Σελίδες

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τα καλύτερα του Twitter κατά την διάρκεια της ομιλίας του Γιωργάκη...


Διαβάστε τα καλύτερα σχόλια από τους χρήστες του Twitter κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο.
  • Αν ζητήσω από όλους όσους θέλουν να πάει ο ΓΑΠ (και μερικοί άλλοι) φυλακή, να κάνουν RT πιστεύω ότι θα ξεπεράσω το ρεκόρ που έχει ο Jobs
  • Η τηλεοραση μου χαλασε: δειχνει τον #gap δυο χρονια πριν!

Συνέταιρος με τον τούρκο Ντεμιρέλ ο αδελφός του Παπανδρέου! Νέες απίστευτες καταγγελίες του Πάνου Καμμένου.

Σε νέες απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο βουλευτής Πάνος Καμμένος που κυριολεκτικά εντυπωσιάζουν για την δράση της οικογένειας Παπανδρέου και τους συνεταίρους της σε μια σειρά εταιριών!

Ολα όσα λέει στο βίντεο ο κ. Καμμένος είναι άκρως αποκαλυπτικά και χρίζουν άμεσης διερεύνησης διότι αν ισχύουν όλα αυτά τα οποία λέει, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην κορυφή του πολιτικού μας συστήματος!

Το γεγονός ότι ουδείς ασχολείται ακόμη με τις απίστευτες αυτές καταγγελίες, αποτελεί κόλαφο για την κοινωνία μας και για την πολιτική !

Ειδικά στο σημείο 4:45 του βίντεο, ο βουλευτής αποκαλύπτει...

Μέχρι και 153% αύξησε ο Γεώργιος Παπανδρέου τις αμοιβές που έδινε στις τράπεζες την ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις!!!





Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr 


Η κρίση θεσμών και αξιών που ζούμε στην εποχή μας, η απαξίωση των πολιτικών σχηματισμών, σύμφωνα με το σύνταγμα, η κατάντια και η ασέβεια στις καταστατικές τους αρχές και τις εξαγγελίες τους, προασπίζουν ελάχιστα τόσο την ισότητα των πολιτών όσο και τα δικαιώματά τους στα πλαίσια μιας δημοκρατικής πολιτείας.

Απευθυνόμενος στους "πρόθυμους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ", νοιώθω την ανάγκη να τούς φωνάξω «Είστε ψεύτες και επικίνδυνοι, εξαπατήσατε τον Ελληνικό λαό στο όνομα της σωτηρίας του, οδηγήσατε και οδηγείτε την χώρα σε καταστροφή με μοναδικό στόχο και έννοια σας, να σώσετε τις τράπεζες, ντόπιες και ξένες και τα πολιτικά “τιμάρια” σας».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Eίναι άραγε επαγγελματίες φιλόζωοι όλοι αυτοί, που υπερασπίζονται πάντα τα ζώα, είτε αυτά πέφτουν θύματα βασανισμού, είτε αυτά ληστεύουν, κακοποιούν και σφάζουν γριούλες και γέροντες…;


 H «ευαισθησία» τών «φιλόζωων»

Nik Iord <nodiord@yahoo.gr> (mail)

      Σεβόμαστε απόλυτα τις ζωές των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και προσωπικά λατρεύω και προστατεύω τα ζώα που ομορφαίνουν τη ζωή μας, αλλά φτάνει πια αυτή η υποκρισία…
      Ναι, να ξεσηκωθούμε και να κρεμάσουμε όσους κακοποιούν και βασανίζουν τα ζώα, επειδή αυτά είναι απροστάτευτα και χρειάζονται την βοήθεια και φροντίδα μας, αλλά μου είναι αδιανόητο να διαβάζουμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς, βιασμούς, σφαγές και φόνους ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων μέχρι και αναπήρων που είναι επίσης απροστάτευτοι και χρειάζονται την βοήθεια, την αγάπη και την φροντίδα μας, αλλά δεν είδα κανέναν πούστη μέχρι τώρα να ξεσηκωθεί αναλόγως και να κυνηγήσει αυτά τα δίποδα ζώα που σφάζουν και βασανίζουν ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους καθημερινά…

Το «τσίμπησε» το δάνειο ο κουμπάρος του χουντικού Ψυχάρης! Μας τρέλλανε με τον Γιωργάκη Σαββατιάτικα..... Έπεται και συνέχεια;


Άλλος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Ένας τσομπάνης και ένας μπακάλης θα διεκδικήσουν την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι άλλοι ...καλύτεροι είναι;;;;



Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου από το χωριό και με ρώτησε:
«Τι γίνεται παιδάκι μου εκεί στην Αθήνα ξεμωράθηκαν όλοι ; Τι ξεσηκώνουν τον κοσμάκι με τις υποψηφιότητές τους , όλοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ;Τα λύσανε όλα τα προβλήματα που είχαμε σαν τόπος και τώρα τσακώνονται για τις προεδρίες ; Ο κυρ Μιχάλης στο καφενείο του χωριού σκεφτόταν λέει να πει στον γιο του να πάει να βάλει και αυτός υποψηφιότητα .»

