Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αναμένουν επίθεση από Κίνα στην Ινδία το 2012


 


ΤΟ Πεκίνο προειδοποίησε ήδη τις ΗΠΑ να μην “παρέμβουν” στις “εδαφικές διαφορές”
Οι αναλυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική στρατιωτική επίθεση στην Ινδία το 2012, με βάση τις σημερινές συνθήκες που είναι παρόμοιες με εκείνες που υπήρχαν την τελευταία φορά που η Κίνα επιτέθηκε Ινδία – το 1962, αναφέρει μια έκθεση από την G2 Δελτίο του Joseph Farah .
Το κέντρο ανησυχεί για μια τρέχουσα συνοριακή διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών και των κοινών ενεργειακών έργων και διότι η Ινδία έχει συνάψει συμφωνία με το Βιετνάμ σε περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας τις οποίες η Κίνα υποστηρίζει ως δικό της έδαφος.

Ακόμα και σήμερα, η Κίνα εξακολουθεί να επιμένει να...

Και νέες ανακρίβειες Παπανδρέου. Αφιερωμένη στο ΠΑΣΟΚ και η πρώτη εβδομάδα του χρόνου.


Σε συνθήκες ενασχόλησης με τον μικροκομματικό μικρόκοσμο υποδέχεται η Ελλάδα τον καινούργιο χρόνο, εν μέσω προσπαθειών για ανασύνταξη στον υπόλοιπο κόσμο και ενώ προετοιμάζεται ήδη ο επόμενος πόλεμος. 
                                                                 
Την ώρα που ακόμη και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωνε πως «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει φως στην άκρη του τούνελ» και η Κύπρος πανηγύριζε για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, ξεκινώντας την προεδρική πορεία της στην ΕΕ, στην Ελλάδα η καινούργια χρονιά ξεκινούσε με τρομολαγνεία, απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ και φληναφήματα – ακόμη και περί υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα, και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα κοσμογονικά, το ενδιαφέρον της πρώτης εβδομάδας του χρόνου αναμένεται να μονοπωλήσει και πάλι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του...

Ο Καραμανλής "ΣΤΟΧΟΣ των Τούρκων"!


 

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, λύνει τη σιωπή του και απαντά σε όσους «χλεύαζαν» τις δηλώσεις του περί«ασύμμετρης απειλής».
Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο κ. Πολύδωρας δηλώνει απολύτως βέβαιος, ότι οι πυρκαγιές που κατέκαιαν τη χώρα το 2007, ήταν μέρος οργανωμένου σχεδίου, με στόχο την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή.
Όπως υπογραμμίζει, αυτανάφλεξη...
στις 2 το πρωί και σε 50 διαφορετικές εστίες, που δεν είχαν μεταξύ τους σχέση, δεν γίνεται.
«Ασφαλώς δεν μπορώ να πιάσω τον δράστη, τον εκτελεστή την ώρα που βάζει τη φωτιά. Όμως να ξέρετε κάτι. Στην πατρίδα μου την Ανδρίτσαινα, ξέρουν ότι δεν είναι υπαίτια για την καταστροφή η γιαγιά με τα κόλλυβα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Μη φαντάζεστε το δράστη με τον δαυλό να βάζει φωτιά. Μπορείς να τον φανταστείς όμως με ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι πρώτη τους δουλειά είναι να καίγονται ώστε να μην αφήνουν ίχνη»είπε ο κ. Πολύδωρας, σημειώνοντας πως είχαν βρεθεί τέτοια στοιχεία στις φωτιές του 2007.
Ο κ. Πολύδωρας προέβλεψε ανάλογη της ομολογίας Γιλμάζ δήλωση στο μέλλον, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και σε μερίδα των ΜΜΕ για τον τρόπο που τον λοιδόρησαν τότε. Ε Μ Π Ρ Ο Σ

Το προαναγγελθέν ντόμινο στα media και η “σωτηρία” των νταβατζήδων της ενημέρωσης


Τα ΜΜ"Ε" καταρρέουν, οι εκδότες σώζονται... 
 
