Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το 3ο “χτύπημα” από Καραμανλή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η αρχή έγινε με τη δημόσια δήλωση στήριξης του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για μια καθαρή εντολή διακυβέρνησης, που θα διαλύσει τα σύννεφα χάους και αποσταθεροποίησης, τα οποία είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από τον… εκλογικό ουρανό. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσία στα κομματικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, και η παραταξιακή προτροπή να δοθεί η μάχη με αυταπάρνηση και αυτοπεποίθηση ως το τέλος.
Σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής «χτύπησε» για 3η φορά. Ο πρώην πρωθυπουργός και...

Ο ενδιάμεσος χώρος ανανέωσε την υποταγή του στους Τούρκους.


Ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος είχε την ευκαιρία , εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών να κάνει την αυτοκριτική του , να ανασκοπήσει τις πράξεις του και να αναγνωρίσει τα λάθη του , να σκεφτεί τα αδιέξοδα της ενδοτικότητας και να χαράξει μια νέα πορεία προς την απελευθέρωση και την πραγματική δημοκρατία που δικαιούται αυτός ο τόπος.
Αντί της αυτοκριτικής όμως , επέστρεψαν στην λεωφόρο του ενδοτισμού , και έθεσαν εκ νέου ως βάση επίλυσης του εθνικού θέματος την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Βέβαια αυτή την κατάπτυστη γραμμή της Δ.Δ,Ο την επικαλύπτουν κατά το σύνηθες με την αιθάλη του “σωστού...

Η Ελλάδα δεν είναι …ψωροκώσταινα.Προσπαθούν να την κάνουν για να ολοκληρώσουν το φτηνό ξεπούλημά της ….


papthief


Γράφει ο Ρεπόρτερ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται πολύς λόγος, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και όπως όλα δείχνουν , ήδη έχει δοθεί ένα μεγάλο μέρος του, για την εξόφληση των δανείων...
Η Ελλάδα δεν είναι “ψωροκώσταινα”, όπως δημιουργούσαν την εντύπωση πριν τον πόλεμο και όπως θέλουν να την καταντήσουν σήμερα. Και ας μην ξεχνάμε οι συνθήκες και στις δύο αυτές περιόδους ήταν ανάλογες, αν πάρει κανείς υπόψη του το κλίμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους ξένους τοκογλύφους. Εξ άλλου αν ήταν έτσι στην πραγματικότητα δεν θα είχαν πλουτίσει τόσοι και τόσοι. Όλοι οι τομείς της οικονομίας είναι αξιοποιήσιμοι αρκεί να αναπτυχθούν σωστά, συστηματικά, με γνώμονα τα εθνικό συμφέρον και...

Προεκλογική παρέμβαση Παπαδήμου!!


Προεκλογική παρέμβαση Παπαδήμου!!

Προεκλογική παρέμβαση, που δεν συνάδει με τον υποτιθέμενο υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του, από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και απευθυνόμενος στους Έλληνες εκλογείς τους κάλεσε να ψηφίσουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση «φωτογραφίζοντας» μάλιστα ποια κόμματα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το μέλλον της χώρας.      

«Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές...

Και άλλη δολοφονία!!!! Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας μέσα στο μαγαζί του! Βίντεο



Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Πύργου από την αυτοκτονία 50χρονου πολύ γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στην αποθήκη, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της επιχείρησής του (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με το  ilialive.gr, το άψυχο σώμα του άνδρα βρήκε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης η μητέρα του, ενώ οι λόγοι που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του παραμένουν άγνωστα…

Βάλτε φωτιά στα επιτελεία...




 Γράφει ο Δευκαλίων στο

Πρωτομαγιά χθες και άλλες πέντε ημέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές. Πέντε κρίσιμες ημέρες για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ποία θα είναι η εκλογική σειρά των κομμάτων, ποια θα είναι τα εκλογικά τους ποσοστά, πως θα είναι ο πολιτικός χάρτης της χώρας μετά τις εκλογές, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και ποια κυβέρνηση θα αναλάβει τις τύχες της χώρας είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Οι πιθανότητες να σπάσει το δίδυμο Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ από τις δύο πρώτες θέσεις είναι μάλλον μόνο θεωρητικές. Μπορεί κάποιοι αιθεροβάμονες οπαδοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πιστεύουν ότι θα μπουν σφήνα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και θα εξοβελίσουν το ΠΑΣΟΚ από την δεύτερη θέση, αλλά αυτό το ενδεχόμενο μόνο θεωρητικές πιθανότητες συγκεντρώνει. Στην τρίτη θέση όλα τα προγνωστικά τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς και εκεί θα διαφωνήσουμε. Τρίτο Κόμμα θα αναδειχθεί το ΚΚΕ.
Για να είμαστε εξηγημένοι εκτιμούμε και επικροτούμε σε...

