Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δημοσκόπηση - Σοκ στο Μαξίμου. Προηγείται ο Σαμαράς του Γιώργου!


 

Δημοσκόπηση - Σοκ στο Μαξίμου. Προηγείται ο Σαμαράς του Γιώργου!
Δημοσκόπηση που έφτασε στα χέρια των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου,  σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, φέρνει για πρώτη φορά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα για ποιον πολιτικό έχετε θετική γνώμη!
Η δημοσκόπηση έχει επιφέρει τεράστιο προβληματισμό στους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός αποτελεί το δυνατό χαρτί της Κυβέρνησης και η πτώση της δημοτικότητάς του, θα επιφέρει ταχύτατα αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
Τεράστια φθορά έχει υποστεί το πολιτικό προφίλ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου η δημοτικότητα του οποίου έχει κατρακυλήσει στα τάρταρα.
Φθορά έχουν και τα περισσότερα μέλη της Κυβέρνησης, με δεύτερο μετά τον κ. Πάγκαλο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μόνον οι Χάρης Παμπούκης και Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν να παραμένουν σταθεροί.
Στην πρόθεση ψήφου ωστόσο, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίζει να προηγείται της ΝΔ, αλλά με ποσοστό που δεν δίνει αυτοδυναμία, ενώ την είσοδο στο κοινοβούλιο φαίνεται ότι εξασφαλίζουν 7 κόμματα, με τον Φώτη Κουβέλη, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τους Οικολόγους Πράσινους να μάχονται για τις δύο προνομιούχες θέσεις.
newspost



« Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί…?»



Του: Πάνος Ιγνατίου 


ΜΟΣΧΑ. Θες να έχεις μια εικόνα του μέλλοντος? Φαντάσου μια μπότα να συντρίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Στον τελευταίο πόλεμο στο Ιράκ βρέθηκα εντελώς τυχαία στο αεροπλανοφόρο Ρούσβελτ το βράδυ που άρχιζε ο πόλεμος όταν η Τουρκία είχε αρνηθεί στις συμμαχικές δυνάμεις(sic) τη διέλευση στρατευμάτων από το έδαφος της για να επιτεθούν στο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος τύπου των Αμερικανών στο αεροπλανοφόρο όπως και όλοι οι στρατιωτικοί εμφανίζονταν εξοργισμένοι. Αν τους κάρφωνες μαχαίρι δεν θα έβγαζαν αίμα! Από την Κύπρο είχαν περάσει 200 χιλιάδες στρατιώτες που διέμεναν αρχικά σε ξενοδοχεία και στη συνέχεια διοχετεύονταν στις Βρετανικές Βάσεις και από εκεί στο μέτωπο όπως και αξίας εκατομμυρίων ευρώ προϊόντα για τις ανάγκες των αεροπλανοφόρων και των στρατιωτών στον πόλεμο. Η υποστήριξη του πολέμου στο Ιράκ έγινε από τις Βρετανικές Βάσεις και την διοίκηση είχαν αναλάβει οι Αμερικανοί.


Το βράδυ που μιλούσα με το εκπρόσωπο τύπου του αεροπλανοφόρου είχε εκμυστηρευτεί ότι αυτό που επιδίωκαν οι Αμερικανοί ήταν ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την αναμόρφωση του Ιράκ το κόστος του οποίου όπως είχε πει ανερχόταν στα 100 δις δολάρια. «Αν δεν το πετύχουμε αυτό-είπε- θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό όπως κάναμε και στη Γιουγκοσλαβία την οποία βομβαρδίσαμε, καταστρέψαμε και κανένας από τους Ευρωπαίους δεν στάθηκε δίπλα μας εκτός από την Αγγλία. Αν και αυτή τη φορά δεν βοηθήσουν θα συμβεί το ίδιο» Επί λέξει αυτά είπε. Οι Αμερικανοί ούτε τότε ούτε τώρα έχουν αντιληφθεί ότι καμία πιθανόν από τις «προοδευτικές» χώρες της Ευρώπης που έχουν μυαλωμένους ηγέτες δεν πρόκειται να συναινέσουν ούτε αυτή τη φορά στους νέους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Ούτε ακόμα και η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει για να μην δυσαρεστήσει τους Μουσουλμάνους των περιοχών. Αντίθετα πιθανόν να βρεθεί στη δίνη των ανακατατάξεων.

Τώρα με αφορμή τα γεγονότα στη Λιβύη αρχίζει μια νέα επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική η οποία είναι συνέχεια του πολέμου στο Ιράκ αλλά και του Μεσανατολικού. Ποτέ δεν ήταν στόχος τα χημικά ή πυρηνικά όπλα του Σάνταμ Χουσέιν όπως ισχυρίστηκαν. Τώρα άλλωστε το έχουν παραδεχτεί ευθέως και απροκάλυπτα. Στόχος ήταν και παραμένει ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Το μεγάλο παιχνίδι (Big Game) που άρχισε εδώ και 25 και πλέον χρόνια ξεκινά από τη Μέση Ανατολή και καταλήγει στην Κασπία θάλασσα και περιλαμβάνει εκτός από τις χώρες της Ε. Ε όλες τις χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της Ρώσικης Ομοσπονδίας την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους με εκπρόσωπο τον Επίτροπο της Ε. Ε (πρώην Τροτσκιστή) Μανουέλ Μπαρόζο επιδιώκουν με κάθε τρόπο να «πετάξουν» τη Ρωσία έξω από το «Big Game» στοχεύοντας στη διέλευση των αγωγών από την Τουρκία ή από άλλες διόδους προκειμένου να παρακάμψουν τη Ρωσία από του αγωγούς και να αποφύγουν, όπως πιστεύουν, την εξάρτηση από τη Ρωσία. Για αυτό το λόγο πρόσφατα επισκέφθηκε το Τουρκμενιστάν και συζητά( προφανώς όχι από μόνος του) και με άλλες Ισλαμικές δημοκρατίες για τις πιθανότητες διέλευσης των αεραγωγών. Άλλωστε αυτό διαφάνηκε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Πούτιν στις Βρυξέλες όπου οι εκπρόσωποι της Ε. Ε δεν συμφώνησαν και σε πολλά άλλα συναφή θέματα με τη Ρωσία. Η Ρωσία φυσικά εισάγει το 50% και πλέον των προϊόντων της από την Ε. Ε και είναι ξεκάθαρο μετά τον συναλλαγματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Γουάν το Ευρώ και το δολάριο ότι μπορεί να τα κόψει όλες τις εισαγωγές από την Ευρώπη και να στραφεί σε άλλες αγορές και να αποφύγει και η ίδια την εξάρτηση από την Ευρώπη.

