Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατώτερος των περιστάσεων...Ζητά συμβιβασμό με την «κατοχή», πιστός στην τακτική της πλειοψηφίας του ανωτάτου "κληρικανισμού".



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλεί τον Πάπα να παρέμβει , χρησιμοποιώντας την επικοινωνιακή του ισχύ στην Ευρώπη , ώστε να ευοδωθούν τρείς σημαντικοί για την εκκλησία της Κύπρου , στόχοι. Ο ένας είναι να δοθεί άδεια από το κατοχικό καθεστώς στην εκκλησία της Κύπρου , να συντηρήσει τους ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ο άλλος είναι να καταργηθούν τα εισιτήρια, που πληρώνουν στις κατοχικές αρχές οι πιστοί, που επισκέπτονται το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και ο τρίτος στόχος είναι να σταματήσει το κατοχικό καθεστώς να παραβιάζει την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ας υποθέσουμε ότι η παρέμβαση του Πάπα ρυθμίζει τα πράγματα σύμφωνα με το ποθούμενο. Δίδεται η άδεια για την συντήρηση των ναών , επιτρέπονται οι χριστιανικές λειτουργίες στα κατεχόμενα και κόβονται τα εισιτήρια στους επισκέπτες.
Το ερώτημα είναι αν με την πραγμάτωση αυτών των στόχων ωφελείται η πατρίδα ή η κατοχή. Αν είναι ένα βήμα προς την απελευθέρωση ή ένα βήμα συμβιβασμού και παράτασης της κατοχής .
Εμείς θεωρούμε πως από αυτή την υπόθεση μόνο η κατοχή ωφελείται . Αυτό όσο αφορά το αποτέλεσμα. Η αξιολόγηση από την άλλη , του αιτήματος του αρχιεπισκόπου, οδηγεί σε συμπεράσματα αρνητικά για την υπόθεση της ελευθερίας μας, καθότι συνιστά πράξη συμβιβασμού με την κατοχή.
Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να κλείσουν τα οδοφράγματα και να σταματήσουν οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και η συνακόλουθη οικονομική ενίσχυση τους. 
Δεν θέλουμε τις «ελευθερίες» των κατακτητών , θέλουμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΡΙΔΟΣ αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε.


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Μερικοί σε πείσμα των καιρών δεν ξεχνούν τους αδικοχαμένους αστυνομικούς. (Μνημόσυνο στις 9 Απριλίου).


Μερικοί σε πείσμα των καιρών δεν ξεχνούν. (Μνημόσυνο στις 9 Απριλίου).


 
Σε λαϊκό προσκύνημα έχει μετατραπεί ο χώρος όπου δολοφονήθηκαν άνανδρα σε ενέδρα οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Καθημερινά περνούν απ’ το σημείο όπου έχει στηθεί ένα μικρό εκκλησάκι εκατοντάδες πολίτες, αφήνουν λίγα λουλούδια, ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών και αφήνουν ιδιόχειρα σημειώματα.
Ομάδα πολιτών του Ρέντη όπου συνέβη η δολοφονία αποφάσισαν στις 9 Απριλίου και ώρα 13.00 να τελέσουν μνημόσυνο για την συμπλήρωση των σαράντα ημερών απ’ την δολοφονία. Πιθανολογείται ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο παραμένουν μερικοί πολίτες καθ’ όλο το 24ωρο, επίσης θα ανεγερθεί μνημείο και ο δρόμος θα πάρει τα ονόματα των δύο άτυχων νέων αστυνομικών (υπόσχεση του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη).


Θα επανέλθουμε επί του θέματος. Ιδεοπηγή
  

Διεθνής υποκρισία. Πρώτα θα καταστραφεί η ιαπωνική οικονομία, μετά θα ανησυχήσουν για τα μπεκερέλ

Συντονίστηκαν για τη Λιβύη, αλλά όχι για τη Φουκουσίμα 
Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συντελείται αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία, αλλά το θέμα παραμένει στα χέρια της ιδιωτικής εταιρίας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, η οποία είτε τελεί σε απόλυτη σύγχυση, είτε σκόπιμα μεταδίδει συγκεχυμένες πληροφορίες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση παραμένει απούσα από την διαχείριση της κρίσης, επιτρέποντας στην εταιρία TEPCO να έχει το πάνω χέρι στον χειρισμό της υπόθεσης, γεγονός που δημιουργεί υποψίες σχετικά με το μέγεθος της επιρροής της εταιρίας επί της ιαπωνικής πολιτικής σκηνής. 
Την ίδια ώρα, και παρά το γεγονός ότι το πυρηνικό νέφος έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, εξαιτίας της περιστροφής της γης, ανάλογη αδράνεια, συνοδευόμενη από απλά ευχολόγια και δεσμεύσεις για μελλοντικούς ελέγχους, επιδεικνύουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου – με την μεγαλύτερη ευθύνη εκ των πραγμάτων να βαρύνει αυτές των ευρωπαϊκών χωρών και της αμερικανικής.

Τη στιγμή που η ιαπωνική κυβέρνηση έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των κινήσεων, αυτή αφήνει μια ιδιωτική εταιρία να λειτουργεί με εντελώς ανεξέλεγκτο τρόπο, να παλινωδεί και να μην αναλαμβάνει αποτελεσματική δράση, συμπεριφερόμενη μοιρολατρικά και προσπαθώντας να σώσει τα οικονομικά της συμφέροντα.

Και τη στιγμή που η ιαπωνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αυτόν τον ανεύθυνο και ύποπτα ωφελιμιστικό τρόπο, η διεθνής κοινότητα, που κατάφερε να συντονιστεί στην περίπτωση της Λιβύης, δεν αναλαμβάνει την κατάσταση στα χέρια της, θέτοντας υπό την εποπτεία της την ιαπωνική κυβέρνηση, μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή, με την ραδιενέργεια να περνά στην ατμόσφαιρα και στην τροφική αλυσίδα. Παρ’ όλα αυτά, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απαθής, περιμένοντας να καταστραφεί εντελώς η ιαπωνική οικονομία, για να καλύψει το κενό με τη δική της οικονομική δραστηριότητα, τις δικές της εταιρίες.

Μια αδίστακτη πορεία προς το κέρδος, μπροστά στο οποίο οι ανθρώπινες ζωές όσων θα προσβληθούν από καρκίνο τα προσεχή χρόνια δεν μετράνε. Η βεβαιότητα ότι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Ιαπωνίας θα εκτοξεύσει τα κέρδη των άλλων μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, εμποδίζει κάθε ανάληψη δράσης εκ μέρους των «μεγάλων ανθρωπιστών».

Η ιαπωνική εταιρία TEPCO πέφτει από αντίφαση σε αντίφαση, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση…

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ


του κ. Π. Αποστόλου  

Η διπλωματία μας είναι σε επιλεκτική δίωξη από την Ελληνική κυβέρνηση;
Προ ημερών ο κ. Γιώργος Αυφαντής, πρόξενός μας στο Βανκούβερ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δέχθηκε την μήνη του Υπ.Εξ. κ. Δρούτσα, ο οποίος τον κάλεσε σε απολογία λόγω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Βήμα».
Ο πρόξενός μας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, όταν ο κ. Παπανδρέου κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία ( Ερζερούμ ) συζήτησε με τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ τον κατηγόρησε πως κάτι αντίστοιχο δεν είχε κάνει προηγουμένως με τους Έλληνες διπλωμάτες.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αυφαντής είπε τα παρακάτω πολύ σοβαρά που ξευτιλίζουν την ανύπαρκτη και ταυτόχρονα ύποπτη πολιτική της εξωτερικής μας πολιτικής:
«Εκτιμώ πως οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ. Διότι από τα όσα θα ανακοινωθούν εκεί, θα μάθουν και οι Έλληνες διπλωμάτες  κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία και τις πτυχές της οποίας τα στελέχη της αγνοούν. Όπως άλλωστε τις αγνοεί και το υπουργικό συμβούλιο, το ΚΥΣΕΑ και η κοινή γνώμη». 
  
Όμως επίσης πολύ σοβαρό γεγονός με το παραπάνω, που δυστυχώς διέλαθε σκόπιμα και αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα ΜΜΕ ήταν η ανάκληση του Προξένου Κορυτσάς κ. Θεοδώρου Οικονόμου από το Υπουργείο Εξωτερικών και η ανάκληση, της ανάκλησης μερικές ημέρες μετά από το ίδιο Υπουργείο, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ήδη το antinews:  Αλβανικότεροι των Αλβανών;

Ο κ. Οικονόμου Θεόδωρος, Γενικός Πρόξενός μας στην...