Σελίδες

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δεν μίλησε για πρώην Πρωθυπουργό ο Γιούνγκερ.....


Ο Γιούγκερ είπε ότι, προσπάθησε σε κάποιο σημείο να βρει μια λύση στα προβλήματα, με έναν Έλληνα Πρωθυπουργό που δεν κατονόμασε, ο οποίος του είπε: "Κυβερνώ μια χώρα διαφθοράς"


Juncker said he tried at one point to seek a solution to the problems with an unnamed Greek prime minister who told him: "I am governing a country of corruption."
Από το ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ

Θύμα ερημοποίησης το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού

 


Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, υποφέρουν από την ερημοποίηση και ζουν σε υποανάπτυκτες χώρες, δήλωσε σήμερα από το Αλγέρι, ένας ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ, που ελπίζει σε μία προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας στην επόμενη διάσκεψη για το κλίμα στο Κανκούν.

Ο Λουκ Γκνακάτζα, εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για τον Αγώνα κατά της Ερημοποίησης, εξέφρασε τη λύπη του σε διάσκεψη στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, επειδή οι παγκόσμιες συναντήσεις για το περιβάλλον δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ερημοποίηση και επικεντρώνονται περισσότερο στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στην αποψίλωση των δασών.


«Αν δεν συμφωνήσουμε για την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εδαφών, θα υποβαθμίσουμε περισσότερο τα εδάφη και την αποψίλωση», προειδοποίησε ο κ. Γκνακάτζα. «Ο αγώνας κατά της ερημοποίησης είναι μια στρατηγική πρόκληση επειδή η ξηρασία προκαλεί ανθρωπιστικές καταστροφές και η Αφρική είναι η πρώτη που έχει πληγεί από το φαινόμενο αυτό, το οποίο πλήττει το 41% των παγκόσμιων εδαφών» πρόσθεσε ο Λουκ Γκνακάτζα.

Σύμφωνα με τον κ. Γκνακάτζα, η μικροβιολογική βιοποικιλότητα κάνει τα εδάφη να έχουν την ικανότητα να αναγεννηθούν αλλιώς υποβαθμίζονται. Αυτή η μάχη είναι ο τομέας που έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα να μειώσει την φτώχεια, καθώς η αύξηση των καλλιεργειών κατά 10%, μπορεί να μειώσει τη φτώχεια κατά 6%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ηλίθιος ΓΑΠ και οι πανηλίθιοι συνεργάτες του. Οκτώ συμφωνίες 100 δις $ υπέγραψαν Ερντογαν-Ουέν



Μεταξωτούς δρόμους με επιδέξιους χειρισμούς στρώνουν Τουρκία και Κίνα, οι οποίες υπέγραψαν οχτώ συμφωνίες, έθεσαν στόχο για εμπορικές συναλλαγές 100 δισ. δολαρίων το 2020, συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας και αποφάσισαν να φτιάξουν τον «σύγχρονο δρόμο του μεταξιού».


Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν προβλέπουν την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και τη συνεργασία σε τομείς όπως σιδηρόδρομοι, έργα υποδομής, μεταφορές, ναυτιλία, πληροφορική και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν ώστε το μεταξύ τους εμπόριο να γίνεται με βάση την τουρκική λίρα και το κινεζικό γουάν και ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια και συγκεκριμένα σε τομείς όπως οι πυρηνικοί, θερμοηλεκτρικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν και στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τον ορισμό της τρομοκρατίας στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στις 5 Ιουλίου 2009 στην περιοχή Ξινκιάνγκ της Κίνας μεταξύ των Ουιγούρων και των κινεζικών αρχών, κατά τα οποία είχαν σκοτωθεί 156 άτομα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Αγκυρα σχεδιάζει να μεταφέρει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να εναντιωθεί η Κίνα και να κάνει λόγο για «ανάμειξη σε εσωτερικές της υποθέσεις». Ο Ερντογάν ωστόσο είχε δώσει συνέχεια αναφέροντας ότι τα όσα συνέβησαν στο Ξινκιάνγκ ήταν «σχεδόν γενοκτονία». Ακολούθησε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι «η Τουρκία δεν σχεδιάζει να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Εκτός από τις οικονομικές σχέσεις όμως, πριν από λίγες μέρες ήλθε στην επικαιρότητα και η στρατιωτική διάσταση των τουρκοκινεζικών σχέσεων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» αποκάλυψε ότι εντός του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο της Τουρκίας κοινές αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας-Κίνας. Σύμφωνα με την πληροφορία, την οποία απέδωσε η εφημερίδα σε τουρκικές και δυτικές στρατιωτικές πηγές, στις ασκήσεις πήραν μέρος τουρκικά F16 και ρωσικής κατασκευής Mig 29 και Su 27 του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Η εφημερίδα έγραψε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ζητήσει σχετικές πληροφορίες από την Αγκυρα.

