Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας πήρε θέση για την αποχή από την απογραφή.



Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Με κείμενο που εξέδωσε η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ για την απόφαση να προτρέψουν τον ελληνισμό να απέχει από την απογραφή πληθυσμού του αλβανικού κράτους. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Μελβούρνη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας επικροτεί και υποστηρίζει την απόφαση της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωση Ανθρωπινών Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), να απέχουν από την

Η 337Μ στην «καρδιά» της ισραηλινής Red Flag – Κοινές ασκήσεις με IAF


Image
Στην «καρδιά» της ισραηλινής Red Flag πρόκειται να βρεθούν μεταξύ 13 και 18 Νοεμβρίου πιλότοι και τεχνικοί της 337Μ που εδρεύει στην 110ΠΜ στη Λάρισα.
Τα ελληνικά μαχητικά πρόκειται να πετάξουν στην Αεροπορική Βάση της ισραηλινής Αεροπορίας Uvda βαθιά στην έρημο Νεγκέβ κέντρο της ισραηλινής "Red Flag" –αντίστοιχης του δικού μας ΣΟΤ- όπου φιλοξενούνται μεταξύ άλλων Μοίρες με F-16, επιθετικά ελικόπτερα Cobra αλλά και ένα πλήθος άλλων αεροσκαφών ενταγμένα στις δυνάμεις που προσομοιώνουν εχθρικές δυνάμεις.
Το τεστ για τους πιλότους της 337Μ, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΠΑ θα είναι αντίστοιχο με αυτό που αντιμετώπισαν οι χειριστές της 343Μ στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ

Οι Αρμένιοι κατάφεραν να ενάγουν επιτυχώς την Τουρκία στα αμερικανικά δικαστήρια

Τρείς Αμερικανοί-Αρμένιοι απόγονοι θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας ενάγουν την Τουρκία στις ΗΠΑ, για κλοπή της περιουσίας τους και στη συνέχεια για κερδοσκοπία από τη κλεμμένη τους περιουσία που παράνομα κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι εκδίωξαν τους Αρμένιους από την περιοχή των Αδάνων στη νότια Τουρκία. Η εν λόγω περιουσία που αναφέρεται στη αγωγή σήμερα είναι μια στρατηγικής σημασίας αμερικανική αεροπορική βάση στη νότια Τουρκία. Οι ενάγοντες ενάγουν την Τουρκία και δύο τράπεζές της.
Η είδηση μας ήλθε από Αρμενικά ΜΜΕ.
http://www.panarmenian.net/eng/news/75746/US_court_backs_Armenian_lawsuit_against_Turkish_bankshttp://www.google.co.uk/ 
Η αγωγή κατατέθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2010 και οκτώ μήνες μετά την κατάθεσή της το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λός Άντζελες αποφάνθηκε ότι οι εναγόμενοι παρέλαβαν όλες τις κλήσεις νόμιμα και ικανοποιητικά.
Στις 2 Αυγούστου , 2011, ο Αμερικανός Ομοσπονδιακός δικαστής Dolly Gee απέρριψε τις τουρκικές ενστάσεις και αποφάνθηκε ότι η Τουρκική Δημοκρατία έχει επαρκώς παραλάβει τα σχετικά νομικά

Αισιοδοξία για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην «Αφροδίτη»



Συνεχίζεται η γεώτρηση στο οικόπεδο Αφροδίτη από τη Noble Energy.
Συνεχίζεται η γεώτρηση στο οικόπεδο Αφροδίτη από τη Noble Energy.
Λευκωσία: Η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου δήλωσε ότι γνωρίζει για τα νέα ευρήματα στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ, ότι υπάρχουν δηλαδή ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από ότι είχε υπολογιστεί και πρόσθεσε πως αυτό μας κάνει αισιόδοξους για τυχόν δικά μας ευρήματα.

Η υπουργός Εμπορίου επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" σύμφωνα με το οποίο το τρυπάνι άρχισε να συναντά στα στρώματα αλάτων που διαπερνά φούσκες με ισχυρές πιέσεις νερού που απαιτούν πολύ πιο μεγάλη ισχύ γεώτρησης.

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για επενδύσεις της Εκκλησίας στο φυσικό αέριο, η κ. Αντωνιάδου δήλωσε ότι οι πόρτες του γραφείου της είναι ανοικτές για όποιον θέλει να υποβάλει αίτηση στον τομέα της ενέργειας.

Είπε επίσης ότι οι συναντήσεις γίνονται πάντα παρουσία λειτουργών του υπουργείου της και εντός των θεσμικών πλαισίων.

Πότε θα συλληφθούν οι «πολιτικοί πραξικοπηματίες»; Το κείμενο αφορά την Κύπρο αλλά αντανακλά και στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα ...


