Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δυο εκπαιδευτικοί κατέθεσαν από ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας!



"Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του.
Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε. Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής", δήλωσαν οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός ευρώ.
Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δήλωσε:...

Μόνον υπό όρους οι Τ/κύπριοι να επωφεληθούν του αερίου…

Με τον Σάββα Ιακωβίδη


Αντιστάσεις
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ αέριο όπως και το πετρέλαιο, που επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν στις θάλασσές μας, είναι κρατικός πλούτος. Αυτά σημαίνουν οικονομική άνθιση και ευρωστία, ευημερία και πρόοδο για τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αρπακτική Τουρκία, μετά την ανακάλυψη των κυπριακών υδρογονανθράκων, επιδόθηκε σε εκβιασμούς. Κατέβασε τον στόλο της. Απογείωσε τα πολεμικά αεροσκάφη της.
Έκανε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην εξέδρα εξόρυξης και άρχισε έρευνες κατά ξηράν και θάλασσα, στην κυπριακή ΑΟΖ και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Σταθερά, τους τελευταίους μήνες, απαιτεί με απύθμενο θράσος κέρδη και οφέλη από τα κοιτάσματα του κυπριακού αερίου. Η Τουρκία απειλεί, επίσης, το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται στα μαχαίρια. Το φυσικό αέριο δεν έχει καμία σχέση με τις διεξαγόμενες συνομιλίες ούτε με την επίλυση του Κυπριακού. Δεν μπορεί, δηλαδή, από κρατικός πλούτος που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, να μετατραπεί σε δικοινοτικό πρόβλημα.
Ατυχώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενέταξε, ως μη όφειλε, το φυσικό αέριο στις αδιέξοδες συνομιλίες, όπως παραδέχεται. Ενέπλεξε την Τουρκία, σε σημείο που...

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ των Κουίσλιγκ.....


 Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!
Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ .Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: Να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου.
Έναν ιερό πόλεμο στον οποίο ο μόνος βέβαιος χαμένος θα είναι η Ελλάδα για μια σειρά λόγων που είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί: Κανείς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, ούτε να γυρίσει πίσω περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες, αν οι πόρτες της Ρωσίας κλείσουν για την είσοδο των μεν και την έξοδο των δε.
Αλλά αυτό πολύ φοβούμαστε ότι είναι το ολιγότερο που μπορεί να υποστεί μία χώρα που ελέγχεται από μία χούφτα Κουίσλιγκ που πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον βάζουν μόνο...

Ανακοινωθέν για μουσουλμανικό τέμενος


Τόν ἐνανθρωπήσαντα Θεόν «ἵνα ὁ ἄνθρωπος Θεός γένηται» λυσσωδῶς ἐπολέμησεν διά τῶν μισθάρνων ὀργάνων του ὁ βύθιος δράκων καί ἀλάστωρ δαίμων. Ἐπί δύο χιλιάδες μαρτυρικά χρόνια μέ τό δόρυ ἤ τή γραφίδα ἀπεπειράθησαν οἱ ἀνά τούς αἰῶνες διώκται νά ἀπομειώσουν τό θεανδρικό πρόσωπο τοῦ προφητευθέντος ὑπό τῶν ἁγίων Πατριαρχῶν καί Προφητῶν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης Σωτῆρος τοῦ κόσμου καί μόνου ἀληθοῦς Μεσσίου μέ ἐκτρωματικές μορφές τόν αἱρεσιάρχη Ἄρειο τό 325 μ.Χ., τόν ἄραβα ἔμπορο Μωάμεθ τοῦ Ἀμπνταλάχ καί τῆς Ἄμινα Μπίντ Οὐαχάντ τό 570 μ.Χ. καί τόν Charles Russell τό 1870 ἱδρυτή τῆς φυλλαδικῆς μετοχικῆς ἑταιρείας Σκοπιᾶς τοῦ Πύργου τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ. Κοινός στόχος καί τῶν τριῶν ἡ ἐκμηδένησις τοῦ Παναγίου Τρισυποστάτου Θεοῦ, κοινός λόγος καί τῶν τριῶν ἡ ἀπομείωσις τοῦ Θεανδρικοῦ προσώπου τοῦ ἐνσαρκωθέντος Θεοῦ καί κοινός ὑποφήτης καί ὑποβολεύς καί τῶν τριῶν ὁ προαναφερθείς πολυώνυμος ἀνθρωποκτόνος διάβολος.
 Τό γένος τῶν Ἑλλήνων ἐξῆλθε διά μέσου ποταμῶν αἱμάτων καί ὁλοκαυτωμάτων, ἐπί πέντε ἀτέλειωτους μαρτυρικούς αἰῶνες, τῶν χιλιάδων ἀδούλωτων νεομαρτύρων ἀγοριῶν καί...