Επίθεση ισλαμιστών και Γκρίζων Λύκων κατά του Εμίλ Κοστουρίτσα


ImageΕπίθεση ισλαμιστών και Γκρίζων Λύκων κατά του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα στην Antalya, όπου ήταν καλεσμένος των διοργανωτών του φεστιβάλ σινεμά «Χρυσό Πορτοκάλι», για να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή. Την επίθεση είχαν προετοιμάσει τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη τις προηγούμενες ημέρες, επειδή «υποστήριζε τα εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων στη Βοσνία».
Την ευκαιρία άδραξαν μέλη των Γκρίζων Λύκων και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων που δημιούργησαν επεισόδια τόσο κατά τα χθεσινά εγκαίνια του φεστιβάλ, όσο και σήμερα το πρωί, έξω από τον χώρο του φεστιβάλ απειλώντας να σκοτώσουν τον Κουστουρίτσα.

Ο Κουστουρίτσα έφτασε στην Antalya χθες και από την πρώτη στιγμή ο θόρυβος γύρω από την παρουσία του εκεί ήταν μεγάλος. Χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία για να φτάσει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Ερτουρούλ Γκιουνάι, είπε «αφού θα είναι αυτός εκεί (στο φεστιβάλ) εγώ δεν θα πάω». Αυτή είναι η "μετριοπαθής ισλαμική κυβέρνηση" με την οποία διαπραγματεύεται το Αιγαίο η ελληνική κυβέρνηση...Ο διάσημος σκηνοθέτης αφού είπε ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας «προπαγάνδας» της κυβέρνησης εναντίον του και ότι υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την αποδοκιμασία του, αποφάσισε να αποχωρήσει από το φεστιβάλ και πριν από λίγες ώρες έφυγε από τη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί να γίνει τέχνη»!

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα ήταν μουσουλμάνος και έγινε χριστιανός, λέγοντας ότι «πήρα τη θρησκεία που είχαμε πριν μας καταλάβουν οι Τούρκοι πριν από 500 χρόνια, όταν όλοι οι Σέρβοι ήταν χριστιανοί».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και στην Βρετανία βαφτίζουν ακροδεξιούς τους ενεργούς πολίτες

Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα χθες Σάββατο στο Λάισεστερ όπου "ακροδεξιοί" διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με ΜΑΤ, πετώντας πέτρες και καπνογόνα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να κρατήσουν περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης Άμυνας της Αγγλίας (EDL) μακριά από τους περίπου 700 αντιδιαδηλωτές της οργάνωσης Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό (UAF), σύμφωνα με την αστυνομία στο Λάισεστερσαϊρ.Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι Ολλανδός.
Η EDL έχει πραγματοποιήσει πολλές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες εναντίον του "Ισλαμικού εξτρεμισμού"• πρόσφατα συνδέθηκε με το κάψιμο Κορανίων στη βόρεια Αγγλία την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, ενώ αρκετοί υποστηρικτές της ακροδεξιάς οργάνωσης δέχθηκαν φροντίδες από νοσοκόμους της αστυνομίας.
Σποραδικά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της EDL και μέλη μειονοτικών κοινοτήτων αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή, σε απόσταση από την διαδήλωση, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία δεν διήρκεσαν.

