Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΤΗ ΠΕΠΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑ... ΑΜΑΡΤΩΛΑ CDS...!!!


ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡ.ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ...ΑΡΧΕΙΟ...!!!

Γιά δεύτερη φορά ο Εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης, αρνείται να βάλει στο αρχείο την έρευνα του Eισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, γιά τα CDS του Αντρίκου...!!! 
Έτσι η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του  Eισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί για λόγους ευπρέπειας με το αίτημα του Eισαγγελέα Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση...

Κι ενώ τα πρόβατα οι οπαδοί τους ονειρεύονται «επαναστάσεις», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι - χέρι με τον Σάλλα και την Πειραιώς; Το θέμα από άλλη σκοπιά...



 planet-greece

To τεράστιο σκάνδαλο με τον Μιχάλη Σάλλα και την Τράπεζα Πειραιώς, που αποκάλυψε το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Reuters, και που τα ελληνικά μεγάλα μέσα "ενημέρωσης" δεν έβγαλαν άχνα, δεν περιμέναμε ότι θα το έθαβαν και τα εκδοτικά όργανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ! Όσο κι αν διαβάσαμε, στο planet-greece την Αυγή και τον Ριζοσπάστη, πουθενά, ΠΟΤΕ τις τελευταίες ημέρες δεν εντοπίσαμε ούτε ένα μονόστηλο του φοβερού αυτού σκανδάλου. Διαβάστε πρί τίνος πρόκειται...


Με τον πρόεδρο της Πειραιώς, την σύζυγό του αλλά και τις επιχειρηματικές του ικανότητες ασχολήθηκε το Reuters το οποίο μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ανέδειξε τις σχέσεις των οικογενειακών επιχειρήσεων του Μιχάλη Σάλλα και της τράπεζας Πειραιώς.


Το ζευγάρι... του πλούτου


Ο Μιχάλης Σάλλας, εκτελεστικός πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και η σύζυγος του Σοφία Στάϊκου σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται να είναι «ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια της...

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ...ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ...!!!


ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ "ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ" ΜΕ... ΣΑΜΑΡΑ...!!!

Δυσάρεστες εκπλήξεις προκύπτουν γιά την Ντόρα, αφου ακόμη και στο Προπυργιό της πού είναι τα Χανιά, δεν καταφέρνει να συγκρατήσει στελέχη πού πηγαίνουν στον Σαμαρά.

Εκτός από τον π. Δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, πού είναι πρώτος της εξάδεφος και θα είναι Υπ. Βουλευτής με την ΝΔ, ο Κώστας Γύπαρης, γραμματέας...

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστας Σημίτης μας πέταξε μέσα κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε»!!! Η κατανομή των πολιτικών ευθυνών με 20 λέξεις!



Τις τελευταίες μέρες λαμβάνω διαρκώς μηνύματα για το ειδικό βάρος των πολιτικών στην κρίση που διανύουμε! Συγκεκριμένα, πολλοί αναγνώστες των AegeanTimes.gr μας ρωτάνε την άποψή μας, για την ευθύνη των πολιτικών ! Ο λόγος φυσικά, είναι οι επερχόμενες εκλογές!

Θα καταθέσω λοιπόν σήμερα, την προσωπική μου άποψη, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι αποτελεί και άποψη του συνόλου των συνεργατών μας!

Αν ήθελα λοιπόν να συνοψίσω σε μια φράση την άποψή μου για την ευθύνη των πολιτικών για την κατάσταση στη χώρα μας θα έλεγα κάτι που το έχω γράψει την Ανοιξη του 2010 στο προσωπικό μου site, στο adalis.gr :

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστας...

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ''ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ'';

H έμμεση κατάρριψη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από το Τούρκο χειριστή Ιμπραήμ Χάλι, στο γνωστό περιστατικό της 26ης Μαΐου 2006, ήταν μέρος του σχεδίου "Βαριοπούλα"; Αυτό ισχυρίζονται Τούρκοι εισαγγελείς που ερευνούν την συγκεκριμένη συνωμοσία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ''Τurkiye'', που αναπαράγει το ''Defencenet''. Ως γνωστόν, η "Βαριοπούλα" επρόκειτο να εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2003, αλλά οι Τούρκοι εισαγγελείς που πρόσκεινται στον Ερντογάν, ψάχνουν στοιχεία από την εποχή του Εβρέν και μέχρι το 2006.
Ως γνωστό, ο νούμερο δύο του ζεύγους των ελληνικών μαχητικών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν  τα τουρκικά αεροσκάφη την 26η Μαΐου 2006, βρισκόταν πίσω από το αεροσκάφος του Ηλιάκη και έγινε μάρτυρας του μοιραίου...

