Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ και EEMM ετοιμάζονται για εκδηλώσεις, εντός του Μαρτίου, στην αλύτρωτη πατρίδα...




Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και των δύο Κομμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Η Άνοιξη βοηθάει στην καλή διάθεση και στη μετακίνηση των μελών και υποστηρικτών τους προς και εντός της επικράτειας της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου.για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν  την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Τιμώντας της εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς και γιορτάζοντας την επέτειο ιδρυσής τους , τα δύο...

Σιωνισμός, Φρόυντ και σεξουαλική επανάσταση...


Zionism,Freud and Sexual Revolution.[Greece Sub]

πηγή

''Ξαναζώντας'' τις τελευταίες στιγμές του Αυτοκράτορα

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του
Γένους μας
 
Συνεχίζοντας τους ατελείωτους περιπάτους μου στην Πόλη,βρέθηκα σε ένα σημείο θρυλικό και ιδιαίτερο.Σε ένα σημείο που μνημονεύεται σε τραγούδια,βιβλία και παραδόσεις του λαού μας.
Στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού,εκεί που σφραγίστηκε το τέλος της Βασιλεύουσας,εκεί που χάθηκε ο τελευταίος Αυτοκράτορας των Ελλήνων.
Πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε μια σπιθαμή γής στην Πόλη που να μην έχει τεράστια συναισθηματική και ιστορική αξία.Πολλές φορές ''συλλαμβάνω'' τον εαυτό μου να περπατά πολύ προσεκτικά στα σοκάκια της Πόλης.Και αυτό γιατί κάθε κομμάτι γής που πατώ,είναι 'ζωντανό'',κρύβει θρύλους και είναι ποτισμένο με αίμα ηρώων σαν και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Περπατώντας λοιπόν γύρω απο την Πύλη,φαντάστηκα τον Αυτοκράτορα να μάχεται με ελάχιστους πολεμιστές και τον θρυλικό Ιουστινιάνι ενάντια στους πολυπληθείς πολιορκητές.Με πόση ψυχική δύναμη κράτησαν την Πόλη για βδομάδες ανελέητης πολιορκίας.Και σαν η Πόλη είχε σχεδόν χαθεί,ο Σουλτάνος του πρότεινε να παραδώσει την Πόλη,με αντάλλαγμα την ζωή του και των υπολοίπων πολιορκημένων.Εκείνος όμως...

Κυνηγάνε τον πρώην πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Καμαρινό για την εθνική του δράση στην Βόρειο Ήπειρο.


 Ο πρώην γενικός πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Καμαρινός-Οικονόμου, τον οποίο οι Κορυτσαίοι χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο, που πέρασε από εκεί, κατηγορείται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε πόρισμα 1.000 σελίδων
για "κακοδιοίκηση του προξενείου και για ελλιπή δικαιολογητικά σε αιτήσεις για έγκριση θεωρήσεων...". Η διαδικασία σε βάρος του κινήθηκε, έπειτα από δύο ανώνυμες επιστολές και μια καταγγελία από τον Αλβανό πρώην οδηγό του προξενείου,ο οποίος είχε απολυθεί από τον κ. Καμαρινό. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για...

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ


Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)

Copyright: www.rieas.gr

Τα σύμβολα άλλοτε αποκαλύπτουν και άλλοτε συγκαλύπτουν.  Αποκαλύπτουν στους μυημένους –στην ουσία των πραγμάτων- και συγκαλύπτουν για τους μη γνωρίζοντες.  Τα σύμβολα έχουν μια τεράστια δυναμική, και κάποιοι θεσμικά «εγκατεστημένοι» υποτίθεται –και πρέπει- να «φέρουν» τα σύμβολα ως θεματοφύλακες και τοποτηρητές.
Δεν υφίσταται στον κόσμο κανένα σύστημα το οποίο να μην διακατέχεται και να προσδιορίζεται –πολλαπλώς- από «σύμβολα».  Όπως όλα τα πράγματα τα σύμβολα μπορεί να παρερμηνευτούν, να αλλοιωθούν ή και να κακοποιηθούν, εσκεμμένα ή μη.
Στην Ελλάδα –μια κατ εξοχή και κατά παράδοση χώρα συμβόλων- τα σύμβολα, και η ουσία τους, έχουν χαλκευθεί, κακοποιηθεί εσκεμμένα και με δόλιο τρόπο από τα κατά καιρούς πολιτικά συστήματα που «κατείχαν» τον τόπο με σκοπό την εδραίωση του καθεστώτος και τον προσπορισμό δυνάμεως και πλούτου.
Η κατάσταση αυτή είχε την ανοχή των πολιτών, οι οποίοι με διαφόρους τρόπους κατέληξαν υποτελείς του συστήματος και των πολιτικών προσώπων που το εξέφραζαν αντλώντας συμφέροντα.
Με τις πρόσφατες καταστροφές και δυστυχίες που επέπεσαν στη χώρα των εξαθλιωμένων...

