Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η αφήγηση και ο μύθος


Του Στέφανου Κασιμάτη στο «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ»

Ο Μανώλης ο Γλέζος (δικαιούται το ονομαστικό άρθρο προ του επιθέτου, διότι εξελέγη δύο φορές Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ...) δεν ανέφερε καθόλου τον Κίσινγκερ, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε καν τους Νεφελίμ. Εντούτοις, στην ομιλία που έκανε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την περασμένη εβδομάδα, ήταν σαφέστατος: κάποιοι -ακατονόμαστοι και, προφανώς, σκοτεινοί τύποι- έχουν βάλει στόχο να πλήξουν την «ιδεολογία της

αντίστασης», ώστε ο ελληνικός λαός «να μην αντιστέκεται στα σχέδιά τους», είπε. (Μικρή παρέκβαση, για να λυτρωθώ από την αμαρτία μου διά της ομολογίας: παρά την υπερηφάνεια για την εθνική ταυτότητά μου, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτά τα σκοτεινά κέντρα σπαταλούν τόση φαιά ουσία και προσπάθεια για να εξουδετερώσουν τους Ελληνες! Τόσο σημαντικοί είμαστε σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο; Γιατί δεν χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους για να εξουδετερώσουν, π.χ., τους Κινέζους, των οποίων η άνοδος πραγματικά οδηγεί σε αναδιάταξη την παγκόσμια τάξη πραγμάτων; Αυτοί οι Νεφελίμ, βρε παιδάκι μου, δεν έχουν στοιχειώδη αντίληψη των προτεραιοτήτων; Δέχομαι, παρ’ όλα αυτά, ότι, ως κατ’ αποκλειστικότητα ζωντανή ενσάρκωση του πνεύματος της αντίστασης, ο Μ. ο Γλέζος δικαιούται να ψυχανεμίζεται κάτι το οποίο από εμένα τον αδαή διαφεύγει...)

Είπε όμως και κάτι ακόμη ο Μ. ο Γλέζος, εξόχως σημαντικό κατά την ταπεινή άποψή μου, καθώς εκφράζει μια αντίληψη περί Ιστορίας, εξίσου δημοφιλή σε Δεξιά και Αριστερά σε τούτη

Ο Τουρκικός Στρατός αντιμετωπίζει κρίση ηθικού

laleΔημοσιεύεται στη συνέχεια άρθρο της Lale Kemal (Sariibrahimoglu) αρθρογράφου της αγγλόφωνης  έκδοσης Today’s Zaman και ανταποκρίτριας του Jane’s Defence Weekly από 1991, με τίτλο Ο Τουρκικός Στρατός αντιμετωπίζει κρίση ηθικού.
Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη μετασχηματισμών για να ανυψωθεί το ηθικό του στρατεύματος. Το γεγονός ότι τόσο μεγάλος αριθμός αξιωματικών αντιμετωπίζουν κατηγορίες για οργάνωση πραξικοπήματος προκαλεί προβληματισμό ως προς την κατάσταση του ηθικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια χρονική στιγμή που η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας στον περίγυρό της. Είναι η πρώτη φορά στην δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας, επισημαίνει η αρθρογράφος, που οι υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές που βρίσκονται πίσω από τα πραξικοπήματα νοιώθουν τη θερμότητα της δικαστικής διαδικασίας.
Σημειώνουμε ότι προ έτους, σε άρθρο μας με τίτλο Ειρήνη διά της ισχύος! Για μια επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής που

Πώς Ελλάδα και Κύπρος να γίνουν προπύργια σταθερότητας

του Σάββα Ιακωβίδη


Να το θέσουμε ωμά, δηλαδή ρεαλιστικά και ορθολογιστικά: Οι δυσκολίες των άλλων να γίνουν μοναδικές ευκαιρίες για τον ευρύτερο Ελληνισμό. Αρκεί οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου να αποφασίσουν να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά, να ενώσουν κι άλλες δυνάμεις και να εκδιπλώσουν δυναμικά τις δυνατότητες και τις ικανότητες των πιο λαμπρών ελληνικών μυαλών. Τέτοια λαμπρά και φωτισμένα μυαλά υπάρχουν και διαπρέπουν εις την αλλοδαπήν. Μόνο που δεν έχουμε και λαμπρούς ηγέτες, ικανούς να προβλέψουν, να σχεδιάσουν και να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες.
Προχθές, στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να παραμείνουν σταθερές μέσα στην Ευρώπη. Αλλιώς, η κρίση της Μέσης Ανατολής -που συνδαυλίζεται τώρα και από την τουρκική- θα μεταδοθεί παντού και κανείς, είπε, δεν είναι σίγουρος ότι θα γλιτώσει. Επειδή η Ελλάδα και η Κύπρος ανήκουν στην ΕΕ, είπε, μπορεί να γίνουν «προπύργια σταθερότητας σε μια περιοχή

