Σελίδες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μας θέλουν με το στανιό στο Ευρώ..... Για να μας εξουσιάζουν...

 Σόιμπλε: "Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή η Αθήνα και η Ελλάδα αποτελούν και ιστορικά βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης».

απόσπασμα από την Deutsche Welle

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο Γερμανός να μας κρατήσει μέσα στην ευρωζώνη.... επειδή μας "αγαπάει"....
Μέγιστη υποκρισία.

Οι Γερμανοί τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν βάλει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδιού τους να επικρατήσουν στην Ευρώπη.... δια παντός...
Κάτι που δεν πετυχαν με στρατιωτικά μέσα πριν από 70 χρόνια....

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να δημιουργήσουν την τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και αργότερα Ευρωπαϊκή Ενωση.
Μετά την ένωση των 2 Γερμανιών το έθνος τους αισθάνθηκε αρκετά...

Κάδος πλυντηρίου




Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Κατά τις εντεκάμιση όπως κάθε βράδυ βλέποντας τα βραδυνάδικα στην τηλεόραση και ενώ μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο ακούγοντας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, άρχισα να χασμουριέμαι και είπα να πάω για ύπνο. Η γυναίκα μου θα τα παρακολουθούσε ως το τέλος γι’ αυτό είναι καλλίτερα ενημερωμένη περί της πολιτικής και οικονομικής καταστάσεως από μένα.
Έλυσα ξαπλωμένος μερικά σταυρόλεξα, στο τέλος δεν άντεξα και με πήρε ο ύπνος μέχρι που ένα δυνατό τράνταγμα στον ώμο μου με ξύπνησε απότομα.
-Καλέ τι έπαθες, όνειρο έβλεπες πάλι;
Ανακάθισα και έτριψα τα μάτια μου να συνέλθω απ’ τον εφιάλτη που έβλεπα.
-Ρε γυναίκα φέρε λίγο νεράκι σε παρακαλώ να συνέλθω.
Με είδε χλωμό και ταραγμένο και έσπευσε να φέρει το νεράκι που της ζήτησα χωρίς αντίρρηση.
-Τώρα που ήπιες το νεράκι σου για πες μου τι έπαθες, τι όνειρο είδες;
-Τι να σου βρε γυναίκα, αυτό δεν ήταν όνειρο αλλά ένας φρικτός εφιάλτης. Να είδα πως κάποιοι με σπρώξανε ξαφνικά και με χώσανε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και μετά άρχισαν να χώνουν κάλτσες, σώβρακα,ελλείμματα, τεχνητή διόγκωση του χρέους, ΔΝΤ, μεθοδευμένη συνωμοσία, ΕΛΣΤΑΤ,περικοπές συντάξεων...

ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ!!!



Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης*
Ελληνικέ λαέ,
Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, απευθυνόμαστε στον πατριωτισμό σας, όπως συμβάλετε εις την σωτηρίαν του ενδόξου κράτους μας και ίνα κατοχυρώσετε τας μεταπολεμικάς κατακτήσεις μας.
Δια τούτο αιτούμεθα να καταβάλετε τας εσχάτους αποταμιεύσεις σας υπέρ υμετέρων βωμών και εστιών. Άπαντες γιγνώσκομεν την δυσχερήν θέσις εις την οποία
έχομεν περιέλθει ένεκα της αφρόνου διαχειρίσεως παρελθουσών επάρατων καθεστώτων.
Αλλ ημείς έμπλεοι συναισθημάτων ευθύνης και πατριωτισμού ελάβαμεν τας γενναίας αποφάσεις εξυγιάνσεως απάσης της ελληνικής κοινωνίας.
Βεβαίως, είναι γνωστόν τοις πάσι ότι θυσίαι άνευ χρηματικών καταβολών δε νοούνται,ούτε κατ ελάχιστον. Αγαπώμεν υμάς, αλλά πλέον αγαπώμεν τα πολύτιμα ευρώ, τα οποία κατέχετε παρανόμως εφ όσον μέρος του εγχώριου...

Ισραηλινοί δορυφόροι καταγράφουν όλες τις τουρκικές κινήσεις!



Τα διαστημικά μάτια και αυτιά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επί εικοσιτετράωρης βάσης με την μεγαλύτερη δυνατή «αδιακρισία», όλες ανεξαιρέτως τις κινήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μέγιστο εκνευρισμό στην τουρκική ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) καθώς γνωρίζουν άριστα τι συνέπειες μπορεί να έχει η εστίαση του βλέμματος και της ακοής του υπερσύγχρονου ισραηλινού συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης.
Άριστα πληροφορημένες πηγές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν στο defence-point.gr εικόνα έντονης ανησυχίας η οποία έχει αναγκάσει πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του Ναυτικού και της Αεροπορίας της Τουρκίας να ανησυχούν για την ασφάλεια των σκαφών τους ακόμη και σε περίοδο ειρήνης! Η ικανότητα των Ισραηλινών στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και δορυφορικής επιτήρησης έχει μετατραπεί σε στοιχείο-φόβητρο, με άμεση συνέπεια την πτώση του ηθικού, καθώς η σχεδίαση κινήσεων εντός μιας περιοχής απόλυτα ελεγχόμενης από το Ισραήλ, δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για έμμεση στρατιωτική δραστηριότητα.
Όπως μπορείτε να διαβάσετε σε αναλυτικό και επεξηγηματικό άρθρο στο τεύχος του περιοδικού «Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική» που κυκλοφορεί, η ισραηλινή εμπλοκή σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι τουλάχιστον έμμεση, παρέχοντας καταλυτική υποστήριξη στον ηλεκτρονικό πόλεμο, στη δορυφορική παρακολούθηση και στην μεταβίβαση στοιχείων για τις κινήσεις των Τούρκων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα «κατευθύνουν» τα ελληνικά βλήματα αέρος-αέρος ή τα επιφανείας-επιφανείας, αλλά θα μπορούν να τυφλώσουν, να αποπροσανατολίσουν ή και να μπερδέψουν τις τουρκικές επικοινωνίες, με πιθανή την επανάληψη «ηρωικών επεισοδίων» βύθισης τουρκικών πλοίων από φίλια πυρά!
Πληροφορίες της τελευταίας εβδομάδας φέρουν Ισραηλινούς χειριστές που έχουν εκπαιδευτεί στην τουρκική «Area 51» στο Πεδίο του Ικονίου, τεχνικούς εταιρειών που να έχουν ασχοληθεί με αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμούς τουρκικών μαχητικών ή άλλο ειδικευμένο προσωπικό που είχε εμπλακεί καθοιονδήποτε τρόπο στην προμήθεια αισθητήρων και οπλικών συστημάτων, να έχουν τεθεί στη διάθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας τους, προκειμένου να δώσουν ένα πρώτο μάθημα στους νέο-οθωμανούς των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα…

“Γερμανία”... το χαϊβάνι της Ευρώπης



Κάποιοι στο Βερολίνο συνεχίζουν τον... «Τριακονταετή Πόλεμο».
Θρησκευτικός είναι ο πόλεμος εναντίον των PIIGS της Μεσογείου.
Σε μερικά χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη έννοιες όπως «Γερμανία» ή «Γερμανοί».
Το να ισχυριστεί κάποιος στη σημερινή εποχή ότι κάποιο κράτος ή κάποιος λαός μπορεί να "εξαφανιστεί" από το "πρόσωπο" της Γης, αυτό είναι κάτι, το οποίο είναι παντελώς ξένο με την επικρατούσα πλέον λογική. Στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα αυτό μπορεί και να γινόταν κάτω από τα "λεπίδια" των σφαγέων. Σήμερα, είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Βεβαίως και μπορεί να γίνει. Αυτό, το οποίο ισχυριζόμαστε, πιθανόν στο πρώτο άκουσμά του να φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είναι και τόσο απίθανο ως ενδεχόμενο να συμβεί, αν κάποιος σκεφτεί τα δεδομένα πάνω σε μια βάση λογικής, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ιδιομορφίες του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα.
Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, όπου ο "χρόνος", ως φυσικό μέγεθος, έχει αναπτύξει τεράστιες "ταχύτητες" και η έννοια του "χώρου" έχει ελαχιστοποιήσει την "επιφάνειά" της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εξελίξεις, οι οποίες αφορούν τόσο την ανθρωπότητα ως σύνολο όσο και τους λαούς της ως υποσύνολα, διαδραματίζονται με τέτοιες ταχύτητες και εκτείνονται σε τόσο μεγάλες γεωγραφικές επιφάνειες, που απαιτούνται λίγες ημέρες για να γίνουν αυτά, τα οποία κάποτε απαιτούσαν αιώνες.
Όταν λοιπόν εμείς λέμε ότι η Γερμανία και μαζί της οι Γερμανοί πιθανότατα να "εξαφανιστούν" στο άμεσο μέλλον, δεν μιλάμε για κάποιου είδους δολοφονικές πρακτικές του απώτατου παρελθόντος. Αναφερόμαστε σε επιλογές των ιδίων των Γερμανών σε σχέση με το μέλλον τους ...Αναφερόμαστε σε πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να επιταχυνθούν από τα τεχνολογικά μέσα, τα οποία σήμερα είναι κυρίαρχα ...Αναφερόμαστε σε συνέπειες κοινωνικών "ζυμώσεων", οι οποίες πάντα εκδηλώνονται και εξελίσσονται για τους ίδιους ιστορικά λόγους και απλά τα χαρακτηριστικά της εποχής στην οποία ζούμε μπορούν να τις κάνουν ταχύτατες ..."Ζυμώσεων", οι οποίες πάντα ξεκινούν να εξελίσσονται όταν γίνονται λάθη από την πλευρά την εξουσίας, αλλά που η τεχνολογία της εποχής μας, λειτουργώντας ως "καταλύτης", μπορεί να τους προκαλέσει εκρηκτική "επιτάχυνση".
Σε μια εποχή λοιπόν σαν αυτήν που ζούμε σήμερα και στην οποία κλονίζεται η ίδια η έννοια του "Έθνους", είναι πολύ πιο εύκολο η έννοια αυτή να απειληθεί, όταν —εκτός όλων των άλλων— φέρει και ένα σημαντικά αρνητικό φορτίο. Αυτό το πρόβλημα πιστεύουμε ότι θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει σύντομα ο γερμανικός λαός. Αρκεί λοιπόν σήμερα ν' αναπτυχθεί μια νέα αντίληψη περί της σημασίας και...

Το Βουλευτήριο των υπανθρώπων....

Έλαβα το παρακάτω κείμενο από τον φίλο Nik Lord (πηγή) με τον τίτλο Το βουλευτικό σκυλολόι της Δημοκρατίας τους... Επειδή:
1. Έρευνες έχουν αποφανθεί ότι οι σκύλοι έχουν πνευματική ανάπτυξη και λογική τρίχρονου (παιδιού) ανθρώπου και
2.Τα συμπαθή τετράποδα μας έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και αισθήματα-συναισθήματα  
θεωρώ τον τίτλο προσβλητικό για τα σκυλιά, και για τον λόγο αυτόν  αντικατέστησα τον αρχικό τίτλο με τον παρόντα. Οδυσσεύς

Ενώ τα "μέτρα" ανακοινώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, και ακόμα πιο γρήγορα ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες να πληρώσουν στην εφορία τα χρήματα που δε χρωστούν σε κανέναν, ας δούμε τις αποδοχές των "εθνοπατέρων" της Βουλής και τα credits που απολαμβάνουν.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα... 
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο (εμείς δηλαδή...).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ...

Θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε και να αντιδράσετε;
ΠΗΓΗ: e-mail του φίλου Nik Lord (nodiord@yahoo.gr)

Η τύχη των δυσβάστακτων Γερμανικών αποζημειώσεων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, ο υπέρογκος Γερμανικός δανεισμός του Μεσοπολέμου και μια προειδοποίηση στην σημερινή Γερμανική πολιτική ηγεσία


 

Του Robert Skidelsky, μέλους της Βουλής των Λόρδων, και καθηγητού πολιτικής οικονομίας στο Warwick University.

Η Γερμανία ηγείται της εναντίωσης, εντός της ΕΕ, στη μείωση του χρέους των ταλαιπωρημένων κρατών. Αντί για σβήσιμο μέρους του χρέους, αυτό που θέλει είναι η δημιουργία μηχανισμών στήριξης, που μπορούν να δανείζουν έως και €500 δις, σε συνδυασμό με άλλα €250 δις από πλευράς του ΔΝΤ. Πρόκειται στην ουσία για μηχανισμούς αναχρηματοδότησης. Τα κράτη μέλη μπορούν να δανείζονται με σχετικά χαμηλά επιτόκια, εφόσον όμως συμφωνούν στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων λιτότητας.
Τα κεφάλαια και οι τόκοι στα χρωστούμενα παραμένουν άθικτα. Έτσι, οι πιστωτές (κυρίως οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες) δεν υφίστανται απώλειες στα υπάρχοντα δάνεια, ενώ οι δανειζόμενοι κερδίζουν χρόνο ώστε να βάλουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη. Αυτά στη θεωρία. Μέχρι στιγμής, τρία κράτη (Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία) έχουν εκμεταλλευτεί αυτούς τους μηχανισμούς. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτανε...

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ/01.00/24-9-2011



Posted by anacondagr
MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ/01.00/24-9-2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΑΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.
*ΕΜΜΕΝΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ , ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
*ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝΙΓΙΑ.
*Ο ΑΜΠΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ 1967.
*ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ...

Δεκάδες εντυπωσιακές νυκτερινές απογειώσεις σε μια φωτογραφία




Η λογική είναι απλή. Μια φωτογραφική μηχανή τραβάει διαδοχικές φωτογραφίες για ικανό χρονικό διάστημα από το ίδιο σημείο. Μπορούμε να δούμε έτσι καθαρά την πορεία κάθε αεροσκάφους που απογειώνεται. ΟΙ λήψεις είναι από δημοφιλή αεροδρόμια σε διάστημα που δεν ξεπερνά συνήθως τη μια ώρα.
Η πορεία των αεροσκαφών φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό σα δέσμη φωτός. Βλέπουμε ότι οι αεροδιάδρομοι είναι καθορισμένοι και τα εροπλάνα οφείλουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένη πορεία.
Perierga.gr
Perierga.gr

Τὸ τρίγωνον Δίον-Βεργίνα-Πέλλα.

Μου το 'στειλε το «Φιλονόη εκ Πόντου».  Διαβάστε το..


Βρῆκα μίαν ἐκπληκτικὴ ἀνάρτησι στὸν Κρασοπατέρα. Ἕνα κομμάτι τῆς ἱστορίας μας ποὺ ἔχει ἀρχίσει νὰ ἀναδεικνύεται μόλις τὰ τελευταῖα χρόνια, κυρίως λόγῳ τῶν βασιλικῶν τάφων ποὺ ἀνέσκαψε ὁ Ἀνδρόνικος. 
Ἀξίζει νὰ ἐπισκεφθοῦμε μίαν φορὰ τῆς ζωῆς μας τὴν Πέλλα, τὴν Βεργίνα καὶ τὸ Δίον. Σᾶς διαβεβαιῶ! 
Φιλονόη.
φωτογραφία










Το τρίγωνο Βεργίνα – Δίον – Πέλλα (Βίντεο)
Ένα μοναδικό τρίγωνο ιστορίας και πολιτισμού στην καρδιά της Μακεδονίας:
Βεργίνα, η πρώτη πρωτεύουσα, η νεκρόπολη με την παγκόσμια ακτινοβολία.
Το Δίον, η ιερή πόλη των Μακεδόνων. 
Η Πέλλα, η λαμπρή ελληνιστική πρωτεύουσα. 

Στο ντοκυμανταίρ προβάλλονται εικόνες και από τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. (Κρασοπατήρ)
http://www.youtube.com/watch?v=-tNTRzZcA04&feature=player_embedded#!

Είδατε πώς «τσούζει» όταν ακουμπάνε το δικό σας…


 tgoulas




Δώσε και σώσε την πατρίδα σου! Ε, θα δώσεις;

Δεν ξέρω αν εμείς ξεπερνάμε τα όρια της εμπάθειας ή όλοι αυτοί που απαρτίζουν το βουλευτικό Σώμα προκαλούν τόσο πολύ με τα λόγια τους που βγάζουν εκτός εαυτού...

Δελτίο τύπου των Master class του Νίκου Λυγερού στο Καστελλόριζο (23/9/2011) και ανάρτηση των μαθημάτων που έγιναν.




Δελτίο τύπου

Σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Master Class του κύριου Νίκου Λυγερού με τίτλο  " Ανοιχτά προβλήματα για την ανάπτυξη της σκέψης" σε μαθητές  που φοιτούν στην Σαντραπεία Αστική Σχολή Μεγίστης μετά  από την έγκριση  του κύριου Χαράλαμπου Ψαρά, προϊσταμένου του 1ου  Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαρισμαΐδου Χρυσούλας, των Δασκάλων Νικολαΐδου Αλεξάνδρας και Φανάρα Χριστίνας καθώς και της Νηπιαγωγού Μουρατίδου Ιωάννας.
Πιο συγκεκριμένα, στους μαθητές του Νηπιαγωγείου τα μαθήματα επικεντρώθηκαν στην χωροαντιληπτική, στην σωματική κίνηση, στην καθετότητα, στις δομές, στο γέμισμα – συμπλήρωμα και στην κινητική σταθερότητα.
Παράλληλα, στους μαθητές του Δημοτικού δόθηκε βάρος στο γνωσιακό και στο γεωμετρικό, στις σχέσεις, στις αναλογίες, στα στοιχειώδη τρισδιάστατα, στην επικάλυψη σκακιέρας με ίππο, στα σκακιστικά ανοίγματα, στα ολιγάριθμα finale και στην ισορροπία στην άμυνα.
Τέλος οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επικεντρώθηκαν στην στοιχειώδη αριθμητική, στο Puzzle Fourey και στο πρόβλημα του Euler. Στο τελευταίο αυτό μάθημα συμμετείχαν ενεργά και οι καθηγητές του Σχολείου. 

Το «Ήπειρος, η πατρίδα μας»  δημοσιεύει σήμερα όλη την σειρά μαθημάτων με την σειρά που αυτά έγιναν. Οδυσσεύς

Master class Νίκου Λυγερού στο Καστελλόριζο (23/9/2011)

Φωτογραφίες από το πρώτο  δίωρο μάθημα που έλαβε χώρα στην Σαντράπεια Σχολή  στο Καστελλόριζο μέσα στο πλαίσιο του master class με θέμα: “Ανοιχτά προβλήματα για την ανάπτυξη της σκέψης” και απευθυνόταν σε παιδιά του Νηπιαγωγείου. (Προνήπια – Νήπια).
Στις φωτογραφίες βλέπετε τους μαθητές...

¨ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ¨


Η AFRIKA παλιά ονομαζόταν  EUROPA . Ο Τουρκοκύπριος εκδότης της αναγκάσθηκε να αλλάξει τον τίτλο της μετά τους διωγμούς που υπέστη από το τουρκικό καθεστώς της Β. Κύπρου, συμπεριλαμβανομένης και δολοφονικής κατά της ζωής του απόπειρας θέλοντας να δείξει ότι η κατάσταση που επικρατεί εκεί θυμίζει Αφρική. Οδυσσεύς
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
Η κοινωνία μας άλλαξε. Δεν είναι όπως παλιά… Τα λόγια πατριδοκαπηλίας δεν έχουν πια πέραση…Και προφανώς αυτό οι πατριδοκάπηλοι ακόμη δεν το κατάλαβαν…Για αυτό αυτοί ακόμη συνεχίζουν.. Προσπαθούνε να εξάψουν τον κόσμο….
Πως δήθεν η Τουρκία αν ήθελε θα έθαβε στον βυθό της θάλασσας αυτήν την πλατφόρμα γεώτρησης…
Και ότι αν πει να ψάξει για πετρέλαιο εδώ, δήθεν δεν...

"Τα χνάρια των Αργοναυτών" στην Ευρώπη

Το έλαβα από το e-pontos. Αξίζει της προσοχής σας. Οδυσσεύς
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων Ποντίων Βρυξελλών, Ντύσελντορφ, Βάιμπλινγκεν, Ελβετίας, Μονάχου και Βερολίνου έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην προβολή του ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου με τον τίτλο "Τα χνάρια των Αργοναυτών".

Κεντρικός Ομιλητής των εκδηλώσεων & παρουσίαση: Θεοδόσης Κυριακίδης

Ημερομηνίες Εκδηλώσεων

- 24.09.2011, Bruxelles, Salle Aurore, Chaussée de Mons, 722; 1070 Anderlecht, ώρα 18:00
- 25.09.2011, Düsseldorf, Orthodoxe Kirche Hl. Apostolos Andreas, Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf, ώρα 16:00
- 01.10.2011, Waiblingen, Kameralamtskeller, Langestr. 40, 71332 Waiblingen, ώρα 17:00
- 02.10.2011, Zürich, Kulturzentrum der griech.-orthodoxen Kirche Agios Dimitrios, Wasserwerkstr. 92, 8004 Zürich
- 08.10.2011, München, Griechisch-orthodoxe Allerheiligenkirche, Ungererstr. 131, 80805 München
- 09.10.2011, Berlin, Tiyatrom, Alte Jakobsstr. 12, 10969 Berlin.


Η Τραπεζούντα, «η καλλίστη των πόλεων» όπως την ονόμασε τον 11ο αιώνα ο πατριάρχης Ιωάννης Η΄ Ξιφιλίνος, αποτέλεσε την πρωτεύουσα των Ελλήνων στην Ανατολή για πάνω από δυο χιλιετίες. Υπήρξε...

Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ

Ο γνωστός σε όλους μας, πολυγραφότατος κ. Παναγιώτης Αποστόλου, ανησυχώντας για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική Θράκη προσπάθησε να αφυπνίσει συνειδήσεις. Αυτές του της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων  Φιλίππου Πετσάλνικου και των μεγαλοδημοσιογράφων Παπαδάκη και Χαρδαβέλα (ο Παναγιώτης τους αποκαλεί κυρίους). Ο αγνός  και ρομαντικός συνάμα πατριώτης, νόμιζε ότι οι αλήτες και τα λαμόγια του κοινοβουλίου και της δημοσιογραφίας θα πάρουν στα σοβαρά τις πατριωτικές του ανησυχίες. Νόμιζε ότι του Πετσάλνικου του καίγεται καρφάκι για την Ελλάδα. Νόμιζε ότι οι Παπαδάκης - Χαρδαβέλας θα άφηναν στην άκρη, έστω και για λίγο, τα «πιασάρικα θέματά τους» για να ασχοληθούν με τα Εθνικά Θέματα. Ξέχασε ή δεν ήξερε ο Παναγιώτης ότι ο Πετσάλνικος θα μπορούσε άνετα, αντί να είναι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, να είναι πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων του Γκρουέφτσκι και να λειτουργεί, αν λειτουργεί, με τον ίδιο τρόπο γιατί η «συνείδησή του», του το επιτράπει. Ξέχασε ο Παναγιώτης ότι για να ενδιαφερθεί ο Χαρδαβέλας, το θέμα πρέπει να αναφέρεται και λίγο στους νεφελίμ. Ξέχασε ο Παναγιώτης ότι ο Παπαδάκης , λόγω.... μορφωτικού επιπέδου, συνδιαλέγεται μόνον με «καθηγητάδες» Πανεπιστημίου που ξεμωραμένοι πια, κάποιοι...Κασιμάτηδες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, ξεχνώντας την επιρροή που είχαν τόσο στον Ανδρέα, όσο και στον στον Γιωργάκη στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος της χώρας και ανανήψαντες , τώρα στα βαθιά τους γεράματα σώματος και περισσότερο πνεύματος, επιδιώκουν την «πολιτεία των αρίστων» όπου ρόλο θα έχουν πάλι οι ίδιοι. Εγώ Παναγιώτη, ούτε να τους φτύσω και τους τρεις. Διαβάστε το κείμενο του κ. Π. Αποστόλου. Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας», Οδυσσεύς.
ΥΓ. Από λάθος μου δεν είχα εξ αρχής λάβει το σύνολο των επιστολών του κ. Αποστόλου προς 
Χ"Νικολάου, Κουΐκ και Παπαδόπουλο. Όσα είπα για τους τρεις ισχύουν και για τους υπόλοιπους 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η πατρίδα μας περνάει, ίσως την χειρότερη περίοδο στην σύγχρονη Ιστορία
του τόπου μας, στην προάσπιση των Εθνικών μας θεμάτων. Ένα από τα μείζονα Εθνικά ζητήματα είναι οι επί δεκαετίες ενορχηστρωμένες προσπάθειες της γείτονας χώρας, της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να προσαρτήσει την Ελληνική Δυτική Θράκη, στην μητέρα Τουρκία. Με αυτό το δεδομένο για να μπορέσει να το κατορθώσει αυτό πρέπει πρώτα να πετύχει την ανεξαρτησία της. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια, υπό την απόλυτη έως εγκληματική πολιτική ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, υφαίνει...