Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κανείς δεν έχει ξεχάσει


Οι εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, ήταν οι εκλογές της απαλλαγής της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο πιο σκληρό και λαϊκιστικό πρόσωπό του, αυτό της πρώτης οκταετίας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έγινε πρωθυπουργός με μια σαρωτική λαϊκή πλειοψηφία του 48%, λόγω του νόμου Κουτσόγιωργα ωστόσο, χρειάστηκε την ψήφο του Θεόδωρου Κατσίκη από τη Δημοκρατική Ανανέωση, για να σχηματίσει κυβέρνηση με 151 βουλευτές. Ήταν μια εκ προοιμίου υπονόμευση εκείνης της κυβέρνησης, η οποία υπήρξε εθνική ανάγκη και επιταγή, για να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ το...

Αθλητισμός: Οταν οι άχρηστοι διέλυσαν τους χρήσιμους! - Με την διάλυση και του αθλητισμού έχουν αποφασίσει να διαγράψουν την Ελλάδα από το χάρτη

Είναι δυνατόν τη στιγμή που σπαταλούν εκατονάδες εκατομμύρια σε επικοινωνιακά πολιτικά κόλπα, να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τους πρωταθλητές μας;


Αθανάσιος Τσίγκας 
Μπορεί να απομένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι την ημερομηνία της τελετής έναρξης (27 Ιουλίου 2012) των Ολυμπιακών αγώνων στην πόλη του Λονδίνου και όλα σχεδόν τα κράτη της γης, ετοιμάζονται για την όσο καλύτερη αθλητική τους παρουσία, όμως στην πατρίδα μας και την ελληνική πραγματικότητα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. 


Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, έτσι και στον ΣΕΓΑΣ (την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας της χώρας μας), άρχισαν τα «όργανα».


Την Πέμπτη που (5/4) ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλης Σεβαστής, έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας, ενημέρωσε τους αθλητικούς...

Μας δουλεύουν πάλι ...


Θα βρισκόμαστε υπό παρακολούθηση μας λέει το πρωτοσέλιδο της R.N ...

Εντάξει...
Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απειλούν ...

Το είχε προβλέψει και ο Όργουελ...

Μια απορία μόνο για αυτά που ΘΑ έρθουν ...
Κατά τους ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ που θα μας παρακολουθούν όλο το  24ωρο ...
Το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ διακινείται μέσω τραπεζικών λογ/μων ;;;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ


Ελπίζω οι Κύπριοι πολίτες να ξεφύγουν κι αυτή τη φορά από τα κομματικά στεγανά, όπως συνέβηκε στο δημοψήφισμα του 2004. Ο Κυπριακός Ελληνισμός θα έχει ελπίδα να επιβιώσει στη γη που τον γέννησε, μόνον αν αγνοήσει τα καλέσματα των κομματαρχών (κυρίως του αμετανόητου Ανανιστή Νίκου Αναστασιάδη), και συνταχθεί με αυτούς που σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία που εκφράστηκε μέσω του 76% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (που ήταν ουσιαστικά απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας) και προτείνουν μια σωτήρια εναλλακτική πορεία. 
Ελπίζω επίσης κάποιοι κομματικοί ηγέτες να σταθούν στο ύψος τον περιστάσεων (η Κύπρος βρίσκεται στο κρόδωμα κι ας κάνουν πως δεν το γνωρίζουν και δεν αντέχει δεύτερη πενταετία – μετά από την τρέχουσα του Χριστόφια – καταστροφικής πολιτικής στο Κυπριακό), στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια. Γιατί αν καθίσουν να μετρήσουν...

Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ


«Έχει καταρρεύσει η συγκυβέρνηση»(βίντεο)

Σκληρά λόγια κατά πάντων χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος από την Κρήτη όπου βρίσκεται για προεκλογική περιοδεία.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε τον Αντώνης Σαμαρά ότι «έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα από τη μεταπολίτευση και μετά» και υποσχέθηκε μία έκπληξη κατά τη διάρκεια της περιοδείας του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και νέο στέλεχος μεγάλου κόμματος.
Δήλωσε χαρακτηριστικά «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κάνουν μεταγραφές αλλά εγγραφές ψυχής»
Ο Πάνος Καμμένος καταφέρθηκε ξανά κατά του μνημονίου και είπε ότι δεν...

ΑΙΣΧΟΣ: Bάζουν ενοικιαστήριο στην ΕΛ.ΑΣ.!


Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση, τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι πλέον ανεξέλεγκτη και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Η ΕΛ.ΑΣ. «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν!
Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια.
Ο,τι και όσοι…

Ιδού γιατί δεν πάμε σε εκλογές. Η χρεοκοπία της 15ης Μαίου και ο τρομαγμένος πρωθυπουργός!


Ένα συγκλονιστικό θέμα- η ελληνική χρεοκοπία της 15ης Μαίου του 2012-, στο οποίο έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη ο χολερικός zerohedge αναδεικνύει το ρεπορτάζ του defencenet που δημοσιεύουμε στη συνέχεια.
Μιλάμε για μια ακόμη χρεοκοπία η οποία απομακρύνει τις εκλογές για το αόρατο βάθος του χρόνου!
Το πολιτικό σύστημα αλλά και η χώρα βρίσκονται στον αέρα. Χρειάζεται επειγόντως η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με ηθικούς, αποφασισμένους και κυρίως αρίστους.
Η Ελλάδα αυτοκτονεί.

Τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του ολίγιστου, όπως αποδεικνύεται Παπαδήμου, στη διάρκεια της παρουσίας του στη Κύπρο, η οικονομία της οποίας είναι έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, δείχνουν το μέγεθος του εφιάλτη που πλησιάζει.

Ένα “Λαθραίο” γράμμα από τον Αχμέτ στα παιδιά του


γράφει ο Κώστας Γεωργόγλου στο «Freepen»

Αγαπημένα μου παιδιά,
Επιτέλους κατάφερα να πατήσω ευρωπαϊκό έδαφος.  Ο Αχμέτ ο Τούρκος δεν έλεγε ψέματα. Πολύ καλός άνθρωπος. Μας φιλοξένησε σπίτι του, μας έδωσε νερό και φαγητό και το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε για τα σύνορα με την Ελλάδα.
-  “αν μας βρούνε τι θα γίνουμε;” Τον ρώτησα.
- “μην ανησυχείς, εδώ δεν σταματάνε κανέναν, όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο όνειρο και η μητέρα Τουρκία το ξέρει καλά αυτό” μου απάντησε. “τώρα τι θα σε κάνουν οι Έλληνες δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει, δουλειά μου είναι να σε περάσω απέναντι”
Στην Αθήνα παιδιά μου μας περίμενε ο ίδιος ο Πέτρος που τόσα είχα ακούσει γι’ αυτόν. Μας έδωσε οδηγίες για το που θα μείνουμε, τι θα πουλάμε, που να πάμε αν υπάρξει κάποιο...

Ο Πάνος Καμμένος με δημοσιογράφους στην Σητεία


  

Η τρόικα φταίει για τις εκλογές


Είναι πλέον ενοχλητικό, στα όρια της εθνικής προσβολής, να ακούγεται, σχεδόν σε μόνιμη βάση, από εκπροσώπους της τρόικας ή παράγοντες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, πόσο… επικίνδυνες είναι για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές που έρχονται.
Ας προσπεράσουμε την αυτονόητη αντίδραση αγανάκτησης για εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν τόσο απροκάλυπτα αλλά και συνάμα άτσαλα, στην εξέλιξη της εθνικής πραγματικότητας και τη διαμόρφωση των πολιτικών ισορροπιών μιας χώρας-μέλους της Ενωμένης Ευρώπης.
Ας… παραβλέψουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα έχει ιστορικές εφεδρείες και παρακαταθήκες, που θα υποχρέωναν όσους σήμερα την υποτιμούν, τουλάχιστον να βιώνουν προσωπική συστολή. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη χώρα έχει…

…αυτός είδε, εμείς βλέπουμε;

Ο άνθρωπος μπροστά στο Ελληνικό κοινοβούλιο με αποφασιστικότητα τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Ήθελε να παραμείνει υπερήφανος,ελεύθερος.
Το μίσος,  η αγανάκτηση για την απώλεια κατακάθισε, η σύνεση πήρε τη θέση της οργής, μαλάκωσε ο πόνος. Τα λουλούδια μαράθηκαν στον τόπο της θυσίας του.
Ο θάνατός του σύμβολο στο θάνατο της φαυλοκρατίας.
Αναρωτιέται κανείς ποιός ήταν ο λόγος που έσπρωξε αυτόν τον άνθρωπο στο απονενοημένο του διάβημα.
Πιστεύω πως η μαύρη απελπισία που κυρίευσε την υπερήφανη ψυχή του να βλέπει τους πολιτικούς που ο λαός τους έχει αναθέσει να διαχειριστούν τα συμφέροντα της χώρας, να την προδίδουν και να την παραδίδουν δεμένη χειροπόδαρα στα ξένα συμφέροντα.

Ληγμένοι πολιτικοί


Το δικομματικό σύστημα εξουσίας, που σφράγισε τη μεταπολιτευτική περίοδο, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της κατάρρευσης, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας του να τη διαχειριστεί. Η κατάρρευση στοιχειοθετείται αφενός από τις δημοσκοπήσεις της αλαφιασμένης και αμφίβουλης κοινής γνώμης, αλλά και από τη στάση του πολιτικού προσωπικού ελάχιστες εβδομάδες προ των εκλογών.
Ληξιπρόθεσμοι βουλευτές και υπουργοί, οι οποίοι την παρελθούσα διετία νομοθέτησαν το ψαλίδισμα των μελλουσών γενεών, χωρίς να έχουν διαβάσει καν τους νόμους, καταθέτουν στη Βουλή, την υστάτη στιγμή, τροπολογίες χιλιάδων σελίδων για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες της εκλογικής πελατείας. Νυσταγμένοι, βαριεστημένοι, ληγμένοι, νομοθετούν επί των ερειπίων, λίγο προτού βρεθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Παραδόξως δε, εκτιμούν ότι...

ΣΥΡΙΖΑ: Eνα κόμμα με ανθελληνικές θέσεις προϊόν της παγκοσμιοποίησης...



Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναμφίβολα το κατ’ εξοχήν φυτώριο των «εκσυγχρονιστικών» ιδεών που διαχέονται προς όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος. Ωστόσο, η σημερινή δυσαναλόγως ισχυρή του παρουσία στην πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου μας (κυρίως παρασκηνιακή) δεν θα υφίστατο, εάν δεν συνέτρεχαν οι κατάλληλες και ευνοϊκές γι’ αυτόν προϋποθέσεις. Η αμέριστη άλλωστε οικονομική, πολιτική και ιδεολογική υποστήριξη που έχει λάβει εδώ και πολλά χρόνια από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, καθώς και η σύμπλευσή του με τις ιμπεριαλιστικές θέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ σε πολλά καίρια ζητήματα (π.χ. μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά, κυπριακό κτλ) καταδεικνύει ότι ο Συνασπισμός (ο μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί την αιχμή του δόρατος της νεοταξικής ιδεολογικής επέλασης στη χώρα μας. Ένα κόμμα τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να αναδυθεί στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής πριν από την κατάρρευση του υπαρκτού...

Ο χρόνος μέσα μας - Νέα, σημαντικά γρανάζια ανακαλύφθηκαν στο βιολογικό ρολόι .



Η ανακάλυψη δύο γονιδίων που αποτελούν βασικά εξαρτήματα του βιολογικού ρολογιού στα θηλαστικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για διαταραχές του ύπνου και μεταβολικών νοσημάτων όπως ο διαβήτης.

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, «αλλάζει εκ βάθρων τις γνώσεις μας για τη λειτουργία του βιολογικού ρολογιού, για το πώς ρυθμίζονται οι κύκλοι ύπνου-εγρήγορσης, το πότε τρώμε και το πότε μεταβολίζουμε τα θρεπτικά συστατικά» αναφέρει ο Ρόναλντ Έβανς, επικεφαλής των ερευνητών στο Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk στην Καλιφόρνια.

Τα δύο γονίδια που μελέτησε η ομάδα του κωδικοποιούν τη σύνθεση δύο υποδοχέων, των REV-ERBα και REV-ERBβ, οι οποίοι συγκεντρώνονται...

«Ελκυστικότητα Επιχειρήσεων και χαμηλοί μισθοί»: Ακόμη ένας μύθος... O λόγος για τον οποίο μας κάνουν τις περίφημες περικοπές μισθών, απλά δεν ισχύει!

Αθανάσιος Τσίγκας



Δεν έχει σιγήσει ο απόηχος των δηλώσεων του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κ. Μπόϊκο Μπορίσοφ σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, αναφορικά με το γεγονός του ότι η χαμηλή χρηματική αποζημίωση (βλέπε μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα) δεν αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας ανταγωνιστικότητας.


Μάλιστα στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση είχε προσδιορίσει ότι η Γερμανία αποτελεί την υπ’ αριθμ «1» χώρα στην Ευρώπη, από πλευράς επιχειρηματικότητας και...