Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΤΗ και οι ANONYMOUS και μάλιστα ΜΕΓΑΛΗ! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι η δολοφονία-σφραγίδα του Αμερικανού στελέχους της CIAστην Ελλάδα το 1975 από τη 17ΝΟΕ δήθεν , ήταν τελικά επίτευγμα μυστικών υπηρεσιών ελεγχόμενων από Σιωνιστές καθώς ο Γουέλς θεωρούνταν διπλός πράκτορας κάτι που δεν έπρεπε να ξέρουμε εμείς μέχρι σήμερα.

Με αυτή τη δολοφονία η 17ΝΟΕ «φυτεύτηκε» σκόπιμα στο υποσυνείδητό μας από την προπαγάνδα των ΜΜΕ ως δήθεν «αριστερή» οργάνωση και τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούσε για λογαριασμό ξένων πολυεθνικών λάμβαναν παραπλανητικά πολιτικό περιεχόμενο καθώς οι επαγγελματίες δολοφόνοι συνόδευαν κάθε εκτέλεση με μία αόριστη «αριστερή» προκήρυξη γεμάτη μπουρδολογήματα που προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τον κοσμάκη από τους πραγματικούς εντολείς, τα κίνητρα και τους χρηματοδότες αυτών των δολοφονιών.

Το ότι ο Γουέλς εκτελέσθηκε από πράκτορες και ότι έναν σύνδεσμο της 17ΝΟΕ και του ΕΛΑ που ζούσε στην Ελλάδα τον έσωσε και τον φυγάδευσε η MOSSAD (!) … δεν τα ακούσαμε στις ειδήσεις, ούτε έγιναν πρωτοσέλιδα γιατί απλά θα μας προσγείωναν γρήγορα στην πεζή πραγματικότητα και θα παύαμε να κοιτάμε «αριστερά» κι εντός Ελλάδας για τους πραγματικούς ενόχους.

Θα γελούσαμε πολύ διαβάζοντας άρθρο στα ΝΕΑ που θα προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι καθυστερημένοι της 17ΝΟΕ είχαν άνθρωπο στην Αμερικανική Πρεσβεία (γελάστε!) και όχι το αντίστροφο που είναι και το αυτονόητο, δηλαδή η Πρεσβεία να έχει δικό της άνθρωπο που συνέστησε την οργάνωση παρίστανε...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

Το σύνθημα «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» αποτελεί μία από τις πιο γνωστές φράσεις στον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό και σίγουρα εκφράζει μία μεγάλη αλήθεια όταν μιλάμε για ανθρώπινους δεσμούς και κοινωνίες. Η αλληλεγγύη είναι και πρέπει να είναι το βασικό συνδετικό στοιχείο των ανθρώπων μέσα σε μία κοινωνία. Και αλλοίμονο σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς μία στοιχειώδη κοινωνική αλληλεγγύη στον κύκλο που ζει....

Τα προβλήματα ξεκινάνε, όμως, όταν αυτή η αλληλεγγύη μετατρέπεται ξαφνικά σε επιτακτική πολιτική, ακόμα και δια της βίας, με οποιοδήποτε τίμημα, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους πέρα από την καθεαυτό φύση της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Μέσα από την εμμονή της «αγανάκτησης», η αλληλεγγύη μετατράπηκε σε αδιαπραγμάτευτο κανόνα που ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Ή είσαι αλληλέγγυος άνθρωπος και στηρίζεις κάθε μορφή απεργίας, κοινωνικής αντίστασης και των παρελκόμενων, ή είσαι «εαυτούλης» και εγωιστής. Ή ο εχθρός μας είναι κοινός, ή εσύ είσαι ο εχθρός. Ή είσαι μαζί μας, ή εναντίον μας. Δίπολα, τα οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από δόγματα όπως ο χριστιανισμός, ο φασισμός και λοιπά ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Μέσα σε αυτό το δίπολο του παραλογισμού, δεν είναι πλέον λίγοι αυτοί που στηρίζουν την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και για χάρη κάποιας ιδεατής και ανύπαρκτης αλληλεγγύης βάζουν την πραγματικότητα της δημόσιας υγείας σε δεύτερη μοίρα. Ενδεχομένως να φαντασιώνονται και...

ΞΟΡΚΙΣΤΕ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ»!..

Η αυθόρμητη βροντερή φωνή του «είμαι και εγώ Έλληνας» των ευρωπαϊκών λαών που τράνταζε –επί μήνες- το γερμανικό «φρουραρχείο της λιτότητας”…

Μας λένε ξαφνικά ότι δεν υπάρχει.

Αντιστράφηκε…

Έβγαλαν στη δημοσιότητα μία δημοσκόπηση «4» εφημερίδων (!).