Δεν θα μοιράζουν πετρέλαιο οι βενζινοπώλες

  •  Αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Αγρίνιο.
Η ΟΒΕ ζητά να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες και αναφέρει ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».
Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».
Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.
http://news-gr.com/

Ελικόπτερα τουρκικής κατασκευής,η απάντηση της Τουρκίας στα ελληνικά Απάτσι


 Η απάντηση της Τουρκίας στα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι λέγεται Τ - 129 και με τεχνογνωσία από την Ιταλία, θα παράγονται μαζικά σε τουρκικά εργοστάσια, πιθανόν από το 2012. Δείτε τα χαρακτηριστικά και τα μυστικά τους. Στην τελική ευθεία για τη μαζική παραγωγή επιθετικών ελικοπτέρων έχει μπει η τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ (Tusas Aerospace Industriew), εταιρεία που αντιστοιχεί στην ελληνική ΕΑΒ. Οι γείτονές μας δεν πτοήθηκαν από τους κακούς οιωνούς. Μόλις τον περασμένο Μάρ τιο το πρωτότυπο ελικόπτερο Τ-129 στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του παρουσίασε απώλεια ισχύος και συνετρίβη – οι Ιταλοί χειριστές-δοκιμαστές γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Οι Τούρκοι έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, διόρθωσαν τις ατέλειες και τώρα διατείνονται ότι το επιθετικό ελικόπτερό τους θα είναι ανώτερο από το καταξιωμένο αμερικανικό Απάτσι που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός!
Ήδη σχεδιάζεται νέα δοκιμαστική πτήση τους πρώτους μήνες του 2011 και στη συνέχεια, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα συναρμολογηθούν τα πρώτα Τ-129, που ενσωματώνουν όλες τις επιχειρησιακές διαμορφώσεις που απαιτεί ο τουρκικός στρατός. Το Τ-129 είναι ένα νέο, εξαιρετικά ευέλικτο ελικόπτερο, μεγάλης ισχύος και παντός καιρού. Έχει τη δυνατότητα να πετάει σε μεγάλο ύψος, ημέρα αλλά και νύχτα αφού διαθέτει προηγμένο σύστημα FLIR και είναι ικανό να αναλάβει πολλαπλές, κυρίως επιθετικές αποστολές. Μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλοντα «hot and high» με διάρκεια πτήσης μέχρι 3 ώρες. Φέρει δύο εξελιγμένους κινητήρες LHTEC-T800.
Οι δύο πιλότοι του θα έχουν στη διάθεσή τους κάσκες με ενσωματωμένη οθόνη και μια πληθώρα οπλικών συστημάτων όπως αντιαρματικά βλήματα, κατευθυνόμενους πυραύλους 70mm και βλήματα αέρος-αέρος. Πέρα από τους δύο κυβερνήτες έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 6 επιβάτες.

Τεχνογνωσία από Ιταλία
Με μια εξόχως συμφέρουσα συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Agusta, ήδη από το 2007, οι Τούρκοι εξασφάλισαν όχι απλώς -με τη μεταφορά τεχνογνωσίας- να κατασκευάζουν μόνοι τους τα ελικόπτερα αλλά και να αποκτήσουν την κυριότητα και την άδεια εξαγωγής του ελικοπτέρου παγκοσμίως! Το συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 50 ελικοπτέρων με τη δυνατότητα επέκτασης (option) για άλλα 41 ελικόπτερα. Με το πρόγραμμα Τ-129 η Agusta μεταφέρει στην τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία, το know-how της κατασκευής ενός εκ των κορυφαίων ελικοπτέρων στο είδος του, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για απόκτηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.
Αλλά και οι Ιταλοί κατασκευαστές είναι ευχαριστημένοι καθώς μπαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Ο υπεύθυνος της Agusta Guiseppe Orsi έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία με την Τουρκία ως «ορόσημο για μακροχρόνια συνεργασία». Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Τ-129, επιχειρησιακά πιστοποιημένο, θα παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2013.

http://greeknattion.blogspot.kom/

Το πιο επικίνδυνο πρόσωπο της προδοσίας προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα

Η προδοσία έχει πολλά πρόσωπα....
Το πιο επικίνδυνο όμως είναι το γεωστρατηγικό. Αυτό που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας. Αυτό που υπονομεύει την ασφάλειά της. Αυτό που καταστρέφει τις Ενοπλες Δυνάμεις της και που δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον εχθρό.
Αυτή η προδοσία έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια και μετά την ατυχή επιβολή του καθεστώτος της 4ης Οκτωβρίου 2009 στην πατρίδα μας, οδηγούμαστε πλέον σε απώλεια εθνικών εδαφών με μαθηματική ακρίβεια....

