Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/6

 

Υπερπαραγωγή πολιτικής – ένδεια διοίκησης

Γράφει ο Λυκούργος Λιαρόπουλος
Στην Ελλάδα παράγουμε πολύ περισσότερη «πολιτική» από ότι μπορούμε να καταναλώσουμε. Βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά, γιατί μαζί με άλλες έννοιες έχουμε διαφθείρει και την έννοια της πολιτικής συγχέοντάς την με την εξουσία.
Κόμματα, κομματίδια, ρεύματα, γκρουπούσκουλα, κλαδικές και νομαρχιακές, δεν είναι παρά φορείς διαχείρισης εξουσίας που υποδύονται ιδεολογικές συνιστώσες εννοιών, καταξιωμένων στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.
Δυστυχώς, σε εμάς υπάρχουν μόνο ω ς φτηνές καρικατούρες απαίδευτου καλλιτέχνη που ζωγραφίζει διαφημίσεις, αλλά θέλει να τις πουλάει σε ακριβές γκαλερί.
Όλοι οι μεγάλοι –ισμοί που κυριάρχησαν στη Δύση μετά το 18ο αιώνα βρίσκονται στην ελληνική πολιτική ζούγκλα μόνο κατά δήλωση όσων τους υπηρετούν.
Είναι η Δεξιά των Σαμαρά - Καραμανλή, αλλά και των Ψωμιάδη και Καρατζαφέρη, η Κεντροαριστερά των Α. Παπανδρέου, Σημίτη, Βενιζέλου αλλά και του Κουλούρη και του Άκη, η Αριστερά του Κουβέλη και του Τσίπρα με τους δώδεκα Λαφαζάνηδες και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Κομμουνιστές του ΚΚΕ και των πολλών παραφυάδων, οι Φιλελεύθεροι του Μάνου, αλλά και του Τζήμερου, και, τέλος, οι Εθνικιστές Καμμένος, Παπαθεμελής, Χρυσή Αυγή κλπ.
Από όλα έχει ο πολιτικός μας «μπαχτσές» αλλά μόνο ως κακέκτυπα...

Ποια κεντροαριστερά Αλέξη; Εδώ μιλάμε για "σκληρά" ναρκωτικά...

Όταν λέμε κινέζικη πολιτιστική επανάσταση, μην φανταστείτε κάποιο καλλιτεχνικό γεγονός, έτσι ονόμασε ο κόκκινος δικτάτορας Μάο, την διαδικασία εξολόθρευσης όλων των πολιτικών του αντιπάλων. Η διαδικασία αυτή κράτησε πολλά χρόνια και στοίχισε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Η σταλινική και η χιτλερική τρομοκρατία μπροστά στην πολιτιστική επανάσταση μοιάζουν με φτωχό σε αίμα και τρόμο ριάλιτι... 

Ιδού λοιπόν οι απόψεις για Πολιτιστική Επανάσταση, ενός πολιτικού που είναι πολύ πιθανό από δευτέρα να σχεδιάζει την οικονομική πολιτική της χώρας...


Η σημασία της Πολιτιστικής Επανάστασης για το κομμουνιστικό κίνημα και τον μαρξισμό

Του Γ. Μηλιού (*)

Ι. Η κινέζικη Πολιτιστική Επανάσταση αποτελεί μια κομβική «στιγμή» στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Από αυτήν μπορούν να συναχθούν σημαντικές θέσεις, που αφορούν την κομμουνιστική πολιτική στρατηγική αλλά και τη μαρξιστική θεωρία.

Η πρώτη θέση, που αναδείχθηκε από τους ίδιους τους ηγέτες της Πολιτιστικής Επανάστασης, είναι η εμφατική επιβεβαίωση και συγκεκριμενοποίηση της άποψης του Λένιν ότι κατά τη «μετάβαση» από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό οι τάξεις, δηλαδή η πάλη των τάξεων, εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά υπό νέες, μετασχηματισμένες ως προς την προεπαναστατική περίοδο μορφές. Επίδικο αντικείμενο της πάλης των τάξεων μετά την επανάσταση, από τη σκοπιά των κομμουνιστών, εξακολουθεί να είναι η ανατροπή και εξάλειψη των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης, που πλέον αναπαράγονται υπό ιστορικά νέες μορφές. Πρόκειται επομένως, όπως και πριν την επανάσταση, για μια σύγκρουση για την πολιτική και κοινωνική...

Οι εφοπλιστές απειλούν και το …εννοούν!

Πώς απαντά ο ελληνικός εφοπλισμός στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω φορολόγησή του


Picture 0 for Οι εφοπλιστές απειλούν και το …εννοούν!

Ένα από τα μεγαλύτερα «περιουσιακά στοιχεία» της χώρας ετοιμάζεται να …ρευστοποιηθεί. Συγκεκριμένα, οι απειλές που εκτόξευσαν μέσω του πρακτορείου Bloomberg μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές ότι σκοπεύουν να πάρουν την έδρα τους από την χώρα, στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση προχωρήσει σε φορολόγηση τους((σσ: σχετική εξαγγελία έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ), κάθε άλλο παρά κενές περιεχομένου είναι.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες της έκθεσης «Ποσειδώνια» και...

Εθνική ευκαιρία το Μνημόνιο ΙΙΙ

 Ήταν μια εξέλιξη που μπορούσε κανείς να προβλέψει από τη στιγμή που η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας αποφάσιζε να προχωρήσει στο Μνημόνιο ΙΙ για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας, λόγω της προφανούς αποτυχίας του Μνημονίου Ι: Το Μνημόνιο ΙΙΙ φαντάζει πλέον προ των πυλών, εφόσον φυσικά οι εκλογές της Κυριακής δεν οδηγήσουν στον απευκταίο εξοστρακισμό της Ελλάδας από την οικογένεια της Ευρώπης και του ευρώ.

Ο γερμανικός Τύπος, αλλά και ο διεθνής που αναδημοσιεύει τις σχετικές πληροφορίες, σχεδόν… βάζει στοίχημα ότι η επίσης προφανής αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ, θα οδηγήσει στην αναγκαιότητα ενός νέου, τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ένα Μνημόνιο ΙΙΙ, που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ύπουλο χτύπημα κατά της Κύπρου με τεράστιες προεκτάσεις…


Όπως φαίνεται, το τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τη MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο όπου εκτοξευόταν η κατηγορία ότι κατέστρεψε την Κύπρο (τον τραπεζικό τομέα για την ακρίβεια), ήταν το πρελούντιο αυτού που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα…
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο διεθνή οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία στο επίπεδο «Ba1», δηλαδή για να το κάνουμε πιο… λιανά, στην κατηγορία «junk», δηλαδή «σκουπίδια».
Αυτό σημαίνει εκτόξευση του κόστους δανεισμού της χώρας αφού θεωρούν ως «σκουπίδια» τα ομόλογά της, με τη δικαιολογία ότι ο τραπεζικός της τομέας είναι εκτεθειμένος στα ελληνικά ομόλογα… Και σα να μην έφθανε αυτό, ο οίκος προειδοποίησε ότι οι προοπτικές είναι αρνητικές, το οποίο σημαίνει ότι περαιτέρω υποβαθμίσεις είναι πιθανές…
Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, η Moody’s είναι ο δεύτερος οίκος που υποβαθμίζει σε,,,

Ποιος τραπεζίτης χτυπά ανελέητα την Κύπρο και την Ισπανία μετά την Ελλάδα;; Ας αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία ! Που ανήκει πραγματικά ο οίκος αξιολόγησης «Moody`s» και γιατί ... «ντρέπονται» να το πουν εδώ στην Ελλάδα;

στη φωτό ένας από τους νεότερους της δυναστείας, ο Ναθάνιελ Ρόθτσάϊλντ !
Ο οίκος Ροθτσάϊλντ, υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες σε Baa3 από A3 και την Κύπρο κατά δύο βαθμίδες από Ba1 σε Ba3 προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείεται πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον.

Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο οίκος Ροθτσάϊλντ, δεν είναι παρά η ... Moody`s που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα!