Την βάφτισαν πανευρωπαϊκή και εμφανίζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες να βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στους Έλληνες…

Αν δεν είναι στημένη –όπως νομίζω γνωρίζοντας πως κινείται εναντίον μας η προπαγάνδα του Βερολίνου- τότε έχουμε κακή είδηση.

Σημαίνει ότι χάσαμε τους ευρωπαϊκούς λαούς. Τους μόνους αυθόρμητους...

Η συνθηκολόγηση του πνευματικού κόσμου των Αθηνών (Βάρναλης, Μελάς, Παλαιολόγος) σύμφωνα με το ημερολόγιο του Γεωργίου Θεοτοκά

Κώστας Βάρναλης
Σε μια εποχή παντοειδών στερήσεων και περιορισμών, ο γνωστός λογοτέχνης Κώστας Βάρναλης ήταν πολύ προσεκτικός και παρά την καθημερινή δημοσίευση επωνύμων κειμένων του (ως δημοσιογράφος της "Πρωίας") απέφυγε δημοσιεύματα που θα τον εξέθεταν. Ωστόσο τα τεκμήρια δεν τον άφησαν άθικτο. Μπορεί στα βιογραφικά του να μην αναφέρονται λεπτομέρειες για την πολιτεία του επί Κατοχής, θα ήταν όμως ατόπημα να αποκρυβεί πως είχε εισόδημα και από το κατοχικό "Εθνικό Θέατρο", ως μέλος της κατοχικής επιτροπής του. Σε μια εποχή που ο ποιητής Ναπολέων Λαπαθιώτης πωλούσε το νεοκλασσικό πατρικό του για επτά χρυσές λίρες και πολλοί άλλοι επώνυμοι διανιοούμενοι στην κυριολεξία λιμοκτονούσαν, ο Βάρναλης σύχναζε στην Βουλγαρική πρεσβεία. Σύμφωνα με τον Θεοτοκά: "Ο Κώστας Βάρναλης, τέως επίσημος ποιητής του Ελληνικού κομμουνισμού, επιδεικνύεται σε επίσημα τραπέζια στην Βουλγαρική πρεσβεία την στιγμή που η Βουλγαρική κυβέρνηση διακυρύττει ότι είναι εμπόλεμη στο πλευρό του Άξονα εναντίον της ΕΣΣΔ και που, ως εκ του περισού, οι Βούλγαροι σφάζουν 30.000 ρωμηούς στη Μακεδονία"*

Και συνεχίζει ο Θεοτόκης στην ίδια εγγραφή:" Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος της Ακαδημίας Αθηνών, δέχτηκε να συνεργαστεί στην ελληνόφωνη προπαγανδιστική ιταλική εφημερίδα "Κουαδρίβιο" που τυπώνεται στην Ρώμη και αποτείνεται στο Ελληνικό κοινό. Άλλοι γνωστοί λόγιοι που συνεργάστηκαν είναι ο Κ. Καιροφύλλας, ο Κλέων Παράσχος, ο Φώτης Κόντογλου, ο...

Οι ασθένειες επιταχύνουν τη φθορά...

Oι αιφνίδιες ασθένειες των δυο πιο σημαντικών προσώπων της άρτι προκύψασας κυβέρνησης, αποτελούν ένα επιπλέον σημείο αναφοράς του αδιεξόδου που βρίσκονται: η πολιτική μας τάξη, η κοινωνία μας και κατά συνέπεια, η χώρα μας.

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές φαίνεται πως εξαντλεί τα «καύσιμα» νωρίτερα, απ’ όσο θα ανέμεναν και οι πλέον απαισιόδοξοι.

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να βρεθεί υπουργός των οικονομικών σε μια περίοδο που ο κίνδυνος να του «σκάσει» η χώρα στα χέρια είναι κατακόρυφα αυξημένος. Πόσο μάλλον αν κληθεί να διαχειριστεί ένα πρόγραμμα συμβιβασμών που παραπέμπει εκ των προτέρων σε ακινησία και αποτυχία.

Ακούστηκε επίσης πως ο κ. Ράπανος αποδέχτηκε αρχικά την πρόταση για το Υπουργείο των Οικονομικών με την προϋπόθεση πως και άλλα κρίσιμα υπουργεία θα στελεχώνονταν με πρόσωπα γνωστά, τόσο για τις μεταρρυθμιστικές τους πεποιθήσεις όσο και...

Όσο οι Τούρκοι δεν καταθέτουν σχέδια πτήσεως κάποιος θα πατάει το κουμπί

Κάποιος θα πατούσε το κουμπί. Είτε με σχέδιο και στόχο,είτε σε κατάσταση αμόκ,είτε σε κατάσταση πανικού. Ο μόνιμως ταραξίας όλης της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου θα έπρεπε να το γνωρίζει.Και είναι πια βέβαιο ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναθεωρήσει θέσεις,απόψεις και πάνω απ΄ όλα συμπεριφορές.Γιατί διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα χάσει κι άλλα αεροπλάνα!

Ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο η Τουρκία κινείται στην περιοχή έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια από την Ελλάδα η οποία βιώνει σε καθημερινή βάση το θράσος της. Από τους πιλότους μας όλα αυτά τα χρόνια ,από το 1974 και μετά έχει επισημανθεί και κάτι άλλο.Προς τους πολιτικούς μας η επισήμανση:στη Τουρκία όσο δίνεις “χώρο” και θάρρος,τόσο θα προχωρά.Καμία κυβέρνηση δεν τους άκουσε.Αντιθέτως όλοι έδιναν χώρο κι έχουμε ήδη φθάσει στη μέση του Αιγαίου,στον 25ο μεσημβρινό.

Η Τουρκία ταμπουρωμένη πίσω από το “γράμμα του νόμου” που δεν προβλέπει...

Η Μεσόγειος φλέγεται! Η Ελλάδα το αντιλαμβάνεται; H "Αυγή της Οδύσσειας" και οι Ισλαμοφασίστες της Μέρκελ!

Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr
Στις 21 Μαρτίου 2011, στο προσωπικό μου site το www.adalis.gr, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» εναντίον του Καντάφι αναφέροντας ξεκάθαρα, ότι ο τίτλος της επιχειρήσεως αυτής υποδήλωνε ξεκάθαρα ότι ξεκινά μια εκκαθάριση, η οποία θα έχει την χρονική διάρκεια του ταξιδιού του Οδυσσέα. [Σχετικό άρθρο

Οι «γκλαμουράτοι» όμως «αχυράνθρωποι» των Τραπεζών που έχουν επικυριαρχήσει στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα αδυνατούν να καταλάβουν ότι από το 2010 και μετά συντελείται με ακρίβεια ένα γιγάντιο σχέδιο ανακατανομής του υποθαλάσσιου και χερσαίου πλούτου των χωρών της Μεσογείου! Αλλά οι διπλωμάτες μας; 

Προφανώς ζώντας ανάμεσα σε νταντάδες, οικονόμους, μπάτλερ και γενικά την αριστοκρατική χλιδή της σύγχρονης «διπλωματίας», έχουν βολευτεί με τα κεκτημένα τους και αδυνατούν να παρέμβουν στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, που εδώ και χρόνια τώρα, προσποιείται ότι δεν βλέπει αυτό που «έρχεται» στη Μεσόγειο και έχει τελικό στόχο τη χώρα μας και μάλιστα σε δύο γεωγραφικά επίπεδα! Ένα στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θράκη κι ένα στο Νότιο Αιγαίο, από το Καστελόριζο και τα Δωδεκάνησα ως τη Γαύδο και την Κρήτη !

Οι Ελληνες διπλωμάτες, έχουν την ζωντάνια του … αγάλματος της «Κοιμωμένης του Χαλεπά» όπως τους είχα γράψει και παλιότερα!

Φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί αδυνατούν να παρέμβουν στις επιλογές της Κεντρικής Εξουσίας και καλύπτονται κάτω από τον …

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ EUROGROUP ΖΗΤΑΕΙ Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"...

Να τηρήσει «επιθετική στάση» έναντι των δανειστών της η Ελλάδα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, ζητά με ανακοίνωση της η «Χρυσή Αυγή», επισημαίνοντας πως μοναδική λύση είναι η «απόρριψη των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών» με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση, έχει ως εξής :
«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά οφείλει να τηρήσει στάση επιθετική έναντι των δανειστών της.
Τα αντιλαϊκά μέτρα και οι επαχθείς όροι των δανειακών συμβάσεων πρέπει να καταγγελθούν άμεσα, σε κάθε πεδίο διαπραγμάτευσης.
Όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι παράγοντες του Eurogroup και του ΔΝΤ αντιμετώπιζαν μία πραγματικά εθνική ηγεσία και όχι αυτούς που έφεραν στη χώρα τον εφιάλτη του μνημονίου.
Μοναδική λύση στην ελληνική κρίση η απόρριψη των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών και η επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή, με πρώτη προτεραιότητα την εκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων».

Η τύχη της κυβέρνησης παίζεται σε μια ζαριά την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής

του Στρατή Μαζίδη 


Η τύχη της κυβέρνησης παίζεται την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Εκεί θα φανεί πόσα φίδια πιάνει ο λάκκος κι αν όλες αυτές οι εύηχες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ανακοινώσει μια σειρά πρωτοβουλιών που για την ώρα ανήκουν στην κατηγορία των προθέσεων οι οποίες μόνο αμελητέες δεν είναι. Η μερική αποκατάσταση του αφορολόγητου στις € 8.000,00 (αφού κάποτε ήταν 12.000,00), η ενοποίηση των φόρων των ακινήτων σε ένα με μια εικαζόμενη ελάφρυνσή του, η αποκατάσταση των αδικιών στα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η πρόθεση να μην ισοπεδοθούν τα πάντα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο αν υλοιποιηθεί θα εξασφαλίσει στη νέα κυβέρνηση πολιτικό χρόνο.