Στα βήματα του πατέρα της η Ντόρα Μπακογιάννη, άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση αδειών στα τεμένη!! Προσδοκά στις ψήφους των μουσουλμάνων και «γαία πυρί μειχθήτο»


Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, ύστερα από εισήγηση του, τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, η τροποποίηση του άρθρου 29 σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα για τηνπαραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης τεμενών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με το παλιό νόμο-πλαίσιο, για την παραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης για τεμένη, απαιτούνταν ο τίτλος ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου πληρεξούσιου.
Ωστόσο, η γενική πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση αδειών στα τεμένη με την τροποποίηση που εισηγήθηκε, επί της αρχής ότι «ο λόγος που απουσιάζουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας όσον αφορά στα τεμένη και στην...

Π. Παναγιωτόπουλος. «Η Ελλάδα έκανε λάθη στο βορειοηπειρωτικό»


Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για την Εθνική Ελληνική Μειωνότητα της Βορείου Ηπείρου παραχώρησε στην εφημερίδα «Λαϊκό Βήμα» ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτής της β’ Αθηνών Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το κείμενο της συνέντευξης παρατίθεται παρακάτω:


 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Κύριε Παναγιωτόπουλε, έγιναν λάθη κατά το παρελθόν από το Εθνικό Κέντρο ως προς την χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής προστασίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  στην Αλβανία και πως θα μπορούσε το Εθνικό Κέντρο να συμβάλει στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στη Βόρειο Ήπειρο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το θέμα της πολυπόθητης ενότητας, όπως εσείς το θέτετε, είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται χρόνος και χώρος για να το αναλύσουμε. Εγώ θα μπορούσα να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ναι, γίνανε λάθη από το Εθνικό Κέντρο όσον αφορά στην Εθνική στρατηγική και στην στήριξη της ΕΕΜ. Αυτό, όμως που έχει σημασία είναι  ότι οφείλουμε να τα διορθώνουμε.
Η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που θα γίνει κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να χαράξει μια νέα Εθνική πολιτική πάνω στα ζητήματα που αφορούν στην ΕΕΜ στην Αλβανία, προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα, στις ανάγκες της μειονότητας, στις υποχρεώσεις της Αλβανίας και στην εκπλήρωση εκ μέρους της, όλων των όρων που τέθηκαν για την προσέγγιση της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΑΖΗ, ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ, ΚΟΝΟΦΑΓΟ, SIMONOV ΚΑΙ WURMSER



Άκρως σημαντικές απόψεις κατατέθηκαν αργά χθες το βράδυ, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου στο ''CONTRA''. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο καθηγητής Γιάννης Μάζης, ο πρώην διοικητής των ''Ελληνικών Πετρελαιών'' Ηλίας Κονοφάγος και ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης. Σε ζωντανή σύνδεση, συμμετείχαν από τη Μόσχα ο Κonstantin Simonov, επικεφαλής της ρωσικής εθνικής επιτροπής για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, και ο David Wurmser, εκ των υψηλών διαμορφωτών της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί εδώ πως ο Wurmser υπήρξε κορυφαίος σύμβουλος του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Dick Cheney για τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, και εκ των βασικών διαμορφωτών της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας.
Στην εξέλιξη της συζήτησης, ο  Γιάννης Μάζης στάθηκε στις εξελίξεις στο τόξο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ και υπεραμύνθηκε της ανάγκης ενίσχυσης του άξονα και ''μονιμοποίησής του'', ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στο ζήτημα της ΑΟΖ.
Ο Σταύρος Καρκαλέτσης τόνισε πως επιδίωξη των ΗΠΑ είναι η παραπάνω ''τριγωνική συμμαχία'' να...

