- ούτε κάν για τη μεταφορά των μαθητών.
Η Κυβέρνηση επέβαλε έναν βιαστικό και συχνά παράλογο Καλλικράτη, αφήνοντας στο έλεος της «τύχης» τους, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των παλαιών Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Έτσι δημιούργησε από μόνη της ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών, το οποίο βέβαια, με τις συγχωνεύσεις που προωθεί, θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο.
Έως το τέλος του 2010 είχε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα καθυστέρησης στις πληρωμές των ΚΤΕΛ. Με τον ανεκδιήγητο Καλλικράτη, δημιούργησε και στάση πληρωμών, και πρόβλημα αξιοπιστίας του Δημοσίου τόσο προς τους πολίτες-γονείς όσο και προς τους οδηγούς των ΚΤΕΛ, αλλά και πρόβλημα απουσιών και κάλυψης της σχολικής ύλης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Κι επειδή προφανώς, αυτές οι γκάφες δεν τους είναι αρκετές, κάνουν και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων για να πολλαπλασιάσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Το μόνο που μένει να αναρωτηθεί κανείς είναι αν πρόκειται για απόδειξη ανικανότητας της κυβέρνησης ή για συνειδητή επιλογή πολιτικού αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά, λειτουργικά και γραφειοκρατικά προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης.
Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για θέμα της κακής ποιότητας πολλών σχολικών εγχειριδίων, πρόβλημα το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πιστεύει ότι θα επιλύσει διαλύοντας τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, χωρίς όμως να αναφέρει ότι αυτό οδηγεί αυτόματα στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων στους μαθητές.
Κατά τα άλλα το ΥΠΔΒΜΘ (σιγά τον τίτλο, που το Εθνική μας βάραινε!) ασχολείται με νέους τύπους λυκείων, όπου το μάθημα θα γίνεται μέσω νέων τεχνολογιών (δηλαδή χωρίς δωρεάν σχολικά βιβλία), χωρίς Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ίσως χωρίς Ιστορία και Θρησκευτικά (διότι στο μυαλό τους φαίνεται να καταλήγουν ότι το πρόβλημα της παιδείας από εκεί πηγάζει…) και βέβαια χωρίς εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (φτάσαμε Μάρτη μήνα κι ακόμα δεν έχουν καλύψει όλα τα κενά, αλλά συνεχίζουν να στέλνουν αναπληρωτές τρείς μήνες πριν τις εξετάσεις!).
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που αντί να συγχωνεύσει (αν όχι καταργήσει) Γραφεία και Υπηρεσίες διαιώνισης της γραφειοκρατίας, προτιμά να κρατά κομματικούς θεσιθήρες με παχυλούς μισθούς και στρατιές αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε άχρηστες -αλλά κομματικά βολικές- γραφειοκρατικές θέσεις, από το να παρέχει στους Έλληνες μαθητές τη δωρεάν παιδεία που τους οφείλει συνταγματικά;
Η δωρεάν παιδεία σήμερα (όπως με διαφορετικό τρόπο και στη δεκαετία του 80) απαξιώνεται από την κυβέρνηση και εξαθλιώνεται με ιδεολογικά κριτήρια.
Τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια που φορολογούν όλα τα αγαθά με επιπλέον έμμεσους φόρους που πιέζουν τους πάντες και όχι μόνο τους κατέχοντες.
Τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια που χαρίζουν την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε «καρυδιάς καρύδι» ενσυνείδητα διαλύοντας τον εθνικό μας ιστό.
Τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια που αβίαστα απολύουν τους σταζιέρ και τους υπαλλήλους του ΟΤΕ, ανερυθρίαστα καταργούν δώρα και επιδόματα και απαξιωτικά επιτίθενται στην ιστορική διαδρομή και υπερηφάνεια της πατρίδας μας.
Δεν υπάρχει τρόικα και Μνημόνιο εδώ. Πουθενά στο Μνημόνιο -το οποίο άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και ψήφισε- δεν αναφέρεται τίποτα από τα όσα κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ή τα όσα με τον Καλλικράτη «κατάφερε» το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η παιδεία που προορίζουν για τους Έλληνες μαθητές, δεν έχει σκοπό την εκπαίδευση ενσυνείδητων πολιτών, αλλά προτιμά να αναπαράγει πολιτικά ανίδεους υποψήφιους «απασχολήσιμους» κατά τα Σημιτικά πρότυπα. Κι αναρωτιέμαι:
Γιατί τα ιδεολογικά απωθημένα τους να τα πληρώσουν και οι επόμενες γενιές; Δε φτάνουν όσα πληρώνουν οι τωρινές;
Απορυθμίζουν και απαξιώνουν, αντί να εμβαθύνουν και να αναπτύσσουν. Είναι άραγε προσχεδιασμένη επιλογή διάλυσης του κοινωνικού μας ιστού, της εθνικής μας συνείδησης και της όποιας δυνατότητας άμυνας και αντίδρασης των Ελλήνων, ή απλώς πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;
Δυστυχώς, η άποψή στην οποία καταλήγω είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ανικανότητα… 


Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Προσλαλιά

ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


 

Εφ. Αφρικα 28-2-2011
Με βάση αυτά που λέει ο αγαπητός πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμείς στην Κύπρο όλοι στην κοινότητα μας έχουμε διαβατήριο της Νότιας Κύπρου. Γιατί το λέει αυτό ; Για να κατηγορήσει την κοινότητα. Για να σπιλώσει την κοινότητα.
Τι να πούμε τώρα ; Ολόκληρος πρωθυπουργός του μεγάλου τουρκικού έθνους. Ένα πιθάρι γενάτο οργή… Ένα περιστατικό που θα του έλεγες ¨Μη μιλάς Ρετζέπ¨..
Τέλος πάντων…
Τι να πούμε ;
Ο Θεός αυτόν χάρισε στο έθνος του.
Αγαπητέ Ρετζέπ ποιος σύμβουλος σας, σας είπε πως υπάρχει στην παγκόσμια γεωγραφία κράτος που το λένε Νότια Κύπρος; Το Υπουργείο Εξωτερικών σας ; Ο Ντενκτάς ; Ή μήπως η Διεύθυνση ειδικών Επιχειρήσεων ;
Αγαπητέ Ερντογάν ίσως και εσύ σαν και εμένα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπολογιστή. Ή πιο σωστά δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς. Διότι από ότι έχω αντιληφθεί το να διοικείς την Τουρκία, τον Αραβικό κόσμο, τα Βαλκάνια, τον Κάφκασο, ή ακόμα και την Ευρώπη και την Μέση ανατολή, είναι πιο εύκολο από την χρησιμοποίηση του υπολογιστή.
Μπορείτε όμως να κάνετε το εξής. Όπως και να έχει μπορείτε να πείτε να σας φέρουν έναν παγκόσμιο χάρτη στο γραφείο σας. Και ένα κείμενο που να έχει με αλφαβητική σειρά τα κράτη του κόσμου. Δεν χρειάζεται καν να σηκωθείτε. Με την βοήθεια της τεχνολογίας, δείτε υπάρχει τέτοιο κράτος ή όχι ;
Κύριε Ταγίπ δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται όπως είπατε εσείς ¨Νότια Κύπρος¨. Ούτε υπάρχει ανύπαρκτο κράτος με διαβατήρια. Αν δεν υπάρχει δεν μοιράζει κιόλας. Κατά τον ίδιο τρόπο στην Κύπρο δεν υπάρχει σε κανέναν παγκόσμιο χάρτη η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ή αλλιώς λεγόμενη και ¨Δημοκρατία της Τουρκίας στη Βόρεια Κύπρο ¨ Έτσι δεν μπορεί να υπάρχει ιθαγένεια, διαβατήριο και ταυτότητα της KKTC. Νομικά είναι πλαστά…
Στην Κύπρο με βάση το Διεθνές Δίκαιο υπάρχει το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναγνωρίζεται από την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ. Εμείς λοιπόν ως κοινότητα με βάση την συμφωνία ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατία αλλά και βάσει του διεθνούς δικαίου είμαστε ίσοι πολίτες και εταίροι σε αυτό το κράτος. Και μάλιστα κάτω από την συμφωνία ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει και η υπογραφή του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Εσείς όμως υπό την διοίκηση των αμερικανών καταλάβατε το 37% του νησιού, λεηλατήσατε βάλατε να λεηλατήσουν και λεηλατείτε…. Και εσείς ο ίδιος ξέρετε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως νομιμότητα στην τάξη που στήσατε πάνω στα χώματα που καταλάβατε από τις 20 Ιουλίου και μετά. Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες της KKTC που μοιράσατε δεν έχουν καμιά νομική εγκυρότητα.
Μάλιστα κύριε Ερντογάν, εμείς ως κοινότητα είμαστε Κύπριοι και είτε πάρουμε είτε όχι τα διαβατήρια και τις ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, νομικά είμαστε πολίτες της. Ακόμα και τα εδάφη που κατέχετε στην Κύπρο είναι εδάφη της Ε.Ε. Για αυτό το λόγο εμείς αν και είμαστε αιχμάλωτοι και υπό κατοχή είμαστε και ίσοι πολίτες της Ευρώπης. Είτε σας αρέσει είτε όχι.
Μια φιλική συμβουλή για εσάς. Όσο πιο γρήγορα τραβήξετε από πάνω μας το χέρι και το πόδι σας, τόσο το καλύτερο για εσάς…

Οι Ελληνες αρνιά προς σφαγή.... στο πάσχα των τυρράνων ποιμένων τους! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)

Δημοσιευμένο στο «ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ»
        

