Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Κυβέρνηση Παπαδήμου αγωνίζεται για τα Ελληνικά Συμφέροντα; Δανειακή Σύμβαση και το Αγγλικό Δίκαιο.“ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ” της Ελλάδος (μέρος Β)





Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Konstantakopoulos.blogspot.com


Υποβοηθούμενη “αυτοκτονία” δεν είναι όρος που συνηθίζεται για κράτη. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν τον χρησιμοποιούμε καθ’ υπερβολήν, ούτε για να “εντυπωσιάσουμε” ή να κινητοποιήσουμε τον ψυχισμό του αναγνώστη. Αλλά γιατί αποτυπώνει κατά κυριολεξία τον μετασχηματισμό όπου, όπως θα δείξουμε, οδηγεί το ελληνικό κράτος η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Για να είναι χρήσιμη η ανάγνωση του παρόντος άρθρου δεν χρειαζόμαστε καθόλου τον ψυχισμό σας, χρειαζόμαστε απελπιστικά τη λογική σας. Απελπιστικά, γιατί ο ελληνικός λαός, περιλαμβανομένων των ελίτ, υπόκειται στο πιο επεξεργασμένο πρόγραμμα στην ιστορία πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης της σκέψης και των αντιδράσεων, με σκοπό την ατομική και συλλογική καταστροφή μας ως υποκειμένων για τον εαυτό τους. Ακόμη κι αν διαφωνείτε, αναγνωρίζετε, υποθέτουμε, ότι ζούμε σε ατμόσφαιρα βαριάς κατάθλιψης, σύγχυσης προσανατολισμού, έντονης αίσθησης ενοχής και αδυναμίας. Αυτές είναι...

Αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών


Ν. Κοτροκόης, πρόξενος Αργυροκάστρου. 
• Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, παρέχει στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη προ μηνός των καθηκόντων του ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.
Στη δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα που μου εμπιστεύθηκε η Ελληνική Πολιτεία θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στη μεγάλη αυτή τιμή και στις προσδοκίες της εδώ Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (E.E.M), συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην προάσπιση των δικαιωμάτων της και στην προώθηση των συμφερόντων και των στόχων της. Παράλληλα, θα εργασθώ και από δικής

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΆΚΗΔΕΣ ΨΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ,  ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12.01.2012 ΚΤΙΡΙΟ 2 ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, στις 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.



Στις 17.09.2011 στον Αγ. Παντελεήμονα, υπό την καθοδήγησητης δικηγόρου του ΣΥΡΙΖΑ Ευγ. Κουνιάκη (της δικηγόρου που υπερασπίστηκε τους Αφγανούς που μαχαίρωσαν 2 Έλληνες, αυτής που συμμετείχε στην ομάδα δικηγόρων που...

Υπεύθυνη η πολιτική ανεπάρκεια του Γιωργάκη για το δράμα του λαού. Μια ολόκληρη κωμόπολη αυτοκτόνησε εξ αιτίας του...


"Φόρος αίματος" στο Μνημόνιο: 1727 αυτοκτονίες σε 2 χρόνια!



Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η χώρα και η ελληνική κοινωνία στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και στο Μνημόνιο: 1727 Έλληνες, πολλοί από αυτούς, επιχειρηματίες, αυτοκτόνησαν, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διετία! Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου.
Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα,...

Ο Έλληνας πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας, αρνήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του Ράντοβαν Κάραζιτς, στη Χάγη.


Ο Παπούλιας είπε προς το Δικαστήριο, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη, ότι δεν αποδέχεται το αίτημα του πρώην Σερβοβόσνιου ηγέτη, να παρουσιαστεί ως μάρτυρας στη διαδικασία υπεράσπισης.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βονσία και Ερζεγοβίνη 1992-1995.
Μεταξύ του 1993 και 1996 ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.


πηγη ,1greek

Το σύγχρονο Eldorado στη Ν.Α. Μεσόγειο και η Κύπρος !!! Μια ιστορική αναδρομή σε γεγονότα και οι εταιρίες που "έπαιξαν" στην περιοχή. Η διαχρονικά ραγιαδίστικη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών.



Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Στην Κύπρο το 1950, παρά την άρνηση της κυβέρνησης της Αθήνας, με πρωτοβουλία της κυπριακής εκκλησίας, γίνεται δημοψήφισμα για την ένωση με την Ελλάδα (15 ως 22 Γενάρη 1950), πoυ υπογράφεται από 215.108 Ελληνοκύπριους (96% του συνολικού πληθυσμού). 
Στο υπόλοιπο 4% συγκαταλέγονται και δημόσιοι υπάλληλοι που τους απαγόρευσαν οι Βρετανοί να υπογράψoυν. 

Ο Πλαστήρας αρνείται να παραλάβει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Στις 20/8/1950 ο Μακάριος εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος. Την ηγεσία του ενωτικού κινήματος στην Κύπρο την έχει η εκκλησία, που η πολιτική της δεν ταυτίζεται με τις εξαρτημένες Κυβερνήσεις της Αθήνας.

Το 1950 ο Γ. Παπανδρέου σ` επιστολή του προς το Δήμαρχο Λευκωσίας μεταξύ άλλων γράφει: «Η Ελλάς σήμερον αναπνέει με δύο πνεύμονας, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν και δι` αυτό δεν ημπορεί λόγω του Κυπριακού να πάθει ασφυξίαν»
.

Από το 1950 η ελληνοκυπριακή ηγεσία επιδιώκει να συζητηθεί το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Οι κυβερνήσεις της Αθήνας αρνούνται. Στην Ελλάδα δημιουργείται λαϊκό κίνημα για την...

Σε εξέλιξη το σκάνδαλο με την αεροπορική απογύμνωση της Θεσσαλονίκης


Στην κορύφωσή του το σχέδιο μεταφοράς της 383ης Μοίρας αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα: Το αμετανόητο πελατειακό κράτος, το χρέος του νυν υπουργού Άμυνας και μία ανησυχητική φημολογία

Picture 0 for Σε εξέλιξη το σκάνδαλο με την αεροπορική απογύμνωση της Θεσσαλονίκης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επιχειρησιακά και στρατιωτικά αναιτιολόγητο, και ως εκ τούτου σκανδαλώδες, σχέδιο μεταφοράς της 383ης Μοίραςαεροσκαφών δασοπυρόσβεσης CL-415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης της Θεσσαλονίκης στην Ελευσίνα Αττικής.
Αν τελικά δικαιωθούν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις, η Θεσσαλονίκη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, θα μείνουν χωρίς σύγχρονα πτητικά μέσα δασοπυρόσβεσης, αλλά και διάσωσης πολιτών που τυχόν βρεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Διότι, τα καναντέρ της Μοίρας, στην οποία υπηρετούν 150 στελέχη, αεροπόροι και τεχνικοί, εκτός από την αεροπυρόσβεση, επιχειρούν, με...

Oι Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου εορτάζουν τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων.

Κων/νος Κονής (mail)ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εξ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων και απέστειλε κάλεσμα σε όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής, αλλά και τις Αδελφότητες του λεκανοπεδίου Αττικής, να...

Ο αγγελικός κόσμος της ενημέρωσης (χορο)πηδάει την Ελλάδα



Γράφει ο Μακεδών

Ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης των πάντων στην μεταπολεμική Ελλάδα είναι πλέον ορατός. Ο μεγάλος χαμένος βέβαια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ωστόσο οι καταστροφές θα εξαφανίσουν και πολλούς από την μεσοαστική και μεγαλοαστική τάξη. Αφορμή του παρόντος άρθρου είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκαν σε κανάλι εκδότη μέσω γνωστού δημοσιογράφου ότι πρέπει όλοι μαζί να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι που ¨τσέπωναν¨ και ο εκδότης ήταν και «μακάκας» όπως αναφέρθηκε γιατί δεν ήξερε τον συνεταίρο.

Το σύνθημα είναι «γυρίστε γιατί χανόμαστε» και ποιος ξέρει τι θα γίνει η συχνότητα και άλλα πολλά και θαυμαστά που γίνονται στον κόσμο των ΜΜΕ.

Αλλά εκείνο που ενόχλησε φαίνεται περισσότερο είναι ότι βρήκαν τηλεοπτικό βήμα οι απολυμένοι από διάφορες επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό αλλά μαθαίνουμε και την έκταση...

Ίμβρος: Κουδούνι στο ελληνικό σχολείο μετά από 47 χρόνια



Την επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο ενέκριναν οι τουρκικές αρχές.

Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνουν ότι με την επαναλειτουργία ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την...

Αγροτικό Επιμελητήριο Τουρκίας: Κίνδυνος για πείνα στη χώρα!