Πέρα από χρόνο, η μερική αποκατάσταση των αδικιών, θα της εξασφαλίσει και λαϊκή...

Αποκάλυψη: ποιούς θεωρεί η σύζυγος του κ. Ράπανου υπεύθυνους για την περιπέτεια του συζύγου της;

Το επεισόδιο που περιγράφουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό και έχει την αξία του για να καταλάβουμε ποιοι κινούν τα νήματα σε διάφορες κορυφαίες πολιτικές διεργασίες και κυρίως ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.
Χθες, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο κ. Ράπανος, η σύζυγός του με αυστηρό τρόπο απευθύνεται σε στενό συνεργάτη του προέδρου της Εθνικής, "εκσυγχρονιστή", διευθυντή καθημερινής εφημερίδας γνωστής για το … αντισαμαρικό της μένος και μέγα ευνοούμενο του συστήματος ΠΑΣΟΚ:
"Φύγε από μπροστά μου να μη σε βλέπω! Εσείς φταίτε γι΄ αυτό. Εσείς που με τα παιχνίδια σας για να διατηρήσετε την εξουσία σας, φέρατε το Βασίλη σ΄ αυτή την κατάσταση"!.
Πρόκειται για μια αποκάλυψη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Και επιβεβαιώνει τα παιχνίδια διαπλεκόμενα εκδοτικά παιχνίδια που παίχτηκαν προκειμένου να επιβληθεί το σημιτικό οικονομικό κατεστημένο στη νέα κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Επισημαίνουμε ότι το ίδιο εκδοτικό – διαπλεκόμενο κύκλωμα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο εν λόγω "δημοσιογράφος" μεθόδευσε και την επιβολή του Λ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού .

πηγή

Τα ονόματα ΑΧΙΛΛΕΑΣ και ΟΔΥΣΣΕΑΣ δεν είναι ελληνικά!

Ο Αχιλλέας δένει την πληγή
του Πάτροκλου
(Κύλιξ του 500 π.Χ.)
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος«Τον λάκκο τον ανοίγουμε μόνοι μας. Το φτυάρι και τον κασμά τον κρατούν οι κονδυλοφόροι από έδρας... Μυθοπλασίες και λόγια παραπλανητικά. Χωρίς ουσία, χωρίς υπόβαθρο, αλλά με ...μέλλον.»
Έτσι είχα αρχίσει μια επιστολή πριν από αρκετά χρόνια και την έστειλα σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δημοσιεύθηκε μια περίληψή της. Είναι η ώρα να δημοσιευθεί η ουσία της, τώρα, μέσα από τη δυνατότητα που μου δίνει το ελεύθερο βήμα των Blogs, χωρίς λογοκρισία, κοψο-ραψίματα και ...αναμονές.
Μέσα στα πολλά βιβλία που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια βρίσκει κανείς διάφορες γνώμες, απόψεις, αμφισβητήσεις, διαστρεβλώσεις και διάφορα άλλα συμπλέγματα που διαμορφώνουν την εικόνα του γράφοντος για αρχέγονα κείμενα-σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού. Όπως είναι τα μοναδικά Ομηρικά Έπη.
Επιχειρήθηκε στη δεκαετία του ’80 να γίνει μια προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας από τον τότε καθηγητή Ιωάννη Κακριδή και την ομάδα του. Δημοσιεύθηκε μάλιστα σε πολυτελή έκδοση πέντε τόμων από γνωστό εκδοτικό οίκο των Αθηνών. Κατηγορείται ο ελληνικός λαός από την ... γέννησή του γιατί έδινε ετυμολογικές εξηγήσεις στους ήρωές του που σύμφωνα με τον μακαρίτη, σήμερα, καθηγητή αυθαιρετούσε ακόμη και ο Όμηρος!!

Διαβάστε ένα μικρό κομμάτι για να ...

Ερωτηματικά και μυστήριο

Εντύπωση προκαλεί ο χαρακτηρισμός που έκανε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Την ώρα που ανακοίνωνε την εξαφάνιση του αεροσκάφους, δεν ανέφερε τον τύπο του, έδινε τις συντεταγμένες της πορείας του και τόνιζε ότι πρόκειται για «παράξενη εξέλιξη».

Ήταν γνωστό σε όλους, από την πρώτη στιγμή, ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας και για αυτό καταρρίφθηκε.

Η Άγκυρα γνωρίζει ότι αν προβεί σε οποιαδήποτε αντίποινα θα έχει να αντιμετωπίσει, εκτός της Συρίας, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, για αυτό και θέλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα.