Αν δεν κατανοήσουμε την στενή σχέση των άθεων σοσιαλιστών ή φιλελεύθερων με την χριστιανική κουλτούρα δεν θα κατανοήσουμε τα πρότυπα δομής, λειτουργίας και επιδιώξεων του κατοχικού καθεστώτος.
Είναι οι εξουσιαστές μας που δηλώνουν σοσιαλιστές, κομουνιστές φιλελεύθεροι, προτείνουν υλιστικές κουλτούρες χλευάζουν τον χριστιανισμό αλλά και κάθε παράδοση συλλήβδην, εμφανίζουν ένα μοντέρνο προοδευτικό προσωπείο, ενδεδυμένο με όλες τις νέες τάσεις στην μόδα, στην τεχνολογία στις απόψεις.
Στα μάτια των Ελλήνων το θρήσκευμα πάραυτα  αποκαλύπτονται γυμνοί από αυτήν την παραπλανητική περιβολή. Είναι μόνο υποκριτές χριστιανοί με μοντέρνα περιβολή. Είναι οι χριστιανοθρεμένοι.
Οι κυβερνήσεις τους δουλικά χρίζονται από τους παπάδες, ευλογούνται σε κάθε εορτή και ραντίζονται από αυτούς, οσφυοκαμπτούν για να τους φιλήσουν την χείρα, παραδίδουν τα Ελληνικά στρατιωτικά αγήματα να στην διάθεσή των λειτουργιών τους, φυλάττουν την φλόγα για το Πάσχα τους, καταναλώνουν τεράστια κρατικά ποσά για να συντηρούν τον κλήρο και τον μοναστικό κηφηναριό, εισπράττουν τα έσοδα από τα εισιτήρια των Ιερών Ελληνικών Ναών για να τα κάνουν καμπαναριά, υπακούουν τυφλά τα κελεύσματα των πνευματικών τους για ανταλλαγές κρατικής περιουσίας και ξεπλύματος, συχνάζουν με κατεβασμένες υποτακτικές μούρες σε κάθε χριστιανικό μαντρί ή εβραϊκή συναγωγή. Αυτοί είναι οι χριστιανοθρεμένοι. Δείτε τα έργα τους τους τώρα χωρίς παρωπίδες.
Μέχρι το `74 η Ελλάδα παρουσίαζε ανθηρή φερέλπιδα οικονομία: Η Ελλάδα, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμη.  Επί μία 20ετία (1953-1973) παρουσίαζε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%.Επί μία 20ετία η ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων ανέρχετο στο 10%. Το χρέος των 330εκ που παραδίδει η χούντα λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης θεωρείται υγιές γιατί αυτοεξοφλείται.
 Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ
Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» έπρεπε να σταματήσει. Ο πρώτος μετά την μεταπολίτευση τσοπάνος, ο Εθνάρχης ήρθε...

Νέα διαδήλωση στην Υεμένη. Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις εξεγέρσεις, λέει ο πρόεδρος της Υεμένης


  Σαναά, Υεμένη:-






Αντιμέτωπος με κύμα αντικυβερνητικών    διαδηλώσεων ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ,  ότι επιχειρούν την αποσταθεροποίηση  της χώρας του και του αραβικού κόσμου. «Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο είναι μία θύελλα που υποκινήθηκε από το Τελ Αβίβ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ», λέει ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία της Υεμένης εδώ και 32 χρόνια.
Ο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ δηλώνει, ότι οι διαδηλώσεις στην Υεμένη «δεν αποτελούν παρά μια προσπάθεια μίμησης» των εξεγέρσεων στις άλλες αραβικές χώρες και διαβεβαιώνει ότι «η Υεμένη δεν είναι Τυνησία, ούτε Αίγυπτος» και ότι «ο λαός της Υεμένης είναι διαφορετικός».
Οι δηλώσεις Σάλεχ ήλθαν τη στιγμή που πραγματοποιείται νέα διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, ύστερα από έκκληση της αντιπολίτευσης, με αίτημα την αποπομπή του Σάλεχ.
Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τρεις δρόμους που οδηγούν στο Πανεπιστήμιο της Σαναά, επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης από τις 27 Ιανουαρίου.
«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος, ο λαός θέλει την αποπομπή του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ», φωνάζουν οι διαδηλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες άτομα.
Ο σεΐχης Αμπντούλ Ματζίντ αλ-Ζιντάνι, ο οποίος κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, ήταν παρών στη διαδήλωση.
Ο Σάλεχ, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της εδρεύουσας στην Υεμένη πτέρυγας της Αλ Κάιντα, δεν έχει κατορθώσει να θέσει τέλος στις καθημερινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα. Το κύμα διαμαρτυρίας έχει επεκταθεί στη νότια Υεμένη, όπου σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Eφημερίδα της "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ"

Πού χάθηκαν όλοι εκείνοι που εκθείαζαν ελληνιστί, εν Αθήναις και εν Λευκωσία, με σωρεία άρθρων τους, τον «εκσυγχρονιστή» Ερντογάν, να σπεύσουν τώρα να… κατσαδιάσουν τους διαμαρτυρόμενους εναντίον του Τουρκοκυπρίους;



