Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το κράτος, σε όλες του τις μορφές, αρνείται να εφαρμοσθεί ο νόμος!!!


Γιατί ἀκόμη πιστεύουμε πώς ὑπάρχουν νόμοι;


 
 
Rate This





Τὰ «φαντάσματα» εἶναι φαντάσματα! Καὶ ἡ ἀνομία καλά κρατεῖ! Τελικῶς θὰ ἀρχίσουμε βεβαίως νὰ ἀναρωτιόμαστε πλέον, γιὰ τὸ ποιὸς τηρεῖ τοὺς νόμους! Μᾶς κάνει ἐντύπωσι ἐὰν τηροῦνται! Τόσο ἄθλιοι εἶναι ΟΛΟΙ τους!
Ἀνιστόρητοι καὶ ἐπικίνδυνοι!
Ὁ Λιᾶκος, ὡς φάντασμα, κατατρώγει τὶς σάρκες τοῦ Ἑλληνικοῦ ἐκπαιδευτικοῦ συστήματος, δηλητηριάζει τὰ παδιά μας καὶ καταστρατηγεῖ νόμους.  Παράγει Δραγῶνες, Ῥεπούσηδες, ἀναρχοαυτονόμους καὶ ἀριστερούληδες. Ἀλλά οὐδεῖς τὸν ἀγγίζει! Γιατί;
Τὸ ΣτΕ ἔχει ἀποφανθεῖ! Ὁ Λιᾶκος κατέχει παρανόμως μίαν θέσι ποὺ δὲν τοῦ ἀνήκει! Τὸ κράτος (μὲ ὅλες του τὶς μορφές δεξιές, ἀριστερές, κεντρῶες, σοσιαληστρικές καὶ καπιταλιστικές) ἀρνεῖται νὰ ἐφαρμοσθῇ ὁ νόμος! Τόσο καλά!
Καὶ κάποιοι ἐλπίζουν ἀκόμη!
Ἀλήθεια, σὲ τί;
Φιλονόη.
Υ.Γ. Ὅταν θέλῃς νὰ κτυπήσῃς ἕναν κοινωνικό ἱστό, κτύπα τὴν παιδεία του! Τριάντα χρονάκια ἀρκοῦν… Ἀναζητώντας τὶς ῥίζες τοῦ κακοῦ, καταλήγουμε σιγά σιγά σὲ ὅσους δροῦν ἤ ἔδρασαν κατὰ καιροὺς, μὲ στόχο τὸν ἀπόλυτόν μας ἔλεγχο. Ἀπὸ αὐτούς ξεκινᾶμε… Καὶ σὲ αὐτοὺς καταλήγουμε…
Καὶ ἡ Δραγώνα κατέχει παρανόμως πανεπιστημιακή θέσι. Δὲν εἶναι κάτοχος πανεπιστημιακοῦ  τίτλου. Ὡς μή κάτοχος πτυχίου, πρέπει νὰ ἀπομακρυνθῇ! Ἀλλά δὲν ἀπομακρύνεται…. Τὰ ἴδια παντοῦ… Τὰ ἴδια… Ἀλήθεια, γιατί ἀκόμη πιστεύουμε πώς ὑπάρχουν νόμοι;


Στο filonoipontou θα βρείτε τα σχετικά θέματα:
Ἡ Δραγώνα εἶναι παράνομη ἀλλά παραμένει.
Κι ἐδῶ ὅλο τὸ σύστημα ποὺ δομήθηκε μὲ τέτοιον τρόπο ὥςτε νὰ μὴν ξεφεύγῃ οὐδεῖς:
Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος. [1]
Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος.[2]
Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος.[3]
Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος. [4]
Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος.[5]
Μπαμπινιώτης, κόρες καὶ συμπέθεροι. (ΕΛΙΑΜΕΠ 6)

Κύριε Αποστόλου θα πρέπει να είσθε ή πολύ αισιόδοξος ή πολύ αφελής άνθρωπος αν περιμένετε απάντηση από τον Θεόκλητο.....


ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν filologos10
Προς τον
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων
κ.κ. Θεόκλητο
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
8/3/2011
Σεβασμιότατε δέσποτα,
Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, σας απέστειλα επιστολή μου, όπου σας εξέφραζα την αδυναμία μου να πιστέψω, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων η οποία ως γνωστόν, είναι βασικός μέτοχος της Ε.Τ.Ε., συνήνεσε και ενέκρινε δια της ψήφου της στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος την διάθεση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την παραγωγή και προβολή ( κάθε Τρίτη βράδυ ) της ανθελληνικής σειράς «γεννήθηκα το 1821», από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Η συγκεκριμένη σειρά έχει ήδη ξεσηκώσει πρωτοφανή θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το ύποπτο, προκλητικό και ανιστόρητο περιεχόμενό της από μεγάλες μερίδες όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων του Ελληνικού λαού.
Σας καλούσα λοιπόν, να διαψεύσετε την συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως στην παραπάνω χορηγία, ως αυτονόητη υποχρέωσή σας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, αλλά και προς τον Ελληνικό λαό, γενικότερα, του οποίου η Ιστορική συνείδηση, η Εθνική του αυτογνωσία και η πολυσχιδής προσφορά του προς το Έθνος, προσβάλλονται και ευτελίζονται βάναυσα από την προβολή της τηλεοπτικής σειράς.
Επειδή παρήλθε ήδη δεκαπενθήμερο από της πρώτης μου επιστολής και πιθανόν αυτή να διέλαθε της προσοχής σας , είμαι βέβαιος ότι θα θελήσετε να ανταποκριθείτε στο καθολικό αίτημα των Γιαννιωτών και των απανταχού Ηπειρωτών που επιθυμούν να γνωρίζουν την αλήθεια.
Με σεβασμού και τιμής
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Αλβανία: Ο Βαγγέλης Ντούλες προτείνει τον Βασίλη Μπολάνο για δήμαρχο στην Χιμάρα




 


Μάρτιος 11, 2011.

Ο Βασίλης Μπολάνος (α) και ο Βαγγέλης Ντούλες (δ)
«Το Κόμμα Ενότητας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ),«πρόδωσε» χθες το σύμμαχό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, επιμένοντας στην υποψηφιότητα για την δημαρχία της Χιμάρας, τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο», γράφει με έμφαση το δημοσίευμα  της αλβανικής ‘Shqip’.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του κόμματος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες,  δήλωσε ότι το ΚΕΑΔ (HRUP) προτείνει για υποψήφιο της παραλιακής πόλης της Κορυτσάς τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο.

«Πριν εκφραστούμε εμείς, για τις αποφάσεις της ΚΕΑΔ, άλλες δυνάμεις βιάζονται να προκαταλάβουν τις σκέψεις μας. Το ΚΕΑΔ δεν ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με τους στρατηγικούς μας εταίρους, η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μπολάνου για την πόλη της Χιμάρας είναι δεδομένη», δήλωσε με σαφήνεια ο Ντούλες.
Απαντώντας, εμμέσως, σε εικασίες του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος, ο Ντούλες διευκρίνισε τις θέσεις του κόμματος των μειονοτήτων, γιατί, δηλαδή, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Μπολάνου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρος του ΚΕΑΔ,  “ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα του πολίτη, να προβληματίζεται για την μειονότητα, και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της Χιμάρας. Κι όλα τα στοιχεία αυτά τα έχει ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Μπολάνος”.
Επιπρόσθετα, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν  κατά του δημάρχου της Χιμάρας.
«Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι. Σε ένα κράτος δικαίου υπάρχει η θεσμική αλυσίδα, μέσω της οποίας παίρνονται οι αποφάσεις και εκτελούνται  και δεν είναι δυνατόν να παρασυρόμαστε από τις  μυθοπλασίες, τις οποίες μεταδίδουν και τα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ντούλες, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπολάνο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της τοπικής ελληνικής οργάνωσης «Ομόνοια».
Με την παραπάνω συνέντευξη παρουσιάζεται μια διαφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δεν ήθελε την υποψηφιότητα του Μπολάνου για την Χιμάρα.
Από την άλλη πλευρά, το Δημοκρατικό κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει, και αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή, αφού και οι τρεις, μέχρι στιγμής υποψηφιότητες στη Χιμάρα, παρουσιάζουν μια έντονη δυναμική.
--

Τίτλος: «Dule: Bollano kandidat në Himarë, aleancat sipas realiteteve vendore»

Δημοσίευση:  Gazeta Shqip , 11.3.2011.