Οι Αναλυτές στη Ρωσία εκτιμούν ότι πίσω από τις εξεγέρσεις στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής βρίσκονται οι Αμερικανοί, το Ισραήλ, ο Παναραβικός Σύνδεσμος και ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει να θέσει την περιοχή της Βόρειας Αφρικής υπό τον έλεγχο του ενόψει και επικείμενων εξελίξεων για πιθανή επίλυση του Μεσανατολικού. Ενδεχόμενο όμως που φαίνεται απομακρυσμένο καθώς ο καθορισμός των συνόρων αποτελεί μεγάλο αγκάθι ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους οι οποίοι ετοιμάζονται να «ανακηρύξουν εκ νέου κράτος το Σεπτέμβριο» Αφού πρώτα ετοιμάσουν τις δομές του με τη βοήθεια Αμερικανών και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.

Μετά τα δραματικά επεισόδια στη Λιβύη η Ρωσία επίσημα ανακοίνωσε μέσω των δυνάμεων ασφαλείας ότι από την μελέτη των δορυφορικών συστημάτων δεν διαφάνηκε καμιά κίνηση αεροπλάνων που να βομβαρδίζουν από αέρος αντικαθεστωτικούς πολίτες της Λιβύης. Σε αντίθεση με όσα μεταδίδουν οι ξένοι δημοσιογράφοι. Επιβεβαιώνουν σαφώς ότι υπάρχουν εχθροπραξίες και επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών από μερίδα του στρατού που ελέγχει ο Καντάφι και ότι δολοφονούνται εν ψυχρώ πολίτες της χώρας. Η θέση της Ρωσίας παραμένει σταθερή ότι τα αιτήματα των λαών της περιοχής πρέπει...

Θέση

Τα μηνύματα των Τουρκοκυπρίων

Εκτύπωση | 04/03/2011 |

Σαφέστατα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλαν προχθές οι Τουρκοκύπριοι στο εντυπωσιακό συλλαλητήριό τους. Μήνυμα προς την Τουρκία, μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και μήνυμα προς εμάς, τους Ελληνοκύπριους συμπατριώτες τους.
Και ήταν το μήνυμα προς την Τουρκία οργισμένο και απορριπτικό. Της διαμήνυσαν ότι δεν θέλουν την κατοχή της, δεν μπορούν να ζουν στη μιζέρια που τους καταδίκασε, δεν ανέχονται την καταπίεση που τους επέβαλε, δεν επιθυμούν την απορρόφηση από τους εποίκους.
Αυτό το μήνυμα απευθύνεται και προς τη διεθνή κοινότητα. Η οποία καλείται να αφήσει τις υποκρισίες και να τερματίσει την απόκρυψη της πραγματικότητας και την αποενοχοποίηση της Τουρκίας και να βοηθήσει στην απελευθέρωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας από τα τουρκικά δεσμά. Ο Ερντογάν και ο Έρογλου δεν εκφράζουν τη γνήσια επιθυμία των Τουρκοκυπρίων. Αντίθετα, συνιστούν τις δυνάμεις καταπίεσής τους και τους λογχοφόρους δυνάστες των δημοκρατικών και κοινωνικών ελευθεριών τους.
Το μήνυμα προς εμάς ήταν εξίσου σαφέστατο. Είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ελληνοκυπριακή κοινότητα, σε μια κοινή πατρίδα, αλλά όχι υπό τις προϋποθέσεις που εμείς θέτουμε και όχι στη βάση της λύσης που εμείς επιθυμούμε. Η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων είναι η αυτοδιοίκηση. Απορρίπτουν την Τουρκία, αλλά και δεν προκρίνουν την κοινή στέγη μαζί μας.
Είναι πρόωρο να λεχθεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η αντίδραση των Τουρκοκυπρίων κατά της καταπίεσης. Δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πιο βίαιη και πιο σκληρή αντίδραση της Άγκυρας, εάν δεν υπάρξει στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε μια δράκα Τουρκοκυπρίων να θέσει σε κίνδυνο τα πολιτικο-στρατιωτικά συμφέροντά της στην περιοχή. Άλλωστε, ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του, σαφώς τονίζει ότι ακόμη και αν δεν υπήρχαν Τουρκοκύπριοι στο νησί, η Τουρκία θα ήταν εδώ. Ήδη το σχέδιο εξαφάνισης των Τουρκοκυπρίων έχει τεθεί σε εφαρμογή προ πολλού. Η μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων εποίκων και η συρρίκνωση του τουρκοκυπριακού πληθυσμού είναι μέρος του σχεδίου. Και δεν αποκλείεται να ενταθεί κατά πιο αδίστακτο τρόπο, καθώς ογκούται το κύμα αντίστασης των Τουρκοκυπρίων.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κατάσταση η οποία, πιθανώς, διαμορφώνεται στο Κυπριακό, με πολλή περίσκεψη και ανοικτό πνεύμα. Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι τα κατοχικά δεδομένα μπορούν να ανατραπούν, άρδην, ούτε πως η πολιτική της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων θα μεταβληθεί. Όμως, την ίδια στιγμή, ας μην κάθεται με σταυρωμένα χέρια η ηγεσία. Οφείλει να καταδείξει στη διεθνή κοινότητα την εγκληματική ευθύνη της Τουρκίας και την καταπιεστική πολιτική που ασκεί σε βάρος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και να απαιτήσει άμεση παρέμβαση στην Άγκυρα και άσκηση πίεσης να αποσυρθεί από την Κύπρο και να αφήσει τις δύο κοινότητες να λύσουν τις διαφορές τους.