Ειρήσθω

Τούρκων μέθοδοι πληθυσμών…


Σ Χ Ε Δ Ι Ο της Τουρκίας για τη δραστική αλλαγή της σύνθεσης του αυτόχθονος πληθυσμού της Κύπρου, με στόχο την ανατροπή της ελληνικής πλειοψηφίας και τον τελικό εκτουρκισμό του νησιού, είναι ο διαπραττόμενος από το 1974 παράνομος εποικισμός. Τον οραματίστηκε, τρεις 10ετίες μετά και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από το 1956 με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, η επεκτατική στρατηγική της Άγκυρας. Στις σκλαβωμένες από τον Αττίλα περιοχές, όπου από το ’74 επιβλήθηκε η εθνοκάθαρση σε βάρος των αυτοχθόνων Ελλήνων, ο μεταφερθείς από την Τουρκία πληθυσμός των εποίκων έχει ήδη καταστήσει τους Τουρκοκυπρίους μειονότητα στο κατοχικό καθεστώς. Το συλλαλητήριο των Τ/κ της 28.1.2011 και η εξαγγελθείσα για σήμερα συνέχειά του, αποτελεί, συν τοις άλλοις, αντίδραση και στον διαπραχθέντα εποικισμό.
Μ ’ Α Λ Λ Ο Υ Σ ρυθμούς κι επί του παρόντος σε διαφορετική έκταση, παραπλήσια αποτελέσματα αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές παράγει η «μεταναστευτική» πολιτική της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν κατέστη ακόμα μειονότητα στον τόπο του ο Ελληνισμός της Κύπρου, τα αυξανόμενα όμως ραγδαία, πολύ υψηλά ήδη ποσοστά των αλλοδαπών, κάνουν αισθητή την πίεση επί της γηγενούς κοινωνίας. Μετά την εθνοκάθαρση και τον εποικισμό στα κατεχόμενα, η Τουρκία μεθόδευσε τη συστηματική «λαθρομετανάστευση», μέσω της γραμμής Αττίλα, για την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στα ελεγχόμενα από την ΚΔ εδάφη. Δεν είναι μόνο για την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την επιβάρυνση της οικονομίας, την εξάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και τη διασάλευση της ασφάλειας στις ελεύθερες περιοχές.
Αξιοποιώντας το χαλί που έστρωσε η «μεταναστευτική» πολιτική της ΚΔ, η Τουρκία «αποταμιεύει» εδώ σωρηδόν «φασούλι-φασούλι», για τη συγκρότηση μιας νέας στρατηγικής μουσουλμανικής μειονότητας, αυτήν τη φορά, στις ελεύθερες περιοχές. Την οποία θ’ αξιοποιήσει ως μοχλό σε πρώτο στάδιο και ως προγεφύρωμά της στη συνέχεια. Ο Κεμαλισμός, εκ γενετής γενοκτόνος, έχει δοκιμασμένες επί έναν αιώνα ατιμώρητες, διάφορες «μεθόδους πληθυσμών». Οι Νεο-Σουλτάνοι, στους νεότερους επεκτατικούς σχεδιασμούς τους, περιγράφουν εναργώς και διά χειρός Νταβούτογλου, με τον τίτλο «ανθρώπινη κινητικότητα», τα επόμενα βήματά τους. Επενδύοντας και στην υπεργεννητικότητα των σφριγηλών μουσουλμάνων, έναντι του φθίνοντος στη γήρανση, λόγω υπογεννητικότητας, ελληνικού πληθυσμού. Ο κυπριακός Ελληνισμός ήδη εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του. Η κυβέρνησή του, όμως, κοκορεύεται για την… «πολιτική Συλικιώτη»! 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ στην Σημερινή

Τελικά ισχύει ή όχι το δόγμα ότι οι ξένοι ηγέτες μας υποστηρίζουν μόνο όταν βρίσκονται στην Κύπρο, αλλά όταν βρίσκονται εκτός κάνουν την «πάπια»; Ο λόγος για την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ


........ η οποία ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο, επέρριψε ευθύνες στην Τουρκία, ότι δεν ανταποκρίνεται δεόντως στα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, σε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε ότι έκανε έστω και την παραμικρή αρνητική δήλωση για την Τουρκία.

