Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Να που θα πάνε τα 130 δις ευρώ του δανείου!!! ΤΟ PSI, ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ ... ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !!!


Τα ανταλλάγματα απο το Ελληνικό δημόσιο πρός τούς ομολογιούχους-πιστωτές μας, όπως ο κ. Βενιζέλος τα απαρίθμησε στην πρόσφατη συνέντευξη του για τα αποτελέσματα τής διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων (PSI), είναι:

α) Ισοδύναμο ρευστού , 

β) τα ομόλογα υπό το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, 

γ) η επιβολή ρήτρας ΑΕΠ, η αλλιώς ρήτρας ανάπτυξης (GDP warrant), και δ) η εφαρμογή σχήματος συνχρηματοδότησης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά, τί σημαίνει η κάθε κατηγορία των ανταλλαγμάτων, εάν προσεφέρθησαν συγχρόνως, όλα ή χωριστά, και με...

Ο “Βασιλιάς” είναι … έντρομος! Μόνο ο Β. Βενιζέλος θα μπορούσε να διαδεχθεί το Γ. Παπανδρέου, για να έχει πιθανότητες συνέχισης η στρατηγική της φτώχειας, της ανεργίας.... και της εξάρτησης. Τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ μας αφορούν όλους!





Ο αδύναμος άνθρωπος είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος. Ο αδύναμος και φοβισμένος άνθρωπος που καταλαμβάνει την εξουσία είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Να το θυμούνται αυτό όσοι επέλεξαν οριστικά και στρατηγικά να προσδέσουν το ΠΑΣΟΚ στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου, φιμώνοντας κάθε άλλη φωνή ακόμα και εντός προσυμφωνημένων διαδικασιών.
Το τι έγινε μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορά μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ: αυτή είναι η καταστροφική αντίληψη που έχουν εμπεδώσει τα ΜΜΕ, προκειμένου να χειραγωγούν τα κόμματα, αφυδατώνοντάς τα από όποια κοινωνική αναφορά. Συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι τα χρηματοδοτούν με μαύρο χρήμα, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τα αποξενώνουν από κάθε ουσιαστική, μη γραφειοκρατική, κοινωνική αναφορά και οι κομματικές γραφειοκρατίες μεταφέρουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σε κλειστά...

ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Νο 2 !...


 Ιδού πως ορίζει την κωλοτούμπα το on - line λεξικό Τριανταφυλλίδη :κωλοτούμπα ακροβατική άσκηση κατά την οποία, αφού στηριχτεί κάποιος με τα χέρια στο έδαφος, φέρνει το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά και στη συνέχεια με κατάλληλη στροφή του σώματος γυρίζει στην όρθια στάση.

Νομίζω γίνεται στον καθένα μας αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας, μιας τέτοιας άσκησης, καθώς και η επικινδυνότητα που συνεπάγεται, για κάποιον αγύμναστο και, συνάμα, μιας κάποιας ηλικίας, άνθρωπο.

Ο κύριος λόγος της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ερωτοτροπία και, τελικά, η συμμετοχή στις ευθύνες (και τα αγαθά), της κυβερνητικής εξουσίας. Στόχος, εύλογος, κατανοητός και...

Εγκύκλιος της Π.Ε. της ΝΔ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων βουλευτών


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά και συζήτησε θέματα προεκλογικής ετοιμασίας και ετοιμότητας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απέστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Σχετικές αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις...

Κλαίνε για τα λεφτά τους



Οδυρμός στις τράπεζες για τα "κουρεμένα" ομόλογα
Από βαθιά απογοήτευση αντικαταστάθηκε ο πανικός των μικροομολογιούχων, που πληροφορήθηκαν ότι οι οικονομίες τους, τις οποίες είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, "κουρεύονται" με το "έτσι θέλω"....

Δεκάδες είναι οι ιδιώτες που σπεύδουν και σήμερα στις τράπεζες προκειμένου, μετά το "κούρεμα" να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, διαπιστώνοντας ότι όχι μόνο χάνουν πάνω από το μισό της αποταμίευσής τους, αλλά ενδέχεται το υπόλοιπ ...

Γιατί η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο και όχι πόλεμο με την Ελλάδα


Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλές ή τουλάχιστον ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς και χωρίς κατακτητικές βλέψεις από την πλευρά της Άγκυρας. Σε αυτές τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι πολιτικοί αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα που αναδεικνύει νικητές οψόποτε υπάρξει μία «σύγκρουση». Το πεδίο της αντιπαράθεσης είναι πολύ ανοιχτό και ξεκινάει από την μαρτυρική Κύπρο, περνάει από το Καστελόριζο και ανεβαίνοντας από το ανατολικό Αιγαίο καταλήγει στις Καστανιές του Έβρου. Με την Κύπρο να «μάχεται» άνισα και με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που υποσκάπτουν την ανεξαρτησία της, το πεδίο «συγκρούσεων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κυρίως θαλάσσια έκταση, ενώ ο Έβρος αποτελεί ένα τεράστιο χερσαίο φρούριο το οποίο είναι αδύνατον να διαπεραστεί εάν δεν υπάρξει πολιτική και στρατιωτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Η διάταξη του Ελληνικού στρατού είναι καθαρά αμυντική, σε όλο το μήκος της «αντιπαράθεσης» και αυτό αποτελεί το πρώτο κώλυμα των σχεδιασμών για ευθεία πολεμική σύρραξη από...