Λοβέρδος ή Ραγκούσης;



ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Το βράδυ της 6ης Μαϊου, ή μάλλον… την επομένη, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, το ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ δεν θα περιορίζεται στο συνολικό εκλογικό ποσοστό του. Αλλά και στον αριθμό σταυρών που θα συγκεντρώσουν στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Με αναμενόμενη την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, πολλοί διαισθάνονται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί υπό πίεση, για τη στρατηγική που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επενδύοντας στην προβολή του δικού του προσώπου, και παραμερίζοντας όλα τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Από την πλευρά του επιτελείου των στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου βέβαια, η κατηγορία… αντιστρέφεται, και επισημαίνεται η πλήρης αποστασιοποίηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την προεκλογική μάχη, αφήνοντας μόνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Φυσικά, τη στιγμή της μεγάλης εσωκομματικής κρίσης, και υπό το βάρος μιας βαριάς εκλογικής ήττας, λίγη σημασία θα έχει το ποιος έχει δίκιο. Σημασία θα έχει το ποιος…

Bόμβα Ζ.Κ.Γιούνκερ κατά Γερμανίας εκθέτει τις ελληνικές κυβερνήσεις των Μνημονίων


Σε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της πολιτικής της Ανγκέλα Μέρκελ προχώρησε, ποιος;  Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως «Το ό,τι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους»! 
Αν ο πρόεδρος του Eurogroup, προβαίνει σε τέτοια δήλωση, ο εκ των αρχιτεκτόνων των Μνημονίων, τότε ότι και να πει στην Ελλάδα το αντιμνημονιακό μπλοκ κατά της Γερμανίας, είναι λίγο και "σεμνό" και αποδεικνύεται και η ρηχότητα των επιλογών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που με δέος μπροστά την Γερμανία έλεγαν "Ναι σε όλα". 
Παράλληλα δικαιώνονται όλοι όσοι υποστήριζαν ότι με το να ακολουθούμε πολιτική υποταγής απέναντι στο Βερολίνο, όπως διέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απλά υπογράφουμε την θανατική καταδίκη ως χώρα, γιατί η οικονομική πολιτική της Γερμανίας αποσκοπούσε μόνο στο να κερδίσει άμεσα και τολογλυφικά και όσι στο να βοηθήσει με μακροπρόθεσμη προοπτική στήριξης του ευρώ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βέβαια, αισθάνεται και πιο απελευθερωμένος και τα δηλώνει αυτά, καθώς ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, έχει "μεγάλο φόρτο εργασίας" και δεν θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του ως επικεφαλής...

ΚΥΠΡΟΣ . ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!



του Πανίκου Ελευθερίου  στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α
Η Κύπρος συνθλίβεται κάτω από τον τεράστιο Τουρκικό ογκόλιθο. Συντελείται η σύγχρονη άλωση της Κύπρου. Αναζητείται ηγέτης που θα μας σώσει από την νέα Τουρκοκρατία. Πρόσφατα ο γράφων, ένας απλός πολίτης, επέλεξε να διαβάσει το βιβλίο του Στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη, "Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου" (αναρωτιέμαι πάντως, πώς και δεν επέλεξαν – είναι ξεκάθαρο ότι δεν επέλεξαν - να κάνουν το ίδιο και κάποιοι από τους αποδεδειγμένα αμαθείς ηγέτες μας).  Στο βιβλίο του αυτό, ο διαπρεπής στρατιωτικός και ενεργός πολίτης εμβαθύνει στα θέματα άμυνας και ασφάλειας, κάνει ορισμένες διαπιστώσεις για την παρούσα κατάσταση και προτείνει εναλλακτική στρατηγική στον χειρισμό των Εθνικών θεμάτων. 
Είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβαστεί από όσους ενδιαφέρονται να γίνουν κοινωνοί των εμπεριστατωμένων και τεκμηριωμένων απόψεων του συγγραφέα.
Στέκομαι μόνο στα σημεία που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, όπου ο συγγραφέας με φοβερά παραστατικό τρόπο τονίζει ορισμένα πράγματα:  «..πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κίνδυνος που διατρέχει ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι εξαιρετικά μεγάλος με κύριες απειλές την τουρκική στρατιωτική κατοχή και...

Εθνοπατέρες σε απόγνωση!!! Τρεις υποθέσεις γεμάτες ... διαπλοκή!!!



Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 


Η κοροϊδία την οποίαν υφιστάμεθα ως πολίτες, από αυτό το “σάπιο” πελατειακό και σαθρό πολιτικό σύστημα δεν έχει όρια. Το θράσος περισσεύει από τούς πολιτικούς μας, βο(υ)λευτές, υπουργούς και εν γένει διαχειριστές της εξουσίας, σε αυτόν τον τόπο. 

Ειδικότερα όμως από τους βο(υ)λευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου την τελευταία τριετία, η κοροϊδία, τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμη τραγωδία, με συμπεριφορές ανάλογες απέναντι “ιθαγενών”.

Υποτιμούν απροκάλυπτα την νοημοσύνη μας όταν συγχρόνως με τα αίσχη τους (και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ) έρποντας και μειδιώντας, αναζητούν ώς χαμαιλέοντες, να υποκλέψουν ξανά την ψήφο μας.

Δεν αναφέρομαι συλλήβδην σε oλους τούς βουλευτές, υπάρχουν φωτεινές, πλην όμως ελάχιστες, εξαιρέσεις του κανόνα.

Δυστυχώς υπάρχει μια μερίδα Ελλήνων πολιτών οι οποίοι θα ξεγελαστούν...

Στρατιωτικοί σε απόγνωση...




Σε τεράστιο πονοκέφαλο για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και κυρίως του Στρατού Ξηράς, λόγω του ότι μετακινεί τα στελέχη του κάθε δύο με τρία χρόνια, εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση των στελεχών εν όψει των ετήσιων μεταθέσεων.

Και αυτό γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των στελεχών -που, σύμφωνα με...
 πληροφορίες, ξεπερνάει το 50%, δηλαδή ένας στους δύο- έχει ζητήσει να μη μετακινηθεί, τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Τα δεδομένα αυτά, που σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να δημιουργήσουν και επιχειρησιακά προβλήματα, είναι σε γνώση τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αν και η πρώτη υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο δεν φρόντισε από τον περασμένο Νοέμβριο να κάνει το παραμικρό για να τα αντιμετωπίσει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί εντολή να πραγματοποιηθούν οι «απολύτως απαραίτητες» μεταθέσεις στο στρατιωτικό προσωπικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων των στελεχών καθώς συνομιλεί καθημερινά μαζί τους, πλέον στις μεταθέσεις θα λαμβάνονται υπόψη η προσωπική και η οικογενειακή κατάσταση του αξιωματικού, ώστε να μπορούν να αποτελούν την κύρια...

Έχουν... αρρωστήσει στο ΚΚΕ



Έχουν αρρωστήσει στον Περισσό τα στελέχη του ΚΚΕ, άσχετα αν δεν το λένε παραέξω. Κι αυτό γιατί η σημερινή 24ωρη απεργία των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σημαίνει ότι δε θα μεταδώσουν το βράδυ την προεκλογική συγκέντρωση που ετοιμάζουν στο Πεδίον του Άρεως!!!

Αλλά έτσι είναι αγαπητοί. Όσο πουλάτε τους εργαζόμενους των ΜΜΕ (διαβάστε εδώ) τόσο θα σας πουλάνε και θα σας φτύνουν κι αυτοί.

Το ζήτημα με τον Τσίπρα



Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν το πρόβλημα Τσίπρας. Εχθρός του έθνους είναι ο Τσίπρας ως ηγέτης και ταγματάρχης του φαιοκόκκινου μετώπου που επιβουλεύεται την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Ένας είναι ο εχθρός είναι ο Τσίπρας ο μικρός. 

Αλλά, για μια στιγμή... Από που μας ήρθε ο Τσίπρας? Μα από την ανανεωτική αριστερά, δηλαδή την ιδεολογικά κυρίαρχη μεταπολιτευτική τάση. Ο Τσίπρας είναι παιδί της Δαμανάκη και του Κωνσταντόπουλου που ανέδειξε έπειτα στην ηγεσία ο Αλαβάνος ο οποίος Αλαβάνος είχε αναδειχτεί επί Κωνσταντόπουλου. Η ανανεωτική αριστερά στην Ελλάδα υπήρξε το ιδεολογικό bulldog της μεταπολίτευσης. Από εκείνη εκπορεύτηκαν οι πρωταγωνιστές του δημοσιογραφικού και καθηγητικού κατεστημένου που στελέχωσε τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους.

Η ανανεωτική αριστερά που οσμώθηκε με το ΠΑΣΟΚ είχε την αντιδεξιά ρητορική που δικαίωνε ιστορικά τον ρόλο του ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο. Το ιδεολογικό πεδίο για τον Τσίπρα ήταν στρωμένο από...