Με σχέδιο από το 2007 ο Γιώργος. Με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση ο Γιώργος ήταν «σαν να σκότωνε όσα δημιούργησε στην Ελλάδα ο πατέρας του...



Όταν ο Κώστας Σημίτης αποφάσισε να αποχωρήσει κάλεσε στο σπίτι του τον Γιώργο Παπανδρέου και του παρέδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής. Ήταν υπόθεση μερικών λεπτών. Όταν ο Κώστας Καραμανλής έχασε τις εκλογές δεν έβλεπε την ώρα να εγκαταλείψει τρέχοντας την αρχηγία της ΝΔ και πίεζε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ήταν αποφασισμένοι να φύγουν το έκαναν γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς καν να ενδιαφέρονται για την διαδικασία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βρίσκεται σ΄ αυτή την φάση. Αναγκάσθηκε να παραδώσει την πρωθυπουργία γιατί κατέρρευσε , προσπάθησε να τοποθετήσει ανθρώπους της απόλυτης επιρροής του, ακίνδυνους πολιτικά (Έλσα, Πετσάλνικος), στη θέση του και είναι φανερό πως τώρα δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Απορώ πώς στελέχη με τεράστια πολιτική εμπειρία στην κυβερνητική παράταξη εξακολουθούν να πιστεύουν πώς ο Γιώργος θα δρομολογήσει με δική του βούληση διαδικασία διαδοχής.

Αν κρίνουμε από τους μέχρι τώρα χειρισμούς και τις επίσημες τοποθετήσεις ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί απλώς να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Υπολογίζει πώς σ΄αυτό το διάστημα θα επουλώσει τις πληγές του, θα αποκαταστήσει την σχέση του με την κοινωνία και οι υποψήφιοι διάδοχοι του θα αλληλοεξουδετερωθούν. Για αυτό δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, προωθεί το σενάριο της διαρχίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ο ίδιος στις εκλογές και δηλώνει πώς δεν θα γίνει «εξιλαστήριο θύμα».

Ο κ. Παπανδρέου ελέγχει τις διαδικασίες και τα κομματικά όργανα και εφαρμόζει μια εξαντλητική, για τους «δελφίνους», τακτική επιδιώκοντας την φθορά τους. Μπορεί να απέτυχε τραγικά ως πρωθυπουργός βυθίζοντας τους πολίτες και την χώρα συνολικά στην κοινωνική και πολιτική κρίση, αλλά γνωρίζει άριστα το εσωκομματικό παιχνίδι. Σε αυτό το πολιτικό πεδίο ο κ. Παπανδρέου μοιάζει με έμπειρο καθηγητή πολιτικών ελιγμών και εκείνοι που επιθυμούν να τον διαδεχθούν με άπειρα μαθητούδια.

Μετά την εκλογική ήττα του 2007 ήταν σχεδόν ξεγραμμένος με τις δημοσκοπήσεις δραματικά σε βάρος του. Με τις κατάλληλες συμμαχίες κέρδισε κρίσιμο πολιτικό χρόνο και κατάφερε μέσα σε δυο μήνες όχι απλώς να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά να επανεκλεγεί και μάλιστα πανηγυρικά αφήνοντας δεύτερο και «τραυματισμένο» το φαβορί της αναμέτρησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι γνωστό πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία. Μπορεί το 2007 να είναι διαφορετικό από το 2011, αλλά το σχέδιο μοιάζει ίδιο, βγαλμένο σχεδόν από καρμπόν. Μπορούμε να πούμε μάλιστα πώς αναλογικά με το 2007 ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται τώρα σε καλύτερο σημείο εκκίνησης και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες «επιτυχίας».