Οι Ελληνες φαίνεται να αντέχουμε τον προδότη που μας επιβάλλει:
την παραχώρηση του εθνικού ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας και της ιστορίας της,
την παράδοση της Θράκης μας στο τουρκικό προξενείο,
την παράδοση του Αιγαίου στα τουρκικά μαχητικά (αφού πλέον ούτε καν αναχαιτίζονται),
την παράδοση του εθνικού μας πλούτου σε ξένα συμφέροντα (Ολυμπιακή, Ναυπηγεία κλπ),
την φτώχεια,
την ανεργία,
την βιοτική ανασφάλεια,
την ανθελληνική εκπαίδευση των παιδιών μας,
την διάλυση - κατάργηση του κοινωνικού κράτους δικαίου, που "χτίστηκε" από το 1821 και μετά με αγώνες και θυσίες,
την παραχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας (με δική του ομολογία)
την μείωση μισθών, συντάξεων και την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων που οδηγούν σε εξαθλίωση τον λαό μας,
την διάλυση του εμπορίου και τα αλλεπάλληλα λουκέτα,
την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,
τον εξευτελισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
τον διασυρμό του Ελληνα αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία,
την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών με σκοπό την αλλοίωση του πληθυσμού,
την πολυπολιτισμική κοινωνία των γκέτο και των επιθέσεων σε αθώους πολίτες,
την θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών καρτών παρακολούθησης του πολίτη,
την ραγιαδίστικη εξωτερική πολιτική,
τους περίεργους υπόπτους αεροψεκασμούς,
τα στημένα προδοτικά ΜΜΕ των νεοταξικών καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών,
την καθημερινή απαξίωση όλων μας.....

Με λίγα λόγια την μετατροπή της Ελλάδας σε μια ασήμαντη τριτοκοσμική χώρα.
Αραγε θα ανεχτούμε και την κατάληψη ελληνικών εδαφών από τον προαιώνιο εχθρό του Γένους;
Με τι είδους υπνωτικό μας έχουν ψεκάσει;
Τι έχει συμβεί σε αυτόν τον πολύπαθο λαό που από την αρχαιότητα έχει την τάση, ενίοτε στην ιστορία του, να βγάζει τα μάτια του μόνος του;

Αραγε η (με μαθηματική ακρίβεια) κατάληψη εθνικού ελληνικού εδάφους θα αφυπνίσει κανέναν; Η πάλι ρωτώντας ο δημοσιογράφος με το μικρόφωνο στο χέρι τον παππού στην λαϊκή αγορά, θα ακούσει την απάντηση "Εγώ θα ψηφίσω πάλι ΠΑΣΟΚ"!!!

Αραγε όντως το 43 % των Ελλήνων ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές ή μήπως έχει η τεχνολογία φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε τα αποτελέσματα να μαγειρεύονται μέσα σε "άλλα" ύποπτα κέντρα και να "σερβίρονται" στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Υπουργείου Εσωτερικών;
Θα μου πείτε, "μα τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι μπορεί να υπάρχει νοθεία στην σύγχρονη εποχή; Μα που ζούμε στο 1950";

Μην βιάζεστε φίλοι μου. Πριν με καταδικάσετε για "γραφικό τύπο" αναλογιστείτε ότι αποδεδειγμένα, για ένα εύλογο διάστημα παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα του Ελληνα Πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης μαζί με καμιά 500αρια άλλα εξέχοντα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. Αποτέλεσμα ήταν η "αυτοκτονία" του τεχνικού της μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που είχε αναμιχθεί και στην οποία βρέθηκε το παράνομο λογισμικό....

Αραγε είναι τυχαία, συμπτωματικά, γεγονότα ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Τι θα είχαν να πουν σήμερα για την Ελλάδα και την Κύπρο 2 τόσο μέγαλοι άνδρες του Ελληνισμού; Ο θάνατος του μαχιμότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας (με το Σινούκ που δεν πρόλαβε ούτε σήμα κινδύνου να εκπέμψει κι ας πετούσε σε μεγάλο ύψος). Η βεβιασμένη προκήρυξη εκλογών την 4η Οκτωβρίου 2009 από τον τότε πρωθυπουργό που γνώριζε πολύ καλα ότι θα έφερνε στην εξουσία όλο αυτό τον μισελληνικό συρφετό, ήταν πράξη τυχαία ή προμελετημένη;

Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας;
Τι απέγινε το ένδοξο Γένος των Ελλήνων;

Αραγε θα προλάβουν αυτά τα ερωτήματα να απαντηθούν ή θα επέλθει το μοιραίο.....

