Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά



Τα Ευρωκαθάρματα και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων ξεπέρασαν όλα τα όρια, επιδιώκοντας με πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά κατάπτυστο τρόπο τηνκαταρράκωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Τα ξεκούδουνα της βρωμιάρας ΕΕ και του φασιστικού μορφώματος της Γερμανίας του Δ’ Ράιχ, με τα ναζιστικά κατάλοιπα Μέρκελ και Σόιμπλε, επιδιώκουν για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ολοσχερώς τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της Ευρώπης, βασισμένοι στη βρικολακιασμένη εθνοσοσιαλιστική έννοια του «ζωτικού χώρου», που τόσα δεινά συσσώρευσε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα.

Πειραματόζωο στο καλά σχεδιασμένο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης και προτεκτορατοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου, η «χρεοκοπημένη» Ελλάδα, θύμα του νέου οικονομικού και ηθικού ολοκαυτώματος που

Ευρωζώνη: Ο μπαμπούλας από τη Μεσόγειο



του Αντώνη Αντωνίου στην Sigma Live

Ελα Θαπατέρο μου, μας περιμένει και ο Μπερλουσκόνι
Τους πρώτους μήνες του 2011 όλοι θεωρούσαν πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η Ισπανία να κατέληγε στο Μηχανισμό Στήριξης ακολουθώντας την Ελλάδα. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού οι ευρωπαϊκές πιέσεις προς την ισπανική κυβέρνηση την ανάγκασαν να λάβει δραστικότατα μέτρα περικοπών και αν και μέχρι και σήμερα δανείζεται με τσουχτερό επιτόκιο από τις διεθνείς αγορές, εντούτοις καταφέρνει και καλύπτει τις ανάγκες της.
Τους τελευταίους μήνες, ο Βεζούβιος της Ιταλίας, που όλοι ήξεραν αλλά εύχονταν να παραμείνει ανενεργός, άρχισε να βγάζει τους πρώτους καπνούς. Η άνοδος της απόδοσης των ιταλικών ομολόγων και ο κίνδυνος να υποστούν ένα κούρεμα ανάλογο των ελληνικών, αλλά με πολύ μεγαλύτερες συνέπειες, έφερε την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η οποία αποσκοπούσε κυρίως στη συγκράτηση της απόδοσης των ιταλικών ομολόγων κοντά στο 7%.
Και πράγματι, αυτό συνέβη, αφού τις τελευταίες μέρες τα ιταλικά ομόλογα έχουν

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με το δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς ηγέτες!


Την αντιμνημονιακή πολιτική ο  Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν! 
Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:
“Με τις «κατάλληλες αλλαγές» και εφόσον απευθυνθεί στα «πρόσωπα που πρέπει» η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων, όπως σημειώνουν πηγές των Βρυξελλών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ουσιαστικά, αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές. Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για

Το ύστατο μήνυμα του Βερολίνου στην Ελλάδα



Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει τις τελευταίες ώρες το Βερολίνο προς τη χώρα μας, με βάση το οποίο θα χαραχθεί η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας από εδώ και στο εξής
22 Νοε 2011 - 07:05
Picture 0 for Το ύστατο μήνυμα του Βερολίνου στην Ελλάδα
«Εμείς θέλουμε τους Έλληνες στο ευρώ. Αν δεν θέλουν όμως αυτοί, τότε θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας». Αυτό είναι με δύο λόγια, το μήνυμα που στέλνει τις τελευταίες ώρες το Βερολίνο προς τη χώρα μας και με βάση αυτό θα χαραχθεί η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας από εδώ και στο εξής.
Εκφραστής του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με δηλώσεις του στην International Herald Tribune αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση αποπομπής της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι «ως σοβαρή κυβέρνηση, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για κάθε ενδεχόμενο, κατά συνέπεια και γι αυτό που οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να βρίσκονται άλλο εντός της Ευρωζώνης».
Ο κ. Σόιμπλε δεν αφήνει κανένα από τα χαρτιά του ανοικτά, ως προς τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία σχεδιάζει να αποκρούσει την ολοένα και εντεινόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Αρκεί βεβαίως να εφαρμοστούν, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει, γιατί η έως τώρα εμπειρία μόνο θετική δεν είναι ως προς αυτό το σημείο…VORIA.gr