Η τιμή των αγροτικών προϊόντων της γειτονικής χώρας αυξάνεται την τελευταία περίοδο, σε σημείο που ένωση αγροτικών επιμελητήριο της χώρας (ΤΖΟΒ), να προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντας αγροτικούς πληθυσμούς η χώρα θα βιώσει πολύ σύντομα σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ΤΖΟΒ, οι πάνω από δυόμιση εκατομμύρια αγρότες οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του επιμελητηρίου αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Κατά συνέπεια η αγροτική παραγωγή αναμένεται να καταρρεύσει κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε «πείνα». Αυτό συμβαίνει λόγο της αύξησης στην τιμή των λιπασμάτων αλλά και...

Ας ανοίξουμε λίστα δοσίλογων. Η δεύτερη στη σειρά δοσιλογική κυβέρνηση , υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο έχει δείξει τις προθέσεις και διαθέσεις της. Πάμε για συνολική ανατροπή…


Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Επειδή οι σπουδαιότεροι Έλληνες πολιτικοί, του μεσοπολέμου επί Γερμανικής κατοχής και κυβέρνησης του δοσίλογου Τσολάκογλου, όταν o τελευταίος μετά την εγκαθίδρυση της γερμανικής Διοίκησης, ανακήρυξε το πολίτευμα σε Αβασίλευτο Δημοκρατία , είχαν αναγνωρίσει ενθουσιωδώς την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», θα πρέπει να θυμίσουμε στους σημερινούς μιμητές πολιτικούς ότι οι σύγχρονες συνθήκες δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο καλές γι’ αυτούς.
Γιατί μπορεί μετά την προηγούμενη κατοχή από τον τότε Άξονα ( Γερμανία-Ιταλία- Βουλγαρία) οι τότε προκάτοχοί τους να διέφυγαν εξαιτίας του εμφυλίου της δίωξης τους από το αρμόδιο δικαστήριο των Δοσιλόγων , αλλά σήμερα δε δείχνει να υπάρχει κανένας κοινωνικός και πολιτικός διχασμός μεταξύ Δεξιών και Αριστερών.
Αντίθετα ενώ η ευρεία μάζα των Ελλήνων δοκιμάζεται χάνοντας τη δουλειά, τα εισοδήματα και την περιουσία της, μια κάστα κλεπτοκρατών πολιτικών επιχειρηματιών τραπεζιτών εκδοτών, συνεπικουρούμενη από μια ελιτ-φούσκα ξενόδουλων και αποκτηνωμένων τεχνοκρατών ελληνικής και...

ΚΥΠΡΟΣ : ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γεώργιος Βαρνάβας υπολογίζει τους λαθρομετανάστες στη Κύπρο σε 35.000 έως 50.000 ( δεν αναφέρονται βέβαια οι πηγές αυτής της πληροφορίας). Αυτοί προστίθενται λέει , στη μεγάλη μάζα των μεταναστών που ανέρχονται σε 180.000 περίπου , οι οποίοι κατά τον κ. Βαρνάβα πουλούν φτηνά την εργατική τους δύναμη και έτσι στερούν την εργασία των κυπρίων οι οποίοι έχουν υψηλές απαιτήσεις.
Δηλαδή ο κ. Βαρνάβας συνδέει άμεσα το πρόβλημα της αυξανόμενης ανεργίας με την μετανάστευση και λαθρομετανάστευση , χωρίς να παραθέτει βέβαια στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή την εξίσωση η να περιγράφουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
Σκοπός του κ. Βαρνάβα και των ομοίων του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και τα πραγματικά αίτια που δημιουργούν την ανεργία...

Σωστά, κ. εκπρόσωπε. Όταν έχεις εκπαιδευμένους ανίκανους, γιατί να πας στους ανεκπαίδευτους;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν τους ρωτήσεις – και κυρίως αν ρωτήσεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – θα σου πουν πως… όταν σώζεις την Ελλάδα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, φυσικό είναι κάτι να σου ξεφύγει.

Έτσι «ξέφυγαν» και οι παιδόφιλοι και οι επιδειξιομανείς και άλλοι διεστραμμένοι, που από τις 8 του περασμένου Νοεμβρίου, την ώρα ακριβώς που ψάχναμε για πρωθυπουργό και λίγο πριν σχηματιστεί η «εθνοσωτήριος» κυβέρνηση, εντάχθηκαν στο γενικό «νόσημα» που έλαβε την ονομασία «σεξουαλικές διαστροφές», θεωρήθηκαν ανάπηροι και επομένως άξιοι να ανταμειφθούν και με το σχετικό επίδομα!