Χωρίς εισαγωγές και περιλήψεις, χωρίς σχόλια και υπέρτιτλους..... αναδημοσιεύεται έτσι απλά και.... χωρίς να ζητήσω την άδεια !!!


 


Γράφει ο JZ

Ελλάδα μου, Μάνα μας, σε φιλώ.

Έλειπα χρόνια μακρυά σου και σε λησμόνησα. Ήμουν εδώ, κι όμως έλειπα.
Με πήραν στο παιδομάζωμα, Μάνα. Εκεί στις αρχές του Σεπτέμβρη του -75, εμένα κι άλλους πολλούς απ’ την ίδια γέννα μας πήραν απ’ τον κόρφο σου και μας έβαλαν στη στράτα να μας κάνουν αναλλώσιμα για τις ιδεολογίες τους, τις λέρες και τις απαταιωνιές τους.

Οι αλήτες, μάνα, που ‘ρθαν απ’ τα ξένα  με τα τρανά ονόματα και το δανεικό εγγλέζικο βρακί, την αμερικάνικη τρύπια κάλτσα και τις γαλικές κολώνιες… Αυτοί ήρθαν να σ’ αποτελειώσουν κόβοντας τα κεφάλια μας. Κι είχαν μαχαίρια και λόγχες που τέτοιες δεν ξανά ‘δες ούτε του πέρση βασιλιά, ούτε του τούρκου, ούτε του γερμανού.

Μας πήγαν στα “σχολειά” τους  να μας τυφλώσουν, να μας σπάσουν τα δάχτυλα να στραβώσουν τα μυαλά μας, να γίνουμ’ ένα με δαύτους και να τους υπηρετούμε μια ζωή. Κι άρχισαν να σε ξεγυμνώνουν εμπρός μας… πρώτα τη γαλάζια ποδιά, ύστερα τα σχολικά Σάββατα, κατόπιν τους τόνους και τα πνεύματα… τα νεύματα. Πήραν τα βιβλία και τα κιτρίνησαν… έκαναν τα σχολείακουτιά. Τσιμεντένιες αυλές, κάγγελα στα παράθυρα, τσιμέντο και σοβάς παντού… σχολείο αδιάφορο, άχρωμο, άοσμο, άγευστο… η χειρότερη πόρτα για να μπεις στη ζωή.

Γυμνάσιο… στραγκαλισμός των εφηβικών ονείρων… αίθουσες κονσέρβες των 35 και των 40 ψυχών, ευνουχισμός της κρίσης, ο βωμός της παπαγαλίας. Εκεί μας μάθανε πως δεν είμαστε παιδιά σου Μάνα, και πως στα χώματά σου ήρθαμε “ινδοευρωπαίοι” και σφάξαμε τον κόσμο σου. Πως το αλφάβητό σου είναι του Γιαχβέ  και ο Πλάτωνας αντέγραφε το Μωυσή και πως οι αρχαίοι μας παπούδες ήταν κύναιδοι, ομοφυλλόφιλοι και παιδεραστές… Γυμνάσιο… εκεί σκοτώσανε το Διόνυσο μέσα μας… Σκονάκια στα μανίκια, τσιγάρο στην πίσω αυλή, κοπάνες, αλάνικο περπάτημα, ουίσκια και μπύρες στα κλεφτά, μπιλιάρδα και ρέφα στα ουφάδικα, βιντεοταινίες με το Ντούζο στις καφετέρειες… μαγκιές, κλανιές, ροχάλες και χουφτώματα… Αυτά μας τάϊζαν, αυτά τρώγαμε, άλλο δρόμο δε μας δείξαν…

Ύστερα Λύκειο, Πολυκλαδικά πειράματα, Τεχνικά αλητοκότετσα, Γενικά της πτυχιακής παραμύθας.  Πάλης ξεκίνημα, σχολείο μπουρδέλο απ’ τις παρατάξεις και τα κόματα… Ο γιός του βουλευτή πρόεδρος στο 15μελές… αλλαξοκωλιές με τα γαλαζοπράσσινα συμβούλια καθηγητών, βουτιές  στο “ταμείο”, μίζες απ’ τις εκδρομές… κονόμα τρελή στην πενταήμερη… Μαθητές κοματόσκυλα, σιχαμένες “προεκλογικές” εκστρατίες… αφίσσες τυπωμένες απ’ το κόμμα, ανορθόγραφα συνθήματα στον τοίχο που μόλις άσπρισε ο επιστάτης… και μετά κοπάνα, σούζες κι ορθάδικο ο ένας πάνω στον άλλο.

Δώδεκα χρόνια στα θρανία και δεν μου μάθαν να κοιτώ την ομορφιά σου Ελλάδα μου. Και οι δάσκαλοι στο χορό της συνδίκας ως τα κέρατα βουτηγμένοι. Η ταυτότητά μας, ένα χαρτί πλαστικοποιημένο, αυτό μόνο.

Πανεπιστήμιο… ευνουχιστήρια κρίσης, φυτόριο κοματόσκυλων. Μια μάντρα προπτυχιακών προβάτων… αφίσες για  το πάρτυ της ΠΑΣΠ με το ξεκώλι γκεστ-σταρ, εκπαιδευτική της ΔΑΠ στη Μύκονο για παρτούζες, οι άλλοι με τα κόκκινα κολημένοι στα υπόγεια με το Βασίλη να σκούζει “Πρώτη Μαϊου” κλπ κλπ. Εξεταστική, πεντάρια, τάβλι και φράπα, κλαμπάκι κι άπλυτο το άδειο απο μέρες τάπερ με τα γεμιστά… Ένα ολόκληρο κράτος να μη μπορεί να ενεργοποιήσει τα νιάτα του, να μη μπορεί να τα δείξει πως ν’ αναπνέουν στο φως….