ΚΥΠΡΟΣ: Το ΕΔΗΚ στηρίζει την εθνικιστική υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου στις προεδρικές εκλογές


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει την στήριξη της υποψηφιότητας του Λουκά Σταύρου στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Στόχος αυτής της μορφής αγώνα , είναι να περάσουμε στη συνείδηση της κοινωνίας , μέσα από τα ελάχιστα περιθώρια ανοχής της κομματοκρατικής δικτατορίας και των ελεγχομένων μέσων “ενημέρωσης” , ένα πρόγραμμα εθνικιστικό , προτείνοντας λύσεις και κατευθύνσεις μαχητικού ρεαλισμού που εδράζεται στις αρχές και αξίες του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού .

Στην ατιμωτική υποχώρηση στο εθνικό θέμα της σκλαβωμένης πατρίδος , αντιτάσσουμε τη στρατηγική της απελευθέρωσης και της πραγματικής δημοκρατίας.
Στην κομματοκρατική κοινοβουλευτική δικτατορία αντιτάσσουμε το εθνικό-λαϊκό πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας στη βάση των παραγωγικών ενώσεων και των...

Χορεύοντας με τους λύκους (και τις αλεπούδες)

Απορώ για το θράσος που έχουν οι αριστεροί λάτρεις του φασισμού του Στάλιν και των επιγόνων του, του Κάστρο, του Μάο, του Χόνεκερ, του Τσαουσέσκου κτλ,, των γκούλαγκ και των ψυχιατρείων «αναδόμησης πνεύματος» του υπαρκτού, να μιλούν για προοδευτικότητα και δημοκρατία. Βέβαια η ηλιθιότητα και η ανικανότητα των πολιτικών των αστικών κομμάτων, τους ξανοίγει   μονοπάτια και λεωφόρους δράσης αλλά όχι και να μας περνούν για ηλίθιους. Εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας και τον τρόπο να αντιδράσουμε και μάλλον αυτούς θα τους βάλουμε για άλλη μια φορά στην γωνία, εκεί που αξίζει στις μειοψηφίες που απεργάζονται δεινά στις πλειοψηφίες. Οδυσσεύς

Από το «Ένας Έλληνας». 

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Το φαινόμενο είναι σχετικά καινούριο και χαρακτηρίστηκε, με το που εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό, ως η πεμπτουσία της αστικής μας δημοκρατίας, από τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι πριν λίγο καιρό, προσκυνούσαν το δικομματισμό και υμνούσαν τις αυτοδυναμίες.
Αναφέρομαι στο φαινόμενο της πανσπερμίας κομμάτων και στους βουλευτές, δημοσιογράφους και διάφορους άλλους πολιτικούς παράγοντες που το ενισχύουν είτε φανερά είτε ολοφάνερα.
 Έφτασε στο σημείο η κυρία Διαμαντοπούλου να μιλάει, λίγες ώρες πριν επιλεγεί για το υπουργείο ανάπτυξης, για την...

Aυτοακύρωση ευφυΐας τραγωδική...

Χρήστος Γιανναράς


Στον στίβο της πολιτικής σήμερα η έκτακτη φυσική ευφυΐα εμφανίζεται σπάνια, σπανιότατα. Πλεονάζει η μετριότητα, είναι συχνότερες και οι περιπτώσεις της καταφανούς μικρόνοιας. Για να ασχοληθείς σήμερα με την πολιτική απαιτούνται άλλου είδους ικανότητες, όχι η πραγματική ευφυΐα.
Eπειδή είναι σπάνιο το χάρισμα, είναι φυσικό και να γοητεύει. Oταν πρωτοεμφανίστηκε σε ευδιάκριτο πολιτικό ρόλο ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Aνδρέα Παπανδρέου) αποτέλεσε έκπληξη: Mπορεί να μη διέθετε τη δημεγερτική γοητεία του ηροστράτειου αρχηγού του, αλλά κατέπλησσε με μια επιθετική ευφυΐα χειμαρρώδους λεκτικής ευρηματικότητας.
Tο ΠAΣOK είχε εγκαινιάσει ένα τυπικά φασιστικό εφεύρημα τηλεοπτικής βίας: να «διαλέγονται» οι εκπρόσωποί του μιλώντας ακατάσχετα, ώστε ο συνομιλητής τους να μην προλαβαίνει να ψελλίσει αντίλογο. O κ. Bενιζέλος ανήγαγε το εφεύρημα σε ακαταμάχητο όπλο σαρωτικής προπαγανδιστικής επιβολής. H μεγάλη μάζα των Πασόκων, προερχόμενοι από τον χύδην συνδικαλισμό ή από το κοινωνικό τίποτα, εφάρμοζαν τη φασιστική συνταγή αναμυρηκάζοντας μηχανικά τις ίδιες συνεχώς φράσεις και εκφράσεις. O κ. Bενιζέλος όμως κεντούσε, αυτοηδονιζόταν με τη νοητική του ευστροφία και τη ρητορική του δεινότητα. Δεν κόμιζε κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο, δεν απευθυνόταν στη σκέψη και στην κρίση του τηλεθεατή, δεν εμφάνισε ποτέ μια ριζοσπαστικά διαφορετική, άλλου επιπέδου πολιτική πρόταση, δεν...