Τα ψέματα τελείωσαν. Το αναμενόμενο από την περασμένη κιόλας Άνοιξη, ντόμινο στα media συμπαρασύρει Μέσα και ανθρώπους σε μια κατρακύλα άνευ προηγουμένου για την Ελλάδα. Κανάλια θα κλείσουν, εφημερίδες θα κηρύξουν αναστολή έκδοσης, media θα συρρικνωθούν, διαφημιστικές εταιρείες πτωχεύουν, χιλιάδες εργαζόμενοι στη βιομηχανία Τύπου και ΜΜΕ μπαίνουν στην ανεργία, τα ταμεία τους καταρρέουν. 

Οι περικοπές της προηγούμενης χρονιάς, βαφτιζόμενες ως...αναγκαίες κινήσεις σωτηρίας για τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η στάση...

Αθυρόστομες αλήθειες από τον gamostayro





Καλή Χρονιά σε όλους τους Έλληνες!
Σκατά στα μούτρα των ΠΑΣΟΚων και ότι περισσέψει στην ψυχή των πεθαμένων τους!
Δεν είμαι τακτικός στις αναρτήσεις γιατί με τρέχουν οι δουλειές αλλά στα μέτρα του δυνατού, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα.
Φόροι, Φόροι κι άλλοι Φόροι.
Μην μασάτε αδέρφια συνέλληνες. Η γαμημένη Πράσινη Πανούκλα δεν θα είναι στην Εξουσία για να τους εισπράξει άστε που ένα πουλάκι μου έλεγε ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες!
Σαβανώστε τους πούστηδες τους γαμημένους ρεεεε! Όπου τους δείτε και όπου τους πετύχετε! Με ότι σας είναι βολικό. Ροχάλα, παπούτσι, πέτρα ποτήρι, καρέκλα πέτρα, ό,τι!
Κάνανε τα αδύνατα δυνατά να έρθουν στην Εξουσία.
Έκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του '07, έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβρη του '08 και...

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ------




Είπαν για την αυτοκρατορία της Ρώμης ότι: «Φτιάξανε μία έρημο και την ονόμασαν ειρήνη»…
Η διαστροφή στην σύγχρονη Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον παραλογισμό τον «θεών»- αυτοκρατόρων, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την απλή επιθυμία για ικανοποίηση κάθε ματαιοδοξίας, και αισθητής ηδονή και έχει περάσει σε δαιμωνικά πλαίσια!
Στην Ελλάδα επικρατεί ένα κρυφτό με την αλήθεια, ένα απίστευτο βουητό από απόψεις ανίδεων ανθρώπων που βγαίνουν «συγκινώντας» ή ακόμα χειρότερα «ενημερώνοντας» τους Έλληνες με αυτά που με «παρρησία» λέγουν και παρουσιάζουν σαν γεγονότα και αλήθειες.
Είμαστε δυστυχώς μέσα σε ένα τσίρκο και παρακολουθούμε τον κάθε «κλόουν» ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι κλόουν αλλά μεσσίας…και το τραγικό είναι ότι μας πείθει!

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λογική στους ανθρώπους που ελέγχουν την κοινή γνώμη, (πολιτικοί, δημοσιογράφοι) διότι στην θέση της λογικής έχουν βάλει το...

Πως είδαν οι τουρκοκύπριοι τα 7 τρις φυσικού αερίου που βρέθηκαν στη Κύπρο.


Το 2012 δεν θα μοιάζει ούτε μετά προηγούμενα χρόνια, ούτε με την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας. …Διότι μια νέα εποχή θα αρχίσει στην Κύπρο…Φυσικού αερίου…Τα σχετικά με το νησί σχέδια πλέον θα γίνονται σε συνάρτηση με αυτό…Οι φόρμες επίλυσης…Οι υπολογισμοί για τις περιουσίες…Το θέμα των εγγυήσεων…Οτιδήποτε υπάρχει ως θέμα μπροστά μας θα ρυθμίζεται σε σχέση με το φυσικό αέριο…
Αυτοί που μέχρι σήμερα έβλεπαν την Κύπρο μόνο ως στρατηγικό προγεφύρωμα, από τώρα και μετά θα την βλέπουν και με τα γυαλιά της οικονομίας…