Ορισμένα έγκυρα ΜΜΕ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (που ειδικεύονται σε ψυχολόγο-πολιτικό –προσωπικές αναλύσεις) υποστήριζαν πρόσφατα πώς με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση ο Γιώργος ήταν «σαν να σκότωνε όσα δημιούργησε στην Ελλάδα ο πατέρας του». Φοβάμαι πώς αν ο κ. Παπανδρέου επιμείνει να κρατά αγκαλιά την καρέκλα του στο κόμμα, εφευρίσκοντας απίθανα πολιτικά κόλπα, οι αναλύσεις τους θα επιβεβαιωθούν με ένα άλλο δημιούργημα του Ανδρέα. Την διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Αποκλείεται κατά την γνώμη μου τα αξιόλογα στελέχη που διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δεχθούν μια τόσο ταπεινωτική ήττα για δεύτερη φορά και μάλιστα χωρίς να δώσουν καν τη μάχη. Κι αν πάει μόνος του ο Γιώργος στις εκλογές πιθανότατα θα δώσει στην Αριστερά την χαρά να πάρει την εκδίκηση της για την «λεηλασία» που υπέστη από το 1974.

Μπάμπης Κούτρας,  http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/2007.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRnkws+%28%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%29 

Ελληνική Δικαιοσύνη Δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στην λεγόμενη ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι το αδέκαστο αλλά και την ακεραιότητα των λειτουργών της. Δεν αποδέχομαι και την νομιμότητα των.... νόμων που ψηφίζει μεταμεσονύκτια το ελληνικό κοινοβούλιο με την παρουσία πέντε (5) χαραμοφάηδων βουλευτών. Λυπάμαι τον εαυτό μου και τους συν-Έλληνες, αλλά εγώ θα αντιδράσω.Οδυσσεύς


Αμερικανικό casus belli στο Ιράν για τα Στενά του Χορμούζ…


Ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απόπειρα των Ιρανών να κλείσουν τα Στενά του Χορμούζ, το στενό θαλάσσιο σημείο που χωρίζει το Ομάν από το Ιράν, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές στη διεθνή τροφοδοσία με πετρέλαιο.
Το «Δόγμα Κάρτερ» θεωρούσε εδώ και 40 χρόνια την ανεμπόδιστη ροή του μεσανατολικού πετρελαίου προς τη Δύση σε λογικές τιμές ως ζήτημα υψίστης εθνικής ασφαλείας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό φαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει απόλυτα…
Τα Στενά του Χορμούζ είναι ένα από τα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία παγκοσμίως για μερικούς πολύ απλούς λόγους: Συνδέουν με τον Ινδικό Ωκεανό, άρα με τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ, τις πετρελαιαγωγούς χώρες τις περιοχής, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως είναι επίσης γνωστό, από την περιοχή διέρχεται...

Ποιος απαξιώνει τη ΔΕΗ.



Αγαπητοί Κύριοι,
 
Με αφορμή κάποια άρθρα που αναφέρουν την εξαγορά 21% της πορτογαλικής ΔΕΗ από κινέζικη εταιρεία με το εκπληκτικό ποσό των 2,7 δισ. ευρώ, ενώ το 100% της ΔΕΗ Ελλάδος αποτιμάται σε 900 εκατομμύρια (σχέση μικρότερη από 1 προς 10), κάνουμε τις ακόλουθες σκέψεις:
 
Μια εταιρεία δεν είναι τα παγία της κυρίως, είναι τα ετήσια κέρδη που παράγει με αυτά τα πάγια.
 
Αν με τα πάγια της ΔΕΗ (που αξίζουν τουλάχιστον 8 δισ.) δεν μπορούν να παραχτουν κέρδη, τότε αυτή η εταιρεία δυστυχώς δεν αξίζει και πολλά.
 
Κέρδη ΔΕΗ Πορτογαλίας >600 εκατ. ετησίως
Κέρδη ΔΕΗ Ελλάδος <100 εκατ. ετησίως και μελλοντικά ίσως μεγάλες ζημιές.
 
Γιατί όμως;
  
α) Κόστος μισθοδοσίας ΔΕΗ Ελλάδος εξακολουθεί να είναι 35% μεγαλύτερο από ΔΕΗ Πορτογαλίας.
 
β) Οι Έλληνες σύμβουλοι-φωστήρες που κανονίζουν, χωρίς να γνωρίζουν προφανώς και πολλά, τις επιδοτήσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθόρισαν για την Ελλάδα πολύ υψηλές...

