Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μαχητικά του Ισραήλ στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ασκήσεις ελικοπτέρων στην ανατολική Μεσόγειο με διάφορα σενάρια


 

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

ΟΚΤΩμαχητικά ελικόπτερα του Ισραήλ, πραγματοποίησαν χθες προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο πλαίσιο ευρύτερης άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις δέκα το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι. Μάλιστα ένα ζεύγος ελικοπτέρων πραγματοποίησε προγραμματισμένη πλήρη διαδικασία ανεφοδιασμού στη Λάρνακα, κάτι που δείχνει ότι η άσκηση έγινε όχι απλά σε συνεννόηση, αλλά και σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Τα στοιχεία του «Φ» δείχνουν ότι τα μαχητικά ελικόπτερα δοκίμασαν όλες τις διαδικαστικές και τεχνικές πτυχές για πτήσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η άσκηση προσγειώσεων και άμεσων απογειώσεων έγιναν με σχηματισμούς των ελικοπτέρων ανά ζεύγη, ενώ το τελευταίο ζεύγος, προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε εκ νέου λίγη ώρα αργότερα.

Τουρκικά F-16 εναντίον ισραηλινών μαχητικών νότια της Κύπρου


 


Για παραλίγο “θερμό επεισόδιο” μεταξύ τουρκικών και ισραηλινών μαχητικών κάνει λόγο το τηλεοπτικό δίκτυο SigmaLive της Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει δύο τουρκικά F-16 έφτασαν σε πολύ κοντινή απόσταση αργά το απόγευμα με Ισραηλινά μαχητικά που λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις νοτίως της Κύπρου αλλά εντός του FIR Λευκωσίας.

Η απόσταση που χώριζε τα μαχητικά της Τουρκίας και του Ισραήλ ήταν μικρότερη από 30 μίλια και πετούσαν στο ίδιο ύψος. Δεν υπήρξε εμπλοκή ωστόσο στο Τελ Αβίβ σήμανε συναγερμός παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση των Ισραηλινών η υπεροχή των μαχητικών του Ισραήλ ήταν πολύ μεγάλη.

Οι ισραηλινοί έχουν προγραμματίσει κι άλλες ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Η Ελλάδα σνομπάρει τη Ρωσία, η Ε.Ε. κάνει… χρυσές δουλειές


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ είκοσι μήνες, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τη Μόσχα, ο Βλ. Πούτιν του προσέφερε δάνειο με ευνοϊκούς όρους ύψους 25 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα μια εναλλακτική πηγή κεφαλαίων ώστε η Ελλάδα να μην υποχρεωθεί να απευθυνθεί με το μαχαίρι στον λαιμό στο ΔΝΤ και την εποπτεία της τρόικας.
Ο ελληνικής καταγωγής ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, που αποκάλυψε το

ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΤΟΥΛΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η συνειδητή ψήφιση του μνημονίου τον Μάιο του 2010 και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Ιούλιο του 2011, από την οσφιοκαμπτική και επικίνδυνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και η συνεχιζόμενη μειοδοτική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι των ορέξεων και των αποφάσεων των ανίκανων και ελαττωματικών ηγετών της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως της Γερμανίας και δευτερευόντως της Γαλλίας, οδήγησαν μέσα σε δυο χρόνια την πατρίδα μας στην απόλυτη εξαθλίωση. Καθημερινά γίνονται χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης του λαού μας. Οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται, όπως και οι συντάξεις όλων εκείνων που επί 35-45 χρόνια δούλεψαν σκληρά για να έχουν καλά γεράματα και σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα καθημερινά τους έξοδα. Στα μαγαζιά αυξάνονται τα λουκέτα με αποτέλεσμα να «χάνουν το ψωμί τους» οι ιδιοκτήτες που με κόπο και ιδρώτα δημιούργησαν την μικρή επιχείρησή τους, αλλά και οι εργαζόμενοι σ΄αυτά, που συντηρούσαν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες. Η ακίνητη ιδιοκτησία που αποτελούσε πάντα το «μεράκι» του Έλληνα για να στεγάσει τη φαμίλια του, πλήττεται ανεπανόρθωτα με τα συνεχή χαράτσια και η οικοδομική δραστηριότητα από την οποία ζούσαν χιλιάδες επαγγέλματα, έχει τελείως παγώσει.
Αυτή η πολιτική των επικυρίαρχων τροϊκανών αλλά και ο τρόπος εφαρμογής των αποφάσεών τους από την ελλειμματική κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε

Απόστρατοι...παρακαλώ πάρτε την απόφαση της συντάξεως σας και... διαβάστε την

Chris Makrigiannis cmakrigiannis@hotmail.com
AΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ …ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

 

 Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων στα υπολογισμένα χρόνια των συναδέλφων που που απαλλάσσονται από το 40% και εμπίπτουν στο 20 % ακόμη και αν είναι κάτω των 55 ετών για τον υπολογισμό των ετών τα 35 υπολογίζονται  τα χρόνια πλασματικά και πραγματικά ως εξής  αν πχ ένας συνάδελφος έχει 29 χρόνια 6 μηνες και 10 ημέρες και πλασματικά 5 χρόνια δηλαδή 34 χρόνια  6 μήνες και 10 ημέρες  σύμφωνα με τον Άρθρο 14 ΤΟΥ ΚΠΣΣ  ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ! από το 40%

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - Α Ρ Θ Ρ Ο 14


έναρξη - τερματισμός - απόδειξη υπηρεσίας
 

2. Κατά τη συνάθροιση του συντάξιμου χρόνου το χρονικό διάστημα που είναι μικρότερο από 12 μήνες λογίζεται σαν ολόκληρο έτος αν είναι τουλάχιστον ίσο με έξι μήνες. Αυτό εφαρμόζεται στον υπολογισμό τόσο της πραγματικής όσο και της πλασματικής υπηρεσίας.

βέβαια να περιμένουμε και τον νόμο και να μην κάνουμε πίσω για τους υπόλοιπους συναδέλφους  
Βετεράνος 

Kύπρος... Οι Βρετανοί άφησαν πίσω τους μια αγγλοθρεμμένη μπουρζουαζία, η οποία λειτούργησε και λειτουργεί διαβρωτικά προωθώντας την κονιορτοποίηση των συνειδήσεων, τον εκφυλισμό της παιδείας και αναπόφευκτα οδηγεί σε μια ιδεολογική σύγχυση τους κατοίκους της Κύπριδας νήσου.



Εμπροσθοφύλακας
«Οι Κύπριοι ιθαγενείς στη μέγκενη του νεο-οθωμανισμού»*
23 Οκτωβρίου 2011
Νικόλας Α. Ιωαννίδης

Το σύνθημα της εξτρεμιστικής ΤΜΤ “Kibris Turktur” (ελληνιστί «η Κύπρος είναι τουρκική») ξανά στους τοίχους της σύγχρονης Λευκωσίας, υπενθυμίζοντας τη διαχρονική πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό.
  
Ήδη από τον 14ο αιώνα π.Χ. η Κύπρος είχε μπολιαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό και αυτό το γεγονός, μαζί με την καίρια γεωγραφική της θέση, θα σφράγιζαν διά παντός τη μοίρα των κατοίκων της. Μια μακραίωνη ιστορία γεμάτη κατακτητές, κακουχίες, διωγμούς, δηώσεις. «Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους, εμείς τζιαμέ, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στο ρότσον τους» έγραφε ο ποιητής Κώστας Μόντης, αποτυπώνοντας γλαφυρά την ψυχοσύνθεση των Κυπρίων, οι οποίοι υπέμεναν με στωικότητα κάθε είδους δυσκολία και αγωνίζονταν για να διατηρήσουν την ελληνική καταγωγή και την αξιοπρέπειά τους. Μετά από αιώνες σκλαβιάς, οι Κύπριοι αποφάσισαν να απαιτήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης και συνακόλουθα να διεκδικήσουν την Ένωση με τη μητροπολιτική Ελλάδα. Μετά το Ενωτικό δημοψήφισμα της 15/01/1950, ξεκίνησε μια προσπάθεια των Άγγλων, οι οποίοι ενέπλεξαν την Τουρκία στο Κυπριακό, ούτως ώστε ο λαός αυτού του τόπου να μην ασκήσει ποτέ το διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης1 και να παραμείνει δέσμιος των συμφερόντων του βρετανοτουρκικού ιμπεριαλισμού.
Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο διαχωρισμός του λαού της Κύπρου σε δύο εθνικές κοινότητες είναι επίπλαστος. Αυτή ήταν η επιδίωξη των Άγγλων αποικιοκρατών, ούτως ώστε να

10 τρις κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο στη Κύπρο, αλλά ....το κέρδος μκρό!


Για "πολύ χαμηλές προσδοκίες από το όφελος που θα αποκομίσει το κυπριακό κράτος", γίνεται λόγος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" που φιλοξενεί εκτιμήσεις για το περιεχόμενο του συμβολαίου που συνήψε η κυπριακή κυβέρνηση με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy για τις γεωτρήσεις προς ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. 

    
Η εφημερίδα γράφει ότι εξασφάλισε τα δεδομένα του απόρρητου συμβολαίου και τα αξιολόγησε με

Ο Ιερώνυμος στο Κατάρ για επενδύσεις στην εκκλησιαστική περιουσία

Αγαπητέ Λουκά καλημέρα. έχω να σου κάνω μια πρόταση. Αντί να «πιάνεις τις ειδήσεις...έτσι στον ...αέρα» να τις δημιουργείς. Και αντί να ασχολείσαι με τις επενδύσεις της νόμιμης Εκκλησιαστικής περιουσίας (το τονίζω νόμιμης) μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς λιγάκι με την μητρόπολη Ιωαννίνων, τον μητροπολίτη Σετάκη καθώς και τον αποθανόντα προκάτοχό του Σεραφείμ (πρώην Αθηνών...), τα κληροδοτήματα, τις κινήσεις της μητρόπολης Ιωαννίνων, τα δάνεια από την ΕΕ για τα μοναστήρια της περιοχής και γενικά με τις μετοχές της ΕΤΕ που θα έπρεπε να έχει η μητρόπολη Ιωαννίνων και σε τι μεταφράσθηκαν; Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να σε «φωτίσουν» σε ένα σκάνδαλο δις €.

 

Την πιθανότητα επενδύσεων σε ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα της ενέργειας συζητά στο Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος. Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με στελέχη της Ιεράς Συνόδου βρίσκεται από χτες στην χώρα του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω επενδύσεων.
Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, με τον οποίο ο Ιερώνυμος αναμένεται να συζητήσει συνεργασίες ειδικά για επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο. Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τον Ελασσώνος Βασίλειο (πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής) και τον Δαυλείας Γαβριήλ (αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου) θα έχει -ανεπίσημες- συναντήσεις τόσο με την ηγεσία της αραβικής χώρας όσο και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Geopolitics & Daily News