Έκτακτη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ - Πού καταρρέει στην κάλπη και πού κρατάει (;) δυνάμεις


"Τρικυμία εν κρανίω" επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της εβδομάδας πριν από την προσφυγή στις κάλπες, καθώς πλέον ο πήχης του εκλογικού στόχου έχει κατέβει στο 20%, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι η εκλογική δύναμη του κόμματος θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 25% μέσα σε μία εβδομάδα αφού από το 15-16% που καταμετράται σήμερα η εκλογική επιρροή του Κινήματος με αναγωγή των αναποφάσιστων πρέπει να κερδίσει 4%, τουλάχιστον για να φτάσει το 20%.
Καμία δημοσκόπηση σοβαρής εταιρείας δεν το δείχνει σε αυτό το ποσοστό από τότε που προκηρύχθηκαν εκλογές.
Όλα αυτά τους αναγκάζουν να αλλάξουν εσπευσμένα στρατηγική και η προεκλογική καμπάνια του κόμματος, η οποία ήταν στηριγμένη στην ανάδειξη της ηγετικότητας του κ. Ευ. Βενιζέλου που ζητούσε συνέχεια ... "συγγνώμη" (!), αλλάζει. Στο εξής θα εμφανίζονται άλλα πρόσωπα, άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αναδεικνύουν την άλλη Ελλάδα, η οποία υποφέρει από το μνημόνιο αλλά επιζητεί "μια ασφαλή έξοδο από αυτό" και αυτή την ασφαλή έξοδο θα την βρει στο ... ΠΑΣΟΚ! 

Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι αυτά τα μηνύματα θα παρακινήσουν μια μερίδα προβληματισμένων πολιτών οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν τι θα...

Το κλήμα (της Εμπορικής) και ο γάιδαρος (της τρόικας)


Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και η τρόικα.

Αυτό, με λίγα λόγια είναι το ζουμί όσον αφορά στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη σοβαρότερο, εξαιτίας του γεγονότος ότι με τα συγκεκριμένα θέματα εξακολουθούν να ασχολούνται διάφορες «ιδιοφυίες», που ούτε είναι σε θέση να αντιληφθούν τι συμβαίνει, ούτε διαθέτουν πλέον την αναγκαία αξιοπιστία για να διαπραγματευτούν με τους δανειστές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επιστολής που ο Ματίας Μορς, με ιταμό ύφος (αντάξιο των διαπραγματευτικών «ικανοτήτων» τους) απηύθυνε στους κ.κ. Κουτρουμάνη και Λοβέρδο, καλώντας τους να καταργήσουν τη διάταξη που εξαιρεί τα μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος Ταμεία από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ (όπως είναι και το φυσιολογικό).

Και… εγκαλώντας τους, διότι η τρόικα δεν ενημερώθηκε επί του προσχεδίου νόμου – επομένως κάτι...

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ & ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. έχουμε πολλάκις στηλιτεύσει το ποντιοπιλατικό πράττειν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και τον μόνιμο αποδέκτη της, Ελλάδα και Κύπρο. Ο εκπρόσωπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, επιβεβαίωσε χθες τον κανόνα: Σε ερώτημα Κυπρίων δημοσιογράφων για το ποια είναι τα πιθανά μέτρα που θα λάβει η ΕΕ κατά της Τουρκίας, μετά την τελευταία κίνησή της που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου με την έναρξη ερευνών για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, ο Φούλε συνέστησε αυτοσυγκράτηση.
 Γενικώς και αορίστως. Με μια απάντηση που δεν βλέπει θύτη και θύμα, επιτιθέμενο και αμυνόμενο. «Η Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυττοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο»! Αυτό βρήκε να πει ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως...

Συγκρούσεις Ελλήνων και Τούρκων

Της Φανούλας Αργυρού 
Τούρκοι και Βρετανοί δεν σέβονταν τα εθνικά μας σύμβολα... Τα «ξεχασμένα» έγγραφα των Βρετανών, που αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα, αποκαλύπτουν ένα ενδεικτικό περιστατικό που έλαβε χώραν το 1912. Στα αποδεσμευμένα, «ξεχασμένα» έγγραφα της αποικιοκρατίας υπάρχουν και κάποιες αναφορές σε συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο νησί, αρχές του 1912. Οι συγκρούσεις αυτές υπήρξαν αιματηρές, με ανθρώπινες απώλειες. Η αιτία των συγκρούσεων εκείνων ήταν, σύμφωνα και με εγκύκλιο/έκκληση για αυτοσυγκράτηση του τότε Μητροπολίτου Κιτίου Μελετίου, ημερομηνίας 19 Μαΐου 1912, ο Ιταλοτουρκικός πόλεμος. Ο Μητροπολίτης τονίζει εμφαντικά ότι οι μουσουλμάνοι δεν ήσαν πρόθυμοι να σεβαστούν τα εθνικο-θρησκευτικά μας σύμβολα, τις ελεύθερες εκδηλώσεις, φρονήματα των Ελλήνων. Είχαν ήδη προηγηθεί επιθέσεις σε Αγία Άννα, Τόχνη, Καλαβασό και επίθεση κατά των μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Και ότι οι αποικιακές Αρχές των Άγγλων, αντί να αντιμετώπιζαν τις εχθρότητες των Τούρκων έναντι των Ελλήνων, θεώρησαν «πρέπον» να λάβουν μέτρα εναντίον των εθνικών εμβλημάτων και εθνικών εκδηλώσεων του ελληνικού πληθυσμού. (Μια πολιτική που συνεχίστηκε με συνέπεια και τις επόμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα...). Τι έγραφε η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κιτίου «Προς το ευσεβές πλήρωμα της πόλεως Λεμεσού και...

