Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σε 30 χρόνια έλιωσαν οι μισοί πάγοι της Αρκτικής

Σε 30 χρόνια έλιωσαν οι μισοί πάγοι της Αρκτικής

Τεράστιες αλλαγές με δραματικές συνέπειες για το περιβάλλον παρατηρήθηκαν στους πάγους του Βόρειου Πόλου....
Σύμφωνα με την σύγκριση δορυφορικών φωτογραφιών που τράβηξε η ΝΑSA το 1980 και το 2012 οι «αιώνιοι» πάγοι που καλύπτουν μεγάλο μέρος του Πόλου λιώνουν με τρομακτική ταχύτητα, με πολύ μεγαλύτερη από τις στιβάδες του νέου χιονιού που συσσωρεύονται στις παρυφές της Αρκτικής.

Το γεγονός αυτό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στο μικρόκλιμα της περιοχής, αλλά και σε παγκόσμια φαινόμενα, όπως τα θαλάσσια ρεύματα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η συρρίκνωση άγγιξε το 17,2% του συνολικού όγκου των πάγων ανά δεκαετία.

πηγή

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Που κρύβεται τόσος μαζοχισμός;


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:"Δημιουργήθηκε κίνηση φίλων ΓΑΠ"

Στην αρχή νομίσαμε πως ήταν πλάκα.Μόλις όμως διαβάσαμε το e mail καταλάβαμε πως δεν ήταν.Εσείς θα το πιστεύατε; Δείτε (ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ) :
"Μαζεύουμε υπογραφές γιατί στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου! Διαδώστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε, ας δείξουμε την δύναμη μας, ας δείξουμε την στήριξή μας στον Γιώργο Παπανδρέου!


Συμμετέχετε στη καμπάνια στο Facebook: http://www.facebook.com/kinisi.gap

Το μπλογκ της κίνησης: http://kinisigap.wordpress.com/

Για την ενότητα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης - Κίνημα μελών και φίλων...

Η ληστεία άρχισε από το Καστελόριζο !!! Μας ληστεύουν εν ψυχρώ !!! Πως γίνεται να χρεοκοπεί μια χώρα με ΤΡΙΣ ευρώ ορυκτού πλούτου;

Λάζαρος Ελευθεριάδης
Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουν στήν σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη απο “πρόθυμους σωτήρες” ντόπιους και ξένους, επίθεση στο βιοτικό επιπεδο των Ελλήνων, φτωχοποιώντας τους βίαια.
Η γνωστή μέθοδος του “καρότου” και του “μαστιγίου” εφαρμόζεται με απόλυτη προσύλωση στην εφαρμογή του σχεδίου “κατάληψης” της Ελλάδος.

Απαντες οι ενδιαφερόμενοι “φίλοι”, εάν κρίνω απο δηλώσεις αξιωματούχων όπως η Χίλαρυ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ, και άλλοι, γνώριζαν για τον πλούτο της Ελλάδος, εκτός απο εμάς τους ίδιους τούς Έλληνες, διότι για αυτό (να μην γνωρίζουμε), φρόντισαν οι ντόπιοι δοσίλογοι και υποτελείς πολιτικοί μας.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κανείς κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος της ΕΕ, δεν αναφέρθηκε ποτέ, δημοσίως τουλάχιστον, για τούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι ευρίσκονται στον Ελληνικό...

Ποιος είναι ο Ελληνας δημοσιογράφος, χαφιές του Stratfor;;; Αποκαλούσε Pap-C και Pap-D τους Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου αντίστοιχα!!!

 
Μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο της πληροφόρησης που έχουν οι αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με αυτή έλληνας δημοσιογράφος ενημέρωνε με ... υπερωρίες το αμερικανικό think tank, Stratfor, που αποτελεί οργανισμό ταυτισμένο με τη CIA, το καλοκαίρι του 2011 για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα...