Ένα θετικό μήνυμα που προκύπτει από τα βάθη της …κρίσης


Υπάρχουν θετικά μηνύματα μέσα σε μια κρίση τόσο μεγάλη όσο αυτή που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα; Η απάντηση – όσο περίεργο κι αν ακούγεται – είναι «ναι»...
29 Δεκ 2011 - 07:05
Picture 0 for Ένα θετικό μήνυμα που προκύπτει από τα βάθη της …κρίσης
Υπάρχουν θετικά μηνύματα μέσα σε μια κρίση τόσο μεγάλη όσο αυτή που έχει ενσκήψει το τελευταίο 24μηνο στην Ελλάδα; Η απάντηση – όσο περίεργο κι αν ακούγεται – είναι «ναι». Και αρκεί μια ματιά στα στοιχεία του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές.
Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, οι ελληνικές εξαγωγές, επιμένουν τους τελευταίους μήνες σε διψήφιο ποσοστό με το δεκάμηνο του 2011 να κλείνει στο 11,7%. Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές συνεχίζουν την πτωτική τους τάση, κλείνοντας, κατά το ίδιο διάστημα, στο -12,4%. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του εμπορικού ελλείμματος να διαμορφώνεται συνολικά στο δεκάμηνο στο -27,3%, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο παράγων «πετρελαιοειδή».
Και είναι αυτό ένα θετικό μήνυμα, που έρχεται μέσα από την κρίση. Ότι δηλαδή, οι Έλληνες θα μάθουν να επιβιώνουν με όσα «βγάζουν» και θα διασωθούν επιχειρηματικά μόνο αν αλλάξουν τον εμπορικό τους προσανατολισμό. Η πορεία του συγκεκριμένου δείκτη είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική. VORIA.gr

Έκθετοι για τους οικονομικούς εισαγγελείς. Σοκ από την κατάργηση των... «Φρανκεστάιν»!


Σοφία Βούλτεψη


29/12/2011
Σοκ και δέος προκαλεί η παταγώδης παραίτηση των δύο οικονομικών
εισαγγελέων πριν κλείσει χρόνος από την μετά πολλών επαίνων
δημιουργία του θεσμού, τον οποίο σε υπουργικό συμβούλιο του
Φεβρουαρίου του 2010, ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, είχε
αποκαλέσει… «θεσμό Φρανκεστάιν», μιλώντας για «μια ανεξέλεγκτη και αδιαφανή υπερεξουσία» και προσθέτοντας ότι «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια του Συντάγματος και τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου».
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα την επομένη μιας δωδεκάωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια του οποίου ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει το «εξιλαστήριο θύμα».

Είναι γνωστό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολούνταν με υποθέσεις που αγγίζουν το στενό οικογενειακό και φιλικό-υπουργικό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, όπως η υπόθεση της ανάμιξης του αδελφού του σε εταιρία που επένδυσε σε cds και οι καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του...

Εκσυγχρονιστές του ΔΝΤ εναντίον … οπισθοδρομικής Οροθοδοξίας!


Ρώσοι σωτήρες, τούρκοι πράκτορες και Έλληνες ρασοφόροι
Εντάξει, δε χρειαζόμασταν τους Ρώσους να μας νουθετήσουν για κάτι τόσο σοβαρό.  Το βλέπουμε και μόνοι μας.  Πλέον ο διασυρμός του κράτους είναι αδιάλειπτος.  Τα χαστούκια πέφτουν βροχή.  Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν βαρέσουμε και επίσημα το κανόνι:
  • Η Ευρώπη μας θέλει έξω από το ευρώ και οι σχετικές απαξιωτικές αναφορές πέφτουν βροχή, χωρίς πια κανένας να μπαίνει στον κόπο να διαψεύσει
  • Οι Τούρκοι κυνικά ομολογούν ότι έκαψαν τα νησιά μας και εμείς προσπερνάμε με ένα διάβημα, λες και οι πυρκαγιές δεν άφησαν νεκρούς και χάος, λες και δεν πρόκειται για επίθεση κατά της χώρας, αλλά για τίποτα μειονοτικά καυγαδάκια
  • Στο πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ, η εξευρωπαϊσμένη Ελλάδα του ΔΝΤ και της Τρόικας αποφασίζει να ξεμπερδεύει με την οπισθοδρομική ορθοδοξία
Η ταπείνωση που νιώθει ο μέσος Έλληνας για τα παραπάνω,(εξαιρείται ο πολύπλοκος Μπιστο-ρεπουσο-αλαβανο μετα-Έλληνας , που ενδεχομένως αισθάνεται εθνική ανάταση), αγγίζει τα μη επιτρεπτά όρια.  Αν δε, συνδυαστεί με την περιρρέουσα οικονομική κατάσταση, είμαστε για...