Στρατός… λούφα, αγγαρία, υποταγή στον καραβανά μαλάκα με τα συμπλέγματα εξουσίας και τη σκοπιά να κοιτάει τοίχο. Κανένα ιδανικό για σένα , όλος ο στρατός ένα πεδίο μίζας και βολέματος. Αρχαία ρητά παντού… ποιός να διαβάσει… «Ω ΞΕΙΝ,ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ»  ποιός να το καταλάβει με την σαχλή “τυρόπιτα” στο κεφάλι και τη χακί “μπυτζάμα” για στολή… Βολές με μπαγιάτικα πυρομαχικά, το g3 ολογυάλιστο αλλά στο “γάμο του καραγκιόζη”… 18 μήνες πεταμένοι στο βωμό των δεικτών της ανεργίας…

Μετά δουλειά στην αρένα του κάπιταλ, σε τσιφλικάδες που αγόρασαν τα πάντα με κολώχαρτα τυπωμένα από τραπεζίτες, ΣΤΑΖΙ και CIA. Πέντε – δέκα τύποι αφέντεψαν τα πάντα. Μεγαλέμποροι που βάλαν χέρι στην κοινή περιουσία και μεγαλοψιλικατζήδες που με τις εφημερίδες και τα κανάλια γέμιζαν τα ρεζερβουάρ της μπουλντόζας που ‘χε τη μίζα στη Βουλή. Πέντε – δέκα τσιφλικάδες “εργολάβοι” αγόρασαν τις μετοχές της ζωής μας, των παπούδων και των παιδιών μας. Τώρα μας “νοικιάζουν” τη ζωή μας με πανωτόκια. Πέντε – δέκα τοκογλύφοι που τίποτα δεν κάναν στη ζωή τους παρά μόνο, αγόραζαν ομάδες, συνειδήσεις, κόματα, πολιτικούς… Πάμπλουτοι μεγιστάνες που κοντράραν τα μεγέθη τους στα κότερα και τις θαλαμηγους και το στόλο των ελικοπτέρων… Όσοι είχαν εργοστάσια και δίναν’ δουλειές τα κλείσαν και γίναν έμποροι. Μια Ελλάδα άνεργη να ταϊζει μεγιστάνες…

Εδώ στα χάμω, πόλεμος για την επιβίωση… Αν δεν έχεις καγιέν δεν είσαι τίποτα στα μέρη σου Ελλάδα. Και το τίποτα δε νοιάζεται για σένα… Τελευταία ρουφηξιά στο μάλμπορο, τ’ αποτσίγαρο στο δρόμο, διπλοπαρκαρισμένες αγονίες, “χέρι” στο φπα… Ημιυπαίθριος βίος, ξυστό και στοιχηματζήδικο για την άσπρη μέρα… Ο “κονομημένος” είν’ ο έξυπνος – μουρμουράς όταν τον βλέπεις -  κι ας τρώει απ’ τη σύνταξη του πατέρα και το γάλα του αγέννητού σου.

Γεννοκτονία γίνεται μάνα μου Ελλάς. Πραγματική γεννοκτονία των Ελλήνων  στον τόπο σου. Στρατιές τηλεβοθράρηδων ξερνάνε μίσος για σένα και για ότι δικό σου, αμέτρητοι τηλεπούστηδες του λάϊφστάϊλ λένε στις κόρες σου να ξεπαρθενιαστούν στα 12 για να πουλάνε τα μαγαζιά μπιχλιμπίδια και τα γειρατιά να γαμάνε με πολυεθνικά βιάγκρα. Φέραν’ και δυο εκατομμύρια δύστυχους απ’ έξω και μας κλείσανε στα πίσω απ’ τα κάγγελα των παραθύρων μας να κοιτάμε τα βλήματα του Μέγκα, τα πρωϊνά φερέφωνα και τα σιχάματα του μεσημεριού.

Γενοκτονία… που και γιατί να φέρεις παιδί στα μέρη σου Ελλάδα μου σήμερα αφού δεν θα σε γνωρίσει… Οι γονείς δε μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αλλά η μουρόχαβλη στην πλάσμα με τα εξτένσιον. Οι γονείς δουλεύουν διπλοβάρδιες για το χιλιάρικο, οι παπούδες δουλεύουν κι αυτοί να μαζέψουν τα ένσημα – το νόμισμα για το Χάρο…

Λυπάμαι μάνα μας Ελλάδα μου γλυκειά. Αν συνέβαλα κι εγώ στο χάλι αυτό να ξέρεις πως το έκανα στο δρόμο για την επιβίωση. Ζωή άξιά σου δεν ζήσαμε, τον ουρανό σου δεν τον είδαμε, τη σημαία σου την αφήσαμε κουρελιασμένη και τον ύμνο σου τον κομπιάζουμε… Δεν είμαστε προδότες όμως και δεν φεύγουμε αν οι αλήτες που σε γδάρανε δεν τα πληρώσουν όλα και με πανωτόκια.

Ένα νέο μνημόνιο για πολιτικούς – δημοσιογράφους – και καρχαρίες… Μέχρι η Πέτρα σου Ελλάδα να ξαναγίνει άορνος….

olympia.gr

Μέχρι πότε; Δεν μας παίρνετε στα σοβαρά αλλά .......


Το δούλεμα για τις ΜΚΟ συνεχίζεται


Δεν φτάνει που από το ΥΠΕΞ έχουν φύγει εκατομμύρια ευρώ δεξιά κι αριστερά χωρίς να ξέρουμε τι τα έκαναν αυτοί που τα πήραν (εκ των οποίων πολλοί τυγχάνει να είναι συγγενείς και φίλοι) τώρα μαθαίνουμε ότι άλλα ποσά καταγράφονταν κι άλλα ποσά δίνονταν! 

Το είπε ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας στην χθεσινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους! Και ποιος φταίει; Το ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει άλλα αντ’ άλλων για περισσότερα από δέκα χρόνια. Δηλαδή από τότε που άρχισε το ΥΠΕΞ να χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ, το «ηλεκτρονικό σύστημα» κατέγραφε λάθος οικονομικά νούμερα . Και το ανακάλυψαν τώρα.

