Σελίδες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Κόκκινος


Μου το έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το Iefana@shaw.ca  και το αναρτώ.
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:
…Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση
Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος
Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας…



Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ


Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Τα 4’ που ανατρέπουν τη Φυσική




από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Στην καθημερινή ζωή, για μια καθυστέρηση τεσσάρων λεπτών «δεν χάνεται ο κόσμος», στον χώρο της κοσμολογίας όμως προκαλούνται σοβαρές αναταράξεις, καθώς ενδέχεται να ανατραπεί σημαντικό μέρος των επιστημονικών δεδομένων. Τον περασμένο μήνα το τηλεσκόπιο MAGIC ακτίνων γάμμα στο Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων κατέγραψε για πρώτη φορά μια απόκλιση τεσσάρων λεπτών στο μακρύ ταξίδι φωτονίων υψηλής και χαμηλότερης ενέργειας από τον γαλαξία Markarian 501 που απέχει από τη Γη μισό δισεκατομμύριο έτη φωτός. Τι πρακτικά σημαίνει αυτή η μικρή αργοπορία στην άφιξη των φωτονίων; Οτι η ταχύτητα του φωτός την οποία ο Αϊνστάιν θεώρησε ως σταθερή για να διατυπώσει την περίφημη εξίσωση E=mc2 μπορεί να μην είναι και τόσο σταθερή και κατά συνέπεια συνολικά η Θεωρία της Σχετικότητας που καθόρισε επί εκατό και πλέον χρόνια την εικόνα του ανθρώπου για το Σύμπαν να επιδέχεται τεκμηριωμένων, πλέον, αμφισβήσεων.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ιδιαίτερα ευχάριστες, διότι αφ' ενός δίνουν νέα ώθηση -εάν αποδειχθούν οριστικά- στην επιστημονική έρευνα και αφ' ετέρου διότι δικαιώνεται σε πρώτη φάση μια

ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...


Bρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια τελείως νέα γεωπολιτική αναδιάταξη, με εξελίξεις να τρέχουν και δεδομένα που πριν δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα φάνταζαν αδιανόητα. Κανείς μας δεν θα περίμενε να βιώνουμε, ως Έλληνες, τα όσα εισπράττουμε σήμερα. Ποιός θα φανταζόταν την πατρίδα μας σε τέτοια κρίση; Κρίση σίγουρα όχι σκέτα οικονομική, μα κρίση πολύπλευρη και γενικευμένη.
Ποιός θα περίμενε την Ευρώπη σε κρίση ολιστική, κρίση όχι απλώς της ευρωζώνης αλλά κρίση ταυτότητας; Ποιός θα ανέμενε την ''αραβική άνοιξη'' και απίστευτες δυναμικές να εξελίσσονται, με την εξόντωση ηγετών και την έξωση καθεστώτων δεκαετιών, και νέες, πρωτοφανείς προσεγγίσεις, που παλιότερα θα φάνταζαν αδιανόητες; Ο προσεταιρισμός του σκληρού πυρήνα του ισλαμικού φονταμενταλισμού, της ίδιας της Αλ Κάιντα, από τη Δύση και το ΝΑΤΟ, στην πριοσπάθειά τους να ελέξουν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, είναι ένας τέτοιος, πρωτοφανής νεωτερισμός.

Ανακηρύσσεται ελεύθερη η Λιβύη. Αλήθεια...;;;;


 22/10/2011 | Επιμέλεια Ελένη Μαυρουδή στην Σημερινή

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη
Ήρθε η λύτρωση με την ταπείνωση του συνταγματάρχη

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο την «απελευθέρωση» της Λιβύης μετά την πτώση της Σύρτης και το θάνατο του συνταγματάρχη, για τον οποίο ζητά τη διεξαγωγή έρευνας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, καθώς και η Ρωσία.

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θα μετακινηθεί από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη

Η σορός του Λίβυου συνταγματάρχη κείτεται σε ένα στρώμα σε αποθήκη-ψυγείο στην περιοχή της παλιάς αγοράς της Μιζουράτα. Το Εθνικό Συμβούλιο ήλπιζε πως θα μπορούσε να γίνει μυστικά η ταφή του Μουαμάρ Καντάφι για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος. Στους κόλπους της ηγεσίας του Συμβουλίου επικρατεί διχογνωμία για την τοποθεσία ταφής. Βάσει του Ισλάμ ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της

«Τα μαθηματικά είναι η προέκταση της ανθρώπινης σκέψης και ταυτόχρονα ένας κόσμος όπου ζει η επανάσταση της σκέψης». Αναδραστικά, τα μαθηματικά επιτρέπουν στη νοημοσύνη να ελέγχει την εξέλιξη της οργάνωσής της.