Ο κ. Παπαδήμος, κατά την κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, κάθε άλλο παρά έδωσε την εικόνα πρωθυπουργού που εκπροσωπεί μια χώρα και παίρνει πάνω του όλες τις πρωτοβουλίες.


Ούτε αυτός θεωρείται αξιόπιστος!Κατέρρευσε και το «ισχυρό χαρτί» του Παπαδήμου
Σοφία Βούλτεψη στην Ελεύθερη Ζώνη
22/11/2011
Η εντελώς εξοργιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις συνεχιζόμενες πιέσεις για έγγραφες δεσμεύσεις – δηλώσεις νομιμοφροσύνης, καθίσταται ακόμη εξοργιστικότερη εξαιτίας του αμέριμνου τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζει ο Γ. Παπανδρέου. 

Αν και το μπλοκάρισμα τις έκτης δόσης, που είχε αποφασιστεί και βρισκόταν στον δρόμο, οφείλεται αποκλειστικά στη δική του τουλάχιστον αψυχολόγητη ενέργεια να συμφωνήσει στις 27 Οκτωβρίου και να αθετήσει, δια του δημοψηφίσματος, την υπογραφή του τέσσερις ημέρες αργότερα, ο ίδιος παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. 

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καν πει αν θα βάλει την υπογραφή του - προφανώς η σιωπή του μπορεί να

Το δημοψήφισμα «έδιωξε» ξένες επενδύσεις από την κτηματαγορά της Β. Ελλάδας



Ποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχασαν σχεδόν «κλεισμένες» επενδύσεις σε ακίνητα, ακριβώς μετά την αναγγελία δημοψηφίσματος από τον Γ.Παπανδρέου
22 Νοε 2011 - 06:14
Picture 0 for Το δημοψήφισμα «έδιωξε» ξένες επενδύσεις από την κτηματαγορά της Β. Ελλάδας
του Γιώργου Χατζηλίδη στην VORIA.gr

Το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη βαριά τραυματισμένη αξιοπιστία της χώρας μας φαίνεται πως έδωσε η αναγγελία δημοψηφίσματος από τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι επιπτώσεις, μάλιστα, δεν περιορίζονται στις θεσμικές σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της(ενδεικτικές οι ασφυκτικές απαιτήσεις για ενυπόγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών), αλλά έχουν μεταθοδεί για τα καλά και στο ευαίσθητο πεδίο των επενδύσεων, που άπαντες περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» για να επανεκκινηθεί η παραπαίουσα ελληνική οικονομία.
Ενδεικτικό της ζημιάς που έχει γίνει είναι ότι, όπως πληροφορεί τη Voria.gr ο αντιπρόεδρος

Τι έλεγε ο κολοσσός Νεοκλής Σαρρής για τον Γιώργο Καρατζαφέρη…


Δείτε εδώ: olympia.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.ΘΕΟΔΩΡΑΤΟ : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


 

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή εκπομπή του Ιωάννη Θεοδωράτου <<Με το κλειδί της ιστορίας>> στο Blue Sky με θέμα : Η ιστορία των Τούρκων και το κρυφό μυστικό των Οθωμανών.
Μέσα από τα ισχυρά στοιχεία που ακούσθηκαν αποκαλύφτηκε Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
Τα πολλά από τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στα 2 βιβλία που ανέφερε ο Ι.Θεοδωράτος και είναι.
1ον.Η Παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και η Διαδικασία Εξισλαμισμού του Σπύρου Βρυώνη

2ον.Η Φύση του Πρώϊμου Οθωμανικού Κράτους του Heath W. Lowry

“Η Κρήτη θα σβήσει το χρέος της Ελλάδας!”