Ισλαμικά ήθη: Το Ιράν «καθαρίζει» το διαδίκτυο!


Εντός Ιουνίου το καθεστώς των μουλάδων θα έχει «καθαρίσει» το διαδίκτυο από ότι δεν του αρέσει! Δημοκρατικά, όπως άλλωστε το συνηθίζει, το ιρανικό καθεστώς αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα δικό του διαδίκτυο, αποκόπτοντας από τον έξω κόσμο τους πολίτες του και φιλτράροντας την πληροφόρηση!
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Ρεζά Ταγκχιπούρ, προτεραιότητα της ιρανικής κυβέρνησης αποτελεί η εγκατάσταση ενός εθνικού δικτύου πληροφοριών και το σχέδιο θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου έτος.

Η αυτογελοιοποίηση ως κοινοβουλευτική και πολιτική πρακτική...

05/04/2012

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω γράψει τίποτε – πέραν της στενής ειδησεογραφίας – για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το (φουσκωμένο) έλλειμμα.

Και δεν έγραψα επειδή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ. 

Το πόρισμα μιλά από μόνο του: Η επιτομή της μονομέρειας, καμιά αναφορά στην ταμπακιέρα, καμιά σχέση με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η μεγαλύτερη από όλες τις ντροπές του σίριαλ των (λέμε τώρα) εξεταστικών επιτροπών.

Η αηδία μου υπήρξε τόσο μεγάλη, που προτιμώ να αναφερθώ στο γενικό:

Η εξεταστική για το έλλειμμα αποτελεί τον θρίαμβο της αυτογελοιοποίησης μιας Βουλής που πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Και επειδή ενός κακού επερχομένου μύρια έπονται, ακολούθησε το αποκαρδιωτικό θέαμα των τελευταίων ημερών, που απλώς χρησιμεύει ως επιχείρημα για όλους εκείνους που...

Ανθρωποθυσίες δίχως τέλος


Οι φράσεις που ακούγονται, «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και «ζητώ δημόσια συγνώμη», δεν έχουν κανένα νόημα, το αντίθετο αποτελούν, μέγιστη αναλγησία, και εγκληματικό θράσος, όταν συμπολίτες μας απελπισμένοι, αναλαμβάνουν ΟΛΗ την «ευθύνη» και αυτοκτονούν!
Το «σύστημα» χτες δεν κατάφερε να θάψει την είδηση της δημόσιας αυτοχειρίας του τραγικού συνανθρώπου μας, που αποφάσισε με αυτή τη στάση του, να προστατέψει την αξιοπρέπειά του, αλλά και να κατονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς.
Ένας από τους πολλούς πια, στη χώρα μας, που αρνούνται το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή, έτσι όπως αυτή, έχει αθλίως διαμορφωθεί στην Ελλάδα.
Η πράξη αυτή, στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία που εξʼ ονόματός της, συμβολίζει, ελευθερία και δημοκρατία, από χτες ορίζεται ως χώρος ανθρωποθυσιών, ως κατάληξη...

Δεν έχουν τον Θεό τους τα ζώα οι πολιτικοί. Προκαλεί ο αλήτης Κουκουλόπουλος: Δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός.


Κουκουλόπουλος: Κανείς συνταξιούχος φαρμακοποιός δεν ψάχνει στα σκουπίδιαΜια νέα δήλωση, που θα προκαλέσει συζητήσεις, σχετικά με την τραγική αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Χρήστου Κωστούλα, χτες στην Πλατεία Συντάγματος, έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
Μετά τις χτεσινές δηλώσεις Μπεγλίτη που δημιούργησαν αρνητικές αντιδράσεις, αφού είπε για τον 77χρονο αυτόχειρα ότι «κανείς δεν ξέρει αν είχε χρέη ή αν του τα έφαγαν τα παιδιά του», ήταν η σειρά του Πάρι Κουκουλόπουλου να τοποθετηθεί στο θέμα της αυτοκτονίας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.
Ειδικότερα, μιλώντας για το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο Χρήστος όπου έγραφε ότι...