Τουρκική Οργάνωση καλεί την Κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία κατά Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Επιμέλεια Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη
με πληροφορίες από το Ασσυριακό Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΙΝΑ


Η Οργάνωση Κιρκασσίων και Λαζών Τουρκίας, ΟΚΛΤ (Organization of Circassians and Lazes of Turkey, OCLT) σε αναφορά, που εξέδωσε καλεί την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία κατά των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η σχετική αναφορά κατατέθηκε σε Συνέδριο της ΟΚΛΤ σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωση καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τα ιστορικά γεγονότα περί τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να απολογηθεί για τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, καθώς επίσης και για τις εκτοπίσεις των Κιρκασσίων το 1922 και τις σφαγές της...

Πώς το είχε πεί ;;; "Θα χάσουν τα πουκάμισά τους"...

Και τελικά "Μας πήραν και τα σώβρακα"...


Προσπαθώ διαβάζοντας τις παλιές αναρτήσεις να βρώ ΜΙΑ από τις προβλέψεις των Παπα-Κωνσταντίνου/Νδρέου που να έχει πέσει , όχι μέσα , αλλά κοντά στο τί εξελίχθηκε και δεν βρίσκω ΟΥΤΕ ΜΙΑ !!!

Κύπρος: Πέφτουν τίτλοι τέλους

Μιχάλης Ιγνατίου
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την κατάσταση του Κυπριακού, φανέρωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν δικαιολογείται συνέχεια της παρούσας διαδικασίας, αφού -όπως ομολόγησε ο άνθρωπος που γνωρίζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια των συνομιλιών- οι Τούρκοι «απομακρύνονται ακόμη και από συγκλίσεις σε διάφορα κεφάλαια, οι οποίες επιτεύχθηκαν στα πλαίσια της παρούσας διαδικασίας». Όπως πολύ σωστά υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας μιλώντας στις γυναίκες του ΑΚΕΛ, «το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόμαστε συνεχείς απειλές τόσο από την Τουρκία όσο και από τον κ. Ερογλου». 
Μόνο όσοι έχουν συμφέροντα και διασυνδέσεις με την Άγκυρα θα διαφωνήσουν με τον Κύπριο ηγέτη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο και αντιφατικό να παρακαθόμαστε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, να συζητούμε, και την ίδια ώρα να ακούμε τον...

Ούτε λαχείο οι ανίκανοι…


Ε Α Ν ΕΙΧΑΝ ακόμα και υποτυπώδη στρατηγική αρχαρίων πολιτικών, θα μπορούσαν, με τα λιγότερα δυνατόν τραύματα, να γλυτώσουν απ’ τον κρημνό όπου καταβαραθρώνουν μοιραία το Κυπριακό. Εάν είχαν στρατηγική, θα προετοίμαζαν ήρεμα κι αθόρυβα τους κατάλληλους σχεδιασμούς, και θα καραδοκούσαν για ν’ αξιοποιήσουν επωφελώς κάθε ευκαιρία που η αλαζονεία των κατακτητών προσφέρει. Ώστε ν’ απεγκλωβίσουν το Κυπριακό απ’ την καταστροφική μέγγενη των «διακοινοτικών» συνομιλιών, χωρίς να τρέμουν τη μεθοδευμένη διαρκή απειλή της «επίρριψης ευθυνών».
Ο Τ Α Ν η Τουρκία στέλνει στόλο κι αεροπορία στις νότιες θάλασσες, και απειλεί ανοικτά με πολεμική κλιμάκωση στην κυπριακή ΑΟΖ, ο δε αντιπρόσωπος του Γ.Γρ. των ΗΕ κ. Ντάουνερ «νομιμοποιεί» κι αξιοποιεί τις τουρκικές απειλές πολέμου για να εκβιάσει τη λύση διάλυσης της ΚΔ, αυτό, άραγε, δεν είναι επαρκής λόγος κι ευκαιρία για την άμεση διακοπή και για την καταγγελία...

Μπλα-μπλα-μπλα; Μπλα-Μπλα....

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν χωρίσει από τώρα τα πάντα. Υπουργεία και θέσεις σε Οργανισμούς έχουν ήδη μοιραστεί σε εκλεκτούς. Αυτό ήταν, λοιπόν; Κι εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι αυτοί τα έχουν κανονίσει μεταξύ τους. Εμάς μας έχουν ρωτήσει; Είναι σίγουροι ότι θα πάνε στις εκλογές και θα καταφέρουν να εκλέξουν 151 βουλευτές; Λένε ότι έχουν σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Και γιατί δεν το εφάρμοζαν μέχρι χτες; Ποιος τους εμπόδιζε; 

Ακούστε τι λέει ο κ. Βενιζέλος. Λέει ότι τον απασχολούν οι άνεργοι. Μπλα - μπλα - μπλα - μπλά. Δηλαδή, χτες που ακριβώς ήταν ο κύριος Βενιζέλος και δεν μπορούσε να κάνει κάτι για το θέμα της ανεργίας; Αυτός δεν ήταν ο «τσάρος» της Οικονομίας; Εκτός κι αν του το έκρυβαν. Ή πάλι, μπορεί να περίμενε να ξεπεράσουν οι άνεργοι το ένα εκατομμύριο για να αποφασίσει να παράγει έργο... 

Θα έχετε ακούσει και αυτά που λέει και ο κ. Σαμαράς. Μπλα - μπλα - μπλα - μπλα. Τίποτα! Ναι, αυτός...

Χτύπησαν τα CDS σαν χταπόδια, τα μαλάκωσαν και τα έφαγαν!


Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και έναν χρόνο βασανιζόμαστε προκειμένου οι – πάνσοφοι – της ΕΕ, της Κομισιόν και της Ελλάδας να βρουν φόρμουλα ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά να… μην χρεοκοπήσει και οπωσδήποτε να χρεοκοπήσει χωρίς να ενεργοποιηθούν τα CDS.

Από τις 11 Μαρτίου 2011 που ελήφθη η απόφαση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – και ενώ όλοι οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούσαν πως αμέσως μόλις συμβεί αυτό (δηλαδή το PSI) η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε χρεοκοπία και επομένως θα πρέπει να καταβληθούν τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου – αυτό παλεύουν (λέμε τώρα).

Πήγαιναν κι’ έρχονταν από Eurogroup σε Eurogroup και από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έπαιρναν τη μία «ιστορική απόφαση» μετά την άλλη και κάθε φορά μας διαβεβαίωναν πως δεν θα οδηγούσε σε πιστωτικό γεγονός και δεν θα ενεργοποιούνταν τα CDS.

Στην πραγματικότητα, δεν γνώριζαν καν για ποια CDS μιλούσαν. Διότι, ως γνωστόν υπάρχουν τα Credit Default Swap, που είναι ασφάλιστρα χρεοκοπίας και εκδίδονται για να εξασφαλιστούν αυτοί που έχουν στα χέρια τους ομόλογα της χώρας που χρεοκοπεί, αλλά υπάρχουν και τα λεγόμενα «γυμνά» Naked CDS, που είναι ασφάλιστρα χρεοκοπίας που αγοράζουν διάφοροι τζογαδόροι, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους ομόλογα τα οποία να θέλουν να ασφαλίσουν έναντι του κινδύνου της χρεοκοπίας.

Η ΕΕ όλο λέει ότι θα τα απαγορεύσει και όλο δεν κάνει τίποτε.

Τέλος πάντων, επί έναν χρόνο μας ταλαιπωρούν προκειμένου να μην...

Aυτή τη φορά, δεν έπεσε στη παγίδα...



Από την πρώτη μέρα που η Νέα Δημοκρατία πήρε την απόφαση να στηρίξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συντόμου χρόνου έχει ξεκινήσει το παραμύθι της συγκυβέρνησης. 
Σενάρια πιθανά και απίθανα προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Σαμαρά για να αυξήσει τη συμμετοχή, άρα και τη φθορά που προκύπτει από...
την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να συμμετέχει το κόμμα με τους δύο Αντιπροέδρους του και τον στενότερο του συνεργάτη Κ. Αρβανιτόπουλο, αποδεικνύοντας τη σημασία που απέδιδε...

Το Σικάγο θα γίνει το επόμενο Βουκουρέστι σας.


Με το Διεθνές Δικαστήριο να έχει αποφανθεί ότι η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία φράζοντας την προσπάθεια ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι, θα επαναληφθεί άραγε το ίδιο σενάριο κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο;

Πριν από το Βουκουρέστι, η πίεση ασκούνταν -θεωρητικά τουλάχιστον- στην απέναντι πλευρά των συνόρων. Η Ελλάδα, αν και δεν είχε τότε τίποτε να χάσει, προχώρησε στη γνωστή λαϊκιστική εσωτερική πολιτική: Δώστε βέτο στο λαό. Χαρήκαμε κι εμείς, ενθυμούμενοι τα περασμένα μεγαλεία κι αρχίσαμε να φωνάζουμε ΒΕΤΟ!! δεξιά και αριστερά. Ένα βέτο που ποτέ δεν ασκήθηκε, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από τα Σκόπια με μεγάλη επιτυχία. Μιλούν οι γείτονες για αμφισβήτηση της συλλογικής ταυτότητας τους με κάθε παραχώρηση. Μα για ποιά παραχώρηση μιλούν; Δεν μετακινήθηκαν ούτε χιλιοστό από τις αρχικές θέσεις τους. 

Αντίθετα, ήταν η Ελλάδα εκείνη που βάλθηκε σε μια υποχώρηση άνευ προηγουμένων. Από την αρχή. Όχι μόνο αναγνώρισε το ψευδοκρατίδιο, αλλά είπε ΝΑΙ σε όλα. Ναι στην σύνθετη ονομασία. Ναι στην οικονομική...

Οι αδυναμίες μάς δίνουν δύναμη;

Σκέψεις για τον ελληνικό χαρακτήρα με αφορμή τις τελευταίες ελεεινολογίες
Βασίλης Καραποστόλης*
Με όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό μπαίνει κανείς στον πειρασμό να ασπασθεί το αξίωμα ότι καλύτερα ένας λαός να είναι ελαττωματικός παρά να μην είναι τίποτα. Γιατί, πράγματι, οι καταδικαστικές βολές, οι ελεεινολογίες, οι μυκτηρισμοί που έχουν για στόχο τους τον χαρακτήρα των συγχρόνων Ελλήνων, εκεί οδηγούν. Κατήγοροι κάθε λογής φορτώνουν στον πληθυσμό όλα τα κουσούρια που θα χρειάζονταν για να θεωρηθεί ο πληθυσμός αυτός οριστικά χαμένος: φαίνεται πως τον έχει σφραγίσει η διαφθορά, η οκνηρία, η κουτοπονηριά. Σημαδεμένος με όλα αυτά τα γνωρίσματα ένας λαός θα έπρεπε να σέρνεται εδώ και αιώνες μες στην εξαθλίωση. Δεν συνέβη έως τώρα αυτό. Αλλά οι κριτές επιμένουν. Παρατηρώντας με οίκτο ανάμεικτο με απέχθεια το τεράστιο λαϊκό ζώο να τσαλαβουτάει στο βούρκο του, του στέλνουν το ύστατο μήνυμα: ανορθώσου, βγες απ’ τη λάσπη, γίνε άνθρωπος! Μεταμορφώσου από τη μια στιγμή στην άλλη!
Δεν ξέρει κανείς εάν σ’ αυτές τις παροτρύνσεις των αφ’ υψηλού εξυγιαντών της ζωής μας υπερισχύει η υποκρισία ή η ρηχότητα. Το βέβαιο είναι ότι τα δύο αυτά συνδυάζονται εύκολα. Αφενός οι τιμητές...