Νίκος Λυγερός: “Μαθηματικά και Νοημοσύνη”


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου (αρχείο pdf):

Η συνομωσία πίσω από την επίθεση ξένων και Ελλήνων πρακτόρων στην Γαλλική πρεσβεία (9 Σεπτεμβρίου 1916). Ο αλητήριος Βενιζέλος... (το έχει το όνομα φαίνεται...)


 

Αλέξανδρος Ζαίμης
Στις οχτώ παρά τέταρτο το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 1916 μια ομάδα ανδρων εισέβαλαν στον κήπο της γαλλικής πρεσβείας, κραυγάζοντας συνθήματα κατά της Αντάντ, υπέρ του Βασιλιά Κωνσταντίνου και αδειάζοντας τα περίστροφα τους στον αέρα. Μερικοί από τους επιτιθέμενους πιάστηκαν επί τόπου από Έλληνες αστυνομικούς, αλλά ξέφυγαν μέσα στο σκοτάδι, καθώς οι τελευταίοι δέχτηκαν επίθεση από άντρες με γαλλικές στολές. Ή "προσβολή" αυτή προκάλεσε μεγάλη έξαψη στη Γαλλία και ανησύχησε τη μετριοπαθή κοινή γνώμη στην Αγγλία. Ό ντε Ροκφέιγ υπέβαλε μια εντυπωσιακή αναφορά στο ναύαρχο Λακάζ και πίεσε τον Γκιγεμέν να αξιώσει αντίποινα. Οι πρεσβευτές της Αντάντ ανέθεσαν στον "πρύτανη" τους σερ Φράνσις Έλιοτ να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Ζαΐμη και να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των εισβολέων, των στρατιωτών και των αστυνομικών πού δεν απέτρεψαν το προκλητικό συμβάν, καθώς και την γραπτή έκφραση λύπης προς τη γαλλική κυβέρνηση.

"Όταν οι πρεσβευτές συναντήθηκαν για να αποφασίσουν ως προς τον τρόπο αντίδρασης τους, ό Έλιοτ ζήτησε

Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Δυστυχώς, διάφοροι λιανοπωλητές του αγνού λαϊκού πατριωτικού αισθήματος έχουν διαχύσει ένα σύνδρομο εσωστρέφειας και φοβίας που ευτυχώς τελευταία συστέλλεται.


Συνέντευξη του Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Μέρτζου στην εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ"
  από το ιστολόγιο «Πλαγάκος Κώστας-Κουφάλια»
Στην τοπική εφημερίδα «ΕΝΟΤΗΤΑ» αυτού του δεκαπενθημέρου φιλοξενείται ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Δημοσιογράφου κ. Νικολάου Μέρτζου, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.

Ο κ. Μέρτζος απαντάει σε ερωτήσεις σχετικές με το μακεδονικό ζήτημα, το μέλλον των Σκοπίων, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης»
Συνέντευξη: Κώστας Πλαγάκος
Ερώτηση:        Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων μετά από τόσα χρόνια, θεωρείτε ορθή ή εσφαλμένη την παλαιότερη επίσημη θέση των ελληνικών κυβερνήσεων και της πλειονότητας του ελληνικού λαού να μην χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων ούτε ως σύνθετο ούτε ως παράγωγο;
Απάντηση:      Η θέση των ελληνικών κυβερνήσεων απηχούσε το πανελλαδικό αίσθημα του ελληνικού λαού, το οποίο εξεφράσθη με μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Αποτελούσε μία βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση την οποία δεν

Το λυντσάρισμα του Μουαμάρ Καντάφι. Με τη δολοφονία του ηγέτη, το ΝΑΤΟ κατέστρεψε την ενσάρκωση της αρχής της Αρχής.