Με βάση τις ειδήσεις που έρχονται φαίνεται πως βρέθηκε φυσικό αέριο…Και ο Χριστόφιας έδωσε χτες το καλό νέο στον λαό…Το καλύτερο δώρο για την νέα χρονιά. Ένας αέρας γιορτής υπήρχε. Ας γιορτάσουν. Δίκιο δεν έχουν ; Έρχεται μια βαθιά αναπνοή για την χειμαζόμενη οικονομία. Ο θησαυρός που βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας υπόσχεται ευημερία σε όλους. Μια ελπίδα για τους φτωχούς, τους χρεωμένους και τους άνεργους…

Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, για τη ζωή και το έργο του Νικόλαου Σταύρου [ΒΙΝΤΕΟ]



Πολύ καλό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1  για την ζωή και το έργο του σύγχρονου διανοητή Νικόλαου Σταύρου, από την Γριάζδανη, Αγ. Σαράντα της Ηπείρου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.
Παρακαλούνται οι αναγνώστες να προωθήσουν το βίντεο σε φίλους και γνωστούς, να δείξουμε παντού πως πέρα από την  Ήπειρο της εσωστρέφειας υπάρχει και η Ήπειρος, των αξιών και των σπουδαίων ανδρών. Η ζωή, το έργο και η αγωνιστικότητα του Νικόλαου Σταύρου θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο, ιδιαίτερα για τους νέους Hπειρώτες.

Βάλτε επιτέλους φραγμούς στην κίνηση των κεφαλαίων!


Ανέκδοτο έχει γίνει πάλι η Ελλάδα στην Ευρώπη. Αφορμή αυτή τη φορά είναι τα δισεκατομμύρια που φεύγουν κάθε μήνα από τις ελληνικές τράπεζες για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για πιο ασφαλείς προορισμούς. Το τελευταίο, καθόλου τιμητικό, δημοσίευμα ήρθε από τον βρετανικό Guardian, ενώ πλήθος σχετικών αναφορών έχει ακόμη δει το φως της δημοσιότητας από τις στήλες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και πολλών άλλων μέσων.
Το θέμα ωστόσο, φυγή δισεκατομμυρίων από μια χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας που θερίζεται από την ανεργία και την πείνα, κάθε άλλο παρά ανοίκειο είναι για όλους εμάς. Αφορά συγκεκριμένα τα ποσά που φεύγουν με εντελώς νόμιμους τρόπους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να πάνε στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ελβετία τις περισσότερες φορές. Τα ποσά που έχουν μεταναστεύσει μέχρι σήμερα από το 2010 (όταν η...

Για την Κύπρο μας....


Ειρήσθω

Δύο τού 2012 τα πρώτιστα…με τον Λάζαρο Μαύρο στην Σημερινή


Μακρύς είναι βεβαίως ο κατάλογος όσων πρέπει να γίνουν, κάποια εκ των οποίων κατεπειγόντως, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνα συσσωρευμένων προβλημάτων της πατρίδας, για την απόκρουση των εναντίον της απειλών, για την εξουδετέρωση των σε βάρος της τεκταινομένων μεθοδεύσεων και για την επωφελέστερη αξιοποίηση των προσφερομένων δυνατοτήτων και ευκαιριών. Κρισιμότερο, όμως, παραμένει το ερώτημα:
Π Ο Ι Ο Σ θα τα κάνει όλ’ αυτά; Ποιες ενεργές δυνάμεις και εφεδρείες διαθέτει, ικανές για όλ’ αυτά, ο λαός, εντός ή εκτός των κομμάτων, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας, των απελπιστικά αργόσυρτων, αποπνικτικών ρυθμών; Το πιο απελπιστικό ίσως απ’ όλα, είναι η βάσιμη υποψία -για πολλούς είναι διαπιστωμένη βεβαιότητα- τής ανυπαρξίας (επί του παρόντος) τέτοιων δυνάμεων. Δεν είν’ ορατή στον ορίζοντα, η ενεργός δράση τών εντός κομμάτων δυνάμεων, για...