Γιαννούλης : γι αυτό είπα το όνομα του Φερεντίνου για το θέμα της κοκκαΐνης...


 


Με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook ο τραγουδιστής Μ. Γιαννούλης αποκαλύπτει γιατί έδωσε στεγνά τον Φερεντίνο για την κοκκαϊνη και εκφράζει την πίκρα του για τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος σε παρόμοια περιπέτεια πριν μερικά χρόνια. Δείτε τι...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας

   ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των θέσεων του, με νέες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στις 6 Απριλίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στη Ραφήνα και στο Μαρούσι Αττικής, στις 8 Απριλίου σε Νέο Ηράκλειο και Παπάγου .
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 70 και πλέον συγκεντρώσεις μελών και φίλων, σε κατάμεστες αίθουσες, με το ενδιαφέρον των...

Η ανάσχεση της Δημοκρατίας


H κρίση της πολιτικής εκφράζεται μέσα από την υποβάθμιση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και των θεσμών της. H  αμφισβήτηση της πολιτικής ως συλλογικού αγαθού συναντά την κρίση της Δημοκρατίας.
Γράφει ο Μαυροζαχαράκης Μανόλης*
Όταν η Δημοκρατία χάνει τη σχετική αυτονομία της που την διακρίνει σε περιόδους ομαλότητας και τα αστικά κόμματα συνενώνονται στο επίπεδο της εξουσίας εγκαταλείποντας τα μεταξύ τους διακριτικά γνωρίσματα σηματοδοτείται μια βαθιά κρίση και παρακμή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Με τη μετάθεση όλο και περισσότερο του κέντρου βάρους στην εκτελεστική εξουσία ανατρέπονται οι λειτουργίες του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος με το αιτιολογικό ότι αποτελούν εμπόδιο για το ξεπέρασμα της κρίσης και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
Η κρίση της Δημοκρατίας που διαπερνά όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα...

Στην φιέστα με τους δικτάτορες,τις γκόμενες κ.λ.π. γίνεται πάντα το…ντού!

1nonoiΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 Σε μια υποτιμημένη σκηνή στο «Νονό»  (Νο 2) ένας Κουβανός αυτοκτονεί για να μην συλληφθεί σε μπλόκο των στρατιωτών του δικτάτορα.
Είναι η ώρα που ο Μάικλ Κορλεόνε πάει να συζητήσει, με παράγοντες του παρηκμασμένου καθεστώτος Μπατίστα, τις δυνατότητες μετατροπής τα χώρας σε έδρα της Μαφίας και συνακόλουθα σε ένα τεράστιο καζίνο.
Λίγο αργότερα στην συνάντηση των μαφιόζων και των καθεστωτικών, ο Μάικλ Κορλεόνε, ρωτά τι γίνεται με τους αντάρτες…
«…τους αντιμετωπίζουμε, είναι ζήτημα λίγων μηνών» απαντούν οι υπεύθυνοι.
Ο έμπειρος από ζωή και πόλεμο «κάπο» τους λέει: «οι αντάρτες θα νικήσουν… δεν χάνει όποιος είναι έτοιμος να πεθάνει…»
Το ίδιο είχε γίνει και στο Βιετνάμ. 

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΓΙΑ "ΛΑΘΟΣ" ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

Μέσα σε λίγες ώρες από την είδηση της απαγόρευσης στον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος και την αστραπιαία μετάδοσή της στα ιστολόγια, οι "φωστήρες" του Υπουργείου Εξωτερικών...θορυβήθηκαν κι αναγκάστηκαν να βγάλουν την παρακάτω ανακοίνωση:
Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα:

"Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας. Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο...