Η κυβέρνηση Τζέφρυ Παπανδρέου έχει παραχωρήσει καθεστώς αυτονομίας στο τουρκικό προξενείο και τους εγκάθετους της ΜΙΤ στη Θράκη


 

Προσέξτε… δεν είναι ακόμη μια φωτογραφια! Πρόκεται για φωτογραφία από την χθεσινοβραδυνή και υποτιθέμενα ιδιωτική επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Θράκη, που ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ! Διακρίνονται εμφανώς αγνώστου ταυτότητος “άνδρες ασφαλείας” οι οποίοι φορούν κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα (για να ξεχωρίζουν από το πλήθος) στων οποίων την πλάτη, όπως διακρίνεται σε μιά εκ των φωτογραφιών, αναγράφεται η λέξη GOREVLi στα τούρκικα. Σε ελεύθερη μετάφραση η λέξη GOREVLi σημαίνει ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. 
Ασφαλώς Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας δεν διακρίνονται πουθενά. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ένας υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται (έστω και… ιδιωτικά!) μιά ξένη χώρα, μαζεύεται πλήθος για να τον υποδεχθεί (έστω κι αν μεζεύεται από… περιέργεια), αλλά την Τάξη και την Ασφάλεια έχουν αναλάβει να την τηρήσουν κάποιοι αγνώστου προελεύσεως άνδρες με την ταυτότητα “GOREVLi” και πρώτος και καλύτερος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης δεν έχει παραιτηθεί από εχθές, είτε από ευθιξία, είτε από ανικανότητα… ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που να μπορεί να μας απαντήσει ποιοί είναι αυτοί που κάνουν την δουλειά της Αστυνομίας φορώντας ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ στολές στον Εχίνο παρουσία του Νταβούτογλου;;; Γιατί ακριβώς περί αυτού πρόκειται…
Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το καθεστώς των Αθηνών έχει παραχωρήσει καθεστώς αυτονομίας στο τούρκικο προξενείο και τους εγκάθετους της ΜΙΤ στην περιοχή, που ασκούν πλέον καθήκοντα αστυνομικών αρχών… Οι τοπικές Ελλαδικές Αρχές έχουν δύο επιλογές. Η μία να παραμείνουν στις θέσεις τους συναινόντας την προδοσία, κάτι που ήδη διαπράτουν και η άλλη να σώσουν έστω και την τελευταία στιγμή, την τιμή τους και την αξιοπρέπεια τους, να καταγγείλουν το σάπιο καθεστώς των Αθηνών και να παραιτηθούν.
“ΣΤΟΧΟΣ”

Ο άνθρωπος αδύναμος, μπορεί μόνο να προσεύχεται και να «σκέφτεται»


88.000 οι αγνοούμενοι από τα 8,9 Ρίχτερ - Εκατόμβες νεκρών, 300 πτώματα (βίντεο) σε παραλία της Σεντάι - Συναγερμός στον Ειρηνικό.


 ΣΟΚΆΡΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΌΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΈΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΈΔΩΣΕ ΤΟ ΕΠΊΣΗΜΟ ΙΑΠΩΝΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΚΙΌΝΤΟ
- ΥΓΡΌΣ ΤΆΦΟΣ Η ΠΌΛΗ ΣΕΝΤΆΙ, ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΎ - ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΊ ΈΩΣ ΚΑΙ 5,8 ΡΊΧΤΕΡ
- ΑΔΕΙΆΖΟΥΝ ΤΑ ΡΆΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΌΚΙΟ, ΧΆΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ
- 53 ΧΏΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌ ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΟΥΝΆΜΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΊ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΌ
- ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΒΟΉΘΕΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΖΉΤΗΣΕ Η ΙΑΠΩΝΊΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι.....

Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων, ενώ 241 έχουν τραυματιστεί. Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη χώρα για τις έρευνες διάσωσης. Σημειώνεται πως 47.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ιαπωνία.
Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πλάνα από την πόλη Σεντάι, επίκεντρο του σεισμού, αλλά και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου κόβουν την ανάσα. Το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό παρέσυρε τα πάντα. Κατέστρεψε τα πάντα και πήρε μαζί του εκατοντάδες ψυχές.

Στη νομαρχία Μιγιάκι, πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πληρώματος και των επιβατών. Εξαφανίστηκε επίσης επιβατικό τρένο!





Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα κράτη που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αναμένεται πως τσουνάμι θα πλήξει τουλάχιστον 53 χώρες από την Ιαπωνία μέχρι και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Στο Όρεγκον της Καλιφόρνια μάλιστα, ήχησαν οι σειρήνες και ο αυτοκινητόδρομος 101 είναι ήδη μποτιλιαρισμένος! Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιο φτωχές από τις παράλιες χώρες που απειλούνται.