Ο ραγιαδισμός-μαζοχισμός του νεο- Έλληνα και ο κοτζαμπασισμός-σαδισμός του Βενιζέλου (Τούρκογλου) σε μία φωτογραφία

      
χωρίς λόγια
                               

Δεν είναι… λεπτομέρεια ο πρωθυπουργός!



Η κλεψύδρα της αμφιβολίας για το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μαΐου αδειάζει πλέον με γοργούς ρυθμούς, καθώς η προεκλογική αντιπαράθεση εισέρχεται στην τελική ευθεία της.



Στο περιθώριο λοιπόν των σεναρίων μετεκλογικών συνεργασιών, που απορρίπτει από θέση αρχής, συνείδησης και εθνικού ρεαλισμού ο Αντώνης Σαμαράς, ορισμένα ΜΜΕ ωστόσο επιμένουν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα, η συζήτηση αφορά πρωτίστως το όνομα του πρωθυπουργού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, έχει προχωρήσει σε μια πολιτική ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί. Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς κατανοεί ότι στις κάλπες της 6ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ απειλείται με πολιτικό αφανισμό, επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν ως αδιάφορο για την πρωθυπουργία.

Είναι δε η πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που ένας...

Παρακολουθεί κανείς τι γίνεται στη Θράκη;


Παρακολουθεί κανείς τι γίνεται στη Θράκη;

Πώς μπορούν οι πολιτικοί να πείσουν τους εχέφρονες πολίτες ότι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και όχι αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον, όταν αδιαφορούν για την παράδοση -ουσιαστικά- της Θράκης στο τουρκικό Προξενείο; Τα όσα γίνονται στη Θράκη και κατ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, είναι ανήκουστα για χώρα η οποία θέλει να λέγεται σοβαρή! 

 Η αξιόλογη ιστοσελίδα «onalert» γράφει ότι η κατάσταση είναι αφόρητη για όσους υποψηφίους έχουν επιλέξει να μην παίξουν το τουρκικό παιχνίδι. Και αυτό το επιβεβαιώνουμε, μια και ήμαστε μάρτυρες πολλών περιστατικών πιέσεων και εκβιασμών εκ μέρους τουρκοφρόνων προς όσους δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν.

Αναφερθήκαμε όμως στην παραπάνω ιστοσελίδα, διότι με τις προσβάσεις που έχει σε στρατιωτικούς κύκλους, αναφέρεται στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Ξάνθη για προβοκάτσια που ετοιμάζουν οι Τούρκοι προκειμένου να “στηρίξουν τους εκλεκτούς της τουρκικής μειονότητας”, όπως επιμένουν να αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα. Προβοκάτσια είχε γίνει και το 2004 όταν κάποιοι έκαψαν παραμονές των εκλογών πανό “Τούρκου” υποψηφίου με αποτέλεσμα...

Φοβού τους Δαναούς και δωρα φέροντας. Από τη σοβιετική «καταστρόικα» στην ευρωπαϊκή κατάρρευση...

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πρόδωσε ο Παπανδρέου; Το ερώτημα έθεσε εμμέσως, ο ανερχόμενος «αντιμνημονιακός αστήρ» της δεξιάς, Πάνος Καμμένος. Ακόμα ταχύτερα ανερχόμενος, λόγω της ευφυίας με την οποία αντιμετωπίζει την αριστερά και της βλακείας που τον αντιμετωπίζει εκείνη. Το ερώτημα δεν μας απασχολεί για ιστορικούς ή … «ποινικούς» λόγους. Ενδιαφερόμαστε για τους βαθύτερους μηχανισμούς που οδηγούν έναν πολιτικό ή μια παράταξη να «προδώσουν». Αν δεν τους καταλάβουμε, χτες ήταν ο Παπανδρέου, αύριο θάναι κάποιος άλλος, μπορεί και ο ίδιος ο Καμμένος! Χτες ήταν τα Μνημόνια, αύριο μπορεί να είναι μια άγαρμπη αντίθεση σε αυτά.

