Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανήσυχη η μεσαία τάξη για τα οικονομικά της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα οικονομικά ιδρύματα και οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της μεσαίας τάξης. Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Κογκρέσο λειτουργεί εις βάρος τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεσαία τάξη συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και τη σταθερότητα εργασίας. Ωστόσο, σχεδόν το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει ότι οι διακοπές, οι μισθολογικές αυξήσεις, η ποιότητα στη νοσηλεία και η ασφάλεια στον εργασιακό τομέα είναι προνόμια της εύπορης τάξης. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Περιοδικού National Journal έλαβαν μέρος 1.000 ενήλικες.
Η συμφωνία Κοσόβου - Σερβίας
Αποβαλκανοποιώντας τα Βαλκάνια
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Δείτε πώς φέρονται οι Τούρκοι στις εκκλησιές μας, στα κατεχόμενα. Η βαρβαρότητά τους σε όλο της το μεγαλείο! Γι΄αυτή την ωμότητα των Τούρκων, ο Σαμαράς δεν πρόφερε ούτε μια λέξη κατά την επίσκεψη και συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Τουρκία. Όχι μόνο δεν είπε λέξη αλλά έσπευσε να τον διαβεβαιώσει ότι θα φτιάξει το τέμενος στην Αθήνα! 
Και μέσα σε λίγα 24ωρα δημοσίευσε στο "διαύγεια" το διαγωνισμό για το τέμενος στο Βοτανικό! 
Αυτή είναι η ξεφτίλα μας, αυτή είναι η προδοσία και ο δοσιλογισμός της πολιτικής μας ηγεσίας. 
 Ένα ιστορικό μνημείο της μεσαιωνικής περιόδου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου χρησιμοποιείται ως υποδοχέας ακαθαρσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».  Η εφημερίδα γράφει ότι πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη, που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη, γι΄αυτό δεν προσελκύουν επισκέπτες. Εκτός από τα άγρια χόρτα στις αυλές πολλών ναών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι καταναλώνουν αλκοόλ εντός των εκκλησιών, εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους και προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση. 

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι παραμελημένες είναι επίσης οι εκκλησίες του Αγίου Συμεών, της Αγίας Ζώνης και του Αγίου...
Η Ελληνική Πρωτομαγιά δεν έχει καμμιά σχέση με την ξενόφερτη υλιστική πρακτική των άθεων σοσιαλ(η)ιστών μπολσεβίκων.

Αύριο είναι πρωτομηνιά και οι Έλληνες γιορτάζουμε, όσο αντέχουμε ακόμη, την ελληνική Πρωτομαγιά. Είναι σε όλους μας γνωστός ο αρχαίος Μύθος της μεγάλης Θεάς Δήμητρας [ Γ(Δ)η μήτηρ],  που σαν έμαθε την Αρπαγή της Κόρης της, της Περσεφόνης από τον Άδη, εγκατέλειψε τον Όλυμπο και περιπλανιόταν στις πόλεις και στις ερημιές, έχοντας εγκαταλείψει το έργο της, τη Θεϊκή Αποστολή της, τη Γεωργία μην μπορώντας να απασχοληθεί μ' αυτό λόγω της Θλίψης της. Και κινδύνεψε να αφανιστεί το Γένος των Ανθρώπων από την έλλειψη της τροφής.
Η Κόρη της που είχε βγει στην εξοχή με τις φίλες της να μαζέψει λουλούδια και άνθη. Μα, σαν η Παράδοση διδάσκει, τούτο είναι σημείο απόκρυφο. Οιωνός συμφοράς, αν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Ο Βασιλιάς των Νεκρών, σαν την είδε μαγεύτηκε και ανέβηκε στην επιφάνεια της Γης. Την Έκλεψε. Και έγινε η Περσεφόνη, η Βασίλισσα του Κάτω Κόσμου. Μα, ο Ψυχοπομπός Ερμής, ο αγγελιοφόρος του Δία, έπεισε τον Άδη, να της επιτρέψει να ανεβαίνει και να ζει με τη Μητέρα της ώστε η Δήμητρα να πάψει να λυπάται πως δε θα ξαναδεί πια την Κόρη της και να συνεχίσει να συντρέχει τους ανθρώπους στη γεωργία.
Έτσι συμβόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες την εναλλαγή των εποχών. Μα πίσω από το συμβολισμό των εποχών βρίσκεται και ένα άλλο στοιχείο πολύ πιο ισχυρό. Στοιχείο που μαρτυρά την Αδιάκοπτη βιολογική συνέχεια της Φυλής μας στους Αιώνες. Το Αιμάτινο Ποτάμι στο Χώρο και στο Χρόνο.
Γιατί την Πρωτομαγιά, ο Λαός μας έχει ως έθιμο να μαζεύει λουλούδια και άνθη και να φτιάχνει στεφάνια απ' αυτά. Πριν μολυνθούμε από τα ανίερα ξενόφερτα...
Είναι η δεύτερη (και τελευταία) φορά που αναφέρομαι στην ΑΕΚ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...