Παράλληλα η κα. Μέρκελ, φέρεται να συμφωνεί στην πραγματοποίηση μιας τετραμερούς  συνάντησης, με επικεφαλής των Γ.Γ του ΟΗΕ,  στην οποία να συμμετάσχουν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ερογλου.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε συνάντηση στη Γερμανία με την Άγκελα Μέρκελ.
Κατά την επιστροφή του στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, ο Ερντογάν, φέρεται να αποκάλυψε ότι υπέβαλε πρόταση στη Γερμανίδα Καγκελάριο με την οποία προτείνεται η προσγείωση ενός αεροσκάφους της Lufthansa στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου με αντάλλαγμα το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας.
Ανέφερε επίσης στην κ. Μέρκελ ότι σε περίπτωση που δεν ασπάζεται την πρόταση αυτή τότε να προσγειωθεί στο ''αεροδρόμιο'' της Τύμπου ένα αεροσκάφος της British Airways καθότι η Βρετανία αποτελεί μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις του νησιού με αντάλλαγμα και πάλι το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος συμφώνησε να εξεταστούν οι πιθανότητες υλοποίησης της πρόταση αυτής.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα, ότι για την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο η κ. Μέρκελ αρνήθηκε ότι έκανε έστω και την παραμικρή αρνητική δήλωση για την Τουρκία.
Ο κ. Ερντογάν, αφού ανέφερε ότι ενημέρωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 47 συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, ισχυρίστηκε ότι η κ. Μέρκελ εξέφρασε την απορία της για τον αριθμό των συναντήσεων, λέγοντας με έκπληξη: «Μιλάτε σοβαρά;».
Ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε επίσης, ότι η Αγκέλα Μέρκελ του πρότεινε τη διευθέτηση μιας συνάντησης μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου Χριστόφια στη Γερμανία και ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα του για την πραγματοποίηση μια τετραμερούς συνάντησης στην οποία να συμμετάσχουν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ερογλου. «Επικεφαλής αυτής της συνάντησης μπορεί να είναι ο ΓΓ των ΗΕ. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει και η Βρετανία ως εγγυήτρια χώρα. Μπορούμε επίσης να καλέσουμε και τον προεδρεύοντα της ΕΕ. Είστε σύμφωνη;». Η απάντηση της κ. Μέρκελ σε αυτό ήταν: «Ωραία ιδέα. Να τη σημειώσουμε», καταλήγει το δημοσίευμα της Σαμπάχ.

Σημερινή

Ο Γ. Γ.Καρατζαφέρης ξέφυγε από τις αρχές του «ΛΑ.Ο.Σ»