Ο Παπανδρέου υπήρξε κεντρικό πρόσωπο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, που αποσκοπούσε να φέρει το ΔΝΤ σε Ελλάδα/ευρωζώνη, καθιστώντας το παγκόσμιο Χρήμα (οίκους και αγορές), διαχειριστή της Ευρώπης και την Ελλάδα «πειραματόζωο-προπομπό» μιας γιγαντιαίας μεταβολής του μεταπολεμικού συστήματος. Πίσω από τις πολιτικο-οικονομικές σκοπιμότητες, υπάρχουν και...

Ξέρετε γιατί μας μισούν; Γιατί ενας Έλληνας μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την παγκόσμια πλεκτάνη!


Είναι φανερό πιστεύω σε όλους εκείνους τους ανθρώπους  οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν επιφανειακά τα πράγματα πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η οικονομία.

Θεωρώ πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της πατρίδος μας, είναι η έλλειψη παιδείας, ο πνευματικός εξανδραποδισμός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, η χαμένη μας ελληνικότητα. Η κατάσταση αυτή δεν εμφανίσθηκε ξαφνικά, αλλά ήταν μια στοχευόμενη πολιτική από τους κυβερνόντες πολιτικούς υπαλλήλους της πλανητικής δικτατορίας
αυτούς τους σύγχρονους κατοχικούς μαυραγορίτες ταγμένους στο νεοταξικό δόγμα χτυπήστε του έλληνες στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στις αξίες και στην παράδοση τους διότι είναι λαός...

Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι...

Η κομμουνιστική αριστερά που έλκει την καταγωγή της από τον Μάρξ, τον Λένιν και το Στάλιν νιώθει αλλεργία για την δημοκρατία. Την αποκαλούν περιφρονητικά αστική δημοκρατία και πολύ ορθά την θεωρούν την μορφή της πολιτικής έκφρασης του οικονομικού συστήματος που ονομάζουν καπιταλισμό.

Η άλλη αριστερά, του δημοκρατικού σοσιαλισμού έλκει την καταγωγή από τον πατριάρχη της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας τον Εντουαρντ Μπέρνσταϊαν... Η διαφορά μεταξύ των δυο αφορά στο σεβασμό ή όχι του πολιτικού συστήματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ακόμη και στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, δέσποζαν τα πορτραίτα του Μάρξ και του Λένιν... Για την υπόλοιπη αριστερά δεν τίθεται καν το ερώτημα.

Γενικώς ο Μπέρνσταϊν στην Ελλάδα είναι παντελώς άγνωστος...

Ίσως έτσι εξηγείται η «αλλεργία» της αριστεράς για τους δημοκρατικούς...

Βενιζέλος: Για όλα φταίνε ΔΝΤ και ΕΕ και όχι οι εκλεγμένοι από τον λαό...


Μια ακόμη υποτονική εργατική πρωτομαγιά γιορτάστηκε χθες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, με τα συνδικάτα να αποδίδουν την μικρή συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο, ενώ την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν και διάφορες ομάδες που δημιούργησαν μικροεπεισόδια. 

«Όλοι μαζί μπορούμε», ήταν το σύνθημα που επέλεξαν για φέτος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά αυτή τη φορά οι «σωτήρες» είναι πολλοί και όλοι διακηρύσσουν ότι «μπορούν». 

Με την ανεργία στα ύψη και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις να βρίσκονται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη, οι εργαζόμενοι – όσοι έχουν απομείνει – αισθάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατευτούν και ουσιαστικά στη συντριπτική πλειοψηφία τους απείχαν από...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.... Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ... Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ



 Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr

Μερικές μόνον μέρες απομένουν μέχρι που να βρεθεί ο έλληνας ψηφοφόρος στην κάλπη για να αποφασίσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.
Οι εκλογές αυτές ίσως είναι οι πλέον κρίσιμες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Εκείνο όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και πλήρη απογοήτευση είναι η στάση των πολιτικών που επιζητούν την ψήφο των πολιτών.
Παρακολουθώντας την τηλεόραση διαπιστώθηκε ότι τίποτε δεν άλλαξε στις στάσεις, τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές των πολιτικών.
Οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει, δυστυχώς, ότι η νοοτροπία του εκλογικού σώματος έχει αλλάξει. Όπως άλλαξαν και τα προβλήματα που ταλανίζουν σχεδόν όλους του Έλληνες.  Ακούμε, και πάλι δυστυχώς, τα ίδια πράγματα. Υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ επειδή δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.  Εκφοβισμοί των ψηφοφόρων με κινδυνολογίες.  Οι καταστροφείς της χώρας φόρεσαν τον μανδύα του σωτήρα και του λυτρωτή.
Ψέματα, ψέματα, ψέματα!  Αλαζονεία και αμετροέπεια στο έπακρο.  Περιφρόνηση στην κοινή λογική.  Λαϊκίστικος τρόπος προσέγγισης των πολιτών.  Λασπολογία και...