Μιλάμε ότι αυτό ξέφυγε από τους πάνσοφους που απαρτίζουν την προηγούμενη και την σημερινή κυβέρνηση, για τους αναρίθμητους υπουργούς και υφυπουργούς της οποίας ο κ. Καψής υποστηρίζει πως ορθώς παρέμειναν υπό την μορφή γυμνής (από χαρίσματα, βέβαια) στρατιάς, καθώς ήσαν οι άνθρωποι «ενημερωμένοι» για όλα τα θέματα – και επομένως δεν...

Για όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα


 
Γράφει το ... agistri

Πολλοί θεώρησαν ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση έλεγαν αλήθειες με μια δόση μικρής έως και μεγάλης υπερβολής, που τις καθιστούσε συνώνυμες του ψεύδους.
Ότι πράγματι το κόστος του εξωτερικού χρέους καθώς και των τρεχουσών ελλειμμάτων δημιουργούσε την ανάγκη βίαιης προσαρμογής της οικονομίας ώστε να αποκαταστήσει την διατάραξη εμπιστοσύνης μεταξύ «δανειστών» και Κράτους.

Επικεντρώθηκαν οι πολιτικές προσαρμογής πάνω σε μια θεώρηση, ότι τάχατες ο διογκωμένος δημόσιος τομέας και η αντίληψη των εξυπηρετήσεων, δημιουργούσε την βάση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η παραγόμενη, ως πολιτική ηθική του συστήματος, διαφθορά.

Ένα διεφθαρμένο οικονομικό και συνάμα πολιτικό σύστημα ενθυλακωμένο από ένα διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, είχαν διαμορφώσει ένα σύνολο οικονομικών – κοινωνικών σχέσεων με κύρια χαρακτηριστικά, την φοροδιαφυγή, τις «εξυπηρετήσεις», το μαύρο χρήμα και τις αδιαφανείς συναλλαγές, ένα προστατευόμενο...

Πότε ένας άνθρωπος πεθαίνει; Πεθαίνει κι όταν πάψει ν’ αγωνίζεται με κάθε έντιμο και νόμιμο μέσο για το δίκιο του, για το μέλλον του, για την ελευθερία του.




Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός



Πολλές απαντήσεις μπορούν να δοθούν σ’ αυτό το ερώτημα, προσωπική μου άποψη όμως είναι, πως ένας άνθρωπος πεθαίνει, όταν πάψει να ονειρεύεται, να ελπίζει.

Γι’ αυτό, ομάδες ανθρώπων ή μεμονωμένα άτομα που έπαψαν να ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο αύριο, που έπαψαν να ονειρεύονται μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου, ισότητας κι ελευθερίας, μια κοινωνία που θα βοηθάει τους αδύνατους και θα εμποδίζει τους αδίστακτους να εκμεταλλεύονται τους άλλους, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, σιγά – σιγά...

Ενδιαφέροντα βιβλία- Νέες εκδόσεις...

από lefana@shaw.ca

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (1975-2011) Ν.Καλογεροπούλου-Kaloy, Διδάκτωρος Φιλοσοφίας (Πανεπ. Γενεύης)

Μόλις εξεδόθη το ανωτέρω βιβλίο του N.Καλογεροπούλου-Kaloy (Έκδοση EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA). Αποτελεί συγκέντρωση του σκεπτικού σειράς άρθρων και τηλεοπτικών εκπομπών του συγγραφέως εγκατεστημένου από το 1951 στο διεθνές διπλωματικό κέντρο που είναι η Γενεύη. Αναφέρεται στην αναγκαία αναδρομή στις πρώτες αιτίες μιας καταστάσεως (δηλ. πώς άρχισε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι φορείς) για να αναζητήσει την συνέχεια των αιτιωδών σχέσεων μέχρι των απωτέρων συνεπειών.

Ο συγγραφεύς υπενθυμίζει ότι ήδη στο βιβλίο του «Ο Μαρξιστικός Μύθος», που εξέδωσε το 1984, γράφει «η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος είναι τόσον ιστορικώς τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή». Τονίζει ότι αυτό που εθεωρήθη τότε από πολλούς ως ατυχής «προφητεία» κατέληξε, με ...

