Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις της Μόσχας στον «Νέο Βόσπορο»

Picture 0 for Αντιδράσεις της Μόσχας στον «Νέο Βόσπορο»
Είχαμε αναρωτηθεί σε σχετικό μας σημείωμα στη Voria.gr, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της  Μόσχας στην πρόθεση της Τουρκίας να κατασκευάσει ένα νέο Βόσπορο, την «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης», μια τεχνητή διώρυγα δηλαδή, παράλληλη με τα Στενά.

Η απάντηση από την Μόσχα ήρθε, με την βεβαιότητα ότι «ο νέος Βόσπορος θα είναι κλειδί για την κυριαρχία των ΗΠΑ στη Μ. Θάλασσα».

Ως ένα από τα επιχειρήματα οι Τούρκοι προβάλουν το γεγονός ότι τα Στενά του Βοσπόρου έχουν γίνει ρηχότερα, ότι έχουν μολυνθεί σημαντικά από πετρελαϊκά απόβλητα, γι’ αυτό είναι ουσιαστικά αδύνατο να αυξηθεί η κυκλοφορία των δεξαμενοπλοίων.

Επιπλέον η Άγκυρα θέλει να μειώσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση στη λεκάνη των Στενών, να κατοχυρώσει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την εξάλειψη τυχόν ατυχημάτων με πετρελαιοφόρα πλοία.

Αντιπαρερχόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες που θα συναντήσει το έργο -αν γίνει τελικά- και ερχόμαστε στην ουσία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ επιτρέπεται η διέλευση μέσω Βοσπόρου στον Εύξεινο Πόντο μόνο ελαφρών πολεμικών πλοίων επιφανείας και βοηθητικά σκάφη, όχι όμως αεροπλανοφόρα και...

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ!

ΟΡΓΗ ΠΕΠΟΝΗ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
.
“Δεν αναγνωρίζουμε την ασυλία που ψήφισε πρόσφατα η βουλή για τους τραπεζίτες που δάνεισαν τα κόμματα. Θα ασκήσουμε διώξεις και σε πολιτικά πρόσωπα που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.” Αυτή είναι η θέση των ηρωικών εισαγγελέων Πεπόνη – Μουζακίτη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την αποκάλυψη των οικονομικών οργίων και της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ιπποκράτους. Μπορεί τα ΜΜ”Ε” να μην έδωσαν στην είδηση την πραγματική διάσταση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κολοσσιαίο, πρωτοφανές οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο διαπλοκής και ασυδοσίας:
Συγκεκριμένα, η βουλή και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, ενώ γνώριζε τα πορίσματα των ορκωτών...

O νονός μου ο Κωνσταντίνος


O νονός μου ο Κωνσταντίνος
Στην προσωπική της ιστοσελίδα η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έχει σε πρώτη θέση την Αννα-Μαρία, τέως βασίλισσα της Ελλάδας.
 Η κυρία Ασημακοπούλου είναι βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967 και είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Παπαϊωάννου.

Αντιδήμαρχος στα Γιάννινα

Από το 2007 η κυρία Ασημακοπούλου είναι δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και χρημάτισε ακόμη και αντιδήμαρχος αρμόδια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (2007-2009) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004-2010) και Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967. Είναι διπλωματούχος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Bryn Mawr της Πενσυλβάνια, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική, με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά. 
Αμερικανοί ακαδημαϊκοί μποϋκοτάρουν τα ισραηλινά πανεπιστήμια



Ομάδα Αμερικανών ακαδημαϊκών του Συλλόγου των Ασιατικών Αμερικανικών Σπουδών (AAAS) αποφάσισε να μποϋκοτάρει τα  ισραηλινά πανεπιστήμια.

Η διατύπωση για το λόγο του μποϋκοτάζ έχει ως εξής:


«Για συνενοχή στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το καθεστώς του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων».