Άρθρο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου   

Τον τελευταίο καιρό αναγράφεται στον Τύπο, ότι επίκειται συνεργασία Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ, ότι έπεσαν μεταξύ τους οι τόνοι, ότι η Ν.Δ. μείωσε τη διαφορά της με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ότι εφ’ όσον είναι κυρίαρχο κόμμα στον κεντροδεξιό χώρο θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί ο ΛΑ.Ο.Σ και να ενσωματωθούν στη Ν.Δ τα στελέχη και οι οπαδοί του.
Από τη διατύπωση των απόψεων αυτών γίνεται αντιληπτό, ότι διαχειρίζονται το θέμα ως προσωπικό τους , αγνοώντας και τα κομματικά όργανα και τους οπαδούς του ΛΑ.Ο.Σ, όπως επίσης και κυρίως τις καταστατικές του αρχές και την πολιτική του.
Επειδή λοιπόν εξακολουθούμε έστω ως αιθεροβάμονες ρομαντικοί να πιστεύουμε, ότι Ν.Δ δεν είναι μόνον ο Σαμαράς και ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι μόνον ο Γ.Καρατζαφέρης, θα θέλαμε να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη στα όσα διαδραματίζονται.
1)Για να επιστρέψει ο Γ.Καρατζαφέρης στη Ν.Δ. από την οποία διαγράφηκε από τη «Σαλώμη» με όχι κανονική κομματική διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να συνέλθουν τα όργανα της Ν.Δ και να αποκαταστήσουν την κομματική του ιδιότητα.
2)Για να προχωρήσει η συνένωση των δύο κομμάτων θα πρέπει να το αποφασίσουν και τα όργανα του ΛΑ.Ο.Σ τα οποία δεν συνέρχονται παρά τις σχετικές αιτήσεις πολλών στελεχών. Έτσι, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Γ.Καρατζαφέρης δηλώνει, ότι είναι υπέρ του διαλόγου με τρίτους, αλλά μέσα στο κόμμα του έχει εξαφανίσει το διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες υπογραμμίζοντας δημόσια με στόμφο ότι «όποιος κουνηθεί θα του κόψει τα πόδια!»Τέτοια δημοκρατία ο Πρόεδρος! Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί αν το «Εθνικό Μέτωπο» του Βορίδη διαλύθηκε και ενσωματώθηκε στον ΛΑ.Ο.Σ ή υπάρχει μια άτυπη συνεργασία στη συσκευασία του ενός.
3)Από την ως τώρα πορεία διαφαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο Γ.Καρατζαφέρης απομακρύνθηκε από τις καταστατικές ιδεολογικές αρχές του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και είναι ριζικά αντίθετος με την πολιτική της Ν.Δ αφού συντάχθηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και υπερψήφισε το μνημόνιο που καταψήφισε η Ν.Δ. Πως θα ενωθούν λοιπόν τα δύο κόμματα όταν οι προγραμματικές τους  επιλογές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες; Μετά το τεράστιο αυτό λάθος του ο Γ. Καρατζαφέ-ρης  προσπαθεί τώρα να απενοχοποιηθεί  λέγοντας ότι ψήφησε μόνο  το πρώτο άρθρο «για να πάρουμε τα λεφτά».Γίνεται πιστευτός; Όχι. Οι ψήφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ έφταναν. Αν υπερψήφισε το μνημόνιο προσβλέποντας σε πιθανές διαρροές της πλειοψηφίας τότε υπηρέτησε το σύστημα προδίδοντας την καταστατική αρχή του ΛΑ.Ο.Σ για ρήξη και ανατροπή. Και όταν ψηφίζεις μία δανειακή σύμβαση  επί της αρχής αναλαμβάνεις και την ευθύνη των επί μέρους άρθρων της. Δεν πείθει λοιπόν κανέναν σήμερα όταν βγαίνει λάβρος εναντίον της τρόϊκας. Όπως δεν πείθει κανέναν ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν λεφτά για συντάξεις και μισθούς. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για τις ανάγκες μας. Δεν υπάρχουν για τους τοκογλύφους  και τους κλέφτες. Ακολούθησε και στην προκειμένη περίπτωση να συμπεριφέρεται οπορτουνιστικά όπως όταν περιφέρονταν από τον Τσε Γκεβάρα ως τη «Χρυσή Αυγή» και τη «17η Ν». Γι’ αυτό μόλις προχθές η Ν.Δ του είπε ότι, «δεν  έχει τσίπα».
4)Ο κ. Βορίδης προσφάτως, παρά τη νομική και πολιτική αοριστολογία του – προφανώς για να ξεχαστεί το Λεπενικό παρελθόν του και να είναι αρεστός και αποδεκτός από το σύστημα- δήλωσε σε άρθρο του, ότι «είναι φιλελεύθερος!!!».
5)Ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων δεν πρέπει να αγνοούμε, ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές οι επιλογές του Γ.Καρατζαφέρη ακυρώθηκαν και τα ποσοστά του κόμματος μειώθηκαν. Ο Νικήτας Κακλαμάνης που υποστηρίχθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ, καταποντίσθηκε και μπήκε στο Δήμο Αθηναίων η «Χρυσή Αυγή». Και στον Πειραιά ο υπόδικος Πέτρος Μαντούβαλος που επίσης υποστηρίχθηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη, έχασε παταγωδώς  και σήμερα δεν συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέμαι πως δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και στελέχη της Ν.Δ δημιουργούν κλίμα για τη συνεργασία Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ…. Αλλά και αν το κάνουν (δεν γνωρίζω κάτω από πια συμφέροντα και εντολές) χρειάζεται η συμβολή τους; Οι ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ που προήλθαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ δεν χρειάζονται τον Βορίδη ή τον Καρατζαφέρη για να επιστρέψουν στα κόμματα τους. Πηγαίνουν μόνοι τους. Οι υπόλοιποι, δηλαδή η  πρωτογενής εκλογική μάζα του ΛΑ.Ο.Σ δεν θα τους ακολουθήσει και θα παραμείνει πιστή στις καταστατικές αρχές του κόμματος τις οποίες οι εν λόγω πρωταγωνιστές απεμπόλησαν . Και σίγουρα, θα βρεθεί ο εκφραστής της…
Και ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης, θα πρέπει προσωπικά να επωμιστούν τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος οι οποίες τους αναλογούν για την διάλυση της παράταξης και να γνωρίζουν ότι η ενότητα της βρίσκεται στη βάση μεταξύ των ψηφοφόρων Επομένως τα προσωπικά τους παιχνίδια αφορούν τους ίδιους και όχι τους ψηφοφόρους της παράταξης. Άλλωστε αυτή η συμπεριφορά τους έφερε τη σημερινή κατάσταση αποσύνθε-σης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.  Δυστυχώς, δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν τα ίδια τερτίπια… Καιρός να συνέλθουν και να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις.

Δεν υπάρχει πουθενά στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κόσμο χώρα με τέτοια ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά.

Μήπως έχετε αίμα στα χέρια σας;
02/03/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα σε δύο ημέρες, οι κυβερνήσεις των δύο σημαντικοτέρων χωρών της ευρωζώνης, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχασαν δύο σημαντικούς υπουργούς τους. Ο Σαρκοζί στερήθηκε την υπουργό του επί των Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί και η Μέρκελ τον υπουργό του επί της Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.

Η πρώτη παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκαν οι επαφές της με το καθεστώς του Μπεν Άλη στην Τυνησία, μόνο και μόνο επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, εκδηλώνοντας την ετοιμότητα της Γαλλίας να βοηθήσει τον δικτάτορα στην καταστολή των εξεγερμένων.

Ο δεύτερος, που ήταν μάλιστα ο δημοφιλέστερος υπουργός της Μέρκελ και επίδοξος διάδοχός της στην καγκελαρία, παραιτήθηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι η διδακτορική του διατριβή αποτελούσε συρραφή κλεμμένων κειμένων. Πιστεύεται μάλιστα ότι η προηγηθείσα προσπάθεια της Μέρκελ να τον κρατήσει στη θέση του θα αποβεί εις βάρος της!