Και όμως είναι προς την σωστή κατεύθυνση το πρόγραμμα του Π. Καμμένου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Πάντα πίστευα ότι ιδιαιτέρως οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν υπουργό μακράς θητείας να είναι εξωκοινοβουλευτικός, να προέρχεται από τις ΕΔ και να υπάγεται υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού βεβαίως αναβαθμισθεί ο θεσμός του ΠτΔ με τις αρμοδιότητες που του αρμόζουν και να πάψουν, τα κόμματα, να τοποθετούν αποτυχημένους πολιτικούς στην θέση αυτή μια και, βάσει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΧΕΙ ΤΩΝ ΕΔ. Ο ΥΕΘΑ  να έχει πολυετή θητεία, άνω των πέντε ετών, και να λογοδοτεί στην βουλή για θέματα εξοπλισμών και αν ψάξετε στο αρχείο μου το 2010 και το 2011 τα έχω αναφέρει ήδη προ πολλού. Προς την σωστή λοιπόν κατεύθυνση η πρόταση του Π. Καμμένου και δεν είναι καθόλου Τρατζικ.... Οδυσσεύς


Ακολουθεί το κείμενο από το «Λόγια Σταράτα» με τίτλο «Απίστευτα πράγματα: Στρατηγοί θα κυβερνούν με τον Καμμένο»
Και στο υπουργικό μπαίνουν Στρατηγοί στο Πρόγραμμα Καμμένου

Στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του Κόμματος του Πάνου Καμμένου η ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικής ασφαλείας και Άμυνας ανατίθεται σε στρατηγούς και η...

H διαφορά της χθεσινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους! Ο κρότος του όπλου έφτασε πολύ μακριά. Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας!

                   

Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr 
Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε χθες! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών! Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί! 

Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών!
Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας!
Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης!

Οι ηθικοί αυτουργοί, θυμήθηκαν σήμερα, να ασχοληθούν με τις αυτοκτονίες που...

«Πολίτες Εθνικά Σκεπτόμενοι»


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση των...
Πολίτες Εθνικά Σκεπτόμενοι
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση των Φραγκουδάκη και Δραγώνα σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη! Όσοι/ες παραστούν παρακαλούμε να τις ρωτήσουν:
1) Πόσα δισεκατομμύρια έχουν ξοδευθεί μέχρι τώρα για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (από το 1997);
2) Γιατί δεν έκαναν τίποτε για τους Πομάκους; Γιατί αγνοούν τη γλώσσα τους, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά τους;
3) Γιατί επιμένουν να μην συνεργάζονται με τους πομακικούς συλλόγους;
http://www.del.auth.gr/el/ekdhloseis/888-2012-04-01-09-58-29

www.del.auth.gr
Τμήμα Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας, Abteilung für Deutsche Sprache und Philologie

Εξοχώτατοι Πολιτικοί Αρχηγοί: Μην κλέβετε!

Γράφει : η  Ελένη Αθανασούλη*
Εξοχώτατοι Πολιτικοί Αρχηγοί (είπαμε -στο προηγούμενο- είστε οι Επίσημοι του τόπου! )
Μην κλέβετε!
Μην κακολογείτε μόνο το κράτος! Δεν είναι πως κλέβει μόνο το κράτος, που, με τις υπηρεσίες του, μας βάζει και σε δοκιμασίες χωρίς λόγο. Έτσι, για άσκηση. Από αναλγησία (κόντρα στην αρχή της εύρυθμης διοίκησης), ανεπάρκεια (ακαταλληλότητα οργάνων) ή από πεποίθηση (κατάχρηση εξουσίας) των διοικούντων. Όπου, δεν φτάνει μόνο να είσαι συνεπής ή να θέλεις να είσαι συνεπής. Πρέπει να γίνεις και λίγο… ανόητος (αυτό το λέμε προσβολή της προσβολή της προσωπικότητας και της αξίας του πολίτη ως ανθρώπου, ως ανθρώπινου όντος). Η αναλγησία των διοικούντων, μαζί με την άγνοιά τους και την αδιαφορία τους είναι αξιομνημόνευτη, αξιοκατάκριτη, και απαραιτήτως, δια μαχαίρας θα έλεγα, διορθωτέα. Γιατί είναι διορθωτέα; Γιατί κατασπαταλάει το χρόνο μας και την ποιότητα της ζωής μας, χωρίς να επιτελεί το σκοπό για τον οποίο υφίσταται. Χωρίς κέρδος, κανενός, χωρίς εξοικονόμηση για κανέναν, είτε η εξοικονόμηση αναφέρεται σε οικονομικούς πόρους είτε σε παραγωγικότητα ανθρωποωρών.
Παραδείγματα από την καθημερινότητα έχει ο καθένας να αναφέρει: Αξέχαστη θα μου μείνει...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΤΟΥ ΜΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ. ΝΑ ΑΝΑΓΕΙΡΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ....


