Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Λογογράφος του ΓΑΠ αποκαλύπτει: “Ηξερε τα πάντα για την οικονομία”

Επιστολή προς τους φίλους στο ΠΑΣΟΚ όπου εξηγεί τους λόγους που αποχωρεί από το κόμμα απέστειλε ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μάκης Ανδρονόπουλος που σε δέκα σειρές εξηγεί πολλά πράγματα. 
Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρονόπουλος ο λογογράφος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Η επιλογή του προκρίθηκε από τον Παύλο Γερουλάνο παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν προς το πρόσωπό του. Υπενθυμίζεται πως το 1989, ο κ. Ανδρονόπουλος υπήρξε φανατικός πολέμιος του Ανδρέα Παπανδρέου.

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αθήνα 11 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για...

Ο Ζαχόπουλος αποκαλύπτει γιατί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει - "Ήθελαν να πλήξουν τον Καραμανλή"!

Για το επίμαχο βιντεοσκοπημένο ερωτικό υλικό και την πρόθεση της Τσέκου και άλλων να δημοσιοποιηθεί, ο Ζαχόπουλος κατέθεσε πως «σκέφτηκα την παραίτηση, για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση, αλλά επίσης είχα και την ιδέα της αυτοκτονίας.


«Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια και, πέφτοντας, έκανα μια προσευχή, ζητώντας συγνώμη». Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πτώση του στο κενό, ο Χρήστος Ζαχόπουλος έδωσε δημόσια τη δική του εκδοχή, με την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τα όσα συνέβησαν με την άλλοτε ερωμένη και υφισταμένη του στο υπουργείο Πολιτισμού, Εύη Τσέκου και το περίφημο DVD με σκηνές ερωτικής συνεύρεσής τους, που προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, με αποκατεστημένες, σε μεγάλο βαθμό, τις βλάβες που προκλήθηκαν από την απόπειρα...

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Μια Ελλάδα στο βουνό;...

Όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ  αφιερώνουν photo stories στην Ελλάδα. Μετρώντας αντίστροφα τον χρόνο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με το κάθε άλλο παρά… απόκρυφο υπονοούμενο ότι μετρά αντίστροφα συνολικά ο χρόνος της χώρας, εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγήσει σε άλμα στο κενό. Οι εικόνες συνοδεύονται συνήθως από σχολιασμό. Στα όρια του μελαγχολικού λυρισμού, για μια χώρα που επί αιώνες “γεννούσε” θετικές ειδήσεις. Έδινε το θετικό παράδειγμα. Άνοιγε δρόμους για το μέλλον. Σήμερα, η Ελλάδα την οποία… απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Η πρόοδος έχει σταματήσει. Ένα εθνικό σάστισμα, απειλεί κι εκείνη ακόμη την εθνική υστεροφημία. Αλήθεια, αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Μια Ελλάδα… στο βουνό;

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ο.Λ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ ΣΤΗ ΒΑΪΜΑΡΗ


του Γιώργου Ιατρού

Μένει άναυδος όποιος διαβάσει τα άρθρα του Πάχου Μανδραβέλη ''Το πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο'' στην Καθημερινή (10-6-2012) και του Μιχάλη Τσιντσίνη ''Από την Κερατέα στην Βαϊμάρη'' στα Νέα (11-6-2012).




Και οι δύο από την εποχή των 128 ημερών του αποκλεισμού από τα ΜΑΤ της Κερατέας (11-12-2012 έως 14-5-2012) συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην διαστρέβλωση της αλήθειας, στην πλήρη παραποίηση των γεγονότων, τη λασπολογία, επενδύοντας πάντα στην αυτοκρατορία του φόβου

Τους καλώ ευθέως να απαντήσουν σε τρία καίρια ερωτήματα:

1. Η τελεσίδικη εφετειακή απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 2983/24/6/2011 δικαιώνει τον αγώνα της Κερατέας κρίνοντας το έργο του ΧΥΤΑ παράνομο και...