Η γένεση του Μακεδονικού από την Κομμουνιστική Διεθνή .

του Θεόδωρου Λυμπερίου από το βιβλίο του: Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα

   

Τον Ιανουάριο του 1920 συνήλθε στη Σόφια η 1η Συνδιάσκεψη των βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων στην οποία το Σ.Ε.Κ.Ε.(Κ) αντιπροσωπεύτηκε από τον Δ. Λιγδόπουλο. Η συνδιάσκεψη αποφάσισε κατ' αρχάς τη μετονομασία της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας σε Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (Β.Κ.Ο.) κι έθεσε επίσης ως σκοπό της μία «προλεταριακή επανάσταση» σε όλα τα βαλκανικά κράτη. Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε εκεί, τα κράτη αυτά θα έπρεπε στη συνέχεια να συγχωνευθούν και να σχηματίσουν μία «Βαλκανική Σοβιετική Κομμουνιστική Ομοσπονδία»

Η όλη κίνηση τελούσε υπό την καθοδήγηση της Κ.Δ., η οποία διόρισε δύο στελέχη της, τον Κ. Ρακόβσκυ και Ντ. Μανουίλσκι ως «ινστρούχτορές» της. Πυρήνας της Β.Κ.Ο. ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας που δεν ήταν μόνο το καλύτερα οργανωμένο Κ.Κ. στα Βαλκάνια, αλλά διέθετε και αναγνωρισμένους από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα ηγέτες, τους Β. Κολάροφ, Κ. Καμπατίεφ και Γκ. Δημητρώφ.


Σε μία από τις πρώτες προκηρύξεις της Β.Κ.Ο, μόλις τον Αύγουστο του 1920, αναφέρεται το «Μακεδόνικο» ως θέμα καταπίεσης των εθνικών μειονοτήτων στις εκτός Βουλγαρίας...

Προς ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό Ποινικό Μητρώο

Στις 27 Απριλίου εξέπνευσε η προθεσμία ενσωμάτωσης για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. της ECRIS (European Criminal Records Information System). Το ECRIS απαιτεί την δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για τις ποινικές καταδίκες, δηλαδή την δημιουργία ενιαίου Ποινικού Μητρώου για τα κράτη της Ε.Ε.
Μια καταδίκη, λοιπόν, στην Γαλλία μπορεί να επισκοπείται από ένα δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.  Με τον ίδιο τρόπο ο ήδη καταδικασθείς σε μια χώρα δεν θα απολαμβάνει το λευκό ποινικό μητρώο σε μία άλλη.
Ωστόσο, οι διαφορές στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο ανάμεσα στα κράτη μέλη αναμένεται να δημιουργήσουν δυσχέρειες στην λειτουργία του Μητρώου, καθώς αυτό θα λειτουργεί με τη μέθοδο του “τσεκ” σε κουτάκια. Επίσης, δεν απαιτείται η πλήρης περιγραφή του τελεσθέντος αδικήματος, κάτι που θα δυσχεράνει το έργο της επιμέτρησης της ποινής για τον δικαστή.

eThemis.gr newletter@ethemis.gr

Το Βατικανό και η παγκόσμια οικονομική μεταρρύθμιση Το μέλλον της Εκκλησίας στη χρηματοπιστωτική τάξη


Samuel Gregg


Περίληψη: 

Το Βατικανό έχει κάνει πρόσφατα εκκλήσεις για παγκόσμια οικονομική μεταρρύθμιση, αλλά η διδασκαλία της Εκκλησίας παλεύει να διευθετήσει τη διευρυνόμενη απόκλιση ανάμεσα στις άμεσες οικονομικές προσδοκίες των Καθολικών στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και εκείνων που ζουν στις αναδυόμενες οικονομίες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια τολμηρή πρόταση για μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος προήλθε από μια απρόσμενη πηγή: την Καθολική Εκκλησία. Καθώς η ευρωζώνη έφτανε στα όρια του οικονομικού χάους, το Ποντιφικό Συμβούλιο για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη - ένα όργανο της Ρωμαϊκής Κουρίας που συμβουλεύει τον Πάπα σχετικά με θέματα οικονομικής δικαιοσύνης, ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων- εξέδωσε το κείμενο «Προς τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και νομισματικού συστήματος στο πλαίσιο της παγκόσμιας δημόσιας αρχής» (πιο απλά αποκαλείται «Σημείωση»). Ο λόγος που το Συμβούλιο το δημοσιοποίησε ήταν σαφής: η Εκκλησία ήθελε να προσελκύσει την...

Εκκλησίες σε κακόφημες γειτονιές της Πόλης!

Εκκλησίες στην Πόλη υπάρχουν πολλές.Μερικές από αυτές είναι ευκολοπρόσιτες και σε πολύ καλή κατάσταση,άλλες πάλι βρίσκονται σε σημεία που δεν έχουν την ανάλογη προσέλευση επισκεπτών και πιστών. Προτιμώ να επισκέπτομαι αυτές τις δεύτερης κατηγορίας για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και η στήριξη που παρέχεται με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν ταυτίσει την ζωή τους με την λειτουργία του κάθε ναού. Για να ξέρουν ότι οι κόποι τους δεν πάνε στον βρόντο και γιατί επίσης μέσα από την προσπάθεια της μη ερείπωσης των ναών,συντηρείται η ίδια η Ρωμιοσύνη της Πόλης.Δύο από αυτές τις εκκλησίες επισκέφτηκα και θα ήθελα να σας τις παρουσιάσω και εσάς μέσα από τον φωτογραφικό φακό μου. Αναφέρομαι στην εκκλησία της Θεοτόκου και στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Αφού εισήλθα στα κακόφημα σοκάκια του Ταρλάμπασι και περιπλανήθηκα λιγάκι,τελικά βρέθηκα στην καγκελόπορτα της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Αν και βρίσκεται σε σχετικά κεντρικό σημείο,το γεγονός ότι πρέπει κανείς να εισέλθει στο Ταρλάμπασι δεν την κάνει δημοφιλή εκκλησιαστικό προορισμό.
Η όψη του ναού από τον δρόμο.
Η εκκλησία μπορεί να χτίστηκε το 1861,μα το 1999 ανακαινίστηκε με έξοδα συντήρησης εξ' ολοκλήρου από την Εμπορική τράπεζα...

Ο Ζαχαριάδης ζητά την επιείκια του Στάλιν για την αποτυχία απόσπασης της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Στη φωτογραφία: Άποψη της λίμνης Ρίτσα.
Παραθεριστικό μέρος του Στάλιν. Εκεί ελήφθησαν οι
κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον  της Ελλάδος
 και τον ρόλο του ΚΚ


Για να μη απομείνει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι ο Συμμοριτοπόλεμος δεν ήταν «εμφύλιος πόλεμος», αλλά Σλαβικής εμπνεύσεως ξενοκίνητη επιβουλή εναντίον της Ελλάδας, δηλαδή πόλεμος εξαπολυθείς υπό μισθάρνων οργάνων της Μόσχας, εντελλομένων, καθοδηγούμενων και διευθυνομένων από αυτήν, δηλαδή από μισθοφόρους - ανδρείκελα του Σλαβισμού, βλέπουμε τον πράκτορα της Σοβιετικής Ένωσης και ηγέτη του Κ.Κ.Ε., Νίκο Ζαχαριάδη, μετά την νίκη τού Ελληνικού Εθνικού Στρατού να μεταβαίνει κατ' ευθείαν στην Κριμαία και να παρουσιάζεται περιδεής ενώπιον του αφέντη του Στάλιν, επιζητών και εκλιπαρών την κατανόηση και την επιείκια του, για την επελθούσα πανωλεθρία.

 
Αποδεικνύεται, έτσι, γι' άλλη μία φορά, ότι την ευθύνη της διεξαγωγής της επίθεσης εναντίον της Ελλάδας, η ηγεσία του Κ.Κ.Ε., δεν την είχε έναντι του «δημοκρατικού Λαού», όπως ισχυριζόταν, ούτε έναντι των «συντρόφων» της, αλλά αποκλειστικά και μόνον έναντι της Μόσχας, της οποίας ήταν ο εντολοδόχος και της όποιας τα επεκτατικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδος εξυπηρετεί.

Από τον Στάλιν, ο όποιος παραθέριζε την εποχή εκείνη στην λίμνη Ρίτσα της Γεωργίας, έλαβε...

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!..

Γράφει ο Τάκης Κοντουλίδης
(Οικονομολόγος)  Αγαπητό Fimotro,
Είμαι ετεροδημότης και ψηφίζω στην Πρέβεζα...Θέλω να πάω να ψηφίσω...και θέλω να ψηφίσω τον πρώην Νομάρχη,παρόλο που κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχω ακούσει να λέγεται ότι στην θητεία του μέχρι και το 2010 στην...