του Thierry Meyssan

 

Για 42 χρόνια, ο Μουαμάρ ελ Καντάφι προστάτευε τη χώρα του από τη δυτική αποικιοκρατία.
Συνάντησε σήμερα τον Ομάρ αλ-Μουχτάρ στο πάνθεον των εθνικών ηρώων της Λιβύης.
Ο θάνατος του Μουαμάρ αλ-Καντάφι έγινε δεκτός με  έκρηξη χαράς και αγαλλίασης από τις δυτικές κυβερνήσεις  αντί από το Λιβυκό λαό. Για τον Thierry Meyssan, αυτή η από στρατιωτικής άποψης  περιττή δολοφονία δεν διαπράχτηκε από την αυτοκρατορία μόνο για το παραδειγματισμό, αλλά και για να διαλύσει την λιβυκή φυλετική κοινωνία.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, κατά τις 13 η ώρα και 30 GMT, το Λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΛΕΜΣ) ανακοίνωσε το θάνατο του Μουαμάρ αλ Καντάφι. Αν και συγκεχυμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα κομβόι αυτοκινήτων προσπάθησε να φύγει από την πολιορκημένη Σύρτη, μπλοκαρίστηκε και καταστράφηκε μερικώς από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Ορισμένοι επιζώντες θα προσπαθήσουν να βρούν καταφύγιο σε σωλήνες υπονόμου. Ο Καντάφι, τραυματισμένος, συνελήφθη από την ταξιαρχία Τίγρης της φυλής των Μισράτα η οποία τον λυντσάρισε.

Το σώμα του «Οδηγού» της «Μεγάλης Αραβικής Τζαμαϊριγίας» δεν κρατήθηκε στη γενέτειρά του Σύρτη, ούτε μεταφέρθηκε στη Τρίπολη, αλλά οδηγήθηκε ως τρόπαιο

Οι ANONYMOUS "έριξαν" 40 sites παιδικής πορνογραφίας


 

 Οι Αnonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε περισσότερες από 40 παράνομες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Δημοσίευσαν επίσης περισσότερα από 1500 ονόματα, τα οποία ήταν μέλη μιας από τις παραπάνω παράνομες σελίδες.

  H εκστρατεία αυτή ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου όταν μέλη των Anonymous εντόπισαν κρυφής μνήμης ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού κατά την περιήγηση τους σε μια μυστική ιστοσελίδα που ονομάζεται Hidden Wiki. To Hidden Wiki είναι ένας οδηγός για τις εκατοντάδες υπόγειες ιστοσελίδες, οι οποίες είναι αόρατες από τις μηχανές αναζήτησης και από τους συνηθισμένους χρήστες του Internet. Oι χάκερς των Anonymous ξεχώρισαν το "Lolita City" μια file-sharing ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από παιδεραστές και δημοσίευσαν 1589 ονόματα ενεργών μελών της σελίδας.

Τα λογικά και τα παράδοξα της ελληνικής οικονομίας και τρόποι αντιμετώπισης των τελευταίων


Οκτωβρίου 22, 2011 — Λουκάς
Γράφει ο Θωμάς Ακριτίδης
Τα λογικά και τα παράδοξα της ελληνικής οικονομίας. Τι πρέπει να κάνουμε όλοι οι Έλληνες για να μπει επιτέλους μια τάξη και μι σειρά σ’ αυτή τη χώρα.
Η χώρα μας, όπως είναι πεισμένοι οι περισσότεροι Έλληνες, είναι γεμάτη από ανεκμετάλλευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές και τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ίσως μεγαλύτερες από αυτές των εύρωστων οικονομικά χωρών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.
Η Ελλάδα αποτελεί δηλαδή, μία εν δυνάμει πάμπλουτη χώρα, που θα έπρεπε να βρίσκεται θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση, από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση που ζούμε όλοι, εδώ και δυο χρόνια.
Ποια είναι τα παράδοξα που κάνουν αυτή τη χώρα, αντί να αποτελεί «τη Γη της Επαγγελίας», να έχει καταλήξει να είναι ο πλέον αξιολύπητος επαίτης και μάλιστα το κυριότερο αίτιο και η αρχή της επικείμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Η Ελλάδα έχει αμέτρητο πλήθος φυσικών πόρων, όπως είναι το υπέροχο κλίμα της και

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.....