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Η Ισπανία μάλλον απέδειξε ότι ήταν εφικτός ο δανεισμός με πιό ήπιες δεσμεύσεις, σε σύγκριση με τα μέτρα εξόντωσης που πάρθηκαν για την Ελλάδα. Αυτό το αυτονόητο, θίγεται σήμερα παντού. Οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται ''λίγοι'' αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο η Ισπανία έλαβε ενίσχυση από την ΕΕ. Αναγνωρίζεται τώρα σε πολλά ΜΜΕ στην Ετυρώπη, ότι στη χώρα μας επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα λιτότητας, ενώ οι Ισπανοί έλαβαν 100 δις ευρώ σχεδόν άνευ όρων, για τη διάσωση του τραπεζικού τους τομέα.
Στις ευρωπαικές πρωτεύουσες ήδη γίνεται λόγος για μια απόφαση της ΕΕ, με την οποία εγκαταλείπει την πολιτική της λιτότητας. Επισημαίνεται πως η συμφωνία με την Ισπανία ήταν εντελώς...

Ο ψυχολογικός πόλεμος ως όπλο τρομοκρατίας.

 Κάθε ανθρώπινη επικοινωνία μπορεί να είναι είτε μια αναφορά ευθέων γεγονότων είτε μια προσπάθεια για να υποβάλλουμε ιδέες και καταστάσεις που δεν υπάρχουν. Μία τέτοια διαστρέβλωση δεδομένων υπονομεύει τον πυρήνα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Η λεκτική μάχη εναντίον της αντίληψης των ανθρώπων για την αλήθεια και εναντίον του εγκεφάλου τους, φαίνεται να είναι ασταμάτητη. Για παράδειγμα, εάν μπορώ να ενσταλάξω στους μελλοντικούς μου εχθρούς τον φόβο και το τρόμο αλλά και την βεβαιότητα πως θα έλθει η ήττα τους πριν ακόμη επιθυμήσουν να πολεμήσουν, η μάχη έχει ήδη κερδηθεί κατά το ήμισυ…
Η στρατηγική του ανθρώπου να χρησιμοποιεί μια τρομακτική μάσκα και μια ισχυρή φωνή για να προσφέρει ψεύδη ώστε να χειρίζεται φίλους και εχθρούς είναι παλιά όσο και η ανθρωπότητα. Οι πρωτόγονοι λαοί χρησιμοποιούσαν τρομακτικές μάσκες, μαγεία ή αυτοεξαπάτηση όσο ΕΜΕΙΣ χρησιμοποιούμε λέξεις που προφέρονται δυνατά για να πείσουμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας. Οι λαοί αυτοί χρησιμοποιούσαν τις μαγικές αλοιφές κι εμείς έχουμε τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ μας. —Δείτε μία εφαρμογή του πολέμου και του ΤΡΟΜΟΥ στο παρακάτω Βίντεο…. Όταν έρθει η ώρα θα σας ΣΦΑΞΟΥΜΕ. η λέξη αυτή δεν...

Εξοργισμένοι οι Ισπανοί με τους «κλέφτες» τραπεζίτες

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη και μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης που ζήτησε βοήθεια για το πρόβλημα χρέους της, που σε αυτή την περίπτωση αφορά τις τράπεζες. Με τον τραπεζικό τομέα της χώρας να λαμβάνει 100 δισεκατ. ευρώ από τους διεθνείς δανειστές, αυξάνοντας παράλληλα τη σχέση χρέους προς το ΑΕΠ κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 90%, ολοένα περισσότεροι Ισπανοί δηλώνουν οργισμένοι με τους τραπεζίτες τους οποίους αποκαλούν «κλέφτες».
Το παράδειγμα του 25χρονου μικροπωλητή κοσμημάτων Οσκαρ στην Πλάθα ντε Καστίγια στη Μαδρίτη, αναφέρει σε ρεπορτάζ του για την ισπανική κρίση το βρετανικό BBC. «Από την καρέκλα του μπορείς να δεις τον μοναδικό γυάλινο ουρανοξύστη των κεντρικών γραφείων της Bankia» γράφει το δημοσίευμα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισπανίας και το ψηλότερο κτίριο στη χώρα με ύψος 250 μέτρων. Υψηλά είναι και τα χρέη της τράπεζας. «Ο κόσμος έρχεται και τραβάει φωτογραφίες και λέει “Ουάου είναι τόσο ωραίο” αλλά...