Ήδη η κυβέρνηση της Νέας Καληδονίας διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζει στις νήσους Λουαγιότε και τις ανατολικές ακτές της Γκραντ Κερ. Εκκένωση των παράλιων περιοχών διατάχθηκε και στον Ισημερινό.
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Και αυτό γιατί «στην περιοχή, ιδιαίτερα στις ευάλωτες παράλιες περιοχές, διαθέτουμε αποθέματα καταφυγίων, τροφίμων και ιατρικού υλικού για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» δήλωσε ο Πολ Κονίλι, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. Τα κύματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα και θα είναι υψηλότερα από πολλά νησιά του ωκεανού!

Στο Τόκιο «κατοικεί» ο πανικός. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από σουπερ μάρκετ της πρωτεύουσας: ουρές και άδεια ράφια. Οι Ιάπωνες έχουν πανικοβληθεί και προετοιμάζονται για τον χειρότερο εφιάλτη τους. Θέλοντας μάλιστα να μεταβούν σε πιο ασφάλειες περιοχές, έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα.
Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
«Βοηθάει» σε αυτό και το γεγονός πως οι αστικές συγκοινωνίες έχουν ακινητοποιηθεί. Για να φτάσουν σπίτια τους, ορισμένοι θα χρειαστεί να περπατήσουν έως και 20 χιλιόμετρα. Στην πρωτεύουσα δε λειτουργούν και οι τηλεπικοινωνίες. «Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο Τόκιο».

80 φωτιές, εκκενώνεται η περιοχή γύρω από το φλεγόμενο πυρηνικό εργοστάσιο
Το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βγήκε εκτός λειτουργίας, η κυβέρνηση έθεσε τις εγκαταστάσεις σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αρχές ειδοποίησαν 3.000 κατοίκους που διαμένουν σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε θάλαμο όπου στεγάζεται μια τουρμπίνα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα. Ωστόσο καμιά διαρροή ραδιενέργειας εντός των εγκαταστάσεων αυτών ούτε σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές δεν ανιχνεύτηκε τις ώρες που ακολούθησαν τους ισχυρότερους μετασεισμούς.
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Πάντως, διακόπηκε αυτόματα η λειτουργία σε συνολικά 11 αντιδραστήρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας. Για την ώρα, όμως, εξακολουθεί να λειτουργεί ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός Κασιουαζάκι-Καρίουα που διαχειρίζεται στην κεντρική νομαρχία Νιγκάτα, η οποία απέχει αρκετά από το επίκεντρο του σεισμού.
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, στο μεταξύ, στο πετροχημικό εργοστάσιο της Σιογκάμα κοντά στην πόλη επίκεντρο του σεισμού, Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

NEWSIT.GR

Ο Δ. Χριστόφιας είχε ευκαιρίες για να αναδιπλωθεί και να καταγγείλει στους εταίρους μας και στον ΟΗΕ την τουρκική αδιαλλαξία και άρνηση να συναινέσει σε λειτουργική λύση.


