Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΧΕΙΡΟΚΤΡΟΤΗΜΑΤΑ και ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ...


Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ και ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...!!!

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρώτο Δελτίο το μετέδωσε και η...ΝΕΤ.!
Ο Σαμαράς ουσιαστικά αποθεώθηκε στον Πειραιά από τον κόσμο...
Όπως μετέδωσε και η ΝΕΤ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο, περπάτησε στον δρόμο, μίλησε με τον κόσμο και άκουσε τα προβληματά τους, χειροκροτούμενος.
Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, γιά τον οποίο ακούστηκαν αποδοκιμασίες...
Βέβαια οι ιστοσελίδες των εφημερίδων πλήν του Πρωτου Θέματος δεν κάνουν καμία αναφορά...
Μάλιστα μας καταγγέλουν ότι το Ρ/Φ REAL τού Χατζηνικολάου μετέδωσε ότι ότι...αποδοκιμάστηκε...!!!
Έ, μετά την σημερινή αποθέωση Σαμαρά, θα ξαναρχίσουν τα σενάρια γιά...αναβολή των εκλογών...ΠΗΓΗ

Θεοφάνεια 2012 στη Χιμάρα


HaonasΠιστή στα ελληνικά και χριστιανικά έθιμά της η Χιμάρα και οι Χιμαραίοι. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, μετά την λήξη της λειτουργίας ο κόσμος συγκεντρώθηκε στα Σπήλια όπου έγινε το πέταγμα του σταυρού.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα ορμητικά κύματα, τρία νέα παιδιά δεν πτοήθηκαν και βούτηξαν να διεκδικήσουν τον τίμιο σταυρό. Τα παιδιά που τελικά βούτηξαν ήταν ο Μιχάλης Κονόμης, ο Μιχάλης Λαζάρης και ο Μάρκος Τσακάλης που έπιασε τον σταυρό.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για το θάρρος τους και τους ευχόμαστε φώτιση και υγεία.

Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Βόμβα Καμένου για νέο κόμμα. Αιχμές για τα υποβρύχια σε Αβραμόπουλο – Βενιζέλο




Πυρετωδώς εργάζεται στο παρασκήνιο ο Πάνος Καμένος για τις επόμενες εκλογές με την προοπτική ακόμη και να συστήσει ένα νέο κόμμα.
Πιθανοί συνεργάτες του στελέχη όπως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και άλλοι «πικραμένοι» συνδικαλιστές και στελέχη που δεν βρίσκουν χώρο έκφρασης εντός της Ν.Δ και κινούνται σε απόλυτη αντιμνημονιακή γραμμή.

«Όλα μπορεί να γίνουν, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνω κόμμα.... εγώ σας λέω, πες ότι κάνω...

Σε κόμμα μετατρέπεται το Μάιο η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία


 

Καθώς δείχνουν τα κουκιά, τον προσεχή Μάιο στο αλβανικό πολιτικό-εκλογικό σκηνικό θα μπει κι ένα καινούργιο κόμμα. Το γνωστό πλέον ανθελληνικό εθνικιστικό κίνημα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» του Κρεσνίκ Σπαχίου θα  μετατραπεί σε κόμμα.
Αυτό θα γίνει  κατά το Μάιο, σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σπαχίου, εποχή που θα πραγματοποιήσει η  Ερυθρόμαυρη Συμμαχία την πρώτη τη συνέλευση. Παράλληλα ο Σπαχίου είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.
Επιπλέον ο Σπαχίου «ξεκαθάρισε» κι ένα  άλλο θέμα: αυτό της σχέσης με τον αλβανό πρόεδρο και προϊστάμενό του Μπαμίρ Τόπι.  Ο Σπαχίου ανέφερε πως ανήκουν σε δυο διαφορετικά πολιτικά ρεύματα και κατά συνέπεια σε διαφορετικά κόμματα.  Αυτός όμως δεν προσδιόρισε σε ποιο πολιτικό ρεύμα ανήκει , αλλά έχοντας υπόψη πως το κόμμα του, καθώς ο ίδιος λέει, θα επεκταθεί εκτός των συνόρων, τότε στον ορίζοντα διαφαίνεται η ίδρυση ενός ακροδεξιού σχηματισμού με κυρίως ανθελληνικό προσανατολισμό. ΠΗΓΗ

