Σελίδες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τι απομένει πλέον στο καθεστώς Χριστόφια; Να ακολουθήσουν τα γκούλαγκς και η εξορία των αντιφρονούντων; Ο βλάκας και οι ηλίθιοι ΑΚΕΛιτες νομίζουν ότι κτίζουν «λαϊκή δημοκρατία»;

«Μετά την αποκήρυξη τι; Η εξουσία ή η εξορία;» 

Δρ. Νίκη Κατσιαούνη*
katsiaouni-nikiΑΠΑΝΤΗΣΗ προς Άντρο Κυπριανού, Αντρούλα Γκιούρωφ, Ρολάνδο Κατσιαούνη. Η αντίδραση των πιο πάνω Ακελικών παραγόντων, προφορική και γραπτή, προς το άρθρο μου στην εφημερίδα Αλήθεια, 8.10.11, είχε εκπληκτικές ομοιότητες σε στιλ και “ηθικό” κήρυγμα προς συμμόρφωση, παραδειγματισμό, και συσπείρωση προς το Κόμμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και τα πιο κάτω αφορούν και τους τρεις:
1. Δεν απαντούν σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο ή ερώτημα που τίθεται στο άρθρο μου, Αλήθεια, 8.10.11, που αφορά σε κριτική μου προς το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση, με αφετηρία το Πόρισμα Πολυβίου. Αντί να αντιτάξουν άλλες ιδέες στις

Η επιβίωση της ΑΚΕΛικής μικροκοινωνίας


 16/10/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην Sigma Live

Οι ΑΚΕΛικοί στηρίζουν την ηγεσία τους και υποτιμούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον τόπο 
Η στήλη παραχωρείται και σήμερα σε έναν εκλεκτό και σκεπτόμενο αναγνώστη, τον Μιχάλη Παπαμιχαλόπουλο, επειδή πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν και δικαιούνται να εκφράζουν ισχυρό και στιβαρό λόγο και ρόλο στα πράγματα του τόπου. Πολίτες με άποψη είναι το ατράνταχτο θεμέλιο μιας υγιούς δημοκρατίας και διαφανούς πολιτικής ζωής. Είναι το αντίβαρο στην κομματική μονολιθικότητα, στην πολιτική πρεμούρα και στην αναξιότητα του πολιτικού συστήματος που, δυστυχώς, ακόμα ανεχόμαστε και συχνά αιμοδοτούμε. Μου γράφει: «Βρισκόμαστε όλοι γι' ακόμα μια φορά ενώπιον μιας εξοργιστικής κατάστασης, όπου οι πολιτικοί δημιουργούν πρόβλημα στον τόπο και σ' εμάς τους ίδιους. Αυτήν τη φορά δεν έκαναν απλώς το σύνηθες, δηλαδή μιαν ανόητη, κατώτερη των περιστάσεων, συμπεριφορά ή μιαν ευνοιοκρατική γελοιωδέστατη προσέγγιση των επίσης γελοίων πεπραγμένων της κοινωνίας μας (π.χ. ευνοιοκρατικές οδοντοφυτεύσεις, διορισμοί γιων και γαμπρών, αφοπλιστική αδράνεια απέναντι στα πρωτόγνωρα προβλήματα της οικονομίας).
»Αυτήν τη φορά, μας σκότωσαν κιόλας! Και αφού μας σκότωσαν τα παιδιά, τους φίλους και

«Φούσκα» που έσπασε το «δόγμα Νταβούτογλου», δηλώνει η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή


«Έπεσαν οι μάσκες και τα προσωπεία της Τουρκίας»

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 11:36 πμ

Η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών.
Λευκωσία: Αντιμέτωπη με την άρνησή της έναντι της Σύμβασης για Δίκαιο της Θάλασσας θα βρεθεί η Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σημειώνοντας πως η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, πέραν του ότι αποτελεί εθιμικό δίκαιο, είναι και μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου στο οποίο η Τουρκία ως υποψήφια χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί.
Η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών.

Σε συνέντευξή της στον «Φιλελεύθερο της Κυριακής», η υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στις τουρκικές απειλές και τις ενέργειες που έχουν γίνει από κυπριακής πλευράς προς αντιμετώπισή τους.

Κυβερνητικά στελέχη ντρέπονται για την κατάντια της χώρας & ομολογούν: "Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα"!


Image
Το μνημόνιο προκάλεσε αισθήματα "μεγάλης ντροπής" στους υπουργούς, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσε τη χώρα στο ΔΝΤ. Πρωταγωνιστές σε ένα δραματικό παρασκήνιο δύο ετών, οι υπουργοί σταδιακά "έχασαν κάθε ίχνος ντροπής", ο Γ. Παπανδρέου έφθασε στα όρια παραίτησης και ο Ε. Βενιζέλος παγιδεύτηκε σε ένα θρίλερ χωρίς κάθαρση, αναφέρει στο βασικό του θέμα το "Βήμα της Κυριακής", σε ένα αφήγημα της κρίσης.
"Ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά" εξομολογείται στέλεχος της κυβέρνησης για την ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργικού την ημέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010 (!).
Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται στις ιδιωτικές τους συζητήσεις ότι

Μαζεύουν πολεμικά στο λιμάνι της Αμμοχώστου οι Τούρκοι...