Από μια κλωστή η σταθερότητα. Καμπανάκι κινδύνου από τον αστάθμητο παράγοντα


Αλλάζει το σκηνικό στη χώρα μετά την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα, που με τον πιο οδυνηρό τρόπο θέτει το πολιτικό σύστημα αντιμέτωπο με τις ευθύνες του, οι οποίες έγιναν βαρύτερες εξαιτίας της αποφυγής των εκλογών το περασμένο Φθινόπωρο. 

Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι το θλιβερό γεγονός, σε συνδυασμό με την παράδοξη εμμονή να μην προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος των εκλογών, μπορεί να πυροδοτήσει νέες εντάσεις. 

Στην πραγματικότητα συνέβη το έκτακτο περιστατικό, έκανε την εμφάνισή του ο αστάθμητος παράγοντας που συνήθως παραβλέπουν όσοι...

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ....


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Η στάση των κομμάτων της Βουλής και των ΜΜΕ τους τελευταίους 5 μήνες, είναι ολοφάνερο ότι οδηγεί την χώρα σε μία συνεχή αναβολή των εκλογών. Οι "φίλοι μας οι Γερμανοί" μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα στην Ελλάδα,παρακολουθούν κρυφά την πρόθεση ψήφου των ελλήνων, και προσπαθούν μέσα από τα ΜΜΕ, να διαμορφώσουν κοινή γνώμη που θα οδηγήσει σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους συμφέρει.

Θυμηθείτε την αρχική δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, τον Νοέμβριο του 2011 : "οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 19 Φεβρουαρίου 2012 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της Κυβέρνησης ειδικού σκοπού". Έτσι βάφτισαν τότε την Κυβέρνηση του Τραπεζίτη Παπαδήμου για να δείξουν στον κόσμο ότι επείγει η κύρωση της συμφωνίας του νέου μνημονίου και μετά ακολουθεί η δημοκρατία...... Και φυσικά εκλογές δεν έγιναν στις 19 Φεβρουαρίου, γιατί εφευρέθηκαν νέοι λόγοι για την καθυστέρηση. Η ΝΈΑ "ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΗ" ημερομηνία που έδειξε ο Σαμαράς ήταν μέσα στον Μάρτιο και μετά μέσα στον Απρίλιο και τώρα μέσα στον Μάϊο...

Και όμως υπάρχει λύση για έξοδο από την κρίση. Άμεση ανάγκη τερματισμού της σκληρής λιτότητας

 Γιώργος Αγαπητός


Περίληψη: 
 
Σήμερα η ελληνική οικονομία βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν αρνητικό φαύλο κύκλο που ανανεώνει τα ελλείμματα, τα χρέη και την ύφεση. Όμως, αν η Ευρώπη ακολουθήσει για τον εαυτό της μια πιο συνετή πολιτική, τότε ακόμα ευκολότερα η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τέλμα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αποφάσεις που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία ακόμη και τώρα, χωρίς άλλα δάνεια. Αλλά κάποιος πρέπει να επιβάλλει και να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις.




Η ύφεση είναι μία δυσάρεστη φάση της οικονομίας, η οποία διαχρονικά είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με τις κυκλικές οικονομικές διακυμάνσεις. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή της εξαρτάται από το επίπεδο των οικονομικών δομών μιας χώρας και από την έγκαιρη λήψη των κατάλληλων μέτρων για να αποφευχθεί το βάθεμα της κρίσης, ώστε να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Η ανικανότητα πρόβλεψης μιας επερχόμενης οικονομικής κρίσης και η εφαρμογή λανθασμένης οικονομικής πολιτικής οδηγεί στη διαιώνισή της, δηλ. στην φτωχοποίηση των νοικοκυριών-επιχειρήσεων. Η φτωχοποίηση αυτή μπορεί να διασπάσει τον κοινωνικό ιστό, να αναγκάσει τους πολίτες να αντιδράσουν βίαια και τελικά να επαναστατήσουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει για τέταρτο χρόνο να βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη ύφεση, η οποία εξελίσσεται σε πολιτική και κοινωνική κρίση. Τα αίτια είναι...