Ο Κολοκοτρώνης στο δελτίο του MEGA....



- Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

- Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

- Τσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων – φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

- Καψής: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».

- Τρέμη: «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο...

Ξέρετε τι τραβάει η Μέρκελ που μας δανείζει ;;


Άκουσον, άκουσον...
Θα πρέπει να λυπηθούμε την κ. Μέρκελ γιατί μας δανείζει....
Μας δανείζει τοκογλυφικά και εμείς θα πρέπει την λυπηθούμε γιατί τραβάει πολλά κάθε φορά που πάει στην Γερμανική Βουλή να ζητήσει δάνειο για την Ελλάδα!!!
Δάνεια τοκογλυφικά που μας απομυζούν το αίμα και μας οδηγούν στην καταστροφή και στην εξαθλίωση
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - ένα «έλλειμμα» Δημοκρατίας


1parliamenteuropaThe Economist

Παρά το γεγονός ότι εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι κυρίαρχα. Τις περισσότερες φορές πρέπει να αφήσουν τον τελευταίο λόγο στις εθνικές κυβερνήσεις.

Για όλους αυτούς που θέλουν μια πιο δημοκρατική ΕΕ, το αντιπροσωπευτικό της όργανο εξακολουθεί να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, γράφει ο αρθρογράφος με το ψευδώνυμο Charlemagne (Καρλομάγνος) στο Economist.
Ο περιοδεύων θίασος συγκεντρώνεται στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Midi των Βρυξελλών, από όπου ένα μεγάλου μήκους ναυλωμένο τρένο με μεγάλες ταχύτητες μεταφέρει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους βοηθούς τους και  άλλους (συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων) στην  εναλλακτική κατοικία τους  στο Στρασβούργο.
Αφού  άλλαξε χέρια μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας πέντε φορές σε έναν αιώνα, η πόλη υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το πνεύμα της συμφιλίωσης μετά τον πόλεμο. Αυτές τις μέρες, όμως, το «τροχόσπιτο» με το μήνα, έχει μεταβληθεί σε λαμπερό σύμβολο της ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σπατάλη.
Αυτοκίνητα με συνοδούς μεταφέρουν τους καλοντυμένους ευρωβουλευτές  μεταξύ του  κομψού συγκροτήματος του Ευρωκοινοβουλίου, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης, όπου οι τιμές είναι διογκωμένες ξεδιάντροπα για την περίσταση.
Όσο περισσότερο μεγαλώνει η ισχύς του, τόσο περισσότερο ο κόσμος...

Η “θαμπή συγγνώμη” και οι εκλογές

Το 2004, μετά τις διαδοχικές ήττες του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε να σεργιανίζει στην πολιτική καθημερινότητα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με τους επικριτές και αμφισβητίες του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να θυμούνται πολύ πιο έντονα και συχνά, ότι ο Κώστας Σημίτης του παρέδωσε την ηγεσία… πακεταρισμένη και κατ’ απονομή. Σχεδόν με… απευθείας ανάθεση, μια συνηθισμένη για το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ πρακτική.

Εκείνη την περίοδο, ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του βαλλόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την πολιτική υπεράσπισή του. Ίσως και ολόκληρης της ιστορικής διαδρομής της οικογένειάς του. Και, χρησιμοποιώντας τη φράση «θαμπό δαχτυλίδι», έθεσε τις βάσεις για τον ετεροπροσδιορισμό των σχέσεων κορυφής στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και...