Η νοητική Χάρτα της ΑΟΖ



Το γενικό πρόβλημα της αντίληψης για τη σημασία της ΑΟΖ είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητάς της. 
Τα 200ΝΜ αλλάζουν τόσο πολύ τα συνηθισμένα δεδομένα που μας δυσκολεύουν στη νοητική μας μοντελοποίηση. Επιπλέον, η κλασική γεωγραφία με την απλοϊκή της έννοια δίνει έμφαση μόνο στην ξηρά. Για την ΑΟΖ χρειαζόμαστε μία θαλασσογραφία, για να αποκτήσουμε μία εικόνα υψηλής στρατηγικής.
Μέσω των διαγραμμάτων Voronoi μπορούμε να κατασκευάσουμε μία νοητική Χάρτα της ΑΟΖ, όπου η ξηρά ενσωματώνεται στην κυψέληVoronoi που ελέγχει και δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους. 
Με αυτόν τον τρόπο η θάλασσα και η ξηρά της κυψέλης αποτελούν μία ενιαία οντότητα. Έτσι τα μεγέθη είναι άμεσα συγκρίσιμα και μάς...

Ο στρατός και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο της Τουρκίας Φήμες και εξελίξεις τις τελευταίες ώρες για τις σχέσεις στρατού – πολιτικής εξουσίας.




Του Νίκου Στέλγια* 

Τις τελευταίες ώρες στην γειτονική χώρα λαμβάνουν σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά το μέλλον τις σχέσεις των ενόπλων δυνάμεων με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Την στιγμή που οι Τούρκοι δικαστές ετοιμάζουν κατηγορητήριο για τον πρώην αρχηγό της στρατιωτικής χούντας, στρατηγό Κενάν Εβρέν και τον πρώην επιτελάρχη Ιλκέρ Μπάσπουγ, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο της τουρκικής πολιτικής επικαιρότητας.

Την Τετάρτη, στην Άγκυρα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι το κυβερνών κόμμα είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με την εκδίκαση των στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Αμντουλκαντίρ Σελβί, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την τουρκική πρωθυπουργία, μετέδωσε την πληροφορία ότι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ενδέχεται να οδηγήσει σε παραίτηση και άλλους ...

ΔΟΓΜΑ ''ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΕ'' - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ


Του Ευστάθιου Κουτσουράκη*
Η νέα τουρκική εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με τον κύριο διαμορφωτή της Αχμέτ Νταβούτογλου, πρέπει να βασιστεί στο δυναμικό άνοιγμα προς το διεθνές περιβάλλον μέσω της  εκμετάλλευσης της γεωπολιτικής της θέσης, η οποία την καθιστά το κέντρο τριών γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής. Η πρώτη είναι εγγύς χερσαία περιοχή: Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Καύκασος. Η δεύτερη είναι η εγγύτερη θαλάσσια περιοχή: Εύξεινος Πόντος-Αδριατική-Ανατολική Μεσόγειος-Ερυθρά Θάλασσα-Περσικός κόλπος-Κασπία θάλασσα.  Η τελευταία σφαίρα επιρροής είναι η εγγύτερη προς την Τουρκία ηπειρωτική περιοχή και περιλαμβάνει τον άξονα Ευρώπη-Βόρει Αφρική-Νότια Ασία-Κεντρική και Ανατολική Ασία.
Ο Νταβούτογλου τονίζει, πως τα ζητήματα της Κύπρου και του Αιγαίου πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των ευρύτερων επιδιώξεων της Τουρκίας, καθώς αυτές οι δύο περιοχές βρίσκονται στο κέντρο των παραπάνω γεωπολιτικών αξόνων. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη γεωοικονομική αξία που έχει το...

Τα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν το Γιάννο Κρανιδιώτη

Εκρηκτική ήταν η αποδοχή του πρώτου μέρους της έρευνάς μας με τίτλο «Η 11η  Σεπτεμβρίου της Ελλάδας». Αυτό φάνηκε τόσο από την αναγνωσιμότητα του άρθρου όσο και από τις εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις σε άλλα sites και blogs!

Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας έρευνας που κάναμε και την συγγραφή μιας ανάλυσης 12.000 λέξεων περίπου. Πριν προχωρήσουμε στην δημοσίευση του δεύτερου μέρους της έρευνάς μας, θεωρήσαμε σημαντικό να απαντήσουμε στα εκατοντάδες μηνύματα των αδελφών Κυπρίων αλλά και Ελλήνων της ομογένειας, για τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη καθώς και γιατί το συνδυάσαμε στο πρώτο τμήμα της έρευνάς μας!

Αναζητώντας στοιχεία στο διαδίκτυο, πράγματι η υπόθεση Κρανιδιώτη είναι φτωχή από στοιχεία ! Κατά ένα περίεργο τρόπο, όταν αναζητάς στοιχεία της εποχής που αφορούσαν στην υπόθεση, βρίσκεις ελάχιστα ιστορικά...

Σκάει η "φούσκα" της τουρκικής οικονομίας; - Οι επιπτώσεις στην άμυνα


ImageΣαφή σημάδια υπερθέρμανσης δείχνει η τουρκική οικονομία, με ένα «κραχ»  να θεωρείται πολύ πιθανό ακόμα και εντός του 2012! Τα στοιχεία που μεταδόθηκαν πριν λίγο από την εποπτική αρχή του κλάδου BDDK είναι εφιλαλτικά σε ότι αφορά την συνολική προοπτική της τουρκικής οικονομίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.    

Τα καθαρά κέρδη των τραπεζών υποχώρησαν 10,4% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 στα 18,26 δισ. λίρες ($9,7 δισ.) καθώς τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας μείωσαν τα περιθώρια και αυτό παρά το γεγονός ότι οι χορηγήσεις δανείων συνέχισαν να αυξάνονται παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κεντρικής Τράπεζας!
Αύξηση χορήγησης δανείων και μείωση κερδών των τραπεζών, είναι ένας πολύ κακός οιωνός.
Σε όλα αυτά προστίθενται και οι πληροφορίες για την υγεία του Ρ.Τ. Ερντογάν και η αύξηση της έντασης της εσωτερικής σύγκρουσης μεταξύ νέο-οθωμανών και κεμαλικών και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το 2012 μπορεί στην Τουρκία να έχουμε σεισμικές εξελίξεις…

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΙΩΝΑ – Η "ΒΙΒΛΟΣ" ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ....


H εισβολή στο Ιράκ ήταν η επιτομή του Σχεδίου για το Νέο Αμερικανικό ΑιώναΤο Σχέδιο για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα (Project for the New American Century - PNAC) αποτελεί think-tank το οποίο ιδρύθηκε στην Ουάσινγκτον το 1997Βασικός σκοπός της δημιουργίας του ήταν η εγκαθίδρυση μιας Pax Americana, μίας παγκόσμιας αμερικανικής αυτοκρατορίαςκαι η προώθηση πολιτικών από την Ουάσινγκτον προκειμένου αυτή να αποκτήσει τον παγκόσμιο έλεγχο σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του και έξι μετά τη θεωρητική διάλυσή του, το PNAC εξακολουθεί να φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, κάποιοι από τους ιδρυτές και μέλη της PNAC, όπως o Ντικ Τσέινι, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο Ρίτσαρντ Περλ και ο θεωρούμενος ως πνευματικός πατέρας της, Πολ Γούλφοβιτς, κατέχοντας ήδη θέσεις-κλειδιά μετά την παράνομη εκλογική νίκη του Τζορτζ Μπους Τζ. το 2000, απέκτησαν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. 
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν την αιτία και την αφορμή που χρειαζόταν, ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόταν για τα νεοφιλελεύθερα «γεράκια», όπως έγιναν γνωστά παγκοσμίως [1]. Αυτό έγινε αιτία για τη μεγαλύτερη δημόσια συζήτηση στη χώρα την τελευταία δεκαετία, και που είχε να κάνει με...

Όποιος φύγει από το μαντρί…Ποιος πολίτης θεωρεί τον εαυτό του πρόβατο; Ποιος πολίτης νομίζει πως τρώει κουτόχορτο; Ποιος πολίτης πιστεύει πως πρέπει να υπακούει σε αφέντες, σε ηγεμόνες, σε ανθρώπους που καταστρέφουν τη χώρα του και το μέλλον των παιδιών του;



Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Ασφαλώς κανείς πολίτης που έχει σώας τας φρένας, που έχει Παιδεία, που έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας, το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση.
Χρόνια τώρα, έχει επικρατήσει η ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ «όποιος φύγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος». Και πολλοί είναι αυτοί, που δεν αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα κόμματά τους αν και έχουν διαπιστώσει πως ενεργούν βλαπτικά για την κοινωνία, είτε γιατί έχουν στόχο την πολιτική τους καριέρα, άσχετα αν η χώρα καταστρέφεται κι οι πολίτες υποφέρουν, είτε γιατί έχουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.