Αντιστάσεις


Η ολέθρια γενναιόδωρη παραχώρηση με τους 50.000 εποίκους

| Εκτύπωση | 11/03/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΛΙΓΕΣ ημέρες μετά από την εγκαθίδρυσή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας δέχθηκε στο προεδρικό αντιπροσωπία αριστερών Τ/κυπρίων. Όπως δημοσίευσε αργότερα η τρίγλωσση τ/κ εφημερίδα «Διάλογος» (χρηματοδοτούμενη από το λεγόμενο τ/κ «υπουργείο Εξωτερικών»), ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στους Τ/κ ότι δεχόταν εκ προοιμίου και χωρίς καμία συζήτηση την παραμονή 50.000 εποίκων. Το δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας αναπαρήγαγε η εφημερίδα «Αλήθεια» και ο γράφων διερωτήθηκε από αυτήν τη στήλη: «Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποδέχεται την παραμονή 50.000 εποίκων;». Εκτιμάται ότι εκείνη η ανάλυσή μας άνοιξε τα μάτια στα κόμματα, που άρχισαν να απαιτούν ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις προεδρικές προθέσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και επίσημα, με το επιχείρημα ότι παραμονή εποίκων δέχθηκαν και προηγούμενοι Πρόεδροι.
Πρόκειται, βέβαια, για μισή και κολοβή αλήθεια. Πρώτον, κανείς εκ των προκατόχων του Δ. Χριστόφια δέχθηκε παραμονή εποίκων όπως ο σημερινός Πρόεδρος την προτείνει. Δεύτερον, ο Γ. Βασιλείου είχε παραλληλίσει τους εποίκους προς τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ. Ο Γλ. Κληρίδης είχε μιλήσει μεν περί «illegal immigrants» (επιστολή στον Κουεγιάρ), αλλά δεν πρότεινε μονομερώς παραμονή τους. Τρίτον, ο Τάσσος, όπως και οι προκάτοχοί του, συζητούσε στις συνομιλίες θέμα εποίκων, αλλ’ όχι εξ αρχής αποδοχή μονομερούς παραμονής τους. Ο Δ. Χριστόφιας επικαλείται τους προκατόχους του ως άλλοθι για μιαν ολέθρια απόφασή του, ενώ γνωρίζει ότι ο εποικισμός, με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης (1949), είναι έγκλημα πολέμου. Προχθές, ο κατοχικός Έρογλου τον προσγείωσε ανώμαλα. Του διαμήνυσε ξερά και ωμά ότι όλοι οι έποικοι, που έχουν πολιτογραφηθεί από το ψευδοκράτος, μένουν.
Ο Δ. Χριστόφιας, επιστρέφοντας από τη συνάντηση, δήλωσε: «Μας χωρίζει τεράστια απόσταση» στο θέμα της ιθαγένειας, επειδή ο Έρογλου θεωρεί πως το ψευδοκράτος νόμιμα έχει δώσει «υπηκοότητες» στους εποίκους. Τι θα πράξει, λοιπόν, τώρα, που ακόμα ένας μύθος της ανερμάτιστης πολιτικής του καταρρέει μέσα σε καπνίζοντα ερείπια; Κανείς να μην έχει ψευδαισθήσεις: Ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να αποσύρει ούτε τη μονομερή αποδοχή παραμονής των 50.000 εποίκων ούτε τις άλλες γενναιόδωρες παραχωρήσεις του στους Τούρκους, έστω και αν αυτοί του διαμηνύουν ότι τις απορρίπτουν, προφανώς επειδή απαιτούν περισσότερα. Ο Δ. Χριστόφιας είχε ευκαιρίες για να αναδιπλωθεί και να καταγγείλει στους εταίρους μας και στον ΟΗΕ την τουρκική αδιαλλαξία και άρνηση να συναινέσει σε λειτουργική λύση: Πέρσι, με τις συνομοσπονδιακές, διχοτομικές προτάσεις Ταλάτ και τώρα με τις χειρότερες προτάσεις Έρογλου. Ο Πρόεδρος, όμως, δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ως το «κακό παιδί». Θέλει λύση με αρχές. Ποιες αρχές;
Αν, λοιπόν, «τεράστια απόσταση» χωρίζει τις δύο πλευρές στο μέγα θέμα του εποικισμού, τι να πει κανείς για το δυσθεώρητο χάσμα στο περιουσιακό, στις εγγυήσεις, στο εδαφικό, στην ασφάλεια, κτλ.; Μετά από τρία χρόνια ατέρμονων συνομιλιών, τώρα φαντάζει πιο εφιαλτική η προοπτική ναυαγίου και κατάρρευσής τους. Πέραν του κωμικού παιγνιδιού της επίρριψης ευθυνών, Πρόεδρος και πολιτική ηγεσία καλούνται να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: Τι θα κάνει η πλευρά μας μετά το ναυάγιο; Έχει ετοιμασθεί σχέδιο Β’, για να αντιμετωπιστούν επιπτώσεις, παρενέργειες ή και απειλές και εκβιασμοί από την Τουρκία και άλλες πλευρές; Πώς θα προχωρήσουμε παρακάτω, για να διασφαλίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία; Θ’ αλλάξουμε στρατηγική; Ή θα ισχύσει και πάλι η γνωστή ολέθρια πρακτική του, «βλέποντας και κάνοντας»;

Ο αρχαίος πολιτισμός του Καυκάσου




Γράφει ο
Γιώργος Λεκάκης
Ίχνη ενός - έως τώρα αγνώστου - αρχαίου πολιτισμού, και μάλιστα της Εποχής του Χαλκού, ανακαλύφθηκαν στις κορυφές ορέων του Καυκάσου της Ρωσίας! Και όλα αυτά, από αεροφωτογραφίες, οι οποίες είχαν ληφθεί πριν από. 40 χρόνια!