Η ώρα των αποφάσεων είναι τώρα



Τα δραματικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας, που είχαν θετικό τέλος για την χώρα δίνοντας της ανάσα για λίγους μήνες, άρχισαν να φωτίζουν διαστάσεις της πραγματικότητας δυσδιάκριτες για τους πολλούς. Έτσι ένας μη πολιτικός πρωθυπουργός εκτάκτου ανάγκης, ήταν ο μόνος που ζήτησε συγγνώμη για την τρομακτική κοινωνική αδικία εναντίον μεγάλου μέρους πολιτών μέσω του πολυετούς βούρκου των ¨ταμείων¨. Αλλά αυτό καταντάει λεπτομέρεια μπροστά στις κινήσεις ολόκληρου του κατεστημένου που ελέγχει την εξουσία και που ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο κάτω από μια γιγάντια παντιέρα ¨Εκβιασμός¨. Οι μάσκες πέφτουν και τα πραγματικά πρόσωπα, απεχθή και ανήθικα αναδύονται παντού, στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς χώρους σε όλες τις αποχρώσεις τους και κυρίως στα μέσα ενημέρωσης. Ο δικομματισμός κρούει τον κώδωνα της απόλυτης καταστροφής εάν ο πολίτης δεν τους εγκρίνει ενώ τα άκρα προτείνουν εξωπραγματικές λύσεις σαν να βοηθούν τον δικομματισμό να πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή την διαιώνιση του χωρίς ουσιαστικά καμία αλλαγή στις κοινωνικές δομές.
Τα συναισθήματα απελπισίας, κατάθλιψης και οργής διακατέχουν τον πολίτη. Οι ειδικοί της ψυχολογίας των μαζών των κομμάτων στοιχηματίζουν ότι με τέτοιο κλίμα μέχρι τις εκλογές και εφόσον ο πολίτης θα παραμείνει ανήμπορος...

Γλώσσα και πολιτισμός των Ελλήνων της Αζοφικής της Αικατερίνης Παππού-Ζουραβλιόβα


Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου
Από τις εκδόσεις «Αντώνης Σταμούλης» κυκλοφόρησε το βιβλίο της Αναπληρώτριας καθηγήτριας στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας κ. Αικατερίνης Παππού – Ζουραβλιόβα «Γλώσσα και πολιτισμός των ελλήνων της Αζοφικής», η συμβολή των μεταφράσεων στα Μαριουπολίτικα. Η περίπτωση του Α.Π. Τσέχοφ.
AIKATERINI2
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στον πολυχώρο «Μαλλιάρης Παιδεία» ΑΝΑΤΟΛΙΑ της Θεσσαλονίκης παρουσία αρκετών Ελλήνων που κατάγονται από την περιοχή της Αζοφικής. Μεταξύ των παραβρισκομένων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Ποπώφ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Παλλινοστούντων καθηγητής κ. Χρήστος Καμενίδης και ο εκδότης κ. Αντώνης Σταμούλης. Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού...

Έρχονται ζιβάγκο, μούσια και άλλες τρίχες...

Του Γιώργου Κράλογλου 
Βγάζουν από τις ντουλάπες τα ζιβάγκο, στρατολογούν πάλι τους αξύριστους με τις σοσιαλιστικές αρλούμπες και συστρατεύονται δεξιοί και αδέξιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να στριμώξουν τους αριστερούς υποσχόμενοι διατήρηση του κράτους αλλά (ταυτόχρονα) και ανάπτυξη και αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.

Όλα αυτά μαζί. Είτε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση (που αποκλείεται) είτε ως συγκυβέρνηση (που είναι και το επικρατέστερο σενάριο).

Την ίδια στιγμή όμως καμιά κουβέντα για την συμφωνία τους με την Τρόικα και τους εργοδότες για καταιγίδα νέων μέτρων (βεβαίως μετά τις εκλογές) μεταξύ των οποίων την κατάργηση ή την μεγάλη μείωση του 13ου και 14ου μισθού και το τσεκούρωμα των συλλογικών συμβάσεων στους ήδη εργαζόμενους στον...