Χίλια ευρώ και αεροπορικό εισιτήριο - Αλλιώς απέλαση. Το Ισραήλ παίρνει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβραικής Jerusalem Post 8.6.2012 ο Υπ. Εσωτερικών του Ισραήλ πληροφόρησε τους Νοτιο-Σουδανούς μετανάστες ότι έχουν μία εβδομάδα προθεσμία να εγκαταλείψουν τη χώρα εθελοντικώς. ΄Οσοι μετανάστες δέχονται την προσφορά θα πάρουν 1000 ευρώ στο χέρι και ένα αεροπορικό εισιτήριο πληρωμένο από την κυβέρνηση του Ισραήλ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σημειώνεται ότι με το «Νότιο Σουδάν» το Ισραήλ διατηρεί καλές σχέσεις) Αλλοιώς μετά την προθεσμία της μίας εβδομάδας θα συλλαμβάνονται και θα απελαύνονται. Την περασμένη, Πέμπτη γράφει το δημοσίευμα, το περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απέρριψε αίτηση από ομάδες για τα δικαιώματα των μεταναστών που αντιτίθενται στις απελάσεις.

Ο υπ. Εσωτερικών του Ισραήλ Eli Yishai επαίνεσε την δικαστική απόφαση λέγοντας « είναι το πρώτο βήμα για την απέλαση όλων των λαθραίων (από το Ισραήλ)».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη, υπάρχουν δυσκολίες στην απέλαση των Αφρικανών αυτών το 40% των οποίων προέρχεται από την Ερυθραία όπου τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι απέλασή τους θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους και το 30% προέρχεται από...

Ολομέτωπη επίθεση Καμμένου σε Ψυχάρη μέσα στο MEGA!

Ρουκέτες εξαπέλυσε το πρωί ο Πάνος Καμμένος κατά του κ. Ψυχάρη, μέσα στο MEGA!
Όλα ξεκίνησαν όταν το κοντρόλ είχε την φαεινή ιδέα να προβοκάρει με το θέμα του περιβόητου non paper. Η απάντηση Καμμένου ήταν άμεση και αποκαλυπτική:
“Η κυρία που έδωσε το non paper Παπαδήμου στον πατέρα του βουλευτή Ψυχάρη (!!) είναι η ιδια που έβαλε το πλαστό Non paper στα χαρτιά της προεδρίας. Το θέμα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και σε λίγο θα δείτε ποιά είναι η συμμορία που προσπαθεί να ρημάξει την Ελλάδα!”
Ακολούθησε πανικός στο στούντιο, με τους δημοσιογράφους να λένε πως “παρεξηγήθηκε η ερώτηση, εμείς δεν επαναφέρουμε το θέμα του non paper…”, o Καμμένος όμως συνέχισε ακάθεκτος την επίθεση εις βάρος του Σταύρου Ψυχάρη, στον οποίον καταλόγισε “περίεργο” ρόλο στην προσπάθεια  κάποιων να οδηγήσουν την χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία ώστε να κατασχεθούν οι εγγυήσεις βάσει του Βρετανικού δικαίου.
Μιλάμε για καψόνι…


πηγή

Π. Καμμένος: Στόχος μας η τρίτη θέση

Να υπερψηφίσουν το κόμμα του και να του δώσουν μεγαλύτερη δύναμη από εκείνου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι τρίτο κόμμα, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα επιδιώξει να γίνει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους.
Χαρακτήρισε παράλληλα ψευτοδίλημμα το «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως από τη ΝΔ θα ζητήσει την κατγγελία του μνημονίου, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει στις θέσεις του για θέματα λαθρομεταναστών, σε εθνικά θέματα, φορολόγησης και Ναυτιλίας.
 

17ο έτος συνεχούς ανάδειξης της ελληνικής κοσμοθεάσεως. 28, 29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου στον Όλυμπο. Εκδηλώσεις τιμής προβολής και ανάδειξης της ελληνικής θέασης του κόσμου.

Προμήθεια 2012
Προμηθεϊκόν κάλεσμα
Στις πρωτόφαντες στιγμές που περνάει η χώρα μας, εκείνο που πρωτίστως έχει ανάγκη ο λαός μας και το έθνος μας είναι το φρόνημα για ν' αντεπεξέλθει στην κατά μέτωπο και δίχως προσχήματα επίθεση που δέχεται από τις δυνάμεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων. Μόνο αν κατορθώσουν να κάμψουν το φρόνημα, τότε μόνον συρρικνώνονται οι αντιστάσεις.
Δεν μας αξίζει να αφηνόμαστε ανήμποροι στην εξαθλίωση που προωθούν εκείνοι που απεργάζονται το μέλλον και την ύπαρξή μας. Απόγονοι γενναίων και τιμωμένων απ' όλη την ανθρωπότητα προγόνων και κληρονόμοι υψηλών αξιών, χρειάζεται να ξαναβρούμε το μίτο της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, εμβαπτισμένου στα νάματα της πατρογονικής μας κληρονομιάς. Για να αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών, απηυδισμένων απ' την υποκρισία και τη διπροσωπία ανευθύνων ιθυνόντων αλλά και...

Φτάνει ένας Δραγασάκης για να σώσει τον Αλέξη;

Στην Κούβα από το 2010 το καθεστώς της κουμμουνιστικής δικτατορίας των αδελφών Κάστρο, ανήγγειλε την μείωση στον αριθμό των εργαζομένων στο κράτος κατά 700.000 άτομα...

Παράλληλα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, κάτι που η νεοφιλελεύθερη Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη...

Στην Ελλάδα του 2012 ένα μετακομμουνιστικό μόρφωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανακοινώσει σε γενικές γραμμές κρατικοποιήσεις και επανακρατικοποιήσεις σε μια σειρά από στρατηγικούς και μη τομείς. Λέω σε γενικές γραμμές, γιατί κάθε στέλεχος της κάθε συνιστώσας ή και της ίδιας πολλές φορές έχει και διαφορετική ερμηνεία τι πρέπει να κρατικοποιηθεί και με ποια διαδικασία.

Προχθές ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κρατικοποίηση της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας. Όπερ, είχαμε μέχρι τώρα κάποιους «ημέτερους» ιδιώτες με κάτι παμπάλαιους «σκυλοπνίχτες» που νέμονταν τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές, (Ένας μάλιστα είχε βαφτίσει κάποιο σκαρί με το όνομα της συζύγου πρώην πρωθυπουργού. Τυχαίο;) Θα αποκτήσουμε τώρα και «σκυλοπνίχτες» που θα τους κουμαντάρουν κάποιοι ημέτεροι συνδικαλιστοπατέρες, με συνέπεια...

Βόμβα από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Αν κυβέρνησουμε θα καταστρέψουμε την Ελλάδα!

Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα.
Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»
Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!
Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».
Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Τελική ευθεία

Του Βασίλη Μπαλάφα


Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ


Λιγότερο από μια εβδομάδα απέμεινε για τις εθνικές εκλογές. Τα 3 τελευταία χρόνια ο πολιτικός χρόνος έγινε τόσοσυμπιεσμένος που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να «χωνέψει» όλα όσα έχουν συμβεί. Η Ελλάδα είδε μπροστά της ξαφνικά, σαν τοίχο που ξεφυτρώνει κινηματογραφικά στη μέση αυτοκινητοδρόμου μεγάλων ταχυτήτων, όλα εκείνα που για χρόνια κάποιοι ψιθύριζαν μεταξύ τους, άλλοι τα φώναζαν και τα υπερθεμάτιζαν, μερικοί τα έκρυβαν κάτω από το χαλί γιατί έτσι βόλευε και ορισμένοι τα αγνοούσαν γιατί απλώς ποτέ δεν έτυχε να τους απασχολήσουν. Υπάρχουν και εκείνοι που, καθισμένοι πάνω σε «δόγματα», προτιμούσαν να βλέπουν άλλο έργο σε παλιές βιντεοκασέτες και σήμερα συνεχίζουν να το ξαναβάζουν στο βίντεο τσεκάροντας το πόσο καλά έχουν μάθει απέξω τις ατάκες του.


Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι όλες αυτές τις παθογένειες η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα πάντα τις εντόπιζαν λεκτικά επιτυχώς, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, όμως δεν κατάφεραν να τις εξαλείψουν για διάφορους λόγους που μάλλον για όλους μας είναι προφανείς ακόμα και αν τους προβάλλουμε μέσα από αυστηρώς υποκειμενικά πρίσματα. Οι ευθύνες μοιράζονται σε όλους, όχι το ίδιο, διαβαθμίζονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν φέρει μερίδιο για...

Είναι η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος;