Οι συμμαχίες της Μεσογείου

Μιχάλης Ιγνατίου
Η πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τον Μπένζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο θα έχει συνάντηση αύριο, έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την κλιμάκωση των προκλήσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, και τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία. Παρά τον εμφύλιο πόλεμο που την μαστίζει, η τελευταία συνεχίζει να αποτελεί μέρος του αντι-ισραηλινού κρίκου που ξεκινά από την Τεχεράνη και μέσω Τουρκίας και Δαμασκού φτάνει στη Βηρυτό. Στην Ουάσινγκτον μπορεί να συναντήσει κανείς σοβαρούς αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να επιβάλει αυτοσυγκράτηση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ για να αποφευχθεί νέος πόλεμος, που ίσως ενέπλεκε και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Είναι από τις περιπτώσεις, που δεν θα συμφωνήσω με τους εν λόγω αναλυτές, διότι πιστεύω πως στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ έχει καταστεί αναπόφευκτη, αφού καμία εκ των δύο πλευρών δεν...

Η τουρκική υπεροψία


Χρειαζόμαστε μια νέα πνοή, ένα νέο όραμα, πιο σύγχρονες προσεγγίσεις. Λύσεις στα προβλήματα και όχι κρύψιμο κάτω από το χαλί, απλώς για να ροκανίσουμε τον χρόνο
Ένα νέο ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και προκλητικότητας έδωσε η τουρκική πλευρά στο πλαίσιο των εργασιών της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην Κωνσταντινούπολη. Υπουργοί και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως και μέλη της Μεγάλης Τουρκικής Βουλής, ξεπέρασαν κάθε όριο στις παρεμβάσεις τους, ιδιαίτερα μάλιστα το τελευταίο απόγευμα των συζητήσεων, ενώπιον πολλών τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στην απουσία αρκετών ευρωβουλευτών που έφυγαν, για να προλάβουν πτήσεις επιστροφής στις χώρες τους.
Έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν την Ε.Ε. ότι τους αδικεί και τους προσβάλλει, ενώ με απίστευτο θράσος αποκάλεσαν «ρατσιστές και εθνικιστές» τους ευρωβουλευτές από την Κύπρο και την Ελλάδα. Με αρκετή ελαφρότητα, ξεπέρασαν τις καταγγελίες κατά της Τουρκίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την άρνησή της για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και εκδημοκρατισμό της...

Όταν οι πολυεθνικές λεηλατούν – Ιστορίες απληστίας και μυστήριων δολοφονιών...


της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε πως η γη μας είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου αλλά όχι την απληστία του. Οι παγκόσμιες βιομηχανίες ορυκτών, πετρελαίου και αερίου έχουν επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό στον πλανήτη που οι δραστηριότητες τους πλέον ισοδυναμούν με μεγάλης έκτασης αρπαγή γης, κατασπατάληση των αποθεμάτων νερού, καταστροφή της παραδοσιακής γεωργίας και 
θάνατο των μικρών κοινοτήτων που έχουν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους.

Πλέον δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για οργανωμένη λεηλασία των φυσικών πόρων του πλανήτη από τις τεράστιες πολυεθνικές που αποζητούν τον έλεγχο της τροφής, του νερού, της αγροτικής παραγωγής, της γης και του υπεδάφους. Τα φαινόμενα αυτά δεν περιορίζονται στον λεγόμενο «τρίτο κόσμο» αλλά πλέον σε όποιο μέρος του πλανήτη και να κατοικεί κανείς, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και από την Λατινική...

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος


Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης». 

Κατ’ αρχήν, μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κι’ εμείς οι αδαείς σε τι ακριβώς συνίσταται η «ηγεσία» του Βαν Ρομπάι; 

Και μετά από αυτό, μήπως μπορεί να μας πει κανείς τι συγκεκριμένες αποφάσεις επί της ανάπτυξης έλαβε η ευρωπαϊκή ηγεσία (η κανονική, όχι του Ρομπάι), που μέχρι στιγμής το μόνο που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει (πανευρωπαϊκά) την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997 (όπως μας διαβεβαιώνει η Eurostat); 

Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και ο κ. Παπαδήμος φαίνεται ότι έχει εκπαιδευτεί μια χαρά στη «Σχολή ΠΑΣΟΚ»: Μεγάλα λόγια, σοσιαλισμοί, περικοκλάδες, στρογγυλεμένα...

