Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Το πανό των ΠΑΟΚτζήδων για τον ανιστόρητο αλκοολικό Μπουτάρη και ο λόγος πίσω απο την ανάρτηση

Tο πανό κρεμάστηκε στη θύρα 6 και το “μήνυμα” ήταν μάλλον προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Έγραφε: ”Ασεβή, ανιστόρητε, ανώμαλε αλκοολικέ, τρίζουν τα κόκκαλα 353.000 Ποντίων. Οι καρδιές των προσφύγων δεν ξεχνούν. Πάρε τα μεμέτια σου τους gay και μπούλο”.

madatoforos

Τι ώθησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να αναρτήσουν αυτό το πανό:


O Μπουτάρης σνόμπαρε την εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων
Δεν… “τίμησε” με την παρουσία του την Δοξολογία! – Αργότερα είπε ότι πήγε καθυστερημένος επειδή κοιμόταν! Η εικόνα ήταν κωμικοτραγική: “και τώρα στεφάνι θα καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Ιωάννης Μπουτάρης”. Σιγή. Τίποτε. “Ο κ. Μπουτάρης;” Επαναλαμβάνει γεμάτη απορία και άγχος η τελετάρχισσα. Ο κ. Μπουτάρης, ε, τότε, εκπρόσωπος του Δημάρχου … Θεσσαλονίκης”, αναγκάζεται να αλλάξει τα λόγια

Δάσκαλος διεγράφη από το ΚΚΕ λόγω καριέρας. Για το ΚΚΕ ο διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους!!!


Διεγράφη από το ΚΚΕ ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα, Βασίλης Ζωγράφος, καθώς κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος αντίθετη άποψη από αυτή της ηγεσίας, σχετικά με το αν μπορεί κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου.
Διαβάστε την επιστολή του:


«Μετά από βασανιστική περισυλλογή και ανάμικτα συναισθήματα, οδηγούμαι πιστεύω στο νηφάλιο συμπέρασμα να αναφερθώ στο γεγονός της διαγραφής μου από το ΚΚΕ. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι η έκθεση των γεγονότων και η συνακόλουθη λειτουργία και πρακτική της κομματικής καθοδήγησης, αποκαλύπτουν παραπέρα τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε αυτή η καθοδήγηση, έναν δρόμο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί το κόμμα στη συρρίκνωσή του. Επειδή δεν θέλησα ποτέ τον τίτλο του κομμουνιστή «κατ 'απονομή» όπως κάνει η κομματική ηγεσία την τελευταία δεκαετία, αλλά για μένα αυτός ο τίτλος ήταν και είναι προς κατάκτηση, όπως πιστεύω είναι και για τη συντριπτική πλειονότητα των κομματικών μελών, για αυτό, με τούτο μου το σημείωμα θέλω να κρούσω, για άλλη μια φορά ακόμα, τον κώδωνα του κινδύνου.

Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει

Το μεγάλο ψέμα του κ. Ρουπακιώτη

 Ναπολέων Λιναρδάτος (e-mail)

Όσο πιο αντιδημοκρατική είναι η ουσία ενός νόμου, τόσο πιο αναγκαία γίνεται η διαστρέβλωση της αλήθειας για την υπεράσπιση του. Στο νόμο λογοκρισίας που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι κάτι περισσότερο από περιττή, είναι πολιτικά ύποπτη και θεσμικά επικίνδυνη.

Το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας η σύντομη ενασχόληση της εκπομπής Ανατροπή με το νόμο λογοκρισίας της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική. Όχι βέβαια όπως θα το ήθελαν ο οικοδεσπότης της εκπομπής ή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης. Άθελα τους και οι δύο κατέδειξαν το πόσο επικίνδυνος είναι ο προτεινόμενος νόμος.   