Από τον    ΘΑΝΟΣ  http://koukfamily.blogspot.com/

O Mπεγλίτης ξαναμίλησε για το όργιο των εξοπλισμών

Έξω από τα δόντια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για το όργιο μαύρου χρήμσατος και τον παράνομο πλουτισμό, από μέλη του πολιτικού κόσμου και στελέχη κομμάτων που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ, γεγονός που καθιστά περισσότερο αναγκαία από ποτέ την διαφάνεια στους εξοπλισμούς που προωθεί το υπουργείο. Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους Β.Αδαμόπουλο και Χ.Χωμενίδη, ο Πάνος Μπεγλίτης παραδέχθηκε, ότι το όργιο μαύρου χρήματος και παράνομου πλουτισμού διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σκηνικό, καθώς τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία μετά την μεταπολίτευση και συνεπώς -όπως άφησε να εννοηθεί- συναντώνται ευθύνες για το θέμα και στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ.:
"Ο χώρος της άμυνας, ο χώρος των αμυντικών εξοπλισμών ήταν ένα ταμπού μεταπολιτευτικά, για πολλούς λόγους, που θα μπορούσαμε να τους συζητήσουμε και να τους εξηγήσουμε, εν μέρει. Δεν υπήρξε φως, δεν υπήρξε κοινοβουλευτικός έλεγχος σ' αυτό το χώρο. Αυτές τις αλλαγές, αυτές τις τομές κάνουμε τώρα. Όταν δεν υπάρχει έλεγχος σε ένα χώρο, αντικειμενικά μπορεί να γλιστρήσει η διαχείριση αυτών των ευαίσθητων θεμάτων και σε πρακτικές που δεν συνάδουν με τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος" είπε ο Πάνος Μπεγλίτης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν ακολούθησε το έντονα φορτισμένο πολτικό κλίμα των ημερών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και τον πόλεμο δηλώσεων και θέλησε να αποδώσει ίσες τις ευθύνες για την αδιαφάνεια στους εξοπλισμούς, μέσω της οποίας όπως είχε δηλώσει "χτίστηκαν πολιτικές καριέρες":
"Με την επισήμανσή μου αυτή, ήθελα να ταρακουνήσω από τη μια πλευρά, τη σιωπή και κάποια ταμπού που κυκλοφορούν γύρω από το χώρο της εθνικής άμυνας και των αμυντικών εξοπλισμών και από την άλλη να καταδείξω την τομή, την οποία επιχειρούμε να φέρουμε" δήλωσε.
Για ελληνοτουρκικά
Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε και για τις έμμεσες και άμεσες προτροπές της Τουρκίας, να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και άρα της υπέρογκης δαπάνης για οπλικά συστήματα.
Τόνισε ότι μία τέτοια πρόταση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, μόνον εάν η Τουρκία έπαυε έμπρακτα να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα, θέτοντας ως "casus belli" την άσκηση του νόμιμου δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια:
"Είναι μια αστεία προσέγγιση, μια αστεία πρόταση. Νομίζω ότι γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Αποτελεί μέρος μιας σαφούς στρατηγικής, που θέλει να δείχνει την Τουρκία σε κινητικότητα ανάληψης ειρηνικών πρωτοβουλιών.
Με την Τουρκία θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, υπό τη προϋπόθεση, ότι θα σεβαστεί έμπρακτα το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες" είπε ο Π.Μπεγλίτης και τόνισε πψς και η Ελλάδα είναι υπέρ της μείωσης των εξοπλισμών,αλλά μετά από μία διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία και εξισορρόπησης των σχέσεων:
"Μην ξεχνάμε ότι σε ανύποπτο χρόνο, ακόμα και από την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών, είχε μιλήσει για το μέρισμα ειρήνης ως αποτέλεσμα, ως το τέλος μιας διαδικασίας αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης αμυντικών εξοπλισμών και ως το τέλος μιας σκληρής, επώδυνης διαδικασίας που θα οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία, στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Τουρκίας, σε μια σταθερότητα και ομαλοποίηση στις διμερείς σχέσεις με τη γείτονα χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, σ' αυτό το πλαίσιο ασφαλώς, είμαστε κι εμείς υπέρ της ισόρροπης μείωσης των αμυντικών εξοπλισμών" ξεκαθάρισε.

Από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