Κανείς, μα απολύτως κανείς έντιμος πολίτης, που διαπιστώνει την ακαταλληλότητα  των πολιτικών κομμάτων, των πολιτικών ταγών, δεν παραμένει προσκολλημένος σε αυτά. Διαχωρίζει τη θέση του είτε με διακριτικό τρόπο είτε καταγγέλλοντας τα όσα...

Προστάτεψε εσύ Βενιζέλο τον τέως πρωθυπουργό …από τα “καταραμένα” CDS!

Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

Ο κύριος που μαζί με όλους όσους σήμερα διεκδικούν την καρέκλα του συνδιαλεγόταν με τους εργολάβους δημοσίων έργων-καναλάρχες, «επιχειρηματίες» με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τους ζητούσε τη «σωστή αντιμετώπιση»…

Ο κύριος και η παρέα του διέλυσαν τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και έγραψαν κανονικά (ουχί στα παλαιά τους υποδήματα, γιατί τέτοια δεν διαθέτουν αφού ντύνονται στους καλύτερους οίκους μόδας), έτρωγαν και έπιναν με τους...ψυχάρηδες και μπόμπολες, έκαναν σπορ (ποδήλατο, κανό, ιππασία και ταξιδάκια για την «ανάπτυξη»), κατόπιν την «κρίση δανεισμού» την έκαναν χρεωκοπία και μας έχωσαν στο ΔΝΤ και την τρόικα…

Οι αλλαξοκωλιές της ελίτ κι ο μπανιστηρτζής λαός.

 
Μαρτυράνε και χωρίς ξύλο λοιπόν...
Παπανδρέου, Ψυχάρης, Μπεγλίτης, Ταμβακάκης (της ΕΤΕ), ΠΑΣΟΚ, ΔΟΛ, MEGA ξεκατινιάζονται!
Και όταν ξεκατινιάζονται οι κατίνες, βγάζουν στη φόρα η μία τα άπλυτα της άλλης!
Δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που δίνουν οι τράπεζες στους μεγαλοεκδότες και στους μεγαλοεργολάβους, κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου επιχειρηματία, διαφάνεια στο φουλ, την ίδια στιγμή που υποτίθεται πως δεν υπάρχει σάλιο για να δοθεί στην πραγματική οικονομία, τη στιγμή που...

Χρειάζεται συθέμελη αλλαγή, σαρωτική σεισμική επανάσταση.



Ο Διγενής ψυχομαχεί, κι η γης τόνε τρομάζει
κι η πλάκα τον ανατριχιά, πως θα τόνε σκεπάσει
γιατί από 'κειά που κοίτεται,
λόγια 'ντρειωμένου λέει
                                                    ριζίτικο δημοτικό
Κατά την τόσο αμφιλεγόμενη αυτή εποχή των ανταγωνισμών, των συγκρούσεων και της αναβιώσεως των εθνικών παθών και των μεγαλοϊδεατισμών μεγάλων και μικρών εθνών στις πλέον στέκεται άφωνος, άβουλος, άτολμος, με τον φόβο και τον τρόμο εμποτισμένος από την ηγέτιδα τάξη, χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική «προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα» — οπως προσφυώς αναφωνεί ο Βάρναλης στους «Μοιραίους». Όμως, αυτοί οι «μοιραίοι» συνωθούνταν φτωχοί, άκληροι, εξαθλιωμένοι μέσα στο υπόγειο ταβερνείο, πίνοντας κρασί «μέσα σε καπνούς και σε βρισιές ενώ απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα». Σήμερα... οι νεοέλληνες καταβροχθίζουν αμέριμνοι τη μπριζόλα, βλέπουν και χαίρονται ασύστολα με τις οικογένειες τους τα τηλεοπτικά πορνό, πηγαίνουν στο γήπεδο για την  υποστήριξη της «ομαδάρας», οι νέοι (κι εκεί είναι το μεγαλύτερο δράμα) κονταροχτύπιουνται για το γκολ, συνωστίζονται για να προσκυνήσουν τους ανύπαρκτους νεκρούς φοιτητές, εξερεύγονται κραυγές κατά των «μπάτσων», του «στρατού» και των «εγκληματιών» που τους σκοτώνουν καθημερινώς στα πάρκα, στους δρόμους, εμποδίζοντας τις πομπές τους για την Ρουάντα και την Σομαλία, αγνοώντας περιφρονητικά τους πέραν των συνόρων σκλάβους αδελφούς, το αιχμάλωτο πατριαρχείο και τόσα άλλα.