Ένα σενάριο που προβλέπει το ...τέλος του κόσμου



Πού προβλέπει η Κομισιόν να φτάσει το ελληνικό χρέος, σε περίπτωση που επικρατήσει η μηδενιστική άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι «καλά θα κάνουν όλοι να μας αφήσουν στην ησυχία μας»
24 Οκτ 2011 
Picture 0 for Ένα σενάριο που προβλέπει το ...τέλος του κόσμου
«Απλώς, οι αριθμοί δεν βγαίνουν». Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε από τεχνοκράτες - στελέχη της Κομισιόν σε Έλληνες συνάδελφους τους, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξη τους για τον περίφημο πίνακα ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση της τρόικας και αποτυπώνει ορισμένα εφιαλτικά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Το χαρακτηριστικότερο όλων είναι αυτό που αποτιμά το χρέος της χώρας, στην περίπτωση που επικρατήσει η μηδενιστική άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι «καλά θα κάνουν όλοι να μας αφήσουν στην ησυχία μας». Σε αυτή τη περίπτωση, υπολογίστηκε ότι το συνολικό χρέος της χώρας, σε βάθος 20ετίας, θα φτάσει στα 445 δισ. ευρώ! Με τη διαφορά ότι δεν θα προέρχεται από νέο δανεισμό (αφού κανείς εχέφρων δεν θα δέχεται να μας δανείσει), αλλά από τη μόχλευση του παλιού.
Με τέτοιο χρέος, εννοείται ότι καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργήσει, οπότε το πιθανότερο είναι ότι διά αυτού του τρόπου δεν θα έχουμε λύσει μια και καλή τα ...όποια προβλήματα μας. Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το σενάριο των 445 δισ. συμπεριελήφθη στην έκθεση περισσότερο για να φοβίσει την Ελλάδα, παρά για να λειτουργήσει ως «εναλλακτική λύση». Για τον απλό λόγο ότι δεν συνιστά λύση.  Voria.gr

Από τους φυσικούς φιλόσοφους, στη μεταφυσική θεολογία




* Τι ακριβώς είναι η Φιλοσοφία;
* Ποιά η σχέση τής Φιλοσοφίας με την Επιστήμη;
* Τι ήταν οι φυσικοί φιλόσοφοι και γιατί τους λέμε έτσι;
* Πώς η Φιλοσοφία μετά τους φυσικούς φιλόσοφους κατάντησε σταδιακά στείρα μεταφυσική, θεραπαινίδα τής θεοκρατίας;
* Γιατί η Φιλοσοφία διαχρονικά κυνηγήθηκε από τους εκάστοτε εξουσιαστές;

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ομιλητής: Γιάννης Λάζαρης
Διοργάνωση: Πολιτιστικό Σωματείο «Κοινόν Ευβοέων»
Χορηγός επικοινωνίας: «Ελεύθερη Έρευνα»

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 7:30μμ
ΧΑΛΚΙΔΑ, κτίριο Νομαρχίας,
πλάγια είσοδος, οδός Ραούλ Φολλερώ.

Οι Τούρκοι όπου πήγαν συμπεριφέρθηκαν ως αποικιοκράτες, οι Έλληνες όπου πήγαν συμπεριφέρθηκαν ως αποικιστές. Τεράστια η διαφορά του αποικιοκράτη από τον αποικιστή.


Η Τουρκία προσπαθεί, αλλά δεν πείθει

Για ποιους λόγους οι Τούρκοι συναντούν δυσκολίες στην επεκτατική τους πολιτική

Είναι αλήθεια ότι οι προσπάθειες των Τούρκων στην επεκτατική τους πολιτική είναι εργώδεις. Γίνονται μεθοδικά και με άφθονο χρήμα, το οποίο υπάρχει αφού μπορεί να κρατά καθηλωμένους τους μισθούς, λόγω ουσιαστικής απαγόρευσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συναντά όμως δυσκολίες, για πολλούς κυρίως λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι

Εμείς το ΚΚΕ το ξέραμε και σας ενημερώναμε! Τότε μας βρίζατε....Σήμερα σύντροφοι ζητάτε την βοήθειά μας;


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ:ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΛΥΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΕ !! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ....




'ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΝΕ λέγοντας πως οι αντιδράσεις μας ήταν μέρος επίθεσης στο ΚΚΕ!Κάνανε χυδαίες επιθέσεις σε συναδέλφους απειλούσανε έμμεσα ή άμεσα...''

Το ''κόμμα του λαού'',το κόμμα που δεν διστάζει να κλείνει δρόμους,λιμάνια ταλαιπωρώντας χιλιάδες Έλληνες,το κόμμα που αναρτεί πανό στην Ακρόπολη διασύρωντας την Πατρίδα.. χωρίς καμιά ντροπή και κανένα ενδοιασμό απολύει 21 εργαζόμενους και φυσικά δεν είναι κανένα ΠΑ.ΜΕ και καμία κομματική οργάνωση του ΚΚ ώστε να προασπίσει το δίκιο των απολυμένων...Έτσι πολεμάτε τον καπιταλισμό,απολύοντας εργαζομένους;
Εργάτη δείξε τους ''πόσο τους αγαπάς'' στις κάλπες!