«- Καλύτεροι είναι αυτοί;» λέει «και ο γιος μου πρόβατα βόσκει και μάλιστα τα χει καθαρά περιποιημένα και δεν τα ταλαιπωρεί πριν τη σφαγή. Και ότι θέλει να στο πει θα στο πει κοιτώντας σε στα μάτια. Δεν θα σου φωνάζει λύκος λύκος για να σου κάνει πλάκα και μετά θα ζητάει τη βοήθειά σου όταν εμφανιστεί ο λύκος…

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης


Pan Macedonian logo Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης
Ιανουάριος 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ
H Κυβέρνηση μετά την κατάργηση προ διετίας του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, συνεχίζει το προπαρασκευασμένο και συντονισμένο πρόγραμμα της εθνικής αποδόμησης της βορείου Ελλάδος, με την κατάργηση και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης.
Σε μια εποχή που η Μακεδονία και η Θράκη επειγόντως χρειάζονται μια ισχυρή κυβερνητική υποστήριξη για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξή τους και χρειάζεται να προστατεύσουν την ένδοξη ιστορία, τα έθιμα, και την μοναδική ελληνική τους ταυτότητα, η Ελληνική κυβέρνηση γύρισε την πλάτη της σε 3 εκατομμύρια Έλληνες.
Το 2012 που οι Μακεδόνες θα γιορτάσουν την εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσής τους θα μείνει στην ιστορία του έθνους ως το έτος που η Αθήνα «απεμπόλησε» τον βορρά της. Αυτή θα είναι μία από τις θλιβερότερες επετείους των Μακεδόνων που θα οφείλεται στην Κυβέρνηση των Αθηνών.
Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 3 εκατομμύρια Μακεδόνες σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζουν...
O Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα στις 14-01-2012.





Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργανώνει την ετήσια χειμερινή συνάντηση μελών και φίλων, σήμερα Σάββατο, 14-01-2012 και ώρα 21.00' το βράδυ, στο εξοχικό κέντρο ''Ελαιώνας'' στη Φυλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καλεί τους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου της περιοχής Καματερού, αλλά και των όμορων  περιοχών, να παραστούν σε μιά γνήσια Ηπειρώτικη παραδοσιακή συνάντηση, που θα τους μείνει αξέχαστη.

Θα διασκεδάσουν με μιά Ηπειρώτικη ζυγιά, που μόνο παραδοσιακά παίζει και θα βέβαια μαζί με τα χορευτικά του Συλλόγου, θα χορέψουν, όπως παλιά, μέχρι πρωίας.

Το «trickling down effect» του σομαλικού πειρατικού επιχειρηματικού μοντέλου.


Το πειρατικό φαινόμενο της Σομαλίας αποτελεί μια ιδιαιτερότητα και ένα θαύμα. Πρωτίστως οικονομικό, γιαυτό άλλωστε έχει εμπνεύσει κι ένα σωρό βιβλία με ευφάνταστους τίτλους, όπως «The Invisible Hook», παίζοντας προφανώς με το «Invisible Hand», ή το «Pirate EconomicsCaptain Hook meets Adam Smith», ή άρθρα σαν το «Cutthroat Capitalism». Είχαμε κάνει μια βιβλιογραφική ανασκόπηση, δυόμιση χρόνια πριν ΕΔΩ, για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ή απλά να εμβαθύνουν.

Η πειρατεία στα σομαλικά στενά αποτελεί μια επικερδή δραστηριότητα με κόστος γύρω στα 12 δις δολ ετησίως, κάποια από τα οποία καταλήγουν στα χέρια των πειρατών, οι...

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

 Μου έκανε εντύπωση και το αναρτώ. Μένει βέβαια η υποχρέωσή μου να διαπιστώσω και ξέρω που θα απευθυνθώ, αν όντως υπήρξε αυτός ο Ισίδωρος Πόσδαγλης (και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας των αριστερών της πλάκας) και αν όντως διετύπωσε, γραπτά μάλιστα, τα ενδιαφέροντα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Οδυσσεύς
Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση.Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο "μέσα" έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952...
Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο..Διαβάστε:


Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης; 
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη...