 
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα κι εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να θέσουμε στον εαυτό μας το σωστό ερώτημα. Όχι αν είμαστε υπέρ η κατά των μέτρων του μνημονίου. Κανείς δεν είναι υπέρ, αν έχει επιλογή. Ούτε η παρατήρηση της κ. Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τους φόρους τους είναι εποικοδομητική. Βεβαίως και πρέπει. Και πολλοί τους πληρώνουν. Πάντα οι ίδιοι. Μπορεί όμως το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει ότι θα το κάνουν; Πολύ φοβάμαι πως όχι.
Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της ανάπτυξης, το ερώτημα για μένα είναι το εξής: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για αναπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, τον εφιάλτη του πλήρως αποτυχημένου κράτους. Αποτυχημένα κράτη παρατηρούνται συνήθως ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες χώρες και ιδιαίτερα στην Αφρική. Η κ. Λαγκάρντ λέει ότι συμπονά περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα παρά τους Έλληνες. Θα έπρεπε όμως να ξέρει ότι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας και της υπανάπτυξης είναι η κακή διακυβέρνηση και η αποτυχία βασικών κρατικών θεσμών.
Φοβάμαι πώς σύντομα τα Ελληνόπουλα θα αντιμετωπίσουν κι αυτά τις συνέπειες μιας τέτοιας αποτυχίας, αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και δίκαιο σύγχρονο κράτος. Ένα κράτος που θα εξασφαλίζει τη ζωή και...

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η πατρίδα μας μέσα στην μακραίωνη Ιστορία της γνώρισε μεγάλες στιγμές δόξας αλλά, δυστυχώς, και αποφράδες ημέρες που σχεδόν πάντα συνοδεύτηκαν με απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Κατά την άποψή μου, η χειρότερη στιγμή του Ελληνισμού, ιστορικά και γεωστρατηγικά, ήταν η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου 1453. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, οι γείτονές μας τιμούν την ιστορία τους με ξεχωριστό τρόπο και γιορτάζουν με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις. Αντίθετα, εμείς οι Νεοέλληνες δεν κάνουμε ποτέ, τα τελευταία χρόνια, καμιά αναφορά στην ημέρα αυτή που χάθηκε για τον Ελληνισμό, η Πόλη των πόλεων, η Βυζαντινογέννητη Κωνσταντινούπολη, η Πόλη μας. Καμιά αναφορά δεν γίνεται από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που ασθμαίνοντας ζητούν την ψήφο μας στις 17 Ιουνίου και «το παίζουν» πατριώτες στα λόγια. Καμιά αναφορά ούτε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που το μόνο που γνωρίζουν είναι να προπαγανδίζουν υπέρ των τροϊκανών και των μεγαλοεργολάβων αφεντικών τους, παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό.
Ωστόσο, παρά την προσπάθεια διαγραφής της ιστορικής μνήμης μας, στις ημέρες μας, από τους πολιτικούς ταγούς και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, υπήρξε λαμπρή εξαίρεση, για άλλη μια φορά, από το Πολεμικό Ναυτικό μας, το στρατιωτικό σώμα με τη φιλελεύθερη παράδοση που μας έκανε να διατηρήσουμε άσβεστη την ελπίδα, πως όσο υπάρχουν και σήμερα πατριωτικές προσωπικότητες σαν του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, η Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ, λοιπόν, με μια ιδιαίτερη Ημερήσια Διαταγή που εξέδωσε προς το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, με την ευκαιρία της μαύρης...

Kορώνα - γράμματα την κρατική μας υπόσταση

Χρήστος Γιανναράς

Όλα δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών θα ψηφίσει και πάλι ενορμητικά, δίχως σκέψη και κρίση, με αντίδραση ενστικτώδη: Δεν αντέχει να ξαναδεί στους υπουργικούς θώκους τους αυτουργούς των εγκλημάτων (ή τους χειροκροτητές των αυτουργών) που οδήγησαν στην καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων Eλλήνων.
Kαι δυστυχώς η ενστικτώδης αντίδραση δεν εκφράζει διαυγή δικαιοκρισία. Aν η αποστροφή και η αηδία διέσωζαν και αντανακλούσαν αμεροληψία, ο κυρίως χαμένος των εκλογών θα ήταν ο συνεπέστερος συνεχιστής του πασοκικού (πράσινου και γαλάζιου) αμοραλισμού: ο ΣYPIZA. Eίναι η αυθεντικότερη σήμερα (χωρίς απόπειρες να τηρηθούν προσχήματα) συνέχιση του ατόφιου παλιού. Mας προτείνει να ψηφίσουμε το ηδονικό παράλογο: Nα επιβάλουμε με «νταηλίκι» τον παρασιτισμό μας σαν να οφείλουν να τον σέβονται εσαεί οι δανειστές μας. Nα μην αλλάξει τίποτα στο πεθαμένο κράτος μας, από το οποίο πρέπει να τρέφονται όλοι οι Έλληνες χωρίς να παράγουν το παραμικρό.
Eλπίδα δεν υπάρχει, λύση στο κοινωνικό αδιέξοδο δεν μπορούν να γεννήσουν θαυματουργικά οι εκλογές. Tο λαϊκό αισθητήριο, δηλαδή το ένστικτο αυτοσυντήρησης, έχει φανερά καταστραφεί, έχει υποκατασταθεί από τα ορμέμφυτα που ωθούν στον τζόγο. Ψηφίζοντας ΣYPIZA ποντάρει ο λαός στο «όλα ή τίποτα»: ρισκάρει την άβυσσο που προαναγγέλλουν οι επαΐοντες ελπίζοντας στον θρίαμβο του «τσαμπουκά» που ευαγγελίζεται ο Tσίπρας.
Kάτι καινούργιο δεν έχει γεννηθεί, τους όρους της εκλογικής αναμέτρησης συνεχίζει να...

20 χρόνια από την θυσία του Ν.Σιαλμά - Τα διδάγματα της μοιραίας αερομαχίας

«...Θυμάμαι που από πιτσιρικάς μού έλεγε: “Θα με γράψουν με μεγάλα γράμματα! Θα φτάσω ψηλά!” Όμως, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πιστεύαμε ότι το έλεγε επειδή θα έμπαινε στη Σχολή Ικάρων. Πού να καταλάβουμε τι ήθελε να μας πει τότε, μιλώντας γι’ αυτά τα μεγάλα γράμματα...»

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Νίκου Σιαλμά "αποδέχθηκε" τον ιστορικό ρόλο του παιδιού του αντικρύζοντας το μνημείο στον Άη Στράτη που "φωτίζει" τον υγρό τάφο του ήρωα.

Για τον θάνατο και τις συνθήκες της αερομαχίας του Ν.Σιαλμά με τα δύο τουρκικά F-16 εκείνο το πρωινό της 18ης Ιουνίου 1992 έχουν γραφεί πολλά, αλλά όχι αρκετά.

Και για πoιο πραγματικό λόγο θυσιάστηκε. Γιατί καλό είναι να μιλάμε για ηρωικές πράξεις, αλλά κάλλιστο να είναι οι ήρωες ζωντανοί δίπλα μας και...

Και η παράσταση (Τσιπραντρέου) συνεχίζεται…

Υποθέτω ότι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ – οπότε και θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη στην ΕΤ-3 και στον «Λαβύρινθο» του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη – έχουμε να ακούσουμε κι’ άλλα από τον Αλέξη Τσίπρα.


Είναι δε πολύ πιθανόν να μην προλάβουμε να απαντήσουμε σε όλα με τρόπο που να αφομοιωθεί από τους υπό πίεση εν δυνάμει ψηφοφόρους του.


Ό,τι προλάβουμε, λοιπόν:


Στη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών.


Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο υπουργικός μισθός είναι πολύ χαμηλός – αν δεν απατώμαι γύρω στα 1.500 ευρώ, που προστίθενται στη βουλευτική αποζημίωση ως έξοδα παραστάσεως – οπότε έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα πυροτέχνημα που ηχεί ωραία στα αυτιά του υπό διαρκή παραπλάνηση λαού.


Υποσχέθηκε επίσης κατάργηση...

ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ.

Μεταξύ της χολής και των εκβιασμών σε βάρος της Ελλάδος μας συνεχίζεται η διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνεται με τις ενέργειες δύο διαφορετικών και αντίρροπων δυνάμεων. Από τη μια πλευρά του λόφου βρίσκονται οι δυνάμεις του διεθνιστικού νεοταξισμού και τα απολειφάδια του κομματικού του στρατού που απαρτίζουν το σύστημα των γραικύλων πολιτικάντηδων που από κοινού έχουν επιδοθεί στην αναδιαμόρφωση του καθεστώτος μέσα από τα δήθεν υγιή κύτταρα και τις νέες κομματικές διεργασίες. Και από την άλλη πλευρά του λόφου βρίσκονται οι δυνάμεις του ελληνικού έθνους που έχουν αποφασίσει να υπερβούν τις φυτευτές παλαιές διαφορές και να αντιμετωπίσουν τις πληγές στο Σώμα της Ελλάδος με την καταδίκη των προδοτών και την άνοδο των πατριωτών στην εξουσία της χώρας.
Η πολιτική ζωή της πατρίδος μας δεν είναι βήμα πλειστηριασμού προθέσεων και προσφορών με αντικείμενο ποιο κόμμα θα μας κρατήσει κοντύτερα στα ξένα συμφέροντα και το πολυεθνικό κεφάλαιο που δημιούργησαν την τεχνητή κρίση με αντάλλαγμα την εθνική μας κυριαρχία. Και ο μηχανισμός της εξουσίας δεν μπορεί να σχηματίζεται από εξαρτημένους πολιτικούς υπαλλήλους που διατηρούνται στην πολιτική με τις τεχνητές και δανεικές ανάσες που τους δίνουν οι κίβδηλοι «διασώστες» και τοκογλύφοι της εκκολαπτόμενης...