Η ομάδα αποφάσισε να μποϋκοτάρει τα ισραηλινά πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου στο Σιάτλ την περασμένη εβδομάδα. Ο AAAS, που ιδρύθηκε το 1979, ισχυρίζεται ότι τα ισραηλινά πανεπιστήμια παραβλέπουν τις  διακρίσεις εις βάρος των Παλαιστίνιων φοιτητών και ακαδημαϊκών.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια επαγγελματική ένωση των επιστημόνων, εκτός του αραβικού κόσμου, δέχεται ένα τέτοιο ξεκάθαρο ψήφισμα, υπέρ του μποϊκοτάζ των ισραηλινών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενόψει της επίμονης άρνησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην εκπαίδευση και στην ελεύθερη επικοινωνία», αναφέρει η Παλαιστινιακή Καμπάνια για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI).

Όπως αναφέρθηκε από την ισραηλινή  τηλεόραση ‘Πρες’ το μποϋκοτάζ έγινε από τους επιστήμονες και τις οργανώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία, προκειμένου να επηρεάσουν την ‘κατασταλτική’ πολιτική που επιφέρουν διακρίσεις κατά των Παλαιστινίων, αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα.





Μισή χιλιετία δυναμικής παρουσίας του Ελληνισμού στη Νάπολη και τη Νότια Ιταλία
Του Ι. Κορίνθιου
καθηγητή του πανεπιστημίου Καλαβρίας
Τη μισή χιλιετία ζωής και δυναμικής παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή καταγράφει το βιβλίο «Οι Έλληνες της Νάπολης και της Νοτίου Ιταλίας από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα», («I greci di Napoli e del Meridione d’ Italia dal XV al XX secolo») του καθηγητή του πανεπιστημίου Καλαβρίας Ιωάννη Κορίνθιου.

Το βιβλίο, καρπός έρευνας 30 χρόνων στο αρχείο της Αδελφότητας των Ελλήνων στη Νάπολη και σε άλλες ιταλικές και ελληνικές πηγές, καλύπτει «ιστοριογραφικό κενό», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο κ. Κορίνθιος.

Το μνημειώδες, 800 σελίδων βιβλίο, κυκλοφόρησε στα ιταλικά από τον οίκο της Σαρδηνίας AM&D Edizioni και γίνονται προσπάθειες να εκδοθεί στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον ομογενείς από την Αμερική.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά κύματα μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τη διετία 1532-1534, 8.000 Έλληνες εκκένωσαν τις εστίες τους στη Μεθώνη και...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ..ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

(ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ! ΦΑΚΕΛΛΟΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ)



Γνωρίζουμε ότι το θέμα που διαχειριζόμαστε είναι ΒΟΜΒΑ!
Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν …βγάζει κιχ… Ούτε φυσικά τα τάχα μου ελεύθερόφρονα …μπλογκς.. παρά μόνον αυτά που ανήκουν στη σφαίρα -ΔΙΚΤΥΟ της Τράπεζας Τύπου! ΟΛΟΙ , ΜΜΕ, BLOGS και λοιποί αλαφροϊσκιωτοι..δεν αγγίζουν το θέμα!
Τα συμπεράσματα δικά σας για την έγκυρη, έγκριτη και τάχα μου λεύτερη ενημέρωση που απολαμβάνετε από επαγγελματίες της θλιβερής δημοσιογραφίας μας και τους αλαφροϊσκιωτους –ερασιτέχνες …μπλογκερς!

Ως γνωστόν οι μπλόγκερς… βγήκαν λάβροι ( 2008) υπέρ της ελευθερολαλιάς μετά της δακρύβεκτης ανωνυμίας τους αλλά σήμερα έχουν ισοπεδωθεί δραματικά και καταγέλαστα!

Τερματίζουμε σήμερα… Δεν μπορούμε πια να το κάνουμε το θέμα, ανάγνωσμα α-λά Τσακιτζή- παρά το γεγονός ότι το ΘΕΜΑ ΜΑΣ υπέρ- διαβάζεται!
Σήμερα θα βρείτε απίστευτες αποκαλύψεις.. Θα απολαύσετε τον ΦΑΡΑΩ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κι όλους τους άλλους ανεξέλεγκτους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της κληρονομιάς Ωνάση προς το έθνος των Ελλήνων..Ο Μίστερ Παπαδημητρίου κατέχει όλες τις εξουσίες και λαμβάνει τουλάχιστον 6 μισθούς για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο ίδρυμα ..κληρονομικώ δικαιώματι!..από πατέρα!
Οι διοικούντες σήμερα το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ τρώνε τον άπατο! Και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν!
Το ίδρυμα Ωνάση στήθηκε από τον μέγιστο ευεργέτη του Εθνους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ μόνον για τον Ελληνικό λαό… Για κανέναν άλλον αλήτη-πούστη διαχειριστή! Αυτά. Δείτε τη τελευταία μας ...συνέχεια: 

Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞ.ΩΝΑΣΗ,όπως λέει το καταστατικό!

“Η αλήθεια είναι αυτή. Ότι η Αθηνά Ωνάση μπορεί , εφόσον το θελήσει να διεκδικήσει την προεδρία του Ιδρύματος Ωνάση, ανά πάσα στιγμή..΄Ο όρος που επινοήθηκε ότι για να γίνει αυτό, χρειάζεται απαραίτητα να ομιλεί η Αθηνά την ελληνική γλώσσα, είναι ανύπαρκτος ,όπως ισχυρίζεται η...


Εκτός εαυτού ο ισλαμιστής Ερντογάν: “Εθνικό μας ποτό το αριάνι, όχι η μπίρα”


20130428-0031

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζωπύρωσε χθες τις ανησυχίες των κύκλων που υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους όταν κατηγόρησε τους ιδρυτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας ότι ανήγαγαν την μπίρα σε εθνικό ποτό της χώρας, την ώρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουρκικός λαός προτιμάει το αριάνι, ένα κρύο ρόφημα γιαουρτιού που δεν περιέχει αλκοόλ. 
Τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας, ένα οινοπνευματώδες ποτό, όπως η μπίρα, παρουσιάστηκε δυστυχώς ως ένα δημοφιλές τουρκικό ποτό. Όμως το εθνικό μας ποτό είναι το αριάνι”, δήλωσε χθες ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη για τις πολιτικές σε σχέση με τα οινοπνευματώδη ποτά.
Έφτασαν στο σημείο που ορισμένες οικογένειες άρχισαν να δίνουν μπίρα στα παιδιά τους στην ηλικία του δημοτικού σχολείου με την αιτιολογία ότι ήταν καλό για...
Πολιτικό υποπροϊόν η Σκοπούλη. (Η υποκρισία της  αριστεράς σε όλο της το μεγαλείο)


Η Σκοπούλη δεν άντεξε και φανέρωσε όλο της το ψυχικό αριστερίστικο «μεγαλείο» με αυτήν της την ανακοίνωση περί αιμοδοσίας που θα διενεργήσει η Χρυσή Αυγή και χρήσεως του αίματος που θα συγκεντρωθεί. Έναν κομπλεξικό ψυχισμό που διαθέτουν όλα αυτά τα αριστερά αποβράσματα σε όποιον πολιτικό σχηματισμό (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ή στους εξωκοινοβουλευτικούς) και αν ανήκουν, μπολιασμένα με την βάρβαρη κοσμοθεωρία του Ζαχαριαδισμού γνήσιου τέκνου του Λενινισμού-Σταλισνισμού. Ότι όλοι οι αριστεροί ανεξαιρέτως είναι άτομα κομπλεξικά και ψυχικά άρρωστα το περιγράφει πολύ καλά ο Ted Kaczynski στο «Βιομηχανική Κοινωνία και το Μέλλον της» που ονομάζεται επίσης "Unabomber Manifesto".
Ότι η Σκοπούλη είναι πολιτικό υποπροϊόν της παρούσης συγκυρίας το ξέρουν όλοι όπως όλοι ξέρουν ότι η συγκεκριμένη δεν υπήρχε περίπτωση να αναδειχθεί πολιτικά ούτε στην Αθήνα, ούτε, πολύ περισσότερο όπως έδειξε η πρακτική, στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Ιωάννινα αν και σήμερα, με το ισχύον άθλιο εκλογικό σύστημα, έχουν εκλεγεί βουλευτές με χίλιους (αριθ. 1000) σταυρούς όπως ή άλλη  αριστερή «σταρ», η Ρεπούση. 
Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εξωτερικεύσει το απύθμενο μίσος της ξέροντας ότι...
“Σήμερον των Βαΐων ας φάγωμεν εις το τραπέζι τα ψάρια του γιαλού…” (Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’)
Η ιστορία και η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη επί δύο αιώνες ως προς τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως στην Επανάσταση του 1821. Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα του λόγου που εκφώνησε ο Γεώργιος Τερτσέτης το Πάσχα του 1853 και ας θυμηθούμε πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα των αφορισμών και της Αυτοκεφαλίας την τελευταία πενταετία από τα MME και ιδιαίτερα από το περίφημο “1821” του ΣΚΑΪ.
Γεώργιος Τερτσέτης
Γεώργιος Τερτσέτης
“Ανήμερα της εορτής των Βαΐων, την Κυριακήν, φίλοι του έλεγαν και τον παρακαλούσαν, και άνδρες επίσημοι των πρεσβειών, να φύγη, να σωθή· τα μέτρα της οθωμανικής κυβερνήσεως εγίνοντο άγρια, ανήμερα, και καθένας ημπορούσε να προϊδή το μέλλον· τον παρακαλούσαν λοιπόν να φύγη, του επρόσφεραν και τα μέσα.
Μη με παρακινείτε εις φυγήν, είπε εις τους φίλους· μη θέλετε να σωθώ· η ώρα της φυγής μου θα ήτον αρχή σφαγής, ώρα σπαθιού εις την Κωνσταντινούπολιν και την άλλην Χριστιανωσύνην· εύμορφο πράγμα θέλετε να κάμω, μεταμορφωμένος με καμμιά προβιά εις την πλάτην, να φεύγω εις τα καράβια, ή σφαλισμένος εις πρεσβείαν φιλικήν να ακούω εις τους δρόμους τα ορφανά του έθνους μου να σπαράττουν εις τα χέρια του δημίου. Είμαι Πατριάρχης δια να σώσω τον λαόν μου, όχι να τον ρίξω εις τα...
Ανασχηματισμός: Η νέα έφοδος του ΠΑΣΟΚ στα κρατικά ταμεία με την σφραγίδα Α.Σαμαρά ...

Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο το εγκλήματος: Έφοδο ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ως αντάλλαγμα στην υποστήριξη στον Α.Σαμαρά και στην αποδοχή της πρωθυπουργοποίησής τoυ.
Το κόμμα που βαρύνεται με τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος της χώρας με τα στελέχη που έκλεβαν ακόμα και το ίδιο τους το ταμείο (100 εκατ. "Έκαναν φτερά" από το ταμείο του κόμματος, όπως διακρίβωσαν πέντε ανεξάρτητοι ελεγκτικοί οίκοι) επιστρέφει στην κυβέρνηση για να κάνει, τι?
Να μπορέσει να συγκρατήσει τα ποσοστά στο 7%  που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και να συμμετάσχει στη νομή της εξουσία με τον τρόπο που μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει και έχει αποδείξει ευρισκόμενα συνολικά πάνω από δύο δεκαετίες στην κυβερνητική εξουσία, αλλά αλλοτριώνοντας την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από το 1981 είτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι.
Πιθανόν και την Μ.Εβδομάδα, αλλά το σίγουρο, αμέσως μετά από αυτήν, Ο Α.Σαμαράς ΘΑ ανασχηματίσει ΤΗΝ κυβέρνησή ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ χωρέσουν 5-8 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού...