Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ρουφιανεύω, ρουφιανεύεις... ρουφιανεύουν. Τελικά την έχουν στο DNA τους την ρουφιανιά αυτοί οι αριστεροί!

Την αφορμή για το σημερινό σημείωμα μου την έδωσε η καταγγελία ψυχιάτρου του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί κατά συναδέλφου του ψυχιάτρου στο ίδιο νοσοκομείο ότι είναι Χρυσαυγήτης.
Από παιδάκι, βλέποντας και τις πατριωτικές κινηματογραφικές παραγωγές της εποχής, πάντα αναρωτιόμουν για το ποιοι μπορεί να ήταν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών και καταδότες Ελλήνων αγωνιστών, δεν έχει σημασία σε ποια αντιστασιακή οργάνωση ανήκαν, στις πόλεις και στα χωριά ή στα βουνά. Σε ώριμη ηλικία, τώρα πια, παρακολουθώντας επί πολλά χρόνια από την μια την δράση των δολοφόνων της αριστερής 17 Ν (ως συνήθως η Ακριβοξεπουλημένη δημοσιογράφος πουλώντας πνεύμα θα αναρωτηθεί "και που το ξέρεις ότι είναι η 17Ν αριστερή;"), αλλά και τις νεώτερες εκδόσεις των κουκουλοφόρων αντεξουσιαστών που πότε ληστεύοντας τράπεζες όπως ο γιος του αριστερού Βούτση, πότε σπάζοντας περιουσίες, πότε τραυματίζοντας περαστικούς και πότε καίγοντας αθώα θύματα στην Μαρφίν, με τους καθημερινούς τραμπουκισμούς τους στο σχολείο, στο πεζοδρόμιο και στο εργοστάσιο και από την άλλη την δράση και την εν γένει συμπεριφορά των Χρυσαυγητών έχω να πω ότι τούτοι οι τελευταίοι όπως και να δρουν, ότι και να κάνουν, είναι ντόμπροι και έχουν το πρόσωπό τους ακάλυπτο και διαθέσιμο στην αναγνώριση από οποιαδήποτε αρχή. Θα μου πεις ότι αυτό δείχνει ένα κάποιο θράσος και υπερβολική αυτοπεποίθηση και δεν πρόκειται να διαφωνήσω αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι ετούτοι, έκαναν ότι έκαναν θεωρώντας ότι δρουν νόμιμα και σωστά, σε αντίθεση με τους κουκουλοφόρους της αριστεράς που, έχοντας επίγνωση ότι δρουν παράνομα,  καλύπτουν το πρόσωπό τους για να μην αναγνωρισθούν και συλληφθούν αν και πολλές από τις συλλήψεις και προσαγωγές τους δεν είναι παρά είναι εικονικές και γίνονται απλά και μόνον με σκοπό να ανταλλαγούν πληροφορίες και σχέδιο δράσης.
Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία θα διαβάσουμε, στον Δημήτρη Βλαντά, ότι: « ...Μετά το 1936 το ΚΚΕ ξευτιλίστηκε με τους 80.000 δηλωσίες και ο μεγαλύτερος εξευτελισμός ήταν οι δηλώσεις αποκήρυξης του κομμουνισμού των ηγετικών στελεχών Νεφελούδη, Σκλάβενα, Μιχελίδη, Μιχαηλίδη ο δε Μιχάλης Τυρίμος πέρασε στην υπηρεσία της ασφάλειας και πρωταγωνίστησε στην δίωξη κομμουνιστών. Ο Μανιαδάκης κατάφερε μέσω του Μιχαηλίδη να δημιουργήσει την λεγόμενη "Προσωρινή διοίκηση του ΚΚΕ". Αυτοί και άλλοι πέρασαν στην υπηρεσία των Γερμανών»