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στή Θεσσαλονίκη γιά τίς ἐκδηλώσεις ὁμοφυλοφιλικῆς «ὑπερηφάνειας» (Gay Pride)

 

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗΣ "ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ" (GAY PRIDE)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ 18:30
ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ἡ παρουσία σου θά σημάνει:
·        Ὁμολογία Πίστεως στόν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστό
·        Σεβασμό στήν Ἑλληνορθόδοξη Παράδοση
·        Προάσπιση τοῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογένειας
·        Αἴσθηση χρέους ἀπέναντι στά παιδιά μας

Ὁμιλητής :  Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος - Θεολόγος

Συνδιοργανωτές:
"ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ", ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ "ΓΕΧΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ"
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ"
Ο.Χ.Α. "ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ"
ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΣΥΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 
"Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΨΥΧΟΥΛΕΣ"
ΣΦΕΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΦΙΛΩΝ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ 
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ "ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ"

Ἐκ μέρους τῶν συνδιοργανωτῶν χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Πρόεδρος τῆς Ἑταιρείας Ὀρθοδόξων Σπουδῶν, Πρωτοπρεσβύτερος - Ὁμότιμος Καθηγητήςπ. Θεόδωρος Ζήσης.

Ἡ ἐκδήλωση θά κλείσει μέ ἀνάγνωση ψηφίσματος καί κατάθεσή του στό Δημαρχεῖο.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 4Ε
   ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "ΛΥΔΙΑ" 94,2

Δεν καταλαβαίνω. Όλος αυτός ο θόρυβος, όλη αυτή η αναστάτωση έχει σαν αιτία το κλείσιμο της «ιερής αγελάδας», της ΕΡΤ ή απλά αυτό το κλείσιμο έδωσε άλλη μια αφορμή για να εκφρασθούν αντικυβερνητικές θέσεις και αισθήματα; Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θέλει να έχει «αυτήν » ειδικά την ΕΡΤ; Το άλλο μετά τους υπαλλήλους τους Βουλής μεγάλο σκάνδαλο; Να έχουμε κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία με λίγο προσωπικό, όσο έχει ένας ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μαλιστα! Να μην εκφράζει τις κομματικές του πεποιθήσεις o καθένας μάλιστα! Να μην είναι παραμάγαζο κομμάτων μάλιστα! Αλλά αυτό το χάλι που είχαμε; Που ο κάθε βουλευτής διόριζε και από έναν υπάλληλο; Και με τι μισθούς!!! Όχι, χίλιες φορές όχι.


Ισχύει το «οίος ο στρατηγός (ναύαρχος, πτέραρχος), οίος και ο υφυπουργός» στην περίπτωσή σας κ. Ελευσινιώτη; Κάνατε τα παιδιά μας υπηρέτες δημαρχίσκων!

Ανέκαθεν η θέση μου ήταν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει να υπάγονται απ' ευθείας στον φυσικό τους αρχηγό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς την μεσολάβηση υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων των εκάστοτε γενικώς ανίκανων κυβερνήσεων που όπως αποτυγχάνουν σε όλους τους άλλους τομείς  δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξεφύγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αρκεί βέβαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι άξιος να σηκώσει αυτό το βάρος, περιβεβλημένος με όλες τις εξουσίες που αφαίρεσαν από τον Θεσμό πολιτικάντηδες τύπου Ανδρέα Παπανδρέου.
Αφορμή για τα παραπάνω μου έδωσε το κείμενο ιστολογίου ( defence-point) ότι επ' ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου και στα πλαίσια εφαρμογής των αρχών περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης- με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου- ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων να καθαρίσουν τις ακτές σε συνεργασία με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.
Είμαι και εγώ της γνώμης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να δραστηριοποιούνται με κάθε τρόπο ώστε να  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο αλλά μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας και στο περιθώριο της βασικής  δραστηριότητας   που είναι η εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφάλεια τόσο του ίδιου (του προσωπικού) όσο και της χώρας όταν χρειασθεί, ενώ όταν  πρόκειται για συνθήκες εκτάκτων αναγκών  η εκπαίδευση και όλα τα άλλα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Κανείς λοιπόν δεν έχει αντίρρηση να χρησιμοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όπου μπορούν να ωφελήσουν το γενικό καλό αρκεί να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλους επιτήδειους όπως τότε