Ρεζιλίκι. Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου.... Δεν θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστό τον Παπούλια και τους άλλους προδότες!!!



Η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θέλοντας να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα που επιβάλλονται... και προωθούνται.

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας –ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση εναντίον του Λαού μας και ειδικότερα των Συμπολεμιστών μας», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους.

πηγη
  

Αγαπητοί βουλευτές, η ψήφιση της Δανειακής σύμβασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από το Ευρώ. Οι ευθύνες σας είναι βαρύτατες.

Κύριοι βουλευτές, βρεθήκατε στην πιο κρίσιμη στιγμή στα ηνία της χώρας. Πιθανότατα κάποιοι από εσάς να μην μπόρεσαν να διαβάσουν, να μην γνώριζαν, να πίστεψαν τον δαιμόνιο Παπανδρέου και τον διάτρητο κύριο Παπακωνσταντίνου που υπηρετώντας οικονομικούς “αφέντες”, μεθόδευσαν την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, δηλαδή την Ευρωζώνη. Το γιατί, θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν χρειάζεται όμως να γίνετε οικονομολόγοι σε μία νύχτα. Απλώς αναλογιστείτε ότι: .....

Όπου έχει “παρέμβει” το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχει γίνει υποτίμηση του τοπικού νομίσματος. Παντού και Πάντα. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτή την στιγμή βαρύγδουπες αναλύσεις που τις έχουμε παραθέσει αναλυτικά.

ΝΑΙ στο ΔΝΤ = ΟΧΙ στο Ευρώ.

Δείτε την σημερινή “μελέτη” του ΔΝΤ για να σιγουρευτείτε. Για πρώτη φορά, αναφέρεται σενάριο...

Στο κυνήγι του σταυρού με την εκταμίευση της πρώτης δόσης. Με παρατηρητή τον Λ. Παπαδήμο....



Η πρώτη δόση του δεύτερου δανείου εκταμιεύτηκε, το μπάλωμα άρχισε – με την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν – και όλοι θεωρούν τώρα ότι μπορούν να ριχτούν στο κυνήγι του σταυρού σε κομματικό και προσωπικό επίπεδο. 

Με τις εκλογές προ των πυλών και την ανάγκη για προσωπική διάσωση να επικρατεί της ανάγκης για διάσωση της πατρίδας. 

Στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου – και η εντυπωσιακή, όπως είπε, συμμετοχή – αποτέλεσε...

24χρονος με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα ο δράστης των επιθέσεων στην Τουλούζη; Κρίμα γιατί οι φασίστες της αριστεράς τον τοποθετούσαν ιδεολογικά στην «δεξιά»...


Επιχείρηση της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα στην Τουλούζη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επτά δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην πόλη και γειτονική της Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή, ένας 24χρονος που δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα πρέπει να είναι ο δράστης των επιθέσεων. Ο άνδρας έχει οχυρωθεί σε ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης και δεν κρατεί ομήρους. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών.

Στη συνομιλία του με την RAID ο άνδρας είπε ότι μετέβη για αρκετό διάστημα στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, δήλωσε πηγή...

Κουίσλινγκς !!! Το όνειρο του Χίτλερ να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, το πραγματοποίησε η Μέρκελ και χωρίς πόλεμο

Αριστερά ο Βίντκουν Κουίσλιγκ δεξιά ο Γ.Τσολάκογλου!
Λάζαρος Ελευθεριάδης  


Ο Βίντκουν Κουίσλινγκ (Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling), (18 Ιουλίου 1887 – 24 Οκτωβρίου 1945) ήταν Νορβηγός αξιωματικός και πολιτικός ναζιστικών ή αλλιώς εθνικο-σοσιαλιστικών πεποιθήσεων.

Όταν άρχισε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Κουίσλινγκ τάχθηκε με το μέρος των Ναζιστών. Συνάντησε τον Χίτλερ το 1939 στο Βερολίνο, και συζήτησε μαζί του σχετικά με τα μεγάλα οφέλη που θα είχε το Ράιχ, αν καταλάμβανε τη Νορβηγία.