Εναντίον του, είχαν ακουστεί σκληρές εκφράσεις ακόμη και από συναδέλφους του, μέλη της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας αποκάλεσε την πράξη του «επονείδιστη», ενώ ο Πρόεδρος της Μπούντεσταγκ δεν δίστασε να...

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το επόμενο θερμό σημείο στον κόσμο.


Περίεργο δημοσίευμα της Pravda για ...τη "Μακεδονία".

Ένα δημοσίευμα τη Pravda για την επιβίωση των Σκοπίων, αναδημοσιεύουμε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Σ΄ όλο το δημοσίευμα τα Σκόπια ,αναφέρονται ως "Μακεδονία". "Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το επόμενο θερμό σημείο στον κόσμο. Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους διαχειριστές του Facebook να μπλοκάρουν τα προφίλ των χρηστών που υποκινούν εθνοτικές διαμάχες. Δεν αποκλείεται η χώρα σύντομα να γίνει πεδίο μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε “Σλαβομακεδόνες” και αλβανούς.

Στα μέσα Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της χώρας των Σκοπίων μια φιλονικία ξέσπασε μεταξύ “Μακεδόνων” και Αλβανών. Στους τελευταίους δεν άρεσε το γεγονός ότι μια ορθόδοξη εκκλησία...

Ιστοσελίδα απεκάλεσε τους δολοφονημένους αστυνομικούς «ψοφίμια»! Τι ψυχική ανωμαλία πρέπει να δέρνει τους γονείς που μεγάλωσαν τέτοια παιδιά; Τι είδους ψυχική και πνευματική ανωμαλία πρέπει να κρύβουν μέσα τους οι διαχειριστές της ιστοσελίδας;

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ όντας σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλείς των κατά τόπους επιχειρήσεων για να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στους άνδρες που επιχειρούν μέχρι αυτή την στιγμή. Τόσο ο αρχηγός Οικονόμου όσο και ο υπαρχηγός Ραχωβίτσας είναι σε εγρήγορση καθώς η νύχτα προβλέπεται δύσκολη. 
Εκτός από την δολοφονική επίθεση με πολεμικά όπλα, η οργή των αστυνομικών και ιδιαίτερα των ανδρών της ΔΙΑΣ μετατράπηκε σε μήνι όταν έγινε γνωστό ότι σε ιστοσελίδα οι νεκροί συνάδελφοι τους αναφέρονταν ως "ψοφίμια" και με άλλους εξοργιστικούς χαρακτηρισμούς. Απειλήθηκε μάλιστα και "εξέγερση" από ομάδα ανδρών για το γεγονός.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι παρά τις προτροπές, κανείς από τους άνδρες της ομάδας δεν σταματά την βάρδια του και ήδη κάποιοι έχουν συμπληρώσει πολλές ώρες πέραν της υπηρεσίας τους στις σέλες των μοτοσικλετών.
Η αυτοσυγκράτηση πάντως είναι αναγκαία καθώς οφείλουν όλοι με καθαρό μυαλό να εντοπίσουν τους δολοφόνους και όχι να ασχολούνται με το κάθε κατακάθι των βορείων προαστείων που έχει απωθημένα λόγω της παιδικής του ηλικίας

Τίθεται πλέον το ερώτημα μήπως εκτός από τους εχθρούς του ΝΑΤΟ, κινδυνεύουν και οι φίλοι του;;


ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ;


Οι εξεγέρσεις στις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μ. Ανατολής που εκτυλίσσονται τελευταία προκαλούν εντύπωση με την αλληλουχία τους και για την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής! 
Όχι ότι είναι αφύσικο να ενεργοποιείται η διαδικασία του ντόμινο για τις λαϊκές αντιδράσεις, αντίθετα μάλιστα. Ούτε αμφιβάλουμε για την αυταρχικότητα των καθεστώτων. Προβληματίζουν όμως κάποιες συμπτώσεις και προκαλούνται συνειρμοί. Οι χώρες της βόρειας Αφρικής με την εξαίρεση της Λιβύης δεκαετίες τώρα ανήκουν στο πρόγραμμα συνεργασίας του ΝΑΤΟ, που λέγεται «Μεσογειακός Διάλογος» (Mediterranean Dialog).