Πρώτα από όλα, όμως, πρέπει να απαντήσει σε μερικά εύλογα ερωτήματα:

1-Ποιος έστειλε εκεί το συγκεκριμένο ερευνητικό αεροσκάφος. Εάν έστελναν ένα πλήρως εξοπλισμένο αεροσκάφος τύπου F-16 ασφαλώς η Συρία δεν θα το έριχνε, αφού...

Για τα σκάνδαλα ούτε λέξη από τη συγκυβέρνηση...

Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη και η χώρα χορεύει σε ρυθμούς εθνικής συναίνεσης, ξεχνώντας εν μία νυχτί τους γνωστούς εκβιασμούς, περί Ελλάδας που θα γίνει Αλβανία, ότι τάχα μου δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, ότι δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο κλπ κλπ, εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι τους «συνέταιρους» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…

Αυτή η κυβέρνηση θ’ αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης; Διότι βλέπω κάπου μια οκταετία μετά από την ομόθυμη και πανεθνική καταδίκη του Σημιτικού καθεστώτος, το φάντασμα του Σημίτη, του αρχιερέα όπως τον έλεγαν της διαπλοκής, επανέκαμψε στην κυβέρνηση δίχως να τον… ψηφίσει κανείς. Τα «ορφανά» του δεύτερου χρονικά αρχηγού του ΠΑΣΟΚ βρήκαν … δουλειά ως υπουργοί. Κι έτσι ο μπροστάρης της εθνικής μας καταστροφής, θα βρει μια θέση στο πάνθεον των δικαιωμένων ηγετών του τόπου. Και για να είμαι δίκαιος…

Τριγμοί στην κυβερνητική συμμαχία, ετοιμοπόλεμοι στα κόμματα.Οι εκτιμήσεις της... επόμενης μέρας για το κυβερνητικά εγχείρημα και τις δύσκολες ισορροπίες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από κομματική στελέχη της Θεσσαλονίκης. Ο Βενιζέλος ανακοινώνει, τα όπλα απασφαλίζονται... του Δημήτρη Κούρου

Τριγμούς στην κυβερνητική συμμαχία, βλέπουν πολλά στελέχη των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτή. Κομματικά στελέχη των τριών κομμάτων από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στη Voria.gr εκτίμησαν ότι «το εγχείρημα της κυβέρνησης αυτής από την αρχή δεν ήταν εύκολο. Αλλωστε, τα παραδείγματα του παρελθόντος μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέουν».

Σε αυτό συμφωνούν όλοι, όπως και στο ότι «είναι μονόδρομος για τη χώρα να πετύχει έστω σε μίνιμουμ βαθμό στο έργο της αυτό το κυβερνητικό σχήμα». Ωστόσο, δε δηλώνουν αισιόδοξα για την ομοιογένεια και για τη συνοχή στις πολιτικές που θα ακολουθηθούν.

Αν κάποιος επιχειρήσει να μιλήσει με τους επικεφαλής των κομματικών...

Περί χρηστών ηθών


Ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς νομίζει ότι τα χρηστά ήθη έχουν να κάνουν με την κραταιά θρησκεία ενός λαού. Ότι δηλαδή είναι επιβαλλόμενα από το εκάστοτε ιερατείο. Αυτό όμως είναι παντελώς εσφαλμένο. Αυτό που ισχύει
είναι το ακριβώς αντίθετο.

Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι η παρέλασις κιναίδων που έγινε προσφάτως στην Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό το πράγμα που λέγεται πουστέλασις* έγινε.
Και τι σημαίνει ότι έγινε;
Ότι είναι γεγονός. Εξ ού και ο τίτλος 1ο Gay Pride της Θεσσαλονίκης. Από την στιγμή δηλαδή που έγινε το πρώτο, θα γίνει και το δεύτερο. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν οι διοργανωτές.
Πότε έγινε;
Έγινε μία ημέρα που είχε ποδόσφαιρο, που είχε πολύ ζέστη και που ο κόσμος ήταν λίγος στην πόλη (22-23 Ιουνίου 2012, στις 22 έπαιζε η Ελλάδα με την Γερμανία ποδόσφαιρο).
Ο σκοπός δεν ήταν ένα γεγονός που θα το αγκάλιαζαν οι Θεσσαλονικείς.
Ο σκοπός δεν ήταν ούτε καν η διαμαρτυρία ή οποιοσδήποτε άλλος.
Ο σκοπός ήταν ένας και συγκεκριμένος. Να γίνει η παρέλασις των κιναίδων και να...

Εξ όνυχος τον λέοντα: Μερικά παραδείγματα

Σοφία Βούλτεψη
στην Ελεύθερη Ζώνη
Με αποκορύφωμα την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 (όταν, επαναλαμβάνω, ο λαός πρόσφερε στον Γ. Παπανδρέου περιφανή νίκη άνω των δέκα μονάδων, δίνοντάς του εντολή να κάνει ό,τι θέλει), στην ελληνική πολιτική σκηνή επικρατούσε η βεβαιότητα πως οι υπουργοί μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας μπορούσαν να επιβάλλουν τις πρωτοβουλίες τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, ακόμη και φέρνοντας στη Βουλή νομοσχέδια μισή ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησής τους.