Ο πολιτικός κόσμος "σκότωσε" την ΕΡΤ


Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει στο τέρμα τα μεγάφωνα στους δρόμους και να παίξει ήχους σκληρού ροκ. Το γήπεδο που επιλέγει να αναμετρηθεί ο κ. Σαμαράς με τα δημοσκοπικά του νούμερα είναι καλά επιλεγμένο. Η ΕΡΤ είναι απαξιωμένη εδώ και καιρό. Όχι μόνο από τα κόμματα εξουσίας, αλλά και από τις διοικήσεις της, τους συνδικαλιστές της...

Σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος υπάρχει μία δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο ιδιωτικοί σταθμοί, όπως και ότι θα λειτουργούσαμε μόνο με την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ!

Θα πρέπει, πάντως, να διευκρινίσουμε ότι είναι άλλο δημόσια και άλλο κρατική ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ήταν σχεδόν πάντα μία κρατική εταιρεία κι αυτό ήταν το αδύναμο σημείο της. Η κάθε κυβέρνηση ήθελε ένα δικό της «μαγαζί» και έτσι διόριζε τους δικούς της ανθρώπους, τοποθετώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους στο «ψυγείο». Ελάχιστες φορές η ΕΡΤ λειτούργησε με διαφορετικό τρόπο κι όσες φορές συνέβη αυτό είχε τον κόσμο με το μέρος της. Διότι ο κόσμος έχει κριτήριο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει πατώσει σε όλες τις μετρήσεις. Δεν έχει χειρότερο πρόγραμμα από πολλά ιδιωτικά κανάλια. Αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο κόσμος από

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της 11 Ιουν. 2013


e-mail: pkpk@theplanet.gr

   κ. Δήμαρχε της Καβάλας,
   γνωρίζαμε ότι δεν έχετε την αίσθηση του χώρου και του χρόνου και νομίζετε ότι άρχετε μιας Τουρκικής πόλης και μάλιστα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Σουλτάνου Σουλεϊμάν, όμως μετά τα γεγονότα που δημιουργήσατε στις Κρηνίδες κατά την εορτή μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, πρέπει να δώσετε εξηγήσεις και σ’ εμάς, αλλά κυρίως στους Καβαλιώτες που σ’ ένα χρόνο θα κληθούν να ψηφίσουν για Δήμαρχο της πόλης μας. Και ξέρετε κάτι κ. Δήμαρχε; Τουλάχιστον με το ισχύον σύνταγμα (αν δεν ερμηνευτεί κατά το δοκούν, όπως συνήθως γίνεται το τελευταίο διάστημα), οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνας και Έλληνας, κατά τη συνείδηση του κόσμου, δεν είναι αυτός που μόνο γεννιέται, αλλά πρέπει και να σκέπτεται και να πράττει ως Έλληνας.
   Σήμερα, κ. Δήμαρχε, βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και η Καβάλα (αν σας διαφεύγει) είναι Ελληνική πόλη, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι με τα έργα τους να τη μετατρέψουν σε Τουρκική.
   Γιατί σας πείραξε τόσο (σε σημείο να τον διακόψετε και να απειλήσετε με αποχώρηση, πράγμα το οποίο κανένα δε θα πείραζε) η αναφορά του ομιλητή κ. Γεωργιάδη στο όνομα Ρεπούση;
   Πολιτικό θέμα είναι η αναφορά του ονόματος μιας ανιστόρητης και μάλιστα όταν έχει επιδώσει τα διαπιστευτήρια της ασχετοσύνης της προ της βουλευτικής εκλογής της; (βεβαίως εκλογής και εισόδου στη Βουλή από την πίσω πόρτα, διότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι εξ’ ίσου ανιστόρητος)
   Μήπως το ξέσπασμά σας οφείλεται σε ταύτιση ιστορικών απόψεων με την κ. Ρεπούση;
   Μήπως κ. Δήμαρχε φοβηθήκατε ότι ο κ. Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, με τον οποίο έχετε συχνές συναντήσεις, θα σας δημιουργήσει κάποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα αν σκεφτεί ότι μπορεί να πέρασε από το μυαλό σας πως κάποτε Τούρκοι έσφαξαν Έλληνες και μάλιστα Ποντίους;
   Μήπως χάσατε την ψυχραιμία σας αρχίζοντας να αντιλαμβάνεσθε ότι, παρά τις επιμελείς προσπάθειες ορισμένων, δεν πρόκειται η Καβάλα να μετατραπεί σε Τουρκικό Προτεκτοράτο;
   κ. Δήμαρχε σας δίνουμε, παραφρασμένη, την απάντηση που έδωσε και ο Τερτσέτης στην περίφημη Δίκη των Δικαστών το 1834: 

ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.


                                                                                 Για το Δ.Σ. της
                                                                           Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας

                                                                             Άγγελος Βουλόδημος
                                                                              Γενικός Γραμματέας


Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού

του Στέργιου Ζυγούρα (e-mail)


 Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι σαν να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι χρυσόψαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία χθες, τόνιζαν και ξανατόνιζαν πόσο φιλέλληνας είναι ο Γιούνκερ και πόσο βοήθησε την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης. Ξέχασαν λες ποιος είπε την φράση “The game is over. We need serious statistics” το 2009, αμέσως μόλις ανέλαβαν οι Ζορό της κάθαρσης Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και εντός 24ώρου “ανακάλυψαν” ότι το έλλειμμα ήταν τόσο αντί τόσο… Τόσο γρήγορα “πείστηκε” o κύριος Γιούνκερ ότι τα ψέματα τα έλεγαν οι Σημίτης-Καραμανλής… Τέλος πάντων, ας πούμε ότι κι αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση εθνικής σημασίας, αφού πολλά παίζονται σήμερα κλπ κλπ.

ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΥΠΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter: @egerssi

Στις 11 Μαρτίου 2013, αναλάμβανε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) ο Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και μεταξύ των άλλων δήλωνε: «…από τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων εξαρτάται η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προοπτική της χώρας». Λίγο διάστημα μετά, μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), ο κ. Σταυρίδης επικαλούμενος μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), ανέφερε: «η μελέτη αυτή προβλέπει πως οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να φέρουν κάθε χρόνο το 1% του ΑΕΠ και 30.000-40.000 θέσεις εργασίας. Εμείς, αν δουλέψουμε σωστά μπορούμε να τις διπλασιάσουμε» διευκρινίζοντας επίσης, πως «προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ». Βέβαια, ειδικά τα περί αύξησης των θέσεων εργασίας, αποτελούν σενάρια ονείρων θερινής νυκτός και είναι αισχρά ψεύδη μιας παρωχημένης νεοταξικής αντίληψης, η οποία έχει διαψευστεί από τις εξελίξεις. Γιατί οι όποιες αποκρατικοποιήσεις γίνουν, θα έχουν σκοπό τον περιορισμό των εργαζομένων (για λόγους οικονομίας από τους νέους ιδιοκτήτες) και όχι την αύξησή τους. Όσον δε αφορά τις μελέτες του ΙΟΒΕ, τις περισσότερες των περιπτώσεων πέφτουν έξω, από της εποχής άλλωστε που γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ ήταν ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Αυτός που τότε δήλωνε: «Αν βγούμε από το μνημόνιο σημαίνει ακαριαίος θάνατος….αλλά δεν είναι ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και χρειάζεται πολλά άλλα πράγματα ακόμα».

Όμως, ο κ. Σταυρίδης, παλαιός φίλος του Σαμαρά, δεν επελέγη τυχαία σ΄αυτή τη δημόσια θέση, από όπου στόχο έχει να εκποιήσει-ξεπουλήσει τα ασημικά και τα χρυσαφικά αυτής της χώρας, δηλαδή τη δημόσια περιουσία της, για ένα κομμάτι ψωμί. Διότι τα περιουσιακά στοιχεία μιας πτωχευμένης χώρας, ο όποιος αγοραστής, θα τα ενθυλακώσει πολύ κάτω από την πραγματική τους αξία, άσχετα αν πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ), δεν κοστολογούνται μη έχοντας «τιμή οροφής», γιατί θα