Μπούλκες, το Στρατόπεδο του Όργουελ ή αλλιώς δολοφονίες κομμουνιστών Ελλήνων από τους Σταλινιστές συντρόφους τους.

Της Χρύσας Χατζηβασιλείου
Κοινώς μέσα από το ίδιο το ΠΓ του ΚΚΕ...

Αμέσως μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας άρχισε ένα όργιο διωγμών εναντίον των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης τόσο από το επίσημο κράτος, όσο και απο τις δολοφονικές παραστρατιωτικές οργανώσεις - συμμορίες, όπως του Καλαμπαλίκη ή του Σούρλα, που με την ανοχή και τη βοήθεια της αστυνομίας, τρομοκρατούσαν και δολοφονούσαν όσους είχαν συμμετάσχει στο ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της κατοχής. Περίπου 5-6.000 κυνηγημένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να καταφύγουν στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, όπου ο Γιουγκοσλαβικός λαός όχι μόνο τους περιέθαλψε και τους φιλοξένησε, αλλα τους παραχώρησε για καταφύγιο ένα εγκαταλελειμένο χωριό πάνω από το Βελιγράδι, το Μπούλκες. Το Μπούλκες διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τον εμφύλιο πόλεμο αποτελώντας ορμητήριο και αρχηγείο του ΔΣΕ. Εκεί κατέφευγαν τα μέλη της ηγεσίας αλλά και απλοί μαχητές καθώς αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης, ανάπαυσης και περίθαλψης του ΔΣΕ. Δεν επρόκειτο ασφαλώς για ένα ειρηνικό χωριό αλλά κάτι ανάμεσα σε χωριό και στρατόπεδο, όπως επέβαλλαν οι πολεμικές συνθήκες. Ωστόσο ήταν μία κοινότητα στην οποία οι Έλληνες κομμουνιστές είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν κάποιες από τις αρχές και τις αξίες του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που υποστήριζαν. Μέσα στο φιλικό σοσιαλιστικό περιβάλλον του Γιουγκοσλαβικού κράτους και με πλήρη ελευθερία από τις τοπικές αρχές, αφού το Μπούλκες αποτέλεσε ξεχωριστή κρατική οντότητα, εφάρμοσαν σε μικρή κλίμακα το μοντέλο της πολιτικής οργάνωσης που επιθυμούσαν.
Σύμφωνα με τα σταλινικά πρότυπα, τα οποία ασπάζονταν απολύτως ο Ζαχαριάδης, το καθεστώς που δημιουργήθηκε στο Μπούλκες ήταν αυταρχικό και αστυνομοκρατούμενο με...

Π.Καμμένος: Η Ν.Τ.Π. ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔOΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ο Π.Καμμένος μιλάει  στο anti-ntp.net   για: Codex alimentarius, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Δείτε το βίντεο...



Ποιοι είναι φασίστες, τελικά;

20120611-1416
Ομάδα οπαδών πολιτικού κόμματος επιτίθεται στην
 αστυνομία χρησιμοποιώντας για όπλα τα
κοντάρια από τις σημαίες τους. Πόσο απέχει
 η "επαναστατική" βίαιη πράξη σε μια
δημοκρατική κοινωνία από τον φασισμό;
Τάσος Ανθουλιάς
Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη Fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες) που ονομαζόταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, το οποίο απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ». Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης, οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους (από τη Βικιπαίδεια).
Ωραία η ετυμολογία – μας βάζει λίγο στην ουσία της ιστορίας. Δηλαδή, με απλά λόγια, είναι μια επιβολή της εξουσίας με τη βία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Καταρχάς, ο φασισμός δεν είναι ένα συγκεκριμένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα – είναι μια συγκεκριμένη ατομική και κοινωνική στάση που βγάζει ταυτόχρονα και τις σαδιστικές τάσεις πολλών ανθρώπων. Είναι η βίαιη επιβολή πάνω στην κοινωνία, αλλά και πάνω...