Ένα άκρως «περίεργο» δημοσίευμα φιλοξένησε η «Αυγή». Αμέσως μόλις βγήκε στο προσκήνιο η προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το επίσημο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε ένα ρεπορτάζ, το οποίο στηρίζεται πάνω σε μια ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Κίνηση Πολιτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας πριν από σχεδόν 15 μήνες (τον Φεβρουάριο του 2012!) και την ίδια ώρα αγνοεί την τελευταία τροπολογία που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο, δείχνοντας  αρνητική διάθεση απέναντι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να γυρίσει σπίτι της και προσπαθώντας να θέσει εμμέσως όρους!
Αναλυτικά το δημοσίευμα: «"Επί τάπητος" έχει μπει και πάλι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ μετά τον υποβιβασμό της από τη Σούπερ Λιγκ. Ένας από τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης της ομάδας θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν και το... αχανές του ΟΑΚΑ, που, ακόμη κι όταν είναι μισογεμάτο, δεν μπορεί να θεωρείται "έδρα" για τον -τυπικά- γηπεδούχο (το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό). Ήδη στην ΑΕΚ συζητάνε να παίξει η ομάδα τους του χρόνου (ανεξάρτητα τού σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται) στη γειτονική της Νέας Φιλαδέλφειας Ριζούπολη, όσο καιρό βέβαια είναι "αλάνα" το γκρεμισμένο από το 2002 γήπεδο της "Ένωσης", το αποκαλούμενο "Νίκος Γκούμας".
Οι κάτοικοι είναι σύμφωνοι να ξαναγίνει το γήπεδο με τις...

Τίμησαν τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη...


Δέος στην εκδήλωση για τον ήρωα της ΕΟΚΑ σε σχολείο στην Κω
Το πλέον συγκινητικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η «συνομιλία» των παιδιών του 1ου Γυμνασίου με τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια του πίνακα που τον απεικονίζει
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Κω για έναν άνθρωπο σύμβολο της νέας γενιάς και όχι μόνο, τον αγωνιστή ποιητή και εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες και κατακτητές της Κύπρου στις 14 Μαρτίου του 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Στην εκδήλωση, όπου έγιναν επίσης τα αποκαλυπτήρια πίνακα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, που πήρε την ονομασία του ήρωα της λευτεριάς, παρευρέθησαν επίσης η αδερφή του Γεωργία και η ανιψιά του Αφροδίτη, όπως και ο συναγωνιστής του Γιώργος...
O Woody Allen στο πλευρό των Ελλήνων με το «Athens by night»

O Woody Allen στο πλευρό των Ελλήνων με το «Athens by night»Έναν ακόμα σύμμαχο φαίνεται πως βρήκε η Ελλάδα και ακούει στο όνομα Woody Allen. Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων με το «Athens by Night»!

Με τον δικό του τρόπο, λοιπόν στέλνει ένα μήνυμα στην τρόικα και την Αγκελα Μέρκελ, για όσα βιώνουν οι Ελληνες πολίτες, διμιουργόντας μια ταινία-ύμνο για την Έλλαδα. Η νέα του ταινία, θα ονομάζεται “Athens by Night”, και θα έχει για πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Penelope Cruz! Την ταινία συνυπογράφουν ο Woody Allen και ο μεγάλος Αμερικανός Paul Auster.

Το concept θέλει έναν Αμερικανό συγγραφέα (Pitt), να ζει στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη και να γράφει ένα μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση. Την Ελληνίδα αγαπημένη του, θα...
Δημαγωγοί εσωτερικού, «αχάπαροι» εξωτερικού

Εκπομπές, απευθείας μεταδόσεις, καταγγελίες, μεγαλοστομίες, επί τόπου «εκστρατείες», θρήνοι, οδυρμοί και κροκοδείλια δάκρυα για την «καταστροφή της Κύπρου». 

Όλα αυτά, ένα μήνα πριν… 

Γιατί τώρα άλλαξε ο καιρός. 

Με το θέμα δεν ασχολείται πια κανείς από όσους διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως «η Κύπρος δεν είναι μόνη». 

Ήδη το κυπριακό μνημόνιο είναι γεγονός, ενώ στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία ακούγονται φοβερά πράγματα – στα οποία δεν δίνει κανείς σημασία. 

Προφανώς, επειδή δεν βολεύουν. 

Προφανώς, επειδή αποδεικνύουν πως τίποτε δεν έγινε τυχαία. 

Για παράδειγμα. Ο Χαρίλαος Σταυράκης, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Χριστόφια από το 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, κατέκρινε ενώπιον της επιτροπής την ίδια την κυβέρνηση την οποία υπηρέτησε (και αντικαταστάθηκε όταν, ως φαίνεται, θέλησε να χτυπήσει κάποιο καμπανάκι). 

Είπε πως η κυβέρνηση Χριστόφια «δεν έδειξε την ανάλογη ανταπόκριση σε εισηγήσεις του για μέτρα και ενέργειες». 

Και πως την οικονομία της Κύπρου διέλυσαν η φονική έκρηξη στο Μαρί και ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας – πάνω στο πτώμα του οποίου έχυναν όλοι οι εγχώριοι δημοκόποι ποταμούς (κροκοδειλίων) δακρύων. 

Δεν είπε, δηλαδή, ότι την Κύπρο την διέλυσαν οι αποφάσεις για τη διάλυση του υπέρογκου αυτού τραπεζικού...


Είναι υπόδικος ο εργατοπατέρας αλλά... δεν τρέχει τίποτα!


type12128

Κανονικά στο ΔΣ της ΔΕΗ...
Ο υπόδικος πλέον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκλέχθηκε στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπρόσωπος της επιχείρησης, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ ΔΕΗ. Γιατί όχι; Στη χώρα μας, όλα γίνονται. Με λίγο θράσος, γυρίζει και ο κόσμος τούμπα. Και δεν πάνε να λένε κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές «για την κατάντια της Ομοσπονδίας». ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη ΔΑΚΕ ολέ και τα συνδικαλιστικά μυαλά στα κάγκελα. Και ο πολύς Φωτόπουλος χαιρετά το πόπολο, ευχαριστώντας «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του ελληνικού λαού». Τώρα, πως γίνεται με τη ΔΑΚΕ στο 35,5%, να επιλέγεται ο υπόδικος Φωτόπουλος για εκπρόσωπος, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Αυτά δεν γίνονται σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Όλοι μαζί λοιπόν στη ΔΕΗ, γαλάζιοι, πράσινοι, ροζ και βάλτε. Προέχει το κουμάντο στην επιχείρηση. Και εσύ φορολογούμενε, πλήρωνε τις παράνομες επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ και μη μιλάς...

Ποια Ελλάδα και σε ποια Ευρώπη...

Διάγραμμα με την εξέλιξη της σχέσης εμπιστοσύνης/
δυσπιστίαςτων Ελλήνων πολιτών στον θεσμό της ΕΕ, από
το 2009-2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του
Ευρωβαρόμετρου
.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι το κράτος που θέλουμε είναι αυτό της αξιοκρατίας και όχι της κομματοκρατίας, της διαφάνειας και όχι της διαπλοκής, της δημιουργικής και ανεξάρτητης παραγωγικότητας και όχι των κάθε λογής κρατικοδημιούργητων παρασιτισμών. Όπως γνωρίζουμε, ότι τελικά, το ποιοι θα εφάρμοζαν τα αναγκαία κι αυτονόητα για να πετύχουν αυτούς τους στόχους αναλογεί και στο πόσοι στην επικράτεια θα «ανέχονταν» ένα κράτος δικαίου και αξιοκρατικό. Αλλά σήμερα το τι κράτος θέλουμε σε εθνικό επίπεδο συνδέεται αναπόφευκτα και με το ποια Ευρώπη θέλουμε...

Ο όρος «ευρωπαϊκή κόπωση» που αναφέρθηκε σε ομιλία του κ. Μπαρόζο, αντανακλά τις επί μέρους «κοινωνικές κοπώσεις» σε εθνικό επίπεδο και όλες μαζί αφηγούνται την νέα πραγματικότητα σε πολλές σελίδες αβεβαιότητας, ανεργίας, ανισότητας, βίας και αυταρχισμού, προοδευτικά για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Οι λύσεις πράγματι δεν είναι μόνον εθνικές. Αλλά σε κάθε περίπτωση το πού πάμε συνδέεται με το ποιος και πώς αποφασίζει, με το ποιος και πώς πράττει, με το ποιος ελέγχει ποιον και πώς. Και όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα συνδέονται με τα διαθέσιμα αποθέματα πολιτικής σκέψης, αποφασιστικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και ελλείψει δημιουργικών και πειστικών απαντήσεων για το παρόν και το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών, τόσο από τα κεντρικά θεσμικά όργανα της Ευρώπης όσο και...