Σχετικά πιο φρέσκο είναι το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ που αφορά τις χώρες της Μ. Ανατολής, η «Πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης» (Istanbul Cooperation Initiative – ICI) γνωστότερο και ως πρόγραμμα για την ευρεία Μ. Ανατολή. Να σημειώσουμε ότι και η ΕΕ έχει ανάλογο συνεταιρισμό με τις χώρες της Β. Αφρικής! Πρόκειται για προγράμματα που δεν αφορούν μόνο τον στρατιωτικό τομέα αλλά και ευρύτερα. Με άλλα λόγια δεκαετίες τώρα τα αυταρχικά, όπως τώρα πλέον ανοιχτά θεωρούνται, καθεστώτα των χωρών αυτών τα στήριζε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με τους συνεταιρισμούς τους.
Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα θυμηθούμε τις «έγχρωμες» όπως ονομάστηκαν «επαναστάσεις» που γνώρισε η ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο («ροζ» στη Γεωργία το 2003 και «πορτοκαλί» στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο). Θα θυμηθούμε επίσης μεγάλες αλλαγές και στο εσωτερικό άλλων χωρών. Όλοι ξέρουμε ποιοι ήταν πίσω από τις «επαναστάσεις» εκείνες. Πρόκειται για χώρες – πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, που έπρεπε να ελεγχθούν πλήρως. Σαν ένας από τους μηχανισμούς ελέγχου λοιπόν λειτουργούσε το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Σύμπραξη για την Ειρήνη» (Partnership for Peace – PfP).
Η εξαίρεση της Λιβύης από τον «Μεσογειακό Διάλογο» δεν είναι πρόβλημα στο συσχετισμό των δυο περιπτώσεων. Είναι γνωστό ότι το καθεστώς Καντάφι από σφοδρός αντίπαλος της δύσης επιπέδου Μιλόσεβιτς – Σαντάμ Χουσεΐν, μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε συνομιλητή της, με αποκορύφωμα την απελευθέρωση του κρατούμενου στην Αγγλία για το τρομοκρατικό κτύπημα στο αεροσκάφος του Λόκερμπι! Η Λιβύη αποτελεί πετρελαϊκό τροφοδότη κυρίως της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας αλλά και των ΗΠΑ ανέκαθεν. Μαθαίνουμε τώρα ότι διαθέτει και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.
Οδηγούμαστε δηλαδή στο ερώτημα μήπως εκτός από τους εχθρούς του ΝΑΤΟ, κινδυνεύουν και οι φίλοι του;;
Τα καθεστώτα στις χώρες υπό εξέγερση έδωσαν ότι είχαν να δώσουν στη δύση! Εάν λοιπόν πρόκειται να γίνει εξέγερση, ή επανάσταση, γιατί απλά δεν πάει άλλο, δεν είναι καλύτερα να την ελέγχεις;; Η μήπως (και είναι πολλοί αυτοί που πείσθηκαν, ότι) οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιάστηκαν αδιάβαστες και εμφανίστηκαν να πέφτουν από τα σύννεφα; Και πως πετυχαίνεις να ελέγξεις καλύτερα τις εξελίξεις παρά από τα μέσα;;
Από μέσα προφανώς αποκτώνται πιο ανώδυνα οι απαραίτητες πληροφορίες για την διεξαγωγή όποιων μελλοντικών πολεμικών ή άλλων επιχειρήσεων! Στο Αφγανιστάν πχ η δύση μπήκε σχετικά γρήγορα αφού διέθετε «φιλικό» προς αυτήν καθεστώς διακυβέρνησης. Αντίθετα για να υλοποιηθούν οι τελικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ τους πήρε χρόνια.
Στις περιπτώσεις επεμβάσεων ή «επαναστάσεων» που αναφέρθηκαν σε Βαλκάνια, ανατολική Ευρώπη, Καύκασο και αλλού, ρόλο συμπληρωματικό προς το ΝΑΤΟ είτε σαν εμπροσθοφυλακή είτε σαν οπισθοφυλακή του έπαιξε και ο ΟΑΣΕ. Σημαντικό επίσης ρόλο και εργαλείο για όλους αυτούς τους μηχανισμούς ήταν και διάφορες ΜΚΟ. Και στην περίπτωση της Β. Αφρικής φοβούμαστε πως πιθανότατα θα δούμε όλους αυτούς τους «παίκτες»!
Ευχόμαστε να μην γίνει έτσι, ελπίζουμε οι εξεγέρσεις να αποκτήσουν συντονισμό και καθοδήγηση τέτοια που θα αποβεί προς όφελος των λαών.
Το ΝΑΤΟ πάντως ζεσταίνει τις μηχανές του. Πολεμικά πλοία συρρέουν στην περιοχή! Ήδη ακούμε για καθορισμό περιοχής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη …! Πρόκειται για ένα πρώτο μέτρο που εφαρμόστηκε τόσο στην Γιουγκοσλαβία όσο και το βόρειο Ιράκ …!
Ο ρόλος της Ελλάδας σαν μέλος του ΝΑΤΟ γενικότερα αλλά και στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας μας κάνει να ανησυχούμε πάλι και ακόμα ειδικότερα για την παροχή διευκολύνσεων και όχι μόνον από το Άκτιο έως την Σούδα στην Κρήτη …!


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α στο Εθνικά Θέματα (mail)

Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;


ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

του Dr Nielsen Knudsen
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.
Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν.
Ο φασισμός της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας συναγωνίζεται και εμπνέεται από τον Φασισμό της «περιούσιας φυλής» του Χίτλερ. Η βρώμικη Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και εσείς, Έλληνες, είσαστε στο μάτι του τυφώνος. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της Lebensraum και της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει …«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι...