Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Εμπρός της γης οι χασικλωμένοι, της κάνναβης οι σκλάβοι εμπρός, εμπρός!


Αν θεωρούσα  ως επαναστατική πράξη τον εορτασμό της "Ημέρας Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης" (σημ, οι "παγκόσμιες ημέρες"  βρισκονται  καταχωρημένες στο  εορτολόγιο  της Νέας Εποχής στον ΟΗΕ),  θα πρότεινα   στους  τιμώντες  αυτήν την ημέρα  και διοργανωτές  του  "9ου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ Αθήνας"  και καταληψίες ("συλλογικότητες" τους λένε τώρα) του  πρώην κάμπινγκ Βούλας, να  υιοθετήσουν  ως την δική τους  "διεθνή"  το γνωστό ποίημα του  Βάρναλη διασκευσμένο .και καταλλήλως προσαρμοσμένο στις δικές τους "ανάγκες"  και στην δική τους αίσθηση της πραγματικότητας.

Αναφέρομαι στην είδηση  που  μου ήλθε στο ηλεκτρονικό  μου ταχυδρομείο ως "ενημερωτικό e-mail"  απο το  Vima on line και η οποία αναφέρεται  εν ολίγοις  στο 9ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ  που θα γίνει στις 10-11 Μαΐου στον χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας.

Θα περίμενα  να διαβάσω στην είδηση,  ότι  αυτό  το  "φεστιβάλ"  γίνεται  υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Οικονομικών , ή έστω  ότι χρηματοδοτείται  από κάποιο  πρόγραμμα των ΕΣΠΑ (αυτό για να είμαι ειλικρινής  δεν το αποκλείω) , αφού  για  να  μην νοιώσεις  στο πετσί σου τις συνέπειες  αυτής της κατοχής  θα πρέπει  ή να είσαι σε κώμα  ή να είσαι διαρκώς χασικλωμένος.

Οι "συλλογικότητες"  και οι "οργανώσεις"  που συμμετέχουν  σε αυτό  το  πανηγύρι- μαγάρισμα κάθε   κοινωνικού αγώνα  για  δικαιοσύνη , ελευθερία, ισότητα , αξιοπρέπεια , δημοκρατία , είναι  από εκείνες  που  χρόνια  τώρα  προσπαθούν να  μας πείσουν  όλους, ότι   η λέξη "ζωή" και η λέξη  "επιβίωση"  έχουν ακριβώς  την ίδια  έννοια, πράγμα  που , ας μην το ξεχνάμε,  κηρύττουν καθημερινά  , με τον δικό τους τρόπο , όλοι  οι  εθελόδουλοι και δωσίλογοι  της  ευρωατλαντικής νεοταξικής  συμμορίας που...

Το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ



Picture 0 for Το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔΘα είναι ένα από τα πιο κρίσιμα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας αυτό το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές καλοκαιριού φέτος. Κι αυτό γιατί - οι πληροφορίες επιμένουν - ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, μελετά το ενδεχόμενο να ρίξει μια «βόμβα μεγατόνων» κατά τη διάρκεια του, φτάνοντας έως του σημείου να ανακοινώσει την μετεξέλιξη του σημερινού πολιτικού ύφους και χαρακτήρα του κόμματος. Και αν το κρίνει σκόπιμο και ώριμο, να φτάσει μέχρι του σημείου της αλλαγής και της επωνυμίας του, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αλλαγή σελίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή, οι εισηγήσεις που δέχεται από τους άμεσους συνεργάτες του, αναφορικά με αυτό το μείζον θέμα, είναι αντικρουόμενες. Φαίνεται, ωστόσο, να επικρατούν εκείνες που του συστήνουν να περιμένει και να μην βιασθεί, δίνοντας χρόνο στους μηχανισμούς, για να προετοιμάσουν το έδαφος.

Υπάρχει όμως και μια ισχυρή μειοψηφία συμβούλων, η οποία επιμένει ότι «τώρα είναι η ώρα», ώστε να αιφνιδιαστεί το σύνολο της πολιτικής σκηνής της χώρας. Ο πρωθυπουργός θα είναι αυτός που στο τέλος θα αποφασίσει...


ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ. Η ιστορία μας και οι διεθνείς συνθήκες το επιβάλλουν


  Γράφει ο                                                Κηφισιά, 8 Μαΐου 2013
          Νίκος Αναγνωστάτος

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»,
          «Ευτυχής ο άνθρωπος που γνωρίζει ιστορία»
Ευριπίδης
          Ως συνέχεια της πιο πάνω σοφής ρήσης του αρχαίου μας τραγικού, μπορεί να αναφερθεί μια άλλη πιο επίκαιρη ρήση ότι «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να τη ξαναζήσουν». Είναι ώρα λοιπόν να θυμηθούμε μερικές στιγμές της ιστορίας μας, να μας προβληματίσουν και να αποφασίσουμε να μην τις ξαναζήσουμε. Είναι οι στιγμές του διχασμού, στιγμές για τις οποίες οι Έλληνες και η Ελλάδα έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Ας θυμηθούμε τις δύο τελευταίες, την Μικρασιατική καταστροφή και τον εμφύλιο, ή όπως αλλιώς και αν χαρακτηριστεί, το αποτέλεσμα και οι συνέπειες δεν αλλάζουν.  
          Είτε ως αιτία ή ως αφορμή, αδιάφορο, η οικονομική κρίσηδημιούργησε στρατιές ανέργων, κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, εξαθλίωση της κοινωνίας, άρα συνθήκες ενδυνάμωσης ακραίων επικίνδυνων κοινωνικά στοιχείων, ομοιαζόντων με αυτά της κατάληξης της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, με κίνδυνο ένας νέος διχασμός να εμφανίζεται στον ορίζοντα, κάτι που προμηνύει είτε εκτροπή είτε εμφύλιο. Διότι «Οικείος ανθρώποισι γίγνεσθαι φιλεί πόλεμος εν αστοίς, ήν διχοστατή πόλις», δηλαδή «αν διχασμένη είν’ η πολιτεία, εμφύλιος πόλεμος αρχίζει να ζυγώνει», λέει η Αντιγόνη.
          Το αναστάσιμο φως, ας μας βοηθήσει να διακρίνουμε τον κίνδυνο του διχασμού και τις εξ αυτού συνέπειες. Η ανάσταση του Κυρίου ας μας φωτίσει με ψυχραιμία και σύνεση. Ας μας φωτίσει να παρακάμψουμε τις μικρόψυχες αντιδράσεις, να παραβλέψουμε τα μικροκομματικά μας συμφέροντα για...

Όποιοι ενοχλούνται από τον εθνικό μας ύμνο ας αλλάξουν πατρίδα!



Σε Δύση και Ανατολή, σε Βορρά και Νότο, σε πλούσιους ή φτωχούς, δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία να ... ενοχλεί ο Εθνικός Υμνος: είναι κι αυτό ένα δικό μας φαινόμενο, κομμάτι της ελληνικής ιδιαιτερότητας.Πιθανώς, αν οργανωθεί ένα συνέδριο από ιστορικούς και ψυχολόγους, ίσως και ψυχιάτρους, να καταφέρουν οι επιστήμονες να μας πουν το γιατί. Είτε όμως γίνει το συνέδριο είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι το, με διεθνείς προδιαγραφές, παράδοξο, είναι το να ενοχλεί ο Εθνικός ύμνος μιας χώρας κι όχι το αντίστροφο.
Πολλοί έμειναν άναυδοι επειδή τα στρατιωτικά αγήματα τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο το βράδυ της ανάστασης στη δοξολογία. Ε, πολύ καλά έκαναν και τον τραγούδησαν. Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόσβαλε κανέναν, ούτε κι ενόχλησε την εκκλησία - το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Και πάρα πολύ καλά έκανε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και συνεχάρη τα αγήματα για να κοπούν οι όποιες ανόητες συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να τιμωρηθούν σα να είχαν κάνει κανένα έγκλημα! ...
Αλλωστε, ο λόγος για τον οποίο το βράδυ της ανάστασης αποδίδονται στρατιωτικές τιμές στις εκκλησίες είναι ακριβώς το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτόκολλο τιμά συμβολικά με την ύψιστη τιμή, ως αρχηγό κράτους, το μέγα αυτό θρησκευτικό γεγονός. Γι αυτό βρίσκονται εκεί τα αγήματα και...

Δολοφόνοι Ποιητών και Ηρώων



Κάθε μέρα που περνά σε αυτή την ήττα που ζούμε δεν είναι η ίδια η ήττα που πονά αλλά ότι ξεμακραίνουν όλα. Λες και δεν μπήκαμε εμείς σε καράβι αλλά ό,τι μάς έδενε με αυτό το κομμάτι γης έλυσε τους κάβους και μάς άφησε πίσω. Στην κουπαστή χωρίς να μάς κουνάνε μαντήλι οι Ποιητές και οι Ήρωες μας κοιτάζουν κατάματα με το βλέμμα του προδωμένου που δεν καθρεπτίζει τίποτε άλλο μέσα του παρά μόνο απογοήτευση. Λες και μέσα στους αιώνες πόνταραν σε μας για την Αθανασία τους αλλά αποδειχθήκαμε τα πιο κουτσά άλογα του ιπποδρόμου της Ιστορίας. Κι όμως εμείς στις παρελάσεις καμαρωτά καλπάζαμε στις επετείους μνήμης Ποιητών και Ηρώων! 
Μένουμε πίσω με τα πόδια μας τσιμεντωμένα στο λιμάνι ξεγυμνωμένοι πλήρως από τον οπλισμό που μάς έκανε μέχρι πρότινος άτρωτους. Δεν είσαι τίποτε χωρίς την πανοπλία που σου έδωσαν να φοράς όσοι έκαναν την χώρα αυτή στίχους και χρώματα, αίμα και αγώνες. Ένα δίποδο όπως εκατομμύρια άλλα στον πλανήτη είσαι χωρίς την ασπίδα της ταυτότητας σου. Αλλά ας τα πούμε όλα τώρα μιας και τα έχουμε χάσει όλα. Δεν την γούσταρες την ταυτότητά σου. Ποτέ δε σου άρεσε ο “βαλκανοχωριάτικος” πολιτισμός και ήθελες να παίρνεις αέρα ευρωπαϊκό από φιλολογικά στέκια αριστερών και τεμπέληδων φαφλατάδων. Δεν γούσταρες τον Ελύτη και τον Ρίτσο, τα λόγια τους αποσπασματικά γούσταρες να τα βάζεις σε γιορτές για λίγους...

Ο αργός θάνατος της αριστεράς στην Ευρώπη....

Περίληψη: 
 Μετά από μια ασαφή εκλογική αναμέτρηση και μήνες πολιτικού αδιεξόδου, ο Enrico Letta ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Αλλά το κεντροαριστερό κόμμα του είναι αδύναμο και στερείται ιδεών - ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Andrea Mammone


Ως συνήθως, η πολιτική στην Ιταλία είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η χώρα είχε εκλογές στα τέλη Φεβρουαρίου. Το πολύ μέσα στον Μάιο η νέα κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο θα αναλάβουν τελικά την ευθύνη της λειτουργίας της χώρας. Μετά από μερικές εβδομάδες αναταράξεων, ο πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επανεξελέγη στις 20 Απριλίου. Ο Ενρίκο Λέτα, ένας από παλιά πολιτικός, επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον Μάριο Μόντι στην πρωθυπουργία. Το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει σαν μια νίκη για την αριστερά: ο Ναπολιτάνο είναι πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και ο Λέτα είναι ο αναπληρωτής αρχηγός του κεντροαριστερού Partito Democratico. Ωστόσο, ο πραγματικός νικητής είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της δεξιάς, ο οποίος θα κρατά το πηδάλιο της κυβέρνησης - έστω και από το παρασκήνιο.
Εν μέρει, οι εκλογές του Φεβρουαρίου αντανακλούν την απόρριψη από τους Ιταλούς μερικών από τα παραδοσιακά κόμματα και της λιτότητας της ΕΕ. Πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αντανακλούν την αποτυχία της κεντροαριστεράς να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες της χώρας. Και τούτη είναι μια αποτυχία που έχει αναπαραχθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στην πορεία προς τις ιταλικές εκλογές, το έξυπνο χρήμα παρέπεμπε σταθερά σε μια νίκη της Κεντροαριστεράς – ο Μπερλουσκόνι φαινόταν να έχει πια μια σχετικά μικρή δημοφιλία, και η οικονομία, η οποία καθοδηγήθηκε από τεχνοκράτες και υπέστη τα προγράμματα λιτότητας που...

Περὶ ἀλληλεγγύης κοινωνικῆς

Γράφει ο «Στράβων Αμασεύς». Δυσκολεύει λίγο η γλώσσα του αλλά τα νοήματά του είναι ξεκάθαρα. Το μεταφέρω όπως το γράφει. Διαβάστε τον. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δυστυχῶς ἡ παγκοσμιοποίησις τὴν ἐπάτησεν. Προσπαθεῖ  ἐπιβάλλειν τὸν πολυπολιτισμόν καὶ ‘ς την Ἑλλάδαν, ὅμως ἔπεσεν σὲ ἕναν τεράστιον ὀλίσθημαν. Ἐδῶ δέν εἶναι παῖξον-γέλασον. Ἐδῶ εἶναι ἡ Ἑλλάς, τὸ λίκνον τοῦ πολιτισμοῦ καὶ ἡμεῖς οἱ Ἕλληνες ἔχουμε ἕνα κακόν κουσούρι . Ὁμιλοῦμε ἑλληνικά…ἀκόμη.
Τί σημαίνῃ αύτό; Ὅτι αἱ λέξεις που χρησιμοποιοῦμε δέν εἶναι ούγκ, μούγκ, μι Τάρζαν- γιού Τζέιν.
Ἐδῶ αἱ λέξεις ἔχουν διαφανείαν, ὀρθογραφίαν, ἐμπεριέχουν δὲ συμπυκνωμένας έννοίας, φιλοσοφίαν κἂ.
Ἐρώτησεν οὖν ἡ γνωστὸς δημοσιογράφος τοῦ διεθνιστικοῦ, πολυπολιτισμικοῦ, νεοταξιτικοῦ, ἐθνομηδενιστικοῦ καὶ ἱστοριομπερδευτικοῦ ΣΚΑεΙ (στὸ 3:45 τοῦ ἀκολούθου βίντεο) ἀπευθυνόμενος στὸν Κασιδιάρη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς :
«Ἔτσι τὴν ἐννοεῖτε τὴν κοινωνικήν ἀλληλεγγύη;» ταυτίζουσα τὴν κοινωνικήν αλλυλεγγύην μὲ κάποιας μορφῆς φιλανθρωπίαν καὶ ὡς ἐκ τούτου ἡ Χ.Α. θὰ ἔπρεπε νὰ μοιράζει τρόφιμα καὶ σὲ λαθρομετανάστας, οὐ μόνον τοῖς Ἕλλησιν.


Μὰ ἀγαπητή Τσαπανίδου, ἀκριβῶς αὐτό εἶναι ἡ κοινωνική ἀλληλεγγύη. Ἡ βοήθεια δηλαδή ἀπό Ἕλληνες εἰς Ἕλληνες.
Ἀν δὲν τὸ πρόσεξες, ἡ κοινωνία γράφεται μὲ ὂ μικρόν-ἰῶτα. Ἐντάξει, στὴν ἀργκό λέμε καὶ ἀπό καμίαν φοράν «κενωνία» ὅμως κανονικά γράφεται μὲ...

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ «ΣΦΑΧΤΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ


o-aleksis-tsipras-den-tha-to-apofugei-to-pikro-potiri
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα το αποφύγει το πικρό ποτήρι. Στο ιδρυτικό του συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει το ευρώ ή όχι.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, η Αριστερή Πλατφόρμα, δεν πρόκειται να χαλαρώσει την πίεση σε αυτό το θέμα, το αντίθετο μάλιστα. Από τη στιγμή που το αδελφό κόμμα ΑΚΕΛ προσανατολίζεται στην έξοδο από το ευρώ, οι κ.κ. Π. Λαφαζάνης και Αντ. Νταβανέλος θεωρούν ότι έχουν δικαιωθεί, και θα κάνουν τα πάντα ώστε να επικεντρωθεί το συνέδριο στο θέμα αυτό. Αναγκαστικά, η Κουμουνδούρου θα σηκώσει το γάντι και δεν θα αποφύγει την εσωστρέφεια.     

Το Μεγάλο Σάββατο στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» εμφανίστηκαν δυο άρθρα γι’ αυτό που κυριολεκτικά έπαιζαν... μπουνιές μεταξύ τους. 

Το ένα από τον Γιάννη Τόλιο, chief economist της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που εύρισκε την απόφαση του ΑΚΕΛ υπεύθυνη, σοφή και ιστορική. Το άλλο από το Γιάννη Μηλιό,  chief economist της πλειοψηφίας, που κατηγορούσε το ΑΚΕΛ ότι πάει να φορτώσει την κρίση, μέσω της υποτίμησης στην εργατική τάξη.     
    
Ο Μηλιός ήταν απαξιωτικός απέναντι στο ΑΚΕΛ, αμφισβήτησε μάλιστα ότι η πρότασή του αποτελεί προϊόν σοβαρής μελέτης. Από άρθρα σαν και αυτό γίνεται σαφές, ότι η πλευρά Τσίπρα θέλει να τελειώνει και με την απόφαση του ΑΚΕΛ αλλά και με το ζήτημα του ευρώ πριν από το συνέδριο, δεν θέλει το θέμα να σέρνεται: «η πρόταση για έξοδο από το ευρώ σημαίνει ότι...