, hellenicrenenge

Το τέλος παιχνιδιού στην παγκόσμια «φούσκα».


Από το Iefana@Shaw.ca
Του Ν.Α.Καλογεροπούλου
Το κακόγουστο θέατρο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσεως του δανείου προς την Ελλάδα τελείωσε και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις, όχι μόνο για αυτή τη δόση, αλλά και για το νέο «πακέτο», που θα αποτρέψει τη χρεωκοπία της χώρας για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον, μέχρι της τελικής προβλεπομένης εξοντώσεως της τε χώρας και του λαού της. Τίποτε από όλα αυτά δεν αποτέλεσε έκπληξη στους τραπεζικούς κύκλους: όλοι γνώριζαν ότι η ευρωζώνη δεν αντέχει την χρεωκοπία της Ελλάδας και ήταν θέμα χρόνου και εκχωρήσεων εθνικής κυριαρχίας από πλευράς μας (βλ. ιδιωτικοποιήσεις από «ξένα χέρια» κ.α.) όπερ και επετεύχθη ερήμην και ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Ελληνικού λαού, για να «ανάψει πράσινο» στα χρηματοδοτικά «πακέτα».
Ακόμη και ένας απλός Έλληνας πολίτης ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται ότι ούτε

ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ και ΚΟΥΡΔΟΙ

Οκτωβρίου 24, 2011 — Λουκάς

 

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει – τουλάχιστον οι παλαιότεροι επισκέπτες του blog – έχω μία τάση να “γυρίζω πίσω” (να φρεσκάρω τη μνήμη μου, τη μνήμη σας) ορισμένες φορές και να αναδημοσιεύω αναλύσεις που μπορεί να έχουν αναρτηθεί πολλούς μήνες πριν στο ιστολόγιό μου. Αναλύσεις, που ωστόσο αν τις διαβάσει ο αναγνώστης ξανά και τις συνδυάσει με την επικαιρότητα θα είναι σε θέση, ίσως και να βγάλει μέχρι και ασφαλείς …συμπεράσματα.
Ο εξαιρετικός κατά τη γνώμη μου, τουρκολόγος κ. Νεοκλής Σαρρής, σχολιάζει στις 07/12/2010 σε βίντεο μόλις 5,23 λεπτών τις αποκαλύψεις της WikiLeaks, σχετικά με το αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να γίνει Πρωθυπουργός της Τουρκίας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από Πρωθυπουργό να γίνεται Πρόεδρος, και καταλήγει στο τελευταίο λεπτό του βίντεο να φωτογραφίζει ξεκάθαρα την Τουρκία πίσω από έκνομες ενέργειες στη Χάϊφα του Ισραήλ και στη Ρόδο.
Δείτε το βίντεο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα στοιχεία περί σχέσεων ανάμεσα

"Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη"...!


 

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το αίτημα του διαχρονικού ελληνικού εθνικού κινήματος είναι η Ελευθερία. Ούτε η αναζήτηση χαμηλότοκων δανεικών, ούτε η πτώση των spreads, ούτε η αποφυγή του «πιστωτικού γεγονότος», που θα ενεργοποιήσει τα στοιχήματα αιφνίδιου οικονομικού θανάτου, που καλούνται ευσχήμως CDS. Τίποτα από όλα αυτά. Το εθνεγερτικό σύνθημα του Λαού μας ήταν «Ελευθερία ή θάνατος» κι όχι «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση»…

Ο Λεωνίδας του Αναξανδρίδα στις Θερμοπύλες είπε, «Μολών λαβέ» κι όχι «ελάτε κι άμα μας δώσετε την έκτη δόση, τα δίνουμε».

Συνέντευξη καθηγητή Κασιμάτη στο Extra3


Από το Iefana@shaw.ca