Τύφλα να έχει ο Ραν ταν πλαν. Βεβαίως, συμπτωματικά το ανακάλυψαν τώρα που άρχισε να το ερευνά ο εισαγγελέας, μην πάει ο νους σας στο πονηρό! Μπορείτε να μείνετε ήσυχοι όμως. Ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης (αυτός που τον επισκέπτεται κάθε τόσο ο Νίκος Παπανδρέου και ο Τζορτζ Χάλακ) σύστησε επιτροπή αξιολόγησης και θα τα εξετάσει όλα, ανακοίνωσε ο Γρ.Δελαβέκουρας. Τα ίδια είχε ανακοινώσει ο Σπύρος Κουβέλης και όταν ανέλαβε. Θα έψαχνε τα πάντα για τις ΜΚΟ, θα έδινε τα στοιχεία και θα έστελνε μερικές στον Εισαγγελέα. Ένα χρόνο μετά τις υποτιθέμενες ή μη έρευνες του (τον περασμένο Δεκέμβριο) απλώς έδωσε στη Βουλή ( κι αυτό αναγκαστικά λόγω κοινοβουλευτικού ελέγχου) τον κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις, που ήρθε τώρα να μας πει ότι ήταν λάθος και θα ξεκινήσει νέα εξέταση. Όλα αυτά αναγκάστηκε να τα πει για λογαριασμό του ο Γρ.Δελαβέκουρας, τον οποίο περιέλαβαν οι διπλωματικοί συντάκτες και δεν ήξερε από πού να διαφύγει.
Ο σουρεαλισμός όμως δε σταματά εδώ, καθώς η επιτροπή που συστάθηκε για τα ελέγξει τον τρόπο που κατέγραφε λανθασμένα η ΥΔΑΣ, αποτελείται από τους ίδιους που έχουν την ευθύνη!


antinews

Το ζήτημα είναι αν αυτά τα μηνύματα διαπερνούν αυτό το χοντρόπετσο πολιτικό μας σύστημα. Όλα δείχνουν πως όχι.

Ούτε στην κηδεία μας!
04/03/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ούτε στην κηδεία μας! Αυτό είναι το νέο μήνυμα – κόλαφος που έλαβε χθες το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών έγιναν χωρίς επίσημη πολιτική εκπροσώπηση, ενώ όσοι πολιτικοί – λιγοστοί – προσπάθησαν να… πενθήσουν, προπηλακίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η χθεσινή ήταν άλλη μια μέρα λαϊκής οργής. Στις κηδείες και έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με τον κόσμο να πλημμυρίζει την οδό Αναγνωστοπούλου και τις εικόνες να διαψεύδουν την προπαγάνδα περί «διαλυμένης διαδήλωσης».

Το ζήτημα είναι αν αυτά τα μηνύματα διαπερνούν αυτό το χοντρόπετσο πολιτικό μας σύστημα. Όλα δείχνουν πως όχι.

Η «πόρτα» που έφαγαν από τους συγγενείς των θυμάτων μεταφράστηκε σε μια ανακοίνωση περί σεβασμού της επιθυμίας των οικογενειών που πενθούσαν. Κανένας συγκλονισμός, καμιά αυτοκριτική, καμιά παραίτηση.

Οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Σημίτη αντιμετωπίσθηκαν ως…

Για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο ( η πρώτη ήταν οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ) απέδειξε ότι ο Σαμαράς δεν διαθέτει ομάδα. Καλά θα κάνουν μερικοί-μερικοί να το καταλάβουν και να ξεκαβαλικεύσουν (από το καλάμι)


Μάγκας ο Στυλιανίδης! Κέρδισε μόνος του όλη τη ΝΔ…


Μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αρκετοί είναι αυτοί που έκαναν λόγο για ισχυροποίηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος φτιάχνει πλέον το δικό του εσωκομματικό μπλοκ.
Για τους μη γνωρίζοντες, ο υποψήφιος Γιάννης Αδαμόπουλος που πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, είναι στενός φίλος του βουλευτή Ροδόπης, με τους δύο άνδρες να έχουν συνεργαστεί και στα δύο υπουργεία (Παιδείας και Μεταφορών) στα οποία θήτευσε ο δεύτερος ως υπουργός.
Ο Αδαμόπουλος, δούλεψε με τους ανθρώπους του Στυλιανίδη και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η συγκεκριμένη ομάδα, κατάφερε κόντρα στις «γραμμές» και τα «συστήματα», για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο (σ.σ. η πρώτη ήταν οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ) να αποδείξει ότι ο Σαμαράς δεν διαθέτει ομάδα.

ideopigi.blogspot

Έτσι, εκμεταλλεύονται κάποιοι την αρχαία Ελλάδα και τα επιτεύγματά της και καπελώνοντάς τα, προβάλλουν τη σημερινή κενότητά τους. Κι εμείς, που στην Πολιόχνη της Λήμνου έχουμε την αρχαιότερη Βουλή του κόσμου, δεν έχουμε πάει ούτε έναν ξένο ηγέτη εκεί να την ιδεί

Τουρκική φιέστα… Δημοκρατίας σε ελληνικό μνημείο
Γράφει ο
Γιώργος Λεκάκης
Η Παταρηίς ή Παταρίς (μετέπειτα τα Πάταρα) είναι αρχαιοτάτη ελληνική πόλη, λιμάνι και όρος της Λυκίας. Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ήταν κτισμένη μεταξύ των εκβολών του ποταμού Ξάνθου, μετά την μεγάλη κοιλάδα που αυτός δημιουργεί (στην οποία οφείλεται η ευημερία της Λυκίας) και του όρμου της Αντιφέλλου – έναντι της Μεγίστης (νυν Καστελλόριζου). Σήμερα η περιοχή αυτή έχει τόσο αλλοιωθεί από τις προσχώσεις του ποταμού, ώστε είναι δύσκολη οποιαδήποτε προσέγγιση των αρχαίων πόλεων, με βάση τα γραφόμενα των αρχαίων συγγραφέων.

Το όνομά της το χρωστάει στον Πάταρο, τον υιό του Απόλλωνος – του κορυφαίου θεού όλης της περιοχής - και της νύμφης Λυκίας, της θυγατρός του Ξάνθου (Στράβων, XVI, 666).