Image
Πηγές της Εθνοφρουράς αναφέρουν μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου: Οι πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν και από το κανάλι Sigma, αναφέρονται σε δύο φρεγάτες, δύο πυραυλακάτους κλάσης Kilic και ένα υποβρύχιο κλάσης 209/1400.
Πάντως οι δυνάμεις αυτές είναι πολύ μικρές για να θεωρήσουμε ότι "κάτι ετοιμάζουν" στην Κύπρο. Βέβαια έχουν πυκνώσει εσχάτως οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών F-16 και F-4 Terminator, αλλά και αναγνωριστικών RF-4 επάνω από το νησί.
Το "Πίρι Ρέις", συνοδευόμενο από μία φρεγάτα, κάνει

Μετά την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Μελίνα Κανά, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Δημήτρη Μακρή .... ΚΑΙ η Μελίνα Ασλανίδου δεν θα μετάσχει στην φιέστα του Τουρκόφια...


Ούτε η Μελίνα Ασλανίδου θα συμμετάσχει στις μακάβριες φιέστες του καθεστώτος Χριστόφια

melina-aslanidou-akyrwsh
Εμπροσθοφύλακας’ 
«Ούτε η Μελίνα Ασλανίδου θα συμμετάσχει στις μακάβριες φιέστες του καθεστώτος Χριστόφια» 
15 Οκτωβρίου 2011
Μετά την Ελένη Τσαλιγοπούλουτην Μελίνα Κανάτον Γιώργο Ανδρέου και τον Δημήτρη Μακρή, η Μελίνα Ασλανίδου προστίθεται στους καλλιτέχνες που δηλώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στη νέα μακάβρια φιέστα που στήνει η ομιχλώδης “Κίνηση Πολιτισμού” με ομιλητή τον Δημήτρη Χριστόφια.

Οι Κύπριοι αδελφοί μας ζητούν την συμπαράστασή μας. Έχουμε υποχρέωση να τους βοηθήσουμε. Όλοι μας!!


Κάλεσμα Κυπρίων προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες: Πείτε ΟΧΙ στην μακάβρια φιέστα προσωπολατρείας

poster2  
Εμπροσθοφύλακας’ 
«Κάλεσμα προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες: Πείτε ΟΧΙ στην μακάβρια φιέστα προσωπολατρείας που στήνει ο Χριστόφιας» 
16 Οκτωβρίου 2011 
Συντακτική Ομάδα
Η ανελέητη προπαγάνδα της μονοκομματικής κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια έχει εισβάλει και στον καλλιτεχνικό χώρο της ελληνικής μουσικής, με σκοπό να «επιστρατεύσει» διάσημους Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες για να ξεπλύνει με την μουσική τους τα αιματοβαμμένα της χέρια. Χριστόφιας και ΑΚΕΛ επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική μουσική και τους καλλιτέχνες της, που ο κόσμος τους αγαπά τόσο πολύ, ως πλατφόρμα στήριξής του, επιδιώκοντας να

TO IΡΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ στο Analysts For hange
*ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΕΠΑΚΤΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 125 ΝΜ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ.
*Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΛΟΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
*ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ

Τι θ΄απομείνει από το μισθό των στρατιωτικών! Αναλυτικός πίνακας



Από το OnAlert.gr

Επισήμως στα Γενικά Επιτελεία δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα του μισθολογίου. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, ίσως επειδή και η ίδια η κυβέρνηση ...δεν τις γνωρίζει μέχρι να τις διατυπώσει η τρόϊκα.
Θα είναι εντός ενιαίου μισθολογίου, εκτός, θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μισθολόγιο για στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δικαστικούς; Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποια κι αν είναι η επιλογή, όποιο κι αν είναι το μισθολόγιο και όπως και αν το ονομάσουν οι στρατιωτικοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντέξουν μια ακόμη σημαντικη μείωση του εισοδήματός τους, η οποία θα κυμανθεί από 15 έως 20%. Οι οικονομικοί αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων έχουν πάρει χαρτί κα μολύβι για νέους υπολογισμούς και από τις πληροφορίες που συλλέξαμε προκύπτει - αν πάρουμε ...το αισιόδοξο σενάριο της μείωσης του 15%- προκύπτει ο παρακάτω πίνακας των ετήσιων αποδοχών. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

H «επιταχυνόμενη επιστήμη» του CERN στο κέντρο Νόησις της Θεσσαλονίκης


 Έως τις 27 Οκτωβρίου

H έκθεση φιλοξενεί μεταξύ άλλων ένα μοντέλο του LHC.
H έκθεση φιλοξενεί μεταξύ άλλων ένα μοντέλο του LHC.
Θεσσαλονίκη: Μια έκθεση που ξεναγεί τον επισκέπτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας και τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων φιλοξενείται τον Οκτώβριο στο «Νόησις», το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, με τίτλο Επιταχυνόμενη Επιστήμη: Αναζητώντας τα μυστήρια του Σύμπαντος, θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Στο μεγαλύτερο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του κόσμου, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Η ανεπαρκής ηγεσία της Ελλάδας μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, όμως η ελληνική ασθένεια επηρεάζει ξεκάθαρα όλους τους ηγέτες των ανεπτυγμένων χωρών σήμερα”


Αυτά τα λέει ο FORBES (ο γνωστός, όχι συνωνυμία).

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Steve Forbes και αρχισυντάκτης στο Forbes.com κάτω από αυτό τον τίτλο εξηγεί γιατί η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη αντί να είναι η Ελβετία των Βαλκανίων.
Το αρχικό του σχόλιο είναι: ”Δεδομένης της πλούσιας εμπορικής κληρονομιάς της στη Μεσόγειο, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων. Οι Έλληνες μετανάστες και οι απόγονοί τους έχουν καταγράψει μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά και αλλού. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά”.