Ουστ! «Γομάρια», μας χρεοκοπήσατε...



Ο εσμός των πελατειακών σχέσεων φαίνεται τόσο κατακλυσμιαίος στη χώρα μας που δύσκολα θα τεθεί υπό έλεγχο αν πρώτα δεν προκύψει κάποιο σοκ που θα παραλύσει την ελληνική κοινωνία.

Κανείς δεν αμφιβάλει πως τη μερίδα του λέοντος της ευθύνης της ελληνικής χρεοκοπίας  την έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο με εναλλαγές και έχτισαν το παρασιτικό πελατειακό κράτος.
 
Σημαντικό μερίδιο φέρνει και η υπόλοιπη αριστερά, που ενώ φαινομενικά εκφράζει διαφορετικό λόγο, επί της ουσίας έχει μερίδιο συμμετοχής και απολαβών από το παρασιτικό κράτος μεγαλύτερο της πολιτικής της επιρροής.
 
Εσχάτως με την είσοδο του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα, το δείγμα γραφής που έδωσαν τα στελέχη του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια από τα ίδια και χειρότερα.
 
Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ οι εφοριακοί κατήγγειλαν τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη για τοπικιστικού και πελατειακού χαρακτήρα παρέμβασή του στην...

Η ΕΕ χρηματοδοτεί, αλλά η Ελλάδα δεν ζητά!


Συνολικό χρηματικό ποσό, ύψους 15 εκατ. ευρώ, δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κράτη-μέλη ως κοινοτική συνδρομή στην καταπολέμηση νέων επιβλαβών οργανισμών σε φυτά.Όμως, με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της ΕΕ, αποκαλύπτεται ότι, ενώ χρηματοδοτείται η λήψη μέτρων για «εχθρούς» που έχουν πλήξει τους αγρότες και στην Κρήτη, όπως η Tuta Absoluta, αλλά και το κόκκινο σκαθάρι των φοινίκων, η Ελλάδα δεν είχε υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση!

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος...

Τεκμήρια - φωτιά για τα εισοδήματα του 2011


 
Οδηγίες για τα νέα, αυξημένα τεκμήρια που θα ισχύσουν στις φορολογικές δηλώσεις του 2012, δίνει στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, με σημερινή εγκύκλιό του
28 Δεκ 2011 - 23:32
Picture 0 for Τεκμήρια - φωτιά για τα εισοδήματα του 2011
Οδηγίες στις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011, τα οποία θα δηλωθούν το 2012, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

Οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.

Συγκεκριμένα για το τεκμήριο ακινήτων: Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει...

Της δικαιοσύνης το κάγκελο…..


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε χθές να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης προς τους Εφέτες που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.
Είμαι περίεργος αν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα φιλοτιμηθεί να στηρίξει με ανακοίνωσή της, τους δύο παραιτηθέντες οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους.
Είμαι περίεργος αν το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών θα κρίνει ότι οι κ.κ. Πεπόνης καιΜουζακίτης είναι δικαστικοί λειτουργοί«εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης». Εκτός αν όσοι εισαγγελείς
αντιστέκονται στις πιέσεις και δεν δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους, είναι ξένα σώματα και συνεπώς αποβλητέα, από τον άσπιλο και άμωμο χώρο της δικαιοσύνης και επομένως δεν δικαιούνται στηρίξεως από τους υπόλοιπους «εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής...

...παρέμβαση του οικονομικού εγκλήματος στο υπ. Δικαιοσύνης!


Παραίτηση των οικονομικών  εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη λόγω...παρέμβασης του οικονομικού εγκλήματος στο υπουργείο  Δικαιοσύνης!
 Μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να τοποθετηθεί η παρούσα κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλεί η παραίτηση την οποία υπέβαλαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτηςεπιφορτισμένοι με το καθήκον να χειρίζονται τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο και κυρίως μεγαλοοφειλετών, με τους οποίους μέχρι σήμερα είχαν ασχοληθεί. Σε πολύ σκληρή εκτενή κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, απαντούν εμμέσως στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για επέμβαση στη δικαιοσύνη και ζητούν αμέσως στοιχεία από τους δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς για τη φράση τους «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», τη χαρακτηρίζουν «σαφή προσβολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» και θεωρούν «βέβαιον ότι θα επιληφθεί αμέσως ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»!...  Τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, τι απαντά το υπουργείο, πώς τοποθετούνται τα κόμματα.