Ο κ. Ρουπακιώτης προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρόταση του συγκεκριμένου νόμου ως μια υποχρέωση που προκύπτει από μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2008. «Η ελληνική Πολιτεία έχει χρέος να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο» θα δηλώσει στην Ανατροπή ο κ. υπουργός. Επιεικώς, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η παραπάνω δήλωση είναι εκ πρώτης όψεως μια μισή αλήθεια, που όμως καταλήγει, επί της ουσίας, να είναι ένα μεγάλο ψέμα.   

Ναι η απόφαση αυτή του Συμβουλίου είναι δεσμευτική για την Ελλάδα, αυτό όμως που δεν

Αναλύσεις εκτιμήσεις της Ελλήνων Πολιτείας

20130519-1500
Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, όλοι βιώσαμε το φαινόμενο της πλατείας που συγκέντρωσε τόσο πολύ πλήθος. Όσο, όμως, κι αν φαίνεται παράξενο, αυτό το φαινόμενο της πλατείας, μάλλον δεν θα το ξαναζήσουμε!!! Όχι βέβαια, γιατί λύθηκαν τα προβλήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία αντίθετα διογκώθηκαν ανυπολόγιστα και επικίνδυνα από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και η οποία έντεκα μήνες μετά εξακολουθεί τις συνεχείς πολιτικές αστοχίες, εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά μέτρα κατά του λαού. Αλλά, γιατί δεν υπάρχει από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως η απαραίτητη πειθώ, δηλαδή υπάρχει πλήρης αδυναμία του αντιμνημονιακού τόξου, προκειμένου να μπορέσει να εκφράσει ένα σοβαρό Κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα ήταν άξιο της εμπιστοσύνης του λαού μας.

Εμείς, στην Ελλήνων Πολιτεία, προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε, το χθες και το σήμερα της πολιτικής γεωγραφίας της πλατείας και του αποτελέσματός της!!!!

Στο «κάτω» μέρος της πλατείας συγκεντρώθηκαν όλοι εκείνοι της αντιμνημονιακής αριστεράς, οι οποίοι καθρεφτίζουν με διάφορες δράσεις τους την ποιότητα αυτών των ψηφοφόρων. Είναι εκείνοι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι με την ελαφρότητα των απόψεών τους στα Εθνικά μας θέματα, καθίστανται επικίνδυνοι, είναι εκείνοι οι θιασώτες της παραμονής των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (οι οποίοι δημιουργούν ετησίως ζημία στο

Επιχειρείται στρατηγικός και πολιτικός ευνουχισμός της Κύπρου! Θα ξυπνήσει άραγε η Ελλάδα (γιατί απ' αυτήν εξαρτάται) ώστε να μην συναινέσει;

Η Ελλάδα και ο Ντάουνερ… του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Όλοι οι πολυεπίπεδοι, πολυμήχανοι και μπαγαπόντικοι μηχανισμοί του Αλεξάντερ Ντάουνερ και σία, για να εγκλωβιστεί η Κύπρος και να της αφαιρεθούν οι δυνατότητες επιλογών και αντίστασης, μπορούν ν’ αποσυντονιστούν ακόμη και να βουλιάξουν με μια λιτή αλλά επίσημη διακήρυξη εκ μέρους της Ελλάδας.

Η διακήρυξη αυτή θα πρέπει να εκφράζει με απερίφραστο τρόπο τη βούληση της Ελλάδος ότι δεν αποδέχεται και αρνείται να συμμετάσχει σε συνάξεις οιασδήποτε μορφής για να ‘’εξεταστούν’’ και να ‘’συμφωνηθούν’’ οι λεγόμενες διεθνείς πτυχές του κυπριακού. Τέτοιες, νοημένες ως ‘’σύστημα εγγυήσεων’’ για μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να υφίστανται και δεν νομιμοποιούνται τον 21ο αιώνα.

Ωστόσο ένα τέτοιο ΄΄ πλαίσιο εγγυήσεων’’ προγραμματίζεται και αποτελεί αναπόσπαστο και εκ των ουκ άνευ μέρος της στρατηγικής εγκλωβισμού που ακολουθεί ο επιτήδειος Ντάουνερ. Δηλαδή για να πετύχει ο κ. Ντάουνερ και για να νικήσει ο εγωπαθής αυτός άνθρωπος(όπως το διατυπώνει σε κατ’ιδίαν συζητήσεις) τους απορριπτικούς, πρέπει (α) να συμφωνηθούν οι ΄΄εσωτερικές πτυχές’’ του κυπριακού και (β) να συμπληρωθούν με μία ‘’διεθνή συνάντηση ή διάσκεψη, όπου κυρίως η Ελλάδα, Βρετανία και Τουρκία, οι λεγόμενες ‘’εγγυήτριες ‘’ της Κύπρου δυνάμεις, ν’ αναγνωρισθούν ως εσαεί κηδεμόνες της Κύπρου. Ουσιαστικά θα έχουμε μία

Προετοιμάζουν κοινωνικές συγκρούσεις;

Picture 0 for Προετοιμάζουν κοινωνικές συγκρούσεις;
Μυρίζει μπαρούτι το πολιτικό κλίμα, με τις εξελίξεις να δικαιολογούνται ελάχιστα από τη συνήθη ροή των κομματικών εκδηλώσεων. Και το ερώτημα είναι, αν όσα συμβαίνουν οφείλονται σε λανθασμένες εκτιμήσεις των πρωταγωνιστών ή υπάρχει σκοπιμότητα στην λήψη τους.
Αυτά με αφορμή ένα νομοσχέδιο, που καλούμενο «αντιρατσιστικό», υποτίθεται ότι θα θέσει φραγμό σε ακραίες συμπεριφορές των μελών της Χρυσής Αυγής. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά το νομοσχέδιο ανοίγει και δρόμους απαγόρευσης κάθε έκφρασης, προερχόμενης από οποιαδήποτε πλευρά, που το Σύστημα θα θεωρήσει ενοχλητική. Γι’ αυτό άλλωστε και η αντίδραση του ΚΚΕ.
Πρόκειται άραγε για την ίδια τακτική, όπου προκειμένου να τεθούν περισσότεροι φραγμοί, αφήνονται οι «γνωστοί άγνωστοι» να δημιουργήσουν επεισόδια, ώστε η θορυβημένη κοινή γνώμη να δεχθεί ευκολότερα αύξηση των κατασταλτικών μηχανισμών και περιορισμό ελεύθερης έκφρασης και δράσης ακόμη και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, όπως αυτή νοείται σήμερα;
Ποια είναι τα δεδομένα: Φαίνεται πως υπάρχει κοινή γραμμή συμπεριφοράς των κομμάτων (πλην ΚΚΕ) έναντι της Χρυσής Αυγής. Και μάλιστα, με την συνεργασία των πανελλήνιας εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μεταδίδουν ομοιομόρφως συγκεκριμένες ειδήσεις, λες και κάποιο χαρτάκι αποστέλλεται στους παρουσιαστές, χωρίς καν να καταβληθεί ο κόπος να διαφοροποιείται λίγο από σταθμό σε σταθμό, για να «μη μυρίζει».
Αυτό φάνηκε εχθές, κατά τα επεισόδια στο Αγρίνιο, με την απόπειρα κατάθεσης στεφανιού

Αποτυχημένος οικογενειάρχης, αποτυχημένος επαγγελματίας και όμως πετυχημένος πολιτικός! Ή μήπως πολιτικό περίττωμα; Έχεις άποψη σύντροφε Ν. Βούτση; Τι λες σύντροφε Γ. Δραγασάκη;

Διαβάζω σε τρία λεξικά (δύο της νεώτερης και ένα της αρχαίας) ελληνικής γλώσσας την έννοια της λέξεως «πολιτική» και σας την μεταφέρω.
«Πολιτική» είναι:
α, (Με την πλατιά της έννοια) Η τέχνη ή η επιστήμη της διακυβέρνησης.
β. (Με την στενή της έννοια) Η τέχνη ή η επιστήμη της οργάνωσης και διακυβέρνησης ενός κράτους και 
γ. Η επιστήμη που ασχολείται με την μελέτη των θεσμών και των πολιτικών διαδικασιών.
Και τα τρία λεξικά συμφωνούν  ότι η πολιτική είναι ή τέχνη, ή επιστήμη οργάνωσης και διακυβέρνησης και άρα για να ασχοληθεί κανείς μαζί της πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες ικανότητες, προκειμένου περί τέχνης, ή τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και εμπειρία προκειμένου περί επιστήμης. 
Είτε όμως θεωρήσουμε την πολιτική τέχνη, είτε την θεωρήσουμε επιστήμη δεν μπορεί κανείς να ασχολείται μαζί της  μη διαθέτοντας τα απαραίτητα εφόδια (και ένα πτυχίο νομικής ή πολιτικών και οικονομικών επιστημών  δεν αρκεί) γιατί τότε η ενασχόλησή του και ερασιτεχνική είναι και επικίνδυνη για την χώρα με αποτέλεσμα το ανίκανο και ανεπαρκές πολιτικό σύστημα αμυνόμενο να νομοθετεί ότι «δεν πρέπει να ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου» την στιγμή που μεγάλο ποσοστό σύγχρονων Ελλήνων πολιτικών θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει και ένα άλλο ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο αυτήν την φορά,  να βρίσκεται στις φυλακές. 
Και μια, σύμφωνα με την παραπάνω (γ) έννοια η πολιτική είναι η

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να πάει στις ΗΠΑ κι ας μην δει τον Ομπάμα!

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε «πλήρη ανάπτυξη» την τουρκική διπλωματία, με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ και τις τιμές με τις οποίες τον υποδέχτηκαν, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δυο χωρών δεν θα μπορούσαν να περιγραφούν ως «θερμές», που είναι υπέρτερο από το «στρατηγικές».
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Κι αυτό διότι στις διεθνείς σχέσεις η επαφή μιας χώρας με μια άλλη προσδιορίζεται από τα θέματα της ατζέντας, δηλαδή από όσα ενώνουν ή χωρίζουν δυο χώρες και από το πόσο «συναντιούνται», συμπλέουν ή συγκρούονται τα συμφέροντα σε μια περιοχή σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Όπως ακριβώς «στρατηγικές» είναι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία, παρότι η σύγκρουση είναι σε όλα τα επίπεδα και η συνεννόηση πολύ δύσκολη.
Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, με την προσθήκη των δεδομένων της γεωγραφίας, τόσο οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ όσο και της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, θα είναι πάντα «στρατηγικές». Κατά συνέπεια, η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει ο πρωθυπουργός την παρουσία και την ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Ένα σφάλμα στο οποίο οδηγήθηκε η κυβέρνηση εξαιτίας της μίζερης και ελληνοκεντρικής προσέγγισης του θέματος, με άξονα του τι θα πούνε οι αντίπαλοι στο εσωτερικό, με τους υπολογισμούς κατά τη γνώμη μας να είναι πάλι λανθασμένους.
Η φοβία των συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν την «επικοινωνιακή καταιγίδα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα μιλούσε για φιάσκο και

Το κείμενο εναντίον του Τσίπρα


Ποιοί το υπογράφουν

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο που "την πέφτει" στον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του προς το Ισρυτικό συνέδριο του κόμματος. Υπογράφεται από τους "ενεργούς πολίτες", το "ΔΗΚΚΙ", την "ΚΕΔΑ", την "ΕΔΗΚ", τους "Ριζοσπάστες" και την "Οικολογική Αριστερά"

Το πλήρες κείμενο:

“Όπως είναι δημόσια γνωστό, το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκληθεί για τις 10 έως 14 Ιουλίου 2013.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας οργανωτικών και πολιτικών εισηγητικών θέσεων για το Συνέδριο, προσδιορίστηκαν συνεδριάσεις της Κεντρικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 14/5 και 18-19/5/2013 αντίστοιχα.

Ωστόσο, μια μέρα νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Γραμματείας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΣΥΝ 105.5 στο Κόκκινο, προχώρησε σε ουσιαστική εισηγητική έκθεση πάνω στα

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ένα κόμμα, 19 δεσμεύσεις και «διεθνιστικός πατριωτισμός»


Κείμενο θέσεων και δεσμεύσεων βάσει του οποίου θα διεξαχθεί ο προσυνεδριακός διάλογος (που ξεκινά στις 25 Μαΐου) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 14 Ιουλίου, με βασικό ζητούμενο την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος. 

Το κείμενο αποτελεί τις θέσεις της Κ.Ε, κάνει εκτενή αναφορά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και παραθέτει 19 δεσμεύσεις: 

1. Να υψώσουμε την ασπίδα κοινωνικής προστασίας που θα αποσοβήσει την ανθρωπιστική καταστροφή. 

2. Να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους στη Βουλή όπου ψηφίστηκαν και να τα αντικαταστήσουμε με ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ενίσχυση κατά προτεραιότητα επιλεγμένων βιομηχανικών κλάδων και του αγροτοδιατροφικού τομέα, σχέδιο που θα εντάσσει ταυτόχρονα στο πλαίσιό του την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξισορρόπηση και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. 

3. Να επαναδιαπραγματευτούμε τις δανειακές συμβάσεις και να ακυρώσουμε τους επαχθείς όρους τους με βασικό δεδομένο ότι το ζήτημα του δημοσίου χρέους συνιστά πανευρωπαϊκό και όχι

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ LIDL Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ; (ΒΙΝΤΕΟ)


Δίπλα στο Κύριε Ελέησον, θα υπάρχει και το σλόγκαν της LIDL;
Οι εταιρίες Γερμανικών συμφερόντων που δρουν στην Ελλάδα, είναι εν δυνάμει πράκτορες -κατάσκοποι, του Βερολίνου. Εκτελούν πολιτική της Μέρκελ, αυτής που σκοτώνει τον ελληνικό λαό! Και αυτούς προμοτάρει η Εκκλησία της Ελλάδος!!!

· Οι ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ που σχεδίασαν την εξαφάνιση του ακμάζοντος Ελληνισμού της Μ. Ασίας-Πόντου, τώρα οι ίδιοι βάζουν χέρι και στην Εκκλησία της Ελλάδος!!!



Άνω είναι βίντεο και το μισό της Μακέτας που αφορά τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου.. έτσι για να μη λέμε, όπως λέμε κάπου στην αρχή του σκανδαλώδους αυτού ρεπορτάζ, ότι η πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου πηγάζει από την Εκκλησία. Είναι φτιάξιμο της γνωστής LIDL ...

Σήμερα Κυριακή 19.5.2013, φιγουράρει ( στις Κυριακάτικες εφημερίδες) ολοσέλιδη  διαφήμιση της Γερμανικών Συμφερόντων εταιρίας –Παντοπωλείου- lidl ..προβάλλοντας την πρωτοβουλία της ...Μητρόπολης Διδυμοτείχου.! (είναι λάθος, η πρωτοβουλία είναι των Γερμαναράδων) για προσφορά υπηρεσιών υγείας-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-!!
Πρόκειται περί πρωτοφανούς περίπτωσης χυδαιότητας ….. Η Εκκλησία  συνδράμει, προβάλλει υπό την σκέπη του κύρους της,  ανεκδότως,  κερδοσκοπικές και δη….. Γερμανικές εταιρίες! Αυτή είναι η συγκλονιστική ,πρωτοφανής αλήθεια!

 Μετά τον Ρεχάγκελ, το ίδρυμα Αντενάουερ, τον .....δήθεν οργανισμό φιλανθρωπίας από το Μόναχο για τη σίτιση των Ελληνοπαίδων που υποφέρουν σήμερα  εξ