Η επικήρυξη του Ζέρβα απ'τους Ιταλούς μετά τον Γοργοπόταμο


Μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου από Άγγλους σαμποτέρ με την σημαντική βοήθεια Έλληνων αντιστασιακών του ΕΔΕΣ (πρωτίστως) και του ΕΛΑΣ, οι Ιταλοί επικήρυξαν τον αρχηγό του ΕΔΕΣ και βασικό συντελεστή της επιχείρησης Ναπολέοντα Ζέρβα.

 Η αφίσα της επικήρυξης του Ζέρβα με 100 εκατ.δραχμές τοιχοκολλήθηκε και ήταν η εξής:
           "Εθνική αντίσταση και κοινωνική επανάσταση" του Ηρακλή Πετιμεζά, σελ.143
 Δυστυχώς η ποιότητα της ανατύπωσης δεν είναι η καλύτερη δυνατή, κάτι λογικό αφού μιλάμε για μία αφίσα του 1942, φωτοτυπία της οποίας δημοσιεύτηκε σε βιβλίο που εξεδόθη 50 χρόνια μετά, το 1991. πηγή

Η ειδική σχέση ελληνικών ΜΜΕ με τις τράπεζες


ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

 Συντεχνίες δεν υπάρχουν μόνο στην ΔΕΗ, αλλά πολύ πιθανό και στους ανώτερους κύκλους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο δημοσιογράφος του Reuters, Stephen Gray, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με τίτλο A Greek banker's secret property deals. Όπως το μετέφερε η Καθημερινή:

«Το Reuters αναφέρεται σε αγοραπωλησίες ακινήτων οι οποίες έχουν γίνει μέσω δανείων που έχουν χορηγηθεί από την τράπεζα αλλά και την ενοικίαση ακινήτων από την τράπεζα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τόσο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς όσο η γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους κατείχαν αριθμό εταιρειών οι οποίες πραγματοποίησαν συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς και οι οποίες δεν γνωστοποιήθηκαν στους μετόχους της τράπεζας.» 

Μπάμπης Αποστολάκης, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός 1974-Επιχείρηση «ΝΙΚΗ»


 Μπάμπης Αποστολάκης, έφεδρος ανθυπολοχαγός το 1974 περιέγραψε την επιχείρηση «ΝΙΚΗ» καθώς και τις μάχες που έδωσε η Α΄ Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο.




(Πηγή:Youtube-Χρήστης: jianis19)
πηγή

Ένα λιγώτερο γνωστό πρόσωπο της Γκόλντμαν Σακς αλλά εξίσου πραγματικό. Ήταν ενήμερος ΚΑΙ ο Μόντι;

Αποκαλύψεις της New York Times: Η Γκόλντμαν Σακς συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης και πορνείας ανηλίκων κοριτσιών

γράφει ο Lucio Manisco

Η δουλειά είναι δουλειά, και ας μην αρέσει στην «προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» του Μαξ Βέμπερ, όταν πρόκειται για το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, ειδικά όταν ασκείται με εξαναγκασμό ανήλικων κοριτσιών, είναι μια εξαιρετικά αποδοτική επιχείρηση. Πώς θα μπορούσε να αγνοηθεί από τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο η οποία, παρά τις ευθύνες της στην πρώτη γραμμή για την οικονομική κρίση που τράνταξε τον κόσμο, συνεχίζει να κατέχει τα υψηλότερα επίπεδα στις κυβερνήσεις και στα μεγαλύτερα δυτικά διεθνή ιδρύματα;

Δεν αγνοεί, όχι προφανώς, η Γκόλντμαν Σακς ότι, από το 2000 μέχρι πριν από ένα μήνα, είχε αγοράσει και συνδιοικούσε με μερίδιο 16% την μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται, με την ιστοσελίδα της, στην προώθηση και εκμετάλλευση της πορνείας ως επί το πλείστον ανηλίκων κοριτσιών. Εν αγνοία της; Δύσκολα να το υποστηρίξει, όπως...