Αναλυτικότερα:


Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί στην επιστολή παραίτησής τους αναφέρουν:

«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση

Γιατί το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί


Πολλοί κάνουν λόγο ότι η Ελλάδα είναι ανοργάνωτη, σπάταλη και χωρίς σοβαρότητα και για αυτό τον λόγο δεν έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα, ότι δεν έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πόρους ώστε να αποπληρώσουμε τους πιστωτές μας.
Από την μεριά μου, σας έχω πει ότι είμαστε μη βιώσιμοι εδώ και πολύ καιρό. Εσείς που με γνωρίζετε ακόμα και πριν έρθω σε αυτό το βήμα, την αναδιάρθρωση, το κούρεμα και πολλά από αυτά που σας γράφω τα φωνάζω από το 2009. Το ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει με τον δρόμο που έχει χαράξει το φωνάζω από το 2003.
Το πρόβλημα με την Ελλάδα σήμερα είναι ότι το κόστος επιτοκίου που απαιτείται για να εξυπηρετηθεί το χρέος είναι τόσο μεγάλο, που δεν είναι δυνατόν το χρέος να εξυπηρετηθεί.
Όσοι νομίζουν ότι απλά απολύοντας δημοσίους υπαλλήλους ή ακόμα και αναδιαρθρώνοντας την κρατική μηχανή θα βρεθούν πόροι έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε κανονικά το χρέος μας, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τα νούμερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Αν δεν κάνω λάθος, το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μας (τόκοι) για φέτος θα προσεγγίσει τα 18 δισ. ευρώ (ή κάπου κοντά σε αυτό το νούμερο). Αν διαιρέσουμε τους τόκους δια...

2012: Θα δουλεύεις μόνο για να πληρώνεις φόρους...


 
Αφόρητη θα κάνουν τη ζωή 5,5 εκατ. συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ακινήτων οι έκτακτες εισφορές και οι φόροι που θα επιβληθούν το 2012.

Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισ. ευρώ!

Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους φορολογούμενους είναι τα παρακάτω:

- Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.

- Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι...

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μειώσεις σε επικουρικές και επιδόματα φέρνει το 2012

dhmosio_17_450x


Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νόμου του 2010 (3863/2010).
Τα νέα όρια ηλικίας αφορούν τους ασφαλισμένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ εξαιρούνται, όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν από το 1983.
Στο Δημόσιο, η αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015. Μετά από την ημερομηνία αυτή, για τη συνταξιοδότηση θα απαιτείται η συμπλήρωση 40 χρόνων ασφάλισης και του 65ου έτους της ηλικίας.
Με το νέο έτος για να πάρουν πλήρη σύνταξη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και την ηλικία των 59 ετών (από τα 58 που ίσχυε μέχρι εφέτος).
Για πρόωρη συνταξιοδότηση με 15ετία, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 2 χρόνια ενώ απαιτείται η συμπλήρωση του 63ου έτους.
Για συνταξιοδότηση με 25ετία, από φέτος, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 2 έτη, από τα 56...

Ισαάκ & Σολωμός


Ειρήσθω 
ΟΣΑ ΑΙΦΝΗΣ δήλωσε κι έσπευσε πάραυτα ως «καλός Τούρκος» ν’ αναιρέσει ο πρώην Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, για την δράση των μυστικών υπηρεσιών τού δολοφονικού τουρκικού κράτους επί Τανσού Τσιλέρ, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ήσαν από τότε γνωστά. Ιδίως μετά που αποκαλύφθηκε, με το «σκάνδαλο Σοσουρλούκ» του 1996, όλος ο εσμός τού κράτους - συμμορία και η δράση τού εντεταλμένου από τις μυστικές υπηρεσίες, υποκόσμου των πληρωμένων φονιάδων, εμπρηστών και εμπόρων ναρκωτικών, εναντίον των στόχων που το κράτος προσδιόριζε ως εχθρών του, εντός κι εκτός Τουρκίας. Μέρος των διατεταγμένων επιχειρήσεων ήταν κι η πυρπόληση των ελληνικών δασών.
Ο Μ Ω Σ ΤΟ κυριότερο ζήτημα ήταν και τότε η απίστευτα ψοφοδεής στάση των κυβερνώντων σε Αθήνα και Λευκωσία. Η παράλυση κι αποφυγή κάθε είδους αποτελεσματικής αντίδρασης. Κι η έγνοια μη διαταραχθεί η κυρίαρχη ψευδαίσθηση της ούτω καλούμενης «ελλαδο-τουρκικής φιλίας» εκεί και της ούτω καλούμενης «επαναπροσέγγισης» εδώ. Βεβαίως και δεν έπραξαν το...