Αντιστάσεις

 13/10/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

 

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ δεν είναι καλός σύμβουλος στην πολιτική. Μετά το πόρισμα Πολυβίου για την καταστροφή στο Μαρί, όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην ΑΚΕΛ, και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζητούν την παραίτηση Χριστόφια. Τον θεωρούν πολιτικά ανίκανο και ανεπαρκή να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα του τόπου: Κυπριακό, ενεργειακό, οικονομία, τουρκικές απειλές και κυπριακή προεδρία της ΕΕ.
Σε αντίπραξη του πορίσματος Πολυβίου, το ΑΚΕΛ εστίασε την αντίδρασή του σε τρεις στόχους: Πρώτον, ότι το πόρισμα δεν είναι αντικειμενικό και αμερόληπτο και εξ αυτού «ομάδα νομικών» του κόμματος θα το μελετήσει και θα αποδείξει τις κατ’ ισχυρισμόν ΑΚΕΛ αντιφάσεις του. Δεύτερον, ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν πρόκειται να παραιτηθεί και θα εξαντλήσει τη θητεία του. Τρίτον, όσοι ζητούν την παραίτηση Χριστόφια είναι «πολιτικοί πραξικοπηματίες»! Η πρωτοφανής αυτή κατηγορία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων διατυπώθηκε στις 4/10/2011 από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά Σηφουνάκη και Αρβελέρ


Ο μητροπολίτης Πειραιώς ασχολείται με τον Σηφουνάκη και μάλιστα από ευγένεια του αποδίδει και τον τίτλο του «Εξοχωτάτου». Σε ποιον; Στον Σηφουνάκη, ένα ανθρωπάκι με μηδενικές ικανότητες (δεν αναφέρομαι στα οικογενειακά του) που αν δεν διέθετε την βουλευτική ασυλία θα φοβόταν και την σκιά του. Αυτό το φανατισμένο απολειφάδι που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την κομματική του ιδιότητα, στον επίσης φανατισμένο πολιτικό του χώρο, και ανήλθε κοινωνικά για να τολμά να χυδαιολογεί (όταν ζούσε) κατά του μακαριστού αρχ. Χριστόδουλου αλλά και σήμερα κατά της Εκκλησίας μας. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη μερικοί (πέντε ή έξι) αρχιερείς που έχουν  επίγνωση της αξίας της αρχιερωσύνης τους και βάζουν τα πράγματα στην θέση τους και όχι μόνο όταν θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με την «τσέπη» τους. Οδυσσεύς


serafeim
Αιχμές κατά του αν. υπουργού Ν. Σηφουνάκη άφησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανακοίνωση - απάντηση στα όσα υποστήριξε για τη μισθοδοσία των κληρικών.
Τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν νομικές γνώσεις, είπε ο Σεβασμιώτατος προς τον... αρχιτέκτονα Ν. Σηφουνάκη.
Δεν είναι, πρόσθεσε, ελεημοσύνη αλλά συμβατική υποχρέωση του κράτους να μισθοδοτεί τους ιερείς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η από 11/10/2011 Ανακοίνωσις του Εξοχωτάτου κ. Υπουργού Υποδομών κ. Ν. Σηφουνάκη, αρχιτέκτονος κατά το επάγγελμα αποτελεί μία ακόμη απτή απόδειξη ότι οι ενασχολούμενοι με τα δημόσια πράγματα πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να μετέχουν και νομικής παιδείας απαρεγκλίτως διότι άλλως υποπίπτουν σε σφάλματα που απομειώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της Κυβερνήσεως.

Ο φιλέλληνας Valery Giscard d'Estain και η ενσωμάτωση της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας παραλογικός γάμος

του Yves Clarisse       Le Point - Reuters - 12/10/2011

«Θα χρειαστεί μια γενιά και αλλαγή νοοτροπίας για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβρεί την κυριαρχία της»
Παρίσι (Reuters) - Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ένας νεαρός διπλωμάτης, μέλος του Γραφείου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γάλλος François-Xavier Ortoli, λαμβάνει μια κλήση στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Στο άλλο άκρο της γραμμής, ο Γάλλος πρόεδρος της εποχής Valéry Giscard d'Estaing.
Ο τελευταίος έμαθε ότι το ευρωπαϊκό εκτελεστικό όργανο θα υποβάλει γνωμοδότηση σχετικά με την αίτηση προσχώρησης της Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα η οποία, όπως κάθε χρόνο, στέλνει την Αθήνα διπλωματικά σε μακρινό μέλλον.


Στον  «VGE», που ανησυχεί, ο διπλωμάτης σερβίρει τα κλασικά επιχειρήματα: η Ελλάδα, της οποίας η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ χαμηλή, δεν είναι έτοιμη να

Λόμπυ ομοφυλόφιλων επέβαλαν στην Αγγλία το «γονέας 1» και γονέας 2»


Στις 31 Ιανουαρίου 2011 έγραφα με τίτλο «Μας δουλεύουν δέκα (10) ολόκληρα χρόνια οι πούστηδες και οι λεσβίες» εδώ  τους λόγους για τους οποίους είμαι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και, κάθετα, ενάντια κατά του θεσμού της υιοθεσίας   από τα ανώμαλα ζευγάρια για το τι είδους πρότυπα θα έδινε μια τέτοια είδους συμβίωση  στις αθώες ψυχούλες των παιδιών. Ήλθε να με δικαιώσει η περίπτωση της αλλαγής φύλλου αγοριού, υιοθετημένου από «ζεύγος» λεσβιών και τώρα το παρακάτω δημοσίευμα από το Δεξί Εξτρέμ.         

Αθάνατο gay-England!!! "Γονέας 1" και "Γονέας 2" στα διαβατήρια!!!!

Μετά από πιέσεις των πανίσχυρων (όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος) λόμπυ των ομοφυλόφιλων, η Μ. Βρετανία αποφάσισε να αλλάξει το "Όνομα Πατρός" και "Όνομα Μητρός", στις αιτήσεις για διαβατήρια, σε "Όνομα Γονέα 1" και "Όνομα Γονέα 2".

Εδώ και χρόνια οι γκέι διαμαρτύρονταν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε γκέι οικογένειες προσβάλλονταν από την αίτηση έκδοσης διαβατηρίου και
Μετάνοιες μονής κατευθύνσεως


Στην φωτογραφία: Πολωνία, 7 Δεκεμβρίου 1970: Ο τότε καγκελάριος της Γερμανίας Βίλλυ Μπράντ (Willy Brandt) γονατίζει μπροστά στο μνημείο του γκέτο της Βαρσοβίας, ζητώντας συγνώμη για τα θύματα του Ναζισμού..
Η μόδα της μετάνοιας που απλώνεται σαν μια επιδημία στα μέρη μας και προπάντων στις κυριότερες εκκλησίες, δεν είναι σωτηρία παρά μόνο υπό τον όρο της αμοιβαιότητας: υπό τον όρο πως και άλλες δοξασίες, άλλα καθεστώτα θα αναγνωρίσουν, κι αυτά επίσης, τα σφάλματά τους! Δεν γίνεται να απαιτούμε μόνο από τους μεν τη συντριβή για τις αμαρτίες τους και να παραχωρούμε την αγνότητα σαν μια ηθική πληρωμή σε εκείνους που δηλώνουν ταπεινωμένοι. Για πάρα πολλές χώρες, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική η αυτοκριτική συγχέεται με την αναζήτηση ενός βολικού αποδιοπομπαίου τράγου που να εξηγεί τις

Κάποιοι από τους συλληφθέντες της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ είναι Βορειοηπειρώτες... Ε, ΚΑΙ! Το συμπέρασμα είναι ένα... άπαξ και κάνεις λάθος (απλό λάθος ή έγκλημα) από Βορειοηπειρώτης μετατρέπεσαι ως δια μαγείας σε Αλβανό.


 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να φέρουμε συλλογικά ευθύνη για κάποιους ανεγκέφαλους. Όπως κάθε κοινότητα έτσι και μεις έχουμε τα δικά μας "καλά παιδιά" που μας εκθέτουν. Όχι η λύση δεν είναι ο αφορισμός και η κατάταξή τους ως "Αλβανών", για να νιώσει το περήφανο "είναι" μας κάπως καλύτερα, κάτι δηλαδή σαν τον συγγενή από το χωριό που δεν τον παρουσιάζουμε στον κύκλο μας για να μη μας φέρει σε δύσκολη θέση.
Το συμπέρασμα είναι ένα... άπαξ και κάνεις λάθος (απλό λάθος ή έγκλημα) από Βορειοηπειρώτης μετατρέπεσαι ως δια μαγείας σε Αλβανό. Τι και αν οι/o εν λόγο χθεσινοί συλληφθέντες, δεν ήταν απλά Βορειοηπειρώτες αλλά και Έλληνες πολίτες, το Ελληνικό κράτος βλέπεις "προνόησε" να τους χορηγήσει Ελληνική ιθαγένεια.

Βρέθηκε η σορός του Μέγα Αλέξανδρου;


 

Βρέθηκε η σορός του Μέγα Αλέξανδρου;Ο Μέγας Αλέξανδρος, οι πρώτοι Χριστιανοί, η Καθολική εκκλησία και μια γνωστή κρύπτη με ένα κρυμμένο μυστικό. Μπορεί ο παρακάτω συσχετισμός ιστορικών γεγονότων και εικασιών να είναι πραγματικός; Σκέψου, έχει το δικαίωμα μια θρησκευτική εξουσία να αποκρύψει μια ιστορική "αλήθεια";


Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγάλος αυτός αρχαίος Έλληνας στρατηλάτης, είναι σίγουρα μια από τις πιο γνώριμες προσωπικότητες της αρχαιότητας. Στην Ελλάδα είναι γνωστός ως ο