Ο τραπεζικός κολοσσός της δυναστείας Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί Ελληνες) δανείζει την Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε την Επανάσταση του `21 ανελλιπώς και αρκετά από αυτά τα δάνεια τα ξεπληρώσαμε όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο ... Σημίτης!

Οι διάδοχοι του τραπεζικού θρόνου, όπως ο Ναθάνιελ Ρόθτσαϊλντ (φωτό), κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο και είναι η οικογένεια που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία μή συμμετοχής του Ην.Βασιλείου στην Ευρωζώνη!

Σήμερα, δύο από τους τραπεζικούς κολοσσούς που...

Ο καλός μου δημόσιος υπάλληλος…κι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Όταν χρειάζεται να πάω για δουλειές σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, νοιώθω ότι αναγκάζομαι να κάνω καταναγκαστικά έργα.
Είτε αρέσει σε πολλούς είτε όχι, το ελληνικό δημόσιο είναι ένα κάτεργο για όλη την κοινωνία.
Εκτός φυσικά από εκείνους που απολαμβάνουν τη ραστώνη του και κυρίως τη μονιμότητα που προσφέρει.
Οι εμπειρίες μου –όπως εκτιμώ και πολλών άλλων – από
ατέλειωτες ουρές μπροστά στα γκισέ είναι άκρως τραυματικές.
Το ίδιο συνέβη και σήμερα και μάλιστα δις.
Έπρεπε να πάω στη ΔΕΗ να τακτοποιήσω την αλλαγή ονόματος στο ρολόι του ρεύματος.
Πήγα σίγουρος ότι είχα όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όχι εξ αιτίας της δικής μου προνοητικότητας αλλά λόγω του επαγγελματισμού του ηλεκτρολόγου που παρακολουθεί το σπίτι μου.
Πράγματι, δεν άκουσα τα γνωστά «λείπει το τάδε χαρτί», ή «δεν έχετε το σωστό παράβολο» ή άλλα εκπορευόμενα εκ της ηλίθιας γραφειοκρατίας που υπάρχει μόνο για να δημιουργεί …. «θέσεις εργασίας».
Η υπάλληλος που τα έλεγξε τα βρήκα όλα σωστά. Αλλά ήθελε μια υπογραφή από κάποιον προϊστάμενο.
Χαρούμενος που ξεμπέρδεψα σε μιάμιση μόνο ώρα (εξ αιτίας φυσικά της …

Παραμύθι χωρίς όνομα!

Γράφει η Σ. Βούλτεψη
Μια ανάσα από τις εκλογές της Κυριακής και όλοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν γονατιστοί τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι θα γίνει στην (απευκταία) περίπτωση που προσερχόμενος στους δανειστές για να διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση – αφού προηγουμένως έχει με νόμο καταργήσει το μνημόνιο, όπως υποστηρίζει – αυτοί δεν του πουν «παρακαλώ, περάστε, τι θέλετε;». 

Η υπόθεση έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού.

Σε μια εποχή που δεν συγχωρούνται οι μισές κουβέντες και τα «θα δούμε» και «θα δούμε τι επιλογές έχουμε», το μόνο που ακούμε είναι το γενικό και αόριστο «έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο».

Τα ίδια έλεγε και ο Γ. Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και…

Ολάντ: Είμαι φίλος σας. Τηρήστε όμως τις δεσμεύσεις!

Προειδοποίηση, ως φίλος των Ελλήνων, όπως ανέφερε, για την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απηύθυνε στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega σημείωσε πως ο ίδιος από τη μέρα της εκλογής του έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως τα μέτρα αυτά θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα «αν αποφασίσει να παραμείνει στο ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Σε αντίθετη περίπτωση, αν και επισήμανε πως σέβεται τον ελληνικό λαό, προειδοποιησε «ως φίλος της Ελλάδας» πως θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν την απομάκρυνση της χώρας μας από το ευρώ.
Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε τα ακόλουθα:
«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να...

Βενιζέλος προς Ραγκούση. "Είσαι θρασύς και ανήθικος"

Ο Βενιζέλος χθες βράδυ, στο web tv του protothema.gr, παρομοίωσε τον Ραγκούση με το γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός.Συνέχισε λαύρος και εγκάλεσε τον πρώην γραμματέα και πρώτο τη τάξει υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, για ............ απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα. Και αργότερα στο Σκαι αποκάλυψε ότι βαρίδια είναι για το ΠαΣοΚ είναι όσους αποδοκίμασε ο λαός στις προηγούμενες εκλογές. Και για τον Παπανδρέου είπε ότι βγήκε βουλευτής επειδή δεν χρειαζόταν ψήφο. Από τις 18 αρχίζει το πανηγύρι στο ΠαΣοΚ

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ vs EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Είναι εξόχως λυπηρό, πως κανείς πολιτικός, δεν ασχολείται ούτε κατ’ ελάχιστο, στην Ελλάδα, με πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι κινούνται με ιδιαιτέρως υψηλούς ρυθμούς. Ίσως γιατί και εμείς ως πολίτες, δεν «πολυκαταλαβαίνουμε» από τα θέματα αυτά, αφού σταθερώς και διαχρονικώς είναι «κομμένα», από την επικαιρότητα και την στημένη επιφάνεια. Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο πήρε μία απόφαση στις 16 Μαρτίου 2012,  ενώ δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ και προβλέπει πως, θα πραγματοποιηθούν έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου! Και το τί εψέλισε μετά ο κάθε Δελαβέκουρας του ΥΠΕΞ, προκαλεί ασυγκράτητους γέλωτες στην Άγκυρα και στον Νταβούτογλου.
Προσέξτε τώρα ότι, αυτή η τουρκική «πρεμούρα»-πρωτοβουλία, συνδέεται ευθέως με την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιον της Θαλάσσης (ITLOS) , που εδρεύει στο Αμβούργο! Η ετυμηγορία για την διένεξη μεταξύ...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

Παραθέτουμε τα κυριότερα αημεία της αποψινής (Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012) ομιλίας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στις Αχαρνές (Μενίδι).

«Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, τα πράγματα κάθε μέρα δυσκολεύουν, οι τοκογλύφοι εκβιάζουν.

Στις 17 Ιουνίου θα ανατρέψουμε τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους.

Στις 17 Ιουνίου θα τους πούμε, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε, οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός.

Θα περάσουμε δύσκολα αλλά δεν θα μας διευθύνει κανένας Ράιχενμπαχ και κανένας Φούχτελ.

Από τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση που θα...

Η Βουλγαρία μας υπενθυμίζει το Μακεδονικό.

γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας,
Πολιτικός Επιστήμων

Όσο κι αν επικρατούν στις συζητήσεις τα θέματα της οικονομίας και των λαθρομεταναστών, υπάρχουν και τα εθνικά ζητήματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική και τον σεβασμό προς την Ιστορία και την Εθνική μας Αξιοπρέπεια. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα των σχέσεών μας με το σκοπιανό μόρφωμα, το οποίο γίνεται καθημερινά προκλητικότερο λόγω ορισμένων δικών μας υποχωρήσεων. Ενώ από το 1992 λαός και πολιτική ηγεσία είχαμε αποφασίσει να μην παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία ούτε ως παράγωγο ούτε ως σύνθετο, τα τελευταία χρόνια επελέγη η σύνθετη ονομασία ως κόκκινη γραμμή.

Ίσως επεκράτησε η άποψη ότι έτσι θα μαλακώσουμε την σκοπιανή πολιτική, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Όσο εμείς υποχωρούμε εκείνοι αποθρασύνονται. Ανεγείρουν αγάλματα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, μας σύρουν εκ νέου στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου, μιλούν για μειονότητες που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες και διδάσκουν στα σχολεία τους τη Μεγάλη Μακεδονία που φτάνει μέχρι τον Όλυμπο!

Η πρόσφατη εξέλιξη στο ζήτημα έρχεται από μία λίαν ενδιαφέρουσα δήλωση του Βουλγάρου Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Μπορίσοφ, ηγέτης δεξιού κόμματος, είπε...