Οι Αμερικάνοι είχαν στείλει οκτώ φορές «μήνυμα» στον Καραμανλή!


karamanlis_stoxastro

ΟΙ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ», ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση της πρωθυπουργικής του θητείας σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Κυβέρνησής του και ζητήματα όπως αυτά της εσωτερικής διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και της φοροδιαφυγής, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, τεκμηριώνεται από στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και πληροφορίες αξιόπιστων πηγών που βρίσκονταν πολύ κοντά του εκείνη την περίοδο, ότι όχι μόνο υπονομεύτηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά του εστάλησαν σαφή και ξεκάθαρα απειλητικά μηνύματα, ακόμη και για την ζωή του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η «Ε.Ω.Κ.» ο πρώην πρωθυπουργός δεν απειλήθηκε ούτε μια, ούτε δύο, αλλά οκτώ φορές από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, που...

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη του σε τ/κ τηλεοπτικό σταθμό, είπε δεν συμφωνεί με τη λύση «η κάθε πλευρά να ακολουθήσει το δρόμο της», αφού η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένη και θα συνεχίσει την πορεία της, ενώ η τ/κ κοινότητα θα βρίσκεται και πάλι σε «απομόνωση».

Η αλήθεια που βγαίνει από τα λόγια του Ταλάτ , είναι πως η κυπριακή δημοκρατία ως ενιαίο κράτος που είναι σήμερα , διεθνώς αναγνωρισμένο , μέλος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αποτελεί το γρανιτένιο οχυρό του κυπριακού ελληνισμού. Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως αν η διαδικασία των συνομιλιών οδηγηθεί σε αδιέξοδο ,δεν θα μπορέσουν ποτέ να νομιμοποιήσουν το κατοχικό μόρφωμα . Γνωρίζουν επίσης πως αν...

IIF: "Καταρρεύσαν" οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα επειδή το ΔΝΤ ζητάει ευνοικότερους όρους για την Ελλάδα απ' ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!!!!





Το απόλυτο ξεβράκωμα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η ανακοίνωση του IIF για την αιφνίδια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των τραπεζών, καθώς λέει με άλλα λόγια ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει στα αιτήματα των τραπεζών αλλά το ΔΝΤ ζητάει ευνοϊκότερους όρους για την Ελλάδα!!!
Οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το επονομαζόμενο PSI+, διεκόπησαν προς το παρόν και αναμένεται να επανεκκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που...

Πέθανε το παλιόσκυλο ο Ραούφ Ντενκτάς, ο χασάπης των Κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Ο νεκρός δεν δεδικαίωται


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ



Εισήγηση Ευαγγέλου Κωφού. 
Ημερίδα ΕΛΙΑΜΕΠ, 10.1.2012



Όταν έλαβα την πρόσκληση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τη σημερινή συνάντηση, προβληματίσθηκα. Τι καινούργιο μπορούσα να προσθέσω στο πρόβλημά μας με τη γείτονά μας Επί 16 και πλέον χρόνια μετά την αφυπηρέτηση μου απ’ αυτό το ΄Ιδρυμα (που υπήρξε «σπίτι μου» για 33 χρόνια), δεν έπαυσα να ασχολούμαι, να μελετώ και να καταθέτω τα πορίσματά μου ως ιστορικός, αλλά και τις διαπιστώσεις και προτάσεις μου, ως πολιτικός αναλυτής.

Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το παρελθόν. Με γνώση λόγου, όμως, και αυτή υπάρχει ομολογουμένως εν αφθονία γύρω από το τραπέζι αλλά και στο ακροατήριο, μπορούμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) είχε προγραφεί, 16 χρόνια νωρίτερα, όχι στη Χάγη, αλλά, στη Νέα Υόρκη, στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 με ένα αδιέξοδο κείμενο, γνωστό πλέον ως «Ενδιάμεση Συμφωνία». Ενα κείμενο που απέφευγε να ρυθμίσει το «πρόβλημα του ονόματος», αλλά άνοιγε κερκόπορτες που πριόνιζαν κυριαρχικά δικαιώματά μας

Σήμερα, 10 Ιανουαρίου 2012, η παρούσα Κυβέρνηση χρεώνεται ήδη...

Τέλη κυκλοφορίας: Οταν η μίκρο και μάκρο οικονομία παρέδωσε τη θέση της στα Tsoban-Economics (ΤσομπανοΟικονομία)! Σε λίγο θα καταλάβουν πόσο τεράστιο λάθος τους ήταν η αύξηση των τελών κυκλοφορίας

 Γιώργος Αδαλής  στο aegeantimes.gr

Προφανώς και η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε κάποιο στέλεχος που να γνωρίζει οικονομικά! Αυτό το διαπιστώσαμε όλοι οι Ελληνες από τα αποτελέσματα της φαντασμαγορικής οικονομικής πολιτικής που άσκησε πάνω μας! Λάθη επί λαθών που έφεραν τη χώρα μας σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο τόσο σε οικονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο!