 

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ…

Το ΠΑΣΟΚ «εκδικείται» τον Ρομπόπουλο


 

Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα λόγω των διαφωνιών του με τα μέτρα της Τρόικα και το πολυνομοσχέδιο, του ακυρώνουν και τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα που παρέχει το κοινοβούλιο στους 300.
Σήμερα, οι υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν πολλούς βουλευτές ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους αλλάξουν τα αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους με τη μέθοδο leasing μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα τους δοθούν άλλα.
Απαντώντας στις εύλογες απορίες των βουλευτών οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ενημέρωναν απλώς ότι με απόφαση της Βουλής διακόπτεται η σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία και θα συναφθεί νέα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην προηγούμενη σύμβαση ήταν ο κ. Ρομπόπουλος μέσω της οικογενειακής του εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

O Βενιζελο-Τούρκογλου κόκκινο πανί για τους Ρώσους. Τα ίδια με τον Γιωργάκη...

Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"
Image
Eκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν.Μεντβέντεφ.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο". 
Αλλά και χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος επισκέφθηκε την Μόσχα το περασμένο σαββατοκύριακο και είχε συνομιίες και επαφές με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους...

Ανάλυση από ΗΠΑ για επιθέσεις PKK."Μπορούν να προκαλούν μεγάλες απώλειες"


Σε μία ανάλυσή του για τις τελευταίες επιθέσεις του PKK ,το Stratfor επισημαίνει την αλλαγή τακτικής των μαχητών του,που πλέον διεξάγουν περισσότερο πολύπλοκες επιχειρήσεις "που μπορούν πλέον να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στον τουρκικό στρατό"





Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), επιτέθηκε σε οκτώ διαφορετικές αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις 19 Οκτωβρίου στο Cukurca και Yuksekova, δύο περιοχές στην επαρχία Χακάρι, την Τουρκία,.Σε μια επίθεση στα σύνορα Keklikkaya σκότωσε 21 Τούρκους στρατιώτες. Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι 100 με 200 μαχητές πέρασαν στη Τουρκία από τις κρυψώνες τους στα βουνά Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η επίθεση άφησε πίσω της 24 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και

Ο Δρ. Ιχσάν Μπαλ (USAK) αναλύει τι πρέπει η Τουρκία να κάνει μετά τη τελευταία επίθεση του PKK


 


Ο επικεφαλής του International Strategic Research Organisation (τουρκικά USAK), Δρ. Ιχσάν Μπαλ, σε συνέντευξή του αναφέρεται στην πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση των Κούρδων ανταρτών στην επαρχία Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας με απολογισμό 24 νεκρούς και 18 τραυματίες τούρκους στρατιώτες και προτείνει τι πρέπει να υιοθετήσει η χώρα του (Τουρκία) από εδώ και πέρα.
“Αν εξετάσουμε προσεκτικά τις επιθέσεις του PKK το τελευταίο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουμε μία αλλαγή φιλοσοφίας. Ουσιαστικά είμαστε αντιμέτωποι με μια “τυφλή τρομοκρατία” που δεν είναι άλλο από την εξέλιξη της τρομοκρατίας υπό την ευρύτερη έννοια του όρου που όλοι γνωρίζουμε. Η “τυφλή τρομοκρατία” έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το ότι δεν αντιμετωπίζεται εύκολα ενώ είναι και δύσκολο, έως απίθανο

"Επανεκκίνηση" της οικονομίας...μέσω όπλων;Τι δείχνει η ιστορία.

Η παγκόσμια οικονομία κι όχι μόνο η ελληνική “ψυχορραγεί”! Άπαντες ψάχνουν να βρουν τρόπους επανεκκίνησης της οικονομίας και δυστυχώς ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται και συζητούνται είναι ακόμη κι αυτά που προβλέπουν “εστίες ανάφλεξης” οι οποίες θα “επανεκκινήσουν” τους αμυντικούς βιομηχανικούς κολοσσούς που έχουν αρχίσει να πλήττονται δραματικά από τη κρίση.
Η ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο η Ελλάδα αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για να υλοποιηθούν τέτοιου είδους σενάρια για να “κινηθεί” χρήμα. Μπορεί η θεωρία -που δεν είναι μόνο θεωρία- να μοιάζει “συνωμοσιολογική”,όμως η ιστορία δείχνει ότι έχει απόλυτη βάση.

Ελληνοτουρκικές κρίσεις και …”οικονομία”


«Οι κρίσεις Ελλάδας και Τουρκίας γίνονται και για να αγοράζουμε όπλα». Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί εικασία, αλλά γεγονός που αποδεικνύεται με ντοκουμέντα.