Επιπλέον, κάθε φορά που ένα δημοσίευμα προειδοποιούσε ή αποκάλυπτε κάτι, είτε δινόταν μια ασαφής και καταγγελτική (των δημοσιογραφικών προθέσεων) απάντηση, είτε δεν δινόταν καμιά απάντηση, με την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεχαστεί – χωρίς, βέβαια, να διορθωθεί.

Η εμπειρία από τον τελευταίο αυτό τακτικισμό είναι συγκλονιστική.

Είναι απίστευτο πόσες πολλές φορές στα τελευταία 2,5 χρόνια ετέθησαν θέματα που ουδέποτε έλαβαν απάντηση.

Ε. Μπαγίς: «Οι Τούρκοι δεν επιθυμούν πλέον να ζήσουν στην ΕΕ»

"Οι Τούρκοι δεν επιθυμούν πλέον να ζήσουν στην ΕΕ", δηλώνει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο για ευρωπαϊκά θέματα euobserver.

Ο Μπαγίς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "οι Τούρκοι αυτή την περίοδο ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ξοδέψουν χρήματα σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Στο παρελθόν όταν οι πολίτες της Τουρκίας ρωτούνταν εάν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, το 85% απαντούσε θετικά. Τώρα, το 85% απαντά αρνητικά. Οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα στην Τουρκία και καλύτερες ευκαιρίες για εργασία".

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πρόσθεσε ότι το 2010, 27.000 Τούρκοι πήγαν να ζήσουν στη Γερμανία αλλά 35.000 Γερμανοί πολίτες μετακόμισαν στην Τουρκία. Σημείωσε ακόμα ότι...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όλα τα έγγραφα με όσους πήραν μίζες για τα υποβρύχια από τους Γερμανούς!Όλα τα έγγραφα, 121 σελίδες, χωρίς λογοκρισία

Σε ποιον ανήκει η «Ελληνική» εταιρεία Marine and Industrial Enterprises SA; Ποιος είναι ο κύριος Joannis Beltsios; Ποιος ο ρόλος του Άκη και ποιοι έχουν μείνει στην... αφάνεια; Μέχρι πού φτάνει ο χωρός εκατομμυρίων, που ΟΛΑ τα κόμματα κάνουν γαργάρα; Διαβάστε όλες τις αποδείξεις στο planet-greece.....

Τα έγγραφα - φωτιά διέρρευσαν από ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία «Η εκδίκηση των φαντασμάτων από τα Φλωριά*», η οποία δημοσίευσε εχθές στο διαδίκτυο απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων και άλλων αξιωματούχων, από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων. Τα έγγραφα αφορούν την περίφημη εταιρεία Ferrostaal, το όνομα της οποίας έχουμε ακούσει πολλές φορές, με αφορμή την σύλληψη και την τρέχουσα έρευνα στην υπόθεση του πρώην Υπουργού κου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όργια εκατομμυρίων

Η έκθεση που δημοσιεύει η εν λόγω ομάδα ακτιβιστών, είναι η πλήρης αναφορά που παρέδωσε το δικηγορικό γραφείο Debevoise &Plimpton, διά λογαριασμού της Ferrostaal και...

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ

Συντάκτης: Γεώργιος Ε. Σέκερης στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

Η κυβέρνηση Σαμαρά και Σια εκπέμπει τον επιθανάτιο ρόγχο της μεταπολιτευτικής αταξίας πραγμάτων. Συγκροτήθηκε από υλικά κατεδάφισης. Οι προγραμματικές της εξαγγελίες εξαντλούνται σε προσχηματικά, αποπροσανατολιστικά ευχολόγια. Και ως διάδοχη κυβερνητική εξουσία, στη σίγουρη περίπτωση της κατάρρευσής της, προαλείφεται ένα συνονθύλευμα παλαβών ψευδοϊδεολόγων και ανεύθυνων δημαγωγών – «δεξιάς» ή «αριστερής» απόχρωσης, αδιάφορο, αφού και οι μεν και οι δε «βλάπτουν εξ ίσου» την Ελλάδα.