Γράμμα από το Παρίσι: Αποδιοπομπαία η Ελλάδα. Το τραγελαφικό θέαμα ενός απίθανου πρεσβευτή από την Ελλάδα της απόλυτης παρακμής ;

Και με πρέσβη που ντρέπεται…
Αποκαλύψεις του Μπαρόζο
Του Μιχαήλ Στυλιανού
΄Αλλαξαν πολλά και στο Παρίσι, προς το χειρότερο, διαπιστώνει μετά εικοσάχρονη απουσία ο άλλοτε μόνιμος ανταποκριτής, αλλ’ αυτό που ενδιαφέρει εδώ να σημειωθεί είναι η μεταβολή στο συναισθηματικό κλίμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Πριν από είκοσι χρόνια δέσποζε ακόμα σ’ αυτό το συναίσθημα η ηχώ των τραγουδιών του Θεοδωράκη, η φιγούρα της Μελίνας σαν Ελληνίδας Πασσιονάριας του αγώνα κατά της χούντας, η συμπάθεια για την Ελλάδα.

Σαν δυσάρεστες παραφωνίες ακούγονταν και από τους Γάλλους τοποθετήσεις αντίθετες προς αυτή την ψυχολογία, όπως του Ζακ Σιράκ που αξιοποίησε την επίσκεψη Έλληνα Προέδρου για να εκπληρώσει κάποιες δικές του υποχρεώσεις προς την Τουρκία, διανθίζοντας την προσφώνησή του με φιλοτουρκικές τοποθετήσεις για...

Μια επιπλέον σχολική χρονιά μπορέι να αυξήσει το IQ των παιδιών




Μια επιπλέον σχολική χρονιά φαίνεται να αυξάνει το IQ των μαθητών έως και 4 μονάδες, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, στην Νορβηγία.
Οι ερευνητές μάλιστα προσδιόρισαν ότι ο ένας επιπλέον σχολικός χρόνος είχε σημαντική επίδραση στο IQ των μαθητών κατά την περίοδο της ενηλικίωσης επιβεβαιώνοντας ότι η σύνδεση μεταξύ υψηλότερου IQ και περισσότερης εκπαίδευσης είναι γεγονός.

Ωστόσο τα αποτελέσματα της μελέτης δεν κάνουν σαφές αν...

Επίδειξη ισχύος κεμαλικών - Πάνε προς σύγκρουση με το ΑΚΡ (βίντεο)




 Εκμεταλλευόμενοι την ασθένεια του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πυρήνας των κεμαλικών, κατάφεραν φέτος να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη μαζική επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του τουρκικού Στρατού μέσα στους δρόμους της Άγκυρας.
Μετά την περσινή αναβολή πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη ετήσια επίδειξη-τρέξιμο των εκατοντάδων οπλισμένων στρατιωτών της Φρουράς της πόλης της Άγκυρας, με τους στρατιώτες να κρατούν ένα γιγαντιαίο πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ, a la Κιμ Γιογκ Ιλ, καθώς και μία επίσης γιγαντιαία τουρκική σημαία.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η επίδειξη του τουρκικού Στρατού είχε αναβληθεί με παρέμβαση της Νομαρχία Άγκυρας προφανώς κατόπιν εντολών από άνωθεν μιάς και η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται για να...

'Παγκόσμια Ειρήνη', Παγκόσμια Κυβέρνηση και το πρόβλημα «Χριστιανισμός»


«Η παγκόσμια ειρήνη είναι αδύνατη χωρίς την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι αδύνατον να εδραιωθεί χωρίς την παγκόσμια κοινότητα. Και αυτή η παγκόσμια κοινότητα απαιτεί κάποιο συγκεκριμένο βαθμό πολιτιστικής ενότητας, μια συνθήκη η οποία σίγουρα απουσιάζει προς το παρόν».

Την δήλωση αυτή είχε κάνει ο Αμερικάνος φιλόσοφοςMortimer J. Adler.

(σχ. ΚΟ: Ο Adler (1902 – 2001) προερχόταν από Ιουδαϊκή οικογένεια. Σε κάποιο βιβλίο του παρουσιάζεται ως παγανιστής ενώ το 1984 βαπτίστηκε Επισκοπιανός).