Στον Πελοποννησιακό Πόλεμο η συγγενής των Πατάρων πόλη, η Ξάνθος, ήταν αντίπαλος των Αθηνών, ενώ αντιστάθηκε και κατά των Μακεδόνων. Για να μπορέσει να διατηρηθεί ανεξάρτητη, σσυμμάχησε με τις γειτονικές της πόλεις και συνέπηξε την «Ένωση Λυκίων», ή «Λυκιακή Συμπολιτεία», η οποία θεωρητικά είναι η πρώτη «Ένωσις Δημοκρατιών» του κόσμου! Αντιπρόσωποι των Λυκίων συζητούσαν τους νόμους της Συνομοσπονδίας στο Λητώον, τους οποίους τηρούσαν ευλαβικώς έως τους Πτολεμαίους, τους Σελευκίδες και τους Ροδίους.

Μάλιστα, «στην Λυκιακή Συμπολιτεία εστήριξαν τα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος των ΗΠΑ οι συντάκτες του, τον 18ο αι.» έγραψε ο Richard Bernstein στους «New York Times»!

Η Παταρηίς ήταν μια εκ των 17 (έως και 23) πόλεων της Λυκίας, που εξέλεγαν αντιπροσώπους με δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι και αποτελούσαν το συνέδριο της διοικήσεως του λεγομένου λυκιακού συστήματος, ένα είδος ομοσπονδίας, επί κεφαλής του οποίου ήταν ο καλούμενος λυκιάρχης. Αυτοί αποφάσιζαν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολέμων και συμμαχιών. Το Κοινό αυτό διατηρήθηκε έως και τα ρωμαϊκά χρόνια.

Στα Πάταρα, λοιπόν, υπήρχε το κεντρικό κτήριο (η Βουλή θα λέγαμε σήμερα) που στέγαζε το Κοινό των Λυκίων. «Το βουλευτήριο της πόλεως αποτελεί τα πρώιμα δείγματα ουσιαστικής αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας», έγραψε και πάλι ο R. Bernstein στην προαναφερόμενη νεοϋορκέζικη εφημερίδα!

Την κυριότητα των ερειπίων του κτηρίου αυτού «απέκτησε» η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση (τον Ιούλιο του 2010) με στόχο να το αναστηλώσει, και να προσκαλέσει σε αυτό όλους τους προέδρους των Κοινοβουλίων 160 χωρών, την 23η Απριλίου 2011, ημέρα κατά την οποία η Τουρκία εορτάζει ως «Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ημέρα της Νεολαίας»! Στόχος τους, να παρουσιάσουν το κτήριο του Κοινού των Λυκίων, ως το μοναδικό κτήριο της αρχαίας δημοκρατίας, που είναι σήμερα όρθιο!

Έτσι, εκμεταλλεύονται κάποιοι την αρχαία Ελλάδα και τα επιτεύγματά της και καπελώνοντάς τα, προβάλλουν τη σημερινή κενότητά τους. Κι εμείς, που στην Πολιόχνη της Λήμνου έχουμε την αρχαιότερη Βουλή του κόσμου, δεν έχουμε πάει ούτε έναν ξένο ηγέτη εκεί να την ιδεί…

(Γ. Λεκάκης, «Η άγνωστη Μικρά Ασία», εκδ. «Κάδμος»)
 elzoni

“Μπορεί να γεννήθηκα στην Αυστραλία σε δύσκολες εποχές για τους μετανάστες, αλλά πάντα υπήρξα ελληνόψυχος


Αφιέρωμα στην προσφορά ενός μεγάλου ομογενή

Δημοσιεύτηκε στις 03 March 2011 από τον Τάκη Πετρόπουλο
“Πρέσβη και πρεσβευτή των δικαιωμάτων των μεταναστών” χαρακτήρισε η έγκυρη αυστραλιανή εφημερίδα The Sydney Morning Herald σε εκτενές δημοσίευμά της τον διακεκριμένο ομογενή πανεπιστημιακό καθηγητή Μανώλη Αρώνη (στα δεξια της φωτ.) που απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 78 ετών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα ούτε ένα, σχεδόν θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο, όταν ήταν μόλις 40 ετών, δεν εμπόδισε τον καθηγητή Αρώνη να ζήσει την ζωή του και κυρίως να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέραν από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, όπου επίσης διακρίθηκε, ο αποθανών για δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στους κόλπους της ομογένειας, αλλά και πολύ πέρα από τα στενά όρια αυτής, φτάνοντας σε υψηλές θέσεις και αξιώματα της αυστραλιανής κοινωνίας.
“Μπορεί να γεννήθηκα στην Αυστραλία σε δύσκολες εποχές για τους μετανάστες, αλλά πάντα υπήρξα ελληνόψυχος”, έλεγε σε ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες εμφανίσεις του ο εκλιπών, επισημαίνοντας με περηφάνια ότι “αγωνίστηκα για την ένταξή μας στην αυστραλιανή κοινωνία, και όχι την αφομοίωσή μας”. Η εφημερίδα The Sydney Morning Herald δημοσιεύει έναν ατελείωτο κατάλογο με τα επιτεύγματα και τις διακρίσεις του εκλιπόντος που άφησε πίσω του τη σύζυγό του Άννα (το γένος Πασχάλη- νυμφεύθηκαν το 1960), με την οποία απέκτησε τρεις γιους, οι οποίοι επίσης σταδιοδρομούν σε επιστήμες (Δημήτριος και Θεόδωρος ως γιατροί και Σταμάτης ως δικηγόρος).
(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ομογενής ο νέος πρέσβης της Ν. Ζηλανδίας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Βέλγιο.

Eλληνικής καταγωγής είναι ο νέος πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βέλγιο.
Πρόκειται για τον διπλωμάτη Βαγγέλη Βιτάλη (φωτ.), ο οποίος σήμερα είναι αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Νέας Ζηλανδίας στην Αυστραλία.
Ο κ. Βιτάλης, που παλαιότερα είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος στον ΟΟΣΑ, θα είναι διαπιστευμένος, παράλληλα με την ΕΕ, και στη Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο και τη Ρουμανία.
Τα νέα του καθήκοντα θα τα αναλάβει τον προσεχή Αύγουστο.

Στο ανάθεμα η Τουρκία από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους...