Έκθεση για τον ορυκτό μας πλούτο. «Γεωπολιτικά ζητήματα» βλέπει ξαφνικά η Κομισιόν

Ειδική αναφορά – αν και με επιφυλακτικότητα – στα ελληνικά κοιτάσματα κάνει η έκθεση της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ για την ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών. 

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα διαθέτει καλό αλλά ανεξερεύνητο δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, γίνεται αναφορά στην προκήρυξη τριών «οικοπέδων» (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) σε ζώνες, ενώ έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι στις περιοχές αυτές δεν υπάρχουν «γεωπολιτικά ζητήματα», όπως «η οριοθέτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο». 

Η τελευταία αυτή αναφορά κρίνεται αρνητική, καθώς η Κομισιόν εμφανίζεται να υιοθετεί απόψεις περί αμφισβήτησης (από την Τουρκία) των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία – κάτι που πρέπει άμεσα να ανατραπεί όσον αφορά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν. 

Επιπλέον υπογραμμίζονται οι «αβεβαιότητες» (όσον αφορά το μέγεθος των κοιτασμάτων και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους), για τις οποίες η έκθεση αναφέρει πως είναι ακόμη τόσο μεγάλες που δεν επιτρέπουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι άλλες...

ΠΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΗ Ε.Δ. Μην αυτοκτονείτε: Πολεμήστε αυτό που σας πληγώνει!


Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών και των τριών Κλάδων των ΕΔ από την αυτοκτονία του υπολοχαγού του Πυροβολικού που απ'ότι φαίνεται ήρθε ως αποτέλεσμα του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στελέχη των ΕΔ.
Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών υπηρετούσε στην 180 Μοίρα των αντιαεροπορικών πυραύλων I.Hawk στο Καπανδρίτι και διέμενε στη Χαλκίδα. Ανέβηκε σε διπλανή απο το σπίτι του οικοδομή και απο εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε σημείωμα, το οποίο έχει η Αστυνομία και αναφέρει, "Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο".
Και πως ν'αντέξει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια όταν εισπράττει μερικά εκατοστάρικα ως μισθό και πρέπει να ζήσει μια οικογένεια? Ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός Στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.
Η είδηση ​​έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα.
Για ερώτημα είναι αν η αυτοκτονία προσέφερε κάποια λύση στην οικογένειά του ή αν θα συγκινηθούν οι υπηρέτες της τρόικα που υποδύονται την ελληνική κυβέρνηση, από το απονενοημένο διάβημα. Δεν το πιστεύουμε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι και για να υπερασπίσουν τις οικογένειές τους οι εξαθλιωμένοι Έλληνες και ειδικότερα οι στρατιωτικοί και για να "πονέσει" η κυβέρνηση των τροϊκανών ...

Γκάλης

Picture 0 for Αποθέωση του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάλη

Μετά από 19 χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, Νίκος Γκάλης, τιμήθηκε όπως έπρεπε! 
 
Ο «γκάνγκστερ» αποθεώθηκε από πρώην προπονητές, συμπαίκτες, αντιπάλους αλλά και τους 6.000 φιλάθλους του Άρη που γέμισαν κάθε γωνιά του «Αλεξανδρείου Μελάθρου». 
 
Οι «κιτρινόμαυροι» χειροκρότησαν θερμά τόσο τον Μπάνε Πρέλεβιτς, όσο και τον Παναγιώτη Φασούλα, δύο σπουδαίους αντιπάλους του «αυτοκράτορα» στις ιστορικές μάχες με τον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε την εξέλιξη της τιμητικής εκδήλωσης:

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήρθε! Η φανέλα με το νούμερο 6, την οποία και υπέγραψε ο «γκάνγκστερ» στον ουρανό του γηπέδου, πλάι στα 21 λάβαρα που αντιπροσωπεύουν τους τίτλους του «αυτοκράτορα»!
 

 
 
Όλοι οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» φορούν φανέλες με το νούμερο 6 και το όνομα του Νίκου Γκάλη.
 
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε: «Ο Νίκος Γκάλης πήρε την θέση που του αξίζει στην ομάδα. Εμείς θέλαμε να αποκαταστήσουμε την ιστορία και ξεκινήσαμε από το Νίκο Γκάλη. Έπρεπε ένα λάθος που συνέβαινε, να κλείσει…