O «στρατοπεδικός κομμουνισμός» δεν απαντά στην αγωνία των εργαζομένων

Κι, όμως, μπορούμε να δούμε την κρίση σαν ευκαιρία. Όχι, βεβαίως,  όπως την αντιλαμβάνονται διάφοροι βολεμένοι και επιτήδειοι. Αυτοί καραδοκούν για να ρημάξουν τον τόπο και να κερδίσουν από τις συμφορές που πλήττουν την πλειονότητα των πολιτών. Να δούμε την κρίση σαν ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε, για να απορρίψουμε στερεότυπα που μπλοκάρουν τη ζωή μας και, τελικώς, για να αναμετρηθούμε με όσα μας σπρώχνουν προς την παθητικότητα, την ιδιώτευση και την απελπισία. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως αδύνατο.
Τα φαινόμενα αλληλεγγύης, οι δυναμικές πρωτοβουλίες παρέμβασης για να περιοριστούν οι συνέπειες της κρίσης, οι αυθόρμητες δράσεις κοινωνικών ομάδων και τα κινήματα αμφισβήτησης της κανονικότητας, συγκροτούν μια ατελή – για την ώρα –  προσπάθεια να στηθούν αναχώματα στην αχαλίνωτη επιθετικότητα των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και, ταυτοχρόνως, στέλνουν σαφές μήνυμα στις οργανωμένες συσσωματώσεις ώστε να βγουν, επιτέλους, από τον κύκλο των τυποποιημένων αμυντικών αντιδράσεων. Ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος, αλλά όχι ανίκητος. Αρκεί βεβαίως να υπάρξει φαντασία, δημιουργικότητα και επιμονή στη θέση ότι «η δύναμη των αδυνάτων είναι ότι μπορούν να πείσουν για την αδυναμία των δυνατών».
Δεν έχει νόημα να κλαίμε τη μοίρα μας. Είναι ατελέσφορο να κάνουμε συνεχώς διαπιστώσεις.  Δεν προσφέρει τίποτα η αφορολόγητη αδιαλλαξία. Δεν δίνει προοπτική ο στείρος καταγγελτικός λόγος κατά...

Το άδικο τέλος ενός ηγέτη

Αν η 11η Σεπτεμβρίου του 2001, με την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους, σήμανε την ολοκληρωτική ανατροπή στο status quo του πλανήτη, η 11η Μαρτίου του 2004, με την επίθεση της Αλ Κάιντα στο μετρό της Μαδρίτης, σήμανε το τέλος της πολιτικής ηγεμονίας του Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
Μετά από οκτώ χρόνια στην ηγεσία, και ενώ ετοιμαζόταν για μια τρίτη θητεία, καθώς οι Σοσιαλιστές του Χοσέ Θαπατέρο δεν έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη ανατροπή, η ελλειμματική διαχείριση της φονικής επίθεσης στο μετρό της Μαδρίτης, και η προσπάθεια της κυβέρνησης Αθνάρ να επιρρίψει τις ευθύνες στην ΕΤΑ και όχι στην Αλ Κάιντα, οδήγησαν το Λαϊκό Κόμμα στην αντιπολίτευση. Και τον Αθνάρ στην εθνική λήθη.
Κι όμως, στα οκτώ χρόνια της εξουσίας του, υπήρξε το αντίπαλο δέος στην...

Ουαί τοις χρεοκοπημένοις: Ζητούν επέμβαση του Γερμανού Πάπα!


Kαι μέσα σ'όλα έχουμε και μια κίνηση που σηκώνει πολύ κουβέντα: Να επέμβει στο εσωτερικό της Ελλάδος η Καθολική Εκκλησία, γιατί "Οι Έλληνες βρίσκονται σε τραγική κοινωνική κατάσταση" καλεί τον Γερμανό στην υπηκοότητα, Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της καθολικής ιεραρχίας της Ελλάδος, σεβασμιότατος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Il Messaggero, ζητώντας επίσης τη βοήθεια των καθολικών εκκλησιών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και του Βατικανού.

"Ελπίζω ότι η έκκλησή μου θα μπορέσει να φτάσει στον Πάπα. Χρειαζόμαστε...

Τουρκικά παιχνίδια με τα Πατριαρχεία, αυτοκριτική ή…


Η Τουρκία αναλαμβάνει δράση για να επανέλθουν στο έδαφος της το Πατριαρχείο Αντιοχείας και η καθολική επισκοπή του Λιβάνου. Αν και η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως εντασσόμενη στην προσπάθεια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την παράλληλη απόδειξη στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Τουρκία έχει κάνει την αυτοκριτική της, καλό θα είναι να κρατάμε «μικρό καλάθι»…
Το 1933 το Πατριαρχείο Αντιοχείας διώχθηκε από την έδρα του, η οποία πέρασε υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, μαζί με την επαρχία της Αλεξανδρέττας. Το συγκεκριμένο πρεσβυγενές πατριαρχείο, από τα τέλη του 18ου αιώνα, έχει περάσει υπό τον έλεγχο των Σύρων ορθοδόξων, αν και τιμητικά φέρει τον τίτλο «Οικουμενικό». Μαζί με το ορθόδοξο πατριαρχείο οι Τούρκοι...

Ένα πραγματικά "παν-Βορειοηπειρωτικό" αντάμωμα (φωτογραφίες)


Κατάμεστο το γήπεδο του Σπόρτινγκ!!

Στο Γήπεδο του Σπόρτιγκ πραγματοποιήθηκε χθες το Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα που διοργάνωσε η Ομόνοια. Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική παρότι οι διοργανωτές περίμεναν να γεμίσει ασφυκτικά το 1000-ων θέσεων γήπεδο. Τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα ομόρφυναν τις κερκίδες και την πίστα με τις πολύχρωμες στολές τους. Το πολυπληθέστατο χορευτικό παιδικό της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών έκλεψε την παράσταση με τους χορούς του, το λάβαρο και το σύνθημα που ανάρτησε στο τέλος, ενώ ο μικρός κλαρινίστας και η μικρούλα με την συγκινητική απαγγελία της από το παιδικό χορευτικό της Αχαΐας, απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.

Οι πολιτικοί, καλεσμένοι και οι έπαρχοι κάθισαν στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην πίστα του γηπέδου, προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων.
Όλα κύλησαν ομαλά, ο κόσμος ήρθε να απολαύσει χορούς και τραγούδια κι αυτό φάνηκε την...

Πρόταση γιὰ τὴν παρέλαση τῆς 25ης Μαρτίου


Διπλὴ γιορτὴ ἡ 25η Μαρτίου καὶ στὴν Πατρίδα μας ὑφίσταται μία κατάσταση ἔντασης μεταξὺ τοῦ λαοῦ καὶ τῆς πολιτικῆς ἡγεσίας.
Στὴ μία πλευρὰ  ἡ Κυβέρνηση ποὺ δὲν εἶναι σεβαστὴ , μὲ ὑπαιτιότητα τῆς , λόγω ἄστοχων ἢ λανθασμένων ἢ καὶ πιθανὸν ἐσκεμμένα κακῶν(καὶ αὐτὸ κάποτε πρέπει νὰ διερευνηθεῖ) γιὰ τὸ ἔθνος ἐνεργειῶν, μία Κυβέρνηση-πολιτικὴ ἡγεσία ποὺ δὲν εἶναι νόμιμη καὶ τὸ γνωρίζει ὅτι δὲν εἶναι, μία Κυβέρνηση-πολιτικὴ ἡγεσία σὲ δυσαρμονία μὲ τὴν βούληση τοῦ λαοῦ, μία κυβέρνηση ποὺ ἀντὶ προτάσσοντας ἔναντι ὁποιασδήποτε ἀξιώσεως τῶν δανειστῶν, τὸ  ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ ὁδηγηθεῖ ὁ λαός μας στὴν ἐξαθλίωση , στὴν ὑποθήκευση τῆς ἐθνικῆς μας Κυριαρχίας ,στὴν καταρράκωση τοῦ κύρους τῆς χώρας στὸ ἐξωτερικὸ καὶ στὴν πτώση τοῦ φρονήματος καὶ τοῦ ἠθικοῦ τῶν κατοίκων ,μία κυβέρνηση ποὺ ἂν ὄχι σχεδίασε ἢ τοιοῦτο σχέδιο ἐκτέλεσε παρὰ τὸ ὅτι οὐδεμία τέτοια ἐντολή-ἐξουσιοδότηση  ὑπὸ τοῦ λαοῦ εἶχε καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη τὴν ἀπέναντι πλευρὰ ὁ Κυρίαρχος  (σὲ τί ; τί τοῦ ἄφησαν πλέον ἀπὸ τὴ κυριαρχία του ; ) Λαὸς -οἱ πολίτες ποὺ ὑφίστανται τὰ πάνδεινα λόγω τῆς ἀνικανότητας (κατὰ τὴ ἐπιεικέστερη  ἔκφραση) τῶν πολιτικῶν νὰ διαχειριστοῦν τὴν κρίση ἀντιδρᾶ βίαια.  

Ο Παπουτσής δεν ξεχνά... τι σημαίνει Δεξιά! Οι υποστηρικτές του αλληλοαποκαλούνται... «σύντροφοι» χωρίς να τους πέφτει το σαγόνι από τα γέλια...

Στην αρχή βλέποντας το δελτίο ειδήσεων στο MEGA μού φάνηκε πώς δεν άκουσα καλά. Αμέσως τηλεφώνησα σε ένα φίλο μου που ήταν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ και μου το επιβεβαίωσε.

Ήταν ένα σημείο της ομιλίας του Χρήστου Παπουτσή που αναφερόταν στην πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός, έλεγε ότι δεν αποδέχεται «τη λογική της ηττοπάθειας και τις αντιλήψεις που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών».

Και αρκετοί στο Εθνικό Συμβούλιο θυμήθηκαν ένα σύνθημα που, προσωπικά, πολύ καιρό είχα να το ακούσω : «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» φώναζαν ρυθμικά και με ξαναγύρισαν εκεί κάπου στο 81 και στη εποχή του Αντρέα... Ομολογώ ότι στην αρχή με έπιασαν τα γέλια. Σκέφτηκα ότι στο ΠΑΣΟΚ μπορει να έχασαν ποσοστά, αυγά και πασχάλια αλλά-αν μη τι άλλο- διατηρούν το χιούμορ τους.

Μετά ο καλός μου φίλος με διαβεβαίωσε ότι οι συνθηματολογούντες δεν...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΑΣ


Γράφει ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης *
Όταν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, το παλλαϊκό συλλαλητήριο των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των σιδηρόφρακτων στρατευμάτων της Βέρμαχτ από την Ελλάδα, ελάχιστοι θα πίστευαν ότι μπορούσε πραγματικά ένας άοπλος λαός να πάρει στο φαλάγγι τις χιτλερικές μεραρχίες.
Ελάχιστοι θα το πίστευαν, γιατί, ουδέποτε βέβαια συνέβη κάτι τέτοιο. Και μόνο σαν ανέκδοτο θα ακουγόταν στους μαυροσκούφιδες του Άρη, η ιδέα μιας ειρηνικής επανάστασης, ενάντια στους πάνοπλους κατακτητές. Η επανάσταση, έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα –δυστυχώς- τραγικά βίαιη και αιματοβαμμένη. Ένας απάνθρωπος αχταρμάς από αίμα και σκατά. Δηλαδή, καθόλα ανθρώπινος.
Σήμερα, σε συνθήκες ανάλογες, οι ναζιστικές ορδές έχουν απλά αντικατασταθεί από κουστουμαρισμένους τεχνικούς συμβούλους και ειδικούς, ο Τσολάκογλου από...