Της Κατερίνας Μυλωνά

Η απάντηση για την οικονομική κρίση θα έρθει από τον ορυκτό πλούτο της Κρήτης! Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του νησιού θα σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα για το κράτος αλλά και για την περιφέρεια Κρήτης.

Αυτά υποστηρίζει στην «Π» ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνης Φώσκολος.

Ο πλούτος της Κρήτης

Όπως τονίζει, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης έκτασης περίπου 80.000 χιλιομέτρων, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.

Παράλληλα, στην αμέσως νοτιότερα αβυσσική λεκάνη του Ηρόδοτου (υπόλειμμα της Τηθύος θαλάσσης) φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων.

Επίσης, ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι

Ρε Καρατζαφύρερ είσαι και...... το νούμερο. Με τι προσόντα ρε πανηλίθιε παριστάνεις τον πολιτικό;


Σκανδαλώδης συμπεριφορά - Έντονος προβληματισμός στο Ισραήλ για το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου του Χριστόφια.



Δυσφορία και έντονο προβληματισμό εξέφρασαν στην  εφ. «ΜΑΧΗ» πηγές στην κυβέρνηση του Ισραήλ για τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία χειρίζεται την ισραηλινή πρόταση για απόκτηση των δύο υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και του ευρύτερου χώρου της ανατολικής Μεσογείου.
Όπως «Η ΜΑΧΗ» αποκάλυψε με αποκλειστικό δημοσίευμα της την περασμένη Κυριακή, το Ισραήλ έχει, διά επιστολής που απέστειλε στο ΥΠΑΜ, αναβαθμίσει την πρόταση του για πώληση δύο Πολεμικών Πλοίων, ισραηλινής κατασκευής, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν και εφόσον το επιθυμεί η Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας των δύο κρατών στον τομέα της άμυνας, είναι πρόθυμο να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με την Κύπρο για την προμήθεια των πολεμικών πλοίων.
Την πρόταση για τα δύο Ταχέα Περιπολικά Κρούσης και την προθυμία του κράτους του Ισραήλ να αποτελέσει συμβαλλόμενο μέρος στην εν λόγω συμφωνία, έθεσε, όπως αποκάλυψε «Η ΜΑΧΗ», απευθείας στον Πρόεδρο Χριστόφια και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο.

Έντονος προβληματισμός 
«Η αναβάθμιση της ισραηλινής πρότασης θα έπρεπε να αντικριστεί θετικά από το κυπριακό ΥΠΑΜ», ανέφεραν κύκλοι από το Ισραήλ στη «ΜΑΧΗ». «Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί το

Ελεημοσύνες και συσσίτια πείνας στον περήφανο Ελληνικό Στρατό! Mήπως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εκτός από την σωτηρία των τραπεζών μπορεί να ασχοληθεί λιγάκι και με την ασφάλεια της χώρας;


Εκεί κατάντησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις: Να δίνουν συσσίτιο στους μη έχοντες υπηρεσία για να μπορέσουν να ζήσουν! Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, άρχισαν οι ελεημοσύνες στα στελέχη κυρίως υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες, καθώς δεν επαρκούν οι αποδοχές τους για να τρέφονται εκτός στρατοπέδου.
Εφ' όσον το επιθυμούν, οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί μπορούν να τρώνε μέσα στη μονάδα τους φυσικά δωρεάν ακόμα και όταν δεν έχουν υπηρεσία, κάτι που μέχρι στιγμής απαγορευόταν. 
Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η απόφαση για παροχή μιας δωρεάν μερίδας φαγητού σε όσους

Χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση η νέα κυβέρνηση




Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει λαϊκή αποδοχή γιατί «ο υφιστάμενος κοινοβουλευτικός συσχετισμός δεν εναρμονίζεται πλέον με τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος».  Επιπλέον, η μεταβολή του πολιτικού κλίματος, που συντελέσθηκε με την αλλαγή της 11/11/2011, δεν μετατράπηκε σε ουσιαστική κοινωνική μεταστροφή, αντίστοιχη με αυτήν που σημειώνεται, μετά από εκλογική αναμέτρηση ή έστω μετά από (εσωκομματική) εκλογική διαδικασία αλλαγής πολιτικού αρχηγού. Γι αυτό η αποδοχή της νέας κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου παραμένει περιορισμένη και το σημείο αφετηρίας της δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς.
Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαυρής, σε ανάλυσή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Αυγή”. Με άλλα λόγια, το ότι σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν σημαίνει και ότι οι πολίτες έχουν προσδοκίες από αυτόν και την κυβέρνησή του.  Παράδειγμα, τα ποσοστά Σημίτη και Καραμανλή που εκτοξεύθηκαν αμέσως μόλις έγιναν πρωθυπουργοί, ενώ του Παπαδήμου όχι.
 Η δεύτερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση συνεργασίας, συγκεντρώνοντας 255

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ. Κατανοώ την Πρόνοια, όχι ως άνωθεν βοήθεια αποσυμβολισμών ή απομυθοποιήσεων σκοπίμως κεκρυμμένων, αλλά ως εντελέχεια της ελεύσεως των μύθων στο φυσικό τους τέλος, το οποίον είναι η πλήρης πραγμάτωσις.


από το «Μποτίλια στο Πέλαγος»

Πιστεύω στο Πεπρωμένο, όχι ως δεδομένο, αλλά ως πρόκληση.
Πρόκληση για ενδοσκόπηση, ερμηνεία, αντοχή, εμμονή και δράση.
Επί πλέον πιστεύω, ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας ηρωικής εποχής. Μια ηρωικής εποχής όμως, στην οποία οι Ήρωες δεν θα έχουν πλέον τραγικό χαρακτήρα.
Κανείς δεν θα χρειαστεί πλέον στο μέλλον να συγγράψει τραγωδίες. Επί σκηνής θα ανέλθει ο ίδιος ο άνθρωπος, χωρίς ιμάτια, εφόσον αυτά ήδη του τα πήραν. Τότε θα αποβάλει και την μάσκα, ώστε να ολοκληρώσει ο ίδιος την γύμνια του, επιστρέφοντας το φύλλο συκής στον σκηνοθέτη.
"Δεν είμαι πλέον μίμος" θα του πει. "Φέρε τον παραγωγό, τον σεναριογράφο, το ΤΕΒΕ του κάθε Παπαδήμου να τους επιδώσω πιστοποιητικά απολύσεως. Τώρα θα πάψουμε να παριστούμε κάτι. Εσύ το επέλεξες πρώτος. Θα μιλήσουμε πια χωρίς προσχήματα, χωρίς υπεκφυγές. Αυτό σημαίνει, ότι δεν χωράμε και οι δυο πλέον στο θέατρο της ιστορίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω εγώ

Παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία. Αυτά που ουδέποτε μετέδωσαν τα Ελληνικά ΜΜΕ και ο «Νέοοθωμανικός» παράγοντας



Μιλώντας στις 4 Φεβρουαρίου 2006 στη διεθνή Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ο τότε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Donald Rumsfeldείχε κάνει μία δήλωση που ξένισε αλλά και ενόχλησε πολλούς. 
“Ο πόλεμος θα είναι μακρύς. Ο εξτρεμισμός αποτελεί κίνδυνο τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές ονειρεύονται τη συγκρότηση μιας αυτοκρατορίας από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τη ΝΑ Ασία. Επιδιώκουν να καταλάβουν τις κυβερνήσεις από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία και να επανιδρύσουν ένα χαλιφάτο. Ελπίζουν, μία ημέρα, να συμπεριλαμβάνουν κάθε ήπειρο. Έχουν σχεδιάσει και διανείμει ένα χάρτη, στον οποίο τα εθνικά σύνορα έχουν καταργηθεί και αντικαθίστανται από μία παγκόσμια εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία”, προειδοποίησε.
“Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος που θα μας αναγκάσει να επαναχαράξουμε τη στρατηγική μας, ίσως και να ανασυγκροτήσουμε τους θεσμούς μας, αλλά οπωσδήποτε να συνεργαστούμε στενότερα”, επισήμανε.
“Ίσως είναι ευκολότερο για όλους μας να χρησιμοποιήσουμε τα λίγα δολάρια από τους φορολογούμενους για να αντιμετωπίσουμε επείγουσες ανάγκες στις χώρες μας. Αλλά εάν δεν