Όταν η Αθήνα απέκτησε τους Αθηναίους της

   
«Το ‘να πόδι στην Αθήνα/ τ’ άλλο πόδι στο χωριό/ ήτανε καλό το διπλοπόρτι» θα μπορούσε να ψάλλει ο λαϊκός αοιδός για τους κατοίκους της Αθήνας παλαιότερα. Με το χωριό υπήρχε συνεχής σύνδεση: χώρος φτηνών διακοπών, αφετηρία αποστολής εύγευστων παραδοσιακών προϊόντων, κάποτε χώρος απόδοσης κάποιων εισοδημάτων που βελτίωναν το ισχνό βαλάντιο (ενοίκια γης, μερίδιο ελαιοπαραγωγής κ.λπ), πάντως σημείο συνεχούς αναφοράς αφού εκεί παρέμεναν τόσα μέλη της οικογένειας με τα οποία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Το χωριό αποτελούσε τόπο αναπόλησης και ελπίδας για επιστροφή κάποτε, αφού εκεί ήτανε οι έντονες μνήμες της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας. Η Αθήνα δεν ήταν ο αγαπημένος τόπος της κατοικίας, τα συναισθήματα ήταν αμφίθυμα, η διαμονή ήταν αναγκαστική και επιβαλλόμενη, προσδιοριζόταν από άλλες συντεταγμένες. Επιπλέον και το αξιακό τους σύστημα ταυτιζόταν με την επαρχία, ζούσαν στην Αθήνα αλλά έκριναν με την ηθική του χωριού, ακόμη ήθελαν να πάνε εκεί, έστω στις διακοπές του Πάσχα και του καλοκαιριού, και να δείξουν στους ομοχώριούς τους πόσο επιτυχημένοι έγιναν -για την άποψη των συμπολιτών τους Αθηναίων συνήθως αδιαφορούσαν.
Παρατηρώντας την πληθυσμιακή ανάπτυξη της Αθήνας διαπιστώνουμε ότι αυτή ως...

Πολιτική αλητεία, Πολιτική ανεπάρκεια....

Τέλος οι δουλειές. Αρχίζει το δούλεμα


Του Γιώργου Κράλογλου 
Απρέπεια αν όχι πολιτική αγυρτεία πρέπει να χαρακτηριστεί η εντελώς ασαφής, αόριστη και τελικά ακαταλαβίστικη κυβερνητική ανακοίνωση για δήθεν σχέδια και προγράμματα που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας σε 150.000 ανέργους μέσα στο 2012. Είναι ντροπή και πολιτικό αίσχος να δίνουν ελπίδες και μάλιστα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στους άνεργους που ξεπερνούν το 1.000.000 για δήθεν δουλειές όταν δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τι θέλουν να κάνουν.

Δυστυχώς η άθλια πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. 

Κάποιοι “φωτισμένοι” ανεγκέφαλοι κατάφεραν να πείσουν ομοίους τους πολιτικούς να ανακοινώσουν, για επικοινωνιακούς λόγους, ότι μέσα από κοινωνικά και δημοτικά προγράμματα μπορεί να αναχαιτισθεί μερικώς το κύμα της ανεργίας.

Το νέο κύμα ανεργίας που έρχεται το 2012 φουντωμένο και αμείλικτο καθώς (σύμφωνα και με τον κ. Ρωμανιά της ΓΣΕΕ, τα στοιχεία του οποίου ουδέποτε διαψεύσθηκαν μέχρι...

Θα µας στείλουν για... τσίπουρα Ενώ η τρόικα έρχεται αποφασισµένη για την τελική λύση

Ζώης Τσώλης



Η δραµατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονοµία και συνακόλουθα τα ταµεία του κράτους, εν µέσω των πρωτοφανούς σκληρό τητας µέτρων λιτότητας που θα µας ακολουθήσουν και το 2012, αποκαλύπτεται στους διαλόγους κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι παραµονές των γιορτών σε µια απολογιστική τηςπερασµένης χρονιάς σύσκεψη είπαν µεταξύ τους τα πράγµατα µε το όνοµά τους.

Το έλλειµµα του 2011 λόγω της ύφεσης, της υψηλής ανεργίας, της κατάρρευσης των εσόδων των Ταµείων και της αγοράς κινείται µεταξύ 10% και 11% του ΑΕΠ. Και αν αυτή η πραγµατικότητα δεν ανατραπεί µέσα στον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο µε την τόνωση µε κάθε τρόπο των εσόδων, ακόµη και...

Η παγκόσμια σκακιέρα είναι έτοιμη, η Ελλάδα;


Τις ώρες που διανύουμε η πλειοψηφία ανά την υφήλιο προσπαθεί να συνέλθει από το ξενύχτι της ξέφρενης διασκέδασης λόγω της αλλαγής του χρόνου ωσάν η εξελικτική διαδικασία του χρόνου πρόκειται να επιφέρει θεαματικές αλλαγές στη ζωή της προς το καλύτερο. Στην πατρίδα μας θα λέμε δόξα τω Θεώ που τη βγάλαμε και φέτος. Άλλωστε μέχρι του χρόνου ποιος ζει ποιος πεθαίνει…
Κυριολεκτικά όταν…

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά ... καλώς το νέο μνημόνιο !!!


Αθανάσιος Τσίγκας 
aegeantimes.gr 
 Η νέα χρονιά ξεκινάει, δυστυχώς όμως όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, θα είναι η πιο κρίσιμη, η πιο άσχημη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, τόσο για την οικονομία ολόκληρης της χώρας, όσο βέβαια και για το δικό μας πορτοφόλι. Το πορτοφόλι που έχει «στεγνώσει» προ καιρού, το πορτοφόλι που όσες οικονομίες και αν περιελάμβανε, μετά τα απανωτά χαράτσια, μετά τις έκτακτες εισφορές, με τα τόσα τέλη και βεβαιωμένα χρέη, δυστυχώς άδειασε.

Βέβαια οι ιθύνοντες της κυβέρνησης, οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου Οικονομικών, δώσανε παράταση στην είσπραξη χαρατσιών. Με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε ανακοίνωση για...

Η ανθρωπότητα στο κατώφλι του 2012

2012ΤΟ 2012 ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ.
Η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη χρονιά , το 2012, κατέφθασε ολοταχώς. Η χρονιά της συνομωσιολογίας  και της αναμονής του μεγάλου γεγονότος. Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τις «αόρατες κυβερνήσεις» που εξουσιάζουν την ανθρωπότητα.
Και αρέσκονται να πιστεύουν πως αυτές οι κυβερνήσεις δημιουργήθηκαν ερήμην τους μέσα από κάποια μυστικά μονοπάτια , περίεργες τελετουργίες και μυστικές δυνάμεις που χειραγωγούν τα πλήθη και σχεδιάζουν το μέλλον στα μέτρα τους. Πάρα πολλοί πλέον αρέσκονται στο να πιστεύουν πως αυτοί οι «αόρατοι κυβερνήτες» δεν είναι καν άνθρωποι.
Λες και όλα τα τέρατα που έχουμε δημιουργήσει δεν οφείλονται στα ανθρώπινα μυαλά... Ο άνθρωπος άσχετα από το πως δημιουργήθηκε (από θεούς, από εξωγήινους, από ένα αυγό που έσκασε στη γη, από ένα σπόρο που έπεσε ή από μια πορδή που ξέφυγε....) στη συνέχεια και αφού...

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...!!!


 

 "ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ: ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ.... ΠΑΣΧΑ"...!!!

«Βέτο» και τέρμα στα σενάρια  διεξαγωγής Βουλευτικών εκλογών μετά το Πάσχα, βάζει ο  Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα Real.
Δίνει οριστική απάντηση στον Βενιζέλο πού  στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  είχε δηλώσει ότι :
«Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί», προσθέτοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».
 Ο Πρόεδρος της ΝΔ διακηρύσσει στο άρθρο του ότι δεν πρόκειται να...