Χρήστος Πασαλάρης: "Και τι έγινε που έφαγε δυο σκαμπίλια η Λιάνα;"

"Μεγάλη διάσταση" δόθηκε στα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ο Χρήστος Πσαλάρης, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως η Ρένα Δούρου το... ευχαριστήθηκε!

O γνωστός δημοσιογράφος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο prismanews.gr μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές, για τη Χρυση Αυγή για τη στάση των ΜΜΕ αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων που "ήλπιζε να καταλήξει σε Νέο Γουδί". 


Διαβάστε τη συνέντευξη:  


Με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δημοσιογραφία, πιστεύετε ότι θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη Δευτέρα;


«Κι αν έχουμε, τι κυβέρνηση θα είναι; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο εμάς, όχι μόνο την Ευρώπη, ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής.


Από τη μία έχουμε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πανστρατιά. Ακόμη και τα γερόντια ...100 ετών θα τα πάνε σηκωτά για να ψηφίσουν! Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη...

Η Αριστερά νοιαζόταν για τους Αφγανους αλλά ποτέ για τους Έλληνες στην Κύπρο ή στη Βόρειο Ήπειρο...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

του Δημήτρη Παπαδοκωστόπουλου για την εφημερίδα Δημοκρατία

Η Αριστερά στην Ελλάδα μπορεί ποτέ να μην άσκησε εξουσία με την κλασική έννοια του ορισμού της; κυβέρνησης, είχε όμως καθοριστική σημασία στη διαμόρφωση τον εξελίξεων. Τόσο η συντηρητική - δεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ επιζητούσαν την εύνοια της Αριστεράς και των παραφυάδων της.

Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε: για να έχουν την εξουσία χωρίς να ασκούν πολιτική. Επέλεγαν τη συμπόρευση με τις γενικές ιδεολογικές αρχές της Αριστερός, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Κάποτε στην Ελλάδα, μέχρι τα πρώτα χρόνια του 1980, γιορταζόταν κάθε χρόνο με μαζικό τρόπο η επέτειος του Συντάγματος Μακρυγιάννη,που ήταν ιστορικής σημασίας για τους δεξιούς. Με τον χρόνο η γιορτή ατόνησε, πρυτάνευσε το πνεύμα του όχι στις «γιορτές μίσους» και σταδιακά απαλείφτηκε από την ιστοριογνωσία, τουλάχιστον της Νέας Δημοκρατίας.
Στην αντίπερα όχθη, η Αριστερά ακόμα μέχρι τις ημέρες μας συνεχίζει να γιορτάζει νίκες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, δηλαδή του στρατιωτικού βραχίονα μέσω του οποίου το ΚΚΕ εξαπέλυσε τον εμφύλιο πόλεμο το διάστημα 1946-1949.

Υπάρχει λογική πίσω από την άποψη κάπου να μπει τέλος σ' αυτά που χωρίζουν και...

Χέρι - χέρι… ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκική ακροδεξιά

Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα, όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ...

Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …"Λύκοι", θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη. Ευτυχώς, στη Θράκη δεν υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες αναρχικών, για να καίνε Γκρίζοι Λύκοι και αναρχικοί, δίπλα δίπλα, τις ελληνικές σημαίες… Να είστε σίγουροι όμως ότι θα ξεφύτρωναν συντομότατα και μουσουλμάνοι … ιδεολόγοι αναρχικοί!

Στο πρόσφατο παρελθόν, σε διαδήλωση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην...

Νέο βίντεο διαμάντι με τον τζιτζιφιόγκο του Τσίπρα




Με αγάπη....

Έτοιμη να επέμβει η Ρωσία στην Αρμενία;

«Πρακτική» απάντηση στους Τούρκους έδωσε η ρωσική Αεροπορία για τις καινούργιες «αδερφικές φιλίες» του Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίες όλως τυχαίως δημιουργούν προβλήματα στα ρωσικά εθνικά συμφέροντα, αφού πέραν του Αζερμπαϊτζάν το οποίο τελευταία προβληματίζει τη Μόσχα, στο «κλαμπ» εντάχθηκε και η γεωργία του Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ρωσικά μαχητικά εμφανίστηκαν στους ουρανούς της Αρμενίας, πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να παρέμβουν σε έναν υγιεινό «περίπατο», δεδομένης της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή, εκτός κι αν η τουρκική Αεροπορία θα λάμβανε διαταγές να επέμβει κάτι που θα...