Πλησιάζει η ώρα για παγκόσμιο νόμισμα;


Γιατί μοιάζει προφητικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Economist, του 1988, που έκανε λόγο για παγκόσμιο νόμισμα με την κωδική ονομασία «Φοίνικας» και χρονιά υλοποίησης το 2018
Picture 0 for Πλησιάζει η ώρα για παγκόσμιο νόμισμα;
Ελάχιστοι έδωσαν σημασία, το 1988, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του“Economist”, που παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο Φοίνιξ», με χρόνο υλοποίησής του το 2018, ενώ οι περισσότεροι μίλησαν τότε για συνωμοσιολογία.
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για τον «Φοίνικα», την κωδική ονομασία ενός παγκόσμιου νομίσματος, διότι η γέννησή του θα προερχόταν από το θάνατο του παλαιού νομισματικού συστήματος και θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του. Ο Economist προφήτεψε ότι το νέο νόμισμα θα γεννιόταν κυρίως από το πάντρεμα του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν.
Το 2018 πλησιάζει και την «προφητεία» της εφημερίδας έρχονται να της δώσουν κύρος τόσο ηχηρά ονόματα όσο και γεγονότα. Μόλις πριν από ένα μήνα, ο κ. Rothschild, μιλώντας από την Κίνα στον τηλεοπτικό σταθμό...

Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά..




Αναλυτικά,ποιοί και με ποιούς όρους μπορούν να επωφεληθούν από το σχετικό νόμο.

Οι απορίες όλων μας πολλές.
Αναλαμβάνει να μας ..διαφωτίσει επί του θέματος ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ.Δημήτρης Xρ.Καραγιάννης:

Το ξεπούλημα της Ακρόπολης και γιατί η Ελληνική κρίση είναι τόσο βαθιά σε ένα κράτος που γεννά αδικίες αφαιμάσσοντας την αγορά, κι ένα συνδικαλιστικό κίνημα που ακόμα ζει με τις φαντασιώσεις της κομμούνας.

Η λογική του Γιακουμάτου που θέλει το ξεπούλημα κάθε αξίας για να συντηρηθεί η παρασιτοκρατία, είναι για τα σκουπίδια....
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είπε τα εξής:
ταπεινωτικό είναι να ζητιανεύουμε χρήματα από το εξωτερικό ή να έρχεται ο Κινέζος να δει την Ακρόπολη και να την βρίσκει κλειστή. Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η Πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες τού χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας
Η δήλωση του βουλευτή είναι απαράδεκτη. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στη σημασία που έχει η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και όλος ο υπόλοιπος πλούτος που έρχεται από το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας, καθώς αυτή τη σέβεται και την αναγνωρίζει ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη. Η δήλωση του βουλευτή είναι απαράδεκτη διότι θέτει ένα λανθασμένο και παραπλανητικό δίλημμα του τύπου ή τα δίνουμε όλα ή μένουμε νηστικοί καθώς είμαστε "ζητιάνοι". Η οικονομική ανάλυση αυτού του ψευτοδιλήμματος θα βάλει τα πράγματα στη  θέση τους.

Το πρώτο που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη είναι την ακόλουθη γραφική παράσταση, στην οποία θα βασιστούμε.
Πριν την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ τα επιτόκια δανεισμού για δεκαετή ομόλογα ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα (πάνω από το 6-7% που θεωρείται το ακραίο όριο για τη βιωσιμότητα του δανείου). Με την...

....τους δύο λαούς, τον ελληνικό και τον ισραηλινό, τους ενώνουν πολλά και πάνω από όλα η Ιστορία!

mail
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα και το Ισραήλ, είναι γνωστό, καθυστέρησαν να εγκαθιδρύσουν de jure διπλωματικές σχέσεις. Προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί τους δύο λαούς, τον ελληνικό και τον ισραηλινό, τους ενώνουν πολλά και πάνω από όλα η Ιστορία. Η συνεργασία μας με το Ισραήλ είναι ειλικρινής και έντιμη. Δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Αντίθετα, μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαούς μας, αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής μας. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική. Και επιδιώκουμε...

«Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους!». Οι Ελληνες δεν πρέπει και δεν θα το βάλουν κάτω!

Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους 
κι από τούς χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται. 
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους! 
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. 
Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, 
ραγιάδες έχεις μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι, 
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, 
των Ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι.
Κωστής Παλαμάς (1908)



Λίγο πριν τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής μας τον Οκτώβριο, θα θυμόσαστε, γράφοντας για το επικείμενο τότε κούρεμα, αναφέροντας το ποσοστό του κουρέματος, γράφαμε ότι όπως δείχνανε οι πληροφορίες, το ποσοστό θα ήταν γύρω στο 50% (όπως και ανακοινώθηκε στη συνέχεια). Όμως εκφράζαμε την επιφύλαξη, πως το ποσοστό του 50%, δεν θα ήταν δυστυχώς το επιθυμητό ή αν προτιμάτε τα κατάλληλο ποσοστό για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους. 
Οι περισσότεροι τότε ειδικοί, μιλούσαν για απαραίτητο κούρεμα ύψους 60-75%. Διατυπώνονταν τότε σοβαρές και βάσιμες ανησυχίες για το αν τότε θα δινότανε οριστική...

Συναπάντημα Ποντίων στην Αυστραλία, 20-21-22 Ιανουαρίου 2012

Ο ήχος της επερχόμενης(;) «Αποκάλυψης» στην Κόστα Ρίκα; - Βίντεο (upd)


ImageΕίναι οι μυστηριώδεις ήχοι που ακούστηκαν εχθές σε όλη την Κόστα Ρίκα προάγγελος της λεγόμενης «Αποκάλυψης»; Κάποιοι υποστηρίζουν ακριβώς αυτό, καθώς ο μυστηριώδης ήχος που ακούστηκε σε όλη τη χώρα στις 00:30 το πρωί προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα στους κατοίκους.
Ο Ronny Quintero σεισμολόγος δήλωσε για το γεγονός πως πρέπει να εξεταστεί την ώρα που έγινε και στην τοποθεσία ώστε να διευκρινίσει με βεβαιότητα πως ο ήχος δεν οφειλόταν σε κάποια σεισμική

Οι ανίκητοι Έλληνες είναι, πλέον, ακίνητοι Έλληνες! Ακίνητοι. Αγέλαστοι. Με τους διακόπτες κατεβασμένους. Η Ελλάδα στην εντατική περιμένει ένα.... θαύμα.


Δεν υπάρχει έμπνευση. Πόσο να περιγράψει κανείς το ακίνητο? Πόση φαντασία να επιστρατευτεί για να περιγράψει το τίποτα? Είναι ένα ακίνητο πράγμα, γράφει κανείς κείμενα για το τι υπάρχει γύρω του, για ενδεχόμενους κινδύνους αν δεν μετακινηθεί τουλάχιστον λίγο πιο εκεί, για το ότι συμβαίνε γύρω από αυτό. Κάποια στιγμή οι περιγραφές , κοιτάζοντας αυτό το λιποθυμισμένο? Κλινικά νεκρό? Κανονικά νεκρό? , πλάσμα στερεύουν.

Είναι στο μάτι του κυκλώνα, γύρω γκρεμίζονται τα πάντα αλλά αυτό είναι στο μάτι του κυκλώνα. Ακίνητο, αδύναμο να αντιληφθεί το μέγεθος του κυκλώνα, τα θύματα που έχουν αρχίσει και σωριάζονται στις γύρω περιοχές, τη καταστροφή πάνω στη φύση, στους ανθρώπους, στα πάντα. Εχει κατεβάσει διακόπτη. Το αντιλαμβάνεται σαν το παιχνίδι «στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα» και έχει μείνει σε όποια στάση τον βρήκε το πρώτο σοκ, θεωρώντας πως αν κάνει έστω και μια κίνηση...

Το τουρκικό βαθύ κράτος στην Πόλη και τη Θράκη



To τουρκικό βαθύ κράτος αφού έκανε την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, ασκεί τρομοκρατία και διεξάγει πολιτιστική γενοκτονία εις βάρος των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου παίζεται στη Θράκη τα τελευταία είκοσι χρόνια, με το ελληνικό κράτος να έχει παραχωρήσει ατύπως το δικαίωμα στην Τουρκία να ασκεί εξουσία επί των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, στην ελληνική Θράκη παρέμειναν 86.000 μουσουλμάνοι, από τους οποίους οι 39.000 τουρκικής καταγωγής, οι 35.000 Πομάκοι και οι 12.000 Αθίγγανοι.
Αντιστοίχως, με βάση τη σύμβαση «Περί της Ανταλλαγής των Ελληνικών και Μουσουλμανικών...

Ε, δεν πάει άλλο, κάποια στιγμή θα κάνουμε την «τρέλλα» μας!


Του Χρήστου Πασαλάρη

ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ μόνιμα αλυσίδες αυτόν τον χρόνο καθώς είμαστε γονατιστοί ή μήπως θα ξεσηκωθούμε και θα δαγκώσουμε οδυνηρά τον ξένο κατακτητή και τα εγχώρια κοπέλια του;
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ σήμερα τον... εαυτό μου, όταν τις πρώτες μέρες του 2011 έγραφα σε αυτήν εδώ τη θέση ένα άρθρο με τίτλο: «Ή ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΑΣΤΕ Ή ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ». Όπως και τότε, έτσι και τώρα, μέσα Ιανουαρίου, επιδράμουν πάλι ανθρώπους της τρόικας να μας ανοίξουν διά της βίας το στόμα και να μας μπουκώσουν με ένα νέο δάνειο, ακόμη πιο θηριώδες από εκείνο των 110 δισ., για το οποίο οι Νενέκοι της εξουσίας κορδώνονται ότι «έσωσαν την Ελλάδα»! (Που να τους πάρει και να τους σηκώσει!)...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ όμως θα γράψει ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου και οι άνθρωποί του...

Πάνος Καμμένος: Να ποιοι έβγαλαν 600 δισ. απειλώντας με δημοψήφισμα! Νέες καταγγελίες του βουλευτή μέσα από το FaceBook





Σε μια νέα αποκάλυψη που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.

Ο βουλευτής που συνεχίζει να βγάζει στη φόρα τα «παιχνίδια»… της οικογένειας Παπανδρέου, αποκαλύπτει μέσω του Facebook πως η τράπεζα Dexia και ο Τζόρτζ Σόρος, θησαύρισαν με την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Ο κ. Καμμένος αποκαλύπτει πως η εταιρεία Unigestion που πληρώνει τον Ανδρίκο Παπανδρέου, είναι εκείνη που διαχειρίζεται την τράπεζα Dexia και δισεκατομμύρια ευρώ σε συνάλλαγμα.

Ο βουλευτής προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει πως η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, χάρισε στον μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος 600 δισ. ευρώ
.πηγή

Εθνικός στόχος η χρεοκοπία;


Ο Κλεισθένης γράφει.

Τα πιθανά σενάρια που αφορούν την κυβέρνηση, το πολιτικό μας σύστημα και το μέλλον της χώρας είναι δυσοίωνα.
Οι προτεινόμενες επιλογές είναι τελικά δύο.
Ή φτωχοποίηση ή χρεοκοπία.
Αυτά έχουν να μας προτείνουν οι «εθνοσωτήρες» πολιτικοί μας αλλά και οι «ισότιμοι» εταίροι μας στην ΕΕ.
Οι πολίτες ευρισκόμενοι σε σύγχυση αναρωτιούνται τι να στηρίξουν, την παραμονή μας στο ευρώ με φτωχοποίηση και ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ή μια χρεοκοπία με τα όσα δυσάρεστα αυτή κουβαλάει.
Η τρόικα των Αθηνών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) θέτουν την παραμονή μας στην ΕΕ και το ευρώ σαν εθνικό στόχο. Η τρομοκράτηση των πολιτών για τις άσχημες εξελίξεις που θα έχει η επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα πιάνει τόπο. Στις δημοσκοπήσεις ...

Η εξαθλίωση θα συνεχιστεί ολόκληρο το 2012 αν δεν την ανακόψουμε δυναμικά.


Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού συνεχίζεται στην πολύπαθη πατρίδα μας και μέρα με την μέρα όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του ενεργού πληθυσμού και των νοικοκυριώνοδηγούνται στην φτώχια.


Με μαθηματική ακρίβεια το 80% του λαού καταστρέφεται μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης το οποίο υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια και με τις ψεύτικες υποσχέσεις περί ανάκαμψης
η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη), το μεγάλύτερο μέρος των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η τρόϊκα και ολόκληρη η τάξη των πλουσίων εργοδοτών (ΣΕΒ κλπ) και των τραπεζών.


Δεν χρειάζεται εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς το αδιέξοδο που έχουμε μπεί ως κράτος και πολίτες το οποίο υπόσχεται καλές μέρες ΜΟΝΟ στους πλουσίους...