Κατά την εκστρατεία των Ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, τον Απρίλιο του 1940, υποστήριξε την εισβολή τους και, ως ανταμοιβή, διορίστηκε πρωθυπουργός στην κατεχόμενη Νορβηγία, από τον Φεβρουάριο του 1942 μέχρι τα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όσο η δημοκρατικά εκλεγμένη...

Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός μας


Αν πρέπει…
… να κρατήσουμε μια σκέψη, από τις ευκαιρίες που αφήσαμε να ξεφύγουν ανάμεσα από τα δάχτυλά μας τα δύσκολα τελευταία χρόνια, είναι ίσως πως ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος ο εαυτός μας και η παροιμιώδης ικανότητά μας να σκύβουμε από φόβο μπροστά στο καθετί και στον καθένα, τόσο που ο κάθε καραγκιόζης να μπορεί να μας παριστάνει τον σωτήρα.
Αν μπορούσαμε…
… να αποτινάζαμε από πάνω μας έστω για ένα μονάχα λεπτό τον ζυγό του φόβου, θα διαπιστώναμε πως αυτό που ζούμε σήμερα στο σώμα και στο πνεύμα μας δεν είναι άλλο από την περίφημη στρατηγική του σοκ, όπως την περιέγραψε η Ναόμι Κλάιν στο ομώνυμο βιβλίο της. Aντί γι’ αυτό όμως, όπως επισημαίνει η γαλλίδα κοινωνιολόγος Ανιές Μεγιάρ, «ζούμε βυθισμένοι σε μια κατάσταση διαρκούς καταπληξίας, κουνώντας σπαστικά εδώ και εκεί τα χέρια σαν αποκεφαλισμένα κοτόπουλα». Από τότε που κηρύχτηκε ο οικονομικός πόλεμος εναντίον μας, η στρατηγική του σοκ εξαπλώνεται παντού και...

"Kεραυνοί" από Βασίλη Μαρκεζίνη κατά της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ


Κεραυνούς εξαπέλυσε κατά των κυβερνήσεων του Μνημονίου και κατά της διεφθαρμένης εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελίτ ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης στην χθεσινή ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο.

Μάλιστα ο ακαδημαϊκός κατηγόρησε σφοδρά τόσο εμμέσως πλην σαφώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για την αντιαριστερή ρητορική του με την φράση "Πως θα κυβερνήσεις όταν έχεις χαρακτηρίσει το 35-40% αριστεριστές και εξτρεμιστές;"

Και συνέχισε με "θανατηφόρα" υπονοούμενα για την ελληνική άρχουσα πολιτική τάξη και τους λόγους για τους οποίους είναι εξαρτημένη από την Γερμανία: "Αυτά (σ.σ. το να χαρακτηρίζονται "αριστεριστές" το 40% των Ελλήνων πολιτών) είναι λάθη της αστικής τάξης. Εγώ τα λέω αυτά. Εγώ είμαι αυτός, ένας αστός. Δεν είμαι κουκουλοφόρος. Δεν έχω την τιμή να ανήκω στη λίστα του κ. Χριστοφοράκου που είναι...

ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ (στρατιωτικός αναλυτής):
«Αν συνεχίσουμε να αδρανοποιούμε την άμυνά μας, εξοπλιστικά και σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τίποτα …»

  • «Μείωσαν τους μισθούς διπλωματών και στρατιωτικών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στα στελέχη.Δεν τα βγάζουν πέρα πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειες τους».
  • «Η χώρα μας είναι η μόνη στη Νότια Ευρώπη χωρίς Νατοϊκό Στρατηγείο»
  • «Αναρωτιέμαι τι είδους στρατό θα έχουμε σε μερικά χρόνια»
  • «Είναι άδικο απέναντι στην Ιστορία, τον Πολιτισμό μας, να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Έλληνα και την μειωμένη εθνική κυριαρχία στην Πατρίδα μας»
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι τα τελευταία δυο χρόνια, επιφυλάσσει για την Πατρίδα μας, όχι μόνον φτώχεια και μόνιμη λιτότητα, αλλά απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας! Αυτό προκύπτει από τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που καταθέτει ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος, Θανάσης Δρούγος, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα» και τον...

Μίμη Ανδρουλάκη μου. Αγαπητέ.