Προς την πτώχευση


1. Η οικονομική εξέλιξη 1950-2002
Η ανάπτυξη της ελληνικής βιομη­χανίας μετά το 1950 στηρίχθηκε στο υπόδειγμα της υποκατάστασης των ει­σαγωγών.
Οι πενιχροί οικονομικοί πόροι, οι κα­θυστερημένες πολιτικές και κοινωνι­κές δομές και ιδιαίτερα η λειτουργία ενός κρατικού μηχανισμού περιορι­σμένης αποτελεσματικότητας, αποτέ­λεσαν το πλαίσιο της μεταπολεμικής Ελλάδος· αντίστοιχο που δεν διέφερε αισθητά εκείνου των κοινωνιών του αυτού επιπέδου ανάπτυξης (Βαλκανι­κές χώρες, Λατινική Αμερική, Τουρκία κ.λπ.). Συνεπώς, η έξοδος από τους «φαύλους κύκλους» της πενίας μέσω της χρήσης του ανταγωνιστικού υπο­δείγματος ανάπτυξης μέσω εξαγωγών φαινόταν σχεδόν αδύνατη.
Η εναλλακτική αυτή λύση σήμαινε υψηλές επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, ώστε το προϊόν να είναι αντα­γωνίσιμο στη διεθνή αγορά. Αναγκαίες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη καινο- τόμων επιχειρηματιών κατά πρώτο και κατά δεύτερο εκπαιδευμένου η δυνά­μενου ευκόλως να καταρτισθεί εργα­τικού δυναμικού σε...

Ποιο Ευρωπαϊκό κράτος θα δεχόταν να ελέγχεται από "Ρώσους" η και "Κινέζους" παρατηρητές η εσωτερική τουςδιαδικασία διενέργειας εκλογών;


Ο Πούτιν νίκησε αλλά ... στεναχωρήθηκαν οι Αμερικάνοι...

Ανετη νίκη (όχι απλά άνετη , πολύ άνετη !!!) από τον πρώτο γύρο κατέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, καθώς με καταμετρημένο το 98,47% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 63,9%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18%, ενώ τρίτος έρχεται ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%.

Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και...

"Η προτεραιότητα του αλβανικού DUI είναι η απεμπλοκή από την διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα"

Image

Δύο είναι οι επιλογές  του αλβανικού κόμματος DUI, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό των Σκοπίων.


Η πρώτη είναι η επανεξέταση της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση και η δεύτερη είναι η επιδίωξη πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, μετά την παταγώδη αποτυχία να λάβει  η χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής του Σικάγου.

Πηγές από το εσωτερικό του κόμματος αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να καταλήξουν σε ένα αίτημα για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου που θα μπορούσαν να γίνουν μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Το κόμμα του αλβανού ηγέτη Αλί Αχμέτι έχουν...

Τουρκοναζισμός: Η νέα απειλή για την ανθρωπότητα


O νέος τουρκοναζισμός με αποδείξεις: Το ένα πλακάτ γράφει "Ασφυκτιούμε στα σημερινά σύνορα" και το άλλο λέει: "Σήμερα στο Ταξίμ, αύριο στο Εριβάν. Μια βραδιά θα έλθουμε ξαφνικά". Αυτά στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε και πλήρωσε με αρκετά εκατομμύρια δολάρια το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, με ομιλητή τον ισλαμο-τουρκο-ναζί, υπουργό εσωτερικών!


Του Σάββα Καλεντερίδη
Ακριβώς τις ώρες που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας εξέταζε την ένσταση που υπέβαλαν Γάλλοι γερουσιαστές και βουλευτές, για την ακύρωση του νόμου ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε από την βουλή και τη γερουσία, η τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό κράτος, χέρι-χέρι με το παρακράτος, στις 27 Φεβρουαρίου 2012 διοργάνωναν για πρώτη φορά εκδήλωση μνήμης της «γενοκτονίας του Χοτζαλί», όπως ονομάζουν το θάνατο 613 Αζέρων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μάχης που έγινε μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων για τον έλεγχο της πόλης Ασκεράν-Χοτζαλί, του Ναγκόρνο Καραμπάγ, στις 26...

Το ενδεχόμενο της προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου. Ανέφερε όλες τις πιθανές λύσεις από Ανεξαρτησίας Κύπρου!


Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για την κυπριακή διευθέτηση, η Τουρκία δεν αποκλείει την προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Kibris», η οποία εκδίδεται στην...

Ανδρέας Ψυχάρης : "Δεν θα κρυφτώ σε μια τρύπα μέχρι τις εκλογές εξαιτίας του ονόματός μου"

 Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες εναντίον με αφορμή το επωνυμό του, ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης δίνει σαφείς απαντήσεις στους επικριτές του μέσα από την σημερινή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών και έχει κατα καιρούς «λιθοβοληθεί» από πολλά μέσα ενημέρωσης καθώς και συναδέλφους του ότι η επιβίωσή του στον πολιτικό στίβο είναι άμεσα συνυφασμένη με τις διασυνδέσεις του στα ισχυρά ΜΜΕ.

«Δηλαδή να μην μιλάω επειδή λέγομαι Ψυχάρης; Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι θα πρέπει να ανοίξω μια τρύπα και να κρυφτώ μέχρι τις εκλογές. Ε, δεν σκοπεύω να το κάνω» εξηγεί ο γιος του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ και προσθέτει: «Δεν έχω καταλάβει για ποιά γραμμή του ΔΟΛ κατηγορούμαι. Της...

Έρχονται διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή


Διώξεις κατά αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή  
αναμένεται να ασκήσει ο αρμόδιος ανακριτικής που είχε αναλάβει την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα που είχε ξεκινήσει απο τον Αύγουστο του 2011.
Όλα είχαν ξεκινήσει απο δημοσίευμα του περιοδικού"Επίκαιρα"όπου γινόταν λόγος για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης...

Ανάπτυξη ή συντήρηση της ελληνικής Σοβιετίας;

Του Γιώργου Κράλογλου 
Είναι τουλάχιστον αναίδεια να μιλάνε για ανάπτυξη οι ίδιοι πολιτικοί που ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση έδωσαν μάχες για τον κρατισμό και την περιφρούρηση κρατικών επιχειρήσεων, στις πλάτες των φορολογουμένων, και ως ιδιωτικό τομέα  ενοούν τους κρατικοδίαιτους, τους μεσάζοντες και τους απατεώνες “επενδυτές”.

Αυτά είναι τα πραγματικά πεπραγμένα των σημερινών διεκδικητών της εξουσίας οι οποίοι προσπαθούν τώρα να πείσουν τους δανειστές και τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους και φορολογούμενους ότι θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη. 

Για τα αριστερά κόμματα δεν υπάρχει λόγος αναφοράς γιατί είναι η γνωστή η ανάπτυξη που ονειρεύονται. Ευτυχώς που δεν ξεχάσαμε ακόμη να τρώμε κουλούρι και τυρί... 

ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ2, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!


 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!