Η κρίση στα Ιμια δεν είναι το μόνο παράδειγμα,είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Αμέσως μετά τη κρίση ο Κώστας Σημίτης,πρωθυπουργός τότε της Ελλάδας είχε ανακοινώσει από το ΥΕΘΑ ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπολογίζεται ότι μας στοίχισε περίπου 10 δις.

Για περισσότερο από 60 χρόνια κατά σύμπτωση όταν συμβαίνει να μειώνονται οι εισαγωγές όπλων, ξαφνικά η χώρα αντιμετωπίζει θερμό κλίμα με εντάσεις, όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται σε στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης της Στοκχόλμης (Sipri).

•Η είσοδος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ κατά την περίοδο του «ψυχρού πολέμου» συνοδεύτηκε από αθρόες εισαγωγές οπλικών συστημάτων, βάζοντάς την στην ατζέντα των καλύτερων πελατών

Γερμανός ιστορικός «χρεώνει» το ελληνικό πρόβλημα στον Όθωνα!

 

Το πήρα από το Alkimos archive. Δεν θα συμφωνήσω με την γνώμη του δημοσιογράφου αλλά ούτε και του Άλκιμου. Το γεγονός ότι το «στήσιμο» του νεοσύστατου, τότε, ελληνικού κράτους έγινε εξ αρχής πάνω σε βάσεις στρεβλές είναι γεγονός αναμφισβήτητο αλλά το να χρεώνουμε στον «Έλληνα» Όθωνα την επιδίωξη δημιουργίας οπαδών λες και ήταν κοινός πολιτικάντης δεν το θεωρώ σοβαρό. Δεν θεωρώ επίσης σοβαρό να χρεώνουμε στο σύνολο του κλήρου ευθύνες και υποταγή στον εκάστοτε ισχυρό. Φωτεινό παράδειγμα ο Δαμασκηνός. Αλλά και για το Άγιο Όρος έχω ενστάσεις. Ο Χίτλερ εξ αρχής έθεσε το Άγιο Όρος υπό την προστασία του απαγορεύοντας και την επίσκεψη, έστω, Βούλγαρου στο Περιβόλι της Παναγίας και μάλιστα ήταν αυτός που προφύλαξε τους θησαυρούς του. Επισκέφθηκα το Άγιο Όρος σε εποχή που οι ηγούμενοί του είχαν ζήσει την κατοχή, είχαν πολεμήσει κατά των Γερμανών είχαν κάνει αντίσταση είτε με τον ΕΔΕΣ, είτε με τον ΕΛΑΣ αλλά όλοι τους ήταν κάθετοι. «Μη Χίτλερ, το Άγιο Όρος δεν θα υπήρχε σήμερα και οι θησαυροί του θα κοσμούσαν διάφορες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία του εξωτερικού».                                                                                                                                                 
Αποτέλεσε η βασιλεία του Όθωνα την απαρχή της σημερινής κακοδαιμονίας των Ελλήνων;
Ο ιστορικός και δημοσιογράφος Joachim Käppner, από τα κορυφαία στελέχη της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο, με το οποίο ανατρέχει στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μοίρα θα ήταν ευνοϊκότερη, αν δεν είχε βρει πρόωρο θάνατο ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και αν δεν είχε ανέβει στο νεοσύστατο θρόνο ο Όθων των Βίτελσμπαχ από το Μόναχο!
«Η δημοσιονομική κρίση» , σημειώνει, «και μάλιστα όλα σχεδόν τα δομικά σφάλματα του ελληνικού κράτους σήμερα ανάγονται στη βασιλεία του Όθωνα.» Και ο Joachim Käppner εξηγείται. Ο οίκος των Βίτελσμπαχ που βρισκόταν στον θρόνο της Βαυαρίας, δηλαδή μιας ήσυχης και μέτριας γερμανικής δύναμης εκείνης της εποχής, έρρεπε σε υψιπετείς φιλοδοξίες και υποτίμηση των αντικειμενικών δυνατοτήτων. Έτσι και ο νεαρός Όθων ονειρευόταν τον εαυτό του αυτοκράτορα του Βυζαντίου με έδρα στο Βόσπορο, μια εντελώς μετέωρη φαντασίωση που αργότερα υπό τη μορφή της Μεγάλης ιδέας είχε για την Ελλάδα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό κόστος.