Αντίλογος (Antilogos-gr): Πώς το είχε πεί ;;; "Θα χάσουν τα πουκάμισά τους"...

Αντίλογος (Antilogos-gr): Πώς το είχε πεί ;;; "Θα χάσουν τα πουκάμισά τους"...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….


του Σταύρου Καρκαλέτση*



Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση στην ανατολική Μεσόγειο όταν η Κύπρος φθάσει στο στάδιο παραγωγής φυσικού αερίου, δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν, πλην των εγχώριων αφελών του ”γιουσουφακίζειν” και της τουρκολιγούρας. Αν και όταν οι Τούρκοι εξασφαλίσουν την ανοχή (όχι απαραίτητα συναίνεση) των ΗΠΑ, θα χτυπήσουν! Ο λόγος που δεν το κάνουν τώρα, είναι πως τα σάλια τους τρέχουν και τα νύχια τους ακονίζονται για τη Συρία. 
Αν κλείσει η αναταραχή στη Μέση Ανατολή, έρχεται η σειρά μας, χωρίς να θέλω να παραστήσω το μάντη. Είναι απλώς εκτίμηση γεγονότων και καταστάσεων.
To έκθετο Καστελόριζο και η ακόμα πιο έκθετη Στρογγύλη, είναι...

O ομογενής «Ρόκι» ανεβαίνει στο ρινγκ για την Ελλάδα!


«Πάμε Ελλάδα!» Με αυτό το σύνθημα ο 26χρονος Ντόνοβαν Τζορτζ θα γίνει ο πρώτος Ελληνας πυγμάχος. Με γαλανόλευκες σημαίες και ελληνικά συνθήματα θα γεμίσει το επόμενο Σάββατο το θρυλικό Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. Εκεί για πρώτη φορά ο ελληνοαμερικάνος Ντόνοβαν Γεωργίου θα διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πυγμαχία στην κατηγορία Μεσαίων Βαρών. Ο Ντόνοβαν, τιμώντας την ελληνοκυπριακή του καταγωγή, δηλώνει αποφασισμένος να αφιερώσει...

Ορυκτός πλούτος και χρεοκοπία...

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος

Πολλά έχουν γραφεί για αυτό το θέμα. Διαβάζοντας πολλές εκδόσεις,σκέφτηκα να ενημερώσω συνοπτικά τους αναγνώστες, για τον ορυκτό πλούτο της χρεοκοπημένης αυτής χώρας.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας αν και γνώριζαν προ πολλών ετών την ύπαρξη των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου στο Ελληνικό υπέδαφος, αλλά και στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σιωπούσαν,και το κρατούσαν απόρρητο μυστικό από τον Ελληνικό Λαό, εκτελώντας εντολές των ξένων αρπακτικών της παγκόσμιας δικτατορίας &Διακυβέρνησης.Γιαυτό μέχρι σήμερα αδιαφορούν να χαράξουν και οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και έτσι να εξασφαλίσουν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλούτου για το λαό μας....
Οι εφιάλτες και δοσίλογοι πολιτικοί, θα σπεύσουν να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ευθύς ως διαταχθούν από τα αρμόδια όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μέσω των Αμερικανών. Μέχρι τότε τα Ελληνικά κοιτάσματα θα παραμένουν ξέφραγο αμπέλι.
Εάν οι εφιάλτες πολιτικοί είχαν τολμήσει να εκμεταλλευθούν αυτό το φυσικό πλούτο που μας χάρισε ο Θεός, σήμερα δεν θα είχαμε καταλήξει σε αυτό το έσχατο σημείο ένδειας και διεθνούς ανυποληψίας, και ο Λαός μας δεν θα υπέφερε από φτώχεια, άστεγος και πεινασμένος, να ζει με τα συσσίτια ελεημοσύνης, και...

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Όλη αυτή την περίοδο, πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, ο δυτικός Τύπος ξεσπάθωσε εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και του υποτιθέμενου αυταρχικού αντιδημοκρατικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα του. Σίγουρα η δημοκρατία στη σημερινή Ρωσία παρουσιάζει πολλαπλές παθογένειες, σίγουρα υπάρχουν αυταρχικές δομές και πολλαπλά δημοκρατικά ελλείμματα, σίγουρα ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι εκείνος που αναμένει κάποιος από μια σύγχρονη δημοκρατία.
Από το σημείο όμως αυτό ώς την πλήρη ισοπέδωση την οποία επιχειρούν κυβερνήσεις και ΜΜΕ του Δυτικού Κόσμου, υπάρχει ένα όριο που οι σημερινοί κατήγοροι της Μόσχας σκόπιμα και υποκριτικά έχουν κατά...

Η ρακένδυτη ΕΛΛΑΣ των 3.000.000 νεόπτωχων πανηγυρίζει!

Depression-Man_1
Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που θα πρέπει να νιώθουν όλοι όσοι κρατούν την πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους και διαβάζουν την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και μάλιστα αφορούν το 2010, όταν τα Μνημόνια δεν είχαν ακόμη ναυαγήσει. Οταν δεν είχαμε ακόμη τη σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, φόρους, χαράτσια, απολύσεις, χιλιάδες λουκέτα, ανεργία στο 21%. Ηδη τότε η Ελλάδα είχε...