Φαντασθείτε λοιπόν ότι, αφού πέρασαν στην υπηρεσία ασφάλειας του Μεταξά που δεν ήταν δα και κανένας αδίστακτος δικτάτορας τύπου Θεόδωρου Πάγκαλου (παππού), Στάλιν, Μάο ή Πινοσέτ, πόσοι από αυτούς θα πέρασαν στην υπηρεσία των Γερμανών κάτω από την πίεση των SS και της Γκεστάπο, ποιος ο ρόλος τους και γιατί τους ήταν χρήσιμες οι κουκούλες.
Οι μελετητές και οι λογοτέχνες του σοβιετικού στρατοπέδου έχουν δώσει άπειρα κείμενα που με καίριο τρόπο αποκάλυπταν τη λειτουργία της ρουφιανιάς στη πολιτική ζωή των χωρών του ανατολικού μπλοκ. Ο Σολζενίτσιν στα βιβλία του ήταν πολύ αποκαλυπτικός. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η πρωτόφαντη μέσα δύο χρόνια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η συντονισμένη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής έδωσε θάρρος και ανέσυρε στην επιφάνεια εκείνο το επαρχιώτικο στρώμα των δήθεν διανοουμένων αλλά και κάθε είδους επαγγελματιών (γιατροί πχ) που εκστασιαζόταν με τα αστυνομικά μέτρα των σταλινικών καθεστώτων, που χαιρόταν με την καταπίεση των λαών του σοβιετικού μπλοκ που θεωρούσε την ρουφιανιά ως υπέρτατη πολιτική πράξη ( αυτό το θέμα ο Δημήτρης Νατσιός το αναπτύσσει εκτενέστερα ΕΔΩ). Γι’ αυτό και θα δούμε πολλά και απαράδεκτα στην σημερινή Ελλάδα την στιγμή μάλιστα που και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν αναγάγει με την σειρά τους σε τρόπο ζωής των Ελλήνων και υπέρτατο δημοκρατικό καθήκον κάθε πραγματικού δημοκρατικού πολίτη (ούτε στην Κίνα επί Μάο) την ρουφιανιά και σύντομα οι Έλληνες πολίτες θα νιώσουν στο πετσί τους σταλινικές εκφάνσεις, νοοτροπίες, πρακτικές και μέτρα που δεν ταιριάζουν στον σημερινό ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Θα κλείσω το σημερινό σημείωμα με την διαβεβαίωση  ότι οι καλλίτεροι συνεργάτες μου σαν διευθυντού των γραφείου πληροφοριών (μονάδων, συγκροτημάτων και σχηματισμών μια ολόκληρη ζωή) ήταν μόνιμα οι αριστεροί στρατιώτες αλλά και πολίτες (που τηρούσαν πάντα τους συνωμοτικούς κανόνες επαφής)  και για να διασταυρώσετε το γεγονός, δεν έχετε παρά να  ρωτήστε γνωστούς σας, αν έχετε, που σπούδασαν στις χώρες του ανύπαρκτου «υπαρκτού»  με υποτροφίες του ΚΚΕ και ιδρυμάτων που ήλεγχε το ΚΚΕ, να σας πουν τι ρουφιανιά έπεφτε μεταξύ τους στις μυστικές υπηρεσίες των χωρών που τους φιλοξενούσαν. 

Εγώ πάντως έχω και μάλιστα συγγενείς

Οδυσσεύς Πάτσης,  


ΥΓ. Θα έχει και συνέχεια

Είμαι σε δίλημμα. Να χαρώ γιατί, όπως φαίνεται, η δικαιοσύνη στην χώρα μας εξακολουθεί να αντιστέκεται στην λυσσασμένη πίεση που της ασκεί το άθλιο πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ των νταβατζήδων ή να λυπηθώ για την Ελλάδα που είναι έρμαιο αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος των νταβατζήδων;


Αρχαία ομορφιά στην Αυστραλία

Μια σπάνια έκθεση με αντικείμενο την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος θα παρουσιαστεί του χρόνου στο Bendigo Art Gallery της Βικτώριας. Όπως ανακοίνωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντένις Νάπθαϊν, πρόκειται για μια εντυπωσιακή συλλογή του Βρετανικού Μουσείου που θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο νότιο ημισφαίριο.Η έκθεση του Βρετανικού Μουσείου «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία εδώ και καιρό.
Η Κλέιρ Νίνταμ, υπεύθυνη για εκθέσεις στη Bendigo Art Gallery τόνισε ότι η συγκεκριμένη γκαλερί είναι γνωστή για τις μεγάλες εκθέσεις της. Μιλώντας για τη συγκεκριμένη έκθεση ανέφερε ότι «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» περιλαμβάνει πολλά αρχαιοελληνικά γλυπτά, αγγεία και κοσμήματα από τη συλλογή του Μουσείου που καλύπτουν την περίοδο, από την προϊστορική εποχή έως την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια μακέτα της Ολυμπίας και των κτιρίων της όπως ήταν το 100 π.Χ., ενώ το κορυφαίο έκθεμα είναι ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του περίφημου Δισκοβόλου του Μύρωνα, έργο του 5ου αιώνα π.Χ.
Πρόκειται για έργα τέχνης, λέει η κ. Νίνταμ, που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και βλέπουμε τους εαυτούς μας. Το ανθρώπινο σώμα προβάλλεται ως μέσο για

Για μια Ελλάδα πιο δυνατή απ’ αυτή που μας δόθηκε, μια Ελλάδα πιο υπερήφανη απ’ αυτή που βρήκαμε!

του Δημήτρη Γκίκα*

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανείς στιγμές στο πεδίο της πολιτικής σκηνής. Βουλευτές διώκονται και φυλακίζονται για σωρεία εγκληματικών πράξεων. Παρά τις διαχωριστικές γραμμές που τέθηκαν, η γενικότερη τάση (ίσως και θέληση) είναι να πληγεί ο εθνικός χώρος. Επικρατεί μια γενικότερη αντίληψη πως οτιδήποτε προβάλλει την εθνική ταυτότητα και τα γενικότερα εθνικά στοιχεία αποτελεί στοιχείο ακραίας πολιτικής συμπεριφοράς.
Θεωρώ πως το μοναδικό ακραίο στοιχείο στην πολιτική ζωή είναι η χρήση βίας και η υιοθέτηση κηρυγμάτων μίσους, όχι κάποια συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία, πολύ δε περισσότερο δεν αποδέχομαι την ταύτιση του Εθνικισμού με τέτοιες ακρότητες. Αντιθέτως, πιστεύω ακράδαντα πως ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο. Διότι ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά προς την πατρίδα, όχι με το μίσος απέναντι σε αλλόδοξους. Ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με το σεβασμό και την προστασία του εθνικού μας συμφέροντος και της εθνικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας, όχι με την απαξίωση της εθνικότητας των άλλων. Ο Ελληνικός Εθνικισμός συνδέεται με την παρακίνηση σε πολιτική δράση και σε ευρύτερη πολιτική συμμετοχή, όχι με τη δημιουργία πολωτικού κλίματος και εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων.
Συνδέοντας τον Ελληνικό Εθνικισμό με τη βία είναι σα να συνδέεις την Ελλάδα με κάθε τι το ακραίο και βίαιο. Την Ελλάδα, όμως δεν τη βρίσκεις στο μίσος προς το αλλότριο ή στη βία προς το διαφορετικό. Τη βρίσκεις στο χαμόγελο και στις υποσχέσεις μιας ανοιξιάτικης μέρας. Την αφουγκράζεσαι στη βυζαντινή ψαλμωδία ενός γιορταστικού πρωινού. Την χαίρεσαι στη φιλοξενία, την ευγένεια και τη χαρά ενός κυριακάτικου γεύματος, όταν όλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Την αντικρίζεις στο περήφανο

ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Ο Ελληνισμός, ο ελληνικός κόσμος, διέρχονται μιας κρίσης, όμοια της οποίας δεν έχουν γνωρίσει εδώ και δεκαετίες. Η μητροπολιτική Ελλάδα τουλάχιστον από το τέλος του εμφυλίου, το 1949, η δε Κύπρος από τα δραματικά γεγονότα και την τουρκική εισβολή του 1974. Έχουμε την εικόνα ενός έθνους που πορεύεται με έλλειψη «πυξίδας» στην εξωτερική πολιτική, και αυτό καθίσταται αντιληπτό σήμερα, ίσως εντονότερα από κάθε άλλη φορά. Φοβικά συμπλέγματα, αυτοσχεδιασμοί ιδεαλιστικά σύνδρομα, παρασύρουν σε οδυνηρά αδιέξοδα την εξωτερική πολιτική, την ώρα που αυτή επηρεάζεται ούτως ή άλλως από την οικονομική καχεξία, που απειλεί με συνολική καταστροφή. Μετά τη σκληρή μοίρα των Ελλήνων, δια της μέσω μνημονίων διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, απειλούνται άμεσα τα ίδια τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ελλαδικού και κυπριακού κράτους.

Εμείς, οι διεθνολόγοι και αναλυτές του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., εραστές του πατριωτικού πραγματισμού, επιζητούμε το ιδανικό κράμα, τον γενναίο συγκερασμό των αρχών της realpolitik με τον ορθολογισμό και το αληθινό εθνικό συμφέρον του συνολικού Ελληνισμού: Ελλάδα, Κύπρος, εθνικές μειονότητες και ομογένεια.

Επιζητούμε ένα οραματικό Πανεθνικό Στρατηγικό δόγμα που θα ξεφεύγει από τα παθογενή άγκιστρα του μικροελλαδικού αθηναισμού και θα έχει πανεθνικό παρονομαστή. Ένα δόγμα που θα ορίζει πλαίσια και κόκκινες γραμμές, και που θα υπηρετείται από μια εξωτερική πολιτική που θα αγωνίζεται πραγματικά για τα εθνικά συμφέροντα. Ένα δόγμα που μπορεί

Οι NY Times αποκαλύπτουν τον διαμελισμό της Μ. Ανατολής

Picture 0 for Οι NY Times αποκαλύπτουν τον διαμελισμό της Μ. Ανατολής
Γράφει ο «Μακεδών»

Αποκαλυπτικό είναι το προχθεσινό άρθρο των New York Times, το οποίο επιβεβαιώνει απολύτως όλα όσα γράφουμε σ’ αυτήν την στήλη επί χρόνια. Ότι, δηλαδή, ο σχεδιασμός του συστήματος προβλέπει τον διαμελισμό των κρατών, και όχι φυσικά τον «εκδημοκρατισμό» τους ή την «πάταξη της τρομοκρατίας».
Υπενθυμίζουμε, πως σε σειρά άρθρων επί τριετία, γράφουμε για την δημιουργία προτεκτοράτων «μικρών, αδύναμων, ευκολοεξουσίαστων», για τα οποία δεν θα χρειάζεται καν στρατεύματα για να παραμένουν υποταγμένα, αφού τον ρόλο του χωροφύλακα τον έχουν αναλάβει οι ελάχιστοι πανίσχυροι χρηματοπιστωτικοί οίκοι.
Γνωρίζουμε, πως υπήρξαν και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την στερεότητα των διαπιστώσεών μας. Έρχονται όμως οι New York Times και επιβεβαιώνουν τα δικά μας γραπτά. Δημοσιεύουν χάρτη της Μέσης Ανατολής, με τίτλο «Πώς πέντε χώρες θα γίνουν δεκατέσσερις», και ο αρθρογράφος κ. Robin Wright αναφέρει τα σενάρια που προβλέπονται. Περιττό να ξαναπώ, πως όλα αυτά τα έχουν διαβάσει στη στήλη οι αναγνώστες της Voria.gr.
Για την Συρία: Η θρησκευτική και πολιτική πολυμορφία της ήταν ασταθής, με σειρά πραξικοπημάτων, έως ότου ο Χαφέζ Άσαντ, πατέρας του σημερινού, ανέβηκε στην εξουσία. Προβλέπονται τρία κράτη, το ήδη ημι-δημιουργημένο των Κούρδων της Συρίας στον βορά,

Ο Πάγκαλος γράφει στο Γιώργο Βασιλείου…Αδειάζει τον Γιάννο Κρανιδιώτη για το Κυπριακό!


Αξιότιμε Πρόεδρε και αγαπητέ Γιώργο,

Πήρα με χαρά την επιστολή σου και σ’ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να με ενημερώσεις για το βιβλίο σου. Το πόνημα σου ανήκει στο αυτοβιογραφικό είδος. Πρόκειται κατά την άποψη μου για κάποιου είδους απομνημονεύματα. Θεωρούσα πάντα ότι η ιστορία πρέπει να γράφεται με κάποια χρονική απόσταση και από ειδικούς επιστήμονες. Πηγές όπως το βιβλίο σου μπορoύν όμως να είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο εσύ αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα ή εκ των υστέρων τα θυμάσαι.
Θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσικό μια τέτοια προσπάθεια να έχει έναν έντονα υποκειμενικό χαρακτήρα και να κλίνει στον εξωραϊσμό του παρελθόντος και στη δικαίωση του γράφοντος. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να σου πω και εγώ τον τρόπο με τον οποίο θυμάμαι τα γεγονότα. Βέβαια είναι λογικό να περιοριστώ χρονικά περισσότερο από ότι εσύ ήσουν υποχρεωμένος να πράξεις. Η ιδέα της μεταφοράς του Κυπριακού στα ευρωπαϊκά πλαίσια ήταν αποκλειστικά δική μου και διαμορφώθηκε το 1985. Ο αγαπημένος μου φίλος και στενός συνεργάτης Γιάννος Κρανιδιώτης είχε αρχικά προσπαθήσει να με αποτρέψει. Βασικό του επιχείρημα ήταν ότι στην Κύπρο μια ευρωπαϊκή προσέγγιση του εθνικού ζητήματος θα συναντούσε έντονα αρνητικές αντιδράσεις. Σε μια στιγμή μάλιστα ο μακαρίτης μου είχε πει: « πού πας να μπλέξεις με το Κυπριακό και τους Κυπρίους; Αποκλείεται να βρεις άκρη. Θα σπάσεις τα μούτρα σου. Άκουσε με εμένα. Εγώ είμαι Κύπριος και ξέρω για ποιο πράγμα σου μιλάω.»
Είχα βεβαίως θέσει υπόψη του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου τις σκέψεις μου. Εκείνη την εποχή ήταν σαφές ότι υπήρχε αδιέξοδο στο Κυπριακό. Η Σοβιετική Ένωση και το στρατόπεδό της δεν είχαν πια αξιόλογη διεθνή δυναμική , οι αδέσμευτοι ήταν βέβαια

Στά όρια

του «Στράβωνα Αμασέα»

Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο από τα σχόλια που κάνω στο διαδίκτυο. Είχα σχολιάσει κάτι εδώ και μετά από ολίγον…τσουπ… εξηφανίσθη. Ποίου ήταν ο δάκτυλος που επάτησεν το ντιλίτ…άγνωστον (;) .
Το θυμάμαι όμως και θα το ξαναγράψω.
Πάμε λοιπόν με ολίγην σάλτσαν παραπάνω.
Το «στα όρια της νομιμότητος» δεν σημαίνει ότι μια διαδικασία βρίσκεται εντός των ορίων. Η διατύπωσις εξαρτάται από τις προσδοκόμενες εντυπώσεις. Αν πει κάποιος «στα όρια της νομιμότητος» ή «στα όρια της παρανομίας»μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα αλλά να δημιουργεί διαφορετικές εντυπώσεις.
Το αντικειμενικώς σωστόν θα ήταν «στο σύνορον μεταξύ νομιμότητος και παρανομίας».
Το σύνορον μεταξύ νομιμότητος και παρανομίας είναι ελαστικόν. Εξαρτάται ποιος το τραβάει από την μία ή την άλλη πλευρά.
Όμως εδώ που βρισκόμαστε μετράει περισσότερο η εντύπωσις παρά η ουσία. Η γνώμη που πρέπει να διαμορφωθεί στον κόσμο είναι ότι «Η Χ.Α. πιάστηκε με νόμιμες διαδικασίες. Στα όρια μεν της νομιμότητος, πλην όμως νομίμους διαδικασίες».
Δεν το λένε έτσι γιατί ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν εάν οι διαδικασίες είναι νόμιμες. Όμως δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα.

ΣΥΡΙΑ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ. Σε ερείπια μεταβάλλουν τη Μέση Ανατολή οι Δυτικοί

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας προτίθενται να παραχωρήσουν τα στρατιωτικά αεροδρόμια Ελλάδας και Κύπρου για την προγραμματιζόμενη στρατιωτική επέμβαση κατά του φίλου λαού της Συρίας;
Την απάντηση τη γνωρίζετε. Η Αθήνα δεν είχε καν το θάρρος να διατηρήσει, όπως επέβαλλε η εθνική ανάγκη, εν λειτουργία την ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό και τη συριακή στην Αθήνα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων διπλωματών. Στην πραγματικότητα όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν σήμερα, σε Ελλάδα και Κύπρο, κυβερνήσεις που να μπορούν/θέλουν να ασκήσουν εθνική κρατική κυριαρχία εξυπηρετώντας ελληνικά συμφέροντα. Που να έχουν βρε αδερφέ όχι τον βαθμό αυτονομίας ενός Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά τουλάχιστον ακόμα αυτόν που διέθετε και ένας … Γεώργιος Παπαδόπουλος! Που, αν και πιθανώς πράκτωρ της CIA ο ίδιος, δεν συμφώνησε στη χρήση του ελληνικού χώρου εναντίον των Αράβων. Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει τώρα, ως λαός, κράτος, χώρα. O tempora, omores!
Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο τότε Υπουργός ‘Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης είχε υπογράψει με τον πατέρα του σημερινού Σύρου Προέδρου συμφωνία μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών στη Συρία. Τέτοιου επιπέδου ήταν οι ελληνοαραβικές σχέσεις προτού η Ελλάδα μπει, μετά τα 1996 κυρίως, στη διαδικασία αυτοκαταστροφής του κράτους και της εξωτερικής της πολιτικής, που την οδήγησε στη σημερινή εθνική καταστροφή και, μη διακοπτόμενη, μπορεί να οδηγήσει στην αυριανή,

Η μεγάλη ‘γκέλα’ στην παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής από την ΕΥΠ


Το ότι σήμερα το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι σε θέση να αποδομήσει την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τις συστηματικές παρακολουθήσεις δεκάδων στελεχών του κόμματος, αφού οι δραστηριότητες είχαν επισημανθεί έγκαιρα, μαζί με τη ορθή όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα εκτίμηση, ότι αυτές αποτελούν κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Ψάχνοντας το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του χρονικού σημείου έναρξης συστηματικής παρακολούθησης της δράσης της Χρυσής Αυγής, η έρευνα μας παρέπεμψε πίσω στο 2008, όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος που διέπει τη λειτουργία της υπηρεσίας. Στον νέο νόμο είχε προστεθεί ένα άρθρο, το οποίο όσο αυτονόητο και να φαίνεται, έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που ζούμε σήμερα…
Είναι το Άρθρο 2 του νόμου 3649/2008 – ΦΕΚ 39/Α’/3.3.2008, που τιτλοφορείται ως «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις», το οποίο άρθρο αναφέρεται στη «αποστολή» της υπηρεσίας:
1. Η Ε.Υ.Π. έχει ως αποστολή, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, την αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και γνωστοποίηση στις αρμόδιες αρχές των πληροφοριών που αφορούν:
α. Την προστασία και προώθηση των πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών και εν γένει εθνικών στρατηγικών συμφερόντων της Χώρας.
β. Την πρόληψη και αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που συνιστούν απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ασφάλειας του Ελληνικού Κράτους, καθώς και του εθνικού πλούτου της Χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Ελλήνων Πολιτεία
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής

Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013

Στο πλαίσιο της αποφάσεως του κ. Σαμαρά για σύμπραξη των δυνάμεων της «ευρύτερης δεξιάς», έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την πολιτική συνεργασία της σοσιαλίζουσας «Νέας Δημοκρατίας» και του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Άλλωστε, δεν πέρασε απαρατήρητη όλη την περασμένη εβδομάδα, η ξαφνική επανεμφάνιση του κ. Καρατζαφέρη σε όλα τα ΜΜΕ, μετά από πολύμηνη απουσία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τον προάγγελο της κατ΄ αρχήν συμφωνηθείσας σύμπραξης. Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ θεωρούν πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως προερχόμενος από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, θα καταφέρει μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αφ΄ ενός να προσποριστεί ψήφους από τη «Χρυσή Αυγή» και αφ΄ ετέρου να αποτελέσει το πολιτικό σκαλοπάτι του απογοητευμένου πατριωτικού ποσοστού της, αποκόπτοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την επιλογή της «Χρυσής Αυγής».
Οι παραπάνω βεβαίως, στοχεύσεις της ΝΔ θα πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη, διότι δεν πρέπει να υποτιμάται η αντίδραση του σκληρού, συμπαγούς και ανυποψίαστου πατριωτικού πυρήνα του ΛΑΟΣ, η οποία εκτιμάται πως θα είναι σκληρή και βίαιη, οπότε ενδέχεται η όλη συνωμοσία να εξελιχτεί σε Μπούμερανγκ για τον μωροφιλόδοξο και εν πολλαίς αμαρτίαις, αρχηγό του ΛΑΟΣ.
Το κόμμα της «Ελλήνων Πολιτεία», γνωρίζει και καταγγέλλει τη νέα Γκεμπελική πολιτική υφαρπαγής πατριωτικών ψήφων, από εκείνους που ψήφισαν τα Μνημόνια, συμμετείχαν στην μειοδοτική κυβέρνηση Παπαδήμου και συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση των δανειστών μας, ΝΔ + ΠΑΣΟΚ = ΑΕ, με σκοπό την ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού μας και την συνολική παραχώρηση της πατρίδος μας στη Νεοναζιστική Γερμανία.

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


ΑΘΗΝΑ 2-10-2013.
Ένας ολάκερος λαός έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη των διεθνών τοκογλύφων χάνοντας κάθε μέρα δικαιώματα σε πατρίδα, εργασία και ζωή. Μια παγκόσμια εξουσιαστική συμμορία έχει καταλάβει θέσεις εξουσίας και δικαίωμα λόγου μα και αποφάσεων για το εάν και κατά πόσο θα έχουμε ψωμί για τα παιδιά μας και κράτος ελληνικό.
Συνένοχοι και πειθήνιοι συνεργάτες, επομένως και μέλη τής διεθνούς νεοταξικής συμμορίας, είναι οι γραικύλοι πολιτικάντηδες τού αστικού κατοχικού καθεστώτος. Επιδιώκουν τη συνέχιση τής οικονομικής και τής εθνικής εν γένει αιχμαλωσίας μας στα γεράκια τής παγκοσμιοποίησης. Έχουν συμφωνήσει μαζί τους να υφαρπάξουν πάσα εθνική υπεραξία και να ερημώσουν την εργασιακή διεργασία κλείνοντας χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.
Αυτή την απαράδεκτη εικόνα καταγγέλλει το Εθνικιστικό Κίνημα όταν επισημαίνει πως μαζί με την παραγωγική ερήμωση και την συναφή καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και τού εργατικού δικαίου έρχεται η περαιτέρω συρρίκνωση τής εθνικής μας κυριαρχίας. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και άλλα οργανωμένα επιχειρηματικά και μισελληνικά συμφέροντα