«Έχουμε ανακαλύψει έναν πολιτισμό, που χρονολογείται από τον 16ο έως τον 14ο αι. π.Χ., υψηλά στα βουνά νότια της Kislovodsk στον Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας», δήλωσε ο Αντρέι Belinsky, ο επί κεφαλής της κοινής ρωσο-γερμανικής αποστολής, που ερευνά την περιοχή για πέντε χρόνια!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν λίθινα θεμέλια, ορισμένα ύψους έως 1 μ., σε σχεδόν 200 περιοχές! Όλα «εμφανώς κατασκευασμένα σύμφωνα με τον ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Με ωοειδή αυλή στο κέντρο. Και συνδεόμενα μεταξύ τους με δρόμους»!

Οι αρχαιολογικές περιοχές κατανέμονται σε περίπου 60 μίλλια μεταξύ του ποταμού Κουμπάν στα δυτικά και τον ποταμό Μάλκα και την πόλη Ναλτσίκ στ' ανατολικά.

Η διακόσμηση των χάλκινων αντικειμένων που ευρέθησαν στην περιοχή δείχνουν ότι ο πολιτισμός είναι πρόγονος, κατά κάποιον τρόπον του «πολιτισμού του Κουμπάν» (900-600π.Χ.), της Βόρειας Οσετίας, ο οποίος ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αι. στους πρόποδες του όρους Kazbek και είναι γνωστός για τα καλλιτεχνικά χάλκινα έργα του. Ένας πολιτισμός γνωστός στους αρχαίους Έλληνες, αφού τα ευρήματα τάφων του (6ου και 5ου π.Χ., αι.), στο Κουμπάν, επιβεβαιώνουν τον Ηρόδοτο: Γύρω από μια κεντρική αίθουσα, όπου υπήρχαν τα πτώματα του αρχηγού κ.ά. ανδρών και γυναικών, ήταν τοποθετημένοι εν τάξει πολυάριθμοι σκελετοί αλόγων. Οι αρχαίες ελληνικές πόλεις που τους επηρέασαν περισσότερο ήταν η Ολβία, και το Παντικάπαιο.

Η ανακάλυψη του πολιτισμού της Kislovodsk κατέστη δυνατή χάρις, κυρίως, στις παλαιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες είχαν ληφθεί επί Σοβιετικής Ενώσεως», δήλωσε ο Ντμίτρι Korobov, εκ των συμμετεχόντων στην εκστρατεία. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους έρευνας, όπως παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσεως, οι αρχαιολόγοι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για να αποκαλύψουν τους τόπους, στους οποίους ευρίσκονται τα αρχαία, σε υψόμετρο 1.400-2.400 μ. Κατά πάσα πιθανότητα, ένας λαός, που κατοικούσε χαμηλότερα, ανέβηκε εδώ επάνω για να γλυτώσει, ή από επιδρομές ή από μια ξαφνική μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας.

Η Valentina Kozenkova, αρχαιολόγος με ειδίκευση στην περιοχή του Καυκάσου στην Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, είπε ότι η ανακάλυψη ήταν ιστορικής σημασίας. «Πρόκειται για μια ανακάλυψη χωρίς κάτι ανάλογο, κυρίως για τον αριθμό των τοποθεσιών που βρέθηκαν στην ίδια θέση. Η αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών είναι κάτι ακόμη πιο σημαντικό, διότι αυτές οι 200 αρχαιολογικές περιοχές είναι σε πολύ καλή κατάσταση χάρις στην θέση τους!», είπε.

Οι αρχαιολόγοι ονόμασαν την περιοχή συμβολικά «Στόουνχεντζ του Καυκάσου».

Θυμίζω πως οι Έλληνες είχαν από αρχαιοτάτων χρόνων σύνδεση και σχέση με τον Καύκασο: Εδώ τιμωρήθηκε ο Προμηθέας, ο τρωικός εμφύλιος των Ελλήνων πόλεμος συνδέθηκε με τον Καύκασο, στις κατάφυτες όχθες του Τεχούρ δείχνουν τα ερείπια της αρχαίας Αίας, γενέτειρας της Κίρκης, ενώ τέλος, ο Καύκασος συνδέθηκε και με τις Αμαζόνες. 

ΠΗΓΕΣ: 

Discovery News, 12.10.2010. 

Λεκάκης Γ. «Αγία Πετρούπολη & Κωνσταντινούπολη» (υπό έκδοσιν).

