Σελίδες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Να φύγουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο ζητά η Ε.Ε.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΖΗΤΑ Η Ε.Ε.

0
Στο προσχέδιο της έκθεσης της , για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., η ολλανδέζα ευρωβουλευτής Ria Oomen-Ruijten , κάνει αναφορά στο κυπριακό και καλεί τη Τουρκία, να δείξει έμπρακτα τη θέληση της για επίλυση του προβλήματος , αποσύροντας άμεσα τα στρατεύματα κατοχής . Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των αγνοουμένων και ζήτησε από τη Τουρκία όπως παράσχει τις δέουσες διευκολύνσεις που θα επιτρέψουν την εξακρίβωση της τύχης των. Ζήτησε επίσης «να ενθαρρύνει έντονα τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργαστούν εντατικά όπως ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να κεφαλαιοποιήσουν την πρόοδο που έχει ήδη γίνει στις συνομιλίες ούτως ώστε να επιτύχουν μια βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ και με τις αρχές επί των οποίων έχει θεμελιωθεί η Ε.Ε, προς όφελος των Κυπρίων πολιτών, της Ε.Ε και της Τουρκίας»
Αρνητικό στοιχείο της έκθεσης είναι η λεγόμενη «κεφαλαιοποίηση» της προόδου που έχει γίνει στις συνομιλίες. Ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί και σε ποια σημεία; Ο λαός τελεί σε πλήρη άγνοια .Η αναφορά αυτή αποκαλύπτει παρασκηνιακές διεργασίες και μυστική διπλωματία. Τι ετοιμάζουν άραγε οι κρατούντες;;;
Τα θετικά στοιχεία της έκθεσης είναι τα ακόλουθα :
Το πρώτο είναι η υπενθύμιση της τουρκικής κατοχής της Κύπρου, η οποία μέσα από την διαδικασία των ενδοκυπριακών συνομιλιών ξεχάστηκε στα συρτάρια της ιστορίας.
Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι η απαίτηση άμεσης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων ως προϋπόθεση εξεύρεσης λύσης .
Το τρίτο είναι η μη αναφορά σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και η αναζήτηση λύσης που να στηρίζεται στις αρχές επί των οποίων έχει θεμελιωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εάν αυτά τα τρία στοιχεία της έκθεσης αξιοποιηθούν προς την ορθή κατεύθυνση θα μας δώσουν την ευκαιρία να απαγκιστρωθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και τις μειοδοτικές προτάσεις που κατατέθηκαν, ερήμην της λαϊκής βούλησης.
Η Ε.Ε μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε .Μας λέει πως είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε τις συνομιλίες υπό την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού και να επιμένουμε σε λύση που αντίκειται στις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε. θεμελιωδέστερη των οποίων είναι η αρχή της πλειοψηφικής δημοκρατίας και του ενιαίου και αδιαίρετου εκλογικού σώματος .
Για άλλη μια φορά το πολιτικό κατεστημένο του τόπου αρνείται να εγκαταλείψει την πορεία του ενδοτισμού και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει η Ε.Ε. Κυβέρνηση και κόμματα του κατεστημένου ακολουθούν εντελώς αυτόνομη πορεία από τη λαϊκή βούληση. Η διαπίστωση αυτή εντείνει ολοένα το αίσθημα ανασφάλειας του κυπριακού ελληνισμού και θεμελιώνει ταυτόχρονα το ύπατο δημοκρατικό δικαίωμα της πολύμορφης εναντίωσης στον ενδοτισμό. 
Έρχεται η ώρα που ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους για να διαδηλώσει την οργή του ενάντια στην υποχώρηση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