Τα ψέματα του Τσίπρα για τους λαθρομετανάστες και το "Δουβλίνο II"

Ας μαντέψουμε, λοιπόν, πότε έλεγε την αλήθεια ο κύριος Τσίπρας Αλέξης... που παίζει με τις λέξεις....
Στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του Συριζα, έγιναν γνωστές και οι θέσεις του για το μεταναστευτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Μια διαφορετική ανάγνωση των προτάσεων αυτών επιχειρούμε να κάνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.


Ξεκινώντας από την αρχή του κειμένου ο Συριζα ξεκινά την διάγνωση του προβλήματος από το Δουβλίνο ΙΙ επιχειρώντας την απομόνωση όλων των υπόλοιπων αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα.


Έτσι πιο συγκεκριμένα λένε:


« Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έτσι όπως εκφράζεται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ) ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ. Ο «θησαυρός των πετρελαίων», τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις και το «παραμύθιασμα» του ελληνικού λαού

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα ανακάλυψε ξαφνικά, τριάντα χρόνια μετά την ψήφιση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, την έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η ΑΟΖ, μια εξειδικευμένη έννοια του δίκαιου της θάλασσας μεταβλήθηκε σε «ιδεολογία», αλλά και σε όχημα παραπλάνησης, γεγονός που υπό τις δεδομένες ελληνικές και διεθνείς συνθήκες, και με τον τρόπο που ασκείται και η εξωτερική-αμυντική πολιτική στη χώρα εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την Ελλάδα. Μαζί με την ΑΟΖ, η Ελλάδα ανακάλυψε και έναν από μηχανής Θεό, για να λύσει τα προβλήματά της, τον θρυλούμενο «θησαυρό των πετρελαίων». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα πάρουμε με τη σειρά και ας εξετάσουμε τους πέντε «μύθους» για την ΑΟΖ, που ενσταλλάχθηκαν ανεπαίσθητα στην κοινή γνώμη.

Πρώτον, έχει καλλιεργηθεί ευρέως στην κοινή γνώμη και στην πολιτική τάξη της χώρας, η απολύτως εσφαλμένη, παραπλανητική εντύπωση ότι ανακήρυξη ΑΟΖ συνεπάγεται απόκτηση τίτλων κυριότητας επί τυχόν υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Λέγεται από πολιτικούς αρχηγούς και πάσης φύσεως σχολιαστές, ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι απαραίτητη για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι, άπαξ και ένα κράτος ανακηρύξει ΑΟΖ, μπορεί, νομικά, να εκμεταλλευθεί τυχόν κοιτάσματα, άνευ ετέρας.

Ουδέν αναληθέστερον. Την κυριότητα επί των κοιτασμάτων...

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες... - VIDEO










Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει και τον πόλεμο στο … Αφγανιστάν!
Δείτε το βίντεο...

Αντάρτικο πόλεων και πολυφωνία

Γράφει ο Ηλίας Μαγκλίνης* 
Δύο μάλλον περίεργα πράγματα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.
Και τα δύο σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτον, η υπόθεση με τον κ. Ιφικράτη Αμυρά.
Οι απίθανες δηλώσεις του περί «αντάρτικου πόλεων» προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση, κατέθεσε προχθές στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, προσκομίζοντας το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής.
Η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη αντιδράσει άμεσα στα λεγόμενα του κ. Αμυρά, τονίζοντας τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα όμως που διαψεύσθηκε άμεσα από τον ίδιο.
Όπως είπε, αυτοπροτάθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται πως βρήκε κλειστές τις πόρτες της Κουμουνδούρου.
Ο κ. Μιχελάκης σχολίασε ως εξής τη διάψευση αυτή: «Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην “Αυγή” είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες».
Η υπόθεση Αμυρά, και η προσπάθειά του να...

Αναβίωση του Αρχαίου Επιδαύριου Δρόμου στο Δήμο Επιδαύρου για το 2012. Παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Επιδαύρου έχει το εκπληκτικό προνόμιο να ανήκουν στα γεωγραφικά του όρια δύο αρχαία θέατρα: Το μοναδικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής σπουδαιότητας μνημείο του Αρχαίου Θεάτρου στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου στο Λυγουριό.