Πιο απλά. η φιλοσοφία του Adler υποστηρίζει πως δεν είμαστε σε θέση να...

Ένα κείμενο που όφειλε να δημοσιεύσει το προδοτικό Βήμα. Δεν σας φταίνε οι καημένοι οι Τούρκοι γιατί είσαστε νεοκύπριοι και νεοελλαδίτες ή κατώτερης ευφυΐας


Σάββα Παύλου Ερυθροτερμινθέως ,savvaspavlou.wordpress.com


Οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, για την εντεταλμένη πυρπόληση των ελληνικών δασών, εκ μέρους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις, τις νοοτροπίες και τις τακτικές που αναπτύσσει και εφαρμόζει η τουρκική, πειθαρχημένη και αποτελεσματική, επεκτατική πολιτική. Και άλλες φορές ειπώθηκε και επεξηγήθηκε ότι πολλά τεκμήρια για τις πυρκαγιές των ελληνικών δασών οδηγούν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όμως αμέσως, μόλις γραφόταν αυτό, ένας οχετός από κείμενα και λόγους, γραμμένους και εκφωνούμενους  από υψηλόμισθους και εις τα ανώτερα δώματα εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων ευρισκομένους, ακολουθούσε, που μιλούσε για συνομωσιολόγους, εθνικιστές και άλλους φανατικούς, που τις αδυναμίες της Ελλάδας τις αποδίδουν, με «μανία και προκατάληψη», στους Τούρκους.
Θα ήταν καλό, αν είχαμε μια δυναμική και ελεύθερη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, κάποιοι να έψαχναν και να εντόπιζαν τη σχετική συζήτηση, όταν αναφερόταν, η πιθανότητα έστω, ότι πίσω από τις φωτιές βρίσκονται οι μυστικές τουρκικές υπηρεσίες, τι γραφόταν, με μίσος και λοιδορία, από διάφορους προοδευτικώνυμους δημοσιογράφους.
Έχω ιδίαν πείρα όταν απέστειλα απάντηση στο ιδεοληπτικό και προκατασκευασμένο άρθρο του Λιάκου, στο Βήμα Αθηνών, για τους νεκρούς της μπανιέρας του 1963 και συνάντησα την πείσμωνα άρνηση να δημοσιευτεί -η δικαιολογία του Πρετεντέρη, με

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρης: Προετοιμάζει το έδαφος για ηρωική έξοδο



 Το πολιτικό κόστος από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μετρά ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα. 
Όπως είπε, «εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον».

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για ανασχηματισμό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό.

Παράλληλα, κάλεσε τη Ν.Δ. «να ξεκαθαρίσει τη θέση της»:

«Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση ή να είναι απ’ έξω και να "παίζει" την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για τη νέα συμφωνία και το PSI.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι εντός του υπουργικού συμβουλίου, «αντιπολίτευση» ασκούν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον υπουργό Μεταφορών Γ. Βορίδη. Ελεύθερη Ζώνη

«Φωτιές» στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις



Αναστάτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Birgun, αποκάλυψε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ, το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση.

Οι δηλώσεις Γιλμάζ «άναψαν "φωτιές" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ακόμα μεγαλύτερες, ίσως, από αυτές που έβαζαν στα ελληνικά δάση οι πράκτορες της ΜΙΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρήστος Ιακώβου, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο, το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται, σε ότι αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η παραδοχή του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού αποτελεί την πλέον...

Τα Αρχαία Μνημεία του Αγίου Όρους



Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Το Άγιο Όρος είναι η μοναδική, ίσως, περιοχή της Ελλάδας όπου δεν έχουν γίνει ανασκαφικές έρευνες από τους αρχαιολόγους.

Ό, τι έχει βρεθεί, είναι τυχαίο και αδημοσίευτο. Εντούτοις όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο, συνυπάρχει το αρχαίο με το σύγχρονο.

Δεν θα έλεγα πως υπάρχει αποστροφή των μοναχών στις αρχαιότητες του Άθω.
Αθωνίτες μοναχοί σε γραπτά μνημεία, τα οποία μας έχουν αφήσει, εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων τα οποία είχαν μελετήσει.
Μέσα στο πνεύμα αυτό, αγιορείτες αγιογράφοι ενσωμάτωσαν στις αγιογραφίες τους Έλληνες φιλοσόφους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν