Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα μέτρα θα «ρίξουν» την κυβέρνηση





Αμφίβολη θεωρούν την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, μετά τα νέα σφαγιαστικά μέτρα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα είναι εκρηκτικό στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος και θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές, ενώ μερικοί δηλώνουν ανοιχτά πως δεν μπορούν να ψηφίσουν νέα μέτρα.

Το Μαξίμου ψάχνει τους «ύποπτους» να μην ψηφίσουν τα μέτρα και όπως...

ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




Εφ. Ραντικάλ 20-9-2011
Το πόκερ Τούρκων και Ελληνοκυπρίων στον παγκόσμιο τύπο
Η έναρξη των γεωτρήσεων από τους Ελληνοκυπρίους παρά τις όποιες προειδοποιήσεις της Τουρκίας, και η σκληρή αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης, σχολιάστηκε στα παγκόσμια ΜΜΕ με τίτλους όπως ¨Η Τουρκία ανεβάζει τα θέματα¨, ¨Η Άγκυρα απειλεί με στρατιωτική δράση¨, ¨Η ένταση θρέφει την σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας¨ και ¨Εάν η Τουρκία εφαρμόσει την απειλή της, οι Ελληνοκύπριοι αντιστέκονται¨.
WSJ : ¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ¨
Η αμερικανική εφημερίδα που πουλά πολλά φύλα, η Wall Street Journal σε άρθρο με...

ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ...


 Posted: 20 Sep 2011 06:40 AM PDT


Eφ. Ραντικάλ 20-9-2011



Έκρηξη στο Κιζίλαϊ της Άγκυρας

Ισχυρή έκρηξη συνέβη σε όχημα που ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή του Κιζιλάι στην Άγκυρα. Αναφέρεται ότι στην έκρηξη πέθαναν τρία άτομα και τραυματίστηκαν 15. Η Εισαγγελία Άγκυρας ανακοίνωσε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η έκρηξη συνέβη σε όχημα-μινιμπάς που ήταν παρκαρισμένο επί της οδού Κουμρουλάρ, μπροστά στο κτίριο της επαρχίας Τσάνκαγια. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν πως κατά την έκρηξη που συνέβη στις 11.05 σκοτώθηκαν 3 και τραυματίστηκαν 15 άτομα.

Ο υπουργός εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, και ότι συνέβη στο υπ.αρ. 06 BS 099 όχημα που ακόμη δεν είχε καταγραφεί. Ο Σαχίν δήλωσε πως καταδικάζει την επίθεση αυτήν στην οποία σκοτώθηκαν τρία άτομα.

4 ώρες μετά τη έκρηξη τα πρώτα επίσημα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν. Ο Σαχίν ανέφερε πως 5 λεπτά μετά την έκρηξη αστυνομία και πυροσβεστική έφτασαν στον χώρο και είπε : ¨ Με βάση τα πρώτα ευρήματα η δυνατή έκρηξη που συνέβη σε όχημα μάρκας Laguna με αρ. πινακίδας 06 BS 099 προκάλεσε δυνατές εκρήξεις και στα διπλανά αυτοκίνητα καθώς και αυτά λειτουργούσαν με υγραέριο¨. Ο υπουργός Σαχίν αναφερόμενος στο συγκεκριμένο όχημα είπε πως ¨ Και αυτό επίσης κινείτο με υγραέριο. Το όχημα αγοράστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου και δεν είχε καταχωρηθεί ακόμη. ¨
ΠΗΓΗ: TourkikaNea.gr

Wikileaks: {Ενίσχυση Από οθωμανικά αρχεία}. Διπλωμάτης παραδέχεται ότι... «Εμείς πραγματικά τους σφαγιάσαμε»!







Mου το έστειλε το e-pontos  . H μετάφραση της google δεν αποδίδει ακριβώς στα ελληνικά το αρχικό αγγλικό κείμενο αλλά με λίγη καλή θέληση έχει ο αναγνώστης πλήρη ενημέρωση επί του θέματος. Οδυσσεύς





"Berktay ισχυρίζεται ότι κατά τη χρονική στιγμή ήταν το χτένισμα των αρχείων, Νούρι Μπίρτζι τακτικές συναντήσεις με έναν κοινό φίλο και σε ένα σημείο, αναφερόμενος στους Αρμενίους, ruefully ομολόγησε ότι« Είμαστε πραγματικά σφαγή τους. "
(AW)-Τα οθωμανικά αρχεία υποβάλλονται σε εκκαθάριση εκστρατεία για να καταστρέψει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915-1923, λένε επιστήμονες, και σύμφωνα με μια πηγή των αποδεικτικών στοιχείων-σε κάποια στιγμή, ανέφερε ότι αυτό που αποκαλύφθηκε στο φθίνει ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν καθαρά και απλά μια "σφαγή".


Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Sabanci Χαλίλ Berktay, υπήρξαν ...

Τι λες κι εσύ; Υπάρχεις, ζεις ή μήπως αυτοκτόνησες;

Πρωθυπουργέ Γιωργάκη καλημέρα. Πριν από ένα ακριβώς αιώνα ο Σουρής σατίριζε  την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Κάποιοι είπαν ότι οι στίχοι απευθύνονταν στον διάδοχο, τότε, Κωνσταντίνο αλλά εκείνος  δεν είχε θεσμικό ρόλο. Από την άλλη, αυτό το «μεσιέ παπά» μάλλον σε σύγχρονό του Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου απευθύνεται, για την τότε δύσκολη κατάσταση εκτός και αν είχε προδικάσει την μετέπειτα καταστροφική πορεία του ραγδαία ανερχόμενου Βενιζέλου:


 Μεσιέ παπά
 Ζε νε σαι πα
 Κε φαιρ ισί
 Τι λες κι' εσύ;...

Τώρα να σε ρωτήσω «τι λες κι εσύ» για την διαγραφόμενη ζοφερή κατάσταση στην πατρίδα μου, μου και όχι μας Γιωργάκη, μάλλον «εσύ» δεν θα ξέρεις. Είσαι χαμένος τόσες ημέρες και μάλλον κάποιοι..., κάπου... σου κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα μήπως και, έστω και μετά από δύο χρόνια, γίνεις πρωθυπουργός εκτός και αν σκέφθηκες λογικά για μια φορά στην ζωή σου και αυτοκτόνησες. Μας άφησες όμως τον ένα εκ των διδύμων (εμφανισιακά αλλά και πνευματικά μια και το ίδιο μυαλό κουβαλούν) αντιπροέδρων σου να σε εκπροσωπεί επάξια....!!!! Συνέχισε την καλή δουλειά.. έστω και πεθαμένος. Καμμία διαφορά΄!!!
Οι (κατά Καλαμίτση) χειρηλάτες(;)  Έλληνες είναι μαζί σου..... 
Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας».... Οδυσσεύς
ΥΓ Ρε Γιάννη Καλαμίτση δεν βρήκα σε κανένα λεξικό την λέξη χειρηλάτης.. Πώς γράφεται; Κάποιος φίλος γιατρός εδώ στα Γιάννινα έλεγε ότι το «αιδοίο» όπως και να το γράψεις την ίδια έννοια έχει αλά εγώ διαφωνώ... Ο ίδιος

Στη κυβέρνηση βάζουν "κόκκινες γραμμές",αλλά ...σε λάθος θέμα!


Οι τουρκικές εφημερίδες ασχολήθηκαν με τη πρόταση του Ισραήλ στην Ελλάδα να δοθούν διευκολύνσεις από ελληνικές αεροπορικές βάσεις σε ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη,ώστε αν χρειαστεί αυτά να επιχειρουν απ΄ αυτές. Όλα αυτά στο ενδεχόμενο αντιπαράθεσης Τουρκίας-Ισραήλ.Η πρόταση είχε γίνει όπως είχε γράψει το Onalert κατά τη  διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Παπανδρέου-Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων η πρόταση Νετανιάχου ...σόκαρε κάποια μέλη της κυβέρνησης που έλεγαν ότι "πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές στα αιτήματα των ισραηλινών".

Ας πάνε να βάλουν καμιά κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις με τη τρόϊκα κι ας αφήσουν τις ...κόκκινες γραμμές σ΄ αυτά τα ζητήματα. Κι αν δεν πιστεύουν εμάς ας ρωτήσουν τον συνάδελφό τους τον κ.Μπεγλίτη ,τον υπουργό Άμυνας ,για να τους εξηγήσει...
ΠΗΓΗ: OnAlert

Γιατί ο Σαρκοζί αντιμετώπισε με ιταμό-”μολύνετε” την Ευρώπη- τρόπο τον Παπανδρέου;


Από την Ιόλη Πιερίδη

O Xρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του Mega, απεκάλυψε στο twitter πως ο Σαρκοζί στη πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος με την Μέρκελ και τον Παπανδρέου, γύρισε και είπε στον δικό μας:

-“ Μολύνετε την Ευρώπη με τη στάση σας”!

Mια πολύ σκληρή κατηγορία με πολλές και ποικίλες αναγνώσεις, σε μια συγκυρία που έχει προκληθεί απίστευτη σεναριολογία και αχλή μυστηρίου, τόσο για την εξαφάνιση του πρωθυπουργού, όσο και για την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ!

Τι οδήγησε τον Γάλλο πρόεδρο, που ως τώρα ήταν φιλικά διακείμενος απέναντι στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει, μια τόσο βαριά –και σε προσωπικό επίπεδο-έκφραση;

Ο πληθυντικός «μολύνετε» απευθυνόταν στην Ελλάδα στο σύνολό της η στον ίδιο τον Παπανδρέου και την πολιτική του;

Τι συμβαίνει επιτέλους με τον πρωθυπουργό;

Μετά και τις συνεχείς αποκαλύψεις της «Ελευθεροτυπίας» για τον Ανδρέα Γεωργίου, επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, και πρώην στέλεχος-για 25 χρόνια-του ΔΝΤ, η αίσθηση ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο ήταν οργανωμένη μεθοδικά, καιρό πριν διαπερνά την κοινή γνώμη. Η απόφαση της ΝΔ να κάνει Εξεταστική γι αυτόν ακριβώς το λόγο-πως οδηγήθηκε ένας ολόκληρος λαός στη κρεμάλα-κάνει πολλούς να μιλάνε για γουνάκια.

Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται να έχει πρωθυπουργό η Ελλάδα.

Που είναι ο Παπανδρέου ρε παιδιά;


ΠΗΓΗ: αιέν αριστεύειν
kourdistoportocali

Παίζουν με την (Ισραηλινή) φωτιά οι Τούρκοι






Τουρκικά και Ισραηλινά μαχητικά ήρθαν σήμερα το απόγευμα σε απόσταση βολής όταν η Τουρκία απρόσμενα κύρηξε ΝΟΤΑΜ σε περιοχή νοτίως της Κύπρου και εντώς FIR Λευκωσίας.

Το επεισόδιο έγινε όταν η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή κοντά στο οικόπεδο 12.

Παρόλο που το αίτημα της Τουρκίας απορρίφθηκε η Άγκυρα προχώρησε στέλνοντας μία φρεγάτα, μία κορβέτα και οκτώ F-16.

Για δύο ώρες τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά έφθαναν σε απόσταση βολής περίπου 70 μίλια μεταξύ τους και 50 μίλια από την εξέδρα της Noble.
Μετά από περίπου 2 ώρες τα Τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Τουρκικά έγγραφα για τον πλούτο στο οικόπεδο 12

 Αποθέματα 15 τρις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου αξίας 7 τρις δολαρίων


Τουρκικά έγγραφα για τον πλούτο στο οικόπεδο 12

Έγγραφα του τουρκικού κράτους που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι υπάρχει απίστευτός πλούτος κάτω από το οικόπεδο «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη Μεσόγειο υπάρχουν αποθέματα 15 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου αξία 7 τρις δολαρίων.

Γράφει επίσης ότι η πρώτη αξιολόγηση για τα αποθέματα έγινε από το Γενικό Επιτελείο του Στρατού το 2010. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η κατάσταση θεωρείται πάρα πολύ σοβαρή και είναι η εποχή που η Τουρκία θα δοκιμαστεί από την απόφαση της.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατάσταση θα συζητηθεί τον Οκτώβριο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει διαβεβαιώσει τις ηνωμένες Πολιτείες πως δεν προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια στην περιοχή της γεώτρησης.

Σ.Λαβρόφ: "Ρωσική στρατιωτική και πολιτική "ασπίδα" στην Κύπρο"


Image
Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπέρ της Μεγαλονήσου: Κατ' αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια και μετά προχώρησε σε μια εξαιρετικά σαφή και καθαρή δήλωση υπέρ της Κύπρου.
Δεύτερον στην περιοχή ήδη πλέει ένα ρωσικό υποβρύχιο με...