Από την άλλη πλευρά οι πολιτικάντηδες τους σιγοντάρουν κατά του «ρατσισμού», υπέρ της «οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια», υπέρ των χρηστών ηρωίνης, κατά των εθνικισμών, υπέρ της φιλίας των λαών, και προσπαθούν να πείσουν πως...

ΑΟΖ και Γενοκτονία των Ποντίων

 Ν. Λυγερός
Στους Τάσσο Τ. και Χρήστο Ι.

Για όσους πιστεύουν ότι το Αιγαίο πρέπει να χωριστεί στα δύο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, διότι αλλιώς θα ήταν άδικο για την Τουρκία, θα θέλαμε να τους δώσουμε ένα ποντιακό μάθημα μέσω της γενοκτονίας. Αν η Τουρκία είναι τώρα σε θέση να διεκδικήσει οποιαδήποτε ΑΟΖ είναι απλώς και μόνο για ένα λόγο.
Διέπραξε μία γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρο- Χαλδαίων, των Εβραίων και των Ποντίων. Δίχως αυτή τη γενοκτονία η Τουρκία δεν θα είχε πρόσβαση στην ακτή που επιτρέπει να αποκτήσει ΑΟΖ. Βέβαια την ενοχλούν τα νησιά μας, διότι είναι πολύ κοντά της. Αλλά αφού δεν συνέχισε τη γενοκτονία στα νησιά μας, είναι πλέον δικό της πρόβλημα. Βέβαια αυτή η προσέγγιση είναι μάλλον αφαιρετική σε πολλούς και ειδικά στους ραγιάδες. Γι’ αυτό το λόγο...

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να αποφύγει η μεσαία τάξη τον αφανισμό της. Να ξεσηκωθεί, όσο είναι καιρός ακόμη, και να επιβάλλει στο 1% της πλουτοκρατικής ελίτ ένα καινούργιο «New Deal».

Mεσαία τάξη: μια πολυτέλεια που ο καπιταλισμός δεν είναι πια σε θέση να πληρώνει
«Η μεσαία τάξη συνιστά μια πολυτέλεια την οποία ο καπιταλισμός δεν είναι πια σε θέση να πληρώνει».
John Gray, πολιτικός φιλόσοφος
Του Γιώργου Στάμκου

Ορισμένες φορές στην Ιστορία συμβαίνει η πραγματικότητα να ξεπερνάει τη φαντασία. Αυτό συμβαίνει τώρα και στην Ελλάδα. Εισερχόμαστε στο 2012, με την Ελλάδα να συμπληρώνει πέντε χρόνια σε οικονομική ύφεση, κάτι που δεν βίωσε ποτέ καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Το 2008 η οικονομική συρρίκνωση ήταν στο -0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας, το 2009 στο -3,2%, το 2010 στο -4,3%, το 2011 στο -6% και για το 2012 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για -3%. Μέσα σε μια πενταετία η ελληνική οικονομία έχασε σχεδόν το 20% του ΑΕΠ της. Την ίδια περίοδο η συρρίκνωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα εκτιμάται μεταξύ -35% με -40%. Κοντολογίς το μόνο που «αναπτύσσεται» στην Ελλάδα της Τρόικας είναι η ύφεση!

Μέσα σ’ αυτό το απελπιστικά υφεσιακό περιβάλλον, χρεοκοπεί και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής μεσαίας τάξης. Οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό, εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που έχει επιβάλει η Τρόικα στον ελληνικό λαό. Η...

Ο Παπαδήμος μπερδεύει τις “κόκκινες γραμμές” με τα “κόκκινα φανάρια”! Τέτοιον το έθος, τέτοιες κι οι πράξεις…



“…ἡ δ᾽ ἠθικὴ ἐξ ἔθους περιγίνεται,…”

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ηθικά Νικομάχεια [1103α] (15)

του netakias.wordpress.com

Ο δοτός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του Υπουργικού είπε :

«Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της»

«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της, αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

Επίσης μεταδίδει κι η Ζέζα Ζήκου σήμερα,...