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: Διαρκές έγκλημα στα Σφακιά

11/03/2011Πληροφορηθήκαμε σαν σύλλογος για ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή των Σφακίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας  αλλά  και από τις αδιάψευστες φωτογραφίες που βρήκαμε στο ιντερνετ πάνω από 600  αιγοπρόβατα έχουν δηλητηριαστεί τα τελευταία χρόνια σε συγκεκριμένη περιοχή των Σφακίων με lanete  και άλλα φυτοφάρμακα, που δυστυχώς ανεξέλεγκτα πωλούνται παντού και χρησιμοποιούνται για την δηλητηρίαση χιλιάδων ζώων της ήμερης και άγριας πανίδας σε όλη την  χώρα με την Πολιτεία να παραμένει απαθής ακόμη σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αιτίες της δολοφονίας τόσων προβάτων και δεν μας αφορά.

Καταδικάζουμε όμως απερίφραστα την δολοφονία τόσων αθώων πλασμάτων, με ένα τόσο  βασανιστικό και πολύωρο θάνατο , πιθανόν για λόγους οικονομικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για την υπόθεση αυτή είναι ενήμερη η Κτηνιατρική Διεύθυνση του νομού, η οποία και γνωμάτευσε για το είδος του δηλητηρίου  που χρησιμοποιήθηκε , το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής  καθώς και η Εισαγγελία Χανίων.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν χωρίς καθυστέρηση τα δέοντα για να οδηγηθούν χωρίς καθυστερήσεις  στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά , όποιοι ευθύνονται για τον δολοφονία τόσων ζώων, να ληφθούν δε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω δολοφονίες ζώων.

Ας μην πληρώνουν τα ζώα τα άγρια ένστικτα και τα συμφέροντα των ανθρώπων.

Ντροπή σε αυτούς που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και οργή για τα όσα συμβαίνουν με τα ζώα στο νησί μας. 

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 

chaniapets@yahoo.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗ.ΣΥ.Ο Ιλχάν Αχμέτ πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές η ΔΥ.ΣΗ. θα εισέλθει στην Βουλή και θα είναι το κόμμα της συγκυβέρνησης.


Posted: 10 Mar 2011 02:44 AM PST
Εφ. Γκιουντέμ   4-3-2011
Η Ντόρα Μπακογιάννη αυτήν την φορά ήρθε ως πρόεδρος κόμματος
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 25 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε την περιοχή μας.
… Το πλήθος που μαζεύτηκε στον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λυκείου υποδέχτηκε με λουλούδια την Ντόρα Μπακογιάννη.
… Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εσίν Μεχμέτ στην ομιλία της ανέφερε ότι πρώτη φορά ένας πρόεδρος κόμματος επισκέφτηκε το χωριό τους και ευχαρίστησε την Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψή της.
Η Εσίν Μεμχέτ τόνισε ότι η κρίση επηρέασε αρκετά αρνητικά τους ανθρώπους της Μειονότητας. Η Εσίν Μεχμέτ σημείωσε ότι παρόλο που διακόπηκαν οι επιδοτήσεις για τον καπνό δεν έχει γίνει εργασία για εναλλακτικά προϊόντα και ο μειονοτικός αγρότης βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Ε. Μεχμέτ συνέχισε λέγοντας: «Όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες του κόσμου, έτσι και οι γυναίκες της Μειονότητας έχουν ειδικά προβλήματα. Εσείς είστε γυναίκα και πιστεύουμε ότι θα μας καταλάβετε. Πιστεύουμε πως το νεοϊδρυθέν κόμμα έχει φέρει καινούριες ελπίδες στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι δεν θα μας ξεχάσετε ακόμα κι όταν θα γυρίσετε στην Αθήνα».
… ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ
Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το πρόβλημα της μουφτείας, είπε ότι όσο οι μουφτήδες έχουν δικαστικές αρμοδιότητες θα συνεχίζουν να διορίζονται. Η Μπακογιάννη είπε: «Όσο οι μουφτήδες έχουν δικαστικές αρμοδιότητες, είναι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους. Στην Ελλάδα δεν εκλέγεται κανένας δικαστής. Αν οι μουφτήδες δεν έχουν δικαστικές αρμοδιότητες, τότε μπορούν να εκλέγονται». Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ίδια η μειονότητα πρέπει να συζητήσει τις δικαστικές αρμοδιότητες των μουφτήδων και στο αυτό θέμα δεν έχουν σκοπό να θίξουν την θρησκευτική δομή της μειονότητας.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΑΚΟΥΦΙΩΝ
Η πρόεδρος της ΔΥ.ΣΗ. αναφερόμενη στο θέμα των βακουφιών είπε...

Επειδή στην χώρα μας ευδοκιμεί η πολιτική αλητεία... Αριστεροδέξιοι (συμπεριλαμβανομένων των δήθεν κεντρώων) επαγγελματίες της πολιτικής, άεργοι τεμπέληδες ανίκανοι να διαχειριστούν και το απλούστερο πρόβλημα κατατρώγουν τις σάρκες της άμοιρης Ελλάδας μας.


Επάγγελμα ...Αριστερός

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟ

Ελληνική επαγγελματική Αριστερά
Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.
Έχει αναρωτηθεί κάποιος για το τι σχέση μπορεί να έχουν οι δωσίλογοι της Κατοχής με τον κοινό υπόκοσμο της μεταπολεμικής περιόδου; Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτές οι διαφορετικές "κοινότητες" ανθρώπων; Στην πραγματικότητα αυτές οι "κοινότητες" είναι οι "ντουλάπες" με τους "σκελετούς" για τη Δεξιά και την Αριστερά αντίστοιχα …Οι μυστικές δεξαμενές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού. Απλά πράγματα. Ό,τι είναι ο φασισμός και η αυθαιρεσία για τη Δεξιά, είναι η απάτη και η πονηριά για την Αριστερά …Τα μέσα, για να επιτύχει τους στόχους της …Το "οξυγόνο", για να συντηρείται στη ζωή.
Αν λοιπόν η μεταπολεμική Δεξιά αναζητούσε τα πιστά στελέχη της ανάμεσα στους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες, τότε η Αριστερά αναζητούσε τα δικά της στελέχη ανάμεσα στους κοινούς απατεώνες του υποκόσμου και βέβαια στους έμμισθους πράκτορες των Σοβιετικών, οι οποίοι παρίσταναν τους κομμουνιστές. Βόλευαν όλες αυτές οι "προσωπικότητες", γιατί έτσι διατηρούνταν σταθερές οι δομές των "παρατάξεων". Για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση, οι πάντες ήταν απόλυτα εκβιάσιμοι και ελεγχόμενοι. Όσοι "προόδευαν", είτε στη μια πλευρά είτε στην άλλη, ήταν προκαταβολικά ελεγχόμενοι. Μιλημένα και μοιρασμένα από την αρχή.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε. Η Ελλάδα όσες "απελευθερωτικές" επετείους κι αν γιόρτασε, δεν ήταν ποτέ ελεύθερη. Από την εποχή που "απελευθερώθηκε" μέχρι σήμερα είναι ένα προτεκτοράτο. Ένα προτεκτοράτο, το οποίο ελέγχεται απόλυτα. Παλαιότερα από τους Εγγλέζους και στη συνέχεια —και μέχρι σήμερα— από τους Αμερικανούς. Ο έλεγχος αυτός επιτυγχάνεται, γιατί καταφέρνουν και ελέγχουν την ηγεσία της. Έχουν βάλει δικούς τους ανθρώπους να παριστάνουν τους αντιπάλους και διχάζοντας τον λαό, καταφέρνουν και τον εξουσιάζουν. Ενεργοποιούν τα ένστικτά του και αφού αποσπάσουν την ψήφο του, νομιμοποιούν αυτούς, τους οποίους στην ουσία οι ίδιοι "διορίζουν".
Αυτό το παιχνίδι συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Οι ξένοι και ντόπιοι φασίστες εξακολουθούν και ελέγχουν τα πάντα, γιατί υπάρχει ένα "στημένο" παιχνίδι" από την εποχή του εμφυλίου …Από την εποχή που οι λακέδες των ξένων —και προδότες— μάς βύθισαν στο χάος και στον εμφύλιο σπαραγμό …Από την εποχή που οι χαφιέδες της Δύσης και της Ανατολής συμφώνησαν να κατακρεουργήσουν τον ελληνικό λαό προς ευχαρίστηση των "αφεντικών" τους. Αυτοί οι χαφιέδες δημιούργησαν ένα πολιτικό σκηνικό με "είδωλα" της Δεξιάς και της Αριστεράς, που παγιδεύουν τον κόσμο …Ένα "στημένο" πολιτικό σκηνικό, το οποίο ποτέ δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.
"Κορωνίδα" αυτού του φασιστικού κυκλώματος είναι το "τρίο" των "αγίων" οικογενειών, που κυβερνά με...