Αυτά ενώ η χώρα διέρχεται μια αυτόχρημα υπαρξιακή κρίση. Εκ πρώτης όψεως οικονομική. Αλλά ουσιαστικά πολιτική – και σε τελευταία ανάλυση ηθική: Κρίση εθνικού ήθους. Καθώς οι πολίτες, αποκαρδιωμένοι από την ανικανότητα και τη διαφθορά των διαχειριστών της εξουσίας και τις συνακόλουθες εσωτερική κακοδαιμονία και διεθνή απαξίωση της πατρίδας μας, στρέφονται προς τον πάντοτε υποβόσκοντα παρ’ ημίν ακραίο, χρησιμοθηρικό ατομικισμό. Με συνέπεια την έξαρση των διάφορων μορφών αντικοινωνικής συμπεριφοράς – της εκτεταμένης φοροδιαφυγής συμπεριλαμβανομένης. Και γενικότερα την ευρεία αντίθεση σε έστω και...

Από τους «κηπουρούς» στους συμβολισμούς

Του Γιάννη Παπαδόπουλου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του νέου πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα επιτελείο έμπιστων συνεργατών του, κατά το πρότυπο του οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου, εκτός της ουσιαστικής, έχει και συμβολική αξία.
Ο Αντώνης Σαμαράς, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που θεώρησε σωστό να «ανταμείψει» τους παρακοιμώμενούς του με υπουργικά χαρτοφυλάκια (προκαλώντας τα γνωστά σχόλια περί «κηπουρών»...), προτίμησε το ακριβώς αντίθετο. Ανέθεσε τα υπουργεία σε κομματικά στελέχη και τεχνοκράτες με πολιτικό κριτήριο και πάντως όχι με βάση την προσωπική εμπιστοσύνη και φιλία.
Παράλληλα, διατήρησε το δικαίωμα αξιοποίησης των στενών συνεργατών του από τη λιγότερο προβεβλημένη, αλλά εξίσου ουσιαστική, θέση του συμβούλου.
Όμως, οι συμβολισμοί δεν αρκούν. Μεγαλύτερη σημασία έχει στην πολιτική -και πολύ περισσότερο στην παρούσα, εθνικά κρίσιμη συγκυρία- το τελικό αποτέλεσμα. Από αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί και οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι. Αλλά, προπαντός, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς...
ΠΗΓΗ

Γιατί η Ελληνική νεολαία θα έπρεπε να υποστηρίζει τη λιτότητα

Του Γιώργου Ζαρκαδάκη

Η κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα απειλώντας την διάλυση της ευρωζώνης και την παγκόσμια ύφεση έχει ένα κύριο συστατικό, ή μία κεντρική αφήγηση αν προτιμάτε: την συσσώρευση δημόσιου χρέους. Στην Ελλάδα η πρόβλεψη για φέτος είναι 153% του ΑΕΠ, στην Ιταλία είναι 123% του ΑΕΠ, ενώ η Ιαπωνία είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με ποσοστό χρέους ίσο με το 236% του ΑΕΠ. Τι όμως αντιπροσωπεύει το δημόσιο χρέος; Όπως και με κάθε άλλου είδους χρέος είναι η απόφαση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σήμερα μεταθέτοντας τον πόνο (και το κόστος) για το μέλλον.

Σε διάφορες ψυχονευρολογικές μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, όταν πρόκειται για άτομα, για καταναλωτές όπως εσείς κι εγώ, τότε είμαστε όλοι...

Έκθετος ο συγκυβερνήτης κύριος Κουβέλης από το ράπισμα της δικαιοσύνης στην “προοδευτική” συμμορία της Παντείου

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ. Διαβάστε μέχρι τέλους τα στοιχεία φωτιά.
Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι δύο νεκροί, που ..αγωνίστηκαν για να αποκαλύψουν την λεηλασία του Παντείου: Οι Ηλίας Σιδηρόπουλος και Ονούφριος Φαρμακίδης. Η ιστορική κατάθεση τους.

                                                                  

Μετέωρη όμως η μαρτυρία φωτιά της ηρωϊκής Λίας Σιδηροπούλου της οποίας ο σύζυγος αποκάλυψε την υπόθεση και στην ουσία δολοφονήθηκε, που απειλούσαν ότι θα αποκεφαλίσουν ακόμα και τα παιδιά της (!!) που υποστήριζε ότι μαζί με τους πρυτάνεις ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τα...

Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας & ισλαμιστών - Εκτάκτως ο Β.Πούτιν στο Ισραήλ!

Άτυπος άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ φαίνεται ότι σχηματίζεται απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που ευνοεί την ανάδειξη ακραίων ισλαμνικών κυβερνήσεων στις χώρες της "Αραβικής Άνοιξης" φαίνεται ότι σχηματίζεται: Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin επισκέπτεται το Ισραήλ και εκφράζουν την από κοινού ανησυχία τους "για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και μελλοντικά πιθανόν και στην Συρία"!

Πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση των δύο χωρών με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πολιτική αποδοχής των νέων ισλαμικών κυβερνήσεων στις αραβικές χώρες. Και αυτό διότι μπορεί οι ΗΠΑ να επιθυμούν και να αποδέχονται όπως φαίνεται την εγκατάσταση ισλαμικών κυβερνήσεων χωρίς να υπολογίζει την έλλειψη σταθερότητας που μπορεί να ενέχει αυτή η πολιτική η οποία προφανώς εδράζεται στα φιλομουσουλμανικά αισθήματα του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα, του οποίου ο πατέρας ήταν μουσουλμάνος.

Τόσο ο Putin όσο και ο Netanyahu εκτιμούν ότι η άνοδος της Μουσουλμανικής...

Επιχείρηση «Διώξτε τον Ράπανο από το υπουργείο», δια χειρός Αντώνη Σαμαρά! Ολο το παρασκήνιο της καρατόμησης του Β.Ράπανου και της επικοινωνιακής προσπάθειας να παρουσιαστεί ως παραίτηση ή ως βελούδινο διαζύγιο!

Γιώργος Αδαλής στους aegeantimes.gr Παραιτήθηκε χθες το απόγευμα  ο Βασίλης Ράπανος πριν καν αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας.

Ο κ. Ράπανος απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ράπανου.

Γίνεται έτσι ο πρώτος υπουργός στην Ελλάδα που παραιτείται πριν καν αναλάβει!

Από τη μία η αποδοχή εκ μέρους του Σαμαρά, της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για...

Ο άρχων των απεχόντων…καμαρώστε τον

 
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο κόσμος έφαγε τον παπά της αποχής. Συστρατευμένες δυνάμεις διαφήμιζαν την αποχή ως υγιή τρόπο αντιδράσεως και ότι δήθεν εάν απείχε το 50+ του εκλογικού σώματος, δήθεν οι εκλογές θα ήταν άκυρες. Κάποιοι από εμάς φώναζαν και πήραν απαντήσεις όπως αυτήν από επαναστάτες της δεκάρας.

Και τα δικά μας τα βόδια, έπεσαν σαν φρούτα, όπως συνήθως κάνουν, σε αυτήν αλλά και σε κάθε παγίδα του συστήματος. Ο λαός απείχε ομαδικώς από τις δημοτικές εκλογές του 2010, από τις οποίες εξελέγη δήμαρχος απεχόντων Θεσσαλονικέων ο Μπουτάρης και απεχόντων Αθηναίων ο Καμίνης, δήμαρχος που αντί χριστουγεννιάτικου δένδρου, στόλισε τας Αθήνας με κονσέρβες για να μην προσβληθούν οι λαθροεισβολείς και ο οποίος ουσιαστικώς δεν είναι δήμ-αρχος αλλά λάθρ-αρχος, δεδομένου ότι τα χρηστά ήθη του δήμου (των πολιτών δηλαδή) Αθηναίων είναι άλλα.

Ο δε Μπουτάρης, μετά από τα πολλά γλυκανάλατα που είπε σχετικά με τον αγαπημένον του γαζή μουσταφά κεμαλ (πεζά τα αρκτικά όταν μιλάμε για ζώα) κατάφερεν επιτέλους να...

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Ελλάδα, Μνημόνια και Ευρώ

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Είναι βέβαιο ότι επίκειται κάποια «αναθεώρηση» του Μνημονίου. Το αποφάσισαν οι έξω, δεν το ζήτησε η Ελλάδα. Γιατί ξέρουν ότι δεν βγαίνει, γιατί άρχισαν να γεύονται τις πιθανές συνέπειες αυτής της καταστροφής, με πρώτη την παρ’ ολίγον κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλουν να βοηθήσουν τις φιλικές δυνάμεις τους στην Αθήνα. Θα περιλαμβάνει πιθανώς ένα τράτο ενός ή δύο χρόνων και διάφορα άλλα μικροδωράκια, που θα τα εμφανίσουν ως «μεγάλες εθνικές επιτυχίες» οι άθλιοι του Κολωνακίου και της Εκάλης (αν οι κυβερνήτες μας ήταν Ιάπωνες και όχι ‘Ελληνες, είναι βέβαιο ότι θα είχαν κάνει προ πολλού μαζικό χαρακίρι, αντί να υποδύονται τους σωτήρες από την καταστροφή που προκάλεσαν!) Θα ξεσφίξουν λοιπόν λίγο τη θηλιά, δεν θα την απομακρύνουν όμως από το λαιμό του σταδιακά απαγχονιζόμενου ελληνικού λαού και κράτους.

Η Ελλάδα όμως μπορεί και πρέπει να πάρει πολύ περισσότερα. Εξηγήσαμε αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μας (Η Ελλάδα αύριο, 20.6) τους λόγους για τους οποίους η ‘Αγκελα Μέρκελ, αν και το έχει προετοιμάσει, είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατο να επιδιώξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τώρα (εκτός αν η Αθήνα εξακολουθήσει να συνεργεί αντικειμενικά σε αυτό). Είναι συζητήσιμο ακόμα και αν μπορεί να επιχειρηθεί η εισαγωγή παράλληλου δεύτερου,,,