Χρειάζεται ο ηγέτης να είναι και διανοούμενος;

                                                                                                                                                                   

Υπάρχει μια γενική συζήτηση σε εξέλιξη, αναφορικά με το επίπεδο γνώσης που θα πρέπει να έχει κάποιος υποψήφιος για κάποιο δημόσιο αξίωμα, και πιο συγκεκριμένα για την προεδρία των ΗΠΑ.
Το αμερικανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει κάποιο τεστ νοημοσύνης (I.Q. test), γράφτηκε όμως σε μια εποχή που οι περισσότεροι από τους ιδρυτές των ΗΠΑ διάβαζαν και μιλούσαν αρχαία ελληνικά και λατινικά, ήταν προϊόντα του διαφωτισμού, γνώριζαν ιστορία, και στη περίπτωση του Jefferson, μια πλειάδα από επιστημονικά και άλλα ζητήματα. Υπήρχε δηλαδή μια υποβόσκουσα  μόρφωση και νοημοσύνη, που  όμως δεν αναφέρονταν.
Σήμερα, το κάθε δημόσιο αξίωμα απαιτεί σαφώς  πιο πολλά, και πιο

Ο χοντρο-Μπένυ δεν είναι ρατσιστής. Το αποδεικνύει η η συνεργασία του με τον Seile Sistigrev άσχετα με την αηδία που προκαλεί αυτή η «εμμονή» του!!!

Αηδία: Ξαναπροσέλαβε ο Βενιζέλος τον εβραίο-gay (σύμφωνα με τον ίδιο) και απόφοιτο Λυκείου σύμβουλο που τον συνοδεύει σε ταξίδια σαν ιδιώτης

 Θυμάστε την υπόθεση με τον διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Βενιζέλου (ο Βενιζέλος τον έχει μαζί του από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού επί Σημίτη), Ηλία Βεργίτση, που αποκάλυψε η Ζούγκλα του Μάκη; Θυμάστε ότι ήταν ο υπάλληλος του Βενιζέλου πουπόζαρε γυμνός, σαν Seile Sistigrev (που αν το διαβάσουμε ανάποδα βγάζει το: vergitsis elies) σε φώτο που ανέβαζε σε σελίδες για ομοφυλόφιλους και ζητούσε συγκατοίκους για μερικές μέρες απ' το εξωτερικό χωρίς αποδείξεις και μαλακ@@@; Θυμάστε πως η Ζούγκλα αποκάλυψε ότι

Ο μνημονιακός ΛΑ.Ο.Σ. διέγραψε τον Π. Αποστόλου από μέλος του.

Η στροφή Καρατζαφέρη και η συμπόρευση με το μνημονιακό ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε σήμερα το πρώτο της θύμα.

Διαγράφηκε από μέλος της Κ.Ε. και από μέλος του κόμματος, το ιδρυτικό στέλεχος Π. Αποστόλου, πρώην Αν. Γραμματέας Κ.Ε. (2004-2007) και υπεύθυνος Συντονισμού Περιφερειαρχών για προώθηση τοπικών θεμάτων στην Κ.Ο. (ομόφωνα εκλεγείς στη πρόσφατη 10η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, 24/9/2011)
Ο λόγος ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra Channel, όπου εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και τους φόβους του για την μετάλλαξη ενός λαϊκού πατριωτικού κόμματος σε νεοφιλελεύθερο, νεοταξικό, από τον Γ. Καρατζαφέρη και τους Ηρακληδείς του Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο κ.Αποστόλου είναι το αρχαιότερο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. και εκ των κυρίων συντελεστών εισόδου του κόμματος στην Ελληνική Βουλή το 2007.
Δείτε τις επιστολές που προκάλεσαν την διαγραφή του και που στάλθηκε μετά

Αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μάνα του Πόντου» στον Δήμο Περιστερίου

 Σε μια σεμνή και λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης πραγματοποίησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μάνα του Πόντου», που φιλοξενείται επί της πλατείας Δημοκρατίας, πλησίον της παλιάς αγοράς της προσφυγικής μας πόλης και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης.

Πριν το σημαντικό αυτό για ολόκληρο τον Ελληνισμό γεγονός, είχε προηγηθεί στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, μια εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της μάνας στον αγώνα επιβίωσης του Ποντιακού Ελληνισμού» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Μέσα σε παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι Περιστεριώτες τον Πόντιο Βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έναν από τους

ΜΙΑ ΙΔΕΑ


 
Michail Ignatiou

Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν "σοφιζόταν" το δημοψήφισμα, η έκτη δόση θα είχε δοθεί στις 11 Νοεμβρίου. Το δημοψήφισμα οδήγησε στον εκβιασμό.
Αυτό μετέδωσε πριν από λίγο ο Μιχ. Ιγνατίου.
Επειδή όσο δεν υπογράφει ο Σαμαράς , θα βγαίνει ο κάθε Μπένυ και ο κάθε ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ και θα κλαίγονται ότι ο καημένος ο λαός θα χάσει το δώρο των Χριστουγέννων ,ναι μη γελάτε,τα 345 ευρώ τα ονομάζουν δώρο και ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.
Επειδή και ο κόσμος κάτι παραπάνω περιμένει από τη Ν.Δ. ρε γαμώτο.
Μήπως θα έπρεπε η Ν.Δ. να συλλέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτά που λέει ο Ιγνατίου και κάμποσοι άλλοι σοβαροί δημοσιογράφοι και παράγοντες και σε μια ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό?
ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ,ΞΕΡΩ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Δεξί X-trem

«Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ είναι αυθεντική συνέχεια της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΡΙΚΑΛΕΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ

συνέντευξη στην ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΛΟΪΖΟΥ
 
«Το βιβλίο του δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη ‘Κυπριακό, Διπλωματικές Ίντριγκες’, που κυκλοφορήθηκε από τον εκδοτικό οίκο ‘Ποιότητα’, διαφέρει ουσιωδώς από τα μέχρι τώρα ομοειδή έργα. Κι αυτό όχι μόνο γιατί συνδυάζει τη δημοσιογραφική γλαφυρότητα με την επιστημονική δεξιότητα, αλλά γιατί παρακολουθεί το Κυπριακό από τη γένεσή του μέχρι και τις μέρες μας», αναφέρει ο γνωστός Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής. Το βιβλίο προβαίνει σε μια ενδελεχή ανάλυση απορρήτων εγγράφων και μαρτυριών από το 1950 μέχρι το 2010, με ιδιαίτερη τριβή στα στρατηγικά ελλείμματα της ελληνικής πλευράς. Ο καθηγητής Σαρρής σχολιάζει, από τη δική του επιστημονική και εμπειρική σκοπιά, τα κύρια ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο.

Μέσα από τα έγγραφα που παρουσιάζονται στο βιβλίο, καταδεικνύεται ότι Βρετανοί και Τούρκοι θεωρούσαν τη διζωνική ως ταξίμ. Σε συνάρτηση μ’ αυτό, πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι οι κυπριακές και ελλαδικές ηγεσίες την παρουσιάζουν ως επανένωση;Θεωρώ παράλειψη του συγγραφέα ότι δεν εμβαθύνει στις πολύτροπες αγγλοτουρκικές σχέσεις. Στην

Τουρκία: Τις 720.000 φτάνει η στρατιωτική δύναμη της χώρας

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000 άτομα.
Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως εξής:

Στα ποινικά 17 άτομα που έκραξαν τον Παπούλια την 28η Οκτωβρίου




Δεκαεπτά άτομα, που ανήκουν στον χώρο τόσο της άκρας Αριστεράς όσο και της ακροδεξιάς, αλλά και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου και τις ύβρεις κατά του προσώπου και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια από την εξέδρα των επισήμων και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομία έπειτα από... 

Δεν έχουν τελειωμό τα μέτρα



Η φωτογραφία εκφράζει άριστα τους Louka Papadimos και George Papandreou
Νέο πακέτο, πάνω από 10 δισ. ευρώ, πρόσθετων μέτρων για την περίοδο έως το 2015 οριστικοποιεί η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα.
Το νέο “κοστούμι” θα προστεθεί στους φόρους και τις περικοπές δαπανών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή με τον προϋπολογισμό του 2012. Αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και θα ενσωματωθεί ως παράρτημα στο νόμο κύρωσης του νέου προϋπολογισμού.
Το Μεσοπρόθεσμο, όπως ψηφίστηκε τον προηγούμενο Ιούλιο, περιλάμβανε για την περίοδο 2011- 2015 πρόσθετα (του μνημονίου) μέτρα αξίας 26,2 δισ. ευρώ. Κρίθηκε απαραίτητη η λήψη τους, γιατί λόγω αστοχιών και ύφεσης, τα λεφτά που περίμενε η κυβέρνηση και η τρόικα, δεν θα ερχόντουσαν.
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Καθώς η ύφεση είναι μεγαλύτερη, τα εισπρακτικά και

Μεντβέντεφ: “Εάν το 2008 είχαμε διστάσει στο να κάνουμε πόλεμο, σήμερα θα ήμασταν με την πλάτη στο τοίχο”



"Εάν το 2008 είχαμε διστάσει, σήμερα θα βρισκόμασταν μπροστά σε μια εντελώς διαφορετική γεωπολιτική κατάσταση. Στην περίπτωση που η Μόσχα δεν είχε εισβάλλει στη Γεωργία το καλοκαίρι του 2008, το ΝΑΤΟ θα είχε ήδη επεκταθεί σε πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να γίνουν η Ουκρανία, ή η Γεωργία, μέλη της Ατλαντικής συμμαχίας", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ, μιλώντας σε στρατιωτικούς στο Βλαντικαφκάζ, στα βόρεια της Γεωργίας.
Αμερικανοί διπλωματικοί αναλυτές αποδίδουν τις πατριωτικές κορώνες του Μεντβέντεφ στην αγωνία του όσον αφορά την προεκλογική περίοδο που πλησιάζει στη Ρωσία. Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εκλεγεί ξανά Πρόεδρος της Ρωσίας έχει φέρει ανησυχία και αναστάτωση στο σημερινό Πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, επισημαίνουν οι αναλυτές πέρα του Ατλαντικού.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΑΝΕ Μας υποσκάψανε και κλονίσανε τις βασικές αξίες της ζωής μας.



από «lefana@shaw.ca»


Πολυ αξιόλογη ομιλία.
Αξιζει να την παρακολουθήσουμε.
Δ. Αλευρομαγειρος,  Στρ. Ε.Α.
=========================================================

ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΑΝΕ
Μας υποσκάψανε και κλονίσανε τις βασικές αξίες της ζωής μας.

Την αγάπη στην Ιστορία  την είπαν "ρατσισμό".
Την αγάπη στην Πατρίδα την είπαν "εθνικισμό".
Την αγάπη στην Πίστη την είπαν "σκοταδισμό", "διαπλοκή", "διαστροφή".
Την αγάπη μας για τη Ζωή, μας την αντικατέστησαν με την επιθυμια για