Ήθελα να τιτλοφορήσω τη στήλη με την τουρκική φράση «Hade Barra», που σημαίνει «στ΄ ανάθεμα» και ήταν χτες σε πανό στα κατεχόμενα, γιατί ίσως αυτό να αποδίδει με ακρίβεια το μήνυμα, που πρέπει να φτάσει στην Άγκυρα και από τις δυο πλευρές της γραμμής Αττίλα. Φοβήθηκα όμως ότι θα ξεπεταχτούν διάφοροι αμπελοφιλόσοφοι της νεοκυπριακής ανοησίας και θα παριστάνουν πάλι τους εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων (κάποτε παριστάνουν και τους εκπροσώπους της Άγκυρας) για να λένε για «κάποιους», που «ανακάλυψαν όψιμα τους Τουρκοκύπριους, ενώ τόσα χρόνια δεν τους αναγνώριζαν»… Το ακούγαμε και χτες αυτό από διάφορους περίεργους «εκπροσώπους» και χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς εννοούν, είναι εκνευριστικοί μόνο και μόνο που σκέφτονται ότι οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα είναι δική τους υπόθεση επειδή τα προηγούμενα χρόνια έκαναν επαναπροσεγγίσεις με Τουρκοκύπριους ενώ οι «κάποιοι» δεν έκαναν. Λες και ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι, που οι «αδελφοί τους» από το 1963 μέχρι και σήμερα, βρίσκονται στις αγκάλες της Τουρκίας, μιας υπερδύναμης που πνίγει την αδύναμη πατρίδα τους και τους συμπατριώτες τους με τα συμφέροντα της. Αλλά, η διαφορά (που είναι πλέον διαφορά και με τους Τουρκοκύπριους) είναι ότι αυτοί οι Ελληνοκύπριοι δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα να ξεστομίσουν προς την Τουρκία τη φράση «στ΄ ανάθεμα», ούτε στα ελληνικά ούτε στα τούρκικα, γιατί ανησυχούν μήπως φαίνεται σοβινιστική και φοβούνται ότι θα ενοχληθούν μ΄ αυτήν ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι ή και οι καθοδηγητές τους στα διάφορα σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων. Αποδεικνύεται όμως ότι οι Τουρκοκύπριοι σήμερα και μετά από την αδιέξοδη πορεία τους τόσων δεκαετιών, τολμούν να πουν στην Τουρκία «Hade Barra» και αυτό πράγματι δημιουργεί νέα δεδομένα. Το θέμα είναι να μην τα πάρουμε πάλι στραβά και να αρχίσουμε να αναπετάμε χαζοχαρούμενα τα πολύχρωμα μπαλόνια της επανένωσης, αντί να κάνουμε σοβαρή και μελετημένη πολιτική διαχείριση.
Οι Τουρκοκύπριοι φωνάζουν στην Τουρκία να φύγει από την Κύπρο, γιατί πιστεύουν ότι τους συνθλίβει η οικονομική πολιτική μιας τεράστιας χώρας και διότι «θέλουν να είναι κύριοι του οίκου τους και επικεφαλής των «θεσμών» του ψευδοκράτους όπως οι δυνάμεις ασφαλείας, η «κεντρική τράπεζα» και η πολιτική άμυνα», όπως δήλωνε χαρακτηριστικά χτες ένας εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, ο πρόεδρος της συντεχνίας των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων Μεχμέτ Οζκαρντάς. Θέλουν επίσης να είναι Ευρωπαίοι πολίτες, όπως και οι Ελληνοκύπριοι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το νέο δεδομένο όμως είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μια μεγάλη μερίδα Τουρκοκυπρίων, έστω και με οικονομικά κίνητρα, εμφανίζονται δημόσια να συμφωνούν με τους Ελληνοκύπριους ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει στην Κύπρο είναι να πάει στ΄ ανάθεμα η Άγκυρα με το στρατό της και τους εποίκους της και να μας αφήσει ήσυχους. Με αυτή την προϋπόθεση, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συνθήκες για να συνεννοηθούμε και να κτίσουμε κοινό μέλλον. Αλλά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για κάτι τέτοιο. Και προπάντων, έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει επανένωση…
Το ζητούμενο για τώρα είναι να μπορέσει η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων να ενισχύσει αυτό, που διακηρύττουν οι Τουρκοκύπριοι και να φέρει την Ευρώπη και τον ΟΗΕ μπροστά στις ευθύνες, που τους αποδίδει ο λαός της Κύπρου φωνάζοντας: Στ΄ ανάθεμα η Τουρκία.
 Φιλελεύθερος

Στην Ελλάδα ο Νταβούτογλου στις 8 Μαρτίου


Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 8 Μαρτίου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Όσον αφορά το χθεσινό μαζικό συλαλλητήριο των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα, ο κ. Δελαβέκουρας σχολίασε ότι “ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι δημιουργούν μια τεράστια πίεση στους τουρκοκύπριους παρεμποδίζοντας τη λύση και δυσκολεύοντας το μέλλον τους”.Επίσης, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα πρέπει να λάβει το μήνυμα και να αναλάβει τις ευθύνες της, διευκολύνοντας την πρόοδο των συνομιλιών στο Κυπριακό και να άρει τα εμπόδια που δημιουργεί, τα οποία «δεν επιτρέπουν στο σύνολο του Κυπριακού λαού να απολαμβάνει τα οφέλη από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ¨».

Αναφερόμενος στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Δελαβέκουρας υπογράμμισε ότι οι θέσεις του απηχούν το παρελθόν και είναι ανασταλτικές στην προσπάθεια προόδου.

Για ένα ζήτημα που ξεκινά το έτος 1928 το ελληνικό Δημόσιο χάρισε 10 εκ. ευρώ στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης



Το ελληνικό Δημόσιο χάρισε 10 εκ. ευρώ στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για έκταση του Ισραηλιτικού Νεκροταφείου της πόλης, ενώ εκκρεμεί δικαστική διαμάχη για την κυριότητά της.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής" παρά το γεγονός ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για έκταση 7.349,37 τ.μ, για ένα ζήτημα που ξεκινά από το μακρινό 1928, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζει τις απαιτήσεις της ισραηλιτικής πλευράς και είναι πρόθυμη να καταβάλει ως αποζημίωση, το ποσό των 9.943.697 ευρώ, με δύο έντοκα ομόλογα του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η εβραϊκή πλευρά διεκδικεί άλλα τέσσερα ακίνητα.
Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο...