Το καλύτερα σωζόμενο απ’ όλα τα θέατρα της Αρχαίας Ελλάδας, μέγιστης χωρητικότητας 14.000 θέσεων του οποίου η κατασκευή προοριζόταν για αγώνες μουσικούς, ωδικούς και παραστάσεις αρχαίου δράματος στο πλαίσιο της λατρείας του Ασκληπιού και το Μικρό Θέατρο στην πόλη-λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου το οποίο χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. προς τιμήν του θεού Διονύσου αλλά ανακαλύφθηκε μόλις το 1971, είναι χωρητικότητας 2.000 θέσεων περίπου και φιλοξενεί από το 1995 τον πολιτιστικό θεσμό «Μουσικός Ιούλιος» όπου προβάλλονται μουσικές εκδηλώσεις υψηλού...

Αθώοι ο ηγ. Εφραίμ και ο πατ. Αρσένιος από τον Άρειο Πάγο

introimage  
Δικαίωση για τον Ηγούμενο Εφραίμ και τονΠατέρα Αρσένιο αναφορικά με την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας.

Ο Άρειος Πάγος τους κήρυξε αθώους για την υπόθεση, που αφορούσε στη διαρροή της δικαστικής απόφασης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας.
Κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα αδικήματα παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος, κατηγορίες, που βάρυναν και τη δικαστίνα Μαρία Ψάλτη.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου είχε κάνει δεκτή την αναίρεση των ποινών, που είχαν επιβληθεί στον ηγούμενο Εφραίμ και τον πατέρα Αρσένιο, και είχε διατάξει να γίνει εκ νέου η δίκη με άλλη σύνθεση.
Τότε μάλιστα η απόφαση έλεγε ότι, χωρίς αιτιολογία και με κενά είχαν καταδικαστεί οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος.
Ο Άρειος Πάγος επανέρχεται σήμερα αποφασίζοντας ότι, είναι αθώοι.

Μαρτυρία: Πως «καπελώθηκα» στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου. Βήμα προπαγάνδας υπερ τρομοκρατικών οργανώσεων κατάντησε η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ;

Το Ιnsider αναδημοσιεύει την μαρτυρία της Άννας Νώτη από την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην Τεχνόπολη την περασμένη Κυριακή. Η μαρτυρία της δημοσιεύτηκε στην σελίδα της στο facebook εδώ. 
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του καλλιτέχνη. Ακολουθεί η ανάρτηση: ...



Είναι περίπου 9. προχωρούμε μέσα στο πλήθος του κόσμου και κάπου στο σημείο του ηχολήπτη βρίσκουμε τη θέση μας.
έχοντας την προσοχή μας στις μύτες τών ποδιών μας, μη και μας πατήσει κανείς τα ποδαράκια, έχει κόσμο, έτσι κάνεις σε συναυλία όταν φόρας πέδιλα, προσέχεις τα δαχτυλάκια σου_ βλέπουμε κάτι χαρτάκια, φέιγ βολάν απο το γαλλικό feuilles volantεs, που γράφουν "τρομοκράτες τα κράτη των λαών, λευτεριά στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα".
Μαζεύω το χαρτάκι, το ξαναδιαβάζω. Πόσο ακραίο, να ζητάς ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, λόγω ιδεολογίας ακρο-επαναστατικό-αριστερής "λευτεριά στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα"? τότε γιατί να μην κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ με όπλα ελεύθερα, σκέφτομαι και ποιανού ιδεολογία είναι αυτή που νομιμοποιεί την οπλοφορία? 'Η μήπως, θα οπλοφορούν ΜΟΝΟΝ οι οπαδοί της εκάστοτε ιδεολογίας? και αν αυτό συμβεί, τότε αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ?
Ξανακοιτάζω το χαρτάκι, σκέφτομαι ότι ο κάθε ένας μπορεί να πεί ο,τι θέλει. Μια χαρά μέχρι εκεί. Αφήνω το χαρτάκι πάλι εκεί που το βρήκα, νιώθοντας σεβασμό για τη διαφορετική άποψη του άλλου, διατηρώντας όμως...