Το σχέδιο των δανειστών με τη συνέργεια των εντόπιων δωσιλόγων, για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας, βαίνει σύμφωνα με την επιθυμία των εμπνευστών του. Ο Γ. Παπανδρέου την περίοδο 2009-2010, πριν  ακόμη η χώρα μας μπει στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας, δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες επειδή, υπάρχουν ελάχιστα και μη αξιοποιήσιμα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Ιόνιο!!! Έρχεται όμως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και μετά την υπογραφή του Μνημονίου 2 να επεξεργαστεί τη συμμετοχή εταιρειών σε διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης!
Πρόκειται για ακόμη έναν εμπαιγμό του Παπανδρέου σε βάρος της χώρας και του λαού. Εμπαιγμός ο οποίος καταδικάζει την Ελλάδα, να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της στους...

59η Επέτειος δολοφονίας Στάλιν από τον Μπέρια...


Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

Ακολουθούν προσωπικές μου αντιλήψεις. 
Στις 5 Μάρτη 2012 είναι η 59η επέτειος του θανάτου,της δολοφονίας του Ιωσήφ Στάλιν, από τον "Γεωργιανό" κρυπτοεβραίο Λαυρέντι Μπέρια, αρχηγό της Γκε-Πε-Ου (μετέπειτα Κα-Γκε-Μπε). Ο Μπέρια ήταν όργανο του διεθνούς σιωνισμού, που είχε αναλάβει, και το πέτυχε, να βγάλει από την μέση το Ρώσο εθνικο - νεοαστό και αντισιωνιστή Στάλιν. Όμως ο άλλος Ρώσος εθνικός νεοαστος και αντισιωνιστής Νικίτα Χρουστσόφ διέταξε την σύλληψη του Μπέρια, που συνελήφθη στις...

ΑΠΟΝΤΕΣ "ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ" και ΟΙ ΠΛΕΥΡΗΣ--ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΛΑΟΣ...!!!


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...!!! 


Δεν ήταν μόνο η απώλεια της αποχώρησης Καραθάνου από το ΛΑΟΣ, η συνέπεια της  εκλογής  Ροντούλη ως Γραμματέα της Κ.Ο....
Ηχηρή κυρίως ήταν και η απουσία των Πλεύρη --Κιλτίδη, από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Όπως και σε προηγούμενο δημοσιευμά μας, σας είχαμε ενημερώσει η...

Ιδιωτικά κράτη


Όταν ο Μπερλουσκόνι ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το... Βέλγιο. Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο η Apple για την Ελλάδα;
05 Μαρ 2012 - 
Picture 0 for Ιδιωτικά κράτη
Δεν θα έπρεπε κάποιος να παραξενεύεται με τον όρο, διότι τα κράτη ιδιωτώνδεν είναι άγνωστα στην πολιτική ιστορία, ακόμη και στην πρόσφατη. Τι ήσαν τα άπειρα κράτη της φεουδαρχικής Ευρώπης; Κάθε μικρή περιοχή ήταν και βασίλειο, με τον άρχοντα να διοικεί με τρόπο αυθαίρετο και πολλές φορές απάνθρωπο.
 
Δεκάδες ήταν τα βασίλεια και οι κομητείες, όταν αποφάσισε το σύστημα να τα συνενώσει σε δύο κραταιά βασίλεια, την Ιταλία και Γερμανία. Έπρεπε να υπάρχει ισχυρό αντίβαρο στην...

«Λεφτά υπάρχουν»: Διαμαντοπούλου το «μεγαλείο» σου!

     
Μετά την καταγγελία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) για την απ’ ευθείας προμήθεια χαρτιού αξίας 10 εκατ. Ευρώ για τα σχολικά βιβλία, από το Υπουργείο Παιδείας, που είχε δημιουργήσει σάλο, αφού ο Σύνδεσμος είχε καταγγείλει πως για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς, αντί να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός, όπως ορίζεται από το νόμο, συστάθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και, μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με τρεις εταιρείες, αγόρασε 9.915 τόνους χαρτιού έναντι 10.494.973 ευρώ, συν ΦΠΑ 2.500.000 ευρώ. «Πρόκειται για την ακριβότερη τιμή της αγοράς», σημειωνόταν στην ανακοίνωση, με το Δημόσιο να ζημιώνεται κατά 5 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2,5 εκατ. από τον ΦΠΑ, που δεν θα καταβαλλόταν αν εισαγόταν απευθείας από τον ΟΕΔΒ, όπως συνηθίζεται…