Τούτη η Κυβέρνηση όμως δικαιολογείται; Όταν έχει αρχηγό το Super Golden Boy της Ελλάδας που παίζει τα οικονομικά στα δάχτυλα;

Όχι φυσικά!

Κάποιοι από εσάς θα σκεφτούν ότι ίσως όλα αυτά γίνονται επίτηδες! Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με προδότες!

Δεν θα διαφωνήσω! Ειδικά για ορισμένες περιπτώσεις πολιτικών, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική τους και οι ενέργειές τους είναι εξόχως προδοτικές για την Ελλάδα και τους...

Οι Θεραπαινίδες της Ξενοκρατίας...

 Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...


«…Η πολιτική των ξενικών συμφερόντων, διατηρούσα πάντοτε εις τα σπλάχνα του Ελληνισμού πράκτορας αυτής, θα δηλητηριάζη συνεχώς το αίμα του Ελληνικού Λαού…»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ (1881)

Παρήλθαν 130 χρόνια από την κραυγή-καταγγελία του «Πατέρα της Ελληνικής Δημοκρατίας» Γεώργιου Φιλάρετου και το σύνολο των Ελλήνων της «Εποχής του Μνημονίου», εν έτει 2012 μΧ, έχει πεισθεί ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς Γερμανικής Αρμοστίας ή Γαλλικού Κυβερνείου ή προτεκτοράτου της «τρόικας», αλλά επ' ουδενί είναι κράτος ανεξάρτητο!
Ο ίδιος οραματιστής ενός υγιούς Δημοκρατικού Πολιτεύματος στη βαθυστόχαστη μελέτη του «Ξενοκρατία και Βασιλεία εν Ελλάδι 1821 - 1897» θεωρεί ότι:
• «Πρέπει πάντα τα λάθη των διευθυνόντων (Πρωθυπουργών - υπουργών) να εξέλθωσιν εις το φως και να γνωσθή η αλήθεια. Μόνον υπό τον όρον τούτον η αναγέννησις είναι δυνατή… Αλλά τούτο δύναται να γείνη άνευ φειδούς των προσώπων, άτινα ουδόλως να λαμβάνωνται υπ' όψιν προ του γενικού  συμφέροντος …».
«Νέμεσις γαρ…»
Και μάλιστα προτρέπει τους πολίτες: «Πενθείν ου χρη, Νέμεσις γαρ» σε περιστάσεις κρίσης (οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής κ.λπ.), διότι ακριβώς η Τραγωδία οδηγεί στην Κάθαρση, την Εθνική Νέμεση, και άνευ αυτής «ουδέν ...

Αυξάνεται η δημοτικότητα του Πούτιν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανρωσικού κέντρου μελέτης της κοινής γνώμης


 


Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το ποσοστό δημοτικότητάς του μέσα σε τελευταίες δύο εβδομάδες αυξήθηκε από το 42% μέχρι το 48%, σύμφωνα με το Πανρωσικό κέντρο μελέτης της κοινής γνώμης και με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έκανε.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν σταθερούς δείκτες. Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοβ πήρε το 10% των ψήφων των ερωτηθέντων, ο Βλαντίμιρ Ζιρινόβσκι – το 9% και ο Σεργκέι Μιρόνοβ – το 5%. Τελευταίες θέσεις στη λίστα κετέχουν ο Μιχαήλ Πρόχοροβ (3%) και ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι (2%). Έτσι αναφερεται στην ανακοίνωση του Κέντρο μελέτης της κοινής γνώμης.

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ την πρώτη εβδομάδα του 2012 αυξήθηκε μέχρι το 57%, και του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν – το 58%. Στις αρχές Δεκεμβρίου αυτοί οι δείκτες έφταναν το 51%. πηγή

Πώς να κερδίσετε, βαφτίζοντας τον ημιυπαίθριό σας… αυθαίρετο


Ρύθμιση «δώρο» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους χώρους του σπιτιού τους σε υπόγεια και σοφίτες συμπεριέλαβε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «ποινική προστασία του περιβάλλοντος –Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ- Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» προβλέπει ότι ο ημιυπαίθριος μπορεί να «βαφτιστεί» αυθαίρετο προκειμένου να μειωθεί το πρόστιμο τακτοποίησής του.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά το πρόστιμο για την τακτοποίηση μιας σοφίτας με τον νόμο για τα αυθαίρετα, είναι μικρότερο από ότι είναι το πρόστιμο με τον νόμο για τους ημιυπαίθριους.

Το παράδειγμα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ιδιοκτήτης τακτοποίησε τη σοφίτα του με τον νόμο των ημιυπαιθρίων. Για...