Εξακολουθείς να επαναλαμβάνεις την ίδια μαντινάδα, και αυτό δείχνει μια στειρότητα έμπνευσης η οποία συνδυαζόμενη με το γεγονός ότι η μαντινάδα δεν είναι δικιά σου, μου δίνει να καταλάβω ότι αρέσκεσαι στις επαναλήψεις κοινώς Copy paste.
Αλλά ας επαναλάβω την μαντινάδα του Ερωτόκριτου η οποία ως φαίνεται την ταυτίζεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το νέο ξεκίνημα του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Εγώ ‘μαι κείνο το πουλί
που στη φωτιά σιμώνει
καίγεται, στάχτη γίνεται
μα πάλι ξανανιώνει

Ερωτόκριτος

Μίμη μου, μπορείς αλήθεια να ταυτίσεις τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή το ΠΑΣΟΚ  με πουλί;  Αλλά αν τους ταυτίζεις με πουλί, πρέπει να μου το ειδικεύσεις λίγο, γιατί άλλος ο κόρακας, άλλος ο παπαγάλος, άλλο ο αετός, άλλη...

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!


Υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση από την Ολομέλεια της Βουλής με 213 «ναι» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και 79 «όχι» κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και ολοκληρώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες....
Η κραυγή του απελπισμένου «Π@@στηδες, δε θα μου πάρετε το σπίτι»...» δεν έφτασε ποτέ στην αίθουσα της βουλής… Μα και να έφτανε λίγοι θα ήτανε εκείνοι που θα την ακούγανε… Ούτε καν 80!
Πιο ισχυρή και πιο στεντόρεια η φωνή της εισηγήτριας της πλειοψηφίας των μειοδοτών και των εντεταλμένων δε θα επέτρεπε να ακουστούν οι αναστεναγμοί των απόκληρων, το κλάμα των...

Ο Άρχοντας των Σφυροδρέπανων


soron-kk2.jpg
“Ποτέ μη γελάς μπροστά σε ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ δράκους”
Μπίλμπο Μπάγκινς
Ίσως είμαι από τους ελάχιστους που μέχρι πρόσφατα δεν ήξεραν το μύθο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Με το ζήλο του νεοφώτιστου, σκέφτηκα να παρουσιάσω περιληπτικά αυτό το έπος, όπως εγώ το κατάλαβα.
Η πλοκή αναπτύσσεται σε έναν αρχαίο φανταστικό κόσμο που ονομάζεται Μέση Γη. Εκεί περιγράφεται η επική μάχη που δίνουν οι λαοί της Μέσης Γης: Χόμπιτ, Νάνοι, Άνθρωποι και Ξωτικά, ενάντια στις στρατιές του Κόκκινου Άρχοντα Σόρον, για τον έλεγχο του Ενός Δαχτυλιδιού-Σφυροδρέπανου, που δίνει απόλυτη δύναμη σε όποιον το κατέχει.
Στο κέντρο της ιστορίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών βρίσκονται όλες αυτές οι ετερόκλητες φυλές που απαρτίζουν τη Μέση-γη: Χόμπιτ, Νάνοι, Ξωτικά, Μάγοι, Γίγαντες, Εντ, Ορκ, Δαχτυλιδοφαντάσματα και Ουρούκ Χάι. Όλες αυτές οι τόσο διαφορετικές οντότητες έχουν το δικό τους τρόπο ζωής, τα έθιμα, τους μύθους, τον τρόπο ένδυσης ακόμη και τον τρόπο που μάχονται (περίπου κάτι σαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.). Η κάθε φυλή έχει το δικό της ρόλο στην εξέλιξη του μύθου (όπως ακριβώς και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και παρουσιάζεται λεπτομερώς στον...

Πάνος Καμμένος : Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του..


Σήμερα ψηφίζεται στην βουλή:
Η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση Σχεδίου Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της Κύριας Σύμβασης" 
Πενήντα δυο βουλευτές ήταν στην βουλή και απ αυτούς οι τριάντα οκτώ έχουν ψηφίσει ΟΧΙ...

Huffington: Καταστροφικά τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα


Η Arianna Huffington, σε μια αποκλειστική συνέντευξή της στο Greek Reporter, μίλησε για την ελληνική κρίση, την επέκταση της Huffington Post στην Ελλάδα, και πρότεινε τα Παγκόσμια Οικονομικά Φόρουμ να μεταφερθούν από το Νταβός στην Ελλάδα, επισημαίνοντας:
“Έκανα αυτή την πρόταση όταν ήμουν στο Νταβός, όπου πάντα χιονίζει. Δεν θα ήταν υπέροχο να γίνονται όλες αυτές οι συσκέψεις στην ηλιόλουστη Ελλάδα και παράλληλα να ενισχύεται η οικονομία της Ελλάδας και...

Οι αγέλες των Τρολ της «δημοσιογραφίας» τρέμουν: άρα το «ξαφνικό» έρχεται!

«Θα είναι γρήγορο…»
Όχι επειδή το είπε ο Πατρο-Κοσμάς.
Επειδή καρφώνονται πια, να χρησιμοποιήσουμε ένα ξεχασμένο, θρησκειογενή όρο, οι «καταχθόνιοι».
Οι δημοσιογράφοι έχουν εκπαιδευτεί  να είναι «ευαίσθητοι» στα μηνύματα των καιρών. Και ιδίως οι «δημοσιογράφοι». Τα… τρολ που νταβατζήδες και άλλοι «φύτευαν» χρόνια στα Μέσα Ενημέρωσης ή παραλάμβαναν άσημους με συχνά μόνο προσόν την διάθεση εκχώρησης ακόμα και της μάνας τους, και τους μετέτρεπαν εν μία νυκτί, ακόπως, τεχνηέντως και συστηματικώς, σε «φίρμες».
Τα «σκεύη εκλογής» του προαιώνιου κακού που ονομάζεται «εξουσιοφρένεια», οσμίζονται πότε μπορεί να χάσουν προνόμια, μισθούς και… «ειδικά επιδόματα».
Και χαρακτηριολογικώς δεν μπορούν να κάνουν άλλη δουλειά, ως εκπεσόντες  νάρκισσοι της συμφοράς.
Η «ΚΑΛΥΤΕΡΗ» ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Με ασυγκράτητη αισιοδοξία...

1astraΤου Μίλτου Βασιλείου

Τώρα μπορούμε να ξεκουραστούμε... Να ησυχάσουμε από τα άγχη και τις αγωνίες μας... Το θεάρεστο έργο της "σωτηρίας" μας συνετελέσθη...

Αλλο ένα "εθνοσωτήριο" πρόγραμμα περικοπών κατά τον Ιούνιο μποιάζει να είναι το τελευταίο "παλούκι", που μας περιμένει επί του παρόντος και για το άμεσο ορατό μέλλον... Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει μία 10ετία (έτσι λένε επίσημα, εμείς θα χρησιμοποιούσαμε τον πληθυντικό, δηλαδή δεκαετίες) αυστηρότατης λιτότητας...

Μπορούμε να ζητωκραυγάσουμε πανευτυχείς, πώς ...τώρα ο αγώνας δικαιώθηκε... Ο αόριστος κρίνεται καταλληλότερος του ενεστώτα αφού ...

Μα δεν υπάρχει μυαλό κουκούτσι;

Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Οι Φαναριώτες, οι κοτζαμπάσηδες και το Πατριαρχείο έδιναν των υπέρ πάντων αγώνα τους να μη γίνει επανάσταση εναντίον των κατακτητών μας Τούρκων το 1821.
Παρουσίαζαν την κατάσταση ειδυλλιακή με τουςΤούρκους, με τα χαράτσια και τον κεφαλικό φόρο ως καλώς καμωμένα.
Έλεγαν το πόσο ωραία περνάμε μαζί τους, το πόσο μας αγαπάνε, που μας προστατεύουν και ζούμε ευτυχισμένοι και μονιασμένοι μαζί τους.
Θα τα είδατε άλλωστε όλα αυτά τα παραπλανητικά και στη σειρά για το 1821 που παρουσίασε το κανάλι skai προ μηνών.
Ο απλός λαός όμως που η δυστυχία του είχε φτάσει στο απροχώρητο, αποφάσισε να ξεσηκωθεί κατά των κατακτητών του γιατί δεν άντεχε άλλο.
ΟΙ απειλές διαδέχτηκαν τα παραπλανητικά γλυκόλογα που τους έλεγαν οι φαναριώτες για...