Τρομακτικές αποκαλύψεις στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΤΣΙΚΟ



Δείτε μετά το 38ο λεπτό …Στην ερώτηση για το εάν μιζαρίστηκαν έλληνες πολιτικοί…. Από το Ρίο – Αντίρριο πήραν μίζα 1.2 εκατομμύρια και τα όποια μετάφεραν σε μια τσάντα. Του είπαν εάν σε πιάσει η γερμανική αστυνομία θα σε κλείσει φυλακή.
Ο διαγωνισμός για την γέφυρα προκηρύχθηκε το 1991 και οι προσφορές κατατέθηκαν την 1η Δεκεμβρίου του 1993. Έτσι, την 3η Ιανουαρίου 1996 το Ελληνικό Δημόσιο με τον Σημίτη και Λαλιώτη να πανηγυρίζουν… ( μάλλον για τις μίζες που πήραν) και η εταιρία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.υπέγραψαν τη Σύμβαση Παραχώρησης για τη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Εκμετάλλευση της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου....

Η επανεκλογή του Πούτιν σημαίνει μελλοντικά προβλήματα.

Η επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ αποτελεί παρελθόν
Andrew C. Kuchins
Όταν πρόκειται για την μελλοντική πολιτική της Ρωσίας, το μόνο σίγουρο είναι η αβεβαιότητα. Ναι, σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκλεγεί πρόεδρος της Ρωσίας για μια εξαετή θητεία, με μια άνετη πλειοψηφία. Ναι, επίσης, τεράστιος αριθμός διαδηλωτών, ίσως περισσότερο από εκατό χιλιάδες, θα βγουν στους δρόμους την επόμενη μέρα για να διαμαρτυρηθούν.
Ωστόσο, τι θα συμβεί μετά από αυτό είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς.
Ο Πούτιν έχει χάσει την ισορροπία του από εξαιτίας της εμφάνισης μιας μεγάλης, κυρίως βασισμένης σε αστικά κέντρα, αντιπολίτευσης που ζητεί πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά υπάρχει επίσης λόγος να υποπτεύεται κανείς ότι θα προβεί σε αλλαγές στην εξωτερική πολιτική του. Βέβαια, όταν η επιστροφή του στη ρωσική προεδρία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι περισσότερες πιθανότητες καταδείκνυαν μάλλον μια συνέχεια πολιτικής παρά μια αλλαγή [1]. Κατ’ αρχήν, ήταν εύκολο τότε να υποθέσει κανείς ότι ο Πούτιν ενέκρινε την εξωτερική πολιτική του νεότερου συνεργάτη του, του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επιπλέον, φαινόταν τότε ότι οι οικονομικές...

“Επιτέλους… φτωχοί!”


του Γιάννη Ξανθούλη

Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες.
Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η Ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό – όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό – ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να ‘ρθει η σειρά τους…

Από την ιδεολογία της επαιτείας στο θεώρημα του περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας.


Του Καθηγητού Βασίλη Φίλια,
πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

Η πρόσφατη σύγκλιση απόψεων όσων αφορά το θέμα της εθνικής κυριαρχίας των Θ. Πάγκαλου και Α. Γεωργιάδη, του πρώτου εις Παρισίους και του δεύτερου στην ιστοσελίδα του συνιστά ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικής μειοδοσίας, που ακολουθείται από μνημονιακούς κεκράκτες.
Θεωρητικοί υποτίθεται και οι δύο εμφανίζουν την υπόθεση του περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας ως αναπόδραστη και φυσιολογική συνέπεια της συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Θ. Πάγκαλος διερμηνεύοντας την θέση του στη Βουλή των Ελλήνων εξήγησε ότι αυτός πάντοτε πίστευε στην Ευρώπη των λαών και όχι στην Ευρώπη των εθνών και προσδιόρισε τον εαυτόν του ως «φεντεραλιστή» με το...

Τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών


Μετά την καταμέτρηση του 87,73% των πρωτοκόλλων η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε στις 04:00 ώρα Μόσχας τα εξής αποτελέσματα: Ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει το 64,72% των ψήφων, ο Ζιουγκάνοφ - το 17,04%, ο Πρόχοροφ - το 7,09%, ο Ζιρινόφσκι - το 6,31% και ο Μιρόνοφ –έχει πάρει το 3,74%.

Αποθέωση από εκατοντάδες χιλιάδες του δακρυσμένου Β.Πούτιν


ImageΜε δάκρυα στα μάτια ο μεγάλος νικητής των σημερινών προεδρικών εκλογών στη Ρωσία Βλάντιμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε  εκατοντάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες οι οποίοι έσπευσαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στο κέντρο της Μόσχας για να αποθεώσουν τον μεγάλο νικητή των σημερινών εκλογών.
Ο αναμορφωτής της σημερινής Ρωσίας ευχαρίστησε "Από τα βάθη της καρδιάς του" τους Ρώσους που τον αποθέωναν και ζήτησε "σκληρή δουλειά" για να προοδεύσει η Μεγάλη Ρωσία"

ΚΥΠΡΟΣ. Το σκηνικό των προεδρικών εκλογών

Το σκηνικό για τις προεδρικές εκλογές βρίσκεται στη φάση της διαμόρφωσης του. Η μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Αναστασιάδη. 
Το ΑΚΕΛ φαίνεται να προβληματίζεται για το όνομα του υποψηφίου του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Χριστόφιας έχει απολέσει ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής υποστήριξης από τους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ , γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες εκλεξιμότητας του.
Ο λεγόμενος κεντρώος χώρος φαίνεται να αναζητά υποψήφιο κοινής αποδοχής ή να κτίζει γέφυρες συνεργασίας με τους υποψήφιους της δεξιάς και της αριστεράς. Ο χώρος του κέντρου δεν έχει καμία διαφορετική πρόταση που θα του επέτρεπε την αυτόνομη και αυτοδύναμη κάθοδο του στις εκλογές και τη διεκδίκηση της προεδρίας που θα χάραζε νέους δρόμους. Ο χώρος του κέντρου είναι η πολιτικώς πορνεύουσα θεραπαινίδα του πελατειακού συστήματος , έτοιμη να ενδώσει στην...

Θα μας σώσει το πετρέλαιο;

Όποιος μιλούσε πριν από πέντε χρόνια για την πιθανότητα να κρύβονται τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική γη, κινδύνευε να περάσει το υπόλοιπο του βίου του με την στάμπα του γραφικού. Ακόμη και πριν από δύο χρόνια Έλληνες επίσημοι διαβεβαίωναν με κάθε τρόπο ότι το Αιγαίο έχει μόνο ψάρια και ίσως και ορισμένες αποικίες σφουγγαριών. Σήμερα έχουμε περάσει στην αντίπερα όχθη. Οι πιο βιαστικοί έχουν παραγγείλει στον ράφτη κελεμπίες...

Ορισμένοι συμπολίτες μας, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε επίτηδες στην χρεοκοπία, προκειμένου οι ξένοι «προστάτες» μας να αρπάξουν τον φυσικό μας πλούτο. Είναι ένας σύγχρονος αστικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο, κάποιοι γνώριζαν τα τεράστια αποθέματα που υπάρχουν και οργάνωσαν μία από τις μεγαλύτερες συνομωσίες στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης. 

Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, αγνοούν δύο βασικά πράγματα: Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει μέθοδος που να επιτρέπει σε κάποιον να μάθει με ακρίβεια πόσα ακριβώς είναι τα αποθέματα πριν φτάσουν τα τρυπάνια για να...