Διεφθαρμένα ΜΜΕ – Η σιωπή των… «λυκοπροβάτων»!





Ισλανδία: Σε παραίτηση «εξαναγκάστηκε» η κυβέρνηση – Στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης!


Μάθημα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο από τους Ισλανδούς!

Του Φάνη Κυριόπουλου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί άραγε δεν υπάρχουν ειδήσεις από την Ισλανδία;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και οι καλοπληρωμένοι , «σφουγγοκωλάριοι» και βολεμένοι κοντυλοφόροι του κερατά τηρούν σιγήν ιχθύος για την «κοσμογονία» που συνετελέσθη σε αυτήν την μικρή χώρα του Βορρά;

Διότι εκεί, πραγματικά έγινε «επανάσταση», εντός ή εκτός εισαγωγικών, από έναν λαό που λίγα γνωρίζουμε γι’ αυτόν, αφού οι «ειδικοί» φροντίζουν συνειδητά να…

Happy Global 2012 from Vienna

 (mail)



Γεμάτο υποσχέσεις ξεκίνησε το 2012, μηνύοντάς μας ότι κάθε άλλο, παρά θα πλήξουμε. Και μην πάει το μυαλό σας στην οικονομία, έχει κι άλλες πλευρές το θέμα.
Η παραδοσιακή, Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, είχε φέτος τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά συμβολισμούς (πάσης φύσεως) της Νέας, Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων· μιας “τάξης” για την οποία επίσημα μας αναγγέλθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ότι μπαίνει στην τελευταία της φάση. Κορύφωση της νοηματοδότησης υπήρξε το διάλειμμα (pause) όπου το...

"Όπως πάτε θα χρεοκοπήσετε κύριε Παπαδήμο"


Κρίσιμες ημέρες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τελεσίγραφο Βρυξελλών στον Έλληνα πρωθυπουργό για εφεδρεία και κλειστά επαγγέλματα.
Αυστηρό μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, με περιεχόμενο "εσείς, όπως το πάτε, θα χρεοκοπήσετε", θα απευθύνουν την πρώτη εβδομάδα του 2012 τα κορυφαία στελέχη της τρόικας κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισαν κυριακάτικες εφημερίδες.
Το τελεσίγραφο αυτό μήνυμα, επρόκειτο να περιέχεται σε επιστολή που θα στείλουν οι τρεις επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη ενημερωθεί και ο επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει, σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο, ότι...

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 1/1/2012



Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από  1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.

Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.

Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).

Στον δημόσιο τομέα, για τις γυναίκες, το 2012, αυξάνεται κατά 2 χρόνια το...

Και τώρα σωστή διαχείριση

Μιχάλης Ιγνατίου στον Φιλελεύθερο

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, προκάλεσε δικαιολογημένη ικανοποίηση και ευφορία στον κυπριακό και τον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μία χαρμόσυνη είδηση, η οποία ανακοινώθηκε 37 χρόνια μετά από την αμερικανοκίνητη εισβολή του 1974 και την κατοχή του κυπριακού βορρά από την Τουρκία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα χωρίς να συγκινείται η παγκόσμια κοινότητα. Βέβαια, γιατί να έχουμε παράπονο από τους άλλους λαούς και τους ηγέτες τους, όταν εμείς οι ίδιοι αποδεχθήκαμε όσα εκβιαστικά μας παρέθεσαν στο διαπραγματευτικό τραπέζι και όταν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού. 
Ουδείς έχει αμφιβολία πως αν γίνει η σωστή διαχείριση του φυσικού αερίου, και εάν αποφευχθούν οι κομματικές ακρότητες που παρατηρούνται συχνά στο νησί, η Κύπρος θα υπερπηδήσει για πάντα τα οικονομικά της προβλήματα. Επίσης, θα μπορέσει να βοηθήσει και την Ελλάδα, η οποία έχει δικαίωμα να αναμένει οικονομική υποστήριξη και το πλέον σημαντικό, το φυσικό αέριο θα αποδειχθεί όχημα που...