Το ερώτημα είναι θα βρεθεί ο Έλληνας Πούτιν; Ο πατριώτης Έλληνας που θα αναλάβει το τιμόνι στα δύσκολα και θα βγάλει την Ελλάδα από το "αδιέξοδο";


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ
ΤΟΝ ΥΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΝ ΣΤΙΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ





Θυμάστε την περίπτωση Γιέλτσιν;

Ε! Λοιπόν η περίπτωση υιού Παπανδρέου είναι ανάλογη. Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι έβγαλα την παρένθεση από το ύψιλον...
Το έκανα συνειδητά, διότι ο ιός τερμάτισε την μολυσματική του δράση και οδεύει προς την λύση δηλαδή την διάλυσή του.
Το λόγο τώρα έχουν τα βακτήρια της ΠΤΕ!

Το λέν όλα τα απορρυπαντικά συνειδήσεων, τα σαμπουάν μυαλών το διαλαλούν πως ήταν λάθος το μνημόνιο...
Το λέει το MEGA με φωνή που Τρέμη
Τό λέει κι ΣΚΑΪ και σκάει απ΄το κακό του...
Τώρα ανακάλυψαν όλοι αυτοί την Αμερική και πως το τρίβει το πιπέρι του δανείου η Τραπεζοπιστωτική...
Τώρα που είναι σίγουροι ότι μας έχουνε στό χέρι...
καί όλο δείχνουνε στον Παπανδρέου τον σκουπιδοντενεκέ...

Τώρα που εξαπλώνονται τα βακτήρια χρειαζόμαστε αντιβιοτικό, τον ιό δεν τον πιάνει, ο ιός κάνει τον κύκλο του και φεύγει...
τώρα το χρειαζόμαστε το κίνημα, όχι σπιθίτσες, αλλά πύρ!!!

Πύρ άσβεστο, Πύρ καθαρτικό, Πύρ αναλίσκον!!!

Το ερώτημα είναι θα βρεθεί ο Έλληνας Πούτιν;
Ο πατριώτης Έλληνας που θα αναλάβει το τιμόνι στα δύσκολα και θα βγάλει την Ελλάδα από το "αδιέξοδο";

Πρέπει να το δούμε Έλληνες στα σοβαρά να βρούμε πατριώτη αρχηγό και τον υιό Παπανδρέου τον καλώ να το σκεφτεί, να ψάξει, να βρεί ποιός μίλαγε σωστά
και στον πατέρα του και σ΄αυτόν, να τον καλέσει και να τον συμβουλευτεί...
Το να ανακαλύψει ο υιός Παπανδρέου τον δικό του Πούτιν είναι δύσκολο αλλά με την βοήθεια αυτού που λέω κάτι μπορεί να γίνει.
Μπορεί να φύγει αθόρυβα να πάει στα...μέρη του.
Αλλιώς αντί για ΟΗΕ (που τού'ταζαν για να προδώσει) θα συναντήσει τον σκουπιδοντενεκέ!


ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

ΟΧΙ ΣΠΙΘΙΤΣΕΣ ΑΛΛΑ ΠΥΡ

ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Νέες προσαγωγές δημοσιογράφων στην Τουρκία για την υπόθεση Εργκένεκον


  Άγκυρα:-
Άλλα 11 άτομα,δημοσιογράφους, ενός ιστορικού και ενός πρώην στελέχους της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ προσήγαγαν οι Αρχές στην Τουρκία στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον.
Η επιχείρηση των προσαγωγών και της έρευνας σε κατοικίες έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους, σημειώσεις και βιβλία των υπόπτων για συμμετοχή στη συνωμοτική οργάνωση.
Μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί είναι ο δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ, γνωστός για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το παρασκήνιο και τις ευθύνες στελεχών της ασφάλειας στην υπόθεση της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στις 19 Ιανουαρίου 2007.
Έρευνα έγινε και στην κατοικία του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ, ο οποίος είχε ολοκληρώσει τη συγγραφή βιβλίου που επρόκειτο να εκδοθεί υπό τον τίτλο «Ο στρατός του Χότζα» και αναφερόταν στην ισχύ του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν στους κόλπους του τουρκικού κράτους.
Εκτός από τον Σικ προσήχθη και ο ιστορικός Γιατλσίν Κιουτσούκ, το πρώην στέλεχος της ΜΙΤ Κασίφ Κοζίνογλου, καθώς επίσης και άλλοι επτά δημοσιογράφοι.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται είπε πως «εάν τις πρώτες πρωινές ώρες γίνονται δίχως καμία δικαιολογία έρευνες σε γραφεία δημοσιογράφων, αυτό δείχνει ότι ελέγχεται η δημοκρατία στην Τουρκία».
Ο τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσε μάλιστα δήλωση του Σικ ο οποίος, την ώρα που μεταφερόταν με τους αστυνομικούς είπε ότι «όποιος αγγίζει αυτή την κυβέρνηση καίγεται». Η αντιπολίτευση αλλά και οι επικριτές της κυβέρνησης έχουν υπογραμμίσει ότι οι συλλήψεις δημοσιογράφων είναι μέρος μίας προσπάθειας φίμωσης του τύπου στην Τουρκία.
Δήλωση επί του θέματος έκανε και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα Φράνσις Ρικαρντιόνε, ο οποίος αρνήθηκε μεν να σχολιάσει υπό εξέλιξη δικαστικές υποθέσεις συμπλήρωσε δε, ότι «υποστηρίζουμε σε όλο τον κόσμο την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου».
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ρικαρντιόνε έκανε και πριν από εβδομάδες δηλώσεις περί ελευθερίας της έκφρασης στη Τουρκία, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης της Τουρκίας. Αφορμή ήταν σύλληψη στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού Oda TV.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/News in.gr